ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:144.50KB ,
资源ID:388444      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-388444-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省天河区2016届高考英语语法二轮复习:阅读理解精讲精炼16 WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省天河区2016届高考英语语法二轮复习:阅读理解精讲精炼16 WORD版含答案.doc

1、阅读理解精讲精炼1680.Facial expressions carry meaning that is determined by situations and relationships. For example, in American culture (文化) the smile is in general an expression of pleasure. Yet it also has other uses. A womans smile at a police officer does not carry the same meaning as the smile she g

2、ives to a young child. A smile may show love or politeness. It can also hide true feelings. It often causes confusion(困惑) across cultures. For example, many people in Russia consider smiling at strangers in public to be unusual and even improper. Yet many Americans smile freely at strangers in publi

3、c places(although this is less common in big cities). Some Russians believe that Americans smile in the wrong places; some Americans believe that Russians dont smile enough. In Southeast Asian cultures, a smile is frequently used to cover painful feelings. Vietnamese people may tell a sad story but

4、end the story with a smile.Our faces show emotions(情感), but we should not attempt to “read” people from another culture as we would “read” someone from our own culture. The fact that members of one culture do not express their emotions as openly as do members of another does not mean that they do no

5、t experience emotions. Rather, there are cultural differences in the amount of facial expressiveness permitted. For example, in public and in formal situations many Japanese do not show their emotions as freely as Americans do. When with friends, Japanese and Americans seem to show their emotions si

6、milarly. It is difficult to generalize about Americans and facial expressiveness because of personal and cultural differences in the United States. People from certain cultural backgrounds in the United States seem to be more facially expressive than others. The key is to try not to judge people who

7、se ways of showing emotion are different. If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of “reading” the other person incorrectly.49What does the smile usually mean in the US.?ALove. BPoliteness.CJoy. DThankfulness.50The author mentions the smile of the Vietnamese to prov

8、e that a smile can _.Ashow friendliness to strangersBbe used to hide true feelingsCbe used in the wrong placesDshow personal habits51What should we do before attempting to “read” people?ALearn about their relations with others.BUnderstand their cultural backgrounds.CFind out about their past experie

9、nce.DFigure out what they will do next.52What would be the best title for the text?ACultural DifferencesBSmiles and RelationshipsCFacial ExpressivenessDHabits and Emotions【要点综述】本文主要介绍了不同的文化背景下,不同国家的人们在运用面部表情的时候也有着很大的差异,因此,我们在判断他人面部表情的含义的时候,不要以自己的文化背景为根据,这样会做出错误的判断。49. C细节理解题。根据第一段的“For example, in A

10、merican culture (文化) the smile is in general an expression of pleasure.”可知在美国,微笑一般表示的是“高兴”的意思。A项表示“爱”;B项“有礼貌”,是一些特殊情况下的含义;D项表示“感谢”,没有这个信息。50. B推理判断题。结合第一段的最后一句话“Vietnamese people may tell a sad story but end the story with a smile.” 提到了越南人以微笑来结束一个悲伤的故事,是掩饰真实情感的例子,故选B。A项“对陌生人友好”,是美国人的做法;C项“微笑会在错误的地方使

11、用”;D项表示“个人的习惯”;均与原文信息不符。51. B细节理解题。根据最后一段的最后一句话“If we judge according to our own cultural habits, we may make the mistake of reading the other person incorrectly.”可知在理解他人的面部表情的时候,首先要懂得他们的文化背景,不能以自己的文化来理解他人的面部表情。A“了解与他人的关系”;C“找出他们过去的经历”;D“预测他们下一步将做什么”;均与原文信息不符。52. C标题归纳题。本文主要介绍了在不同的文化背景下,人们的面部表情传达的意思

12、不同,以美国人和世界各地其他不同国家的人们在面部表情表达方式的不同为例,说明了我们在理解他人表情的时候,不要以自己的文化背景为基础,因此选C。A“文化差别”;B“微笑与关系”;D“习惯与感情”;均不是文章的主题。81.If Confucius(孔子)were still alive today and could celebrate his September 28 birthday with a big cake, there would be a lot of candles. Hed need a fan or a strong wind to help him put them out

13、.While many people in China will remember Confucius on his special day, few people in the United States will give him a passing thought. Its nothing personal. Most Americans dont even remember the birthdays of their own national heroes.But this doesnt mean that Americans dont care about Confucius. I

