1、Unit 3War and peace Starting out&Understanding ideas词汇积淀素养初探.根据语境及汉语提示写出正确的单词1.a _(激烈的)war2.Allied _(军队)3.a strong _(潮汐)4.a _(降落伞)jump5.a clear _(目标)6.drive along the _(海岸线)7.full of _(恐惧)8.get _(溺水)in the river9._(在中间)the tanksviolenttroopstideparachuteobjectivecoastlinehorrordrownedamongst10._(勉强才
2、能)noticeable difference11._(解放)the occupied areas12.the war _(纪念碑)13.a _(庄严的)ceremonybarelyliberatememorialsolemn.选词填空have confidence in,be made up of,be known as,meet up with,as well as1.Supreme Allied Commander _ full _ his soldiers courage.2.Allied troops which _British,Canadian and American sold
3、iers were gathering in large numbers.3.He _a famous singer.4.She _her former deskmate in the street the other day.5.People honor the survivors of the D-Day _those who lost their lives in the war.hadconfidence inwere made up ofis known asmet up withas well as阅读精研素养构建.文本整体理解:理清文章架构Paragraph1:the backg
4、round information of the 1._.Paragraph2:the order from Supreme Allied Commander before operation.Paragraph3:the initial 2._ of the operation.Paragraph4:the fiercest fight on Omaha Beach.Paragraph5:the eventual outcome of the operation.Paragraph6:the 70th memorial anniversary of the 3._.Paragraph7:th
5、e everlasting memory of 4._.operationstageD-Day landingsthe soldiers bravery.文本细节理解:探寻语篇细节信息1.How long had the Second World War been raging across the globe by spring 1944?A.For three years.B.For five years.C.For seven years.D.For one year.2.What was the aim of“Operation Overlord”?A.To occupy the co
6、astline in France.B.To liberate Canada from German.C.To liberate north-west Europe from German.D.To defeat and occupy German.3.Who issued an order to encourage the soldiers before the D-Day landings?A.Eisenhower.B.Hitler.C.Laurence Binyon.D.A former soldier.4.Where did the fiercest fighting happen?A
7、.In Paris.B.The English Channel.C.In Germany.D.At Omaha Beach.5.When was Paris liberated?A.By the end of August 1944.B.By Spring 1944.C.On 6 June,1944.D.Seventy years ago.答案:15.BCADA.文本素养提升:阅读技能综合运用1.根据课文语境与语句知识细致解构语句。2.根据课文完成短文。In the spring of 1944,Allied(1)_(troop)were gathering in large numbers,
8、(2)_ marked one of the final stages of Operation Overlord.The date for the start was set by taking weather,moon and(3)_(tide)into consideration.General Eisenhower(4)_(issue)an order before the operation to encourage the soldiers(5)_(fight)bravely.Though making full preparations,the(6)_(violent)of th
9、e battle was beyond expectation.In the(7)_(fierce)fighting at Omaha Beach,only two in seven could troopswhichtidesissuedto fightviolencefiercestmake(8)_ to the beach.In spite(9)_ the high cost in human life,D-Day landings was a great success and(10)_(see)as the beginning of the end of the Second Wor
10、ld War.itofseen3.阅读主题活动。(1)What is the passage mainly about?_(2)What is your feeling when reading the passage?_ It mainly describes the violence of the D-Day landings and the brave acts theAllied troops performed in the fighting.I admire the Allied soldiers outstanding acts of courage and as student
11、s,we should love peace and keep peace.要点精研素养奠基1.violent adj.狂暴的,凶暴的*A good soldier is not violent.善为士者不武。*The soldiers launched into a violent attack.士兵们展开猛烈的攻击。*The violent winds buried the village in sand.狂风把村子掩埋在沙中。*War is an act of violence.战争是一种暴力行为。【语块积累】(1)violencen.暴力,残暴do violence to损害(2)vi
