1、Unit 7The Sea课时练(一)阅读理解提速练练速度(限时:35分钟).阅读理解A(2018陕西省西安市高三模拟)Two young giantpanda twins born in the United States have returned home to China,but are struggling to adapt to the language and food. The 3yearold sisters,Mei Lun and Mei Huan,were the first surviving panda twins to be born in the United S
2、tates,and were returned to China from Zoo Atlanta on Nov. 5.But the pair still understand English better than Chinese,and prefer American biscuits to Chinese bread. A zookeeper said that his main concern is that the pair are so addicted to American biscuits that everything they eatfrom bamboos to ap
3、pleshas to be mixed with biscuits. They even want to snack on(吃零食)biscuits when drinking water. The zookeeper is trying to wean_them_off their biscuit habit,gradually replacing the American food with Chinese bread. Mei Huan is adapting,but Mei Lun doesnt want to touch the unfamiliar bread. Mei Lun i
4、s the livelier of the two,often jumping onto the roof and hanging upside down from a rail,but her slightly younger sister Mei Huan is calmer,preferring to sit still,observe her new environment and occasionally snack on bamboo. A language barrier is also reported. While the pair respond to their own
5、names,and understand some English phrases such as“come here”,they dont understand the Sichuan dialect of Chinese. The news caused some laughter on Chinese social media,with some users commenting that the pandas would soon get used to Sichuans famous spicy cuisine.【语篇解读】本文是一则新闻报道,介绍了从美国归来的熊猫美轮和美奂目前还不
6、能适应中国的语言和食物的事情。1Based on the passage,which statement do you think is right?AThe panda twins can fit in well in Sichuan.BThe panda twins are only fond of Sichuan food and dishes.CThe panda twins have been used to the new environment very quickly.DIts hard for the panda twins to get used to the new en
7、vironment soon. 解析:D细节理解题。根据文章首句中的“but are struggling to adapt to the language and food”可知,从美国归国的熊猫正努力适应新的语言和食物,且从第二、三段可知,它们并没有很快适应新环境。 2.What does the underlined part“wean them off” in the fourth paragraph mean? AHelp them get rid of. BHelp them form. CHelp them strengthen. DHelp them keep. 解析:A词义猜
8、测题。根据画线部分后面的“gradually replacing the American food with Chinese bread”可知,饲养员逐步尝试用中国面包代替美国饼干,目的是让熊猫们戒掉对美国饼干的“依恋”。由此可猜测,wean them off的意思是“使它们逐渐戒除”。 3.From the passage we learn that of the two sisters _. AMei Huan mainly eats bamboo BMei Lun is living a more active life CMei Huan is not smarter than Me
9、i Lun DMei Lun is as quiet as her younger sister 解析:B细节理解题。根据第五段中的“Mei Lun is the livelier of the two”可知,美轮是两只熊猫中较活跃的一只,故B项正确。根据第五段中的“but her slightly younger sister Mei Huan is calmer,preferring to sit still,observe her new environment and occasionally snack on bamboo”可知,A、D项表述错误,C项在文中并未提及。B(2018山西
10、省省际名校联考)This time last year I entered two longdistance massparticipation swimming events, including the Jubilee River 10 km swim. At the last minute, just before both swims, I decided to pull out. The reality is, I live in fear of coming last.Last year, before the two events, I realized that I could
11、nt deal with coming last. I had looked at the swim times of those who had completed the previous year and calculated that, at my current swim pace, I would probably have come last in both. I just couldnt face it. But when next year came around, I decided to enter those same events again.For a few mo