14、n many ways he has become a bridge that foreigners must cross if they want to reach a deeper understanding of China.In the past two decades, the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities. More recently, the Chinese government has set up Confucius Institutes in more

15、 than 80 countries. These schools teach both Chinese language and culture. The main courses of Chinese culture usually include Chinese art, history and philosophy(哲学)Some social scientists suggest that Westerners should take advantage of the ancient Chinese wisdom to make up for the drawbacks of Wes

16、tern philosophy. Students in the United States, at the same time, are racing to learn Chinese. So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United States. Businessmen who hope to make money in China are reading books about Confucius to understand their Chinese cus

17、tomers.So the old thinkers ideas are still alive and well.Today China attracts the West more than ever, and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West.As for the old thinker, he will not soon be forgotten by people in the West, even if his birthday is.64The ope

18、ning paragraph is mainly intended to _.Aprovide some key facts about ConfuciusBattract the readers interest in the subjectCshow great respect for the ancient thinkerDprove the popularity of modern birthday celebrations65We can learn from Paragraph 4 that American students _.Ahave a great interest in

19、 studying ChineseBtake an active part in Chinese competitionsCtry to get high scores in Chinese examsDfight for a chance to learn Chinese66What is the best title for the passage?AForgotten Wisdom in AmericaBHuge Fans of the Chinese LanguageCChinese Culture for WesternersDOld Thinker with a Big Futur

20、e67The passage is likely to appear in _.Aa biography Ba history paperCa newspaper Da philosophy textbook【要点综述】尽管东西方纪念孔子的方式不同,孔子在西方仍受到推崇。世界各地的孔子学院受到了西方人的欢迎。这成为了解中国文化的桥梁。64. B写作意图题。作者开篇提出,如果孔子活到今天,按照西方点蜡烛庆祝他的生日,吹蜡烛是一件麻烦的事情。作者以这个作为开场白,目的是吸引读者。C有一定的干扰性。作者在后面讲述了西方人不会这么做,这并不代表他们不尊重孔子,由此我们排除C。65. A推理判断题。第四

21、段的第一句就是本段的主旨句。这一段讲述了孔子文化在西方的受欢迎程度,因此我们可以得出答案。66. D主旨大意题。全文讲述了孔子学院在西方的受欢迎程度。它架起了东方文化向西方输送的桥梁,因此是古老的思想家与未来的结合。C有一定的干扰性。本文介绍了孔子思想在西方国家的传播,因此C的范围过大。67. C文章出处题。本文介绍了孔子学院在西方的盛行,因此属于报道类文章,应该是在报纸里出现。82. Grownups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never

22、practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words

23、 for years can teach her daughter the poem that begins “Twinkle, twinkle, little star” or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears. One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned something, additional learning trials increas

24、e the length of time we will remember it. In childhood we usually continue to practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as “Twinkle, twinkle, little star” and childhood tales suc

25、h as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn. The multiplication tables (乘法口诀表) are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood. The law of overlearning explains

26、 why cramming (突击学习) for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlea

27、rning, on the other hand, is really necessary for ones future development.67What is the main idea of Paragraph 1? APeople remember well what they learned in childhood. BChildren have a better memory than grownups. CPoem reading is a good way to learn words. DStories for children are easy to remember

28、.68The author explains the law of overlearning by_. Apresenting research findings Bsetting down general rules Cmaking a comparison Dusing examples69According to the author, being able to use multiplication tables is _. Aa result of overlearning Ba special case of cramming Ca skill to deal with math

29、problems Da basic step towards advanced studies70What is the authors opinion on cramming? AIt leads to failure in college exams. BIts helpful only in a limited way. CIts possible to result in poor memory. DIt increases students learning interest.【要点综述】本文是一篇议论文。成年人常常惊叹他们能很好地记着儿时学过的东西。作者认为这是儿时过度学习的结果,

30、是因为当我们儿时学会一样东西的时候,我们不是就此停止,而是继续练习,才使我们记忆深刻。文章用例证法说明了“过度学习”的概念。 最后作者谈到了“过度学习”的好处和“突击学习”的弊端。67. A段落大意题。根据文章第一段中的“Grownups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since.”可知,文章讲的是成年人常常惊叹他们非常好地记着儿时学过的东西。C、D断章取义,讲得太具体,B项错误,因为那是过度学习的结果,

