1、高考资源网() 您身边的高考专家基础巩固单句语法填空1I dont like the place.The house is uncomfortable (comfort) to live in;besides,the surroundings is not satisfying.2Another actor has been substituted for the famous player,who was refused permission to work in this country.3Dear Ms Jenkins,I would like to express my apology
2、 (apologize) for not being able to teach you to make Chinese knots this Saturday.4Besides,the city is wellknown for its beautiful scenery,and it is also abundant in traveling resources.5“Put yourself in someone elses shoes”is an idiom that means if you imagine yourself to be in another persons posit
3、ion,you may understand how they feel.6These bobies are too young they require looking/to_be_looked(look) after carefully.7Eye doctors make a recommendation that a childs first eye exam be (be) at the age of six months.8He would have attended your birthday party,but he occupied himself with a very im
4、portant experiment.9It was the second time that she had_come (come) to this mountain village to see the children.10It is_acknowledged (acknowledge) that wealth doesnt necessarily mean happiness.能力提升 .阅读理解One of the best decisions you can make in your twenties is to explore.Exploring postcollege choi
5、ces look a lot like being lost;in fact, being lost is normal and productive at this stage in life.In the past,people were punished for getting lost.For example,dropping out of high school for a year to explore made colleges think you were treated for mental instability (不稳定)But its a different story
6、 today.Right after college, you dont get punished for taking time off.Most graduate and professional schools today would prefer the students who take time to go away, have different experiences, and then come back refocused.Why is there so much respect for exploration?Part of the reason is that ther
7、e is no better way of figuring out what will make you happy.“We are not very good at using our imaginations when it comes to how well feel in a given circumstance,” says Daniel Gilbert, a professor of psychology at Harvard University.Therefore, he recommends that we test out a lot of different caree
8、rs.He admits that this method takes time, but he says its worth it because otherwise youre likely to make a decision based on money, which does not always lead to happiness.What about the people who pull their life together in a tight little package by age twentyfour?Theyre the exception to the rule
9、, according to Wayne Osgood, a professor of sociology at Pennsylvania State University.He labels these people “fast starters” and explains that they are only about 12 percent of the population.Some fast starters are just plain lucky:they love the first job they get after college.The other 88 percent
10、 of us have to march through our twenties formulating (规划) a new career plan.The good news is that this is what most people are doing in their twenties:wandering, taking trips, changing jobs every year, volunteering for unpaid work while living at their parents house, and starting businesses that fa
11、il.All these choices are, surprisingly, right on track for making a good decision about what to do with yourself in adult life.语篇导读20多岁是一个探索的过程,它可以帮助你发现你真正喜欢的工作,从而为将来的人生打下一个良好的基础。1According to the passage, exploring after college in your twenties _.Ameans you get lost in your lifeBassists you in cho
12、osing a suitable careerCis just a waste of your valuable timeDis a kind of mental instability解析:B细节理解题。从第三段专家的建议“he recommends that we test out a lot of different careers可知,exploration”可以帮助一个人发现自己真正喜欢的工作,为选择职业提供基础。2Exploration is so much respected because _.Ait helps you to earn much more money than
13、 othersBit improves your imagination in a given situationCit is the best way to find your happinessDit promises you various choices of careers解析:C细节理解题。根据第三段的“there is no better way of figuring out what will make you happy”可知选C。3Which of the following statements may the author be for?AThe earlier yo
14、u work, the happier you are.BExploration is to travel around the world.CChoosing a career is nothing but easy.DAn indirect route is the route to happiness.解析:D推理判断题。本文阐述了这样的观点:20多岁的时候,不要急于找工作,而要去探索从而找到自己真正喜欢的工作,虽然看上去浪费了一些时间,但是却找到了通向幸福的道路,故D项符合作者的观点。.完形填空Jenna had graduated from her middle school and
15、 was lucky enough to be admitted to Westwood College.She was ready for new _1_ at the college and filled with confidence._2_,she didnt expect it that college life was quite _3_.In the first week,Jenna went to tryouts for cheerleaders.She was competing against very talented girls,and she knew it woul
16、d be _4_ for her to be selected.Two hours later,the _5_ read a list of the girls for a second tryout.Her heart _6_ as the list ended without her name.Feeling _7_,she walked back to her dormitory carrying her schoolbag full of homework.Arriving at the dormitory,she started with _8_.She had always bee
17、n a good math student,but now she was _9_.She moved on to English and history,and was _10_ to find that she didnt have any trouble with those subjects.Feeling better,she decided not to _11_ math for the time being.The next day Jenna went to see Mrs.Biden about being on the school _12_.Mrs.Biden wasn
18、t as enthusiastic as Jenna.“Im sorry,_13_ we have enough _14_ for the newspaper already.Come back next year and well talk then.”Jenna smiled _15_ and left.“Why is college so different?” she sighed.Later in math class,Jenna devoted herself to figuring out the problems that had given her so much _16_.
