1、高二英语下期期末模考试卷第I卷(三部分 共115分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A19.5B9.15C9.18.答案是B。1How much will the woman pay for the books?A$ 2.5.B$ 4.5.C$ 7.5.2What does the man mean?AHe b
2、elieves the concert hall is crowded.BHe does not want to sit close to the stage.CHe would rather stand than sit.3Whats the womans attitude towards Marks interest?AShe thinks Mark should do what he wants.BShe thinks Mark should take more interest in their business.CShe wishes Mark could become an art
3、ist.4What can we learn from the conversation?AThe woman is used to going shopping by car now.BThe man has trouble in going shopping on foot.CThe man can walk to the nearest shop.5What are they talking about?AThe environmental problem.BThe health problem.CThe educational problem.第二节(共15小题,每小题1.5分,满分2
4、2.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选项最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6What is the probable relationship between the two speakers?AWaitress and customer.BBoss and employee.CMother and son.7What is the woman doing?AAsking Kevin to tu
5、rn off the light.BTelling Kevin to see in the dark.CTrying to persuade Kevin to eat carrots.听第7段材料,回答第8至10题。8Why does the woman want to move out of her present flat?AIt costs her too much.BIts too far from her school.CIts shared by too many roommates.9What kind of flat is the woman looking for?AOne
6、with furniture near the school.BOne with enough space.COne where she can live alone.10How is the man going to help the woman?ATo share his own flat with her.BTo seek a flat in the school.CTo visit some flats himself.听第8段材料,回答第11至13题。11How does the man feel about the football training?AHard and borin
7、g.BExciting and funny.CStrict and long.12Which is TRUE according to the dialogue?AThe Northern City team will surely win the cup.BThe mans team will surely score at least four goals in the match.CThe man is sure that their team will win the cup.13When does the dialogue most probably take place?ADuri
8、ng the football training.BBefore an important football match.CAfter the man scored a goal.听第9段材料,回答第14至16题。14What can we learn about the couple?AThey are employed in a restaurant.BThey have a restaurant in the shopping center.CThey own a successful restaurant.15What is the man considering?ABeing emp
9、loyed by the two men.BOpening a branch in the center.CPassing their management to George and Jane.16Who are George and Jane?ARelatives.BNeighbors.CSon and daughter.听第10段材料,回答第17至20题。17What is Daniel?AHe is a singer.BHe is an actor.CHe is a film producer.18How many places did Daniel visit in China?AT
10、woBThree.CFour.19Which word can be best used to describe Daniel?AUpset.BLucky.CPoor.20Which of the following is NOT Daniels interest?ALearning English.BDirecting films.CDrawing pictures.第二部分:英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节:单项填空(共15小题,每小题1分,满分15分)从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。21. The information he gave us
11、 is more important than _ we got ourselves.A. oneB. thoseC. thatD. the one22. Youd better fly somewhere in the west. Then you can _ a hire car and travel around.A. take up B. get onC. pick up D. turn on23. Got your driving license? No. I _ too busy to have enough practice, so I didnt take the drivin
12、g test last week.A. was B. am C. have beenD. had been24. Why do you look sad? There are so many problems _.A. remaining to settleB. remained settlingC. remaining to be settledD. remained to be settled25.The farm _ we see today is no longer the one _it was ten years ago.A. that; thatB. where; thatC.
