1、第五节代词和介词(短语)考向分析热考点高考语法填空侧重考查it及人称代词,含有介词的固定短语和动词短语。短文改错集中在人称代词的人称、数和性别的一致性,固定短语的介词。新考向2019全国及全国考查了代词的用法及固定短语中介词的用法。题型一关于代词和介词(短语)的语法填空1Nervously facing challenges,I know I will whisper to (I) the two simple words “Be yourself”(2019北京)答案myself解析考查代词。句意为:焦虑不安地面临挑战时,我知道我将轻声对自己说:“做你自己。”此处whisper to这一动作
2、的发出者和承受者为同一人,宾语要用反身代词。故填myself。2A study shows the students who are engaged in afterschool activities are happier than (that) who are not.(2019天津)答案those 解析考查代词。句意为:一项研究表明,参加课外活动的学生比不参加课外活动的学生更开心。空格处代词对应the students,是复数,故填those。3Running is cheap,easy and its always energetic.If you are time poor,you
3、need run for only half the time to get the same benefits as other sports,so perhaps we should all give a try.(2018全国)答案running/it解析考查名词或代词。此处号召我们尝试一下这种运动,因此可以填名词running,也可以用it指代。give sth.a try尝试一下某事。4When the gorillas(大猩猩) and I frightened each other,I was just glad to find (they) alive. (2018全国)答案t
4、hem解析考查代词之人称代词。分析句子结构可知,此处要用代词作find的宾语,故要用人称代词的宾格。they的宾格为them。5Many westerners who come to China cook much less than in their own countries once they realize how cheap can be to eat out.(2018浙江)答案it解析考查it的用法。句子为感叹句,正常语序应该是it can be cheap to eat out.其中不定式to eat out是真正的主语,it是形式主语。故填it。6However,the ra
5、ilway quickly proved to be a great success and within six months,more than 25,000 people were using every day.(2017全国)答案it解析考查代词。use是及物动词,其后接宾语,此处明显缺少代词。分析句意可知,这里用it指代前句的the railway,故填it。7Pahlsson screamed so loudly that her daughter came running from the house.“she thought I had hurt (I),”says Pahl
6、sson.(2017浙江)答案myself解析考查反身代词。根据语境可知,hurt这一动作的发出者和承受者为同一人,故应用I的反身代词形式,意为“她认为我伤了我自己”,故填myself。1人称代词数人称主格宾格形容词性物主代词名词性物主代词反身代词单数一Imemyminemyself二youyouyouryoursyourself三hehimhishishimselfsheherherhersherselfitititsitsitself复数一weusouroursourselves二youyouyouryoursyourselves三theythemtheirtheirsthemselves
7、2不定代词 含义指代都任何一个都不两者botheitherneither三者或三者以上allanynone3one,another,the other,some,others,the others的区别一个/一些另外一个/一些剩余的一个/一些单数oneanotherthe other复数someothersthe others单数one bookanotherbookthe otherbook复数some booksother booksthe otherbooks4that,those的用法that指代上文提到的单数名词或不可数名词(the单数名词/不可数名词,与前面的名词不是同一个, 即同
8、名不同物)。The story is more interesting than that(the story) you read a few days ago.those指代上文提到的复数名词(the复数名词,同名不同物的复数)。The computers made in China are as good as those(the computers) made in the USA.1Modern methods tracking polar bear populations have been employed only since the mid1980s,and are expen
9、sive to perform consistently over a large area.(2019全国) 答案of/for解析考查介词。此处tracking polar bear populations作Modern methods的定语,用of连接,methods of doing sth.意为“的方法”。或者意为“用于跟踪北极熊的方法”用for。故填of/for。2We were first greeted with the barking by a pack dogs,seven to be exact.(2019全国)答案of解析考查介词。a pack of意为“一群”,为固定搭
