1、广东新会县2017高考英语完形填空一轮选练及答案2013辽宁高考A little girl lived in a simple and poor house on a hill. Usually she _1_ play in the small garden. She could see over the garden fence and across the valley a wonderful house with shining golden windows high on another hill. _2_ she loved her parents and her family,
2、she desired to live in such a house and _3_ all day about how wonderful and exciting _4_ must feel to live there.At the age when she gained some _5_ skill and sensibility (识别力), she _6_her mother for a bike ride _7_ the garden. Her mother finally allowed her to go, _8_ her keeping close to the house
3、 and not _9_ too far. The day was beautiful. The little girl knew _10_ where she was heading! _11_ the hill and across the valley, she rode to the _12_ of the golden house._13_ she got off her bike and put it against the gate post, she focused on the path _14_ to the house and then on the house itse
4、lf. She was very disappointed when she _15_ that all the windows were _16_ and rather dirty.So _17_and heartbroken, she didnt go any further. She _18_, and all of a sudden she saw an amazing _19_. There on the other side of the valley was a little house and its windows were golden. Looking at her li
5、ttle home, she _20_ that she had been living in her golden house filled with love and care. Everything she dreamed was right there in front of her nose!1A. mightB. shouldC. would D. must2A. Unless B. AlthoughC. Since D. But3A. dreamed B. worriedC. asked D. shouted4A. this B. thatC. it D. which5A. di
6、fferent B. scientificC. musical D. basic6A. begged B. blamedC. invited D. paid7A. inside B. outsideC. through D. along8A. insisting on B. relying onC. arguing about D. wondering about9A. traveling B. runningC. riding D. walking10A. madly B. rapidlyC. exactly D. possibly11A. Over B. DownC. Around D.
7、Beside12A. windows B. stepsC. center D. gate13A. Until B. AsC. While D. Because14A. getting B. introducingC. leading D. moving15A. felt B. learnedC. concluded D. found16A. transparent B. brightC. plain D. wide17A. anxious B. angryC. serious D. sad18A. turned around B. cheered upC. settled down D. dr
8、opped in19A. hill B. valleyC. background D. sight20A. imagined B. decidedC. realized D. guessed文章大意这山望着那山高,这话一点都不假,在生活中我们很容易犯这样的错误,即自己拥有着美好的东西却去羡慕他人所拥有的,等置身于“他山”时才发现原来自己一直都拥有着这种美好的东西。1C。would表示过去常见的情况,意为“总是,老是”,这里是说这位小女孩常常在自己家的小花园里面玩耍。2B。此空所在句子中逗号前后两部分之间有明显的转折意味,即虽然她很爱她的父母和家庭,但是她渴望能住在这样的房子里面。这样的房子是指
9、她看到的对面山上的那个有着金闪闪窗子的漂亮的房子。3A。与前面的动词desired并列,并且符合句意的只有A项,即这个小女孩梦想着住进那房子的美妙感觉,空后面都是她梦想的内容。4C。此空所填词应该能够代替to live there这个不定式短语,所以选C项,此处it作形式主语。她梦想着住在那里一定会很美好、很兴奋。5D。此空所填的词应该是同时修饰skill和sensibility这两个中心词的,结合文意可知应选D项。6A。等到她获得了基本的技能和识别力的时候,她开始恳求妈妈让她在花园外骑自行车。beg sb. for sth.“向某人恳求获得”。7B。下文提到她离开了自己的家来到了梦寐以求的那
10、个房子里,据此可知应该是她在花园外面骑车。这也与1空后面的“in the small garden”相对应。8A。空后面的内容是母亲的主张,母亲最后允许她去骑自行车,但是坚持要求女儿在家附近骑车。9C。前文出现了“for a bike ride”,下文也有rode等关键词复现;故此处表示母亲坚持要求女儿不要骑得太远,要在靠近自己房子的地方骑车。10C。与前文的女孩的梦想相呼应,这里应该选择C项,这个小女孩心里很清楚自己在往哪个方向骑,到花园骑车只是借口,她真正的目的是看看那所心目中美好的房子。11B。文章第一句交代了女孩家住在小山之上,那么她要穿越山谷必然要下山。12D。由下文中的“put i
11、t against the gate post”可知D项正确。她骑车来到了那个房子的大门口。13B。空后面的动词短语got off表示的是瞬间动作,所以不能选择while,while所引导的从句中的动词应该是延续性的。as在此表时间,引导时间状语从句,意为“当的时候”。14C。此处应是现在分词短语作path的定语,此处只有C项符合语境。lead to“通往,通向”。15D。结合语境可知,空后面的内容是那个女孩发现的,故选D。16C。该空所填内容应与“rather dirty”并列,故此处应填plain “极普通的”。当她发现所有的窗户都很普通并且相当脏的时候她感到非常失望。17D。所填词与he
12、artbroken应是同义词,并且与上段女孩的心情保持一致,所以应该选择D项,即女孩很伤心并且心都碎了。18A。只有转身才能看到自己家那个方向,才能看到自己家的房子,所以选择A项。turn around“转身”。cheer up“振奋起来”;settle down“定居下来”;drop in“顺便拜访”。19D。此空所填词应该能够作动词see的宾语,能够看到的当然是sight“风景”。女孩转过身突然看到了令人惊叹的风景。下文有对她所看到的风景的描述。20C。下文描述的是女孩的心理活动,是她所意识到的内容:看到自己的小家,她突然意识到她一直住在充满爱和关怀的金闪闪的房子里面。阅读理解。 When
13、 Mary Moore began her high school in 1951, her mother told her, Be sure and take a typing course so when this show business thing doesnt work out, youll have something to rely on. Mary responded in typical teenage fashion. From that moment on, the very last thing I ever thought about doing was takin
14、g a typing course, she recalls. The show business thing worked out, of course. In her career, Mary won many awards. Only recently, when she began to write Growing Up Again, did she regret ignoring her morn, I dont know how to use a computer, she admits. Unlike her 1995 autobiography, After All, her