13、where; whereD. which; which26. What has happened here? There was_ accident here about an hour ago_ car hit a tree and _ driver was killed.A. the; A;theB. an; A; theC. an; The; aD. the; The; a27. Excuse me! _ How can I get to No.1 middle school?A. Yes? B. Thats OK. C. Whats wrong? D. Pardon?28. Didnt
14、 they come to the party last week? Yes. They didnt want to come with us at first, but then we _ persuade them.A. wouldB. couldC. were able toD. had to29. Only _ as an interpreter _ how important it is to grasp English.A. when did I work; I realizedB. when I worked; I realizedC. when did I work; did
15、I realizeD. when I worked; did I realize30. The novel is, I have to say, not a bit interesting. How do you find it? Why! Its _ that I have ever read.A. a less interestingB. a more interesting C. a most interesting D. the most interesting31. It is necessary that people both young and old in China _ s
16、ome English to be prepared for the Olympic Games to be held in Beijing in 2022.A. learnB. will learn C. must learnD. have learned32. Mike, what did our monitor say just now? Every boy and every girl as well as teachers who _ to visit the museum _ asked to be at the school gate before 6:30 in the mor
17、ning.A. is; isB. are; areC. is; areD. are; is33. After _ seemed an endless effort, the patient was finally able to carry out _ seemed a perfect normal walk.A. what; whatB. that; thatC. it; thatD. which; it34. The chief manager has decided to put _ he thinks is energetic, clever, and has good qualiti
18、es in the position of the leadership of the company.A. those whoB. anyoneC. whomeverD. whoever35. Before the final examination, many students have shown _ of tension. Some have trouble in sleeping while others have lost their appetite.A. anxiety B. marksC. signsD. remarks第二节 完型填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分
19、)阅读下面短文,掌握其大意,从3655各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。About once a month I have to go to Degford for my work. One day I went into a hotel there to have something to 36 . The waiter 37 my coat and put it in a small room. About an hour later I was 38 to go. The waiter 39 my coat to me. 40 something fell out o
20、f the pocket onto the floor. It was a small white box. Then I took a good look at the 41 . “Oh, youve Brought someone 42 coat,” I said to the waiter. “It looks very much like mine, 43 it is quite new, and this isnt my box, either.” “Oh, then I 44 someone has taken you coat and left this,” said the w
21、aiter, “This kind of thing 45 sometimes.” I opened the box. There was a beautiful gold ring in it. So I went 46 to the police station. “ 47 lost a ring?” I asked. “Yes,” said a policeman. “A young man who came in this morning lost a ring. He lost it in London.” He 48 the young man. A few minutes lat
22、er, the man arrived. “Yes, this is my ring,” he said, “How can I 49 you, sir? You see, I paid a lot of money for this ring and 50 I lost it on the train!” After I told him the 51 of the coat, he said, “You havent been on the train. I havent been in the hotel. So how did my ring 52 in the coat?” “Did
23、 53 sit or stand next to you on the train?” asked the policeman. “Yes,” said the young man, “But I dont remember his face.” “You may remember this coat,” said the policeman, “Was it like this one?” “Yes, it was,” said the young man. “But my friend here 54 the thief.” The policeman laughed. “ 55 ,” h
24、e said, “The thief on the train stole your ring, and like our friend here, he went into the hotel to get some food. Only he didnt take the right coat away with him.”36. A. do B. buyC. eat D. deal with37. A. took B. foundC. liked D. watched38. A. anxious B. gladC. invited D. ready39. A. showed B. ret
25、urnedC. brought D. dressed40. A. Luckily B. SuddenlyC. Obviously D. At once41. A. ring B. boxC. coat D. pocket42. A. lost B. missedC. new D. elses43. A. but B. andC. instead D. for44. A. know B. wonderC. suppose D. find45. A. appears B. happensC. meets D. changes46. A. around B. aboutC. ahead D. ove
26、r47. A. Has anyone B. Has sheC. Who D. Have you48. A. telephoned B. rememberedC. wrote to D. knew49. A. return B. thankC. find D. help50. A. then B. soC. yet D. however51. A. story B. priceC. model D. size52. A. come B. putC. set D. be53. A. he B. the thiefC. the waiter D. anyone54. A. discovered B.
27、 isntC. has caught D. doesnt know55. A. Im afraid not B. YesC. No D. Surely第三部分:阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。天星 教育网AADid you know that vegetables can grow in the climates they are not used to? Cool climate vegetables like asparagus (芦笋) are now able to be grown in places a
28、s hot as Hawaii. In Hawaii, marine (海的)engineers have been able to actually let you believe such vegetables that they are living in cooler climates. In that way they grow faster and taste better. What these engineers have been using is very simply cold sea water. How did they use it? They place pipe
29、s in the soil and cold water flowing through them cools the earth. This causes plant growth and enables gardeners in tropical climates (热带气候) to grow crops from cooler climates. Also some of these pipes are exposed to the air and they make the air “wet” and thus water the gardens. What especially ma
30、kes people happy about this process (过程) is that nothing to the natural conditions is being used. Another new use for cold ocean water is to cool buildings. Engineers believe that for example the entire west coast of the United States could be air-conditioned using seawater.56. What does the new sys
31、tem enable the gardeners to do? A. Water the field with seawater.B. Grow asparagus in hot places. C. Grow cool climate vegetables in hot areas.D. Cool the soil.57. Sea water mentioned in the passage is mainly used to_. A. water the farms B. water the gardens C. cool the air D. make the earth cool58.
