收藏 分享(赏)

2020版外研版英语选修六素养突破练习:MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:403207 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:8 大小:609.50KB
下载 相关 举报
2020版外研版英语选修六素养突破练习:MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2020版外研版英语选修六素养突破练习:MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2020版外研版英语选修六素养突破练习:MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2020版外研版英语选修六素养突破练习:MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2020版外研版英语选修六素养突破练习:MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2020版外研版英语选修六素养突破练习:MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2020版外研版英语选修六素养突破练习:MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2020版外研版英语选修六素养突破练习:MODULE 3 INTERPERSONAL RELATIONSHIPS SECTION Ⅲ 知能演练轻松闯关 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 品句填词1She put the money in her bag without _(数一下) it.答案:counting2When I look back on my last few years, I never _(后悔) choosing the teaching profession.答案:regret3At the end of the meeting, the manager _(提到) the problem once again and asked us to solve it before Friday.答案:mentioned4Dont _(责骂) him any

2、longer; he is a mere child.答案:scold5Caroline _(撕开) the envelope open to see what was inside.答案:tore6She _(争吵) with her brother last night about who should go first.答案:quarrelled7Helen finally_(原谅) me for breaking the promise, which moved me very much.答案:forgave8If the earthquake had been able to be

3、_(预测), many more lives would have been saved.答案:predicted9All her classmates think she is an intelligent and _(活泼的) girl.答案:lively10I should thank you for the_(荣幸) of speaking here and for ensuring me such an attentive audience.答案:privilege 单句改错1All the workers belonged to the factory must obey the

4、rule. _答案:belongedbelonging2(2019山东滨州期中)If my sister goes to watch the singing competition next time, so do I. _答案:dowill3She is not on good term with Mr.Smith, therefore even if invited she would not attend his party. _答案:termterms4I may be able to do something in return of your immediate help. _答案

5、:offor5Without your help, I will not have made great progress in my English learning. _答案:willwould 课文语篇改错I was blessed with a happily childhood, one who most people would want to have. Our neighbours next door had a boy naming Danny and we grew up together. We spent long summer evening in the pine

6、forests, digging up worms for fishing, and collected feathers left by the birds in the cages. In windy days wed slide down to the loch but feel the spray of the sea in our faces. Danny was good carpenter and we made brooms out of branches, which we tried to sell in the village shop.It was the finest

7、 friendship anyone could have, and life seems perfect. However, Danny and his family moved and we didnt see each other again. I was in great pain and wouldnt forgive him for leaving for me.答案:I was blessed with a childhood, one most people would want to have. Our neighbours next door had a boy Danny

8、 and we grew up together. We spent long summer in the pine forests, digging up worms for fishing, and feathers left by the birds in the cages. windy days wed slide down to the loch feel the spray of the sea in our faces. Danny was good carpenter and we made brooms out of branches, which we tried to

9、sell in the village shop.It was the finest friendship anyone could have, and life perfect. However, Danny and his family moved and we didnt see each other again. I was in great pain and wouldnt forgive him for leaving me. 单句语法填空1When people started questioning his explanation,he had to make _ more d

10、etails.答案:up2An excellent teacher is believed to be one who devotes himself to the children but asks for nothing _ return.答案:in3The old sisters finally got _touch with each other again after they were separated for nearly 30 years.答案:in4I ran all the way to school yesterday;otherwise I _(be) late fo

11、r the annual talent show.答案:would have been5I dont regret _(tell) her what I thought even if it might upset her.答案:telling/having told6She seemed to be _ good terms with the people behind the bar, for they chatted merrily just now.答案:on7Mike is hardworking and you can count _ him to do a good job.答案

12、:on8When he called me yesterday, he didnt mention _(meet) you in the park.答案:having met9The travelers are reminded of taking everything _(belong) to them before leaving the hotel.答案:belonging10The two boys quarreled _ each other _ who was the greatest football player in the world.答案:with; about/over

