ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:90 ,大小:337KB ,
资源ID:402048      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-402048-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(新教材2020-2021学年英语译林版必修3素养课件:UNIT 4 SCIENTISTS WHO CHANGED THE WORLD 单元素养评价 .ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

新教材2020-2021学年英语译林版必修3素养课件:UNIT 4 SCIENTISTS WHO CHANGED THE WORLD 单元素养评价 .ppt

1、单元素养评价(四)(Unit 4)(120分钟150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:Oh,Mom.Why did you wake up so early?You can t be taking us to school already.School doesn t start until a quarter to seven.W:I m not takin

2、g you to school.Actually,you re skipping school today.1.When does school start?A.At 6:35.B.At 6:45.C.At 7:15.答案:BText 2M:Hello,Jess.W:Hi,Max.Welcome.Would you like some coffee and cake?M:Did you make it?W:Yes,I did.Claire made these cookies.See,the sugar cookies are all in the shape of an Easter egg

3、.2.Who made the cake?A.Jess.B.Max.C.Claire.答案:AText 3M:Mum,have you seen my schoolbag?W:It s hanging up here,with the coats.I moved it because it was on the kitchen table.Tom,remember to leave it in the living room when you come home from school.Then it won t be in my way.3.What does the woman ask t

4、he boy to do after school?A.Put away his schoolbag.B.Move the kitchen table.C.Hang up his coat.答案:AText 4M:I haven t seen Linda Rivera for a long time.Has she been away on a holiday?W:Oh,you haven t heard.She set up her own travel agency.4.What do we know about Linda Rivera?A.She went travelling.B.S

5、he started a company.C.She was fired.答案:BText 5M:That s quite a lot of books you re carrying.Let me help you with those.W:I m just going to put them on the desk just around the corner.I shall be able to manage without help.Thanks anyway.5.What does the woman mean?A.She doesn t need the man s help.B.

6、She expects the man to move the desk.C.She wants to remove the book from the desk.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Hey,where is everybody?M:They took Ben to the park.Where h

7、ave you been?W:Sorry,I m late.I picked up the cake and it took me longer than I expected.When will the party start?M:Ben invited eight children from school.And they ll arrive at about 2 in the afternoon.W:OK.Then I ll put the candles on the cake and leave it in the kitchen and then I ll come and hel

8、p set the table.6.Where is Ben?A.In the kitchen.B.At school.C.In the park.答案:C7.What will the children do in the afternoon?A.Help set the table.B.Have a party.C.Do their homework.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M:Tracey,I want some new shoes for the party tonight.Shall we go and buy some later?W:OK,but I p

9、romised to help my granddad wash his car today.M:Why don t you do that immediately?We ll go as soon as you re finished.W:OK.And I suppose I can do my homework when we get back.I m surely doing that before we go to the partyI don t want to do it tomorrow!M:Yeah,I don t like doing it till the last day

10、 of the weekend,either.So I finished all my homework after school yesterday.8.What will the woman do first?A.Wash a car.B.Go shopping.C.Do her homework.答案:A9.When does the conversation take place?A.On Friday.B.On Saturday.C.On Sunday.答案:BText 8W:Julia and I are driving downtown this afternoon.Want t

11、o come,Tom?M:Thanks,Cathy.But I ve got to study.I m way behind in maths.W:Well,in that case,is there anything we can get for you?M:Gee,I left my watch at Gilson s the other day.It should be ready by now.W:I d be glad to pick it up.M:Well,Cathy,now that I think about it,I ve got something else to do

12、downtown.I have to buy something at the supermarket.Maybe I d better go with you.W:We ll be leaving from the parking lot.I m behind with my work so we llonly be there a couple of hours.M:Oh.If it s only a couple of hours,I can certainly go.W:Great!See you in a few minutes.10.Why doesn t the man want

13、 to go downtown at first?A.He has nothing to do downtown.B.He has a maths class to take.C.He plans to study.答案:C11.What s Gilson s?A.A supermarket.B.A watch repair shop.C.A parking lot.答案:B12.What do we know about the woman?A.She will be busy with her work.B.She is leaving in several hours.C.She wil

14、l pick up the man s watch.答案:A听第9段材料,回答第1316题。Text 9W:Oh,I don t feel so good.Maybe I should lie down.M:Let me feel your head.Oh,you re burning up.I m going to take your temperature.And I m going to email your boss and tell him you re not going to work tomorrow.W:No,don t bother.I ll just text him r

15、ight now.M:Fine.When did you start feeling bad?W:I felt a little headache this morning,but I thought it was just because I hadn t slept well with the new pillow last night.It just got worse and worse throughout the afternoon.M:Do you want me to call the doctor?Or your sister?W:No,that s OK.But you c