32、 What is the report mainly about? A. How to grow vegetables in hot areas. B. How to grow crops in tropical climates. C. How to cool the soil. D. How to use sea water.59. It can be inferred from the passage that _. A. sea water can act as an air-conditioner B. asparagus are only grown in hot places C
33、. the writer wants to tell us something about scientific advance D. sea water has many advantagesB My first performance in front of an audience was coming up soon. I tried as hard as I could to remain calm, but my heart was racing. I stared down at my sweat-covered, shaking hands. I looked up again
34、at the audience, realizing that these were real people. They were not just my mum and dad, who would say, “Good job!” even if I messed up the entire piece. What if I had the wrong music? What if I played the wrong notes? As it turned out, I was never able to answer these questions because the spotli
35、ght (聚光灯) was waiting for me. I grasped my hands tightly together, drying off the sweat. Slowly I walked to the mud-brown piano in the center of the room. It contained 88 demanding keys, which were waiting impatiently to be played. I swallowed the golf-ball-sized lump (隆起部分) in my throat and sat dow
36、n. Slowly, I opened the music. Next, I rested my still shaking hands on the ivory (象牙色的) keys. As my fingers played across the keys, I was becoming more unsure of my preparation for this moment. But the memory of my years of training came flooding back. I knew that I had practiced this piece so many
37、 times that I could play it backwards if requested. Although at one point I accidentally played two keys instead of the intended one, I continued to move my fingers automatically (自动地). My eyes burned holes into (were fixed on) the pages in front of me. There was no way that I was going to lose my c
38、oncentration. To keep this to myself, I leaned forward and focused carefully on the music. When l came to the end of the page, a warning went off inside my head: DONT MAKE A MISTAKE WHEN YOU TURN THE PAGE! Needless to say, 1 obeyed myself with all my heart and mind. And, proud of my “page-turning” f
39、eat (技艺), I finished the rest of the piece without making a single mistake. After the final note died away, a celebration went into action inside my head. I had finished. I had mastered the impossible.60. The author was nervous before the performance because _. A. his or her mother and father werent
40、 present B. the strong spotlight was shining onto the stage C. he or she hadnt mastered the entire piece D. he or she had never performed in public before61. The underlined phrase “mess up” in Paragraph 3 probably means _. A. put into disorder B. forget aboutC. stop halfwayD. do well in62. The autho
41、r _. A. didnt make any mistake in the performance B. felt better at the beginning of the performance C. paid all attention to nothing but his / her performance D. lost his / her concentration sometimes during the performance63. What did the author feel about his / her performance? A. He / She though
42、t it was comfortable and successful. B. He / She thought it was very difficult but successful. C. He / She thought he / she had never made a mistake during the performance.D. He / She thought he / she played through the piece carefully but light-heartedly. CThe Giant Squid In The Deep OceanJapanese
43、scientists have taken the first photographs of one of the most mysterious creatures in the deep ocean the giant squid(鱿鱼).Until now the only information about the behavior of the creatures which measure up to 18 meters (59 feet) in length has been based on dead or dying squid washed up on shore or c
44、aptured in commercial fishing nets.But Tsunemi Kubodera, of the National Science Museum, and Kyoichi Mori of the Ogasawara Whale Watching Association, both in Tokyo have captured the first images of Architeuthis attacking bait(鱼饵) 900 meters below the surface in the cold, dark waters of the North Pa
45、cific. “We show the first wild images of a giant squid in its natural environment,” they said in a report in the journal Proceedings B of the Royal Society.Little is known about the creatures because it has been so difficult to locate and study them alive. Large ships and specialist equipment, which
46、 is costly, are needed to study deep sea environments.The Japanese scientists found the squid by following sperm whales, the most effective hunters of giant squid, as they gathered to feed between September and December in the deep waters off the coast of the Ogasawara Islands in the North Pacific.
