ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:25 ,大小:103.50KB ,
资源ID:387832      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-387832-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省六校联盟2021届高三英语考前热身考试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省六校联盟2021届高三英语考前热身考试题(含解析).doc

1、广东省六校联盟2021届高三英语考前热身考试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡指定位置上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。第一部分 阅读(共两节,满分 50 分)第一节(共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分)阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AGrowing Green Thumbs Callies Kids by Calloway NurseryDent

2、on, 940/591-8865; Flower Mound, 972/691-2650; Lewisville, 972/315-3133. LEARN: Kids aged 5-12 can explore and plant in the Calloway gardens with a caregivers supervision at 9:30 am on the first or third Wednesdays from June to August. A garden expert will share tips and advice for the best gardening

3、 practices during the 45-minute session (beginning on June 2). Preregistration online is required.COST: FreeDenton Childrens Community Garden2200 Bowling Green Ave, Denton, 940/349-2883. LEARN: Join the weekend work at the community garden, where caregivers, parents and master gardeners help childre

4、n of all ages plant new vegetables, water the plants, harvest from the gardens and more. The instructors also lead games about nutrition, good and bad insects and more. 10 am-5 pm on Saturdays. COST: FreeCoppell Community Gardens 255 Parkway Blvd, Coppell. www.copp11communitygarden.orgLEARN: Kids of

5、 all ages (with a parent/caregiver) can volunteer at either the Helping Hands Garden (255 Parkway Blvd) or Ground Delivery Garden (450 S. Denton Tap Road). Children will have the opportunity to till the ground, plant vegetables, harvest from the garden and more. Master gardeners are available on sit

6、e; all harvested foods are either sold at the communitys farmers market or donated to the area food bank. Work begins every Saturday at about 9 am.COST: Free1. To plant in the Calloway gardens, what do kids need to do?A. To register online before hand.B. To be present every Wednesday.C. To be under

7、supervision throughout the year.D. To visit for more information.2. What do the three gardens have in common?A. They are based in Denton.B. They are intended for all ages.C. They are available every weekend.D. They are free of charge.3. This piece of writing is most probably issued by .A. a food ind

8、ustry in bad need of fundingB. a website promoting gardening facilitiesC. an institution offering learning programsD. an association publicizing botanical gardens【答案】1. A 2. D 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了三个教授园艺课程的花园的情况,包括网站、活动时间和费用等。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“Preregistration online is required.(需要在线预先注册)”可知,

9、要在Calloway花园里种植,孩子们需要提前在网上注册。故选A。【2题详解】细节理解题。根据三个活动COST部分“COST: Free(费用:免费)”可知,这三个花园的共同之处是他们是免费的。故选D。【3题详解】推理判断题。根据第一段中“LEARN: Kids aged 5-12 can explore and plant in the Calloway gardens with a caregivers supervision at 9:30 am on the first or third Wednesdays from June to August. A garden expert w

10、ill share tips and advice for the best gardening practices during the 45-minute session (beginning on June 2).(学习:5到12岁的孩子可以在6月至8月的第一个或第三个星期三上午9:30在护工的监督下在卡洛威花园探索和种植。 在为期45分钟的课程中(从6月2日开始),一位园艺专家将分享关于最佳园艺实践的技巧和建议)”;第二段中“LEARN: Join the weekend work at the community garden, where caregivers, parents a

11、nd master gardeners help children of all ages plant new vegetables, water the plants, harvest from the gardens and more. The instructors also lead games about nutrition, good and bad insects and more.(学习:周末去社区花园工作,看护人、父母和园艺大师会帮助各个年龄段的孩子种植新蔬菜、浇水、从花园中收获等等。 指导者还会进行关于营养、昆虫好坏等内容的游戏)”以及第三段中“LEARN: Kids of

12、 all ages (with a parent/caregiver) can volunteer at either the Helping Hands Garden (255 Parkway Blvd) or Ground Delivery Garden (450 S. Denton Tap Road).(学习:所有年龄段有父母或监护者的孩子都可以在“帮助之手花园”(255 Parkway Blvd)或“地面配送花园”(450 S. Denton Tap Road)做志愿者)”结合文章主要介绍了三个教授园艺课程的花园的情况,包括网站、活动时间和费用等。可推知,文章很可能是由提供学习课程的机

13、构发布的。故选C。BI was 16 years old the day I skipped school for the first time. It was easily done: Both my parents left for work before my school bus arrived, so when it showed up at my house on that cold winter morning, I simply did not get on. The perfect crime!And what did I do with myself on that glo

14、rious stolen day, with no adult in charge and no limits on my activities? Did I get high? Hit the mall for shopping?Nope. I built a warm fire in the wood stove, prepared a bowl of popcorn, grabbed a blanket, and read. I was thrilled and transported by a book it was Hemingways The Sun Also Risesand I

15、 just needed to be alone with it for a little while. I ached to know what would happen to Jake Barnes and Lady Brett Ashley and Robert Cohn. I couldnt bear the thought of sitting in a classroom taking another biology exam when I could be traveling through Spain in the 1920s with a bunch of expatriat

16、es (异乡客).I spent that day lost in words. Time fell away, as the room around me turned to mist, and my role as a daughter, sister, teenager, and student in the world no longer had any meaning. I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed in something I

17、 loved.Looking back on it now, I can see that some subtle things were happening to my mind and to my life while I was in that state of absorption. Hemingways language was quietly braiding itself into my imagination. I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a go

18、od and solid plot. In other words, I was learning how to write. Without realizing it, I was on the trail of my own fate. Writing now absorbs me the way reading once did and happiness is their generous side effect.4. Why did the author skip school on that day?A. Because her parents left home early.B.