16、ould help turn the air conditioner on.M:OK.If you re sleepy,then go to bed.13.Why does the man think the woman has a fever?A.Her head feels hot.B.He took her temperature.C.She told him she was feeling cold.答案:A14.Who will the woman send a text message to?A.Her doctor.B.Her boss.C.Her sister.答案:B15.W

17、hen did she start feeling bad?A.Last night.B.This morning.C.This afternoon.答案:B16.What will the man do next?A.Turn off the light.B.Find a new pillow.C.Turn on the air conditioner.答案:C听第10段材料,回答第1720题。Text 10Good afternoon,everybody.Thank you for listening.I m Doctor Reid.Today I will discuss the eff

18、ect of sleep on school students with you.The first thing is whether a lack of sleep affects teenagers.The answer is“Yes”.Many teenagers are getting little sleep and there are concerns that this could have a serious long-term effect on their health but we don t know for sure yet.Researchers are also

19、looking into how far a lack of sleep affects young people with low spirits.But one study has clearly shown that high school students getting low grades also get on average one hour less sleep than students gettingAs.Then why aren t teenagers getting enough sleep?It s a problem thatseems to affect al

20、l teenagers,not just the ones who eat the wrong things or who don t take any exercise.I think too many teenagers watch TV in their rooms or play computer games until very late.Some students say they stay up late because they can t get to sleep if they go to bed earlier.Well,don t have any soft drink

21、s or any drink that include hot chocolate before sleeping.Reading a book you know well or listening to a story,rather than music,should help your brain to relax.So you shouldn t do your homework just before going to sleep.It would be better for schools to stay open for longer so that pupils can do t

22、heir homework before they get home.Another thing that some schools have triedsuccessfully is to begin the school day half an hour later and end the school day half an hour later,which seems like a good idea to me,and I really recommend that.17.What can be clearly affected if teenagers lack sleep?A.T

23、heir spirits.B.Their long-term health.C.Their grades.答案:C18.What is to blame for teenagers not getting enough sleep according to the speaker?A.Poor diet.B.Lack of exercise.C.Too much entertainment.答案:C19.What advice does the speaker give to teenagers who have trouble getting to sleep?A.Listen to mus

24、ic.B.Read a book.C.Drink hot chocolate.答案:B20.What does the speaker suggest schools should do?A.Start lessons later.B.Shorten the school day.C.Offer classes in the evenings.答案:A第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AThe things that kids choose to play with can

25、affect our earth.The manufacturing of toys and games can produce harmful pollution and non-biodegradable waste,which is harmful for our planet.But some toymakers are creating items for kids that aim higher.They use natural or non-harmful materials,and find ways to reuse and recycle.Toys and kits(成套工

26、具)can also teach kids about environmentally friendly solutions.Here are a few of our favorite low-impact,fun toys.Test the water Water is the earth s most precious natural resource.Many people take it for granted,but not everybody in the world has access to clean water.Learn about the science behind

27、 one solution with Thames&Kosmos Global Water Quality Experiment Kit.The kit comes with tools and instructions for conducting eight important experiments including testing the quality of water and making dirty water cleaner.($15)Plant tomatoes When communities in dry,desert regions experience drough

28、t,it impacts their agricultural practices.Learn about water preservation and grow deliciouscherry tomatoes with Back to the Roots Self-Watering Tomato Planter.It features technology that African desert farmers have been using for thousands of years:a miniature clay pot releases water,but only when t

29、he surrounding soil has dried up.($30)Draw with veggies Wee Can Too s Veggie Sidewalk Chalk is made from fruit and vegetable powdersit s practically safe to eat!The chalk,created using environmentally friendly ingredients,has none of the chemicals found in your typical sidewalk chalk.When the rain c

30、omes and washes away your masterpiece,no harmful pollutants will be entering the environment.($12)Create with cardboard When cardboard breaks down in a landfill,it creates methane,a major greenhouse gas that contributes to global warming.Recycled cardboard can be transformed into a work of art with

31、the Cardboard Tool Kit from Uncommon Goods.The kit comes with 28 reusable parts for fastening cardboard pieces together.Now let your imagination go wild!($13)【文章大意】本文是一篇广告类应用文,主要介绍了四种环保的儿童玩具,包括玩具名称、设计特点、材料来源以及价格等。21.What is special about Back to the Roots small clay pot?A.It is very pretty.B.It is a