47、They used a remote long-line camera and depth logging system to capture the giant squid in the ocean depths.The most dramatic character of giant squids is the pair of extremely long tentacles(触角,触须), distinct from the eight shorter arms. The long tentacles make up to two-thirds of the length of the
48、dead specimens((标本,样本)to date. The giant squid appear to be a much more active meat-eating animals than researchers had thought.64. The passage mainly tells us that _. A. Scientists captured a giant squid alive B. Scientists captured a giant squid on camera C. giant squids are special meat-eating an
49、imals D. giant squids mainly live in the deep sea65. According to the passage, we can infer that the word “Architeuthis” should refer to _. A. a scientist B. the sperm whale C. a big ship D. the giant squid66. Which of the following about giant squids is TRUE? A. They like living the cold and deep w
50、aters. B. They mainly feed on the dead fish. C. They like playing, using their tentacles. D. They have only eight arms around the mouth.67. According to the passage, the scientists located the giant squid _. A. through a remote long-line camera B. by using depth logging system C. by following sperm
51、whales D. by using the bait to attract themDIf you dont want people to know too much about you, then you had better keep your fridge contents secret according to a British market research document released last week.Researchers peered (凝视) into the fridges of 400 people in Britain and compared the c
52、ontents with the owners lifestyles. They claim to be able to classify the nations people by fridge contents. They say those people can be separated into five categories: nutrition nerds (no social sense), food faddies (whatevers in style), martyr mums, fast food fanatics and restaurant regulars. Nut
53、rition nerds care much about what they put into their bodies. Their fridges are stocked with fruit, vegetables and healthy meat. People in this category tend to be highly organized and usually work in law or accountancy. The vast majority are single, but if they have a partner, that person will be s
54、imilar. A fridge full of vitamins enriched juices implies its owner works in media or fashion. They tend not to eat the foods they buy. Known as the food faddies, they just want to be seen as purchasing the latest important things. A fridge filled with everything from steak to frozen fish suggests t
55、he martyr mum. Her fridge tends to be stocked with every kind of product, except what she herself would want. This fridge hints at difficulty balancing family and work life. Fast food fanatics always buy mineral water for soda pop; the nearest they will get to fresh fruit is tomato sauce. Their frid
56、ges hint at someone who works hard and plays hard. Also, someone who is not into long term planning. Finally, a fridge filled with nothing more than a bottle of white wine and some sparkling mineral water implies an owner who is single, lives in a big city and enjoys the finer things in life. The fr
57、idge is empty because this person regularly eats in restaurants.68. We can know from the first two paragraphs that _.A. some researchers are fond of staring at other peoples fridgesB. people dont want others to know about their secretsC. the food you put in the fridge has something to do with your p
58、ersonalityD. there are mainly five kinds of lifestyles among British people69. According to the passage, people who belong to food faddies _.A. dont care much about money when buying thingsB. will try their best to stay healthyC. often stay up late to finish their jobD. prefer to ask others about wh
59、at to do next70. What will those who often dine out put in the fridge?A. All kinds of food they like.B. Only something to drink.C. Fruit, vegetables and meat.D. Food rich in vitamins.71. What might be the most suitable title for the text?A. Keep your fridge a secretB. You are whats in your fridgeC.
60、What to put in the fridge?D. Be careful about your fridgeEA 14-year-old girl died Saturday after a shark attacked her while she and a companion were swimming in the Gulf of Mexico, authorities said.The teenagers were swimming on boogie hoards (随身体摆动的游泳板) about 100 yards offshore when they noticed a
61、dark shadow in the water, authorities said. The other swimmer was not injured, Walton County Sheriffs spokeswoman Donna Shank said. According to Shank, both girls swam to shore, and the victim was taken to a hospital where she was pronounced dead. The girl was on vacation from Gonzales, La. , but he
62、r name was not immediately released (发布).It was not clear what type of shark attacked her, said Stan Kirkland, spokesman for the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission. The girl was some distance off from the shore, Kirkland said. I dont think anyone got a good view of the shark.The attac
63、k happened near the Camping on the Gulf Holiday Travel Park, about 45 miles east of Pensacola on the Florida Panhandle. Authorities closed about 20 miles of crowded beaches to swimming shortly after the attack. It was not immediately clear when they would reopen.Robert Goodwin, 12, of St. Louis, Mo.
64、 , said he was ordered out of the water by authorities. I didnt know that it was a shark when I was told to get out, he said. I was like, what? Wow thats not cool. Goodwins father, Mark, said the family comes to the beach every year. It was just an eerie (不安的) feeling to see folks sitting there on t
65、he beach, he said.Florida averaged more than 30 shark attacks a year from 2000 to 2022, but there were only 12 attacks off the states coast last year, according to statistics offered by the American Elasmobranch Society and the Florida Museum of Natural History.72. The passage was written to . A. te
66、ll the danger of sharks in the sea B. persuade local authorities to protect swimmers C. remind teenagers of a lesson from the accident D. report a shark attack in the Gulf of Mexico73. According to the authorities, we can know A. one of the two swimmers injured was on vacation B. all the people have
67、 known the sufferers name C. when the shark attacked the girl, no people really caught sight of it D. no people will be allowed to stay on the beach where tee accident happened74. Which of the following statements is NOT true? A. When the accident happened, many people were on holiday on the beach.