31、不是儿时记忆力好。所以A正确。68. D推理判断题。根据文章的内容可知:作者采用了举例子的说明方法。比如:“practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them.”和“they the multiplication tables(乘法口诀表) are another of the things we overlearn in childhood.”69. A推理判断题。根据文章的第四段“because they are another of t

32、he things we overlearn in childhood.”可知,乘法口诀仍然是儿时过度学习的结果。所以选A。70. B推理判断题。根据文章最后一段中的“By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned.”可知,突击学习只在有限的方面有帮助。所以B正确。82. blue necklace hoping to protect themsel

33、ves against evils(灾祸)Peoples choice of colors is also influenced by their bodies reactions (反应)toward them. Green is said to be the most restful color. It has the ability to reduce pain and relax people both mentally and physically. People who work in green environments have been found to have fewer

34、 stomach aches.Red can cause a persons blood pressure to rise and increase peoples appetites(食欲). Many decorators will include different shades of red in the restaurant. Similarly, many commercial websites will have a red “Buy Now” button because red is a color that easily catches a persons eye. Blu

35、e is another calming color. Unlike red, blue can cause people to lose appetite. So if you want to eat less, some suggest that eating from blue plates can help. The next time you are deciding on what to wear or what color to decorate your room, think about the color carefully.60. Muslims regard green

36、 as a symbol of heaven mainly because of their _.A. cultural values B. commercial purposesC. personal experiences D. physical reactions to the color61. Why will many commercial websites have a red “Buy Now” button?A. To relax people physically.B. To increase peoples appetites.C. To encourage people

37、to make a purchase.D. To cause a persons blood pressure to rise.62. What color might help lose weight according to the text?A. Red. B. Green.C. Blue. D. Purple.63. Which of the following would be the most proper title for the text?A. Colors and Human BeingsB. The Cultural Meaning of ColorC. Colors a

38、nd Personal ExperiencesD. The Meaning and Function of Color【要点综述】本文主要讲颜色在不同的国家中代表不同含义以及在日常生活中的不同功能。60. A细节推断题。根据第二段中The answer depends largely on cultural values as well as personal experiences.可知颜色和文化价值以及个人经历有关。再根据for Muslims, it means heaven.可判断应该是文化价值而不是个人经历。61. C细节推断题。根据第四段中because red is a colo

39、r that easily catches a persons eye可知红色容易吸引眼球,意思是鼓励别人购买。62. C细节推断题。根据第五段中blue can cause people to lose appetite. So if you want to eat less, some suggest that eating from blue plates can help.可判断选C。63. D主旨大意题。本文主要讲颜色的不同意义和功能,所以可判断选D。83. There is no better way to enjoy Scottish traditions than going

40、fishing and tasting a little bit of whisky(威士忌) at a quiet place like the Inverlochy Castle. When Queen Victoria visited the castle in 1873 she wrote in her diary, “I never saw a lovelier spot. ” And she didnt even go fishing. Scotland is not easily defined. In certain moments, this quiet land of la

41、kes and grasses and mountains changes before your very eyes. When evening gently sweeps the hillside into orange light, the rivers, teeming with fish, can turn into streams of gold. As you settle down with just a fishing pole and a basket on the bank of River Orchy, near the Inverlochy Castle, any f

42、rustration(烦恼) will float away as gently as the circling water. Its just you and purple, pink, white flowers,seeking a perfect harmony. If you are a new comer to fishing, learning the basics from a fishing guide may leave you with a lifetimes fun. For many, fishing is more than a sport; it is an art

43、. Scotland offers interesting places where you can rest after a long days fishing. Set against a wild mountain and hidden behind woodland, the beautiful Inverlochy Castle Hotel below the Nevis is a perfect place to see the beauty of Scotlands mountains. Ben Nevis is the highest of all British mounta

44、ins, and reaching its 1343metre top is a challenge. But its not just what goes up that matters; what comes down is unique. More than 900 metres high, on the mountains north face, lies an allimportant source of pure water. Its name comes from the Gaelic language “usquebaugh ” or “water of life”; and

45、it is the single most important ingredient(原料) in Scotlands best known drink:whisky. 64. The story of Queen Victoria is to show that _. A. the Queen is rich in tour experienceB. the Castle is a good place to go in Scotland C. tasting whisky is better than going fishingD. 1873 is a special year for t