32、 recent invention.C.It can improve tomatoes taste.D.It uses technology against drought.【解析】选D。推理判断题。根据第三段尾句可知,该玩具的特点是使用了非洲沙漠地区的农民已经使用了数千年的技术:当周围的土壤干涸时,微型陶罐才可以放水。据此可推知,这种玩具的特点是使用了抗旱技术,故D项正确。22.Which product needs users to be imaginative?A.Cardboard Tool Kit.B.Veggie Sidewalk Chalk.C.Self-Watering Tom

33、ato Planter.D.Global Water Quality Experiment Kit.【解析】选A。细节理解题。根据尾段的内容,尤其是最后一句“Now let your imagination go wild!”可知,Cardboard Tool Kit可以充分发挥人的想象力,故A项正确。23.What do the four products have in common?A.They are hard to use.B.They are earth-friendly toys.C.They are good for kids health.D.They are great c

34、hoices for art lovers.【解析】选B。细节理解题。根据第一段第四、五句并结合四种玩具的特点介绍可知,这四种玩具的共同点是环保,故B项正确。B(2020郑州高一检测)Indian scientists have designed a new device which they hope will solve one of the biggest problems with the use of solar energy.They call the device a solar tree.Solar trees have metal“branches”extending fro

35、m a tall,central pole at different levels.Each branch holds a photovoltaic(光电的)panel,also called a solar panel.These panels are flat surfaces that collect energy from the sun and turn it into electricity.Daljit Singh Bedi is the chief scientist at the Council of Scientific and Industrial Research,or

36、 CSIR,in New Delhi,India.The CSIR laboratories arewhere the solar tree was designed.Bedi says the shape of the solar tree makes it possible to fit more photovoltaic panels in a space than traditional systems do.“It takes about 4 square meters of space to produce energy which otherwise would have req

37、uired 400 square meters of space,”he says.Scientists believe the energy a solar tree collects will be enough to power five homes.The solar trees will make it easier to provide solar energy for homes in cities,they say.The solar trees will also take less space from farmers in rural areas.And they wil

38、l collect more energy than normal photovoltaic panels on the tops of buildings,because their design helps with placement of solar panels in a way that they are exposed more to the sun.India is the world s third largest producer of greenhouse gases.The country has promised to reduce its rate of green

39、house gas production.The cost of photovoltaic panels has gone down in recent years.This has made solar power cheaper and easier to use.But it is still not clear how useful these new developments in solar power technology are.【文章大意】本文是科普说明文,主要介绍了印度科学家的一项新发明一种被称为太阳能树的新设备。24.Which picture can show the

40、solar tree in the passage?【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“Solar trees have metal branches.are flat surfaces”可知,这种太阳能树有从中心高杆上伸展出的高矮不一的金属“树枝”,每根树枝上都装有一个太阳能电池板。故选C。25.What does Bedi say about the solar trees?A.They are energy-consuming.B.They are space-saving.C.They are easily accessible.D.They have geographical

41、limitation.【解析】选B。推理判断题。根据第二段中的“It takes about 4 square meters.square meters of space”可知,相较于传统的太阳能设备需要占用400平方米的空间来产生能量,太阳能树仅需要大约4平方米的空间就能产生等量的能量。由此可推断出,太阳能树是节省空间的。故选B。26.What makes the solar tree collect more energy?A.The hi-tech materials built in the panels.B.The number of panels fixed on it.C.The

42、 correct placement of the tree.D.The flexibility of its design.【解析】选D。推理判断题。根据第三段中的“they will collect more energy.exposed more to the sun”可知,太阳能树的独特设计使得太阳能电池板能更多地接触到太阳光,也就是说,太阳能树设计的灵活性使得它能收集更多的能量。故选D。27.What s the purpose of the passage?A.To introduce a new technological invention.B.To explain why s

43、cientists design solar trees.C.To describe the features of solar trees.D.To show the benefits of solar power technology.【解析】选A。写作意图题。纵观全文可知,本文主要介绍了一项新的科技发明太阳能树,所以A项最符合题意。故选A。CA research has shown that nearly 90 percent of traffic accidents are caused by human errors.So our aim is a fully autonomous(

44、自动的)car that gets rid of the cause of most accidents:the driver.Researcher Hodgson points out,“For safety,the faster you can remove humans,the better,even if there are unfortunately a few accidents from new causes.It s a question of balancing the number injured or killed by autonomous vehicles with

45、the people whose lives are potentially saved.”It s an idea that Elon Musk,chief executive of electric car company Tesla Motors,has long believed.His company is determined to be the first to delivera fully autonomous vehicle to consumers.Last year,Musk announced that Tesla s 2019 goal was“to do an ex

46、ample drive of full autonomy all the way from L.A.to New York,and have the car park itself.However,even Tesla admits that there are problems to overcomethe software needs further validation(批准生效)and the appropriate regulatory approval needs to be in place.Indeed,recent crashes of Tesla vehicles and