19、 Because she was attracted by a novel.C. Because she planned to go shopping.D. Because she missed the school bus.5. What did the author think is the source of true joy?A. Reading by the fire.B. Travelling in Spain.C. Freeing herself from the roles.D. Being lost in ones passion.6. Which word can best

20、 replace the underlined phrase “braiding itself into” in the last paragraph?A. Entering.B. Recovering.C. Weakening.D. Blocking.7. What can we infer from the last paragraph?A. I was aware of the subtle things back then.B. I simply learnt how to write on the internet.C. Hemingways style influenced me

21、a lot.D Becoming a writer was my childhood dream.【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者通过讲述自己因为被海明威的作品吸引而逃学的事说明海明威的风格对自己影响很大。【4题详解】细节理解题。根据文章第一段“I was 16 years old the day I skipped school for the first time.(我第一次逃学的时候16岁。)和第三段“I was thrilled and transported by a book it was Hemingways The Sun Al

22、so Risesand I just needed to be alone with it for a little while.(海明威的太阳照样升起让我兴奋不已,我只是想独自一人看一会儿。)”可知,作者被一本小说吸引所以逃学。故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第四段“I had accidentally come across the key to perfect happiness: I had become completely absorbed in something I loved.(我偶然发现了完美幸福的关键:我已经完全沉浸在我喜欢的事情中。)”可知,作者认为真正快乐的源泉

23、是沉浸于自己所爱的东西中。故选D项。【6题详解】词句猜测题。根据划线词所在句上文“Looking back on it now, I can see that some subtle things were happening to my mind and to my life while I was in that state of absorption.(现在回想起来,当我沉浸在这种状态时,我可以看到一些微妙的事情发生在我的思想和我的生活中。)”以及下文“I was downloading information about how to create simple and elegant

24、 sentences, a good and solid plot.(我下载的信息是关于如何创建简单优雅的句子以及一个良好而坚实的情节。)”可以推断出海明威的语言风格在潜移默化之中影响了作者对语言的感悟,所以划线句 “Hemingways language was quietly braiding itself into my imagination.”指海明威的语言风格“进入”作者的想象中,影响了作者,即划线词意为“进入”。A. Entering进入;B. Recovering破坏;C. Weakening弱化;D. Blocking堵塞。故选A 项。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“H

25、emingways language was quietly braiding itself into my imagination. I was downloading information about how to create simple and elegant sentences, a good and solid plot. In other words, I was learning how to write.(海明威的语言悄悄地融入了我的想象。我下载的信息是关于如何创建简单优雅的句子以及一个良好而坚实的情节。换句话说,我在学习如何写作。)”可知,海明威的语言悄悄地编织在作者的

26、想象中,并且作者通过读海明威的作品学习如何写作,因此可以推断出海明威的风格对作者影响很大。故选C项。CIt is an uncomfortable fact that civilized society is almost completely dependent upon fossil fuels in nearly every aspect. Whether you believe there are hundreds of years or just a few decades left of this resource, the fact remains that it is a li

27、mited resource. At some point, fossil fuels are going to either be gone or become too expensive to realistically use. That is, when fossil fuels become too expensive to use, people will just start using something else. Though this may work well in theory, actually shifting from fossil fuels is not t

28、he same as shifting from one brand of shampoo to another.This is entirely due to the fact that humans rely so much on the infrastructure (基础设施) they have developed, which is entirely dependent upon this resource, accounting for 85% of the United States energy use. If the world were entirely dependen

29、t upon solar energy, that would be fine because sunlight is a continuing resource. However, at the current state of things, humans are in a dangerous position owing to its complete dependence upon one single limited input.Fossil fuels are also responsible for a significant amount of land, water, and

30、 air pollution beyond their carbon dioxide (二氧化碳) production. For example, coal mining brings solid wastes to the surface that would normally remain underground and the areas around a mine can remain barren (贫瘠的) for generations due to the lack of proper topsoil. The burning of coal for energy also

31、produces many different types of particulate (微粒的) matter that pollutes the air. Compared with fossil fuels, renewable energy is far more environmentally friendly.There exists an argument that renewable energy options are not as efficient as fossil fuels because the deployment (部署) of renewable ener

32、gy equipment like the wind turbine (风力涡轮机) costs a lot of money. However, when factors such as pollution and climate change are considered, renewable energy is actually far more efficient than fossil fuels. And fossil fuels will be surely replaced by renewable energy whether it is your generation or

33、 your grandchildrens.8. According to paragraph 1, we know fossil fuels _.A. are heavily depended on by humansB. are a symbol of civilized societyC. are becoming more and more expensiveD. can be replaced by other resources soon9. What does This in paragraph 2 refer to?A. That it is necessary to use s

