ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:17 ,大小:37.95KB ,
资源ID:425326      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-425326-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Sharing单元测评课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Sharing单元测评课后习题(含解析)新人教版选择性必修第四册.docx

1、Unit4单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Do you really think that Tina is in debt,John?M:No,not at all.I think that shes lying.W:But I heard the same thing from both Linda and Lisa.1.Who d

2、oes the man think is lying?A.Tina.B.Linda.C.Lisa.答案AM:Excuse me.How can I get to the nearest supermarket?W:Its on Pennings Road.Go past the post office and its on your left.2.Where does the conversation probably take place?A.In a supermarket.B.In the post office.C.In the street.答案CW:Can I come to se

3、e you at ten oclock,Mr.Jones?M:Im sorry,Mary,but Ill still be meeting with my students then.Why not come twenty minutes after that?3.When will the speakers meet?A.9:40.B.10:00.C.10:20.答案CW:Tom,your music is too loud.M:Our band is practicing for the show,Mom.W:But its already the middle of night.M:Ok

4、ay,well cut it off right away.4.What will Tom do next?A.Turn down the music.B.Postpone the show.C.Stop practicing.答案CW:I havent seen you for a long time.Where have you been?M:Oh,many places.Ive been looking for a job.But its been very hard to find one.W:If you have both knowledge and experience,it w

5、ill be easier.Do you know my brother?He finished his studies,and hes got a job in a big company now.M:Really?Thats wonderful.5.What are the speakers talking about?A.Finishing studies.B.Finding a job.C.Working in a company.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听

6、完每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Excuse me.Could you help me?M:Certainly.What can I do for you?W:Were looking for a girls ski jacket.I like this style.Do you have it in size 10?M:Let me see.Size 4,6,8.Here you are.Size 10.W:Oh.My daughter doesnt like yellow

7、.What other colours does it come in?M:It comes in red,pink,light blue,and black.W:The pink is nice.How much is it?M:Its $160.W:Oh,well,its a bit too dear.Well have to think about it.6.For whom does the woman probably want to buy a jacket?A.Her husband.B.Her son.C.Her daughter.答案C7.Why doesnt the wom

8、an buy the jacket?A.Its too expensive.B.Its too big.C.She doesnt like the colours.答案A听第7段材料,回答第8、9题。W:Hello,Dr Bakers office.M:Hello,this is Tom Keller.Id like to make an appointment to see the doctor as soon as possible.W:Is it an emergency?M:Well,Ive been suffering a lot from very bad stomach pain

9、 for two days now.At first,I thought it would go away quickly.But now I dont think I can wait for another day.W:You are one of Dr Bakers regular patients,arent you?M:Yes,I am.W:In that case,the doctor might be able to fit you in between appointments.Why dont you come in this afternoon?M:Thank you ve

10、ry much.W:You are welcome.8.Where does the conversation take place?A.In a waiting room.B.In the doctors office.C.Over the phone.答案C9.Whats wrong with the man?A.He has a stomachache.B.He has a toothache.C.He has a headache.答案A听第8段材料,回答第10至12题。W:So,what is your new apartment like,Terry?M:Oh,its great.

11、There are two bedrooms,a nice kitchen,and a living room.W:Sounds nice.M:Yeah.And there is a grocery store next to the apartment building.And there is a laundry and a fast food restaurant across the street.So it is a quick way to get a meal.W:Thats good.How much do you pay in rent?M:Well,I have a roo

12、mmate,so I pay half the rent.That is $275 a month with gas,water,and electricity included.And the Internet and satellite TV are separate.W:Thats really a wonderful price.How on earth did you find a place like this?M:I just found it online.W:Great!10.What is next to the apartment building?A.A restaur

13、ant.B.A laundry.C.A grocery store.答案C11.Which is included in the rent?A.Electricity.B.The Internet.C.Satellite TV.答案A12.What does the woman think of the apartment?A.Its quite large.B.Its well furnished.C.Its worth the money.答案C听第9段材料,回答第13至16题。M:Look at the map.This is the route I thought we could t