47、Google cars confirm that the software isn t ready yet.The UK government appears committed encouraging the development of autonomous vehicles.It s supporting four city trials,publishing the Modern Transport Bill to reduce red tape around their introduction and adapting thelegal system to take into ac

48、count problems such as insurance liability when a human isn t in control of a vehicle.The insurance industry is similarly eager to help increase autonomy in cars.As the Association of British Insurers points out,“Nearly 90 percent of road accidents are caused by human errors.”This costs motor insure

49、rs a shocking$20 million per day in claims.【文章大意】这是一篇说明文。一项研究表明,近90%的交通事故是由人为错误造成的。因此,我们的目标是完全自主驾驶的汽车能够摆脱大多数事故的原因:驾驶员。本文以此展开,主要讲述了引进技术的新发展:自动无人驾驶汽车。28.What difficulty does the company Tesla Motors have?A.The company lacks confidence to make new creations.B.New inventions may cause more injuries and

50、deaths.C.The software should be made officially acceptable.D.The traffic regulation has proved unreasonable.【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句可知,该公司特斯拉的困难是该软件应该被正式接受。故选C。29.What is the UK government s attitude to autonomous cars?A.Cautious.B.Positive.C.Ambiguous.D.Disapproving.【解析】选B。细节理解题。根据第四段第一句The UK governm

51、ent appears committed encouraging the development of autonomous vehicles.可知,英国政府对自动驾驶汽车的态度是支持的。故选B。30.What is the main idea of the last paragraph?A.Insurance companies would like to support autonomous cars.B.Human mistakes may be the key cause of traffic accidents.C.Traffic accidents waste insurance

52、 companies quite a lot.D.Motorists are surprised to hear about autonomous cars.【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知,保险业同样渴望帮助提高促进自动化汽车发展,本段主要讲述保险公司希望支持自动驾驶汽车。故选A。31.The purpose of writing the text is to _.A.amuse readers with funny examplesB.show his deep love for autonomous carsC.introduce a new development in te

53、chnologyD.provide a persuasive argument against autonomy【解析】选B。主旨大意题。阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了先进技术的新发展:自动无人驾驶汽车。故选B。D(2020青岛高一检测)Scientists are trying to save Puerto Rico s endangered Amazon parrots after Hurricane Maria destroyed the birds habitats and food sources(来源).El Yunque is a large national for

54、est on the eastern part of Puerto Rico.Just two of the 56 wild parrots that once lived there survived Maria,the Category-4 storm that struck Puerto Rico in September 2017.Scientists report other forests have seen great drops in parrot populations as well.In the 1800s,there were more than a million o

55、f the bright green parrots living in the wild in Puerto Rico.By the 1970s,the number was down to just 13 birds after years of forest clearing.A special program was started in 1972 to help increase the parrot population,which led to the creation of three breeding(繁殖)centers.Just weeks before Hurrican

56、e Maria hit,scientists counted 56 wild parrots at El Yunque.That was the highest number in the program s history.Scientists say that even though several parrots have been born in captivity(笼养)and in the wild since Maria,the species is still in danger.The Puerto Rican Amazon is the island s only rema

57、ining native parrot.More than 460 of the birds are kept inside the breeding centers at El Yunqueand the Rio Abajo forest.Scientists have not released(释放)any of the birds since Hurricane Maria.A third breeding center,in a forest in the western area of Maricao,has not been in operation since the storm

58、.Scientists are considering whether to catch some of the remaining wild parrots and put them in the same cage as the birds that are set to be released.This way,the captive birds can learn from the wild birds how to survive in the forests.Another consideration is to release some captive parrots in Ma

59、ricao,which was not as heavily damaged by Maria.【文章大意】文章主要介绍了科学家在想方设法拯救波多黎各鹦鹉。32.Why has the parrot population greatly decreased in the past 200 years?A.Because of Hurricane Maria.B.Because of too much hunting.C.Because of the loss of forests.D.Because of lack of breeding centers.【解析】选C。细节理解题。根据文章第三

60、段In the 1800s,there were more than a million of the bright green parrots living in the wild in Puerto Rico.By the 1970s,the number was down to just 13 birds after years of forest clearing.可知鹦鹉数量减少的原因是森林被砍伐,也就是森林的消失,所以C正确。33.Which of the following is True about Hurricane Maria?A.It killed 56 wild par

61、rots at El Yunque.B.It greatly affected parrots in captivity.C.It reduced the number of wild parrots.D.It led to the creation of three breeding centers.【解析】选C。推理判断题。根据第二段Just two of the 56 wild parrots that once lived there survived Maria,可知在飓风Maria中56只野生鹦鹉只有两只幸存,所以C项正确。34.What can we infer about Am