46、he Queen 65. How is Paragraph 2 mainly developed? A. By giving descriptions.B. By following time order. C. By analyzing causes.D. By making comparisons.66. What is Ben Nevis special for? A. The Inverlochy Castle Hotel.B. The beauty of its surroundings. C. The water from the mountain.D. The challenge

47、 up to its top.67. What is the main purpose of the passage? A. To introduce Scottish traditions to tourists.B. To show the attractions of Scotland to readers. C. To explore geographical characteristics of Scotland.D. To describe the pleasures of life in Scotland.【要点综述】该篇材料介绍了苏格兰Inverlochy Castle的迤逦风

48、光,既有地理风光,又有人文情怀。其写作目的是向读者介绍这里的风土人情,吸引游客观光游览。64. B推理判断题。引用维多利亚女王的故事目的是提升其城堡的名望。65. A推理判断题。该段首句Scotland is not easily defined(苏格兰很难定义)明示,该段材料使用的是白描的手法,即通过详尽的描述来说明此地风光无限。66. C细节理解题。短文最后一段直接说明Ben Nevis的特产酿造上等威士忌的优质水源。67. B写作意图题。该篇材料不惜笔墨描述Inverlochy Castle及其附近的风光,其目的显而易见:招揽游客。84. To take the apple as a f

49、orbidden fruit is the most unlikely story the Christians(基督教徒) have ever cooked up. For them, the forbidden fruit from Eden is evil (邪恶的). So when Columbus brought the tomato back from South America, a land mistakenly considered to be Eden, everyone jumped to the obvious conclusion. Wrongly taken as

50、 the apple of Eden, the tomato was shut out of the door of Europeans. What made it particularly terrifying was its similarity to the mandrake,a plant that was thought to have come from Hell (地狱). What earned the plant its awful reputation was its roots which looked like a driedup human body occupied

51、 by evil spirits. Though the tomato and the mandrake were quite different except that both had bright red or yellow fruit, the general population considered them one and the same, too terrible to touch. Cautious Europeans long ignored the tomato, and until the early 1700s most_of_the_Western_people_

52、continued_to_drag_their_feet. In the 1880s, the daughter of a wellknown plant expert wrote that the most interesting part of an afternoon tea at her fathers house had been the “introduction of this wonderful new fruitor is it a vegetable?” As late as the twentieth century some writers still classed

53、tomatoes with mandrakes as an “evil fruit”. But in the end tomatoes carried the day.The hero of the tomato was an American named Robert Johnson, and when he was publicly going to eat the tomato in 1820,people journeyed for hundreds of miles to watch him drop dead. “What are you afraid of?” he shoute

54、d. “Ill show you fools that these things are good to eat!”Then he bit into the tomato.Some people fainted. But he survived and, according to a local story,set up a tomatocanning factory.68. The tomato was shut out of the door of early Europeans mainly because _. A. it made Christians evil B. it was

55、the apple of Eden C. it came from a forbidden land D. it was religiously unacceptable69. What can we infer from the underlined part in Paragraph 3? A. The process of ignoring the tomato slowed down. B. There was little progress in the study of the tomato. C. The tomato was still refused in most west

56、ern countries.D. Most western people continued to get rid of the tomato.70. What is the main reason for Robert Johnson to eat the tomato publicly? A. To make himself a hero. B. To remove peoples fear of the tomato. C. To speed up the popularity of the tomato. D. To persuade people to buy products fr

57、om his factory. 71. What is the main purpose of the passage? A. To challenge peoples fixed concepts of the tomato. B. To give an explanation to peoples dislike of the tomato. C. To present the change of peoples attitudes to the tomato. D. To show the process of freeing the tomato from religious infl

58、uence.【要点综述】本文介绍了西红柿被欧洲人视为禁果而长期受到敌视的历史渊源,而文章最后叙述的第一位在公众面前食用该禁果的先贤Robert Johnson的壮举则让西红柿红遍全球。68. D细节理解题。第一段先谈及苹果被基督教徒视为禁果,而和苹果外观极为相似的西红柿一样被欧洲人排斥。69. C推理判断题。该句前半部分中的ignore一词明示西红柿被视为禁果的现实,而该段最后一句则强化了对此论断的佐证。70. B推理判断题。从勇士Robert Johnson对公众的质问句 “What are you afraid of?”及“Ill show you fools that these thi