14、ake on our hike.W:How long is it altogether?M:Its about three miles.W:That sounds OK.So we start here at the car park and walk along the path to the waterfall.M:Right?Then we turn left and walk up this small hill.The view from the top of the hill is worth the climb.We can eat a snack there.W:Then we

15、 will follow this path down to the foot of the hill.We can see an old church there.M:We can stay there for about two hours.Then we walk along this path,turn south,and come back to the car park.W:How long do you think it will take us to complete the walk altogether?M:I think it will take about four h

16、ours,including breaks.W:Thats fine.Are there road signs along the way in case we get lost?M:Yes,there are.They tell us which way to go and how far we have to walk.13.What are the speakers looking at?A.A map.B.A park.C.A waterfall.答案A14.Where will the speakers have a snack?A.Outside the church.B.On t

17、he top of the hill.C.At the car park.答案B15.Where is the old church?A.Near the waterfall.B.At the foot of the hill.C.Behind the park.答案B16.How long will the speakers spend hiking in total?A.About two hours.B.About three hours.C.About four hours.答案C听第10段材料,回答第17至20题。Welcome to Windsor Castle,one of th

18、e worlds oldest and largest castles.Windsor is one of the official houses of the Queen,who sometimes stays here.We offer free tours for blind and poor-sighted visitors.We also provide guided tours.Visitors can explore the history of the castle with an expert guide.For those visiting with children,a

19、special family tour and various safe activities are offered during school holidays and at weekends.Tours start throughout the day from the Courtyard and finish at the entrance to the State Apartments.However,visitors arriving at the castle after 3:00 pm from March to October are advised to visit St.

20、Georges Chapel first before it closes.Shops offer many kinds of souvenirs,including books,postcards,jewelry and childrens toys.Please ask at the Middle Ward shops about our home delivery service.Bottled water can be bought from the Courtyard and Middle Ward shops.From April to September,ice cream is

21、 also available.17.What do we know about Windsor Castle?A.It is where the king lives at times.B.It is where the queen lives at times.C.It is where the officials work at times.答案B18.Who can go on a free tour in Windsor Castle?A.The blind.B.The poor.C.The old.答案A19.What are especially offered to those

22、 visiting with children?A.Expert guides.B.A special family tour.C.Some adventurous activities.答案B20.Where do the tours end?A.At the Courtyard.B.At St.Georges Chapel.C.At the entrance to the State Apartments.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AI feel it a gr

23、eat honour that you choose to stay at Central International Hotel.We are ideally situated in Zhenru Centre,one of the four centres in Shanghai,next to Shanghai West Railway Station.Tube Line 11 is only six minutes walk to our hotel by the sixth exit that can reach Shanghai Disneyland in a beeline.On

24、 the east side of our hotel lie bus No.107 to the downtown Peoples Square,bus No.762 to Shanghai Hongqiao International Airport,bus No.869 to the National Exhibition Centre and Tube Line 2 to Shanghai Pudong International Airport.CustomerSatisfactionSurvey(调查)Please let us know your needs so that we

25、 can provide you with better services.Please fill out the customer satisfaction survey forms that can be found in your room.EnvironmentalProtectionProgrammesWe are committed to environmental protection and energy saving.We encourage you to participate our environmental protection programs.If you are

26、 interested in it,please read the relevant information card in your room.GreenHotelAccording to the regulations on the Management of Household Garbage on July 1,2019,hotel management units mustnt actively provide consumers with room one-used daily necessities(必需品).As a five-star Chinese green hotel,

27、if you need room one-used daily necessities during your stay,please call the Room Service on the phone for free to request or eye the robots 2D code(二维码)to buy.RoomCleaningYour room will be cleaned daily.For immediate cleaning,please click the Please Clean Up service or dial Room Service on the phon