12、nths, I trained hard, but I didnt get any faster. Then it was June 5, the day of the Jubilee River 10 km. The event started at 9:30 am, and the swimmers were anxious and eager to start. As I swam along, the river was quiet and clean and everything was peaceful. The sun shone. Meadows (草地) rolled by
13、and every now and then someone would wave at the scene unfolding in the water.As the day wore on, somehow I didnt mind that, predictably, almost everyone was ahead. There were at least some swimmers still near me, and although we shared the same river we quietly occupied our own spaces. As I concent
14、rated on doing my own thing, watching the sky, the bank, the other swimming caps passing or not passing. I realized I was enjoying myself.In the end, four hours and 29 minutes after Id started, I staggered (摇摇晃晃地走) out of the water and was greeted with a smile and a “well done” from the race organiz
15、er. I glanced back over my shoulder toward the water and noticed that there were a small handful of swimmers who were still to finish, behind me, out of a field of around 300 swimmers. But it didnt matter. I_was_just_relieved,_proud_and_happy_to_finish.As I drove away, my thoughts turned to my next
16、long race of the season and how much I was looking forward to it, my fears of coming last gently receding (渐渐远去)【语篇解读】作者通过描述自己参加游泳比赛的经历告诉我们最后一名并不可怕,关键是要学会享受比赛的过程。4The author intended to quit swimming mainly because _.Ashe feared that she couldnt finish the two racesBshe was afraid that she would let
17、 family members downCshe was unwilling to accept the possibility of finishing lastDshe wasnt fully prepared for the two races解析:C细节理解题。根据第一段最后一句可知,作者放弃比赛是因为害怕自己是最后一名。故选C项(她不愿接受成为最后一名的可能性)。5The author hopes to convey the message that _.Anever give up when facing challengesBit is process that matters
18、mostCfailure is the mother of successDwinners always take it all解析:B推理判断题。根据倒数第三段最后一句可知,在游泳的过程中,当作者关注自己的事情时,无论别人游得快慢,作者都不介意,并且意识到自己乐在其中。所以作者想要传达给我们的信息是:过程最重要。6What does the underlined sentence mean in Paragraph 5?AShe took pride in leaving all the other swimmers behind.BShe was proud that she was no
19、t the last one in the race.CShe was glad to finish the race and had a sense of relief.DShe was proud to be praised by the organizer.解析:C词义猜测题。结合前一句But it didnt matter.可知,relieved意为“减轻的;缓和的”,这和C项中的a sense of relief(解脱感)意思相符;proud and happy to finish在句中作伴随状语。该句意为“我只是松了一口气,为自己完成比赛感到骄傲和快乐”。7It can be in
20、ferred from the end that the author is likely to _.Aparticipate in another race without any hesitationBanalyze the reason why she failed in the raceClose confidence completelyDdecide whether she is suitable for the race解析:A推理判断题。根据最后一段中的“my thoughts turned to my next long race of the season and how
21、much I was looking forward to it”可知,作者盼望着参加下一次比赛,故选A项(毫不犹豫地参加另一次比赛)。C(2018福建泉州检测)We know a lot about the advantages and disadvantages of reading a hardcopy book vs. reading electronically. The problem is, many of us refuse to listen.Dont get me wrong: Digital reading has some real advantages. Ask pe