12、olentlyadv.强烈地,猛烈地,暴力地【即学活用】用violent的恰当形式完成句子。(1)The man became _ angry when treated rudely.(2)Nowadays,too much _ is shown on TV.(3)The _ earthquake left 3,000 homeless.(4)He was engaged in a very _ argument with his parents.violentlyviolenceviolentviolent2.be made up of由组成*Allied troops made up ma
13、inly of British,Canadian and American soldiers were gathering in large numbers.主要由英国、加拿大和美国士兵组成的盟军大量集结。*The medical team was made up of three doctors and five nurses.医疗队由三名医生和五位护士组成。*A healthy diet should consist of wholefood.健康饮食应由全天然食物构成。【语块积累】consist of由组成be composed of 由组成【名师点津】consist of通常不用于被动
14、语态,也不用于进行时。【即学活用】一句多译。大会的志愿者主要是大学生。(1)The volunteers serving the conference _ college students.(2)The volunteers serving the conference _ college students.(3)The volunteers serving the conference _ college students.were made up ofconsisted ofwere composed of3.horror n.令人惊恐的事*But even in the depths o
15、f war,few could have been prepared for the violence and horror they would experience there.但是即使深陷战争之中,也很少有人为即将在那儿体验到的残暴和惊恐做好充分的准备。*Walking alone in the dark may be a horror for most kids.对大多数孩子来说,独自在黑暗中行走也许是一件恐怖的事情。*The accident was a horrible sight.事故现场很可怕。【语块积累】(1)in horror恐惧的;恐惧地to ones horror 令人
16、惊恐的是(2)horribleadj.可怕的,恐惧的;令人讨厌的(3)horriblyadv.极为,非常【即学活用】语法填空。(1)Seeing the snake,they ran _ horror from the room.(2)_ their horror,the roof of their house caught fire.(3)His death was a _(horror)blow to his son.(4)Caught in the rain,her clothes were _(horror)wet.inTohorriblehorribly4.liberate vt.解
17、放(城市,国家等)*By the end of August 1944,the Allies had reached the River Seine,Paris was liberated and the Germans had been removed from north-west France.截至1944年8月,盟军已经到达塞纳河,巴黎被解放了,德军已经从法国西北部地区被驱赶出去。*This small software can liberate your fingers!这个小软件可以解放你的手指啦!*Our army had liberated many occupied area
18、s.我们的军队已经解放了许多被占领的地区。【语块积累】liberationn.解放,释放liberate.from.把从中解放出来【即学活用】语法填空。(1)They can liberate us _ the limitations of our thoughts and feelings.(2)The smart cooker can make our hands _(liberate).(3)He had been present at the _(liberate)of Nazi death camps in Europe.fromliberatedliberation5.memori
19、al adj.纪念的,追悼的*Seventy years later,men who had fought on D-Day gathered on both sides of the English Channel,where people were coming together for memorialceremonies.七十年后,那些参加过D-Day作战的老兵们在英吉利海峡两岸汇集,举行纪念仪式。*In most English villages,there is a war memorial.在大多数的英国村庄里,都有一个战争纪念碑。*He tried to memorize th
20、e long dialogue,but failed.他试图记住那个长对话,但是失败了。*(2020浙江高考)Theyre all memories I treasure today.它们都是我今天美好的记忆。【语块积累】memorialn.纪念碑,纪念物,纪念仪式memorizevt.记住memoryn.记忆【即学活用】用memorial的恰当形式完成句子。(1)The service is a _ to those killed in the war.(2)If you _ a poem,you can say it without looking at a book.(3)Over 1,
21、000 people attended the _ ceremony.(4)He suffered loss of _ for weeks after the accident.memorialmemorizememorialmemory6.The enemy were hiding,ready to attack the Allied soldiers even before they reached land.敌军隐藏在暗处,准备在盟军士兵登陆之前就对他们发起攻击。【句式解构】ready to attack the Allied soldiers为形容词短语作状语,表示主语的状态;befo
22、re they reached land为before引导的时间状语从句。*Exhausted,I slid into bed and fell fast asleep.由于累得筋疲力尽,于是我悄悄溜上了床,并且很快入睡了。*Afraid of being scolded,little Tom went to his own room directly the moment he got home.由于害怕受责备,小汤姆一到家就直接去了自己房间。*My uncle returned from war,safe and sound.我叔叔安然无恙地从战争中归来。【名师点津】形容词短语作状语,可以