28、e.NoDisturbingIf you wish to be left alone,please press the No Disturbing button in your room.If you do not wish to receive any calls,please call the Operator on the phone.【语篇解读】这是一篇应用文。作者主要介绍了临近上海西站的中心国际酒店的相关信息。21.How do you reach Disneyland directly from the hotel?A.By bus No.762.B.By bus No.869.C

29、.By subway No.2.D.By subway No.11.答案D解析细节理解题。根据第一段“TubeLine11isonlysixminuteswalktoourhotelbythesixthexitthatcanreachShanghaiDisneylandinabeeline.”可知,要乘坐地铁11号线,所以选D项。22.What can you do to join in the environmental protection programme?A.Press the button.B.Let us know your needs.C.Read the related in

30、formation card.D.Fill in the customer satisfaction survey.答案C解析细节理解题。根据文章第三段“Ifyouareinterestedinit,pleasereadtherelevantinformationcardinyourroom.”可知,需要阅读相关的信息卡。23.How can you get free daily necessities?A.By clicking Please Clean Up.B.By eyeing the robots 2D code.C.By calling the Operator.D.By call

31、ing the Room Service.答案D解析推理判断题。根据文章第四段中的“Asafive-starChinesegreenhotel,ifyouneedroomone-useddailynecessitiesduringyourstay,pleasecalltheRoomServiceonthephoneforfreetorequestoreyetherobots2Dcodetobuy.”可知,需要打电话给客房服务部。BWhen I was five or six years old,I remember watching TV and seeing other children s

32、uffer in other parts of the world.I would say to myself,“When I grow up,when I can get rich,I will save kids all over the world.”At 17,I started my career here in America,and by the age of 18,I started my first charity organisation.I went on to team up with other organisations in the following years

33、,and met,helped,and even lost some of the most beautiful souls.The six-year-old Jasmina Anema who passed away in 2010 from leukemia (白血病),whose story inspired thousands to volunteer as donors.To 2012 when grandmother lost her battle with cancer,which is the very reason and the driving force behind t

34、he Clara Lionel Foundation( CLF).Were all human.And we all just want a chance:a chance at life,a chance in education,a chance at a future,really.And at CLF,our mission is to impact as many lives as possible,but it starts with just one.People make it seem too hard to do charity work.The truth is,you

35、dont have to be rich to help others.You dont need to be famous.You dont even have to be college-educated.But it starts with your neighbor,the person right next to you,the person sitting next to you in class,the kid down the block in your neighborhood.You just do whatever you can to help in any way t

36、hat you can.And today,I want to challenge each of you to make a commitment to help one person,one organisation,one situation that touches your heart.My grandmother always used to say,“If youve got a dollar,theres plenty to share.”【语篇解读】本文是一篇记叙文。慈善无关贫富,无关名誉,无关教育背景;从帮助身边的人做起,成就自己的事业。24.What did the au

37、thor want to do at a young age?A.Watch TV.B.Grow up quickly.C.Become wealthy.D.Help other children.答案D解析细节理解题。根据第一段中的第二句“Iwouldsaytomyself,WhenIgrowup,whenIcangetrich,Iwillsavekidsallovertheworld.”并结合第一段内容可知,小时候在电视中看到受苦的孩子,作者想要在长大后帮助他们,故选D项。25.What directly caused the author to create and develop th

38、e CLF?A.A six-year-old kids request.B.Her grandmothers death of cancer.C.Many volunteers inspiration.D.Other organisations encouragement.答案B解析推理判断题。根据第二段第四句中“.grandmotherlostherbattlewithcancer,whichistheveryreasonandthedrivingforcebehindtheClaraLionelFoundation(CLF).”可知,在2012年,祖母因病去世,这促使作者成立了克拉拉莱昂内

39、尔基金会(CLF)。26.What does the underlined word “one” in Paragraph 2 refer to?A.A chance.B.A task.C.A life.D.An organisation.答案C解析代词指代题。根据第二段的最后一句“AndatCLF,ourmissionistoimpactasmanylivesaspossible,butitstartswithjustone.”可知,在克拉拉莱昂内尔基金会中作者的任务是尽可能影响更多的生命,但这个任务从影响一个人的生命开始。根据该句中的“asmanylivesaspossible”,结合“b