22、ople what they like most about reading on digital screens, and you hear over and over again about convenience. More points for digital reading:ebooks tend to be cheaper. Theres also the environmental argument. Think of the trees!Yet the soundness of this case is arguable. The earth metals to build e
23、readers are not just rare but highly poisonous. And think about all that energy needed to run servers and cooling fans. And remember, trees are a renewable resource.Then, theres the appeal of a hard copy. Many people prefer print when reading both for pleasure and for school or work. Drawing example
24、s from my own research, some of the reasons are aesthetic (美学的). Others involve a sense of accomplishment, ease of annotation (“I can write on the pages”), and navigation (“easy to locate where I was”). Meanwhile, I hear abundant complaints about eye strain (眼疲劳) and headaches when using screens.Muc
25、h of what students liked about reading print involved their minds. They say “its easier to focus”. Some also acknowledged they took more time with printed text and read more carefully.But what makes the failure of electronic reading is concentration. More than 92% of those I surveyed said they conce
26、ntrated best when reading a hard copy. When a digital device has an Internet connection, its hard to resist the temptation (诱惑)So if digital interruptions dont threaten your enjoyment or understanding of a text, then medium may not matter. Casual reading like David Baldacci? If you break to check sp
27、orts scores, there will be little harm done. But just dont expect to understand Joyces novels this way.【语篇解读】文章主要介绍了在网络高度发达的社会中,电子书有愈来愈替代纸质书的趋势,然而作者通过对比两者的优缺点表达了对纸质书的青睐。8What is an advantage of reading a hardcopy book?AIt is cheaper.BIt is easier to carry around.CIt helps people think deeper.DIt pro
28、vides instant information.解析:C细节理解题。根据文章第五段中的“. involved their minds. easier to focus. with printed text and read more carefully.”可知,读纸质书能让人更专注、更认真,因此思考更深入。故选C项。9Whats the biggest problem of reading digitally?AEnvironmental concern.BPhysical discomfort.CLack of concentration.DInternet connection.解析:
29、C细节理解题。根据文章第六段第一句“But what makes the failure of electronic reading is concentration.”可知,电子书阅读的最大的失败是缺乏专注。故选C项。10Whats the authors attitude toward ereading?ASupportive.BDisapproving.COptimistic. DUnconcerned.解析:B推理判断题。根据文章第三至六段尤其是最后一段可知,作者认为,如果电子阅读不会影响你阅读的愉悦感和对文本的理解,那么无可厚非。但是读类似乔伊斯的作品时就不是合适地选择了。由此可推测
30、,作者对电子阅读持不赞成的态度。故选B项。11How is the passage mainly developed?ABy analyzing possible reasons.BBy providing typical examples.CBy listing practical suggestions.DBy presenting direct comparisons.解析:D推理判断题。文章的第二段主要讲了电子书的好处,第三段讲了电子书的缺点,第四、五段主要讲了纸质书的益处,第六段讲了电子书的缺点。因此整个文章是通过比较来写作的。故选D项。D(2018安庆二模) Dragging a
31、sleigh loaded with enough presents for the worlds children can be no easy skill. But,since ancient times,the Christmas Eve duty has been performed with distinction by a team of beloved reindeer(驯鹿) Soon,however,Santa Claus may have to start looking around for a stronger type of animal,as a new resea
32、rch shows the species is becoming increasingly puny.A 16year survey on the arctic Norwegian island of Svalbard found the reindeer there have declined in weight by an alarming 12 percent. The reduction in average bodymass is being blamed on global warming. In the research presented lately at a meetin