10、配。故填of。3First celebrated 1970,the Day now includes events in more than 190 countries and regions(地区)(2019北京)答案in解析考查介词。句意为:第一次庆祝是在1970年。如今,这一天的活动遍及190多个国家和地区。在年份前要用介词in。故填in。4The answer this question is not clear.(2019浙江)答案to解析考查介词。句意为:这个问题的答案不清楚。the answer to.的答案,为固定搭配。故填to。5Favorable policies are
11、effect to encourage employees professional development.(2019江苏)答案in解析考查介词短语。句意为:好的制度政策实际上都会激发员工的专业水平的提升。in effect实际上,为固定搭配,故填in。6Corn uses less water rice and creates less fertilizer(化肥) runoff.(2018全国)答案than解析由句中的比较级less可知,此处将玉米和水稻进行比较,故填than。7I was searching these three western lowland gorillas Id
12、 been observing.(2018全国)答案for解析考查介词。search for寻找,为固定搭配。8I suggest that the next time you go to your mums home dinner,get a few cooking tips from her.(2018浙江)答案for解析考查介词。go to your mums home for dinner去你妈妈家吃饭。for表示目的,意为“为了要,为了得到”。9This trend,which was started by the medical community(医学界) a method of
13、 fighting heart disease,has had some unintended side effects such as overweight and heart diseasethe very thing the medical community was trying to fight.(2017全国)答案as解析考查介词。此处指作为抵抗心脏病的一种方法,所以用介词as。10It ran for just under seven kilometers and allowed people to avoid terrible crowds on the roads above
14、 as they travelled to and work.(2017全国)答案from解析考查介词。travel to and from work上下班。11After school she plans to take a year off to model fulltime before going to university to get a degree engineering or architecture.(2017全国)答案in解析考查介词。关于某个专业的学位要用介词in。a degree in engineering or architecture工程学或建筑学学位。1介宾关
15、系2介词的基本含义in在里面表示时间段,加年/月/季节/世纪/朝/年代,几十岁的时候,还泛指上午、下午或晚上例:in 1990,in September,in spring,in the 18th century,in the Ming Dynasty,in 1980s,in ones twenties,in the morning处于状态例:in good condition状态良好in good shape身材好用某种语言/专业 (speak)例:in Englishin a way在某方面;在某种程度上in strength在力量上in courage在勇气上on在上 在具体的时间,或具
16、体的上午、下午或晚上例:on October 1,on Sunday,on Christmas Day,on the morning of May 1关于(about)身上带着,有(with)例:have enough money with/on meon(upon)n./doing 一就at在某处例:at the airport在时(刻)例:at 600 in the morning在岁(具体)例:at 20以价格、速度例:at a high/low price以高/低价at a speed of.以速度朝,向(某方向或目标)例:throw at,laugh at因而;一听到/看到/想到就例
17、:at the terrible sightto向,朝(某方向或某处) (指时间)在(某时间)之前例:a quarter to six差一刻到六点ten minutes to two一点五十分属于(某人/某物)例:the key to the door,the answer to the questionfor(表示目的)为了例:for pleasure 为了好玩(表示对象)给例:There is a letter for you.对某人来说例:It is easy for us.(表示理由或原因)因为,由于例:Thank you for helping me with my English.