40、ut.justone”可知,画线词one指代“alife”。27.What does the author suggest people do in the last paragraph?A.Do little things to help those around them.B.Work hard to get a college education.C.Challenge their friends to offer help.D.Do charity work whatever you are.答案A解析推理判断题。根据第三段中的第五句“Butitstartswithyourneighb

41、or,thepersonrightnexttoyou,thepersonsittingnexttoyouinclass,thekiddowntheblockinyourneighborhood”可知,作者建议慈善从帮助身边的人做起。CPeople often ask how I decide where to go,and I usually get hesitated with my response,as I dont actually have an answer to that.For more than three years,I have been making movements

42、 with the universe,traveling from location to location at seemingly random intervals.A friend of mine posted a Facebook status asking if anybody was interested in a job teaching English in China.So I jumped on a coming plane.Walking into my first class,I was bombed by 16 strange children who couldnt

43、 understand a single word out of my mouth.When I walked out of my last class,six months later,I had made a personal connection with them.Some of my students could barely speak Chinese or English.But somehow,through determination and force,we connected.Every class was not only a lesson in English,but

44、 in good fellowship,being a role model,being a parent,and being a friend.I became a father to some,an older brother to others.I was loved and adored,feared and hated.I had to learn discipline,and not only how to deal it out,but how to discipline and conduct myself as a role model.But in between the

45、discipline,I had to make learning a fun experience.And they forgave me when I yelled or got upset.And when they threw temper or bruised their knee or missed their mommy,I forgave them,kissed their bruises better,and gave them a shoulder to cry on.Teaching English in China is,by far,the most emotiona

46、lly rewarding and fulfilling thing Ive ever challenged myself to do.I have walked away from this job with a softened heart,knowing that I have made a difference in so many lives.I want that.I want my teachings to be reciprocal because they taught me how to unconditionally open my heart and how to be

47、 a more loving and patient person.【语篇解读】这是一篇记叙文。文章讲述了作者来中国教英语的经历及其在教学过程中的一些心得体会,学生教会他如何能成为一个更加有爱心和耐心的人。28.What can we learn about the writer before he came to China?A.He didnt have a fixed job.B.He was a professional writer.C He worked in a travel agency.D.He taught in a language school.答案A解析推理判断题。根

48、据文章第一段中的“Formorethanthreeyears,Ihavebeenmakingmovementswiththeuniverse,travelingfromlocationtolocationatseeminglyrandomintervals.”可知,在作者来中国之前,他没有一个稳定的工作,所以选A项。29.What was the situation like when the author met his students for the first time?A.Hard.B.Exciting.C.Touching.D.Inspiring.答案A解析细节理解题。根据文章第二

49、段中的“Walkingintomyfirstclass,Iwasbombedby16strangechildrenwhocouldntunderstandasinglewordoutofmymouth.”可知,作者第一次见到他的学生时,学生们听不懂他说的话。由此推测当时的情况有点困难。30.What can we infer about the author from Paragraph 3?A.He was casual and patient.B.He was responsible but sensitive.C.He was cautious but bad-tempered.D.He

50、 was self-reflective and considerate.答案D解析推理判断题。根据第三段的第一句“EveryclasswasnotonlyalessoninEnglish,butingoodfellowship,beingarolemodel,beingaparent,andbeingafriend.”以及后面的内容可知,作者是善于自我反思,并且对学生很体贴的人。31.What does the underlined word “reciprocal” in Paragraph 4 most probably mean?A.Beneficial.B.Interacted.C.

