1、课时分层作业(十四)Section Learning about Language(建议用时:40分钟)语言知识练习固基础.单句语法填空1An earthquake hit the area yesterday,causing 5 deaths and more than 1,000 injuries (injury)2In Africa you must be careful of snakes because some of them are poisonous (poison)3More and more people choose to shop online as it offers
2、 a great variety of goods.4My sister tries to squeeze (squeeze) her feet into shoes that are too small.5The little boy wont go to sleep unless his mother tells him a story.6As everyone can see,education is vital to the countrys future.7As we can imagine,if such an earthquake happens it can be very t
3、errible.8Foreign aid from many countries has poured (pour) into the area since last year.9We have a lot in common;that is why we can cooperate.10The doctor advised her to eat more bean products in place of meat which might be harmful to her heart.句型转换1The boy had his leg broken while playing footbal
4、l yesterday.While the boy was playing football yesterday his leg got broken.2You will be late for class if you dont start right now.You will be late for class unless you start right now.3It is known that he is the best student in our class.As is known to us,he is the best student in our class.4The r
5、oad was too slippery and it caused lots of accidents.The road was too slippery,causing lots of accidents.5Beijing is the place in which you can see ancient and modern cultures.Beijing is where you can see ancient and modern cultures.高考题型练习提能力.阅读理解Sunstroke is a condition that can quickly go from dan
6、gerous to deadly, especially if proper care isnt given immediately.Sunstroke,sometimes called heatstroke,is a result of the body temperature rising above the safe limit.This causes the bodys necessary functions to stop working.Its usually pretty easy to avoid sunstroke,as long as proper action is ta
7、ken. In that case,you need to act as quickly as possible to return that persons body to a safe temperature.Here are a few tips to help treat sunstroke.Call for helpCall to get an ambulance as quickly as possible.This should be the first thing you do,especially if the sunstroke person has fainted (昏倒
8、)Also,call for help from anyone nearby if youre in a public place.If theres no one around,call someone nearby if they can get there sooner than an ambulance. Ask everyone to bring you as much water as possible,if there isnt much nearby.Get the person to a cooler areaIf theres a building nearby,aim f
9、or that.Anywhere with plenty of air conditioners and water is perfect.If a building isnt available,bring the person to a wellshaded area.Get the water flowingIf the person is still conscious,get him or her to drink water.If theres a bathtub available,fill it with cool water and put the person in it.
10、If your water supply is limited,you have to save it.Dampen a towel or shirt and put it on the persons body.Focus on the face,neck,and chest.Fan the personGetting moving air over the person cools him or her down. Use anything,a towel or sheet,a shirt,your hands,or a piece of board. This is where havi
11、ng many people around really helps,as they can combine to fan the entire body.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了中暑的危害以及中暑后的一些急救措施。1When does a person get sunstroke?AWhen the body doesnt function.BWhen proper care is given immediately.CWhen someone is exposed to the sun too long.DWhen the body temperature goes up
12、beyond what one can bear.D细节理解题。根据第二段的第一句可知,当人体的体温超过所能承受的安全极限时,就会中暑,即D项正确。2Which of the following is NOT mentioned in the text?ACall for assistance from others.BLeave the sunstroke person in the shade.CPut a wet towel on the persons face.DHelp the person take some medicine.D细节理解题。根据Call for help下的“c
