ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:3 ,大小:53.50KB ,
资源ID:385069      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-385069-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广东省2013年高考英语二轮复习 同步专题 阅读理解23.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广东省2013年高考英语二轮复习 同步专题 阅读理解23.doc

1、阅读理解精选23I entered high school having read hundreds of books. But I was not a good reader. Merely bookish, I lacked a point of view when I read. Rather, I read in order to get a point of view. I searched books for good expressions and sayings, pieces of information, ideas, themesanything to enrich my

2、 thought and make me feel educated. When one of my teachers suggested to his sleepy tenth-grade English class that a person could not have a “complicated idea” until he had read at least two thousand books, I heard the words without recognizing either its irony (嘲讽) or its very complicated truth. I

3、merely determined to make a list of all the books I had ever read. Strict with myself, I included only once a title I might have read several times. (How, after all, could one read a book more than once?) And I included only those books over a hundred pages in length. (Could anything shorter be a bo

4、ok?) There was yet another high school list I made. One day I came across a newspaper article about an English professor at a nearby state college. The article had a list of the “hundred most important books of Western Civilization.” “More than anything else in my life,” the professor told the repor

5、ter with finality, “these books have made me all that I am.” That was the kind of words I couldnt ignore. I kept the list for the several months it took me to read all of the titles. Most books, of course, I hardly understood. While reading Platos The Republic, for example, I needed to keep looking

6、at the introduction of the book to remind myself what the text was about. However, with the special patience and superstition (迷信) of a schoolboy, I looked at every word of the text. And by me time I reached the last word, pleased, I persuaded myself that I had read The Republic, and seriously cross

7、ed Plato off my list.36. On heating the teachers suggestion of reading, the writer thought _. A. one must read as many books as possible B. a student should not have a complicated idea C. it was impossible for one to read two thousand books D. students ought to make a list of the books they had read

8、37. While at high school, the writer _. A. had plans for reading B. learned to educate himself C. only read books over 100 pages D. read only one book several times38. The underlined phrase “with finality” probably means _. A. firmly B. clearlyC. proudly D. pleasantly39. The writers purpose in menti

9、oning The Republic is to _. A. explain why it was included in the list B. describe why he seriously crossed it off the list C. show that he read the books blindly though they were hard to understand D. prove that he understood most of it because he had looked at every word40. The writer provides two

10、 book lists to _. A. show how he developed his point of view B. tell his reading experience at high school C. introduce the two persons reading methods D. explain that he read many books at high school本文主要讲述了作者中学时期的阅读经历。36. A 细节理解题。 从第一段后半部分可以看出,作者在听到老师有关阅读的意见以后,就开始争取读尽量多的书,并把自己读过的书都列成了一个书目。37. A 细节理解题。 从第一段可以得知,作者并不是只读超过l00页的书,更不是只是反复地读一本书,更没有关于他学着自己教育自己的表述。38. A 词义猜测题。 在他的一生中,是他所阅读过的这些书使他取得了如今的成就。根据上下文的理解,我们可以推测这位科学家是很“坚定地”跟记者说的。39. C 推理判断题。 作者说他阅读柏拉图的书是为了说明他当时读书比较盲目,读了很多很深奥难懂的书。40. B 推理判断题。 作者在文中说他曾经列的两个书单,是为了支撑他整篇文章的主题:他在中学的时候是如何读书的,而并不是他如何形成自己的观点、介绍两个人的读书方法、或者解释他在中学的时候读过很多书。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1