18、表示“持续一段时间”例:for an hour(表示目标、去向)往,向例:leave for,head forthe train for Paris开往巴黎的火车表示“支持,赞同”,反义词为“against”例:Are you for this plan or against it?with和在一起例:with a friend有,带有,具有例:with more money随着例:with age随着年龄的增长with time going byas time goes by随着时间的流逝by靠近,在旁边例:by the fire在炉火旁按计算,常用“bythe单数可数名词”例:by the
19、 day按日由,靠,通过(表示交通方式)例:by bus乘公交车off下来;离开例:keep off远离,fall off掉下来远离,脱离例:off the main road远离大路,off track脱轨休息,休假例:off duty休息(on duty值班),take a day off休班一天 across横过,从一边到另一边例:walk across the street过马路在对面例:across the road在马路对面against反对,违背例:go against the law of nature违背自然规律靠着例:lean against the wall靠墙逆着例:a
20、gainst the wind逆风在映衬下例:The hill looks more beautiful against the blue sky.在蓝天的映衬下,山峰更显美丽。beyond(表示时间)表晚于,超过例:beyond visiting hour 超出探视时间表示范围、水平、能力等“超出之外;非能力所及”例:beyond ones wildest dreams某人做梦也没想到beyond recognition 认不出来题型二关于代词和介词(短语)的短文改错1From then on,I started to play my football with classmates aft
21、er school.(2019全国)答案删除my解析考查固定搭配。“踢足球”的英语表达为“play football”,中间不能加冠词或者代词。故删除my。2In the cafe,customers will enjoy yourselves in the historical environment which is created for them.(2019全国)答案yourselvesthemselves解析考查代词的用法。customers是句子的主语,故把 yourselves改为 themselves。3The first time I went there,they were
22、 living in a small house with dogs,ducks,and another animals.(2018全国)答案anotherother解析词法错误。another意为“另一个”,修饰可数名词单数;此处表示“其他的动物”,应用“other可数名词复数(animals)”。4I had done myself homework,but I was shy.(2018全国)答案myselfmy/the解析词法错误。do ones/the homework为固定搭配,意为“做家庭作业”。反身代词不能用来修饰名词,应用形容词性物主代词或冠词。1根据上下文判断人称代词的单复
23、数和指代是否一致。2反身代词也要在人称和数上与所指代的名词保持一致。3形容词性物主代词修饰名词,不能单独使用;名词性物主代词,不能修饰名词。4不定代词,判断是否和指代的名词一致,含义是肯定还是否定。1When I studied chemistry high school,I reconsidered my goal and decided to be a doctor.(2019全国)答案chemistry之后加in/at解析考查介词。“在高中”需要用介词in或者at,故在chemistry之后加in/at。2I want my cafe to have a special theme su
24、ch as like “Tang Dynasty”(2019全国)答案删除like解析考查介词的用法。such as和like都是用来举例子,重复使用。故删除like。3At the end of our trip,I told my father that I planned to return for every two years,and he agreed.(2018全国)答案删除for解析词法错误。 every two years是时间状语,可独立使用,前面不需要介词。4When I look at this picture of myself,I realize of how fa
25、st time flies.(2017全国)答案删除第二个of解析词法错误。realize认识到,意识到,是及物动词,后面直接跟宾语。1及物动词后面不用介词,如realize,enter,reach,approach,discuss,give sb.sth., tell sb.sth.,explain sth.to sb.;不及物动词后面必须用介词,如arrive in/at,agree with sb.,graduate from,look at,learn from,listen to。2由“this,that,every,last,next名词”构成的时间状语及yesterday,tom
26、orrow,前面不用介词。如last month。增分训练.单句语法填空1The firm is also responsible millions of online shoppers details around the globe.(2019河南六市联考)答案for解析考查介词。be responsible for对负责,为固定搭配。句意为:该公司还负责全球数百万在线购物者的详细信息。故填for。2The students spent five days at their school learning experienced workers from the Masonry Insti
27、tute of Iowa,a professional organization.(2019山东青岛二模)答案from解析考查介词。句意为:学生们在学校里待了五天向爱荷华州砖石协会经验丰富的工人学习,这是一个专业的组织。learn from表示“向学习”,故填from。3If possible,they can give their parents a gift on a special day or help with housework a regular basis.(2019湖北联盟名校信息卷)答案on解析考查介词。句意为:如果可能的话,他们可以在特殊的日子送给父母礼物,也可以定期帮他
28、们做家务。on a regular basis经常地,定期地,为固定短语,故填on。4We found that singing as part of a group contributes peoples recovery from mental health problems.(2019广东汕头二模)答案to解析考查介词。句意为:我们发现参与合唱有助于精神疾病的恢复。contribute to有助于,为固定短语,故用介词to。5Reading fiction is one of the best ways we have of putting (we) in other peoples s
