1、山东德州2013届高考英语二轮复习阅读理解精练精析17(A)Recently, online high schools in America have sparked(激发)a debate about whether or not taxpayers(纳税人的)money should be used to support online education. Online schools receive the same amount of funding as all other public schools, even though they dont have to pay for r
2、ent or school equipment. States should use their educational funds to improve education at real schools, not to support online programs. Some students only use online classes to supplement(补充) their school work. They benefit from the social experience of a traditional high school, while still taking
3、 online courses. However, about 90 thousand students in America receive their education only from online schools. 50 thousand of these students take courses at Florida Virtual School, the largest online school in the country. While this method of schooling helps students who live in distant areas, m
4、ost school systems are upset that they are losing more students each year to these online programs. Although online learning allows children to work at their own pace, these online schools have only one teacher per several hundred students. Often, teachers cant give struggling students the help they
5、 need as they are unable to talk face-to-face with them, to find exactly what theyre having difficulty with. Additionally, even though online schooling accommodates(顾及)students who live in more distant areas, students in online programs may suffer in social situations because they will not learn val
6、uable communication skills from their schooling. Similar to students who are home schooled, those who take only online classes wont learn social etiquette(礼节), and will be treated differently by their peers(同龄人). Online schooling might be useful for places where there are not enough students for a r
7、eal school, such as agricultural regions, but states should only spend taxpayers money on online schools in extreme cases. 1. What is the passage mainly about? A. Whether students should study at online schools. B. Whether online schools should be allowed to exist. C. Whether taxpayers should pay fo
8、r online schools. D. Whether traditional schools should be replaced. 2. According to the passage, online schooling _ . A. is helpful to students living in distant areasB. allows students to work togetherC. makes it possible for students to get immediate helpD. develops students critical thinking3. A
9、ccording to Paragraph 5, the author worries that students at online schools _ . A. might lose interest in learningB. would play online gamesC. could not receive teachers help D. could not become fully developed4. What is the authors attitude? A. Taxpayers should not pay for online schools at all. B.
10、 Taxpayers should pay more for online schools than for real schools. C. Taxpayers money should be spent on online schools conditionally. D. Taxpayers should support online schools in different ways. (B)Michelle Obama has just started a campaign against childhood obesity(肥胖)with the admission that sh
11、e put her girls Malia and Sasha on a diet because they were getting fat. Clearly,childhood obesity must be solved urgently. But is it a good idea for mothers to put their daughters on diets? Studies show that the more children diet,the more likely they are to become obese as adults. Research also sh
12、ows that girls are highly influenced by their mothers when it comes to eating habits and body image. This was the case for Carly,40,who blames her mother for her lifelong struggle with weight. “My mother was on a diet the whole time I was growing up,”she says. “And she put me on my first diet when I
13、 was 10. I lost puppy fat,gained her approval and never ate normally again. ”Americas First Lady clearly has a vital healthy eating message to deliver. But could this be damaging for Malia and Sasha? Could they develop eating disorders(失调)because of it? “Its wrong just to blame mothers for their dau
14、ghters eating disorders,”says Susan Ringwood,chief executive of the eating disorders charity,Beat. “There is a genetic(基因的)component to eating disorders. However,we do know that parents have a very strong influence over a childs eating. Its important to realize that you are your daughters role model
15、. ”says Ringwood. “No food should ever be good or bad,”Ringwood says. Instead,“You have to make it clear that food is a sociable,healthy and fun part of life,not something to be feared. ”“Talk to her about body image,”Ringwood says. “Talk about how curves are an important and exciting part of being
16、a woman. Show her that anorexic(厌食的)fashion models are not beautiful,but ill. The pressure on girls today is heavy,”she says. “But dont forget that you are the authoritative(权威的)voice,too. ”5. Michelle Obama has started a campaign to _ . A. solve childhood obesity across the countryB. attract the at
17、tention of the worldC. show her first lady identityD. please the public6. The author mentions Carly in Paragraph 3 to show that _ . A. mothers have a great influence on girls eating habitsB. the more you diet,the more weight you will put onC. mothers are to blame for the unbalanced dietD. side effec
18、ts of dieting are hard to avoid when it comes to eating habits and body image. 7. According to Ringwood,_ . A. food is considered something fearfulB. food can be recognized as“good”or“bad”C. only slim mothers are role models of their daughtersD. eating disorder has something to do with genetic compo
19、nent8. It can be concluded that _ . A. eating disorder always goes hand in hand with being slimB. girls are more concerned about body shapes than boysC. daughters tend to have a lifelong struggle with weightD. the author is against childrens dieting1. 【解析】选C。主旨大意题。本文讨论的是纳税人是否应该承担资助网上学校的义务。依据主要在第一段即纳
20、税人该不该承担资助网上学校激起了广泛的争议,和最后一段作者阐述了自己的观点。 2. 【解析】选A。细节理解题。由第三段最后一句While this method of schooling helps students who live in distant areas. . . 可知网上教学为那些偏远地区的学生提供了帮助。3. 【解析】选D。推理判断题。第五段讲的是在网上学校学习的学生容易缺乏交际、礼仪等方面的社会知识,D项说法与此一致。4. 【解析】选C。推理判断题。作者并非完全反对纳税人承担资助网上学校的义务,在最后一段作者提出,税收只应该支持那些情况特殊的网上学校。C项说法与此一致。 5
21、. 【解析】选A。细节理解题。由文章第一句Michelle Obama has just started a campaign against childhood obesity. . . 可知答案。6. 【解析】选A。细节理解题。这个例子是为了论证第二段的观点,即girls are highly influenced by their mothers。7. 【解析】选D。细节理解题。由倒数第三段的There is a genetic component to eating disorders. 可知答案。A、B两项与Ringwood所说正好相反,文章只说母亲对女儿都有影响,而并非只是C项所说。8. 【解析】选D。主旨大意题。文章第二段的. . . the more children diet,the more likely they are to become obese as adults. 就表明了作者的意见。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有