23、表示时间、方式、伴随、原因、让步、结果或状态等。【即学活用】(1)Crusoe stared at the footprint,_.克鲁索盯着脚印看,内心充满了恐惧。(2)_,I was unsettled for the first few days.由于很担心这次旅行,开始那几天,我很焦虑。(3)_,Tony stood up and accepted the prize.托尼既惊讶又高兴,站起来接受了奖品。full of horrorWorried about the journeySurprised and happy7.One soldier recalled how he bare
24、ly made it with bombs falling all around him.一位士兵回忆说,他勉强冒着落在周围的炸弹抢滩登陆。【句式解构】how he barely made it为how引导的宾语从句;with bombs falling all around him为with复合结构作状语。*(2020浙江高考)With no other kids of my age in the neighborhood,I had to spend hours by myself.由于居民区没有跟我同龄的孩子,我只能独自度过数个小时。*He was asleep with his hea
25、d on his arm.他头枕着胳膊睡着了。*All the afternoon he worked with the door locked.一整个下午,他都锁着门工作。*He felt more uneasy with the whole class staring at him.全班都盯着他,他感到更不安了。【名师点津】with复合结构在句中表状态或说明背景情况,常作伴随,方式,原因,条件等状语。具体结构如下:with+名词+介词短语with+名词+形容词(强调名词的特性或状态)with+名词+副词with+名词+动词不定式(不定式动作尚未发生)with+名词+现在分词(强调名词是现在
26、分词动作的发出者或动作,状态正在进行)with+名词+过去分词(强调名词是过去分词动作的承受者或动作已经发生)【即学活用】(1)I wont be able to go on holiday _.我妈妈生病了,我不能去度假了。(2)So in the afternoon,_,I went on a round of the bookshops.由于下午无事可做,我就去书店转了转。(3)_,neomycin 1 is now in regular production.随着这个问题的解决,新霉素一号现在已经正式生产。(4)He is used to sleeping _.他习惯开着窗子睡觉。wi
27、th my mother being illwith nothing to doWith this problem solvedwith the windows open8.The Allied forces then prepared to enter Germany,where they would meet up with the Soviet military moving in from the east.然后,盟军部队准备进军德国,在那儿与从东部进入德国的苏联军队会合。【句式解构】where they would meet up with the Soviet military m
28、oving in from the east为where引导的定语从句,修饰先行词Germany,并在定语从句中作地点状语。*(2020新高考全国卷)Molai went looking on his own and discovered a nearby island where he began to plant trees.莫来继续自己寻找,终于发现了一个附近的岛屿,他开始在那里种树。*Can you tell me the office where he works?你能告诉我他工作的办公室在哪里吗?*They have reached the stage where they hav
29、e to make a decision.他们已经到了必须作出决定的地步。【名师点津】当先行词为situation,case,stage,point,system,activity等,且关系副词在定语从句中作状语时,也要用关系副词where引导。【即学活用】语法填空。(1)Sales director is a position _ communication ability is just as importantas sales skills.(2)This is the factory _ his father built.(3)Many countries are now settin
30、g up national parks _ animals and plants can be protected.wherethat/whichwhere【一语闻天下】1.Floyds death fueled anger across the nation.Protests first turned violent in Minneapolis on Wednesday and Thursday,resulting in looting and burning.弗洛伊德之死在全美引发了愤怒之情,在周三和周四明尼阿波利斯市的抗议活动最先演变成了暴力行为,导致抢劫和纵火。2.Fans of t
31、he iconic cat and mouse duo mourned the passing of the director on Chinas social media,where many thanked Deitch for the happiness he brought to viewers lives.猫和老鼠的粉丝在中国社交媒体上对戴奇的去世表示哀悼,许多网友感谢他给观众带来的欢乐。3.According to the plan,the Mars probe will release a rover after a soft landing on the planet.根据计划
32、,火星探测器在火星表面软着陆后会释放一辆火星车。4.A paper by researchers at Oxford University,published on May 14th,finds that nearly one in five of those who work in essential care-related occupations are immigrants.从牛津大学的研究人员在5月14日发表的一篇论文中可以发现,在从事与基本护理相关的职业的人中,近五分之一是移民。5.Northern Ireland,Scotland as well as Wales publish
33、ed their own advice that those who cant work from home should return cautiously to their jobs.北爱尔兰、苏格兰和威尔士发布了各自的建议,那些无法居家办公的人应该谨慎返回工作岗位。【要点拾遗】1.objective n.目的,目标*Their objective was clear:to reach the Normandy beaches along about 80 kilometres of French coastline.他们的目的很明确:到达法国海岸沿线的长达80公里的诺曼底海滩。*They