51、Encouraging.D.Acceptable.答案B解析词义猜测题。根据文章第四段中的“.becausetheytaughtmehowtounconditionallyopenmyheartandhowtobeamorelovingandpatientperson.”可知,他在教学生的同时,学生也教会了他敞开心扉,如何做一个更有爱心和耐心的人。由此推测,画线单词的意思为“相互的”,B项符合题意。DI was selfish as a teenager.I usually spent my time thinking about myself and taking care of my ow

52、n needs.I let my older brother do most of the work around the house until he left for college.I let my mom and dad worry about our bills and problems while I read books,played,and lost myself in my own imagination.This didnt change even when I went to college either.I studied hard but only to make m

53、y own life better.Even when I started to explore my faith,it was only to increase my own happiness.I married after graduation and decided to start a family.Of course,I had no idea what hard knocks reality had in store for my selfish soul.Soon I found myself unemployed,deeply in debt,and with a new b

54、aby on the way.I found out that life has little sympathy for spoiled people.In fact,all of the struggles I was going through were beating the selfishness slowly out of me.Still,I didnt give up on happiness.I knew that there must be a way to find it.I finally realized,however,that it had to include m

55、ore than just my own needs,wants,and desires.The answer began to make itself clear one night shortly after my baby boy was born.I got a bottle and held him in my arms.As I was feeding him I looked down and saw his big,innocent,trusting eyes.I smiled and talked to him.Then he smiled and I could feel

56、my heart growing,expanding with love.I felt such peace and joy.At that moment I had a hint of the truth:it is by growing our hearts with love that we find our happiness.Carolyn Arends wrote:“The more people you let into your heart,the bigger your heart gets.The more love you get,the more love you ha

57、ve to give.It just keeps growing.” So,keep loving,keep living and keep caring.Keep growing your heart today,tomorrow,and always.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者由一个自私的人成长为一个心中对他人有爱的人,也明白了“爱他人即幸福”的道理的经历。32.What do we know about the author from the first paragraph?A.He often helped his brother with housework.B

58、.He studied hard for his family.C.He put his own needs above others.D.He was concerned about his family.答案C解析推理判断题。根据第一段中的“Iletmyolderbrotherdomostofthework.ThisdidntchangeevenwhenIwenttocollegeeither.Istudiedhardbutonlytomakemyownlifebetter.”和“.itwasonlytoincreasemyownhappiness.”的描述可推知,作者在青少年时期比较自私

59、,行为处事总是只考虑自己,几乎不为家人考虑,即他把自己的需要放在别人的需要之上。33.What did the author realize after he suffered in life?A.Spoiled people cant survive the hardship of life.B.Life is cruel to spoiled people.C.Spoiled people are never happy in life.D.Selfishness is helpful.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“SoonIfoundmyselfunemployed,deeply

60、indebt,andwithanewbabyontheway.Ifoundoutthatlifehaslittlesympathyforspoiledpeople.”可知,作者在经历了人生的失意后,终于发现生活对被宠坏的人是残酷的。34.What can be inferred from the passage?A.The author loved kids.B.The author often fed his baby.C.The author realized the importance of happiness.D.When caring for his baby,the author

61、 got inspired.答案D解析推理判断题。根据第三段中的“AsIwasfeedinghimIlookeddownandsawhisbig,innocent,trustingeyes.Ismiledandtalkedtohim.ThenhesmiledandIcouldfeelmyheartgrowing,expandingwithlove.Ifeltsuchpeaceandjoy.AtthatmomentIhadahintofthetruth:itisbygrowingourheartswithlovethatwefindourhappiness.”可推知,作者在照料孩子的过程中领悟到

62、了通往幸福的途径。35.Which can be the best title of the passage?A.Loving Others,a Way to HappinessB.The Elder One Grows,the More He GetsC.Help Others,Help OneselfD.Keep Growing to Live a Happy Life答案A解析标题归纳题。根据最后一段中的“Themorepeopleyouletintoyourheart,thebiggeryourheartgets.Themoreloveyouget,themoreloveyouhave

63、togive.Itjustkeepsgrowing.So,keeploving,keeplivingandkeepcaring.Keepgrowingyourhearttoday,tomorrow,andalways.”的描述可推知,这篇文章的主旨是“爱他人即幸福”。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。ChildrensGamesinAncientChinaUnlike the children nowadays,the children during ancient times didnt ha