13、 阅读理解They are the sort of friends who are so close that they trust each other with their lives.If one falls, the other is there to catch him.They are Wellman, whose legs were permanently injured nine years ago in a rockclimbing accident, and Corbett, an experienced rock climber.Together, they climbe

14、d up Half Dome, the famous 2,000 foot rock in the Yosemite National Park, through one of the most difficult routes(路线)During the climb, Corbett took the lead, hit in the metal spikes(尖状物) that guided the ropes and climbed up.Then, after Wellman pulled himself up the rope, Corbett went down to remove

15、 the spikes and climbed up again.This process was repeated time and again, inch by inch, for 13 days.Wellmans job was not easy either.He got himself up the rope through upper body strength alone.In all, Wellman figured that he had done 5,000 pullups up the rope on the climb.However, when the two men

16、 first met, they never talked about climbing.“He knew that was how I got injured,”Wellman said.Until one day Wellman decided that he wanted to climb again and they started training.Their climb of Half Dome was not all smooth.At one point, pieces of rock gave way, and Corbett dropped down quickly.Wel

17、lman locked their rope in place, stopping the fall at 20 feet.His quick action probably saved his friends life.“Your partner can save your lifeyou can save your partners life,”Wellman said as the pair received congratulations from friends.“There are real close ties.”【解题导语】友谊能克服困难,甚至挽救生命。Wellman和Corb

18、ett的攀岩经历很好地印证了友谊之珍贵。1Which of the following was a challenge for Corbett in climbing Half Dome?ATo climb up to remove the spikes.BTo climb it twice.CTo do 5,000 pullups up the rope.DTo lock the rope in place.B解析:细节理解题。根据文章第三段中的“.Corbett went down to remove the spikes and climbed up again.”可知,Corbett实

19、际上是在同样的高度爬了两次。因此B项正确。2Why did the two men never talk about climbing when they first met?ACorbett was poorly trained.BWellman had lost interest in climbing.CCorbett didnt want to hurt Wellman.DWellman hadnt decided whether to climb again.C解析:推理判断题。根据文章第五段中的“He knew that was how I got injured.”可知,Corb

20、ett与Wellman从不谈论关于攀岩的话题是因为Corbett知道Wellman是如何受伤的,因此不想伤害他。因此C项正确。3What do we know about Wellman?AHe climbed Half Dome by himself.BHe was disabled in a traffic accident.CHe stopped rockclimbing for some time.DHe was saved by Corbett during the climb.C解析:推理判断题。根据文章第五段中的“Until one day Wellman decided tha

21、t he wanted to climb again and they started training.”可知,Wellman有一段时间不愿攀岩,但是Corbett并没有劝他而是直到Wellman自愿重新开始时才在一起训练。故C项正确。4The main idea of the text is that_Atwo heads are better than oneBfriendship is precious in lifeCthe disabled should never give upDa man can be destroyed but cannot be defeatedB解析:主

22、旨大意题。根据整篇文章的意思可知作者之所以写这篇文章就是想告诉人们友谊在人的一生中是非常珍贵的。故B项正确。A项的意思是“两人智慧胜于一人”;C项的意思是“残疾人绝不应该放弃”;D项的意思是“一个人可以被毁灭但不可以被打败”。这三项均不符合文意。 完形填空Once a young boy was walking with his father along a country road.When they discovered a very large tree branch by_1_, the boy asked his father_2_,“Dad, do you think I coul

23、d move that branch?”His father_3_and said,“If you use all your strength, Im sure you can.”So the boy tried_4_to lift, pull and push the branch but he couldnt move it.Feeling_5_, he said,“Dad, you were wrong.I cant do it.”His dad said,“Try again.”This time, as the boy_6_to deal with the branch, his f

24、ather joined him_7_and they pushed the branch aside.“Son,”the father said,“the first time you didnt use all your strength.You didnt ask me for help.”This is an important_8_There are many things we cant do_9_all by ourselves,_10_that doesnt mean we cant get them done.We are all surrounded by_11_that