34、 have only one objectiveto gain the wealth.他们只有一个目的获取财富。*Nothing of the report is objective.这篇报道一点儿都不客观。【语块积累】objectiveadj.客观的,客观上的objectivelyadv.客观地【即学活用】写出下列句子中objective的词性及含义。(1)He should set objectives that can be reached.(n.目标)(2)The objective of the new organization was to provide free legal a
35、id to the poor.(n.宗旨)(3)He was an objective rather than a subjective writer.(adj.客观的)2.recall vt.回想,回忆起*One soldier recalled how he barely made it with bombs falling all around him.一个士兵回忆说,他勉强冒着落在周围的炸弹抢滩登陆。*I couldnt recall having heard anyone say that before.我想不起来以前听人那么说过。*I dont recall where I met
36、 him.我想不起以前在哪里见过他。【名师点津】recall为及物动词,其后可以跟名词、动名词或从句作宾语。【即学活用】(1)But I really cant _ at this moment.但是我现在一时确实想不起你的名字。(2)I can still _.我仍然记得你说过要成为一名律师。(3)I _.我不记得他参与过那次谈话。recall your namerecall your saying that you are going to be a lawyerdont recall that he took part in that conversation3.as well as 也
37、,和,以及*(2020新高考全国卷)His judgment and references are decidedly American,as well as his delicate stomach.他的判断,偏爱以及虚弱的胃绝对都是美式的。*Although each year they are fewer in number,their outstanding acts of courage mean that we will always remember themas well as those who lost their lives on the beaches of north
38、ern France.尽管每年他们的人数都在减少,但他们杰出的英勇行为使我们永远记住他们以及那些在法国北部海滩上牺牲的士兵们。*Though young,he can speak English as well as French fluently.尽管年龄很小,但他的英语和法语都说得很流畅。*The parents as well as their kid are friendly to the homeless.这对父母和孩子对无家可归的人都很友好。【语块积累】as well 又,也do well 工作得好,进行得好may as well 不妨,可以;还不如speak well of 赞扬
39、;对印象好well off 有钱,富裕;处境不错【名师点津】(1)as well as连接并列结构。若所连接的并列结构作主语时,谓语动词根据就远原则确定。(2)在A as well as B结构中,语意的重点在A,不在B。(3)as well通常用于句末,相当于too或also。【即学活用】语法填空。(1)We expect her to do the housework as well as _(look)after the children.(2)The teacher,as well as the students,_(be)going to attend the lecture nex
40、t Sunday.(3)She likes writing articles as well as _(do)Yoga in her spare time.lookisdoing4.The seventh man was the next one to get across the beach without being hit.下一个成功抢滩而未被击中的是第七个人。【句式解构】to get across the beach为不定式作后置定语,修饰the next one。*A desert doesnt sound like the most promising place to plant
41、 trees.听上去沙漠并不是最有前景的种树的地方。*He made the final decision to study abroad.他最终做了出国留学的决定。*She is always saying she has something important to do.她总是说她有一些重要的事情要做。【名师点津】(1)不定式作后置定语表示动作尚未进行;现在分词作后置定语表示主动、进行;过去分词作后置定语表示被动、完成。(2)不定式作定语通常表示未发生的动作;下列情况也多用不定式作后置定语名词前有序数词或形容词最高级修饰时修饰不定代词(something,nothing,anything
42、等)有些动词后通常用不定式作宾语,其同源名词后多以不定式作后置定语(decision,promise,attempt等)有些名词后通常以不定式作后置定语(ability,chance,warning等)【即学活用】语法填空。(1)Picking up her“Lifetime Achievement”award,proud Irene declared she had no plans _(retire)from her 36-year-old business.(2)When we got a call _(say)she was short-listed(入围,获得提名),we thoug
43、ht it was a joke.(3)The tree-planting strategy is a massive attempt _(help)fight desertification(荒漠化).to retiresayingto help课时检测素养达标.根据语境及汉语提示写出正确的单词1.Listening to the _(狂暴的)storm outside,the little girl felt terrified.2.My parents suggested that I set an achievable _(目标)when making a study plan.3.F
44、ortunately,the plane made a safe _(降落)in spite of the terrible weather.4.The little girl was in _(恐惧)after reading the thrilling story.5.The adults usually forbid their young to swim alone in case of being _(溺死).violentobjectivelandinghorrordrowned6.Residents report that they heard continuous _(炮火).
