1、Unit 5 Nelson Mandelaa modern heroSection Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending课后篇巩固提升一、单词拼写1.We must follow the p that education should be fair to everyone.答案:principle2.It does serious harm to childrens character that too much v is shown on television.答案:violence3.The product is of very g
2、ood q,so it sells well.答案:quality4.Tom is rich,but he is very m.He never lends his money to others.答案:mean5.In the past,the black people in the USA had no right to v.答案:vote6.China is playing an important role on the international political s.答案:stage7.Do you know when the government was f?答案:founde
3、d8.She takes an a part in school life.答案:active9.All people are e,having the same rights as each other.答案:equal10.I was a fairly good football player in my y.答案:youth二、单句填空1.A child receives its early at home.A well mother will have a great influence on a childs future.(educate)答案:education;educated
4、2.His (devote) to his work leads to his success.答案:devotion3.We should be (hope) about our future whatever situation we are in.答案:hopeful4.After years of fighting the people longed for .They wanted to live .(peace)答案:peace;peacefully5.I want to be a (law) when I grow up.答案:lawyer6.He was (attack) by
5、 a dog when he was walking along the street.答案:attacked7.You should be active class.Listening without speaking is not good for you.答案:in8.They lived a hard life then,for their father had been out work for half a year.答案:of9.I am having a lot of trouble with the new computer,but I dont know whom to t
6、urn .答案:to10.Although the working mother is very busy,she still devotes a lot of time her children.答案:to三、用方框中所给短语的适当形式填空devote.toout of workblow upturn totake an active part inbe willing to1.The army should support and national construction.答案:take an active part in2.In the small town,many people a
7、re now because the only factory here was shut down last year.答案:out of work3.If you have a job, yourself it and finally you will succeed.答案:devote;to4.Whenever you get into trouble,you can me for advice.答案:turn to5.As we all know,Lei Feng help others in trouble.答案:was willing to6.Stop at the gas sta
8、tion and well the tyres.答案:blow up四、完成句子1.只有用这种方法我们才能解决这个问题。Only in this way this problem.答案:can we solve2.你投票是赞成还是反对他的决定?Do you or his decision?答案:vote for;against3.他把自己的时间投入到他的公司里了。He his time his company.答案:devotes;to4.当我处于困境时,我会求助于我的朋友们。When I am in trouble,I will my friends.答案:turn to5.我们应积极参与区
9、域经济交流与合作。We should regional economic exchanges and cooperation.答案:take an active part in五、阅读理解AHelen Thayer,one of the greatest explorers of the 20th century,loves challenges.She says,“I like to see whats on the other side of the hill.”She has gone almost everywhere to do that.In 1988,at the age of
10、50,she became the first woman to travel alone to the North Pole.She pulled her own sled(雪橇) piled with 160 pounds of supplies,and during her trip no one brought her fresh supplies.Accompanied(陪伴)only by her dog Charlie,she survived cold weather and meetings with polar bears.In fact,Charlie saved her
11、 life when one of them attacked her.Near the end of her trip,a forceful wind blew away the majority of her supplies.The last week of the trip,she survived on a handful of nuts and a little water each day.Helen goes to challenging places not only for adventure,but also for education.Before her Arctic
12、 journey,she started a website called Adventure Classroom.On the site,she shares her adventures in order to motivate(激发)students.She explains,“Although kids often see the world in a negative way,without hope for their future,we work to inspire them to set goals,plan for success and never give up.”He
13、len grew up in New Zealand.Her parents were athletes and mountain climbers.Following her parents example,she climbed her first mountain at 9.Later,she climbed the highest mountains in North and South America,New Zealand etc.In 1996,she took on another challengethe Sahara Desert.She and her husband,B
