1、.阅读理解Choosing a name for a club can be a challenge. But when members of an afterschool program in New Hampshire heard the story “The Boy and the Starfish”, the Starfish Club was born! The story goes like this:A man sees a boy throwing starfish that have washed up on the beach back into the ocean. He
2、 tells the boy that hes wasting his time, “You cant possibly save them allyou cant make a difference.” As the boy returns another starfish to the sea, he says to the man, “Maybebut I made a huge difference for that one!”The Starfish Club members enjoy making a difference for animals. They do a lot t
3、o help animals in their local shelter. But when they learned that a boy in Massachusetts worked to get a law passed banning (禁止) the sale of shark fins (鳍) in his state, they decided to try to get a similar law passed in New Hampshire.The kids learned a lot about shark finning, a practice of cutting
4、 off the fins of sharks and then throwing the sharks back into the ocean to die. The fins are sold and used to make shark fin soup. Each year, tens of millions of sharks are killed for their fins.Club members made posters, and wrote letters to raise awareness about the problem. When a bill to ban th
5、e shark fin trade was proposed (提议) in their state, four members traveled to the state capitol to testify (作证) for passage of the bill. But in the end, the bill wasnt passed into law at least not this time.“I feel proud of myself and the Starfish Club for working very hard,” adds Payton Paradis, age
6、 10. “I am sad that the law didnt pass, but I hope we encouraged many kids around the world to keep trying, no matter what the problem is. And rememberfins belong to sharks, not in soup!”本文是一篇记叙文。文章介绍了由孩子们创办的旨在帮助动物的海星组织。1The Starfish Club got its name from _.Aa boyBa storyCa starfish Da program答案:B解
7、析:推理判断题。根据第一段中的“But when members of an afterschool program in New Hampshire heard the story The Boy and the Starfish, the Starfish Club was born!”可知,海星组织的名称源于“男孩与海星”的故事。2Whats the purpose of the Starfish Club?ATo study sharks.BTo save animals.CTo raise starfish.DTo protect the environment.答案:B解析:细节理
8、解题。根据第三段中的“The Starfish Club members enjoy making a difference for animals. They do a lot to help animals.”可知,海星组织的目的是帮助动物。3What can we infer from Paragraph 4?AMany sharks are killed for their meat.BMany sharks are sold to make money.CShark finning is becoming unpopular.DShark finning is a big dange
9、r to sharks.答案:D解析:推理判断题。根据第四段中的“tens of millions of sharks are killed for their fins”可知,割鲨鱼鳍做鱼翅汤的做法对鲨鱼的生存构成了严重威胁。4What did the Starfish Club members do to help sharks?AThey made efforts to support the related bill.BThey made a speech at their school.CThey wrote letters to officials.DThey traveled t
10、o the seaside.答案:A解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“When a bill to ban the shark fin trade.to testify (作证) for passage of the bill.”可知,海星组织通过支持禁止鲨鱼鳍交易的法案来帮助鲨鱼。.语法填空Online shopping is coming into fashion in most cities, where people are able to make full use of the rapidly developed Internet technology. Nowadays, c
11、an we find a person _1_ has not experienced online shopping? Definitely not.Online shopping _2_ (welcome) by most people due to various reasons. From the view of consumers, it can save some time for people who dont have much spare time. Just click the mouse, and they can get _3_ they want while stay
12、ing at home. For the businessmen, it can cut some costs for those who dont have much money. _4_ (compare) with the traditional trade pattern, it doesnt need renting a house. _5_, there are still some disadvantages in online shopping. First, a facetoface deal makes online shopping less _6_ (rely) and
13、 trustworthy. Second, people will lose _7_ fun of bargaining._8_ is certain that shopping on the Internet has become a trend in modern society. Its of great urgency that we need to make the relative laws in agreement _9_ the rapid growth of online shopping. Only in this way can we enjoy the pleasure
14、 and _10_ (convenient) of online shopping without the concern of being cheated.本文是一篇议论文。网购现象越来越普遍,作者讲述了其原因、优缺点及如何使之更规范。1who/that解析:考查定语从句的引导词。从句的先行词a person指人,且关系词在从句中作主语,故从句可用who/that引导。2is_welcomed解析:考查主谓一致、时态和语态。online shopping与welcome之间为被动关系,且主语为单数,全文描述的是客观性的事实,故应用一般现在时的被动语态。3whatever/what解析:考查宾
15、语从句。句意:只是点击鼠标,他们就能在家里得到想要的东西。连接代词what/whatever引导宾语从句,并在从句中作宾语。4Compared解析:考查非谓语动词。compare与句子主语为逻辑上的被动关系。故用过去分词形式。5However解析:考查副词。前面讲网购的优势,本空后面讲网购的劣势,句子前后为转折关系,且用逗号隔开,应用副词however。6reliable解析:考查词性转换。由并列连词and后的trustworthy可知,设空处用形容词作宾语补足语。7the解析:考查冠词。句意:其次,人们会失去讨价还价的乐趣。特指“讨价还价的乐趣”用定冠词。8It解析:考查代词。句意:毋庸置疑,网购已经成为现代社会不可抗拒的潮流。It作形式主语,代替that引导的主语从句。9with解析:考查介词。agreement常和with连用,表示“和一致”。10convenience解析:考查词性转换。由空前的并列连词and可知,此处应填名词形式与pleasure并列。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有