收藏 分享(赏)

2019年人教高考英语一轮练习题:必修3U1含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:407973 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:70KB
下载 相关 举报
2019年人教高考英语一轮练习题:必修3U1含答案.doc_第1页
第1页 / 共6页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修3U1含答案.doc_第2页
第2页 / 共6页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修3U1含答案.doc_第3页
第3页 / 共6页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修3U1含答案.doc_第4页
第4页 / 共6页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修3U1含答案.doc_第5页
第5页 / 共6页
2019年人教高考英语一轮练习题:必修3U1含答案.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2019年人教高考英语一轮练习题:必修3U1含答案一、阅读理解。(2019广东七校联考)Should we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city? In order to answer this question, we must first examine whether people really want to preserve the historic feel of an area.Not all historical buildings are

2、attractive. However, there may be other reasonsfor example, economic reasonswhy they should be preserved.So, let us assume that historical buildings are both attractive and important to the majority of people. What should we do then if a new building is needed?In my view, new architectural styles ca

3、n exist perfectly well alongside an older style. Indeed, there are many examples in my own hometown of Tours where modern designs have been placed very successfully next to old buildings. As long as the building in question is pleasing and does not dominate(影响) its surroundings too much, it often im

4、proves the attractiveness of the area.It is true that there are examples of new buildings which have spoilt(破坏) the area they are in, but the same can be said of some old buildings too. Yet people still speak against new buildings in historic areas. I think this is simply because people are naturall

5、y conservative(保守的) and do not like change.Although we have to respect peoples feelings as fellow users of the buildings, I believe that it is the duty of the architect and planner to move things forward. If we always reproduced what was there before, we would all still be living in caves. Thus, I w

6、ould argue against copying previous architectural styles and choose something fresh and different, even though that might be the more risky choice.【解题导语】本文是一篇议论文,讨论了现代建筑是否应该和古老的历史建筑建在一起。1What does the author say about historical buildings in the first paragraph?AMost of them are too expensive to pre

7、serve.BThey are more pleasing than modern buildings.CThey have nothing to do with the historic feel of an area.DSome of them are not attractive.D解析:细节理解题。根据第一段的第三句“Not all historical buildings are attractive.”可知,并非所有的历史建筑都有吸引力。据此可知,一些历史建筑没有吸引力,故D项正确。2Which of the following is TRUE according to the a

8、uthor?ASome old buildings have spoilt the area they are in.BWe should reproduce the same old buildings.CBuildings should not dominate their surroundings.DNo one understands why people speak against new buildings.A解析:细节理解题。根据第三段的第一句“It is true that there are examples of new buildings which have spoil

9、t(破坏) the area they are in,but the same can be said of some old buildings too.”可知,作者认为一些历史建筑破坏了它们所在地区的环境,所以选A项。3By using the words “move things forward” in the last paragraph, the author probably means “ ”Adestroy old buildingsBput things in a different placeCchoose new architectural stylesDrespect

10、peoples feelings for historical buildingsC解析:词义猜测题。根据文章第四段的第二句“If we always reproduced what was there before,we would all still be living in caves.”可知,如果我们不改变建筑风格,我们现在还住在山洞里面;据此可以判断,“move things forward”的意思是“选择新的建筑风格”,所以选C。4What is the main purpose of the passage?ATo explain why people dislike chang

11、e.BTo argue that modern buildings can be built in historic areas.CTo warn that we could end up living in caves.DTo admit how new buildings have ruined their surroundings.B解析:写作意图题。通读文章可知,第一段的第一句“Should we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city?”为本文主旨句

12、;结合全文可知,本文旨在论证现代建筑可以建在有历史遗迹的地方,所以选B。二、单句语法填空1The Nobel Prize (award) to those who make great contributions in many fields every year.答案:is awarded2 (remind) not to miss the flight at 15: 20, the manager set out for the airport in a hurry.答案:Reminded3His favorite food is fried snacks and soft drinks.

13、 is no surprise that losing weight is just his dream.答案:It4Great changes (take) place in the school over the past three years, which deeply impresses me.答案:have taken5She speaks English so well that her friends are filled with (admire)答案:admiration6Id tell him to ask my (permit) before he borrows so

14、mething next time.答案:permission7Please accept our (apologize) for the inconvenience this matter has given you.答案:apology8Forgive me for (take) up so much of your time and accept my best wishes for your health and happiness.答案:having taken9The letter she looked forward to (come) at last.答案:came10(201

15、9昆明模拟)It was only after he had read the papers that Mr. Gross realized the task before him was extremely difficult (complete)答案:to complete三、完形填空。My mother was a responsible teacher and she retired.So I decided to give her one of my old computers to help her pass the time.She had a little bit of com

16、puter _1_,so I just set it up for her and let her _2_ with it on her own.As time went on,I _3_ the computer was hardly touched.She said she didnt know _4_ to use it.I decided to teach her.I sat and _5_ everything and she seemed OK with what I said.Unfortunately,my sister called me at that moment _6_

17、 we talked on the phone for an hour.Then when I saw her again,she was sitting in front of the computer,looking quite _7_.The screen saver(屏幕保护程序) had appeared and she didnt know how to _8_ it off.She had tried _9_ every key and it didnt work.I told her,“Just _10_ the mouse a little.” What I meant wa