62、azon parrots in captivity?A.They have the highest number in the history.B.They have been released since Hurricane Maria.C.They are used to living in the wild.D.They are larger in number than those in the wild.【解析】选D。推理判断题。根据第四段可知56只野生鹦鹉是历史上数量最多的,由此可以排除A项。根据文章第五段可知科学家没有释放任何鹦鹉,所以B错误。根据最后一段可知科学家在考虑把野外的

63、鹦鹉抓来放到笼子里或释放笼子中的鹦鹉使其适应野外生活,但还没有实施,所以C错误。再根据第五段和第四段可知野外的鹦鹉不如笼子中养的鹦鹉数量多,所以D正确。35.What is the best title for the text?A.Scientists Work to Save Puerto Rican Parrots.B.Amazon Parrots are in Danger of Disappearing.C.A Special Program Helps Increase the Parrot Population.D.Hurricane Maria Reduced the Numb

64、er of Amazon Parrots.【解析】选A。主旨大意题。通读全文可知文章第一段突出了文章的主题,根据文章第一段Scientists are trying to save Puerto Rico s endangered Amazon parrots after Hurricane Maria destroyed the birds habitats and food sources.可知科学家在想方设法拯救波多黎各鹦鹉,所以A正确。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020潍坊高一

65、检测)Clones in fiction Stories featuring clones always draw me in.I ve read enough fiction books about clones over the years.36The Lost Girl,by Sangu Mandanna37Eva is Amarra s clone.She learns what Amarra learns in school,eats what she eats,and studies every last detail of her life.The trouble is,noma

66、tter how hard she studies,outside of their appearances Eva and Amarraaren t that much alike.To make matters more complex,she learns Amarrahas a boyfriend she must learn to love as much as Amarra does when her own heart secretly belongs to someone else.When Amarra is killed in a car crash just after

67、their 16th birthday,Eva has to pick up her life where she left it off.Her life depends on convincing Amarra s loved ones that she is Amarra.38The House of Scorpion,by Nancy FarmerThis is not just one of my favorite books about clones,but one of my favorite books.Between the border of the United Stat

68、es and Aztlan,which was onceMexico,lies Opium,a land ruled by drug lords(毒枭).El Patron is the most powerful drug lord in Opium,a man almost 20 years old.39Matt is El Patron s clone.El Patron has been using clones like Matt to keep himself alive.But before he is needed,the drug lord treats him like a

69、 prized pet.El Patron s family dislikes him,thinking him inhuman and a possible threat(威胁)to their inheritance(遗产).The older he gets,the more Matt feels trapped at every turn.40A.Can they accept that?B.They are very fearful and tiresome.C.Cloning is considered to be criminal.D.Is there any way he ca

70、n be free to make his own life?E.Can you be attracted by the rich imagination of the stories?F.Everyone is struck with fear in the heart when hearing the name.G.It s unbelievable that a person has to spend the whole life learning to be someone else.【文章大意】本文是一篇说明文。本文介绍了科幻作品中的克隆人物。36.【解析】选E。本处用“你会被作品中

71、丰富的想象力吸引吗?”引出下文的科幻作品,衔接自然,符合语境。故选E。37.【解析】选G。本段介绍了科幻作品The Lost Girl,讲述了Eva模仿Amarra并在她死后以Amarra的身份生活的故事。本空位于段首,应选总起句“很难相信一个人一生都在模仿另一个人”来统领本段。故选G。38.【解析】选A。根据空前“Eva得让Amarra的亲人相信她就是Amarra”可知,选A。“Can they accept that”中的“they”指代“Amarra s loved ones”。39.【解析】选F。本段介绍了科幻作品The House of Scorpion;空前介绍了大毒枭,故选F项“

72、人人听到他的名字都害怕”来承接上文,表示人们对毒枭的恐惧。40.【解析】选D。根据本段所讲的“克隆人Matt是大毒枭El Patron的替身,但El Patron的家人却对他处处防备,他被困在那种生活中”可知,此处选D项“他有办法解脱出来过自己的生活吗”来承接上文。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Over the years,I never thought of my father as being very emotional.He never was,41n

73、ot in front of me.My father never told me he loved me when I was a child,and I never held it against him.I think that all I really wanted was for my dad to be 42of me.On November 9th,1990,I received 43that my National Guard unit would be sent to the front.I went on to my father and gave him the news

74、.Icould feel he was 44about me going.We never 45it much more,and eight days later I was gone.A few days after Thanksgiving I was able to call my wife.She told me that my father said his usual Thanksgiving prayer(祷告).But this time he46one last sentence.As he lowered his voice and a tear ran 47his che

