1、 Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points课时作业.单句语法填空1Next week I will go to a job interview. Will you give me some suggestions?Smiling is a great way to make yourself stand out.2She is in a poor state of health, which worries her mother much.3(2019泉州卷)Firemen were called out to r
2、escue the people trapped (trap) in the burning office building.4To keep market prices steady, the government should first keep demand and supply balanced (balance)5He was close to being killed (kill) yesterday. A car passed him at what he thought was a dangerous speed.6My brother works in the compan
3、y. He was promoted(promote) to the head of department last month. 7With all the work finished (finish) ahead of time,I feel relaxed and very happy to be reading the papers.8John became less careful in practicing the piano, making(make) his parents angry.9(重庆卷)Bach died in 1750,but it was not until t
4、he early 19th century that his musical gift was fully recognized.10Some people can never go above 400 meters, because their bodies are unable to adapt to these extreme conditions.单句改错1The author is going to adapt his play to television.第二个tofor2With prices keep going up, it is sometimes difficult fo
5、r us to make ends meet on our small income. keepkeeping3Not until his grandmother told him everything about his mother did Jack understood why his mother hadnt been back home for years. understoodunderstand4It is said that nobody has ever set feet on the lonely island since then.feetfoot5Scientists
6、say thousands of animals get trap in the floating waste, resulting in death or injury.traptrapped.阅读理解Where should an adventurous tourist go? After youve done sightseeing in London,shopping in New York,tasted the local food in Paris,and danced to your hearts content at the Brazilian Carnival,where e
7、lse can you go? What exotic(异国风情的) tourist destination awaits you?Well,Antarctica sounds like the holiday of a lifetime! Its considered the last great wilderness on Earth.Just a few scientists in research stations share the icy landscape with penguins and other animals which can cope with the low te
8、mperatures.Tourism began in Antarctica in the 1950s and its still a small scale.About 37,000 tourists are expected there this season,but many wont even leave the boat.The BBCs Juliet Rix visited the frozen continent and asked herself if she should be there at all,causing potential problems to such a
9、 sensitive environment.Her tour guide admitted that all visitors leave footprints and they all go to the same place,the accessible coastline,which is also where the penguins and seals go to breed.But some people believe that if carefully controlled,tourism can be good for Antarctica.It has no native
10、 population and it needs advocates.Visitors to the icy continent might be ready to support and even to fund its preservation.And theyre likely to engage in the discussion about global warming,which has led to the melting of glaciers.According to Rix,guidelines are followed when youre about to set fo
11、ot in Antarctica and tourists have to disinfect (为消毒) their boots to make sure no alien species are introduced.And once on land,theres no eating or smoking.Rocks,bone fragmentsnothing should be taken as a souvenir and nothing should be left behind.Tourists fortunate enough to visit Antarctica must b
12、e aware that this is not their home and keep their fingers crossed that future generations will also be able to enjoy such breathtaking views.【解题导语】游客应该去南极洲旅游吗?本文介绍了去南极洲旅游的情况和对游客的要求。1According to the second paragraph,we can learn that .AAntarctica has become the best place for people to travelBonly
13、scientists can be allowed to go to AntarcticaCAntarctica is less affected by human activitiesDno animals can survive in Antarctica except penguins解析:选C推理判断题。根据第二段的第二句话“Its considered the last great wilderness on Earth.”可知,它被认为是地球上最后的不毛之地。由此可推知,南极洲受人类活动的影响较小。2Juliet Rixs travel in Antarctica mentione
14、d in the fourth paragraph indicates that .Agovernments should take measures to stop tourists from going to AntarcticaBwhether tourists should go to Antarctica or not should be considered carefullyCthe animals habitat in Antarctica has been seriously affected by tourismDonly journalists begin to pay
15、attention to the environmental protection in Antarctica解析:选B推理判断题。根据第四段中的“asked herself if she should be there at all,causing potential problems to such a sensitive environment”以及“Her tour guide admitted that all visitors leave footprints and they all go to the same place”可推知,人们是否应该去南极洲旅游应认真地考虑一下。3W
16、hich of the following statements is TRUE according to Rix?ATourists can eat and smoke in Antarctica.BTourists can take something they like from Antarctica.CTourists can throw away something they dont need in Antarctica.DTourists can enjoy the beautiful scenery in Antarctica.解析:选D细节理解题。根据最后一段中的“.ther
