1、SectionGrammar课后篇巩固提升一、用适当的关系词填空1.Until now,we have raised 50,000 pounds for the poor children,is quite unexpected.答案which2.English is a language shared by several diverse cultures,each of uses it differently.答案which3.Among the many dangers sailors have to face,probably the greatest of all is fog.答案
2、which/that 4.Please send us all the information you have about the candidate for the position.答案that5.I am looking forward to the day my daughter can read this book and know my feelings for her.答案when6.The book has helped me greatly in my daily communication,especially at work a good impression is a
3、 must.答案where二、单句改错1.Im using the pen which I bought it yesterday.答案去掉it2.Is that factory which your father once worked in?答案factory前加the3.The students and things which you spoke of are known to us.答案whichthat4.The student whos book I had borrowed didnt come to school today.答案whoswhose5.It is one of
4、 the best films which have been shown recently.答案whichthat6.The third place which we are going to visit is Hangzhou.答案whichthat三、阅读理解HowtoBeaWinnerSir Steven RedgraveWinner of 5 Olympic Gold Medals“In 1997 I was found to have developed diabetes(糖尿病).Believing my career(职业生涯) was over,I felt extremel
5、y low.Then one of the specialists said there was no reason why I should stop training and competing.That was itthe encouragement I needed.I could still be a winner if I believed in myself.I am not saying that it isnt difficult sometimes.But I wanted to prove to myself that I wasnt finished yet.Nothi
6、ng is to stand in my way.”Karen PickeringSwimming World Champion“I swim 4 hours a day,6 days a week.I manage that sort of workload by putting it on top of my diary.This is the key to successyou cant follow a career in any field without being well-organized.List what you believe you can achieve.Trust
7、 yourself,write down your goals for the day,however small they are,and youll be a step closer to achieving them.”Kristen StewartActress“When things are getting hard,a voice inside my head tells me that I cant achieve anything.Then,there are other distractions,such as family or hobbies.The key is to
8、concentrate.When I feel tense,it helps a lot to repeat words such as calm,peaceor focus,either out loud or silently in my mind.It makes me feel more in control and increases my confidence.This is a habit that can become second nature quite easily and is a powerful psychological(心理的) tool.”1.What doe
9、s Sir Steven Redgrave mainly talk about?A.Difficulties influenced his career.B.Specialists offered him medical advice.C.Training helped him defeat his disease.D.He overcame the shadow of illness to win.答案D解析推理判断题。第一部分写了SirStevenRedgrave得了糖尿病,但最终克服了病痛拿到了金牌,故D项符合题意。2.WhatdoesKarenPickeringputontopofhe
10、rdiary?A.Hertrainingschedule.B.Herdailyhappenings.C.Herachievements.D.Hersportscareer.答案A解析细节理解题。第二部分第二句中,it指代前面句子的内容,即她的训练计划。3.Whatdoestheunderlinedword“distractions”probablyreferto?A.Waysthathelponetofocus.B.Wordsthathelponetofeellesstense.C.Activitiesthatturnonesattentionaway.D.Habitsthatmakeitha
11、rdforonetorelax.答案C解析词义猜测题。从下文“Thekeyistoconcentrate.”可以推断出是指分散其注意力的活动。4.Accordingtothepassage,whatdothethreepeoplehaveincommon?A.Courage.B.Devotion.C.Hardwork.D.Self-confidence.答案D解析细节理解题。第一部分中“IcouldstillbeawinnerifIbelievedinmyself.”,第二部分中“Trustyourself.”及第三部分中“Itmakesmefeelmoreincontrolandincrea
12、sesmyconfidence”都表明自信是他们三个人的共同之处。四、语篇填空导学号86964030It was on 20 September 1973 that Bobby Riggs 1.(meet) Billie Jean King on the tennis court.Of all the tennis 2.(match) until then,this was probably the one that attracted 3. most attention.Riggs had once been a champion,but at 55 he was getting rathe
13、r old for top-class tennis.But he considered himself a 4.(good) player than any woman.In fact,he thought women should go home and find something useful 5.(do) in the kitchen.Billie Jean King,on the other hand,was a 29-year-old star of womens tennis.Riggs thought that it would be a good idea to beat
14、King.He was sure he could beat 6.(she).King agreed to play.She was a 7.(confidence) woman.There was a lot of interest in the match,and more or less everyone in the country was looking forward to it.On the night of the match,there were over 30,000 people in the Houston Astrodome.When Riggs and King c
15、ame face 8. face with each other,they had 50 million people 9.(watch) them on TV.The match didnt work out for Riggs 10. Billie Jean King defeated him.答案1.met2.matches3.the4.better5.to do6.her7.confident8.to9.watching10.because五、短文改错Marth 11 is a day when I will never forget.I was on my way home from
16、 school that afternoon and hoped that I could get home in time watch my favorite TV program.When I got to the bus stop,I noticed people waiting in line.This great surprised me because people used to pushing their way onto the bus.Then my bus comes along.Without a second thought,I jumped the queue.Th
17、e moment when I did that,I heard anyone shouting,“Please queue up.”I turned around but saw a smiling old gentleman signing to me to stand in line.Then she explained that day was “Queue Day”.Heard that,I felt ashamed of my behavior.I know that I will never jump the queue again.答案第一句:whenwhich/that或者删除第二句:watch之前加上to第四句:greatgreatly;pushingpush第五句:comescame第七句:The moment后的when去掉;anyonesomeone第八句:butand第九句:shehe第十句:HeardHearing
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有