1、基础巩固单句语法填空1Enough attention should be paid to improving(improve)your pronunciation and intonation.2Its a pity that there is little water left(leave)for them to drink.3Scientists have many theories about how the universe came into being.4You neednt have taken a taxi.Why didnt you catch the last bus a
2、s I told you?5After he retired,the old man did all he could to protect the old temple from being_damaged(damage)6Mother suggested that she (should)adapt(adapt)herself to her new conditions in college as soon as possible.7Instead,I suggested choosing(choose)some students to see him on behalf of the w
3、hole class.8This species has nearly died out because its habitat is being destroyed.9I am looking forward to a long and successful(success)partnership with him.10It is a rule that our luggage should be_inspected(inspect) by customs officers.能力提升 .阅读理解Several times my daughter had telephoned to say,“
4、 Mum,you must come and see the daffodils (水仙花) before they are over.”I wanted to go,but it was a twohour drive from Laguna to Lake Arrowhead.“I will go next Tuesday,” I promised,a little unwillingly,on her third call.The next Tuesday dawned cold and rainy.Still,I had promised,and so I drove there.Wh
5、en I finally walked into Carolyns house and hugged and greeted my grandchildren,I said,“Forget the daffodils,Carolyn!The road is invisible (看不见的)in the cloud and fog,and there is nothing in the world except you and these children that I want to see!”My daughter smiled calmly and said,“We drive in th
6、is weather all the time,Mum.You will never forgive yourself if you miss this experience.”After about twenty minutes,we turned onto a small road and I saw a small church.On the far side of the church,I saw a handlettered sign that read “Daffodil Garden”We got out of the car and each took a childs han
7、d,and I followed Carolyn down the path.As we turned a corner of the path,I looked up and gasped(倒抽气)Before me lay the most beautiful sight.There were five acres of flowers!“ But who has done this?” I asked Carolyn.“Its just one woman,” Carolyn answered.“Thats her home,” Carolyn pointed to a wellkept
8、 Aframe house that looked small and modest in the midst of all that glory.We walked up to the house.On the wall,we saw a poster.“Answers to the Questions I Know You Are Asking” was the headline.The first answer was a simple one.“50,000 bulbs (鳞茎)” it read.The second answer was,“One at a time,by one
9、woman.” The third answer was,“Began in 1958.”I thought of this woman whom I had never met,who,more than fifty years before,had beganone bulb at a timeto bring the beauty and joy to the mountain top.语篇导读一个女人在五十多年前开始种植水仙花。她一次种植一棵,现在她的五英亩的花园里有五万棵水仙花,构成一幅令人陶醉的图画。1The author didnt go to see the daffodils
10、 at first because _.Ait was not easy for her to drive thereBthe weather was cold and rainyCshe was not interested in themDthey were growing on the mountain top解析:A细节理解题。根据第一段中的“I wanted to go,but it was a twohour drive from Laguna to Lake Arrowhead.”可判断作者感觉路途太远,不太想去看水仙花。2How did the author feel when
11、 she caught sight of the flowers?ADelighted.BSurprised.CSuspicious. DAppreciative.解析:B推理判断题。根据第五段的第二句”As we turned a corner of the path,I looked up and gasped(倒抽气)”可知,作者看到五英亩的水仙花非常吃惊。3What do we know about the woman living in the Aframe house?AShe must be out of mind.BShe acted as a gardener there.C
12、She had been making her living by selling daffodils.DIt took her great determination to grow the daffodils.解析:D推理判断题。根据文章的倒数第二段可知,一个女人,自1958年以来,每次只种植一棵花茎,现在她已在山顶种了五万棵水仙花。由此可以推断:在种植水仙花的过程中,这个女人下了很大决心,付出了很多辛勤的汗水。4What would be the best title for the passage?AAn Unforgettable Experience.BBeautiful Daff
13、odils.COne Bulb at a Time.DI Love Daffodils.解析:C主旨大意题。C项揭示了这个故事的真谛:每次栽培一棵水仙花,五十多年的坚持不懈培育出一片水仙花。.阅读填句The Golden Gate Bridge is called one of the most beautiful bridges in the world._1_Experts say about 9 million people visit the bridge each year.They say more than 1,000 million vehicles have used the
14、 bridge since it opened almost 80 years ago.The bridge is painted the color called “International Orange”The color was chosen because it can go well with the natural surroundings._2_But the Golden Gate Bridge was not named for its orange color.It was named for the body of water that it crosses,the G
15、olden Gate Strait.The Golden Gate Strait is the entrance to the San Francisco Bay from the Pacific Ocean.The Golden Gate Bridge links the city of San Francisco with Marin County,California._3_People living in the area needed another way to get to the city besides the small ferry boats.The chief engi
16、neer of the project was Joseph Strauss.Work began in 1933.Mr.Strauss demanded the strongest safety protection in the history of bridge building.A special safety net was hung under the bridge.This net saved the lives of 19 men during the construction._4_The Golden Gate Bridge opened in 1937.It extend
17、s 1,280 meters across the water._5_That was when the VerrazanoNarrows Bridge opened in New York City.AThe bridge is popular with walkers and bicyclists.BIt is also one of the best places to visit in the world.CIt is also easier to be seen in the heavy fog that often covers the area.DIt was the large
18、st suspension bridge(悬索桥)in the world until 1964.ENevertheless,11 others died when they fell from the bridge through the net.FThe project cost more than $35 million,completed ahead of time and under budget(预算)GThe plan for the bridge began in the 1920s when the area around San Francisco was growing.