68、B. The girl swam so far that no one had a good view of the shark. C. When Robert Goodwin knew What had happened, he perhaps felt uneasy. D. Good wins father was afraid people sitting on the beach would drown, so he felt uneasy.75. In the past five years, how many shark attack accidents happened in F
69、lorida? A. 132. B. More than 132. C. 133. D. More than 133.第卷(非选择题,共35分)第四部分:写作(共两节,满分35分)第一节:短文改错(共10 小题;每小题1分,满分10分) 此题要求改正所给短文中的错误。对标有题号的每一行作用出判断:如无错误,在该行右边横线上画一个勾();如有错误(每行只有一个错误),则按下列情况改正: 此行多一个词:把多余的词用斜线()划掉,在该行右边横线上写出该词,并也用斜线划掉。此行缺一个词:在缺词处加一个漏字符号(),在该行右边横线上写出该加的词。此行错一个词:在错的词下划一横线,在该行右边横线上写出改正
70、后的词。注意:原行没有错的不要改。Giotto and his father lived in a small farm in 76. Italy. Every day Giotto sent to watch their sheep in 77. the hills. But Giotto loved to draw. He had neither 78. pencil or paper, but as be sat in the warm sunshine 79. watched the sheep, he drew pictures in the sand with 80. a stic
71、k. Sometimes he covered stones with drawing of 81. things he saw them about him. Before he was very old, 82. Giotto had a chance to study drawing and painted 83. with a great painter. He worked very hard before many 84. years had passed he could draw so well as his master. 85. 第二节 写作(满分25分)最近你班举行了一场
72、关于“动物园里笼养动物好不好”的讨论。假如你是李华,请你根据下表所提供的信息,用英语将讨论的结果向某中学生英语报投稿,并陈述你的观点(至少发挥一条)。注意:字数100左右。赞成的同学认为反对的同学认为1有机会亲眼目睹野生动物。2有助于培养对动物和自然的热爱。3能保护动物免于野生环境的危险。1浪费人力物力。2破坏生态平衡。3动物失去自由。Dear Editor,Im writing to tell you about the discussion we held on whether it is good to keep animals in zoos._ 参 考 答 案单元目标检测卷听力15
73、CAABA 610 CCBAC 1115 ACBCB 1620 CBABC单选21.解答该题的关键是准确定位选项代词所指代的句中名词,作出正确选择。根据句子意思可以知道,选项代词所代替的是句中不可数名词information,选项A、B、D必须替代可数名词,只有that可以替代不可数名词或特指的可数名词单数。答案C。22.解答该题的关键是根据所给动词短语的意思,结合题干句作出正确选择。take up开始学,从事,占去; get on 上车,相处,进展; pick up拾起,学会,收听到,搭车;turn on打开。根据句子意思,应选择pick up,搭乘出租车。答案C。23.解答该题的关键是要根
74、据上下文语境中所提供的一般过去时的表示过去时间的对照点,准确判断过去完成时与一般过去时的用法区别。问句中Got your driving license?为Have you got your driving license?现在完成时的省略表达,该句对选项无影响。决定选项动词时态的是答句中so I didnt take the driving test last week.分析句意可知,选项动作发生在后一动作之前,表示过去的过去,故用过去完成时。答案为D。24. 解答该题的关键在于要准确把握There be句子结构及系动词remain的用法。remain 在There be 结构中用作后置定语
75、,由于remain是不及物动词,故应用现在分词remaining,相当于定语从句that remains;动词settle置于remain之后,应用动词不定式的被动结构来表示动作还未完成。答案为C。25. 解答该题的关键是要注意判断表示地点的先行词在定语从句中用作宾语或状语时,以及用作表语时关系词的选用。分析句子结构可以知道,两空均为定语从句结构,表示地点的先行词the farm 在第一空的定语从句中作谓语动词see的宾语,故第一空应为关系代词 that,which 或省略;the farm 在第二空的定语从句中作表语,故只可以用that 连接,不可用which,且不可省略。答案为A。26.