19、By the end of the class,she understood how to get them right.As she gathered her books,Jenna decided shed _17_ to try to fit in with her new school.She wasnt sure if shed _18_,but she knew she had to try.College was just as her mom had said,“You will feel like a small fish in a big pond _19_ a big f
20、ish in a small pond.The challenge is to become the _20_ fish you can be.”语篇导读本文主要讲述了主人公Jenna在进入大学后所经历的变化及其努力适应的过程。1A.decisionsBchallengesCproblems Dexercises解析:B根据上文的“lucky enough to be admitted to Westwood College”及“new”可推知,新的大学生活对主人公来讲有许多挑战,故选B。2A.However BThereforeCBesides DOtherwise解析:A根据语境可知,上下
21、文表示逻辑上的转折关系,故选A。however“然而”。3A.normal BnecessaryCdifferent Ddesperate解析:C根据下文的“Why is college so different?she sighed”可知,大学生活与主人公想象的很不一样。4A.simple BtroublesomeCcertain Ddifficult解析:D根据“competing against very talented girls”可推知,主人公感觉自己很难被选上,与下文的“the list ended without her name”呼应。5A.editor BjudgeCbos
22、s Dcandidate解析:B根据语境可知,是由裁判宣布进入下一轮选拔的名单的。6A.stopped BjumpedCsank Dchanged解析:C根据“as the list ended without her name”可推知,得知没有自己的名字,即:没有进入下一轮选拔,主人公心情沉重。sb.s heart sinks意为“心情沉重,情绪低落”。7A.awful BlonelyChappy Dstrange解析:A由于被淘汰了,主人公感觉糟糕(awful)。8A.English BhistoryCscience Dmath解析:D根据下文的“She had always been a
23、 good math student”可推知,主人公开始做自己擅长的数学作业。9A.working BstrugglingCcomplaining Dimproving解析:B根据“but”的转折含义可推知,曾经擅长的数学现在让她感觉有些吃力。10A.bothered BashamedCpleased Dshocked解析:C根据“she didnt have any trouble with those subjects”可知,主人公在英语和历史学科上没有遇到任何问题,于是很高兴,与下文的“Feeling better”呼应。11A.show up Bmake forCgive up Dpr
24、epare for解析:D根据上文的“Feeling better”和主人公做数学作业不理想的情况可推知,主人公暂时不准备做数学作业了。prepare for“为准备”;show up“出现”;make for“向移动,促成”;give up“放弃”。12A.committee BteamCnewspaper Dradio解析:C根据下文的“for the newspaper already”可推知,Mrs.Biden在校报工作。13A.and BsoCor Dbut解析:D根据语境可知,上下文表示逻辑上的转折关系,故选D。14A.writers BplayersCspeakers Dread
25、ers解析:A根据“for the newspaper already”并结合选项可推知,主人公是去校报应聘作者工作,结果遭到了拒绝。15A.brightly BweaklyCwidely Dhappily解析:B根据“Come back next year and well talk then.”可知,主人公被校报拒绝了,因此只是淡淡地笑着离开了。16A.courage BlackChope Dsorrow解析:D根据上文可知,主人公在数学学习上感到吃力,这些问题使她很伤心。17A.hesitate BrefuseCcontinue Dattempt解析:C根据下文的“try to fit
26、in with her new school”“but she knew she had to try”可推知,主人公并没有气馁,决定继续试着适应新的学校。18A.succeed BcompleteCagree Daccompany解析:A根据“but she knew she had to try”可推知,主人公对于自己能否成功并没有把握,但是知道自己必须去尝试。19A.in the hope of Bin honor ofCin case of Dinstead of解析:D根据语境可知,此处表示对比。instead of“代替”。20A.tallest BbestChardest Dge
27、ntlest解析:B结合空前一句可推知,此处表示“成为最好的鱼”,在文中引申为“做最好的自己”。.书面表达假如你是李华,请从下面城市中选择你最喜欢的一个,根据所给信息,用英语写一篇100词左右的邮件参加某报社的投稿活动,内容应包括以下两部分:1对最喜欢的城市的简单介绍;2喜欢该城市的原因。LondonVeniceParisSouth of BritainRich cultureNortheastern of ItalyWater cityCapital city of Francethe Eiffel Tower注意:1邮件开头与结尾已给出,不计入总词数;2可适当增加细节,以使行文连贯。参考词
28、汇:tourist attraction旅游胜地 lobster龙虾Dear Editor,_Yours,Li Hua参考范文Dear_Editor,My favorite city is London,the capital of England.As we know,situated in the South of Britain,London is one of the largest cities of Europe.The reasons why I love it are as follows.First,it has many tourist attractions worth
29、visiting,such as the Tower of London,the British Museum,and the Big Ben.Second,London is a city full of culture.However,I learn only a little from books,so Im curious about it.Third,I am interested in some delicious food there,especially local lobster.So I love London and Im looking forward to visiting it.Yours,Li_Hua高考资源网版权所有,侵权必究!
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有