34、olar energy.B. That it is hard to stop using fossil fuels.C. That people have overconsumed fossil fuels.D. That people have developed so many infrastructures.10. What is the purpose of paragraph 3?A. To show the relationship between greenhouse gases and fossil fuels.B. To present negative consequenc

35、es brought by fossil fuels.C. To introduce how carbon dioxide affects the environment.D. To explain why fossil fuels should be used.11. What is the text mainly about?A. Renewable energy equipment is economically-beneficial.B. Renewable energy produces less energy than fossil fuels.C. It is very urge

36、nt for people to shift to renewable energy.D. It is an unstoppable trend to use renewable energy.【答案】8. A 9. B 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇议论文。本文主要通过陈述化石燃料这种资源的减少、不可再生和对环境的危害,让人们意识到使用可再生能源是一个必然的、势不可挡的趋势。【8题详解】细节理解题。根据第一段的It is an uncomfortable fact that civilized society is almost completely dependent up

37、on fossil fuels in nearly every aspect.可知文明社会几乎在每个方面都完全依赖化石燃料,即人类几乎完全依靠化石燃料。A. are heavily depended on by humans(人类严重依靠化石燃料)符合以上说法,故选A项。【9题详解】词意猜测题。根据第一段和第二段的That is, when fossil fuels become too expensive to use, people will just start using something else. Though this may work well in theory, actu

38、ally shifting from fossil fuels is not the same as shifting from one brand of shampoo to another. This is entirely due to the fact that humans rely so much on the infrastructure (基础设施) they have developed可知,当化石燃料变得太贵而不能使用时,人们就会开始使用其他方法。虽然这在理论上行得通,但实际上从化石燃料的转变并不像是从一个牌子的洗发水换成另一个牌子的洗发水。This完全是由于人类如此依赖这

39、种资源发展的基础设施。结合句意可知,this指代上文提到的内容,即人类很难停止使用化石燃料。B. That it is hard to stop using fossil fuels.(停止使用化石燃料很难)符合以上说法,故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第三段的Fossil fuels are also responsible for a significant amount of land, water, and air pollution beyond their carbon dioxide (二氧化碳) production.可知化石燃料除了产生二氧化碳,还会造成大量土地、水和

40、空气污染。由此推测写本段的主要目的是陈述化石燃料带来的负面影响。B. To present negative consequences brought by fossil fuels.(为了陈述化石燃料带来的负面结果)符合以上推测,故选B项。【11题详解】主旨大意题。根据文章的主要内容,尤其是最后一段的However, when factors such as pollution and climate change are considered, renewable energy is actually far more efficient than fossil fuels. And fo

41、ssil fuels will be surely replaced by renewable energy whether it is your generation or your grandchildrens. (然而,如果考虑到污染和气候变化等因素,可再生能源实际上比化石燃料的效率要高得多。无论是你们这一代,或者你们的子孙后代,化石燃料肯定会被可再生能源所取代)可知本文主要通过陈述化石燃料这种资源的减少、不可再生和对环境的危害,让人们意识到使用可再生能源是一个必然的、势不可挡的趋势。D. It is an unstoppable trend to use renewable energ

42、y. (使用可再生能源是一个势不可挡的趋势)符合以上说法,故选D项。DMedia multitasking, such as scrolling through social media while watching a movie, may be linked to more brief failures in attention and difficulty remembering things.“Our data support the idea that we should be aware of how we engage with media,” says Kevin Paul M

43、adore at Stanford University in California. He and his team compared peoples self-reported levels of media multitasking with their performances in a memory task, as part of a study including 80 participants aged 18 to 26.The researchers specifically tested episodic memory, which helps us recall even

44、ts, by presenting the participants with images of objects on a computer and then later asking them to recall whether they had seen the objects earlier or not. At the same time, the team used EEG and eye tracking to monitor peoples attentiveness.Madore and his colleagues also asked participants to co

45、mplete a questionnaire to determine how often they engage in various forms of media multitasking, such as texting while watching TV or reading while listening to music. They found that people who reported more frequent media multitasking had more brief failures in attention during the memory task, w

46、hich was associated with increased difficulties with remembering.“I think conscious awareness of attentiveness and limiting potential distractions can go a long way in memory preparedness and reducing mind wandering or mind blanking” says Madore. “Resisting media multitasking during school lectures

47、or work zones, or limiting media multitasking to set times, could be valuable.”“Media multitasking is becoming more prominent. We dont actually know anything about the effects yet,” says Amy Orben at the University of Cambridge. It will be important to investigate whether media multitasking causes b

48、rief attentional failure and memory failure or whether there is another factor, such as how generally distractible a person is, that could explain the association. “This could be investigated through studies that monitor people over time and this is a really interesting area that we should explore,”

49、 she says.12. What were the research subjects asked to do?A. Monitor their attentiveness.B. Recall the content of the images.C. Describe their frequency of media multitasking.D. Answer some questions on potential distractions.13. According to Madore, what can benefit peoples memory?A. Avoiding mind

50、wandering.B. Restricting media multitasking.C. Engaging less with social media.D. Being aware of potential distractions.14. What will the future study most probably focus on?A. How generally distractible a person is.B. How to monitor people in the long run.C. What should be factored in attentional f

51、ailures.D. Whether media multitasking gives rise to inattention.15. What can be a suitable title for the text?A. More Media Multitasking, Worse MemoryB. More Media Multitasking, Less EfficiencyC. Media Multitasking a Barrier to SuccessD. Media Multitasking a Distraction from Work【答案】12. C 13. B 14.