64、ve smartphones or computers to entertain themselves.36.Lets take a look.KickingstoneballsDuring the Qing Dynasty,kicking a stone ball around was a popular sport in the northern part of China,and it was often played in the winter to keep warm.Stones were carved into small balls and kicked along with

65、feet.FlyingkitesKites have quite a long history.The earliest kites were made of wood,instead of paper.Nowadays,the three most famous kites are the Beijing kite,Tianjin kite and Weifang kite.37.For example,the swallow-shaped kite is a well-known Beijing style.Playinghide-and-seekHide-and-seek is a tr

66、aditional game for children,popular around the nation.Even nowadays,many children like playing it.There are two ways to play.One way is covering a childs eyes while other kids run around to tease him.38.39The closest thing to watching a film or television for entertainment during ancient times was g

67、oing to see a shadow play.Folk artists manipulate puppets behind the screen,narrating stories and accompanied by music.SettingofffirecrackersFirecrackers have a history of more than 2,000 years.It is said that there was a beast named “Nian” in ancient China.40.After gunpowder was invented,it gradual

68、ly replaced the bamboo joint cracker.Crackers are still set off during the Spring Festival to symbolize auspiciousness (吉祥).A.Watching shadow playsB.Making a filmC.Each of them has distinctive featuresD.Different materials are used to make the kiteE.And to scare off the beast,people burnt bamboo joi

69、nts to make them blastF.More commonly,participants hide and one child must try to find themG.Instead,they came up with interesting games to play in their childhood答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了在古代中国孩子们玩的一些游戏。36.G此处承上启下,前一句讲古代的孩子们没有智能手机或电脑来娱乐自己,而下文介绍了古代的孩子们玩的一些游戏,所以此处应该是讲他们在孩童时期玩有趣的游戏,故选G项。37.C此处起承上启下的作用。

70、根据上文所讲,现在最有名的三种风筝是北京风筝、天津风筝和潍坊风筝,并结合下文讲的燕子形状的风筝是一种有名的北京风格的风筝可知,这三种风筝都各有特色,故选C项。38.F根据上文的“Therearetwowaystoplay.Onewayis.teasehim.”可知,此处应是玩捉迷藏的另外一种方式,故F项符合语境。39.A此处是本段的小标题,根据本段的内容可知,本段是讲观看皮影戏,故选A项。40.E空处前一句讲的是中国古代有一种叫“年”的神兽,并结合下文内容可知,空处应是讲人们如何驱赶这种神兽,故选E项。第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短

71、文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Life can give you so many choices and opportunities,but in the end it is up to us to take the first step.Its 41 to turn your back on the rest of the world after experiencing a lot of pain.Before becoming involved with Hestia (a charity founded in 1970),I often felt

72、 that I just wanted to be left 42.I then volunteered to help distribute Hestias newsletter.I was 43 a small amount for my involvement and it was a great financial help at the time.During this time I met some wonderful peoplestaff and other service users within Hestia and it 44 that I actually had a

73、good time.I felt respected and appreciated for my 45.If I had not decided to help out,I wouldnt have realized the benefit that I gained both financially and 46.I was still unwilling to become more 47 though.However,when I realized that sitting within the four walls of my room wouldnt help much,I kne

74、w I had to 48 myself.By helping other service users I started feeling 49 about myself and throughout it all I have 50 my confidence and created good and lasting 51 with other people.This has encouraged me and given me strength to take on other 52 within Hestia.I later learned about other volunteerin

75、g opportunities at Hestia and 53 in the reception area gave me a sense of belonging.After a while I joined the finance department where I was part of a team and where I was shown 54something I was not 55 to.For the first time I felt I could be “Me”.【语篇解读】作者通过参加慈善活动重新感受到自我存在的价值。41.A.hardB.easyC.impos