59、ngs are good to eat!”中可见其壮举的目的是为了让人们摒弃对西红柿的恐惧及偏见。71. C写作意图题。短文前半部分介绍了西红柿被视为禁果的原因,而最后一段则记录了Robert Johnson食用所谓禁果的壮举,其写作目的是介绍人们对西红柿态度转变的历史过程。85.Easter(复活节)is still a great day for worship, candy in baskets and running around the yard finding eggs, but every year it gets quite a bit worse for bunnies.An

60、d no, not because the kids like to pull their ears. The culprit is climate change, and some researchers found that rising temperatures are having harmful effects on at least five species of rabbit in the US.Take the Lower Keys Marsh rabbit, for instance. An endangered species that lives in the Lower

61、 Florida Keys, this species of cottontail is a great swimmerit lives on the islands!but it is already severely affected by development and now by rising sea levels. According to the Center for Biological Diversity, an ocean level rise of only 0.6 meters will send these guys jumping to higher ground

62、and a 0.9meter rise would wipe out their habitat(栖息地)completely.The snowshoe hare, on the other hand, has a color issue. Most of these rabbits change their fur color from white in the wintertime to brown in the summer, each designed to give them better cover from predators(捕食者). As the number of day

63、s with snow decreases all across the country, however, more and more bunnies are being left in white fur during brown dirt days of both fall and spring, making them an easier mark for predators. Researchers know that the color change is controlled by the number of hours of sunlight, but whether the

64、rabbit will be able to adapt quick enough to survive is a big question. The National Wildlife Federation has reported that hunters have noticed their numbers are already markedly down.American pikas or rock rabbits, a relative of rabbits and hares, might be the first of these species to go extinct d

65、ue to climate change. About 78 inches long, pikas live high in the cool, damp mountains west of the Rocky Mountains. As global temperatures rise, they would naturally migrate(迁移) to higher groundbut they already occupy the mountaintops. They cant go any higher. The National Wildlife Federation repor

66、ts that they might not be able to stand the new temperatures as their habitat heats up.The volcano rabbit has the same problem. These rabbits live on the slopes of volcanoes in Mexico, and recent studies have shown that the lower range of their habitat has already shifted upward about 700 meters, bu

67、t there are not suitable plants for them to move higher, so they are stuck in the middle. Scientists are concerned about their populations.Native to the US, pygmy rabbits weigh less than 1 pound and live in the American West. They are believed to be the smallest rabbits in the world. Their habitats

68、have been destroyed by development. Several populations, such as the Columbia Basin pygmy, almost went extinct and were saved by zoo breeding programs. Pygmy rabbits also rely on winter cover by digging tunnels through the snow to escape predators, but lesser snowfall is leaving them exposed.All of

69、this gives new meaning to dressing up in a giant bunny costume this Easter.41The writer mentions Easter at the beginning of the passage in order to _.Ashow the importance of Easter DayBintroduce the issue about bunniesCremind people of Easter traditionsDdiscuss the relationship between Easter and bu

70、nnies42The word “culprit”(Paragraph 2)is closest in meaning to _.Acriminal BjudgeCvictim Dproducer43According to the passage, some rabbits can now be easily discovered by predators because they _.Aare exposed to more skillful huntersBhave moved to habitats with fewer plantsChavent adapted themselves

71、 to climate changeDcant change their fur color into white in the fall and the spring44The problem faced by volcano rabbits and rock rabbits is that _.Aboth are affected by less snowBboth are affected by rising sea levelsCneither can find enough foodDneither can migrate to higher places45Which best d

72、escribes the writers tone in the passage?AApproving. BConcerned.CEnthusiastic. DDoubtful.【要点综述】复活节的兔子,本应该是很喜庆的动物,但是现状却是由于气候变化,很多兔子面临着灭绝的危险,那么它们到底有着怎么样的困境呢?让我们读文章去了解一下吧。41. B推理判断题。从文章第一段gets quite a bit worse for bunnies和第二段And no, not because the kids like等知,第一段提到复活节的目的在于引出下文中关于兔子的话题,故应该选B项。42. A词义猜

73、测题。从文章第二段And no, not because the kids like和is climate change,以及下文多次提到的兔子们遭受到的困境可知,这里culprit表示“罪魁祸首,灾难制造者”的含义,所以词义同A项。43. C推理判断题。从第二段知,受气候的影响,兔子们遇到了困境。比如第三段提到的Lower Keys Marsh rabbit(湿地兔)和第四段提到的the snowshoe hare(雪兔)都反映出它们对环境变化的不适应,这才是造成它们受困的原因,所以选C项。44. D细节理解题。从第五段they would naturally migrate(迁移) to