52、D 15. A【解析】【分析】这是一篇说明文。研究发现同时处理多个多媒体任务可能导致记忆力变差,文章介绍了这项研究开展的过程以及研究人员指出限制媒体多任务可以有助于人们的记忆,未来的研究最可能关注媒体多任务处理是否会引起注意力不集中的问题。【12题详解】细节理解题。根据第二段中“He and his team compared peoples self-reported levels of media multitasking with their performances in a memory task, as part of a study including 80 participan

53、ts aged 18 to 26.(他和他的团队对80名年龄在18岁至26岁之间的参与者进行了一项研究,将他们自我报告的媒体多任务处理水平和他们在记忆任务中的表现进行了比较)”可知,研究对象被要求描述他们对媒体多任务处理的频率。故选C。【13题详解】细节理解题。根据倒数第二段“I think conscious awareness of attentiveness and limiting potential distractions can go a long way in memory preparedness and reducing mind wandering or mind bla

54、nking,” says Madore. “Resisting media multitasking during school lectures or work zones, or limiting media multitasking to set times, could be valuable.”(Madore说:“我认为,有意识地意识到注意力的集中,限制潜在的干扰,对记忆准备和减少神游或思维空白大有帮助。在学校讲座或工作区域抵制媒体多任务处理,或将媒体多任务处理限制在特定时间,可能是有价值的。”)”可知,Madore认为限制媒体多任务可以有助于人们的记忆。故选B。【14题详解】推理判

55、断题。根据最后一段中“It will be important to investigate whether media multitasking causes brief attentional failure and memory failure or whether there is another factor, such as how generally distractible a person is, that could explain the association. “This could be investigated through studies that monit

56、or people over time and this is a really interesting area that we should explore,” she says.(研究媒体多任务处理是否会导致短暂的注意力和记忆障碍,或者是否有另一个因素(比如一个人通常会分心)可以解释这种关联,这将是很重要的。她说:“这可以通过长期监测人们的研究进行调查,这是一个值得我们探索的有趣领域。”)”可推知,未来的研究最可能关注媒体多任务处理是否会引起注意力不集中的问题。故选D。【15题详解】主旨大意题。根据第一段“Media multitasking, such as scrolling thr

57、ough social media while watching a movie, may be linked to more brief failures in attention and difficulty remembering things.(同时处理媒体任务,比如一边看电影一边在社交媒体上滚动屏幕,可能与注意力不集中和记忆困难有关)”结合文章说明了研究发现同时处理多个多媒体任务可能导致记忆力变差,文章介绍了这项研究开展的过程以及研究人员指出限制媒体多任务可以有助于人们的记忆,未来的研究最可能关注媒体多任务处理是否会引起注意力不集中的问题。可知,A选项“媒体处理任务越多,记忆力越差”

58、最符合文章标题。故选A。第二节 (共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多 余选项。How to Understand the Mind of an InterviewerGetting inside an interviewers head can be tricky, as their perspective will change according to personality type, professional role, and personal experience._16_Researc

59、h the company to determine what the interviewer is looking for. Company culture (work-life balance, atmosphere, etc.) is a great indicator of what your interviewer will want to see in candidates. _17_You can look for company mission statements for a better understanding of company culture, or quotes

60、 from top-level executives, like CEOs, which often set the tone for company culture.Look up the interviewer when possible._18_ This is the perfect chance to look up background information on the interviewer on the companys website. Professional and social media platforms can also help you better kno

61、w what to expect from an interviewer._19_ Many interviewers determine the truthfulness of your resume this way. If you respond with answers that are inconsistent with what you wrote in your resume, many interviewers will interpret it as a red flag. Thus, remember to review the start and end dates of

62、 positions listed on your resume and try not to take offense to this kind of fact checking.Identify how the interviewers position will influence expectations. The role of your interviewer usually has an impact on what that person expects from a candidate. An HR representative, for example, will want

63、 to know youre a good fit with the company culture and values. A direct manager, however, would be most interested in your practical ability to do the job.Regardless of their roles, most interviewers will want to know youll make their lives easier. _20_A. Be consistent with what you wrote in your re

64、sume.B. Expect the interviewer to quiz you on your resume.C. Therefore, its not an easy job to understand their mind.D. So try to make a point of addressing this during the interview.E. Usually, youll be informed of your interviewers name before you meet them.F. However, you can research on the inte

65、rviewer and tailor your answers to stand out.G. In most situations, interviewers will expect you to share similar values with the company.【答案】16. F 17. G 18. E 19. B 20. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了一些有助于理解面试官想法的方法。【16题详解】根据上文“Getting inside an interviewers head can be tricky, as their perspective will c

66、hange according to personality type, professional role, and personal experience.(了解面试官的想法可能是件棘手的事情,因为他们的观点会根据个性类型、职业角色和个人经历而变化)”以及下一段中“Research the company to determine what the interviewer is looking for. Company culture (work-life balance, atmosphere, etc.) is a great indicator of what your interv