76、解答该题的关键是要准确推断句中两个可数名词的特指与泛指。分析答句句意可知,第一、二空均为泛指,没有特指 哪个事故或哪一辆车之意,第三空则特指该车的司机。答案B。27. 解答该题的关键是注意在交际用语中,询问他人要请求何种帮助时的表达方法。根据上下文情景,选项部分是答话人询问他人有什么要请求帮助时的用语。对此回答,在口语中,我们常用Yes?什么事啊?来表达。答案A。28. 解答该题的关键在于区别can 与be able to 表示能力的用法。根据上下文语境及讲话人语气,选项动作表示经过努力才完成的。在这种语气的肯定句和疑问句中,常用be able to,在否定句中可用can。答案 C。29. 解
77、答该题的关键是要理解only引导的时间状语从句与主句的句子结构,准确辨别主从句的倒装关系。only引导状语从句位于句首,从句不可采用倒装形式,主句必须部分倒装。答案为D。30. 解答该题的关键是要理解句子意思,分析选项,准确使用形容词比较级与最高级结构。根据句子意思可以知道,本题无比较之意,而含有最高级含义,故应排除选项A、B;选项C中的most 相当于very,不符合句子意思。答案为D。31. 解答该题的关键是要注意在句型It is necessary(strange, natural, important.)+从句中,从句中谓语动词虚拟语气结构的使用。在句型 It is necessary
78、(strange, natural, important.)+从句结构中,从句中谓语动词要用should+动词原形构成,should 可以省略。答案A。32. 解答该题的关键是要理解题干结构,把握以every, no, each 等限定的并由and连接的两个并列名词用作主语时的主谓一致以及定语从句中的主谓一致。该题为一个带有定语从句的复合句,句中作定语的关系代词who指代先行词teachers,为复数,故谓语动词该用are; as well as连接两个主语时,谓语动词要根据前一个主语决定;由 every, no, each 等限定的并由and连接的两个并列名词作主语时,谓语动词要用单数形式。
79、答案D。33. 解答该题的关键是要注意分析句子成分以及判断选项在句中所起的作用。分析句子结构和句子意思可知,空格所需的选项均为两个句子的主语,第一空作介词after的宾语;第二空作动词短语carry out 的宾语;根据四个选项,只有what可在句中作此成分。 答案为A。34. 解答该题的关键是要注意区别定语从句与名词性从句在句中的用法。分析句子结构可知空格部分在此引导定语从句,但选项A主谓不一致,选项B缺少关系代词who,都应排除;选项C whomever只可用作句子的宾语,不符合句子结构;选项D whoever引导从句,用作从句的主语,构成宾语从句,相当于anyone who引导的定语从句
80、。答案为D。35.解答该题的关键是要在理解题干意义的基础上,准确辨别四个选项名词的意义,根据句子需要进行判断选择。anxiety与 tension 同义,意思为紧张;mark记号,痕迹; sign迹象,现象,标记; remark评论。根据句意,应为show signs of tension表现出紧张的样子。答案C。完形填空 这是一则趣味故事,讲述作者到一家饭店去吃饭,脱下外套递给服务员,吃完后发现有人穿错了外套,并且口袋里有一枚金戒指。在警察的帮助下,找到了丢戒指的人,原来那人在火车上时,他的戒指是被一个小贼偷走的。36C 根据常识,作者走进一家饭店 / 旅馆一小时后要离开可以推断,他到这里是
81、为了吃饭。37。A 根据句意,选择took表示“拿走”。38D 词组be ready to do .表示“准备做某事”。39C 那位服务员把外套拿到作者面前,因此用brought。40B 副词suddenly说明作者感到意外。41C 根据下一句话Youve brought someone elses coat可以推断,作者这时仔细看了看那件外套。42D someone elses coat表示“其他人的外套”。43A 根据逻辑判断前后为转折语义。44C suppose表示“猜测,猜想”。45。B 这样的事有时候会发生。46。D 词组go over to someone表示“向某人走过去”。47
82、。A 根据后面回答Yes可知前面是一般疑问句式,因此选C。48A 根据后面一句话the young man arrived可以推断,警察打电话给那个人。49B 这时当然要感谢作者了。50C 语义转折,可意为:然而我是在火车上丢的戒指。51A 作者把刚才发生的事(story)告诉给他。52D 那么这只戒指是如何在那个外套里的呢?53D 意思是“那时有人坐在或站在你的旁边吗?”54B 但是这里的这位朋友不是小偷。55C No在这里表示“是的,他不是一个小偷”。阅读理解56. C。利用题目中的关键词雨,在原文中找到对应词语,在对应词语周围找到答案。A、B项均属于表面意思,且捕食原文中的具体事实,D项
83、cool the soil不是最终目的。只有C项是具体事实:cool climate vegetables are now able to be grown符合文中的the new system。57. D。A、B、C项所述只是seawater所起的附带作用,并不是文章所指的主要方面,故正确答案为D。58. D。找出多次重复的信息,它必定是主题。这类问题的典型形式是:What mainmainly?要求考生指出文章的topic(论题),subject(主题),title(标题),main idea(大意)等。seawater在原文中直接出现两次,间接出现三次:coldwater,cold oc
84、ean water,How did they use it? 等,故正确答案为D。59. C。吃透作者意图,通过作者阐述的观点、叙述的事实等,避开表面现象,得出可靠结论。infer,imply (暗示),suggest,conclude,assume (suppose)等常用于这类题中。A、D项均为字面意思。B项过于具体,只有C项为作者的真正意图。60.D。从第1段可知,这是作者首次在观众面前演出,再结合第3、4段便知作者紧张的原因。61.A。从前面的内容推知:在父母面前演奏无妨,即使messed up(弄得一团糟)他们也会说“很好”。62.C。9、10、11三段都对此作了描述。63.B。最后
85、两段无疑是在告诉读者,作者成功了。此外前八段都是对作者紧张、不安的描述。所以只有B项能恰当反映作者对此次表演的感受。D显然错误;同时因为作者演奏时曾弹错了一个音符,所以C的说法错误。64. B 主旨大意题。本篇文章主要是向读者讲述了科学家利用摄像机捕获了一条大鱿鱼的图像,其他选项要么与原文不符,要么太片面。65. D 词义猜测题。由文章的第三段可知科学家利用相机观测到一条大鱿鱼的情况,因此袭击鱼饵的应当是鱿鱼,所以Architeuthis指的就是鱿鱼。66. A 细节判断题。由文章第三段和第五段可知,这些大鱿鱼主要生活在深海处,由于是在北极地区,当然也是较冷的地方。 67. C 细节理解题。由