14、ill,walked 2,400 miles across it!In 2001,she and Bill traveled on foot from west to east through the Gobi Desert in Mongolia.They hope to travel in mainland China into Sichuan and Tibet to study pandas this year.Helen plans to continue taking trips.Shell use her explorations,writing,photography and
15、environmental work to create programs for her website.She wants to inspire her students never to stop facing challenges!1.We learn from Paragraph 2 that .A.Helen Thayer is the first person to reach the North PoleB.Helen Thayer ate nothing during the last week of her tripC.Helen Thayer traveled to th
16、e North Pole together with her husbandD.Charlie prevented Helen being attacked by polar bears答案:D解析推理判断题。根据第二段的内容可知,50岁的海伦塞娅独自到北极探险,她遭到北极熊的袭击,险些丧命,而她带的狗查利救了她的命。2.Why does Helen travel to different places worldwide?A.For fun.B.For education.C.For money.D.For fame.答案:B解析细节理解题。第三段的第一句是解题的依据。3.Why did H
17、elen pick up mountain climbing as a child?A.She was eager to go on with her adventures.B.She dreamed of visiting the strange land.C.Her parents instructed her to do so.D.Her parents had great influence on her.答案:D解析细节理解题。根据第四段可知,海伦的父母是运动员和登山者,他们对她产生了很大的影响,因此她也开始了爬山活动。4.Which is the best title for th
18、e text?A.The Woman Who Loves AdventureB.A Famous WomanC.A Woman Mountain ClimberD.The Owner of the Website答案:A解析标题归纳题。海伦是探险家,全文围绕她的探险活动展开,因此“ The Woman Who Loves Adventure”符合文章内容,故选A项。BThe worlds richest man might seem to have it all,but Bill Gates has one regret.The self-made billionaire said he fe
19、lt stupid for not knowing any foreign languages.Speaking in his third Ask Me Anything question-and-answer session for online forum Reddit,the Microsoft founder said that he wished he spoke French,Arabic or Chinese.He said,“I took Latin and Greek in high school and got As and I guess it helps my voca
20、bulary.I keep hoping to get time to study one of theseprobably French because it is the easiest.I did Duolingo for a while but didnt keep it up.”Gates,who is worth $79.3 billion,praised Facebook founder Mark Zuckerberg for surprising an audience in Beijing when he spoke fluent Chinese.“Mark Zuckerbe
21、rg amazingly learned Chinese and did a Q&A with Chinese studentsunbelievable,isnt it?” he said.This isnt the first time for Gates to admit his regret over language.He also showed his habits at home and personal insights.Last February,Gates said he liked to do the dishes himselfto his own special sta
22、ndards every night and also told the interviewer that his wife,Melinda,would likely want Samuel L.Jackson to play her husband in a biopic(传记片).He also admitted that he would pick up a $100 bill if he found it on the street.As he took the top spot on Forbes(福布斯) 28th Annual Billionaires list last yea
23、r for the fourth time,he said he is pretty basic when it comes to spending on clothes and food,but that he enjoys investing(投资) in shoes and rackets(球拍) when he plays tennis.When asked a life lesson he had to learn the hard way,the billionaire said staying up too late was a habit hes still trying to
24、 break.“Dont stay up too late even if the book is really exciting.You will regret it in the morning.I am still working on this problem,” he said.【语篇导读】本文讲述的是世界上最有钱的人似乎拥有了一切,但比尔盖茨有一个遗憾。他为不会外语而觉得自己愚蠢。5.The underlined part in Paragraph 8 may actually mean that .A.it is important to lay a good foundatio
25、n of lifeB.food and clothing are basic needs for peoples lifeC.he doesnt spend much money on food and clothesD.he never cares about buying food and clothing答案:C解析句意猜测题。根据第八段中的“but that he enjoys investing in shoes and rackets when he plays tennis.”可知,当他打网球的时候他喜欢在鞋和球拍上投资。再根据but可知他在食物和衣服上花费不多。6.What a
26、dvice did Bill Gates give?A.Avoid staying up too late.B.Be a good language learner.C.Do the dishes yourself at home.D.Pick up the $100 bills in the streets.答案:A解析细节理解题。根据最后一段第二、三句可知,比尔盖茨建议不要熬夜。7.Which of the following is TRUE according to the passage?A.Bill Gates was also the founder of Facebook.B.Bill Gates topped the list of Forbes 28 times.C.Bill Gates was good at learning languages in high school.D.Bill Gates wife wanted Samuel to play a game with Gates.答案:C解析细节理解题。根据第三段第一句可知,比尔盖茨在高中学拉丁语和希腊语,并且得优,故推断他在高中擅长学语言类学科。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有