67、iewer will want to see in candidates.(调查公司,了解面试官在寻找什么。公司文化(工作与生活的平衡,氛围等)是面试官希望在应聘者身上看到的一个很好的指标)”可知,上文提到了解面试官所存在的困难,后文则介绍了了解的方法,可知本句与上文构成转折,指出可以研究面试官,F选项中the interviewer对应上文中an interviewer。故F选项“但是,你可以研究一下面试官,调整你的回答使自己脱颖而出”符合语境,故选F。【17题详解】根据上文“Company culture (work-life balance, atmosphere, etc.) is a

68、 great indicator of what your interviewer will want to see in candidates.(公司文化(工作与生活的平衡,氛围等)是面试官希望在应聘者身上看到的一个很好的指标)”可知,上文提到面试官希望在应聘者身上看到公司文化,即和公司有相似的价值观,故G选项“在大多数情况下,面试官希望你和公司有相似的价值观”符合语境,故选G。【18题详解】根据后文“This is the perfect chance to look up background information on the interviewer on the companys

69、website. Professional and social media platforms can also help you better know what to expect from an interviewer.(这是在公司网站上查找面试官背景信息的绝佳机会。 专业和社交媒体平台也可以帮助你更好地了解面试官的期望)”可知,后文提到了查找面试官背景信息的绝佳机会,可推测本句是在说明这个机会是:在见到面试官之前被告知他们的名字。故E选项“通常,你在见到面试官之前就会被告知他们的名字”符合语境,故选E。【19题详解】根据后文“Many interviewers determine t

70、he truthfulness of your resume this way. If you respond with answers that are inconsistent with what you wrote in your resume, many interviewers will interpret it as a red flag. Thus, remember to review the start and end dates of positions listed on your resume and try not to take offense to this ki

71、nd of fact checking.(很多面试官通过这种方式来判断你简历的真实性。如果你的回答和你在简历中写的不一致,很多面试官会认为这是一个危险信号。因此,记得查看简历上职位的开始和结束日期,不要因为这种事实核查而冒犯别人)”可知,本段主要是关于面试官对简历的处理方式和看法,B选项中resume对应后文中resume。故B选项“期待面试官就你的简历提问”符合语境,故选B。【20题详解】根据上文“Regardless of their roles, most interviewers will want to know youll make their lives easier.(不管他们

72、的职责是什么,大多数面试官都希望知道你能让他们的生活更轻松)”可知,上文提到多数面试官都希望知道应聘者能让他们的生活更轻松,故本句与上文构成因果关系,指出应利用这一点在面试中进行强调。故D选项“所以试着在面试中强调这一点”符合语境,故选D。第三部分 语言运用(共两节,满分 30 分)第一节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Flores never expected he would turn an Internet celebrity over night! He was on his deli

73、very_21_ in Houston on Monday when he found a 5-month-old baby abandoned on the side of a road after a(n) _22_ carjacking (劫车). With the help of the nearby _23_, Flores was able to reunite the kidnapped baby with his mother.“When I went close to the baby, I wanted to cry, because its impossible the

74、baby can be here on the side of the street_24_,” Flores told ABC News.Home surveillance video showed the baby being_25_ on the side of the road Monday morning. Agent Security said the video showed several delivery truck drivers had driven past the baby in the 22 minutes before Flores_26_ him.The her

75、o driver quickly alerted the closest resident and _27_ police, who were searching for the baby nearby. He _28_ the officers back to the house where the _29_ was caring for the child.“I asked the neighbors if the baby belongs to them, they said, What, are you kidding me?” said Flores. “The police cam

76、e, like 5 to 10 cars of police, with the mom crying, and they told me the baby was stolen with the _30_.”The Houston Police Department _31_ to ABC news that no arrests have been made so far. Its asking for the community to help_32_ the driver seen dropping the baby off in the surveillance video.Flor

77、es began _33_ for Amazon at the beginning of the coronavirus pandemic. He told ABC News he has already delivered thousands of packages, but this was the best _34_ hes ever made and “the best thing thats happened to me in my_35_.”21. A. tourB. routeC. searchD. adventure22. A. randomB. accidentalC. co

78、nstantD. apparent23. A. reportersB. residentsC. driversD. passers-by24. A. aloneB. asleepC. aliveD. awake25. A. hurtB. protectedC. leftD. adopted26. A. spottedB. recognizedC. hitD. scared27. A. flagged downB. took downC. turned downD. brought down28. A. rushedB. persuadedC. ledD. signaled29. A. doct

79、orB. neighborC. familyD. agent30. A. walletB. videoC. truckD. car31. A. consultedB. confirmedC. concludedD. continued32. A. punishB. praiseC. drawD. identify33. A. drivingB. advertisingC. trainingD. monitoring34. A. discoveryB. memoryC. recoveryD. delivery35. A. companyB. communityC. jobD. dream【答案】

80、21. B 22. D 23. B 24. A 25. C 26. A 27. A 28. C 29. B 30. D 31. B 32. D 33. A 34. D 35. C【解析】【分析】这是一篇新闻报道,讲述了Flores在路边捡到了一个被劫车后遗弃的婴儿并帮助他与母亲团圆的故事。【21题详解】考查名词词义辨析。句意:周一,他在休斯顿送货的路上发现一个5个月大的婴儿被人劫车后遗弃在路边。A. tour旅行;B. route路线;C. search搜索;D. adventure冒险。根据设空前的delivery和设空后的in Houston可知,此处指他在休斯顿送货的路上发现一个被遗弃的