17、es no eating or smoking.Rocks,bone fragmentsnothing should be taken as a souvenir and nothing should be left behind.”可知,A、B、C三项的说法均与原文不符;根据文章结尾处“to enjoy such breathtaking views”可知,游客可以在南极洲欣赏到惊人的景色。4Which of the following is the best title of this passage?AWhy Cant Tourists Go to Antarctica?BHow Can
18、 Tourists Go to Antarctica?CShould Tourists Go to Antarctica?DAre Tourists Allowed to Go to Antarctica?解析:选C标题归纳题。通读全文的内容可知,文章围绕的是“应该不应该去南极洲旅游?”这一话题展开,因此C项最适合作标题。.完形填空My daughter had signed an organ donor card, but my husband and I did not know it. We learned about our daughters decision after she w
19、as 1 injured in a car crash. Doctors 2 on her for 20 hours and couldnt save her life. Finally, the doctor 3 told us our daughter was brain dead. Did we want to 4 organ donation?I was already in shock. The 5 of donating my daughters organs was another shock and I was 6 about my 15yearold twin grandso
20、ns. They had just lost their mother and we had lost our daughter. The doctor 7 the organ harvesting procedure, but I did not want to hear it.We 8 to organ donation and signed the legal papers. The twins said their last goodbye to their mother and the images of their sorrow are 9 in my mind until now
21、. Two days later we received a 10 from the organ donor organization. Our daughters organs had 11 three lives. Thanks to her generosity, two strangers now see.Weeks later, we received a certificate from the organ donor organization in 12 of our daughter. The twins received individual certificates and
22、 hardly 13 at them. I fully understood their 14 . They did not want any certificates, they wanted their mother 15 and we wanted our daughter.The sadness associated with organ donation is a 16 thing. First, it makes the ending of death all too clear. Secondly, I find a measure of comfort in the 17 th
23、at my daughter was an organ donor. My daughter cared about others and this caring 18 after her death.Organ donation did not give me a sense of control, 19 it did give me a sense of giving. 20 is more caring than signing an organ donor card. I also know my family will find comfort in my daughters gen
24、erosity.【解题导语】本文讲述了一位母亲在女儿因车祸去世并捐献身体器官后的经历和感受。1A.partlyBslightlyCseverely Dhardly解析:选C根据下句语境可知作者的女儿车祸时受了重伤。severely“严重地,严格地”。故选C。2A.insisted BturnedCwaited Doperated解析:选D根据语境,医生为作者的女儿做手术达20小时之久,但未能挽救她的生命。operated“动手术,操作”。故选D。3A.in need Bin chargeCin trouble Din danger解析:选B做完手术后,主治医生告诉作者她的女儿已经脑死亡。in
25、charge“负责,主管”。故选B。4A.go on with Bcompare withCmix with Ddeal with解析:选A根据上文语境,既然作者的女儿在器官捐献卡上签过字,下一步就涉及是否继续进行器官捐献。go on with“继续,进行”。故选A。5A.knock BdifficultyCresponse Dthought解析:选D女儿的去世已经让作者悲痛不已,再想到要把女儿的器官捐赠出去,这无疑是雪上加霜。thought“想法,思想”。故选D。6A.certain BpleasedCworried Dexcited解析:选C根据语境作者的女儿有两个未成年的双胞胎孩子,为此
26、作者十分担忧。worried“担心的”。故选C。7A.described BlearnedCpraised Dregretted解析:选A 在医生描述器官移植的具体流程时,作者根本没有心思听。described“描述,描写”。故选A。8A.stuck BagreedCreferred Dobjected解析:选B根据下文语境,作者同意捐献女儿的器官。agreed“同意,赞成”。故选B。9A.cloudy BunknownCdark Dclear解析:选D在向他们的母亲做最后的道别时,作者的两个外孙十分悲伤,至今作者仍对此情此景记忆犹新。clear“清楚的”。故选D。10A.call Bpass
27、portChandbag Dgift解析:选A作者在两天后收到了来自器官移植机构的一个电话。call“电话,访问”。故选A。11A.created BlostCsaved Dtaken解析:选C根据下文语境,由于作者女儿的慷慨,她拯救了三个人的生命,让两个陌生人重见光明。save“挽救”。故选C。12A.danger BrecognitionCsearch Dcase解析:选B几周之后,作者收到了器官移植机构的一份证书,以表示对作者女儿捐献器官的认可和赞赏。recognition“赞誉,认可”。故选B。13A.laughed BpointedCwondered Dglanced解析:选D作者的
28、两个外孙也分别收到了器官移植机构的证书,但由于悲伤他们几乎没有心情去看上一眼。glance“一瞥,扫视”。故选D。14A.reaction BtrickCdecision Dsuggestion解析:选A作者对孩子的这种反应非常理解。reaction“反应,感应”。故选A。15A.away BoffCback Din解析:选C此时此刻,对孩子来说,他们不需要什么证书,他们想要他们的妈妈能够回到自己的身边。back“回原处,后退”。故选C。16A.clumsy BstrangeCpopular Ddifferent解析:选B在器官捐助时的那种悲痛是捉摸不定的。strange“陌生的”。故选B。1
29、7A.place BreasonCcause Dfact解析:选D作者从女儿是一位捐赠者这一事实中获得一丝安慰。fact“事实,实际”。故选D。18A.continues BfinishesCdecreases Dbegins解析:选A作者的女儿生前关心他人,通过捐赠器官这一方式,去世后这份关爱仍在继续。continue“继续,仍旧”。故选A。19A.so BandCbut Dbecause解析:选C这次器官捐助让作者没有支配感,而是一种给予的感觉。20A.Anything BNothingCSomething DEverything解析:选B作者认为没有什么比在器官捐献卡上签字更能表达一个人
30、的爱心。nothing“没有什么”。故选B。.短文改错(2019全国卷)I became interesting in playing football thanks to a small accident. One afternoon where I was in primary school, I was walking by the school playground. Suddenly football fell just in front of me but almost hit me. I stopped the ball and kicked it hardly back to
31、the playground. To everyones surprising, the ball went into the net. All the football player on the playground cheered loudly, say that I had a talent for football. From now on, I started to play my football with classmates after school. I am a good player now.答案:I became in playing football thanks
32、to a small accident. One afternoon I was in primary school, I was walking by the school playground. Suddenly football fell just in front of me almost hit me. I stopped the ball and kicked it back to the playground. To everyones , the ball went into the net. All the football on the playground cheered loudly, that I had a talent for football. From on, I started to play football with classmates after school. I am a good player now.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有