74、higher groundbut theyThey cant go any higher和第六段but there are not suitable plants for them to move higher知,这两种兔子濒临灭绝的原因在于它们都无法进一步向高地迁徙。所以选D项。45. B观点态度题。从第一段gets quite a bit worse for bunnies,以及全文字里行间作者对于兔子遭遇的表述可以看出,作者对于有些兔子濒临灭绝的现状表现出了关心和担忧,所以选B项。86.The Pacific island nation of Nauru used to be a bea

75、utiful place. Now it is an ecological disaster area. Naurus heartbreaking story could have one good consequenceother countries might learn from its mistakes. For thousands of years, Polynesian people lived on the remote island of Nauru, far from western civilization. The first European to arrive was

76、 John Fearn in 1798. He was the British captain of the Hunter, a whaling ship. He called the island Pleasant Island. However, because it was very remote, Nauru had little communication with Europeans at first. Then whaling ships and other traders began to visit, bringing guns and alcohol. These elem

77、ents destroyed the social balance of the twelve family groups on the island. A tenyear civil war started, which reduced the population from 1,400 to 900. Naurus real troubles began in 1899 when a British mining company discovered phosphate(磷酸盐) on the island. In fact, it found that the island of Nau

78、ru was nearly all phosphate, which is a very important fertilizer for farming. The company began mining the phosphate. A phosphate mine is not a hole in the ground; it is a stripmine. When a company stripmines, it removes the top layer of soil. Then it takes away the material it wants. Stripmining t

79、otally destroys the land. Gradually, the lovely island of Nauru started to look like the moon. In 1968, Nauru became one of the richest countries in the world. Every year the government received millions and millions of dollars for its phosphate. Unfortunately, the leaders invested the money unwisel

80、y and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses. Soon people realized that they had a terrible problemtheir phosphate was running out. Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing. By 2000, Nauru was almost financially ruined. E

81、xperts say that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island. This will probably never happen.56. What might be the authors purpose in writing the text?A. To seek help for Naurus problems.B. To give a warning to other countries.C. To show the importance of mon

82、ey.D. To tell a heartbreaking story of a war. 57. What was Nauru like before the Europeans came?A. Rich and powerful. B. Modern and open.C. Peaceful and attractive. D. Greedy and aggressive. 58. The ecological disaster in Nauru resulted from _. A. soil pollutionB. phosphate overminingC. farming acti

83、vityD. whale hunting59. Which of the following was a cause of Naurus financial problem?A. Its leaders misused the money.B. It spent too much repairing the island.C. Its phosphate mining cost much money.D. It lost millions of dollars in the civil war. 60. What can we learn about Nauru from the last p

84、aragraph?A. The ecological damage is difficult to repair.B. The leaders will take the experts words seriously.C. The island was abandoned by the Nauruans.D. The phosphate mines were destroyed. 【要点综述】文章主要讲述了太平洋岛国瑙鲁如何从一个环境优美的天堂岛变成一个生态失衡、满目疮痍的小岛。56. B写作意图题。由文章第一段的“Now it is an ecological disaster area.

85、 Naurus heartbreaking story could have one good consequenceother countries might learn from its mistakes.”可以看出,作者的目的是给当前很多只注重发展经济而忽略环境保护的国家一个警告。故选B。57. C细节理解题。从第一段提到的“太平洋上的国家瑙鲁岛曾经是一个美丽的地方”看出,瑙鲁岛attractive;由第二段第一句以及第三段第一句可知,上千年来,瑙鲁岛的人们生活在偏远的小岛上,过着平静的生活。故选C。58. B细节理解题。由最后一段的“Soon people realized that

86、they had a terrible problemtheir phosphate was running out. Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing.”可以看出“磷酸盐逐渐减少,开采殆尽”。由此可以看出,“磷酸盐的过量开采”导致了生态灾难。故选B。59. A细节理解题。由最后一段的“Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses. ”看出,是领导人不正确使用资金导致了财政问题。故选A。60. A推理判断题。文章最后告诉我们:Experts say that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island,也就是说:瑙鲁岛上的生态损失弥补起来需要大量的资金和时间,即选项所说的“修复起来很难”。故选A。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1