29、hoes.(2019重庆调研)答案ourselves解析考查反身代词。句意为:阅读小说是我们设身处地为别人着想的最好方法之一。put的逻辑主语是we,故宾语应用反身代词ourselves。6 (they) goal of producing no trash is probably impossible to reach.(2019江西重点中学协作体联考)答案Their 解析考查形容词性物主代词。句意为:他们的不产生垃圾的目标不太可能实现。goal为名词,前面需要形容词修饰,故填形容词性物主代词Their,注意句首首字母大写。7Since 2013,the number of couples
30、aged 25 to 29 has been greater than of younger couples.(2019陕西咸阳二模)答案that解析考查代词。句意为:自2013年以来,25至29岁的夫妇数量一直高于更年轻的夫妇。分析句子可知,本空指代前面的the number,指代前面的同类但不同一事物的词,故填that。8The road (it) has already been completed,and now its only a matter of connecting the grid(输电网)(2019河北衡水押题卷2)答案itself解析考查反身代词。道路本身已经完成。此处
31、用itself作同位语,故答案为itself。.易错练习1Every new year in the heartland of industrial China thousands upon thousands of motorcyclists brave the weather and hit the road,determined to make home.答案it解析考查代词。句意为:每年新年,在中国工业中心地带,成千上万的摩托车手冒着严寒上路,决心回家。根据句意可知,他们冒着严寒,也一定要回家,make it及时抵达,走完路程。故填it。2Another friend of (I) r
32、ealized that two offduty lifeguards,Liz and Alison Manley,were nearby.(2019山西实验中学质检)答案mine解析考查代词。another friend of mine我的另一个朋友。of是介词,这里表所属关系,后跟名词性物主代词。故填mine。3According to experts,the key the Forbidden Citys strength,as well as other ancient Chinese structures,lies in dougong(斗栱)a centuriesold build
33、ing method invented in China.(2019山东日照一模)答案to解析考查介词。key与介词to搭配,意为“紫禁城坚固的关键”。故填to。4But a TV show,Letters Alive,is helping bring this old way to keep in touch back the present.(2019湖南娄底二模)答案to解析考查介词。句意为:见字如面这档电视节目正将这一保持联系的老方式带回到现代人的视野。bring.back to.意为“把带回到”,为固定搭配,故用to。.单句改错(每小题仅有1处错误)1Last July Bell p
34、aid a visit on Europe.(2019宁夏银川一中二模)答案onto解析考查介词。句意为:去年七月贝尔去欧洲参观。pay a visit to某地“去某地参观”,为固定搭配。故将on改为to。2He explained the class the whole story and praised me.(2019广东揭阳二模)答案在explained后加to解析考查介词。explain to sb.sth.向某人解释某事,故在explained后加to。3The film started at the moment we sat down in the cinema.答案删除at
35、解析the moment此处是连词,表示“一就”,后跟从句。此处指“我们一坐下电影就开始了”。引导从句前面不加介词,故删除at。4Visitors will not only understand traditional Chinese culture better but definitely feel about the unique beauty of it.答案删除about解析考查介词。句意为:游客不仅能更好地了解中国传统文化,而且一定会感受到它独特的美。feel“感觉”,此处是及物动词,结合句意,故删除feel后的about。5In a word,people choose dif
36、ferently to exchange our best wishes during their holidays.(2019江西吉安一模)答案ourtheir解析考查形容词性物主代词。句意为:总之,人们在他们的假期中选择不同的方式来交换他们最好的祝愿。根据句意可知,指代第三人称复数应用their。6It is them who give without asking anything for return.(2019江西重点中学盟校联考)答案themthey解析考查人称代词。句意为:正是他们,付出而不求回报。本句为强调句,强调主语部分,故应用第三人称复数的主格形式的人称代词,故将them改
37、为they。7Though we have never used them before,we must prepare them in case anything like that happens again.答案anythingsomething解析考查不定代词。句意为:虽然我们以前从未使用过,但我们必须做好准备,以防类似的事情再次发生。文中表示“一些事”,所以将anything改为something。8One day,my English teacher asked me to go to her office and told us that I was given an oppor
38、tunity to participate in an English speaking competition.(2019广东六校联考)答案usme解析考查代词。句意为:一天,我的英语老师要求我去她的办公室并告诉我,我有一个参加英语演讲比赛的机会。根据句意可知,英语老师告诉我,而不是我们,所以使用代词me充当tell的宾语。故将us改为me。强化练(七).语法填空(2019贵州贵阳适应性考试一)Franklins life is full of charming stories which all young men should know1._he sold books in Boston
39、,and became the guest of kings in Europe;how he was made Major General Franklin,only to quit because,as he said,he was no soldier,and yet helped to organize the army that stood before the trained troops of England and Germany.This poor Boston boy,without a days schooling,2. (become) a master of six
40、languages and never stopped 3. (study);this neglected apprentice(学徒) conquered lightning,made his name famous,4. (receive) degrees and diplomas from many colleges,and became forever remembered as the “Doctor Franklin”, a philosopher,scientist and 5. (politics) leader.Selfmade,selftaught,the candle m
