1、Module 6 The Worlds Cultural Heritage.阅读理解Heritage is our legacy (遗产) from the past,what we live with today,and what we pass on to future generations.Our cultural and natural heritage are both irreplaceable(无可取代的) sources of life and inspiration.Places as unique and diverse as the Pyramids of Egypt,
2、the Great Barrier Reef in Australia and the Great Wall of China make up our worlds heritage.The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) seeks to encourage the identification,protection and preservation of cultural and natural heritage around the world considered to
3、be of outstanding value to humanity.This is embodied in an international treaty called the Convention Concerning the Protection of the World Cultural and Natural Heritage,adopted by UNESCO in 1972.How does a place become a World Heritage Site? It takes a lot of people to decide.1)If a country wants
4、one of its places to be on the World Heritage List,it has to ask UNESCO.The place must be important and special.UNESCO put the Great Wall on the list in 1987 because,it said,it was a great part of Chinese culture and beautifully made to go with the land.When a country asks,it must also make a plan f
5、or taking care of the place.2)The World Heritage Committee of UNESCO talks about different places and decides whether to put them on the list.The committee meets every June.Many experts help the committee to decide.3)After a new place goes on the list,UNESCO gives money to help keep it looking good.
6、If a place is in serious danger,it may be put on the List of World Heritage Sites in Danger.UNESCO gives special care and help to those places.4)Countries have to give UNESCO regular reports about places on the list.If UNESCO thinks a country isnt taking good enough care of a place,the site will be
7、taken off the list.文章大意:文章告诉我们什么是遗产,如何申请遗产,并呼吁人们保护遗产。1What is the main purpose of Paragraph 1?ATo tell us what is heritage.BTo stress the importance of heritage.CTo explain the aims of protecting heritage.DTo introduce some places of interest in the world.答案:A解析:段落大意题。本段主要解释了什么是遗产及其大体分类,并列举了几个世界遗产的例
8、子,所以A项正确。2About cultural and natural heritage around the world,UNESCO encourages all the following EXCEPT_.Aidentification BapplicationCprotection Dconservation答案:B解析:细节理解题。根据第二段第一句可知,联合国教科文组织鼓励、认定和保护世界遗产,并没有提到利用世界遗产,所以选B项。3If a place successfully becomes a World Heritage Site,the country _.Acan ask
9、 UNESCO for more money and helpBshould continue to take special care of itCwont take trouble of caring for itDwill try to put it on the List of World Heritage Sites in Danger答案:B解析:细节理解题。由短文的最后一段可知,申遗成功后,要对世界遗产继续加以保护,如果保护不善,该遗产可能会从名录上删除。4The purpose of putting a place on the World Heritage List is _
10、.Ato attract more tourists from other countriesBto get more money and help from other countriesCto have it taken better care ofDto make it known to other countries答案:C解析:推理判断题。通过联合国对一个国家的要求可推知,认定世界遗产的目的是使遗产得到更好的保护。 .概要写作If youre anything like us, it seems that your stomach starts to grumble(隆隆响)as s
11、oon as McDonalds golden arches come into view.The reason behind that isnt the mouthwatering taste of their delicious friesthis is how they get them to taste so good by the wayits actually psychological, and it has to do with the colors of their logo.The colors red and yellow were chosen for a specif
12、ic reason, and it wasnt because they looked nice with Ronald McDonalds clownlike face.It actually has to do with science.The color red is stimulating and is associated with being active.It also increases heart rate, which helps to jumpstart your appetite.The color yellow is associated with happiness
13、 and is the most visible color in daylight, so thats why a McDonalds sign is so easy to spot on a crowded road.The brain processes color before it processes words or shapes, so thats why the fastfood chain chose these two colors for their logo and brand.Red and yellow makes you hungry, encouraging y
14、ou to want to buy the product they sell, while also making you feel happy.McDonalds has started to use this color philosophy to influence and change the way people currently think about their brand as well.Many franchises(授权经销商)in Europe have started to incorporate more of the color green into their
15、 storefronts and interior design because its associated with nature and being environmentally friendly, something McDonalds has been criticized for not being in the past.The company has been working to become greener by using environmentally friendly refrigeration and converting used oil into biodie
16、sel(生物柴油)fuel.The_reason_why_people_cant_resist_the_temptation_of_McDonalds_is_psychologically_connected_with_colors_of_the_logo.(要点1)Yellow_and_red_were_chosen_to_help_increase_peoples_appetite_and_make_the_store_sign_easy_to_spot.(要点2)Another_reason is_that_the_human_brain_processes_color_before_words_or_shapes.(要点3)Nowadays_McDonalds_takes_advantage of_the_color_philosophy to_become_more_environmentally_friendly_by_incorporating_more_green_color_into_their_store_design.(要点4)
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有