18、s that she just needed to move the mouse around to _11_ the computer up.What she did was to _12_ the mouse and start shaking it around in midair until the _13_ went completely black.I couldnt help laughing because of her funny _14_.The more I laughed the _15_ she got.She thought that I was a(n)_16_

19、teacher and she decided to figure the thing out herself.Well,at least I helped her overcome her _17_ of breaking something and encouraged her to _18_ a little.About a week later,I found a homemade _19_ card with a mouse on the front making a funny face _20_ to my door.It said,“Thanks for the compute

20、r lessons.Love,Mom.”1A.theoryBknowledgeCtechnology Dhistory2A.watch BtrainCplay Dsee3A.found BheardCthought Dignored4A.why BwhenChow Dwhere5A.learned BdescribedCexplained Ddiscussed6A.and BbutCbecause Dsince7A.amusing BrelaxedCinteresting Ddiscouraged8A.get BbreakCcut Dturn9A.hitting BfeelingCchangi

21、ng Dremoving10A.hang BshakeCrub Dpush11A.clean BwakeCbring Dtake12A.put up Bcut offCpick up Dput away13A.screen BcurtainCcover Dwindow14A.adjustment BimitationCexpression Daction15A.ruder BhappierCangrier Dbetter16A.impatient BhumorousCcareful Dhelpful17A.sadness BpressureCfear Ddepression18A.reply

22、BobserveCanswer Dexperiment19A.inviting BgreetingCshopping Dbirthday20A.appeared BstuckCcombined Dprinted【解题导语】该文主要讲述了作者教退休的母亲玩电脑的有趣故事。1B根据下文中的“She said she didnt know _4_ to use it.I decided to teach her”可推知,作者的母亲对电脑所知甚少,此处指电脑知识(knowledge)。2C根据上文中的“So I decided to give her one of my old computers t

23、o help her pass the time”可知,作者给母亲一台自己的旧电脑是让退休的母亲自己玩。play with.“玩”。3A随着时间的推移,作者发现(found)电脑几乎没被碰过。4C根据下文中的“I decided to teach her”可推知,母亲并不知道怎么(how)使用电脑,于是作者决定教她。5C根据空处前一句“I decided to teach her”和空后的“and she seemed OK with what I said”可推知,作者给母亲讲解(explained)了相关的电脑知识。6A根据语境可知,空处应填连词and,表示“然后,接着”。7D结合语境可推

24、知,母亲不会玩电脑,感到很泄气(discouraged)。8D根据空前的“The screen saver(屏幕保护程序)had appeared”及常识可推知,电脑出现屏幕保护程序,母亲不知道怎么把它关掉。turn off“关掉”。9A根据空后的“and it didnt work”可推知,母亲因为不懂得怎么关掉屏幕保护程序,于是就按(hitting)了每一个键。10B根据语境可推知,作者教母亲稍微晃动(shake)鼠标即可。下文中的“start shaking it”也是提示。11B根据语境可推知,作者是让母亲移动鼠标,唤醒电脑。wake up“唤醒”,符合语境。12C根据空后的“star

25、t shaking it around in midair”可推知,母亲听了作者的话就把鼠标拿起来(pick up),在空中摇晃。13A根据语境可推知,母亲不会玩电脑,拿着鼠标乱晃,结果电脑屏幕(screen)全黑了。14D根据语境可知,作者被母亲搞笑的行为(action)给逗乐了。15C根据语境可知,作者越笑,母亲越生气(angrier)。16A根据空后的“she decided to figure the thing out herself”可推知,身为老师的母亲对作者教自己玩电脑这件事很有看法,认为作者没有耐心(impatient)。17C根据语境可推知,作者帮助母亲走出了害怕(fear

26、)损坏东西的阴影,鼓励母亲再尝试一下。18D参见上题解析。experiment“尝试”,符合语境。19B根据语境可知,母亲自己制作了一张贺卡(greeting card) ,对作者表示感谢。20B根据语境可知,此处指卡片贴在了作者的门上。stick to.意为“粘/贴在”。四、单句改错1Either you or the headmaster are to hand out the prizes to those gifted students at the meeting. 答案:areis2Many people agree that they make progress by singi

27、ng English songs and that it is a good idea to have a fun with English. 答案:去掉fun前a3Janes sister played a trick to her she put orange juice in her shampoo bottle! 答案:toon4It is known to us all is that the old scientist, for whom life was hard in the past, still works very hard in his eighties. 答案:去掉第

28、二个is或It What5As far as I know, he founded the charity in the memory of his wife. 答案:去掉第二个the五、单元语法情态动词()1(2019天津重点学校联考)Anyone who drives through a red light be fined according to the newlymade traffic regulations.答案:shall2(2019湖南长郡中学月考)When they met, they stay up all night, talking about the persons

29、 and things in high school.答案:would3(2019河北邯郸联考)From that day on, he play basketball with his friends as soon as he finished his homework.答案:would4Try to be independent, because your parents not do everything for you all your life.答案:will5(2019北京卷)I love the weekend, because I (not) get up early on Saturdays and Sundays.答案:neednt

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1