41、akers son gave light 6. all the world;the street bookseller set all men singing of liberty;the apprentice became the most soughtafter man across the world,and brought his native land to praise and honor him.He built America,for what the nation is today is largely due to the management,the forethough
42、t,the wisdom,and the 7. (able) of Benjamin Franklin.He belongs to the world,but 8. (especial) he belongs to America.People around the world honored him while he was living;he is still regarded 9. the loftiest(崇高的) man by the common people today after his death.And he will live in peoples 10. (heart)
43、 forever.1答案how解析考查副词。此处与下文中的“how he was made Major General Franklin”呼应,此处表示事情进行的方式,故用副词how。2答案became解析考查动词的时态。根据下文的“and never stopped”可知,是并列结构,故也用一般过去时。3答案studying解析考查非谓语动词。由句意可知,此处表示“他从未停止学习”,stop doing sth.意为“停止做某事”,故用动名词作宾语。4答案received解析考查动词的时态。根据语境可知,此处和conquered,made,became是并列关系,故用一般过去时。5答案pol
44、itical解析考查形容词。修饰名词用形容词,故用形容词political修饰名词leader,在句子中作定语。6答案to解析考查介词。give sth.to sb.意为“给某人某物”,故用介词to。7答案ability解析考查词形转换。根据冠词the和介词of以及上文的management,forethought和wisdom可知,此处用名词ability表示抽象概念。8答案especially解析考查副词。副词修饰形容词、副词、动词、介词短语,甚至整个句子,在句子中作状语。此处副词especially修饰整个句子。9答案as解析考查介词。regard.as.意为“把看作”,为固定搭配,故用
45、介词as。10答案hearts解析考查名词复数。heart作“心;内心”时为可数名词,根据空前的peoples可知,此处表示复数概念,故用名词复数hearts。.短文改错11(2019四川成都外国语一诊)We are required to collect our smart phones and keep it in the teachers during the weekdays.In fact,the most of us obey this regulation,but some still play various trick against it.Im among those.On
46、ce,I hand in a waste phone.Mr Li,our head teacher,seemed ignore all that.So I felt very luckily to have an extra phone with me.And good times dont last long.“Can I use your phone as a while? I forgot to take mine by chance.”Li said,pick out my waste phone and dialing.You can see how embarrassing I w
47、as on the scene!答案We are required to collect our smart phones and keep in the teachers during the weekdays.In fact,the most of us obey this regulation,but some still play various against it.Im among those.Once,I in a waste phone.Mr Li,our head teacher,seemed ignore all that.So I felt very to have an
48、 extra phone with me. good times dont last long.“Can I use your phone a while? I forgot to take mine by chance.”Li said, out my waste phone and dialing.You can see how I was on the scene!12(2019四川成都二诊)I have always been doing volunteer work,so I had never really thought about doing work abroad until
49、 I found some informations on this specific trip.There was a picture attaching to an email,which was sent regarding a trip.It showed two little girls that they needed volunteers.The image makes me fall in love with the idea of going somewhere complete different from my home.What attracted me about t
50、he trip was it was to a place Id never visited by myself.I wanted to go nowhere that would make me step out into my comfort zone.答案I have always been doing volunteer work, I had never really thought about doing work abroad until I found some on this specific trip.There was a picture to an email,whic
51、h was sent regarding trip.It showed two little girls that they needed volunteers.The image me fall in love with the idea of going somewhere different from my home.What attracted me about the trip was it was to a place Id never visited by myself.I wanted to go that would make me step out my comfort z