33、g of the British Ecological Society in Liverpool,scientists have explained how rising temperatures are robbing female reindeer of nutrients during important periods of pregnancy. Snow in Svalbard typically covers the ground for eight months of the year,which,combined with low temperatures,limits gra
34、ss growth to June and July. But as summer temperatures have increased by around 1.5,grass has become more productive,allowing female reindeer to gain more weight by the autumn and therefore to have more babies. However,warmer winters have brought with them greater rainfall which freezes when it sett
35、les on the snow. Reindeer can often access the poor food sources beneath the snow by clearing it away with their antlers(鹿角),but they cannot break through the hard ice. As a result,female reindeer are becoming starved,causing them to abort their babies or give birth to much lighter young. Despite th
36、e findings,reindeer appear to be suffering less from the effect of climate change than some other arctic species. Last week the scientists warned that a third of the worlds polar bears could disappear in the next 40 years.【语篇解读】本文主要介绍了一项关于驯鹿受气候变化影响的研究。12Which of the following can replace the underli
37、ned word “puny” in Paragraph 2?AStrong. BMature.CHeavy. DWeak.解析:D词义猜测题。根据第二段第一句“Soon,however,Santa Claus may have to start looking around for a stronger type of animal.”可知,圣诞老人可能很快就得开始寻找一种更加强壮的动物了,由此可推断出驯鹿不像以前那样强壮了,故puny的意思为“瘦弱的”,与weak意思相近。13Why do female reindeer become fat in autumn?AThe temperat
38、ure is getting low.BThey give birth to more babies.CGrass has grown well since summer.DThey often break through the hard ice.解析:C细节理解题。根据第四段第二句“But as summer temperatures have increased by around 1.5,grass has become more productive,allowing female reindeer to gain more weight by the autumn and ther
39、efore to have more babies.”可知,由于夏季气温会升高约1.5,牧草更茂盛,使得雌性驯鹿到了秋天会变胖。14What can we infer from the text?AClimate change has little effect on reindeer.BPolar bears suffer more from climate change.CReindeer have no trouble finding food in winter.DPolar bears will disappear in the near future.解析:B推理判断题。根据文章最
40、后一段可知,驯鹿受气候变化的影响似乎比其他北极的生物受到的影响要小,且科学家们警告称,全球三分之一的北极熊可能在未来40年内消失。15What does the text mainly talk about? AThe Christmas Eve duty will still be carried out by reindeer. BReindeer has decreased in weight owing to global warming. CGlobal warming contributes to more young reindeer. DMany arctic species
41、are at the risk of dying out. 解析:B主旨大意题。通读文章,本文主要介绍全球变暖导致驯鹿平均体重降低了12%,故选B项。A项表述并非事实;C、D两项偏离主题。.七选五(2018贵州省普通高等学校招生适应性考试)Many arguments teenagers have with their parents are about one thing: independence. As you get older, youll want to do more stuff on your own, without your mom and dad tagging alon
42、g with you. The arguments generally start when your parents think you arent ready for extra responsibility while you think you are. Arguing with your parents isnt the best solution at all, but the best solution is gaining trust from your parents. _1_Understand that its not your parents who do not wa
43、nt you to have independence. They want the best for you and think youre not ready or youll hurt yourself if you have the freedom to do whatever you want. Show your parents you can be sensible. _2_ If you cant get home by 9:30, theyll never let you out after 10:00.Agree with them some “friends time”