25、can be integrated(合并) together to help us_12_our goals including family, friends and faith.Sometimes we_13_to ask for help_14_ pride or stubbornness.Sometimes we think its a sign of weakness to_15_we need a hand.And sometimes we dont_16_think about asking for help.Whatever the_17_is, its a waste of

26、time.Its important that we learn to use all our strength that is_18_:this includes inner resources such as discipline, courage and love, and it also includes outer resources.Just as we should be ready to help others, we should be_19_to ask for the help of others.Its one of the great things about bei

27、ng a human being.Few things in the world are more powerful than a(n)_20_push, a smile, a word of optimism and hope, a “You can do it!”when things are tough.【解题导语】有时仅仅靠自己的力量我们无法完成一件事情,这就需要我们利用内部和外部的资源来帮我们实现目标。1A.mistakeBnatureCorder DaccidentD解析:此处指男孩和他的父亲偶然发现了一根大树枝。by accident意为“意外地,偶然”,故选D。2A.proud

28、ly BcuriouslyCsadly DquietlyB解析:这个男孩好奇地问父亲。curiously“好奇地”,故选B。3A.worried BrefusedCcomplained DnoddedD解析:根据下文中男孩的父亲所说的话可知,他认为男孩能够移动那根树枝,所以男孩的父亲应该是点头表示赞同,故选D。4A.greatly BslightlyCgradually DnaturallyA解析:根据上文中的“a very large tree branch”可知,那个男孩移动树枝时要用很大的力气,所以选A。5A.surprised BrelaxedCdiscouraged DshamedC

29、解析:根据后面男孩所说的话可知,男孩移动不了树枝,他感到气馁,故选C。6A.promised BattemptedCclaimed DagreedB解析:根据上文中的“Try again.”可知,这里是说让男孩再次尝试移动那根树枝,故选B。7A.slowly BagainCfast DtogetherD解析:根据下文中的“integrated(合并)together to help us”可知,此处表示男孩的父亲和男孩一起挪动了树枝,故选D。8A.lesson BamusementCdecision DadviceA解析:文章前面列举事例,下面说明从中得到的启发。根据语境可知,这里是说这是一个

30、很重要的教训,所以选A。9A.fortunately BeventuallyCregularly DabsolutelyD解析:男孩在没有父亲的帮助时移动不了那根树枝,但后来在父亲的帮助下,他做到了。由此可知,这里是说很多事情完全依靠我们自己是无法做到的,所以选D。10A.and BsoCbut DorC解析:但那并不意味着我们不能完成它们,由此可知,这里用but表示转折关系。11A.friends BresourcesCkindnesses DdifficultiesB解析:结合下文中的“resources”可知,这里是同词复现,所以选B。12A.design Bscore Cavoid D

31、achieveD解析:结合上下文可知,这里是说实现目标,所以选D。13A.fail Bchoose Cpretend DneedA解析:根据下文中的“we think its a sign of weakness”以及“we dont _ think about asking for help”可知,这里表示否定的含义,所以选A。14A.instead of Bbecause ofCthink of Dspeak ofB解析:有时我们因为骄傲或固执而不向他人求助,所以选B。15A.forget BdecideCadmit DdiscoverC解析:有时我们认为承认我们需要帮助是软弱的标志,所以

32、选C。16A.even BstillCalready DeverA解析:这里表示递进关系,所以用even。even“甚至”。17A.strength BmatterChelp DreasonD解析:上文提到的都是我们不愿意向他人求助的理由,且此处表示不管理由是什么,不愿向他人求助都是浪费时间,所以选D。18A.available Bequal Cnormal DtraditionalA解析:学会利用一切可以利用的力量,available意为“可利用的,可获得的”,所以选项A符合语境。19A.certain BwillingCafraid DlikelyB解析:根据语境可知,应选B。willing“愿意的,乐意的”。20A.hard BsuddenCpositive DobviousC解析:根据下文中的“a smile, a word of optimism and hope, a You can do it!”可知,这些都是积极的做法,所以此处也应用一个表示积极的词来修饰“push”,故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1