76、sibleD.necessary答案B解析根据下文的“afterexperiencingalotofpain”可知,在经历了很多痛苦之后,很容易(easy)背弃整个世界。42.A.outB.lonelyC.aloneD.aside答案C解析作者常常觉得自己宁愿独自一人(alone)。43.A.paidB.savedC.receivedD.charged答案A解析根据下文的“itwasagreatfinancialhelp”可知,作者的志愿工作给她带来了一小笔收入。44.A.figured outB.made outC.took outD.turned out答案D解析结果是(turnedout

77、)作者过得很愉快。45.A.helpB.effortsC.expertiseD.skills答案A解析根据上文的“involvedwithHestia”可知,作者所做的帮助得到肯定和赞赏。46.A.physically B.emotionallyC.literallyD.morally答案B解析作者在经济上和情感上(emotionally)获得了好处。47.A.addictedB.linkedC.involvedD.satisfied答案C解析根据下文的“However,whenIrealizedthatsittingwithinthefourwallsofmyroomwouldnthelpm

78、uch”可知,作者仍然不愿意过多涉入(involved)这些活动。48.A.remindB.stopC.loseD.push答案D解析根据上题解析可知,作者想要推动(push)自己参加更多的活动。49.A.betterB.horribleC.differentD.funny答案A解析作者在帮助别人时自己感觉越来越好(better),并且树立了自信心。50.A.heardB.madeC.formedD.built答案D解析作者树立了(built)自信心。51.A.impressions B.relationshipsC.connectionsD.championships答案B解析作者与他人在帮

79、助的过程中建立起了良好和长久的关系。52.A.challengesB.projectsC.opportunitiesD.tasks答案C解析根据下文的“IlaterlearnedaboutothervolunteeringopportunitiesatHestia”可知,这次的经历使作者增加了勇气去抓住Hestia其他的志愿机会。53.A.seeingB.displayingC.workingD.achieving答案C解析根据下文的“gavemeasenseofbelonging”可知,在前台工作给作者带来了一种归属感。54.A.deathB.respectC.mercyD.support答

80、案B解析根据下文的“ForthefirsttimeIfeltIcouldbeMe.”可知,作者被给予了尊重。55.A.usedB.supposedC.expectedD.meant答案A解析根据第二段中的“IoftenfeltthatIjustwantedtobeleft.”可知,被给予尊重这件事作者在之前是没有经历过的。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020全国卷)DecoratingwithPlants,FruitsandFlowersforChineseNewYearChinese New Year is

81、 a 56.(celebrate) marking the end of the winter season and the beginning of spring.This is why decorating with plants,fruits and flowers 57.(carry) special significance.They represent the earth 58.(come) back to life and best wishes for new beginnings.These are some of the most popular in many parts

82、 of the country:Oranges:Orange trees are more 59. decoration;they are a symbol of good fortune and wealth.They make great gifts and you see them many times 60.(decorate) with red envelopes and messages of good fortune.Bamboo:Chinese love their “Lucky Bamboo” plants and you will see them often in the

83、ir homes and offices.61.(certain) during the holiday period,this plant is a must.Bamboo plants are associated 62. health,abundance and a happy home.They are easy 63.(care) for and make great presents.Branches of Plum Blossoms(梅花):The 64.(beauty) long branches covered with pink-colored buds (蓓蕾) make

84、 fantastic decorations.The plum trees are 65. first to flower even as the snow is melting (融化).They represent the promise of spring and a renewal of life.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国人过新年使用的一些装饰品以及各自的含义和寓意。56.celebration考查名词。根据前面的不定冠词a可知,此处应用名词形式。57.carries考查动词时态。该句含有why引导的表语从句,从句的主语是decorating,所以此处

85、谓语应用第三人称单数形式。ing考查非谓语动词。设空处作动词represent的宾语,所以用动词-ing形式。59.than考查固定搭配。根据前面的more以及后面的asymbolofgoodfortuneandwealth可知,此处用than。morethan在此处意为“不仅仅是”。60.decorated考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处为“see+宾语+宾语补足语”结构,them与decorate之间是动宾关系,所以用动词-ed形式。61.Certainly考查副词。设空处位于句首,修饰整个句子,应该用副词形式。62.with考查介词。beassociatedwith是固定搭配,意为