44、and some “family time” so that they know you wont be spending your whole weekend out with your friends. _3_ They wont imagine you getting into trouble if they know how they are._4_ They wont feel much worried letting you go off on your own if they know what youre up to. Call in and tell your parents
45、 that youre OK from time to time. The less they worry about you, the more independence youll gain._5_ If they find out, all that trust will be destroyed and then youll never get the extra independence you ever wanted.AShow your parents how independent you are.BNever lie to your parents about where y
46、oure going.CRemember to ask for your parents help if you need it.DAlways tell your parents where you are, and who youre with.EGenerally speaking, they wont be worried about increasing your independence.FAnd before you enjoy the “friends time”, introduce your friends to your parents.GAgree a time you
47、ll be home with your parents, and always make sure you keep to it.【语篇解读】本文论述了解决青少年想要独立而经常和父母发生矛盾这一问题的四个方法。【段意梳理】第一段:青少年想要独立,但经常和父母发生矛盾,解决这一问题的关键是取得父母的信任。第二段:解决问题的第一条方法理解父母并非不让你独立,而是担心你会受到伤害。第三段:解决问题的第二条方法陪伴朋友的同时也要注意陪伴父母。第四段:解决问题的第三条方法不时地向父母告知你的情况。第五段:解决问题的第四条方法不要向父母撒谎。1解析:E根据该空位置可知,该空承上启下,既总结第一段大意,又
48、引出下文;而第一段主要陈述“青少年想要独立,但经常和父母发生矛盾,解决这一问题的关键是取得父母的信任”,再结合下文的整体内容可知,E项符合文意。2解析:G根据空处后一句“If you cant get home by 9:30, theyll never let you out after 10:00”可知,如果你无法在9:30之前回家,他们将不会让你在10:00之后外出;据此可知,空处陈述“和父母商定一个你到家的时间,并且保证总是遵守这个约定”,故G项正确。3解析:F根据空处后一句:如果他们知道你的状况,他们不会想象你陷入麻烦,可知,空处讲述在享受和朋友在一起的美好时光之前,你可以向父母介绍
49、朋友以免父母担心,故F项正确。4解析:D根据空处所在位置可知,空处是该段的主题句;通读该段内容可知,该段主要说要告知你的父母你的情况,据此可知,D项符合文意。5解析:B根据空处后一句“If they find out, all that trust will be destroyed and then youll never get the extra independence you ever wanted”可知,一旦被父母发现,你们之间的信任会遭到破坏,你便无法获得想要的独立;据此可以判断,空处表示“不要在自己的行踪方面向父母撒谎”,故B项正确。课时练(二)英语知识运用板块练练准度(限时:
50、25分钟).完形填空(2018河北衡水中学大联考)That was my first ballet performance and I was the lead role. A huge black curtain _1_ me from the crowd. My heart raced so rapidly that it would _2_ out of my chest. A rush of _3_ shot through my body when the music began and I took my _4_ at the center of the stage. I push
51、ed off the floor as hard as I could and _5_ into the air. Then I started to come _6_ for my landing, preparing to jump again, and yet my foot _7_. I fell, facefirst. For a moment I couldnt _8_, wondering if I should go on. _9_, trained for thousands of hours for twelve years, my muscles ignored the
52、_10_ of my mind and I _11_ myself back on my feet. I finished the part and left the stage. Bending over a table, I tried to _12_ tears. I didnt want to go back to finish the last twenty minutes. I didnt _13_ the lead role.Then came my teacher.“The _14_ thing on stage is to fall. Youve gotten it, so
53、whats left to _15_? Just go and give it all.” Her words _16_ me. Minutes later, I went back onstage and completely let go of _17_. I just danced, letting the music guide me through the movement.Now, as a Principal Dancer, I often think about that performance. We fall when we try our hardest. There i
54、s no _18_, only pride. Falling is _19_ and sometimes it is easier just to stay on the _20_. But if we never get up, we will never experience what it is like to fly.【语篇解读】作者通过讲述自己第一次芭蕾舞演出的经历告诉我们,当我们尽了最大的努力,即使跌倒了,也不是耻辱,而是骄傲。如果我们跌倒了再也不爬起来,我们就永远不会体验到飞翔的感觉。1A.coveredBhidCprotected Ddrove解析:B演出还没有开始,巨大的幕布