52、one.阅读理解(2019山东潍坊期中)Digital grounding is when parents or caregivers limit or completely take away access to technology from children.According to a study conducted by Pew Research,65% of parents have digitally grounded their teen by taking away their teens cellphone or Internet access as punishment.
53、Because children are so connected with their technologies,digital grounding may seem like a logical step for parents.Take away a childs most cherished item and he/she will quickly learn from his/her behavior.But the idea of digital grounding isnt as clearcut as that.Instead,it may be a loselose situ
54、ation for parents and kids,alike.For most parents,the goal of grounding isnt to make their children unhappy or sad.It is to teach a lesson in the hope that they wont engage in whatever behavior got them in trouble in the first place.Unfortunately,though,digital grounding is often just punishment,not
55、 discipline.If a child stays out past curfew(约定的最晚回家时间),a punishment would be hitting or yelling at him/her.Discipline would be not letting him/her go out the next weekend because he/she failed to follow rules.Weve all been thereweve caught our children doing something wrong and in the heat of the m
56、oment laid out a strict punishment.We may have been feeling hotheaded,embarrassed,or upset.Often,though,these punishments dont align with the bad behavior.While digital grounding may solve the problem temporarily,it wont provide children with the guidance they need to act appropriately in the future
57、.Instead of grounding,show your children what they did wrong and give them the chance to act differently.This way,they will learn from their mistakes in a practical manner and figure out ways to be safe and smart with technology.Theres no denying that technology is here for the longhaul.This is why
58、some parenting experts dont recommend digitally grounding your children.It doesnt focus on the end goal of safe behavior.They recommend teaching them good habits as soon as possible,rather than taking away their technology.By digitally grounding them,you are putting a bandage over the wound,rather t
59、han treating it.Now,when we say that digital grounding is a loselose situation,were not saying that disciplining your children in general is a loselose situation.Discipline is a great way to teach children lessons,when used appropriately.13Which of the following is a form of discipline?AHitting or y
60、elling at children.BLaying out a strict punishment in the heat of the moment.CTaking away access to cellphones from children completely.DForbidding kids to go out the next weekend if they stay out past curfew.答案D解析细节理解题。由第三段最后两句“If a child stays out past curfew(约定的最晚回家时间),a punishment would be hitti
61、ng or yelling at him/her.Discipline would be not letting him/her go out the next weekend because he/she failed to follow rules.”可知,一个孩子超过约定的最晚回家时间,惩罚就是打他/她或对其大喊大叫。纪律不会让他/她下周末出去,因为他/她没有遵守规则。故D选项正确。14What does the author think of digital grounding?AIt benefits children greatly.BIt is no better than di
62、sciplining.CParents can use it to correct kids behavior.DNeither parents nor children gain benefits from it.答案D解析细节理解题。由第二段末句“Instead,it may be a loselose situation for parents and kids,alike.”可知,相反,这对父母和孩子来说可能是一种两败俱伤的局面。故D选项正确。15What does the author suggest parents do instead of grounding?AGive kid