45、7.The old man _(回忆)the rare happiness he had during the war.8.Scientists are developing an app that will _(解放)your hands from pressing the keys.9.More than fifteen thousand people took part in the _(纪念的)service.10.The ceremony proceeded in a _(庄严的)atmosphere.gunfirerecalledliberatememorialsolemn.用恰当
46、的介词或副词完成句子1.Albert Einstein once said that nobody could prevent and prepare for war _ the same time.2.Each study group is made up _ five students.3.Toms parents had full confidence _ his devotion to protecting the environment.4.We are sure you will be known _ an excellent artist.5.As I picked up the
47、 wireless microphone and began my speech,I realized _ horror that my public address system was silent.atofinasin6.The good news caused considerable mirth(欢乐)_ pupils and teachers alike.7.The bridge was destroyed,so we couldnt get _.8._ the end of this term,we will have learned 3,500 words.9.Its a su
48、rprise for her to meet up _ a good friend in the city library.10.The computer has read _ the results you want.amongstacrossBywithout.结合课文主题使用本单元词汇与句型,根据提示写一篇50词左右的短文1.每年的清明节,我们学校都会组织学生举行纪念仪式(memorial ceremony)缅怀先烈。2.我们会邀请老兵们给我们讲述他们的英雄事迹(heroic deeds)。3.我们应该珍惜我们所拥有的和平(peace),并为保卫和平而奋斗。_ Each year on
49、the day of the Qingming Festival,our school will hold amemorial ceremony in honor of those who died in the war.Several formersoldiers invited will recall the heroic deeds they did when fighting against theenemy.As students,we should try our best to protect the peace as well as valuethe peace.课时素养评价七
50、 Unit 3Starting out&Understanding ideas【语用训练】.用所给单词的正确形式完成句子1.We are often taught to fight against _(violent)and protect peace.2.They gave her information about the movements of German _(troop)in the area.3.The _(parachute)look like beautiful flowers in the sky.4.She felt _(horror)when hearing stran
51、ge noises in the darkness.5.The little boy set one _(object)after another,but never took action.violencetroopsparachuteshorribleobjective6.Unfortunately,every summer there are several teenagers who get _(drown)carelessly.7.Lack of food,she looked _(bare)ten years old though she was actually fifteen.
52、8.The Chinese have been living a happy life since _(liberate).9.The government plans to build some _(memorial)in different areas in honor of the war.10.He _(recall)that she always came home late on Saturdays.barelyliberationmemorialsrecalleddrowned.选词填空at the same time,be made up of,wait for,have co
53、nfidence in,become known as,prepare for,get across,by the end of,meet up with,as well as1.Hurry up!The school bus is _us.2.To achieve a goal,you must _yourself.3._this year,we will have lived in the new house with a big garden.4.The boy was doing homework in his room._,he played games secretly.waiti
54、ng forhave confidence inBy the end ofAt the same time5.The voluntary group _mainly high school students.6.She got up early to _her best friend at the airport.7.Though suffering from serious disease,she _a papermaking artist.8.Parents,_their three daughters,set out on a fantastic journey around Europ
55、e.9.What is the message that you are trying to _?10.Dont disturb your mother!She is _an important exam.was made up ofmeet up withbecame known asas well asget acrosspreparing for完成句子1.We walked in the forest happily,_here and there.我们在森林中愉快地走着,到处都是鸟儿的鸣唱。2.They drove a long way to get home,_.他们长途开车回家,
56、又饿又渴。3.She is always the first student _.她总是第一个到教室的学生。4.The former soldier never recalled _.那个老兵从来不去回忆他在战争中经历的恐怖。with the birds singinghungry and thirstyto get to the classroomthe horror he had experienced in thewar5.I never want to be in a situation _.我从不想处于尴尬的境地。6._,the silly boy made the same mis
57、take.尽管被告知了很多次,那个笨小孩又犯了同样的错误。where I feel embarrassedAlthough told several times【主题阅读】.阅读理解A September 1 marks the formal start eighty years ago of the Second World War.The six-year conflict was one of the most consequential events in human history.Many of the events that took place during the war w
58、ere unprecedented.To begin with,unlike the First World War,which was fought mainly in Europe,the Second World War was truly global.It was also the most destructive conflict in history.It cost more money,damaged more property,killed more people,and caused more far-reaching changes than any other war