55、把作者藏在后面,与观众隔开。cover意为“覆盖”;hide意为“隐藏”;protect意为“保护”;drive意为“驱赶;驾驶”。故选B项。2A.beat BdropCrun Dshout解析:A此处描写作者紧张激动的心情:作者的心跳得很快,几乎要跳出胸膛。选项中只有beat有表示心脏跳动的含义。故选A项。3A.amazement BexcitementCsadness Dsatisfaction解析:B由上句可知,作者非常激动、紧张,所以音乐响起时内心应该是激动的。amazement意为“惊异”;excitement意为“兴奋;激动”;sadness意为“悲伤”;satisfaction意
56、为“满意”。B项符合语境。4A.time BturnCplace Dorder解析:C根据常识可知,作者是领舞,所以音乐响起后会站到舞台中央。take ones time意为“不慌不忙”;take ones turn意为“轮到某人”;take ones place意为“某人就位”;take ones order意为“为某人点餐”。故选C项。5A.flew BspunCrose Dlooked解析:A根据空前的pushed off the floor可知,这是作者在努力蹬离地面跃到空中。fly意为“飞翔”,表现芭蕾舞的腾空动作,符合语境,故选A项。spin意为“旋转”;rise意为“升起”;lo
57、ok意为“看”。6A.out BinCdown Doff解析:C上文提到跃到空中,再根据空后的preparing to jump again可知,此处是准备落地。故选C项。7A.slipped BstoppedCstepped Dadvanced解析:A根据后面的I fell, facefirst.可推测,此处指作者摔倒了,可能的原因是脚下打滑了。slip意为“打滑”;stop意为“停止”;step意为“踏步”;advance意为“前进”。故选A项。8A.think BcryCmove Dbelieve解析:C根据空后的wondering if I should go on可知,作者当时不知道
58、是否应该继续表演,由此可以推测,作者当时摔倒后不能动弹(move)。故选C项。9A.Therefore BHoweverCOtherwise DInstead解析:B根据上文可知,作者不知道自己是否应该继续表演,然而十二年无数小时的训练使作者的肌肉本能地忽略了内心的犹豫,作者发现自己又站了起来。上下文之间是转折关系。故选B项。10A.loss BpainCrelief Dhesitation解析:D根据上文中的wondering if I should go on以及空格后的mind可知,作者当时在犹豫。loss意为“损失”;pain意为“疼痛”;relief意为“宽慰”;hesitation
59、意为“犹豫”。故选D项。11A.found BdraggedCaccustomed Dallowed解析:A解析见第9题。find意为“发现”;drag意为“拖动”;accustom意为“使习惯”;allow意为“允许”。故选A项。12A.dry up Bwipe outCburst into Dfight back解析:D表演告一段落之后,作者回到了后台,伏在一张桌子上努力抑制住泪水。根据空前的tried to以及当时的舞台表演场合可知,作者应该是强忍泪水。dry up意为“使干涸”;wipe out意为“彻底毁灭;抹去”;burst into意为“突然起来”;fight back意为“抗争
60、;克制;忍住”。故选D项。13A.play BdeserveCget Dfinish解析:B作者在舞台上摔倒,觉得自己没资格当领舞。play意为“玩耍;参加;演奏”;deserve意为“应得;应受”;get意为“获得”;finish意为“完成”。故选B项。14A.unexpected BawkwardCcommon Dworst解析:D此处是老师的鼓励:舞台上最糟糕的事就是摔倒,你已经摔倒了,还有什么可失去的?unexpected意为“出乎意料的”;awkward意为“尴尬的”;common意为“常见的”;worst意为“最坏的”。故选D项。15A.go BdoClose Dsay解析:C没有
61、什么比舞台上摔倒更糟糕的事了,所以不用害怕再失去(lose)什么。故选C项。16A.awoke BenrichedCexcited Dsurprised解析:A根据下文“Minutes later, I went back onstage and completely let go of.”可知,作者又回到舞台继续表演,因此,此处指老师的话点醒了作者。awake意为“唤醒”;enrich意为“使丰富;充实”;excite意为“使兴奋;使激动”;surprise意为“使惊讶”。故选A项。17A.the music BmyselfCthe teacher Dothers解析:B根据下文“I jus
62、t danced, letting the music guide me through the movement.”可知,作者随着音乐尽情舞蹈,释放自己。故选B项。18A.excuse BfearCbenefit Dshame解析:D结合上文作者认为自己摔倒是一种耻辱,而本句和下文则认为摔倒是一种骄傲。excuse意为“借口”;fear意为“害怕”;benefit意为“好处”;shame意为“羞耻”。故选D项。19A.shocking BinterestingCrare Dterrible解析:D根据上文作者摔倒后的想法可知,此处应为摔倒很糟糕。shocking意为“惊人的”;interes
63、ting意为“有趣的”;rare意为“稀有的”;terrible意为“糟糕的”。故选D项。20A.spot BroadCground Dstage解析:C根据下文的get up和fly可知,此处是说摔倒后呆在地上不再站起来更简单。spot意为“地点”;road意为“道路”;ground意为“地面”;stage意为“舞台”。故选C项。.语法填空(2018广西重点高中二模)In human history, many ancient and splendid civilizations were born and died. China is the only country _1_ uninte
64、rrupted human civilization. Chinese civilization was born on the shores of the Yellow River. And the rich land _2_ Chinese civilization began is Henan Province.The Yellow River goes across _3_ (center) Henan. It is Chinas main northtosouth and easttowest artery (干线). Chinas most ancient tribal _4_ (