15、second book is less about life as an award-winning actress and more about living with diabetes (糖尿病). All the money from the book is intended for the Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF), an organization she serves as international chairman. I felt there was a need for a book like this, she
16、says. I didnt want to lecture, but I wanted other diabetics to know that things get better when were self-controlled and do our part in managing the disease. But she hasnt always practiced what she teaches. In her book, she describes that awful day, almost 40 years ago, when she received two pieces
17、of life-changing news. First, she had lost the baby she was carrying, and second, tests showed that she had diabetes. In a childlike act, she left the hospital and treated herself to a box of doughnuts (甜甜圈). Years would pass before she realized she had to grow u p -again-and take control of her dia
18、betes, not let it control her. Only then did she kick her three-pack-a-day cigarette habit, overcome her addiction to alcohol, and begin to follow a balanced diet. Although her disease has affected her eyesight and forced her to the sidelines of the dance floor, she refuses to fall into self-pity. E
19、verybody on earth can ask, why me? about something or other, she insists. It doesnt do any good. No one is immune (免疫的) to heartache, pain, and disappointments. Sometimes we can make things better by helping others. Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want
20、to speak out and be as helpful as I can be.( ) 1. Why did Mary feel regretful? A. She didnt achieve her ambition. B. She didnt take care of her mother.C. She didnt complete her high school.D. She didnt follow her mothers advice. ( ) 2. We can know that before 1995 Mary A. had two books published B.
21、received many career awardsC. knew how to use a computer D. supported the JDRF by writing ( ) 3. Marys second book Growing Up Again is mainly about her .A. living with diabetes B. successful show businessC. service for an organization D. remembrance of her mother ( ) 4. When Mary received the life-c
22、hanging news, she . A. lost control of herself B. began a balanced diet C. Med to get a treatment D. behaved in an adult way ( ) 5. What can we know from the last paragraph? A. Mary feels pity for herself. B. Mary has recovered from her disease. C. Mary wants to help others as much as possible.D. Ma
23、ry determines to go back to the dance floor. 【语篇解读】本文为人物介绍说明文。主要介绍了玛丽摩尔的职业生涯及抗病之争。1. 答案D。考点:细节理解题。解析:根据第二段“Only recently,when she began to write Growing Up Again,did she regret ignoring her mom,I dont know how to use a computer, she admits.”可判断选D项。2. 答案B。考点:细节理解题。解析:根据第二段“The show business thing wor
24、ked out,of course. In her career,Mary won many awards.”可判断选B项。3. 答案A。考点:细节理解题。解析:根据第三段“her second book is less about life as an award winning actress and more about living with diabetes (糖尿病).”可判断选A项。4. 答案A。考点:细节理解题。解析:根据第四段“In a childlike act,she left the hospital and treated herself to a box of do
25、ughnuts (甜甜圈).Years would pass before she realized she had to grow up againand take control of her diabetes,not let it control her.”可判断选A项。5. 答案C。考点:推理判断题。解析:根据最后一段中的Mary Moore 所说的话“Ive come to realize the importance of that as Ive grown up this second time. I want to speak out and be as helpful as
26、I can be.”可推断她想尽可能地去帮助他人,故选C项。【2014第七次适应性训练】阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。Last week I talked with some of my students about what they wanted to do after they graduated, and what kind of job prospects they thought they had. Given that I teach students who are training to be doctor
27、s, I was surprised to find that most thought that they would not be able to get the jobs they wanted without “outside help”. “What kind of help is that?” I asked, expecting them to tell me that they would need a relative or family friend to help them out. “Surgery(外科手术)”, one replied. I was pretty a
28、larmed by that response. It seems that the graduates of today are increasingly willing to go under the knife to get ahead of others when it comes to getting a job. One girl told me that she was considering surgery to increase her height. “They break your legs, put in special extending screws, and sl
29、owly expand the gap between the two ends of the bone as it re-grows, you can get at least 5 cm taller!”At that point, I was shocked. I am short, I cant deny that, but I dont think I would put myself through months of agony(痛苦) just to be a few centimeters taller. I dont even bother to wear shoes wit