86、文章的第五段可知,科学家是通过跟踪sperm whale来知道大鱿鱼的大体位置。68. C细节理解题。结合前两段可知人们在冰箱中放何种食物与他们的生活方式有关,自然也和他们的个性有关。69. A推理判断题。第六段最后一句提到属于food faddies类别的人喜欢追求时尚,所以可判断他们购物时不太在乎花钱多少。70. B推理判断题。根据最后一段最后一句可知。71. B主旨大意题。题目的选择应具有高度的概括性、强烈的针对性及一定的醒目性,由此可判断B项正确。72D 主旨大意题。从全文看,本文应属新闻报道,重在讲述一个十四岁女孩游泳时遭鲨鱼袭击致死一事,故选D73C 细节理解题从第二段可知只有一人
87、遭到鲨鱼袭击,故排除A;B项是对第二段中最后一句的曲解,文中提到当局禁止游泳井未阻止人们在海滩上逗留,故排除D;从第三段最后一句可知C项正确74D 推理判断题。第五段中的Goodwin的父亲说,看到坐在海滩上的人们他感到不安,但并没有说是因为担心有人会淹死。从全文交代的内容看;他担心的应该是鲨鱼会攻击人。75B数字计算题。从最后一段不难算出,2000年到2022年四年间共有120多起鲨鱼袭人事件,加之去年(2022年)的12起所以过去五年里共发生超过132起鲨鱼袭人事件改错761ived in 改为lived on 77Giotto后加was 78 79or改为nor 80.watched改为
88、watching 81drawing改为drawings 82去掉them 83.painted改为painting 84hard后加and 85so改为as作文Dear editor,Im writing to tell you about the discussion we held on whether it is good to keep animals in zoos. Those who favor the idea think it provides chances for people to see wild animals. It might also develop peo
89、ples love for animals and nature. Besides, animals in zoos can be protected from danger in the wild.However, those who are against the idea think that its a waste of money and labor to keep animals in the zoo. Itll also damage the balance of nature. Animals will lose their freedom if caged in the zo
90、o.I personally feel it is wrong to take animals away from their natural living areas and keep them locked up. Yours sincerely, Li Hua听力材料:Text 1W: How much is that book?M: Two and a half dollars.W: Id like to buy three copies.Text 2W: Lets try to find seats near the stage, shall we?M: Listen. Well b
91、e lucky if we can even find a place to stand at the concert.Text 3M: I really wish Mark would take some interest in our business. I dont know why he wants to become an artist.W: But Steve, hes only sixteen, I think he should do what he wants.Text 4W: I hardly ever go shopping by car now. The shoppin
92、g center is within walking distance.M: Well, you are lucky. The nearest store I can go to is about two miles away.Text 5W: I wonder if our children will be able to breathe clean air, drink clean water and see blue sky.M: I wonder, too. I think its time for man to learn to live in harmony with the ea
93、rth instead of just exploiting it.Text 6W: Come on, youd better eat up quickly, Kevin, its getting late.M: I dont want it!W: Oh, go on, carrots are good for you.M: I dont like things that are good for me.W: Well, you ought to and anyway they make you see in the dark.M: No, they dont I cant see in th
94、e dark.W: You can if you eat more carrots.M: You eat a lot of carrots, but you cant see in the dark, can you?W: Of course, I can What are you doing?M: Turning off the lightthereIve eaten all my carrots!W: I dont believe you.M: Well, can you see them then? Its dark now. Can you see in the dark?Text 7
95、M: Hi, Ann. Hows your new flat working out?W: Well, thats what I wanted to talk to you about. You see, Ive decided to look for a new place.M: Why? I thought you liked it.W: Oh, I do, but the distance is just killing me. Do you think you could help?M: OK. So, what kind of place are you looking for?W:
96、 Well, Id like to share a flat with one or two roommates within walking distance of school.M: How much do you want to spend a month?W: Uh, under 200, and Id like a flat with furniture.M: Well, I know theres a block of flats around the corner that seems to have a few left. Ill drop by there and ask.W
97、: Thanks a lot.Text 8W: Now, David, what do you like best about being a football star?M: Well, I love to hear the cheering when Im playing, especially when I score a goal. And, of course, the pay is good. But you know, the most important thing in football is team work. So I must thank all my teammat
98、es.W: Can you tell us something about your training?M: Well, we train very hard, especially before a big game. The team has to stay together on the roadsometimes for weeksand I find it very boring.W: Do you get nervous?M: Before the game, yes, but not during it.W: Are you worried about tomorrows gam
99、e?M: No. Even if we lose well probably still get the cup. You see, we scored more goals than Northern City, so theyll have to win by at least four goals if they want the cup. I dont think they can do it.W: Thank you and good luck tomorrow.Text 9W: Who where those two men you were talking to?M: They
100、own a shopping center.W: A shopping center? Where is it?M: Its the new one down on the Peninsula, about ten miles from here.W: Oh, yes. Ive heard about it.M: They would like to have someone open another restaurant in the center.W: Youre not thinking of moving the restaurant again, are you?M: No, Im
101、thinking about opening a branch there.W: Ive heard that business there is quite good.M: Those men had a study made of the number of people who pass through the center each day, and the result is good.W: Well, why dont we look into it?M: But do you think well have enough time to manage another branch
102、?W: We could get George and Jane to manage it.M: Do you think they have enough experience?W: Theyre old enough. And weve trained them like your parents, their grandparents, trained us.Text 10Daniel visited China for the first time on December 21st and 22nd. He paid a visit to the Great Wall and the
103、Forbidden City and was greatly impressed.Daniel was made famous over night by the Harry Potter series. Right now, his salary, US $ 3 million from Harry Potter and the Chamber of Secrets, makes him one of the highest paid teen stars in the entertainment world.Fame and fortune may not be what Daniel c
104、ares about most. He liked Potter and thought the two were similar. That is why he played the screen teen so well.Daniel said he learned a lot from the films. He hoped he could do all the five parts of the film series, because “I grow as Harry grows”, but he said that he was only sure he was to start
105、 in the third film.There is one thing Daniel was quite proud of: his acting career has gone along well with his schoolwork. Although he had to spend at least five hours a day on the film set, he has caught up with all of the other kids in his studies.Of all the subjects, he likes English most. He has also developed a great interest in directing and writing.16 / 16
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有