65、lead), the Yellow Emperor and the Yan Emperor, were born here. Even today, Chinese people all over the world still _5_ (proud) call themselves the descendants (后裔) of these two emperors.The river holds _6_ unshakable position in the heart of every Chinese, _7_ (respect) by every generation and calle
66、d “the Mother River”. With intelligence, hard work and determination, Chinese descendants pursue coexistence and common prosperity on this land. The 5, 464kmlong Yellow River breaks the last barrier and flows into the broad plain, _8_ (form) the cradle (摇篮) of Chinese civilization.Till now, the Yell
67、ow River _9_ (raise) 13 dynasties capital Luoyang, 8 dynasties capital Kaifeng and the biggest economic center in _10_ (it) area Zhengzhou.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了黄河对早期黄河流域人类文明产生的深远影响。1解析:with考查介词。中国是唯一一个拥有未被打断过的人类文明的国家。此处表示“有”,故填介词with。2解析:where考查关系副词。这片孕育了中华文明的肥沃土地就位于河南省。分析句子结构可知,空处在此引导定语从句,且在从句中作地点状语,故
68、填where。3解析:central考查形容词。空处位于专有名词Henan前面,应填一个形容词作定语,表示“中心的”。故填central。4解析:leaders考查名词。中国最早的部落首领炎黄二帝诞生于此。根据句意可知,此处应填复数名词leaders“首领,领袖”。5解析:proudly考查副词。空处修饰动词call,故用副词proudly。6解析:an考查冠词。黄河在每一个中国人心中的地位都是不可动摇的。position“位置”是可数名词,此处表泛指,故填不定冠词;且空处位于发音以元音音素开头的单词前,应用an。7解析:respected考查非谓语动词。黄河受每代人的尊敬,被称为“母亲河”。
69、分析句子结构可知,respect与The river之间为逻辑上的动宾关系,故用过去分词作后置定语。故填respected。8解析:forming考查非谓语动词。5 464公里长的黄河冲破了最后的壁垒,流入广袤的平原之中,形成了中华文明的摇篮。分析句子结构可知,form与句子主语之间是逻辑上的主谓关系,故用现在分词作结果状语。9解析:has raised考查动词的时态。黄河孕育了13朝古都洛阳,8朝古都开封以及其流域内最大的经济中心郑州。由句中的时间状语可知,此处应用现在完成时强调过去的动作对现在造成的影响。10解析:its考查代词。分析句子结构可知,空处在句中作定语,修饰area,故填its
70、。课时练(三)第卷强化增分练练规范(限时:45分钟).语法填空(2018河北省保定三中调考)If youve always felt that you look _1_ (attractive) in videos than you do in photographs, youre not alone. A recent study _2_(do) by researchers at UC Davis and Harvard has found this to be true. It turns out that looking attractive in photos isnt easy d
71、ue to _3_ the researchers are calling the “frozen face effect”In the study university _4_(volunteer) were asked to watch 20 videos of various faces, after _5_they were given 20 stills pulled from the videos they had just watched. When they were then asked to rank the imagery based _6_ attractiveness
72、, the videos consistently ranked higher than the corresponding stills(定格画面)The researchers even _7_(try) giving the subjects a series of photos shown as a group, but regardless, the video ranked higher_8_(apparent) we humans like moving faces.Maybe a portrait(人像)photographers most prized skill has t
73、o do with bringing out _9_ best in people or Photoshop; but in reality it may just be the ability _10_(overcome)the “frozen face effect”【语篇解读】哈佛和加州大学戴维斯分校的研究人员发现人们在视频里比在照片上看起来更迷人。也许摄影师的高超技能展现出人类最美的一面。但是事实上可能是因为拥有克服僵化的表情的能力。1解析:more attractive考查形容词比较级。句意:如果你认为你在视频里比在照片上看起来更迷人,有这种想法的不只是你一个人。look后面跟形容词
74、,根据than you do in photographs,可以判定用比较级。故填more attractive。2解析:done考查非谓语动词。句意:哈佛和加州大学戴维斯分校的研究员的最新研究表明这是真的。根据两个句子之间没有连词,谓语动词是has found可以得知第二个动词用非谓语形式,研究和做是被动关系。故填done。3解析:what考查从句引导词。句意:在照片中看着不迷人是因为僵硬的表情引起的。介词to后面的宾语从句中call缺少宾语。故填what。4解析:volunteers考查名词。句意:在研究中大学生志愿者被要求观看20个不同表情的视频。Were可以判断出主语用复数形式。故填v
75、olunteers。5解析:which考查关系代词。句意:在这之后给志愿者们从视频中截取的图片。定语从句指代前面整件事,介词后只能用which。故填which。6解析:on/upon考查介词。句意:当志愿者被要求根据迷人程度排列一下时,视频总是比定格画面顺序朝前。“以为基础”是base.on/upon。此处填介词。故填on/upon。7解析:tried考查动词时态。句意:研究员甚至尝试要求志愿者按照照片排列,但是尽管这样,视频还是排列靠前。本段做的实验是过去的事情,用一般过去时。故填tried。8解析:apparently考查副词。句意:很明显,我们喜欢移动中的面孔。副词修饰整句话。故填app
