收藏 分享(赏)

2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 2 WHAT IS HAPPINESS TO YOU 课时跟踪练(三) WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:393086 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:5 大小:120KB
下载 相关 举报
2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 2 WHAT IS HAPPINESS TO YOU 课时跟踪练(三) WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共5页
2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 2 WHAT IS HAPPINESS TO YOU 课时跟踪练(三) WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共5页
2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 2 WHAT IS HAPPINESS TO YOU 课时跟踪练(三) WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共5页
2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 2 WHAT IS HAPPINESS TO YOU 课时跟踪练(三) WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共5页
2020版译林版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 2 WHAT IS HAPPINESS TO YOU 课时跟踪练(三) WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家课时跟踪练(三) Grammar & Writing.完成句子1得知我们图书馆要买一些书,我想给出一些建议。Knowing that our library is going to buy some books, Id like to give some suggestions.2因为写得匆忙,这篇文章不是很好。Written in a hurry, this article was not so good.3参观艺术展时,我们讨论了伟大的艺术家们的作品。While visiting the art exhibition, we discussed the gr

2、eat artists works.4由于没完成这个项目,他们将再工作两个多小时。Not having completed the project, they will work two more hours.5我很高兴被邀请在这里讲话。Im pleased to be invited to speak here.阅读理解Im very interested in the role of TVwatching in our happiness.After all, after sleeping and work, its the biggest consumer of the worlds t

3、ime.So I was interested to see that new research suggests for couples without lots of mutual (共同的) friends, watching the same TV show (or reading the same book or watching the same movie) can help both people feel they live in the same social world.It turns out that couples who have lots of mutual f

4、riends tend to have the strongest bonds, and for those who dont have a lot of mutual friends, having “shared media experiences” helps them to feel connected.This rang true for me.My husband Jamie and I have some mutual friends, but our social worlds dont overlap (部分重叠) extensively.Years ago, we both

5、 worked at the same place, and I remember how much fun it was when we knew so many people in common.We do have the habit of choosing shows to watch together, and it really is an activity that draws us closer.For instance, weve watched Transparent, Lost and The Shield.I bet this finding is true for n

6、onromantic relationships, too.With my daughters, Ive watched The Office, Friends, The Mindy Project and Super Store.And Ive heard of offices that have a specific “office show”that people watch and discuss.It gives everyone something to talk about and a form of harmless gossip apart from work.I love

7、to read, and I like reading in a room where someone else is reading, but its true that this activity has never seemed as companionable as watching the same TV show or movie with my husband.Weve not living in the same inner world; were not reacting to the same material at the same time.I always felt

8、a bit guilty about watching these TV shows with my husband shouldnt we be doing something else?But now I recognize that its a valuable, relationshipstrengthening activity.1According to the passage, if a couple dont have too many mutual friends, its good for them to .Awork in different placesBwatch T

9、V togetherClive in the same social worldDmake friends in different social worlds解析:选B细节理解题。根据第二段“.couples without lots of mutual friends, watching the same TV show (or reading the same book or watching the same movie) can help both people feel they live in the same social world.”可知,没有许多共同朋友的夫妻一起看同一个

10、电视节目(或者读同一本书或者看同一部电影)能帮助他们感到他们居住在同一社会空间。由此可知,如果一对夫妻没有许多共同的朋友,一起看电视会对他们有益。2What does the author think about them having some mutual friends?ANot affecting each others social world.BImproving the relation with their friends.CLetting them both not feel lonely any longer.DMaking them depend on each othe

11、r even more.解析:选A细节理解题。根据第三段“This rang true for me.My husband Jamie and I have some mutual friends, but our social worlds dont overlap extensively.”可知,这对“我”来说很真实。“我”的丈夫Jamie和“我”有一些共同的朋友,但是我们的社会空间并没有大部分重叠。由此可知,作者他们夫妻拥有共同的朋友并不影响彼此独自的社会空间。3What does the author mean by saying “Were not .at the same time

12、”?AShe and Jamie also have topics sometimes.BReading with strangers is the happiest thing.CShe hasnt much common language with Jamie.DIts hard to have common language when she reads with strangers.解析:选D推理判断题。根据倒数第二段画线句子上文可知,“我”喜欢与其他人一起阅读,但是并不像与丈夫一起看电视或电影那样有相依为伴的感觉。由此可见,画线句子是针对与陌生人一起阅读而言的。“我们”不处于同一内心

13、世界,不能同时对同一(阅读)材料做出反应。由此推知,作者认为和陌生人一起阅读没有共同语言。4What did the author use to think about watching TV with her husband?AIt wasnt a meaningful activity.BIt was boring but very valuable.CIt was not better than reading.DIt helped improve their relationship.解析:选A推理判断题。根据最后一段“I always felt a bit guilty about

