1、课时分层作业(一)语言知识练习固基础.单句语法填空1The policeman talked the man out of jumping (jump) from the top of the building.2The shop assistant was dismissed as she was accused of cheating customers.3There is too much noise outside,I can hardly concentrate my attention on my book.4There is no doubt that President Xi
2、Jinpings Russia visit helped develop ChinaRussia economy.5They win no ones trust and will end up having(have) no friends at all.6The novel written(write) by Gu Man was adapted into a famous film,which was very popular.7One great player deserves to be mentioned/mentioning(mention) this time.8The days
3、 begin to draw in when November comes.9The connection(connect) between the two events is remote.10Im on familiar terms with my bank manager.完成句子1我不想和她交谈,我只想集中精力学习。I didnt feel like talking to her,so I just concentrated on my study.2你是如何说服她放弃这个计划的?How did you talk her into giving up this plan?3从顾客满意度
4、来看,这个新计划不应该受到批评。In terms of customer satisfaction,the new plan cannot be criticized.4毫无疑问,中国人民将来会过更好的生活。There is no doubt that the Chinese people will live a better life in the future.5是在我工作的工厂遇到了我的老朋友。It was in the factory where I worked that I met my old friend.高考题型练习提能力.阅读理解Ragtime is a fast and
5、complex kind of music that was popular around the beginning of the twentieth century.Scott Joplin is now considered to be the most important American ragtime composer (作曲家) and piano player.During his lifetime,Joplin only enjoyed a brief period of professional success in the early 1900s.However,his
6、work had an important,lasting effect on audiences,as well as other composers.When ragtime first appeared in the late nineteenth century, it was considered a low form of cheap entertainment,not a serious musical movement. Then in 1899,Joplin wrote a ragtime song called Maple Leaf Rag.The song showed
7、Joplins creative blend (融合) of African American rhythm and more established EuropeanAmerican musical styles.It was a huge success and helped to make ragtime popular with the general public.Maple Leaf Rag was the first instrumental composition to sell over one million copies of sheet music.It was als
8、o the first music by an African American to find a large audience among European Americans.Although the general ragtime style already existed before Joplin began composing,his work attracted a lot of attention from other ragtime composers of his time.Songs like Maple Leaf Rag influenced these compos
9、ers mostly because they were very popular with the public. And many of them started to add similar fast and complex rhythm to their music.Later,composers came to appreciate the high quality of Joplins music,which has continued to capture (引起) the imagination of many composers and musicians up to the
10、 present day.For example,many later jazz musicians were influenced by Joplins complex Africanstyle rhythm. Jazz,in turn,went on to influence many more popular music styles.These include the blues,rock and roll,soul,and even hiphop.As a result,many music historians now list Joplins work as an early b
11、asis of all modern popular music.【语篇解读】本文是说明文。美国黑人作曲家斯科特乔普林创作的拉格泰姆音乐作品对美国音乐产生了巨大影响。1What do we learn about ragtime?AIt originated in Europe.BIt was started by Joplin.CIt disappeared around the year 1900.DIt was most popular during Joplins time.D细节理解题。由第一段的描述可知,拉格泰姆在20世纪初非常受欢迎,斯科特乔普林是最有名的美国拉格泰姆作曲家。2W
12、hich of the following is TRUE regarding Maple Leaf Rag?AIt was not serious music.BIt made ragtime cheaper.CIt was a mix of musical styles.DIt failed to entertain audiences.C推理判断题。由第二段中的“The song showed Joplins creative blend(融合) of AfricanAmerican rhythm and more established EuropeanAmerican musical
13、 styles.”可知,斯科特乔普林在创作枫叶拉格这首歌曲时创造性地融合了非裔美国人的音乐节奏和更为成熟的欧美音乐风格。3How did other composers feel about Joplins music?AIt was topclass.BIt was hard to play.CIt was slow and soft.DIt lacked imagination.A推理判断题。由最后一段中的“Songs like Maple Leaf Rag influenced these composers”和“composers came to appreciate the high
14、 quality of Joplins music,which has continued to capture(引起) the imagination of many composers and musicians up to the present day”可知,作曲家深受乔普林的音乐的影响,并且他们逐渐开始欣赏他高品质的音乐。4Whats the focus of this text?AThe life story of Joplin.BThe rise of ragtime composers.CThe development of jazz music.DThe influence
15、of Joplins music.D主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了美国黑人作曲家斯科特乔普林创作的拉格泰姆音乐作品对美国音乐产生的影响。.阅读七选五Eyes can speakMuch meaning can be conveyed clearly with our eyes,so it is often said that eyes can speak._1_In a bus you may look at a stranger,but not for too long.And if he sensed that you are staring at him,he may feel