81、婴儿。故选B项。【22题详解】考查形容词词义辨析。句意:周一,他在休斯顿送货的路上发现一个5个月大的婴儿被人劫车后遗弃在路边。A. random随机的;B. accidental意外的;C. constant不变的;D. apparent明显的。根据“5-month-old baby abandoned on the side of a road”和“Flores was able to reunite the kidnapped baby with his mother”可知,这是一次明显的劫车后婴儿被遗弃在路边的事件。故选D项。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:在附近居民的帮助下,Fl

82、ores得以让被绑架的婴儿和他的母亲团聚。A. reporters记者;B. residents居民;C. drivers司机;D. passers-by过路者。根据空前“the nearby”和下文中“alerted the closest resident”可知,应该是在附近居民的帮助下,Flores得以让被绑架的婴儿和他的母亲团聚。故选B项。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:当我靠近婴儿时,我想哭,因为婴儿不可能独自在路边。A. alone独自的;B. asleep睡着的;C. alive活着的;D. awake醒着的。根据“a 5-month-old baby abandoned

83、 on the side of a road”可知,被发现时,婴儿是被遗弃在路边,所以应该没有人陪伴,此处指婴儿独自在路边。故选A项。25题详解】考查动词词义辨析。句意:家庭监控录像显示,周一早上,这名婴儿被遗弃在路边。A. hurt使受伤;B. protected保护;C. left留下;D. adopted收养。根据“a 5-month-old baby abandoned on the side of a road”可知,婴儿是被遗弃在路边,所以此处指监控显示这个婴儿在周一早上被留在道路边上。故选C项。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:安保人员表示,视频显示,在Flores发现这名婴

84、儿之前的22分钟里,有几名送货卡车司机从婴儿身边驶过。A. spotted发现;B. recognized认出;C. hit打击;D. scared使害怕。根据“several delivery truck drivers had driven past the baby in the 22 minutes before”可知,视频显示有几名卡车司机从婴儿身边驶过,所以此处应该是指在Flores发现婴儿之前。故选A项。【27题详解】考查动词短语辨析。句意:这位英勇的司机迅速通知了最近的居民,并拦下了正在附近搜寻婴儿的警方。A. flag down拦下;B. take down拆卸;C. tur

85、n down拒绝;D. bring down击落。根据“He _8_ the officers back to the house”可知,此处应该指他拦下了正在附近搜寻婴儿的警方。故选A项。【28题详解】考查动词词义辨析。句意:他把警官们带回了照顾孩子邻居的房子。A. rushed冲向;B. persuaded说服;C. led领导; D. signaled发信号。根据“and _7_ police, who were searching for the baby nearby”可知,此处应该是指他拦下警方之后,把警官们带回了照顾孩子的邻居的房子。lead sb. back to意为“引某人回

86、到某处”。故选C项。【29题详解】考查名词词义辨析。句意:他把警官们带回了照顾孩子的邻居的房子。A. doctor医生;B. neighbor邻居;C. family家人;D. agent代理人。根据“The hero driver quickly alerted the closest resident”可知,Flores在发现婴儿后马上通知了附近的邻居,且此空下句“I asked the neighbors if the baby belongs to them”提到了与邻居的对话,所以此处照顾婴儿的应该是附近的邻居。故选B项。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:“警察来了,大约有5到1

87、0辆警车,那位妈妈在哭,他们告诉我孩子是和车一起被偷走的”,Flores说。A. wallet钱包;B. video视频;C. truck卡车;D. car汽车。根据第一段“carjacking (劫车)”可知,婴儿和车当时一起被劫走了。故选D项。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:休斯顿警察局向美国广播公司证实,到目前为止还没有拘捕任何人。A. consulted请教;B. confirmed确认;C. concluded推断;D. continued继续。根据“The Houston Police Department”和“that no arrests have been made s

88、o far”可知,警方应该是向媒体证实没有拘捕到任何人这一消息。故选B项。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:他们请求社区帮助辨认监控中捕捉到的丢弃婴儿的司机的身份。A. punish惩罚;B. praise赞扬;C. draw画;D. identify确定。结合前后文“asking for the community”和“the driver seen dropping the baby off”可知,此处指警方请求社区帮助识别监控中捕捉到的丢弃婴儿的司机身份。故选D项。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:Flores在疫情之初就开始为亚马逊开车送货。A. driving驾驶;B. ad

89、vertising做广告;C. training训练;D. monitoring监视。根据“He was on his delivery_1_”可知,Flores是一名送货司机,所以此处应该指他从疫情开始就为亚马逊开车送货。故选A项。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:他告诉ABC新闻,他已经递送了数千个包裹,但这是他做过的最好的一次“配送”,也是“我在工作中遇到的最好的事情”。A. discovery发现;B. memory记忆;C. recovery恢复;D. delivery递送。根据“He was on his delivery_1_”可知,Flores是一名送货司机,所以此处指把丢