14、watching these TV shows with my husband shouldnt we be doing something else?”可推知,以前“我”对和丈夫一起看电视节目感到内疚“我们”不应该做别的事情吗?由此推知,作者过去认为和丈夫一起看电视节目是没有意义的活动。.阅读七选五If you work hard to have a positive attitude, you might be surprised by how much better you feel about yourself and life in general. 1 The less stres

15、s you feel, the better you will feel overall. So if youve been feeling tired, think about the good, put on a happy face and you just might feel better soon.But how can you have a positive attitude when life is hard? Its more than just turning lifes lemons into lemonade. 2 But its worth it. Here are

16、some ways you can develop and maintain (保持) a positive attitude even in the midst of lifes troubles. 3 It just means being an optimist and looking for the good in things, rather than being a pessimist (悲观者) and focusing on the bad in things. Sometimes your view can make all the difference in the wor

17、ld.Identify (确认) those areas of your life that might not be going so well. 4 Focus on one area at a time and think of ways you can find the positive in them.Smile and laugh! Yes, it can be that simple. Learn to love life, no matter whats going on. Smile at others and they will smile back at you. 5 S

18、ometimes laughter really is the best medicine.Exercise! Get off the couch and get moving. Being active and healthy can give you a completely different outlook on life.AHave fun and find the humor in life.BYou may find it hard to stay positive in your life.CHaving a positive attitude can take some ha

19、rd work.DA positive attitude doesnt mean ignoring lifes troubles.EHaving a positive attitude can also reduce your stress level.FThese are the areas likely to make you think negative thoughts.GGo to bed earlier so you get the sleep you need to feel positive.语篇解读:积极的心态能够使你保持乐观向上的精神面貌,本文介绍了保持积极态度的一些方法。

20、1选E根据空后的“The less stress you feel, the better you will feel overall”可知,积极保持的心态可以减小你的压力。2选C根据空后的“But its worth it”可知,拥有一个积极的心态需要付出努力。3选D根据空后的“It just means being an optimist and looking for the good in things .”可知,拥有积极的心态并不意味着忽略生活中的麻烦。4选F根据空前的“Identify (确认) those areas of your life that might not be

21、going so well”可知,这些领域可能会让你产生消极的心态。5选A根据上文“Smile at others and they will smile back at you”可知,应该开心一些,去寻找生活中的幽默。.语法填空Flying cars may soon become a 1 (real)The rideshare service Uber has asked 2 expert from NASA, the American space agency, 3 (help) the company develop cars that can fly.Uber plans to us

22、e flying vehicles 4 the future to avoid traffic in and around cities.The company wants to use small, totally electric aircraft, 5 could take off and land like a helicopter on top of parking garages.Uber said its flying vehicles would be much 6 (quiet), cost less to operate and produce less pollution

23、 than helicopters.One person in San Francisco 7 (write) on Twitter, “I used to think that the flying car was a ridiculous idea. 8 I changed my mind this morning when I sat in heavy traffic.”Another person added from Mumbai, India:“Im reading about Uber 9 (hire) a NASA engineer to build flying cars,

24、while Im stuck in traffic.There is hope.”The expert predicts there will be several early models of cars that cant fly 10 (they) but with human pilots within one to three years.1reality冠词后面应用名词,此处表示“飞行汽车将成为现实”。2an此处指来自NASA的一名专家。expert为可数名词,且在此为单数,expert的读音以元音音素开头,此处为泛指,所以填an。3to helpUber公司要求来自NASA的一位

25、专家去帮助公司开发能飞行的汽车,故用to help。ask sb. to do sth.“请求某人做某事”。4in固定短语in the future意为“在将来”。5which先行词为aircraft,非限制性定语从句的关系词代指物,应用which,不能用that。6quieter根据下文的“than”可知,此处为比较级。7wrote一位在旧金山的人在Twitter网站上写文章。事情发生在过去,所以用一般过去时。8Butused to do意为“过去常常”,含有“现在不这样”的意思,故此处表示转折。过去认为(研制)飞行汽车是个荒谬的主意,但是今天早上当我被困在拥堵的交通中时,我改变了想法。9h

26、iringhire与其逻辑主语Uber之间是主动关系,且与句子谓语之间没有连词,故用现在分词hiring。10themselves此处指“several early models of cars”,故用反身代词,表示“汽车模型自己飞行”。.短文改错I often quarrel about my mother over whether I can watch TV after school.She holds view that senior three students have to make fully use of every minute to work hard at their

27、lessons.It seems to me that once I am allowed to do that, Ill unable to control myself and forget all about my study.She also thinks it is bad for my eye.But I really cant accept her ideas.In my opinion, watch TV can set my mind at rest after a days hard works.Besides, it is important for us to know what had happened at home and at abroad.Thus, we shouldnt be forbidden to watch TV.答案:第一句:aboutwith第二句:view前加the; fullyfull第三句:meher; unable前加be第四句:eyeeyes第六句:watchwatching; workswork第七句:hadhas; 去掉第二个at- 5 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1