63、s more free time.BAct appropriately in public.CHelp kids form good habits.DPut a bandage over the wound.答案C解析推理判断题。由倒数第二段倒数第二句“They recommend teaching them good habits as soon as possible,rather than taking away their technology.”可知,他们建议尽快教他们好习惯,而不是拿走他们的科技。故C选项正确。16Whats the purpose of the text?ATo
64、inform us of ways of punishing kids.BTo explain what digital grounding means.CTo show how to parent children in digital times.DTo prove digital grounding is not a good parenting way.答案D解析写作目的题。由第二段末句“Instead,it may be a loselose situation for parents and kids,alike.”、第三段第一句“For most parents,the goal
65、 of grounding isnt to make their children unhappy or sad.”、第五段第一句“While digital grounding may solve the problem temporarily,it wont provide children with the guidance they need to act appropriately in the future.”和第六段第二句“This is why some parenting experts dont recommend digitally grounding your chil
66、dren.”可知,本文的目的是证明“数码囚禁”并不是教导孩子的好方法。故D选项正确。.七选五(2019安徽江南十校检测)When big news breaks,its easy to get caught up in following the story online.The Internet can be a place to find useful information. 17 Helping kids understand the news and how to separate fact from fiction is an important job for parents a
67、nd educators.Heres some advice that parents can offer kids to help them be quicker to judge as they consume news online.18 In the rush to cover stories,reporters make mistakes,officials dont always have correct information and tidbits (八卦新闻) that sound reasonable often get passed around before anyon
68、e has checked them for accuracy.Use social media wisely.Some say Twitter is a great source of news in the first few minutes of a tragedy. 19 On the other hand,Facebook can be a great way to connect with friends affected by events in the news and to spread personal news within a more limited circle.B
69、e skeptical. 20 After the Boston Marathon bombing,NBC Sports reported that some runners kept running all the way to the hospital to donate blood for the victims.Not true.There are plenty of websites devoted to exposing false news stories.The Washington Post also has a Fact Checker column that delive
70、rs claims made by public officials and politicians.Visit them to find out if a story is true.Keep it ageappropriate.Kids arent always ready to digest big,tragic newsespecially if the news is about kids,such as school shootings or abuses.The constant repetition of information can be confusing for you
71、nger kids,and at the beginning of a news event,parents might not be able to offer any correct answers. 21 ARemember,breaking news is often wrong.BIt also can be the source of misinformation.CIf something sounds too good to be true,it probably is.DMake sure you and your kids arent falling victim to f
72、alse news.EHowever,after that it just becomes messy and largely inaccurate.FWith social media at your fingertips,its convenient to express your opinion.GKids who are eager to learn more about certain events can check kidguided news sources.语篇解读本文是一篇说明文。网上的新闻有真有假,如何帮助孩子们在网上阅读新闻时更快地作出判断呢?本文就此给父母提出了几条建
73、议。17答案B解析上文说“互联网是一个可以找到有用信息的地方。”承接上文,B项“It also can be the source of misinformation.”切题。B项中的also一词也是提示。故选B。18答案A解析根据下文提示“在匆忙报道新闻的过程中,记者会犯错误,官方并不总是掌握正确的信息,而那些听起来合情合理的小道消息往往会在人们检查其准确性之前就被传开。”可知空处表达的意思是:突发新闻经常是错误的。故选A项。19答案E解析分析语境可知,空处表示转折,E项“However,after that it just becomes messy and largely inaccurate.”切题。该项中的However表示一种转折关系,将上下文紧紧联系在一起。故选E。20答案C解析根据本段首句“保持怀疑态度”及下文例子可知,C项“如果某件事听起来好的令人难以置信,那么它很可能不是真的”承接上下文。故选C项。21答案G解析本段主要是在说要挑选适合孩子们看的新闻,以免造成孩子们的困惑。结合选项可知G项切题。