16、 uncomfortable.The same is true in our daily life.If you are stared at for more than necessary,you will look at yourself up and down to see if there is anything wrong with you._2_ Eyes do speak,right?Looking too long at someone may seem to be rude and aggressive._3_If a man stares at a woman for mor
17、e than 10 seconds and refuses to look away from her,his intentions are obvious.He wishes to attract her attention and let her know that he is admiring her.However,when two persons are engaged in a conversation,the speaker will only look into the listeners eyes from time to time to make sure that the
18、 listener does pay attention to what the former is speaking._4_If a speaker looks at you continuously when speaking as if trying to control you,you will feel awkward.A poor liar usually exposes himself by looking too long at the victim.He wrongly believes that looking straight in the eye is a sign o
19、f honest communication._5_Actually,eye contact should be made based on specific relationship and situation.AOn the contrary,it will give him away.BDo you have such a kind of experience?CThats what normal eye contact is all about.DActually,continuous eye contact is limited to lovers only.EAfter all,e
20、verybody likes to be stared at for quite a long time.FBut things are different when it comes to staring at the opposite sex.GIf nothing goes wrong,you will feel annoyed at being stared at that way.【语篇解读】本文叙述了很多意思都能用我们的眼睛清楚地表达出来,所以常说眼睛会说话。所以用眼睛联系应根据两人之间的关系和你们所在的位置而定。1B根据第一段的意思:许多意思可以用我们的眼睛清楚地表达,所以经常说
21、眼睛能说话。再根据空格下句:在公共汽车上,你可能看到一个陌生人,但时间不太长。故可知B项Do you have such a kind of experience?(你有这样一种经历吗?)起着承上启下的作用,符合题意,故选B。2G根据上句:如果你被别人盯着看,你就会上上下下打量自己,看看是不是你有什么地方不对劲。故可知下句的意思是:如果不出什么意外的话,你会觉得以那种方式被盯着很烦恼。故选G。3F根据上句:长时间看某人可能是粗鲁的和具有侵略性的。再根据空格下句:如果一个男士盯着一位女士超过10秒,拒绝避开她,他的目的很明显。他就是想吸引她的注意,让她知道他正在欣赏她。故可知空格处是表示一种转折
22、:但是,当谈到盯着异性时,情况就不同了。故选F。4C根据上句:说话者不时地盯着听者的眼睛就是为了确保听者确实在听自己说话。再根据空格下句:如果一个说话的人说话时一直看着你,好像是在试图控制你。故可知此处的意思是:这就是正常的眼睛接触的全部。故选C。5A根据上句:他错误地认为直视眼睛是真诚交流的一个标志。故可知下句意思是:正相反,它出卖了他。故选A。.语法填空Kobe Bryant was killed in a helicopter crash on Sunday in California in 2020,along 1._ his 13yearold daughter Gianna and
23、 seven other people.It is known that the helicopter 2._(carry) Kobe and the others crashed into a hilly area in 3._(fog) conditions.Kobe was 4._(wide) considered one of the greatest basketball players of his generation during his 20year career with the Los Angeles Lakers.After the tragic accident,ma
24、ny 5._(celebrity) showed their great grief over the 6._(lose) of the great basketball player.An officer of NBA Commission said,“Kobe 7._ (remember) most for inspiring people around the world to pick up a basketball and he will always be.”One of the greatest basketball players of all timeMichael Jord
25、an said Kobe was a 8._(choose) one and he would miss those conversations with him very much.Thousands of people gathered to remember the star outside the Staples Center in Los Angeles,9._ the Los Angeles Lakers played their home games.From then on,the city would not be 10._ it used to be due to the
26、death of the great basketball star.【语篇解读】篮球巨星科比和其女儿以及其他七位人员在一次直升机事故中不幸遇难。他的突然离世引起了巨大的轰动,令世人悲痛。1with考查固定搭配。along with“随同一起”,此处意为“Kobe和他的13岁的女儿一起”。2carrying考查非谓语动词。句意:众所周知,载着科比和其他人的直升机在大雾的天气情况下坠落在一个山区。分析句子结构可知,设空处为名词helicopter的定语,而carry与helicopter在逻辑上为主动关系,应用其现在分词形式作定语,故填carrying。3foggy考查词性转换。句意见上一题解析
27、。分析句子成分可知,设空处用于修饰名词conditions,作定语,应用形容词形式,故填foggy。4widely考查词性转换。句意:在他为洛杉矶湖人队效力的20年生涯中,他被广泛地认可为他这一代篮球运动员之中最出色的那一位。此处用于修饰谓语was considered,作状语,应用副词,故填widely。5celebrities考查名词单复数。句意:在这个悲剧事故(发生)之后,许多名人对这位篮球巨星的过世表达了巨大的悲痛。此处celebrity为可数名词,其前有many修饰,应用复数形式,故填celebrities。6loss考查词性转换。句意见上一题解析。分析句子结构可知,设空处位于定冠词
28、the和介词of之间,应用名词,故填loss。此处loss意为“死亡,去世”。7is remembered考查动词的时态和语态。句意:NBA委员会的一位官员说:“科比因鼓舞全世界的人打篮球而最为人所知,他将永远被世人铭记。”空格处为句子的谓语,主语Kobe与remember之间为被动关系,且结合语境可知,此处表示客观事实,应用一般现在时,故填is remembered。8chosen考查非谓语动词。句意:有史以来最伟大的篮球运动员之一迈克尔乔丹曾说科比是“天选之将”,他将十分怀念与科比的那些谈话。此处用于修饰代词one(即basketball player),作定语,且choose与one在逻辑上为被动关系,应用过去分词形式,故填chosen。9where考查定语从句。句意:成千上万的人聚集在洛杉矶湖人队打主场比赛的洛杉矶斯台普斯中心外面,来悼念这位巨星。分析句子成分可知,设空处所在分句为非限制性定语从句,修饰先行词the Staples Center in Los Angeles,且引导词在从句中作地点状语,应用关系副词where引导。10what考查名词性从句。句意:从那时起,因为这位篮球巨星的离世,这座城市永远不再是它以前的样子。分析句子成分可知,设空处引导表语从句,从句中本身缺少表语,故应用what引导。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有