75、ek,he said,“Dear Lord,please 48over and guide my son,Rick,with your hand in his time of need as he 49his country,and bring him to home 50.”At that point he burst into tears I had never seen my father cry,and when I heard this,I couldn t help but cry myself.Eight months later,when I returned home fro

76、m 51,I ran over and hugged my wife and children in tears.When I came to my father,I gave him a huge hug.He whispered in my ear,“I m very proud of you,Son,and I love you.”I looked that man,my dad,52in the eyes as I held his head between my hands and I said,“I love you too,Dad,”and we hugged again.And

77、 then together,both of us cried.Ever since that day,my 53with my father has never been the same.We have had many 54conversations.I learned that he s always being proud of me,and he s not afraid to say“I love you”anymore.55am I.Im just sorry it took 29 years and a war to find it out.【文章大意】本文是一篇记叙文,讲述

78、了作者和爸爸之间从来不说“我爱你”,但是自从知道作者要上前线之后,作者与爸爸的关系开始慢慢改变,从前线回来后,他和爸爸之间的关系彻底改变了,他们都对彼此说“我爱你”。41.A.at mostB.at leastC.at all D.at first【解析】选B。考查介词短语辨析。at most至多;at least至少;at all根本;at first最初。根据本空后的“My father never told me he loved me when I was a child”可知,小时候,他从来不告诉我他爱我,由此可知,他从来不是感性的人,至少在我面前不是,故B项正确。42.A.conf

79、identB.afraidC.proud D.ashamed【解析】选C。考查形容词词义辨析。confident自信的;afraid害怕的;proud骄傲的;ashamed羞愧的。根据下文中的“I m very proud of you”可知,我真正想要的是爸爸以我为荣,故C项正确。43.A.wordB.sentenceC.warning D.wisdom【解析】选A。考查名词词义辨析。word消息;sentence句子;warning警告;wisdom智慧。我收到消息说我的国民警卫队将被派往前线,故A项正确。44.A.amazedB.confusedC.satisfiedD.worried【

80、解析】选D。考查形容词词义辨析。amazed惊奇的;confused困惑的;satisfied满意的;worried担心的。儿子就要上战场了,父亲自然是很担心,所以我能感觉到他担心我,故D项正确。45.A.quarreledB.arguedC.talkedD.discussed【解析】选C。考查动词词义辨析。quarreled吵架;argued争论;talked谈论;discussed讨论。我们再没谈论这件事情,八天后我就走了,故C项正确。46.A.addedB.affectedC.approvedD.attracted【解析】选A。考查动词词义辨析。added增加;affected影响;ap

81、proved认可;attracted吸引。儿子马上去战场了,爸爸在祷告时加了最后一句话,祈求儿子平安回来,故A项正确。47.A.over B.downC.beyond D.under【解析】选B。考查介词词义辨析。over在之上;down向下;beyond超过;under在下边。一滴泪珠从他的脸颊上流了下来,故B项正确。48.A.observeB.noticeC.watchD.look【解析】选C。考查动词词义辨析。爸爸说:“主啊,求您眷顾和指引我的儿子”。watch over表示“照管”,故C项正确。49.A.fightsB.servesC.supportsD.saves【解析】选B。考查动

82、词词义辨析。fights战斗;serves服务;supports支持;saves拯救。他为国效力,故B项正确。50.A.surprisinglyB.fortunatelyC.safelyD.dangerously【解析】选C。考查副词词义辨析。surprisingly惊人地;fortunately幸运地;safely安全地;dangerously危险地。请把他安全地带回家,故C项正确。51.A.warB.sceneC.spotD.work【解析】选A。考查名词词义辨析。war战争;scene情景;spot地点,现场;work工作。八个月后,当我从战场回到家时,我流着泪拥抱了妻子和孩子,故A项正

83、确。52.A.upB.underC.throughD.straight【解析】选D。考查介词词义辨析。up向上;under在之下;through通过;straight直的,直接的。我双手捧着爸爸的脸,直视他的双眼。故D项正确。53.A.friendship B.relationship C.partnership D.membership【解析】选B。考查名词词义辨析。friendship友谊;relationship关系;partnership合作关系;membership会员身份。从那天起,我和爸爸之间的关系就不一样了,故B项正确。54.A.bright B.blank C.deep D.