19、语篇导读本文从金门大桥的历史、颜色、地理位置、功能、建造缘由等方面对其进行了详细的介绍,让读者对金门大桥有更加深入的了解。1B细节句。空后信息“about 9 million people visit the bridge each year”与B项中的“the best places to visit in the world”相匹配。2C细节句。本段主要描写选择这种颜色的原因,故选C。3G细节句。空后句意为“住在这个地区的人们去旧金山需要除小渡船以外的交通方式”,G项表明了其原因,即20世纪20年代旧金山附近地区在发展,于是开始计划修建这座桥。4E细节句。上文信息“A special sa
20、fety net was hung.saved the lives of 19 men”与E选项中的“11 others died when they fell from the bridge”形成对比,尽管有安全网,但依旧有失足者掉落,不幸身亡。5D过渡句。由本段内容可知,金门大桥之前是世界上最大的悬索桥,之后是韦拉札诺海峡大桥。D选项承接了前后两部分,符合题意。.语法填空China,which takes pride in four inventions in ancient times,has once again shown its ability_1_(change)the worl
21、d with its “new four great inventions”:highspeed railways,electronic payment,shared bicycles and online shopping.Recently,the“new four great inventions”_2_(improve)the quality of peoples lives.Thanks to online shopping and mobile payment,people can buy whatever they want_3_(simple)with a tap of the
22、phone within doors.Highspeed trains have shortened_4_journey from Beijing to the coastal city Tianjin to half an hour.As for the bikes,they themselves are not new.It is the operating model of bikesharing _5_(base)on satellite navigation (导航)system,mobile payment as well as big data _6_have surprised
23、 the world.Shared bicycles are bringing cycling back _7_peoples lives and they are making public transport more_8_(attract)It is increasingly clear that China is no longer _9_(copy)Western ideas and is leading in many new ways.A growing number of foreign_10_(company)hope to promote the development i
24、n their home countries by highlighting the need for technological achievements like that of China.语篇导读本文主要介绍了中国新四大发明高铁、电子支付、共享单车和网购给人们生活带来的新变化。1to change考查非谓语动词。句意为:以古代四大发明为骄傲的中国再次以“新四大发明”高铁、电子支付、共享单车和网购展示了其改变世界的能力。此处用不定式作后置定语修饰名词ability。故填to change。2have improved考查动词的时态。句意为:最近,“新四大发明”已经改善了人们的生活质量。根
25、据时间标志词Recently可知,本句应用现在完成时。故填have improved。3simply考查词性转换。句意为:多亏了网购和手机支付,人们只需在家轻触手机就能买到他们想要的任何东西。此处用副词作状语,故填simply。4the考查冠词。句意为:高铁将北京到海滨城市天津的旅程缩短至半小时。此处特指从北京到天津的旅程,应用定冠词,故填the。5based考查非谓语动词。此处表示“以卫星导航系统为基础的共享单车运营模式”。动词base与逻辑主语之间是被动关系,故填based。6that考查强调句。句意为:以卫星导航系统、手机支付和大数据为基础的共享单车运营模式震惊了世界。本句是一个强调句,
26、It is/was被强调部分(通常是主语、宾语或状语)that/who(当强调主语且主语指人)其他部分。故填that。7to考查介词。句意为:共享单车将自行车带回到人们的生活,并使得公共交通更加具有吸引力。bring back to意为“使恢复;带回来”,是固定短语,故填to。8attractive考查词性转换。句意见上题解析。makesth.adj.意为“使得某物”,故填attractive。9copying考查动词的时态。句意为:越来越明显的是中国不再照搬西方的想法,而且它在很多新的方面都遥遥领先。and连接并列结构,前后形式保持一致。根据is leading可知此处应用现在进行时,前面已有is,故填copying。10companies考查名词的单复数。句意为:越来越多的外国公司希望通过像中国一样强调技术成就需求来促进他们国家的发展。a number of意为“大量的;很多的”,后跟可数名词复数。故填companies。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有