59、in history.When the war ended in 1945,the world lay in ruins.Some 4 percent of the global population had been killed,and with peace the horrors and atrocities of the war came to light.Hoping to stabilize the world and ultimately prevent another such cataclysm,Allied leaders set up a new internationa
60、l system of norms and ideals,attempting to ensure peace,security and prosperity for all nations.This included the establishment of the United Nations which,in 1947,adopted the Universal Declaration of Human Rights;the establishment of theInternational Monetary Fund and the World Bank to ensure econo
61、mic stability;and the North Atlantic Treaty Organization,to counter the new threat rising from a former ally.Indeed,the Cold War between the Soviet Union and Eastern Bloc on one side,and the Western powers on the other,was a major factor for the next half a century,giving rise to a competition betwe
62、en the adversaries that resulted in the Nuclear Arms Race,the Space Race and the threat of a nuclear war.Commemoration of the events of the Second World War is important for reminding us that it is up to each new generation to ensure that the peace and prosperity purchased so dearly with the blood a
63、nd suffering of millions,is extended to future generations.【文章大意】本文主要介绍了第二次世界大战对全球造成的毁灭性的破坏。1.What does the underlined word“unprecedented”in Paragraph 2 mean?A.Uninterested.B.Indifferent.C.Inimitable.D.Abnormal.【解析】选C。词义猜测题。根据下文中所说,第二次世界大战是全球性的,是历史上最具破坏性的战争。由此推断,在战争中发生的许多事件是无法比拟的。2.What was the purp
64、ose of establishing the United Nations?A.To fight against the German troops.B.To end the Second World War.C.To hold a competition between the adversaries.D.To ensure peace,security and prosperity for all nations.【解析】选D。细节理解题。根据第三段Allied leaders set up a new international system of norms and ideals,a
65、ttempting to ensure peace,security and prosperity for all nations.可知,联合国的成立是为了维护世界和平、安全与繁荣。3.What is the passage mainly about?A.The destructive influence the Second World War had on the world.B.The description of the cruelty in the Second World War.C.The contributions the young generations made to t
66、he world.D.The main conflict between the adversaries after the war.【解析】选A。主旨大意题。本文主要介绍了第二次世界大战对全球造成的毁灭性的破坏。B Young people in the United States do not have a strong understanding of the world and their place in it.Two U.S.-based groups,the Council on Foreign Relations and the National Geographic Soci
67、ety,commissioned an online survey earlier this year.They wanted to know what young people educated in American colleges knew about geography,U.S.foreign policy,recent international events,and economics.The survey was given to over 1,200 Americans between the ages of 18 and 26,all of them presently a
68、ttend,or previously graduated from,a 2-or 4-year college or university.The average test score,out of 75 total possible answers,was 55 percent.The study identifies a few important problems.For example,only 30 percent knew that the only part of the U.S.government that can declare war is Congress.Only
69、60%of those taking the survey could identify Brazil on a world map.Part of the problem,argue the organizers of the survey,is the Internet.They say it is becoming harder to find high-quality information about world events among all the fake news and trivia(琐事)which swamp(淹没)the Web.Forty-three percen
70、t of those questioned said they read about the news on Facebook.Another problem is that most college courses do not require students to learn about international issues.If such information is not required,Richard Haass from the Council on Foreign Relations said,then the United States could have lead
71、ers like Gary Johnson.He was a recent presidential candidate who did not know about the Syrian city of Aleppo when a reporter asked him about it.The survey results were not all bad.The young people also demonstrated a good understanding of climate change and renewable energy.And the majority of them