90、失的婴儿送回母亲身边这是他做过的最好的一次“配送”。故选D项。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:他告诉ABC新闻,他已经递送了数千个包裹,但这是他做过的最好的一次“配送”,也是“我在工作中遇到的最好的事情”。A. company公司;B. community社区;C. job工作;D. dream梦想。根据“Flores began _13_ for Amazon at the beginning of”可知,此段围绕主人公的工作展开,所以可以推断此处指这次助人为乐的事是他工作中发生过的最好的事情。故选C项。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面短文,在空白处

91、填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。To promote various applications of Dunhuang art patterns in daily life design and achieve the development of cultural heritage represented by Dunhuang art patterns, the Chang Shana Design Award in 2021_36_ (announce) on January 21.Chang Shana, an outstanding designer and educa

92、tor in China, was just 13 when her love affair with Dunhuang_37_(begin). Born in France, she returned from Paris with her father and devoted_38_(they) to the cause of cultural heritage. She was much_39_(young) than the other members in the conservation and research team at the Mogao Caves, _40_leade

93、r was her father Chang Shuhong (1904-1994),_41_noted painter and director of the Dunhuang Academy. Chang has spent her entire life carrying on her fathers _42_(commit) to Dunhuang. She applied the classic patterns_43_her own modern designs in a creative way after conducting research into the variety

94、 of patterns_44_(find) on the murals (壁画).In the hope that more designers can understand and use the Dunhuang art patterns_45_ (appropriate), the competition is also meant to spread Dunhuang culture practice the “Silk Road Spirit” and promote cultural exchanges along with the Belt and Road Initiativ

95、e.【答案】36. was announced 37. began 38. themselves 39. younger 40. whose 41. a 42. commitment 43. to 44. found 45. appropriately【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了为推动敦煌艺术图案在日常生活设计中的各种应用,实现以敦煌艺术图案为代表的文化遗产的发展,1月21日,“2021年常莎娜设计奖”正式颁发。介绍了中国杰出的设计师和教育家常莎娜以及其父亲对敦煌研究和保护所做出的贡献。【36题详解】考查动词时态语态。句意:为推动敦煌艺术图案在日常生活设计中的各种应用,实现以

96、敦煌艺术图案为代表的文化遗产的发展,1月21日,“2021年常莎娜设计奖”正式颁发。根据后文“on January 21”可知用一般过去时,主语与谓语动词构成被动关系,故用一般过去时的被动语态。故填was announced。【37题详解】考查动词时态。句意:中国杰出的设计师和教育家常莎娜13岁时就爱上了敦煌。根据上文“was just 13 when her love affair with Dunhuang”可知用一般过去时。故填began。【38题详解】考查代词。句意:她出生于法国,随父亲从巴黎回国,投身于文化遗产事业。结合句意表示“投身于”短语为devote oneself to,此处

97、指“她和父亲”应用反身代词themselves。故填themselves。【39题详解】考查形容词比较级。句意:她比莫高窟保护和研究小组的其他成员年轻得多,莫高窟保护和研究小组的组长是她的父亲常书鸿(19041994)著名画家以及敦煌研究院院长。根据后文“than the other members”可知应用比较级younger。故填younger。【40题详解】考查定语从句。句意:她比莫高窟保护和研究小组的其他成员年轻得多,莫高窟保护和研究小组的组长是她的父亲常书鸿(19041994)著名画家以及敦煌研究院院长。此处为非限制性定语从句修饰先行词the conservation and res

98、earch team,先行词在从句中作定语,应用关系代词whose。故填whose。【41题详解】考查冠词。句意:她比莫高窟保护和研究小组的其他成员年轻得多,莫高窟保护和研究小组的组长是她的父亲常书鸿(19041994)著名画家以及敦煌研究院院长。painter与director此处表泛指应用不定冠词,且noted是发音以辅音音素开头的单词,应用a。故填a。【42题详解】考查名词。句意:常女士一生都在继承父亲对敦煌的奉献。根据上文名词所有格fathers可知应填名词commitment,作宾语,表抽象概念,不可数。故填commitment。【43题详解】考查介词。句意:她对壁画上的各种图案进行

99、了研究,并创造性地将这些经典图案运用到自己的现代设计中。结合句意表示“运用到”短语为apply sth. to。故填to。【44题详解】考查非谓语动词。句意:她对壁画上的各种图案进行了研究,并创造性地将这些经典图案运用到自己的现代设计中。分析句子结构可知find在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语patterns构成被动关系,故应用过去分词作定语。故填found。【45题详解】考查副词。句意:希望更多的设计师能够理解和适当运用敦煌艺术图案,传播敦煌文化实践的“丝绸之路精神”,促进“一带一路”的文化交流。修饰动词use应用副词appropriately,作状语。故填appropriately。第

100、三部分 书面表达第一节 (满分 15 分)46. 假设你是李华,你校英文报举办有关“健康睡眠,高效学习”的征文活动。请你用英语写一封倡议书,倡导保证充足睡眠,保障身心健康。内容包括:1. 简述学生的睡眠现状;2. 睡眠的重要性;3. 提出倡议。注意:1. 词数 80 左右;2. 请在相应位置作答。_【答案】One possible version:Recently, there has been an increasing concern about the phenomenon that high school students dont have enough sleep. Many st