84、smart【解析】选C。考查形容词词义辨析。bright明亮的;blank空白的;deep深入的;smart聪明的。我和爸爸进行了多次深入的谈话,故C项正确。55.A.Along B.Also C.So D.Neither【解析】选D。考查副词词义辨析。Along一起;Also也;So所以;Neither也不。他不再害怕说“我爱你”。我也不怕了,故D项正确。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A few years ago,with her colleagues,Dr.Jennifer Doudna,a famous

85、professor at UC Berkeley,56._(invent)a new technology for editing genomes(基因组),which is called CRISPR-Cas9.It allows scientists 57._(make)changes to the DNA in cells and cure the genetic diseases.The new technology has already been used to change the DNA in the cells of 58._(mouse),monkeys and other

86、 organisms.However,the experiment about the world s first genetically-edited babies raises various ethical(伦理的)issues,because this technology can 59._(employ)not only in adult cells,but also in the embryos(胚胎)of organisms 60._(include)our own species.This is the reason 61._ Jennifer and her colleagu

87、es have called for a global pause in any clinical application on the CRISPR technology in human embryos to give us time to really consider all of the various results of doing so.Actually,in 62._1970s scientists got together to decide to put off the use of molecular(分子的)cloning until the 63._(safe)of

88、 that technology could be tested carefully and proved.Genome-engineered animals 64._plants are happening right now.And this puts in front of all of us a huge responsibility to consider carefully both the unintended consequences as well as the intended impacts of a 65._(science)breakthrough.【文章大意】本文主

89、要介绍了基因组编辑技术在生物工程领域的应用,以及基因编辑婴儿项目背后的伦理问题。56.【解析】invented。考查动词的时态。句意:几年前,加州大学伯克利分校的著名教授珍妮弗杜德娜和她的同事们发明了一项基因组编辑的新技术,这种技术被称为CRISPR-Cas9。此句中的A few years ago是表示过去的时间状语,因此此处应用一般过去时。故填invented。57.【解析】to make。考查非谓语动词。句意:它可以使科学家们改变细胞中的DNA,并且治疗基因疾病。allow sb.to do sth.为固定搭配,意为“允许某人做某事”。故填to make。58.【解析】mice。考查名词

90、单复数。句意:这项新技术已被用来改变老鼠、猴子以及其他生物细胞中的DNA。此句中的monkeys和other organisms都是可数名词的复数形式,此处与其并列,形式应保持一致,也应用复数形式。故填mice。59.【解析】be employed。考查动词的语态。句意:因为这种技术不仅能应用于成人细胞中,而且可以应用于包括我们人类在内的有机体的胚胎中。分析句子结构可知,设空处在句中作谓语,且technology和employ之间为被动关系,所以应用被动语态;设空处前有情态动词can,故填be employed。60.【解析】including。考查介词。句意见上一题解析。根据句意及语境可知,

91、此处表示“包括”之意,应用介词。故填including。61.【解析】why。考查定语从句。句意:这就是珍妮弗和她的同事们呼吁全世界暂停将CRISPR技术用于人类胚胎有关的所有临床应用的原因,这给了我们时间去认真考虑这项技术应用可能带来的各种后果。分析句子结构可知,设空处在句中引导定语从句,先行词是reason,从句中缺少原因状语,应选择关系副词。故填why。62.【解析】the。考查冠词。句意:事实上,在20世纪70年代,科学家们就一起决定要推迟分子克隆技术的使用,直到这项技术的安全性得以谨慎测试和证明。年代前面要用定冠词the修饰。故填the。63.【解析】safety。考查词性转换。句意

92、见上一题解析。设空处前有定冠词the,后有介词of,应用名词。故填safety。64.【解析】and。考查连词。句意:基因工程的动植物此刻已经出现。animals和plants是两个并列关系的名词,要用并列连词连接。故填and。65.【解析】scientific。考查词性转换。句意:这就使我们要担负起巨大的责任,认真考虑科学突破可能带来的意外后果以及预期影响。设空处在句中修饰名词breakthrough,应用形容词。故填scientific。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)(2020哈尔滨高一检测)The high technology is a double-edge

93、d sword请以“科技是把双刃剑”为话题写一篇演讲稿,内容主要包括:1.阐述你对这句话的理解;2.以具体事例来论证你的观点。注意:1.词数80个左右;2.演讲开头和结尾已经给出,不计入总词数。Ladies and gentlemen,Good morning!It s an honor for me to deliver a speech:The high technology is a double-edged sword._Just as the saying goes,every coin has two sides.It s up to us users to make good u

94、se of high technology and avoid its negative effects.Thank you!【参考范文】Ladies and gentlemen,Good morning!It s an honor for me to deliver a speech:The high technology is a double-edged sword.It brings us conveniences as well as problems.Take smart phones for example.Nowadays,the smart phone is more tha

95、n a means of communication.We can shop online at home with it;we can have a conference“face to face”with it.In fact,we can t list enough benefits of it.However,the problems caused by it can t be ignored.It steals our time and keeps us farther and farther away even if we are at the same table because