30、h thick soles, as Im not trying to hide the fact that I am just not tall!It seems to me that there is a trend toward wanting “perfection”, and that is an ideal that just does not exist in reality. No one is born perfect, yet magazines, TV shows and movies present images of thin, tall, beautiful peop
31、le as being the norm. Advertisements for slimming aids, beauty treatments and cosmetic surgery clinics fill the pages of newspapers, further creating an idea that “perfection” is a requirement, and that it must be purchased, no matter what the cost. In my opinion, skills, rather than appearance, sho
32、uld determine how successful a person is in his chosen career. 53. We can know from the passage that the author works as _. A. a doctor B. a model C. a teacher D. a reporter54. Many graduates today turn to cosmetic surgery to _. A. marry a better manwoman B. become a modelC. get an advantage over ot
33、hers in job-hunt D. attract more admirers55. According to the passage, the author believes that _. A. everyone should purchase perfection, whatever the costB. its right for graduates to ask for others to help them out in hunting for jobsC. it is ones appearance instead of skills that really matters
34、in ones careerD. media are to blame for misleading young people in their seeking for surgery56. The best title for the passage should be “_”. A. Young Graduates Have Higher Expectation B. Young Graduates Look to Surgery for Better Jobs C. Young Graduates Opinion About Cosmetic Surgery D. Young Gradu
35、ates Face a Different Situation in Job-hunt【参考答案】53-56. CCDB 【2014适应性训练】阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。To Friend or Not To Friend We all love our parents and turn to them when were in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school
36、playground or lunch queue? Social networking sites have become extensions of the school hallways, so would you add your parents as “friends” and allow them to view your online activities and conversations with friends? In the past the generation gap included a technology gap, where children were up
37、to date with latest technology and parents were left behind, content to continue their day to day lives as they always had because they had no need to know more about technology. However, more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives. This reali
38、zation has given many parents the motivation to education themselves about social networking sites. These days many people are attracted to social networking sites because they can choose who they have around them; theres also a certain amount of control over privacy that we dont get in real life. S
39、ometimes we feel that privacy is violated when we must accept a “friend” request from a parent or family member. Its a difficult choice whether or not to allow a parent to become a part of our online lives. On the one hand we dont want to “reject” their request because that might hurt their feelings
40、 or make them feel you have something to hide. On the other hand if you do accept, then you could have a sense of being watched and no longer feel free to comment or communicate the way you did before. A recent survey suggested that parents shouldnt take it personally if their child ignores their re
41、quest, “When a teen ignores a parents friend request, it doesnt necessarily mean that they are hiding something, but it could mean that this is one part of their life where they want to be independent.” Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the blow if you do choose
42、not to add them to your friends list. 57. From Paragraph 2, we learn that _. A. parents feel secure about their privacy online B. social networks successfully fill the generation gap C. parents have realized the importance of social networks D. social networks offer a platform for parents to communi
43、cate58. Teenagers may refuse a parents friend request because _. A. they hide something from their parents B. they are unwilling to be watched by parents C. their parents tend to fall behind in technology D. their parents make negative comments on them 59. The passage is mainly about _. A. privacy online B. social networks C. the generation gap D. parents friend requests 60. The passage is written mainly for _. A. parents B. teenagers C. teachers D. researchers【参考答案】57-60. CBDB
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有