101、udents stay up late for various reasons, ranging from heavy homework to being addicted to digital devices.The importance of a good sleep can never be emphasized too much. It can help us stay focused in class and, furthermore, serves as a basic foundation for good health. On the contrary, the long-te

102、rm shortage of sleep not only robs us of energy needed for study in the daytime, but also gives rise to many potential physical and mental diseases as well.Therefore, it is suggested that we should work out an efficient plan for our school life, striking a balance between work and study. Only by kee

103、ping a healthy life-style can we have a strong body to deal with future challenges.【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文。假设你是李华,你校英文报举办有关“健康睡眠,高效学习”的征文活动。要求考生用英语写一封倡议书,倡导保证充足睡眠,保障身心健康。【详解】1.词汇积累沉迷于:be addicted toindulge in保持专注:stay focusedstay dedicated此外:furthermoremoreover盗取:rob ofsteal from2.句式拓展合并简单句原句:The import

104、ance of a good sleep can never be emphasized too much. It can help us stay focused in class and, furthermore, serves as a basic foundation for good health.拓展句:The importance of a good sleep can never be emphasized too much because it can help us stay focused in class and, furthermore, serves as a ba

105、sic foundation for good health.【点睛】高分句型1 Recently, there has been an increasing concern about the phenomenon that high school students dont have enough sleep. (运用了that引导的同位语从句)高分句型2 Therefore, it is suggested that we should work out an efficient plan for our school life, striking a balance between w

106、ork and study. (运用了it做形式主语的句型,that从句为真正的主语)第二节 (满分 25 分)47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文On a steamy morning in July, Clay and Acaimie Chastain arrived at the base of Mount Liamuiga on the Caribbean island of StKitts, ready to spend a day of their honeymoon climbing Mount LiamuigaThe highest

107、point on StKitts, Liamuiga is also a dormant(休眠的)volcano that starts in the clouds and plunges down to meet the seaThey couldnt find a visitor centre or hire a guide, so they set off on their ownThey reached the peak around noon and ate their sandwiches looking out over the ocean and surrounding isl

108、andsThats when Clay saw it: a small trail that led into the volcanos crater(坑), a bowl of green with cloud forest giving way to green grassA series of screw eyes(螺钉孔)had been drilled into the rocks, with ropes that led downClay wanted to go down and take some picturesAcaimie followed him a little wa

109、y, but she was very cautious and quite scared of heights;so Clay went on aloneA few minutes later, she heard a crasha noise that sounded like a large branch snapping, followed by the sound of something big rolling downhillClay? she calledSilenceUneasy, she waited a minute and shouted againstill noth

110、ingAnd then, from somewhere much further down, she heard a weak cry for helpThis time she was certain: It was Clay calling for help from deep within the craterAs she looked over the lip of the volcano, she tried to stop some of her worst worriesHer phone wasnt getting a signal, and her cries for hel

111、p were met with only silenceClay! she shouted as loud as she couldClay, are you OK?Acaimie grasped the rope and began climbing down the trailWhen the path became too steep, she slid on her butt, her legs and arms getting bruised and scraped in the processThen, just off the trail, she saw a flash of

112、redIt was Clays scarfAnd next to it was his cell phoneShe grabbed both and continued down, screaming for Clay all the wayHelp, he said in that strange voiceIm coming! Stay where you are, she said注意:1续写词数应为150左右;2请按如下格式在答题卡的相应位置作答Finally, she spotted Clay_Acaimie had to push those thoughts away and f

113、ocus on what she could do_【答案】Finally, she spotted Clay. He was sitting on the ground, blood running down his face. “Clay,” she called in an anxious voice. “Whats wrong? Have you broken anything?” With a confused look on his face, Clay just stared at her and couldnt remember anything that had happen

114、ed. Perhaps the rope hed been holding had snapped, or maybe hed just missed a step, but it was clear hed fallen a long way. Acaimie had to stay calm for Clay, but inside she was in great panic, worried that he had internal injuries that could kill him.Acaimie had to push those thoughts away and focu

115、s on what she could do. She helped him up, had him hold the rope tight and pushed him from behind. Inch by inch, they climbed. After what felt like forever, they reached the top. As they made their way down the trail, Clays breathing became more laboured. Acaimie kept shouting for help, but they did

116、nt see anyone. Thankfully, about halfway down she managed to get a signal and call an ambulance. To their relief, by the time they reached the bottom, the ambulance was waiting for them.【解析】【分析】本文以人物为线索展开,讲述了两个探险者去火山探险的故事。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“最后,她发现了Clay。”可知,第一段可描写Acaimie发现了Clay之后做的事情。由第二段首句内容“Acaimi

117、e必须抛开这些想法专注于她能做的事。”可知,第二段可描写Acaimie专心致志救同伴的具体过程。2.续写线索: 上山遇险 呼救相救即将得救3.词汇激活行为类.发现:spot/find/catch/see.关注:focus on/pay attention to/concentrate on情绪类.焦虑:anxious/nervous/with anxiety【点睛】高分句型1.With a confused look on his face, Clay just stared at her and couldnt remember anything that had happened.(with的复合结构)高分句型2. After what felt like forever, they reached the top. (宾语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1