72、 said that international issues were becoming more important to them.Haass says these findings suggest the need to find ways to get good information to students,both in school and online.To help,the Council on Foreign Relations is creating a new program called CFR Campus,designed to help build knowl
73、edge about global issues.【文章大意】本文主要介绍了一个对美国年轻人进行的关于他们对地理、美国的外交政策、近期的国际事件及经济的了解情况的调查,并对调查结果展开分析和研究,提出相应策略。4.What can we learn about the survey?A.All the participants were recent university graduates.B.It was given to over 1,200 American people aged from 18 to 26.C.Its aim is to figure out what the yo
74、ung people know about America.D.It was an online survey conducted by two US universities.【解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句The survey was given to over 1,200 Americans between the ages of 18 and 26可知,这项调查的对象是年龄在18岁到26岁之间的1 200多位美国人。5.According to the survey,what topic did the young Americans understand best?A.En
75、vironmental matters.B.Geographic information.C.Foreign relations.D.Government organizations.【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段第二句The young people also demonstrated a good understanding of climate change and renewable energy.可知,参与调查的美国年轻人对气候变化和可再生能源,即环境方面有良好的了解。6.In which column of a newspaper could we find this a
76、rticle?A.Economics.B.Entertainment.C.Education.D.Politics.【解析】选C。推理判断题。根据第三段最后一句中的all of them presently attend,or previously graduated from,a 2-or 4-year college or university可知,调查对象是在校或已经毕业的大学生,结合第六段第一句Another problem is that most college courses do not require students to learn about international
77、 issues.可知,该调查关注了大学教育方面。由此可推知,本文有可能出现在报纸上的教育专栏。.阅读填句(2020宜昌高二检测)This Way to Dreamland Daydreaming means people think about something pleasant,especially when this makes them forget what they should be doing.Daydreamers are usually unknown of whats happening around them.They can seem forgetful and cl
78、umsy(笨拙的).1They trouble us because they seem to be ignoring us and missing the important things.But daydreamers are also responsible for some of the greatest ideas and achievements in human history.2Can youimagine what kind of world we would have without such ideas and inventions?So how can you come
79、 up with brilliant daydreams and avoid falling over tree roots or looking like a fool?First,understand that some opportunities for daydreaming are better than others.Feeling safe and relaxed will help you to slide into daydreams.3And if you want to improve your chances of having a creative idea whil
80、e youre daydreaming,try to do it while you are involved in another taskpreferably(最好是)something simple,like taking a shower or walking,or even making meaningless drawings.4“Mindfulness”,being focused,is a tool that some people use to avoid falling asleep.It involves slow,steady breathing for self-co
81、ntrol that helps people stay calm and attentive.Finally,you never know what wonderful idea might strike while your mind hasmoved slowly away.5Always remember that your best ideas might come when your head is actually in the clouds.A.They stare off into space and wander by themselves.B.Having interes
82、ting things to think about also helps.C.Without wandering minds,we wouldnt have Coke relatively.D.At one time,daydreaming was thought to be a cause of some mental illnesses.E.Daydreams are often very simple and direct,quite unlike sleep dreams,which may be hard to understand.F.Its also important to
83、know how to avoid daydreams for those times when you really need to concentrate.G.Therefore,its a good idea to keep a notebook or voice recorder nearby when youre in the daydream zone.【文章大意】文章说明了“做白日梦”这一现象事实上很有助于开发创造性思维。1.【解析】选A。下一句话句意:他们令我们困扰,因为他们好像不理睬我们并错过重要的事情。与A选项“他们凝视着自己的空间,并独自徘徊。”相对应。2.【解析】选C。
84、下一句话句意:你能想象如果我们没有这样的想法和发明,那会是一个什么样的世界吗?与C选项“没有天马行空的想法,相应地我们就不会发明可乐。”相符。3.【解析】选B。B选项中的also helps与前一句中的will help you to slide into daydreams相符。4.【解析】选F。下一句话句意:“正念”,即专注,是一些人用来避免入睡的工具。与F选项Its also important to know how to avoid daydreams for those times when you really need to concentrate.“在你需要全神贯注的时候,知道怎样避免陷入白日梦也是很重要的。”相符。5.【解析】选G。前一句话说“当你放慢思想时你不知道灵感什么时候会出现”,故G选项“所以,当你在做白日梦的时候,把笔记本或录音机放在旁边是个好主意。”与文意相符。