96、 we are all absorbed in the world created by smart phones.The smart phone is just one typical example about the effects of high technology on our daily life.Just as the saying goes,every coin has two sides.It s up to us users to make good use of high technology and avoid its negative effects.Thank y

97、ou!第二节(满分25分)阅读下面短文,根据其内容写一篇60个词左右的内容概要。(2020杭州高一检测)The way of Chinese people s life has been changed through the China s“New Four Great Inventions”.What are“New Four Great Inventions”?They are High-speed rail,Shared bike,Online shopping and Alipay.What did the China s“New Four Great Inventions”brin

98、g to us?High-speed railModern transportation makes everybody neighbor.The invention of the high-speed railway makes it easy to thousands of miles a day.Today China s rail transit technology is the best,the China s daily average of 4,000 trains,sending about 4.6 million passengers.Shared bikeShort wa

99、lks become more convenient and faster,and carbon emissions are reduced,which is friendly to the environment.You can download the APP about shared bikes,pay some money,then you can use bicycles everywhere in the street.The Chinese shared bicycle programs have been becoming more and more popular.Onlin

100、e shoppingDon t need to go out to find the needs for living.Online shopping,as the name implies,is to pay money online.Purchases(购买物)can be sent home.China has 751 million Internet users,724 million mobile phone users;total transactions(销售额)on November 11 and December 12 hit a record high every year

101、.Online shopping lets Chinese Internet users enjoy“shopping carnival”every day.AlipayA software which can replace cash payment.With intelligence phones popularization,Alipay has become an indispensable(不可或缺的)APP.Through scanning the“QR code”,Alipay wants to realize the ambition of“replacing cash pay

102、ments”gradually.On 11th November 2018,both the mobile payment account and the transaction reached 213.5 billion.There is no doubt that China has already used its own power of“New Four Great Inventions”to become the great powerful technological country,showing the power of China once again._【参考范文】Chi

103、na s new“Four Great Inventions”High-speed rail,Shared bike,Online shopping and AliPay have changed Chinese people s life.High-speed rail makes trips faster than before.Meanwhile,Shared bike lets the short walks become faster,more convenient and environmentally friendly.Online shopping creates many b

104、usiness opportunities on the Internet and Alipay will gradually replace cash payment.Without doubt,new four inventions contribute to a great and powerful technological China.【备选训练】读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。(2020上海高一检测)During lunchtime,Emma suggested going to the zoo to feed the animal

105、s and her mom agreed.“We ll stop by the bakery and pick some bread up.Now hurry and eat and then we ll go.It s going to be a lovely day.Grandma is coming with us.She llbe here any minute,”mom said.Emma ate her lunch and then ran into her room to get her shoes.The problem was that she could only find

106、 one of them.She looked under her bed,but all she could see were dirty towels and pants.She moved some of her toys out of the way,but still couldn t find her shoe.After she d checked everywhere in her room,she ran into the kitchen.“Mom,I can t find my shoe.Will you wait while I look for it?”she aske

107、d.Her mom thought about how many times she d told Emma to clean her room up.She whispered something to Emma s grandma and then said to Emma,“You will have to stay home.Your dad and I will take Ryan to the zoo.Grandma will stay here with you.”“No!Please wait for me.I want to go to the zoo,”Emma cried

108、.“I m sorry,Emma.I ve told you a dozen times to clean your room and you ignored me.You can t find your shoe now.It s your own fault for not doing as I asked.You will stay home.”Emma ran into her bedroom,crying.Her mom came to the door and said,“Emma,clean that room of yours before I get home.I ve to

109、ld grandma not to give you any sweets until you finish the work.”She went out to the car with Ryan and Emma s dad and then they drove away.注意:续写词数150左右。Emma sat on her bed and cried for a long time._Emma and her grandma were sitting at the table,eating when her mom,dad,and Ryan came home._【参考范文】Emma

110、 sat on her bed and cried for a long time.And then she wiped her eyes and started to clean her room.It took her two hours to clean up the room.“I did it!”she said proudly.She even found her missing shoe.She ran into the living room.“Grandma!Come and see.I cleaned my room and found my shoe.”Grandma l

111、ooked in Emma s room.“If you had kept it this way,you wouldn t have lost your shoe.Come and have some sweets now,”she said.Emma and her grandma were sitting at the table,eating when her mom,dad,and Ryan came home.“Well,look at Emma s room!It s clean,”her dad said.“How was the zoo?Did you have fun?I wish I could have gone there withyou,”Emma said.“If you keep your room clean,we may go and see animals again,”her mom said.From then on,Emma tried her best to keep her room clean.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1