86、“与有关”。63.tocare考查非谓语动词。此处为“be+adj.+todo”结构,其中不定式作状语。64.beautiful考查形容词。由后面的longbranches可知,此处应用形容词修饰名词。65.the考查冠词。设空处修饰后面的序数词first,所以用定冠词,特指“第一个”。第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)(2020全国卷)上周末,你和同学参加了一次采摘活动。请你为班级英语角写一篇短文,介绍这次活动,内容包括:1.农场情况;2.采摘过程;3.个人感受。注意:1.词数80左右;2.题目已为你写好。MyWeekend参考范文MyWeekendLast weeken

87、d,my classmates and I went to a farm to pick grapes.The grape farm is located at the foot of a hill,where lies a small river.We were stuck by the beauty of the scenery.Grapes grown on this farm were big and sweet.We couldnt help eating grapes while picking them,as we were told the grapes hadnt been

88、treated with pesticides.Meanwhile,several girls sang some sweet songs,which made us feel less exhausted.On the way back home,we were worn out.However,we hoped we could have chances to come back again,because physical labour not only exercises our body,but also makes us cherish the fruits of labour.第

89、二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2020山东泰安一模)It was only a dollar.Dylan Belscher noticed it on the floor as he sat at the back of his English class.When the school day ended,Belscher wandered back to the classroom.The wrinkled old bill was still there.He could easily have pocketed it wi

90、thout thinking twice.Instead,he picked it up and brought it to his English teacher,Katie Mattison.“It wasnt my money,”Belscher says,which he sees as ample explanation.Mattison,54,was a little surprised hed turn the dollar in,knowing a lot of people would have just kept it.She suggested that Belscher

91、 tape (粘贴) it to the whiteboard at the front of the classroom,where she always puts lost things.Maybe the dollar was lunch money or bus fare for the student who dropped it.“You can always tell when someone is looking for something,” Mattison says.A day or two later,the school shut down for Easter br

92、eak.Neither the teacher nor her student thought twice about the dollar.Taping it up “was just good karma,” says Belscher.Hunter Rose,then a senior,was in English class after break when he spotted the dollar on the whiteboard.“There was a mystery to it,”Rose says.After class,he asked Mattison why it

93、was there.She was still waiting for the original owner to claim it,so she replied,“I dont know.”Rose took the tape from Mattisons desk and taped a second dollar to the board.That got it rolling.The sight of the two dollar bills,side by side,stimulated something in Mattisons students.They started ask

94、ing about the purpose of the money,to which Mattison always gave the same answer:She didnt know.At that point,it was absolutely true.More students,excited,taped up single dollar bills.Mattisonan experienced teacher who recognized a phenomenon in the makingwrote the initials of each student on each s

95、pecific bill,and she started to leave the tape on the tray of the whiteboard.注意:续写词数应为150左右。Theeffortsnowballedandmanystudentswantedtobepartofwhateverthiswas.ThatleftMattisontodecideuponthebestresolution.参考范文Theeffortsnowballedandmanystudentswantedtobepartofwhateverthiswas.Jake Braniecki,another sen

96、ior,says everyone understood that the eventual plan for the dollars would be for “something good”.He taped a $20 bill and a $10 bill to the whiteboard.Megan Makowski dug into her Christmas and birthday savings and taped up another $20.The amount continued to grow over several weeks,until it reached

97、$175.76.As for the original dollar,the person who lost it never came looking for.ThatleftMattisontodecideuponthebestresolution.She thought of her brother Jack Hain.Eight years earlier,Jack had died of a rare and devastating neurological diseaseALS.Mattison told that story to all her classes.She asked the teens whether they minded if she donated the dollars in their names to ALS Institute established to seek a cure for the disease.Their answer was to tape enough money to the whiteboard to push the amount and make the donation.Mattison choked back tears at this.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1