76、arently。9解析:the考查冠词。句意:也许摄影师的高超技能展现出人类最美的一面。此处表示最高级the best,故填the。10解析:to overcome考查非谓语动词。句意:但是事实上可能是因为拥有克服僵化的表情的能力。做某事的能力ability to do,用不定式结构作定语。故填to overcome。.短文改错(2018哈师大附中模拟) Ive learnt from the notice that youre looking for an English editor for us school paper. Im written this letter to apply
77、for the position. Im Li Hua,Senior Three student in our school. In my view,I met your requirements. For one thing,Im willing to devote some of my spare time to serve others. For another,Im good at both English or Fine Arts. Im either skilled in using computers. I would be glad if you could offer to
78、me an opportunity for an interview. Im looking forward to your kindly reply at your earliest convenient.答案: Ive learnt from the notice that youre looking for an English editor for school paper. Im this letter to apply for the position. Im Li Hua, Senior Three student in our school. In my view,I your
79、 requirements. For one thing,Im willing to devote some of my spare time to others. For another,Im good at both English Fine Arts. Im skilled in using computers. I would be glad if you could offer to me an opportunity for an interview. Im looking forward to your reply at your earliest .1解析:usourschoo
80、l paper为名词短语,其前应用形容词性物主代词。故将usour。2解析:writtenwritingwrite与主语I之间为主动关系,因此,不用被动语态。故将written改为writing,表示正在进行。3解析:在Senior前加aSenior Three student作Li Hua的同位语,泛指“一名高三学生”,因此其前应用不定冠词a。4解析:metmeet此处表达“我符合您的要求”,阐述的是客观事实,应用一般现在时。故将metmeet。5解析:serveservingdevote time to.短语中to是介词,其后如果接动词,应用动名词形式。故将serveserving。6解析
81、:orandboth.and.为固定短语,意为“两者都”。故将orand。7解析:eitheralso表示“也”,用在句中,应用also; either常用于否定句句末。故将eitheralso。8解析:删除offer后的tooffer sb. sth.是固定搭配,意为“提供某人某物”。故删除to。9解析:kindlykindreply为名词,应用形容词修饰。故将kindlykind。10解析:convenientconvenienceyour earliest为“形容词性物主代词形容词”,其后应用名词。故将convenientconvenience。.书面表达(2018湖南长沙高三模拟)假定
82、你是李华,在一个英文网络论坛上,你看到一个名叫Mike的中学生发帖(post)寻求帮助。请根据帖子内容、写作要点和要求回帖。Hi,everyone, Im 18 years old and Im going to a university in Beijing this autumn.My parents insist on going with me to help me with my daily life. But I think I can manage it all by myself. How can I make them change their ideas? 写作要点: 1.
83、告诉Mike要理解父母; 2.给Mike提出解决问题的具体建议。 注意:1.词数100左右(不含已写好的部分); 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Hi,Mike, As a student of your age,I understand your situation._答案:Hi,Mike, As_a_student_of_your_age,I_understand_your_situation.I think it is wise of you to go all by yourself.But you need to deal with your problem cautiously
84、.Youd better avoid hurting the feelings of your parents.Here are some of my suggestions.As your parents,they may have many reasons to go with you.This is your first time to be far away from home for so long,and they surely have some worries and wish to see everything go well.So have a talk with them
85、 peacefully and listen patiently.And then,express your thanks for all their love and care.Persuade them you can manage everything well this time just as you did many times in the past.Remember to invite them to Beijing when you have already settled down.I am sure they will understand you and take your idea into consideration.All the best.Yours sincerely,Li Hua
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有