13、all for help from anyone”可知A项正确;根据Get the person to a cooler area中的第三句可知B项正确;根据Get the water flowing中的第二段的第二、三句可知C项正确;D项在文章中没有提到。3What is mainly discussed in the passage?AThe first aid for sunstroke.BThe causes of sunstroke.CThe chief symptoms of sunstroke.DThe essential prevention of sunstroke.A主旨大
14、意题。文章首先介绍了何为中暑以及中暑的危害,结合第三段的最后一句“Here are a few tips to help treat sunstroke.”可知,下文讲述的是中暑时需要采取的急救措施,即A项正确。4The text probably comes from a(n) AguidebookBbook reviewCmedical magazineDofficial documentC文章出处题。文章主要介绍了中暑以及中暑后如何急救的相关知识,故有可能选自一本医学杂志,即C项正确。.完形填空First aid is emergency care for a victim of sud
15、den illness or injury until more skillful medical treatment is available.First aid may save a 1 or improve certain vital signs including a pulse,temperature,an unobstructed(畅通无阻的)airway,and breathing.In 2 emergencies,first aid may prevent a victims condition from worsening and provide relief from 3
16、.First aid must be performed as 4 as possible.In the case of the critically injured,a few minutes can make the difference between complete 5 and loss of life.Firstaid measures 6 a victims needs and the providers level of knowledge and skill.Knowing what not to do in an emergency is as 7 as knowing w
17、hat to do.Improperly moving a person with a neck injury,for example,can 8 permanent spinal injury and paralysis.Despite the variety of possible injuries,several principles of first aid 9 to all emergencies.The first step is to call for professional medical help.The victim,if 10 ,should be reassured
18、that medical aid has been 11 ,and asked for permission to provide any first aid.Next 12 the scene,asking other people or the injured persons family or friends about 13 of the injury or illness,any care that may have already been 14 ,and preexisting(早先存在的)conditions such as diabetes or heart trouble.
19、The victim should be 15 for medical bracelet or card that describes special medical conditions. 16 the accident scene becomes unsafe or the victim may suffer further injury,do not 17 the victim.Once obvious injuries have been evaluated,the injured persons 18 should be kept in a neutral position in l
20、ine with the body.If no 19 exists to suggest potential skull(颅骨)or spinal injury,place the injured person in a comfortable position.Positioned 20 ones side,a victim can vomit without choking or obstructing the airway.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了急救的重要性,并详细地介绍了一些急救方面的知识,比如在不同的紧急情况下,应该采取哪些急救方面的措施等。1A.chanceBdi
21、sasterClifeDfamilyC结合常识和后面的“improve certain vital signs including a pulse,temperature,an unobstructed(畅通无阻的) airway,and breathing”可知,急救可以拯救一个人的性命。2A.minor Bsevere CuniqueDcertainA根据空格后面的“first aid may prevent a victims condition from worsening”可知,急救可以阻止受害者的状况变得更加严重,也与“In the case of the critically i
22、njured”中的critically形成对比,因此应该是相对来说受伤不太严重的紧急情况下。3A.pressure BpainCguiltyDinjuryB由前面的“provide relief from”可知,急救可缓解受伤者的痛苦。4A.carefully BcorrectlyCmildlyDquicklyD结合语境可知,此处表示急救应该尽快进行。5A.success BrecoveryCdangerDattentionB与后面的“loss of life”形成对比,这里指是否实施急救可以使得一个人康复,也可以使一个人失去性命。6A.depend upon Bcontribute toCc
23、onsist ofDapprove ofA根据前面的“Firstaid measures”和后面的“a victims needs and the providers level of knowledge and skill”可知,急救的措施,取决于一个受害人的需要和提供者的知识技能水平。7A.temporary BbasicCimportantDfortunateC结合空前的“Knowing what not to do in an emergency”和后面的“as knowing what to do”可知,此处表示知道在紧急情况下不该做什么与知道做什么同等重要。8A.result fr
24、om Bsuffer fromCtake onDlead toD由空格前面的“Improperly moving a person with a neck injury”和后面的“permanent spinal injury and paralysis”可知,错误的急救措施会导致永久性的脊椎损伤或者瘫痪。9A.apply BreferCturnDrespondA根据空格前面的“several principles of first aid”和后面的“all emergencies”可知,几个急救原则适用于所有的紧急情况。10A.considerate BconsciousCpainfulDs
25、kepticalB结合语境可知,如果这个受害者还有意识的话,应该让他放心。11A.needed BselectedCrequestedDrefusedC此处与前面的reassured呼应,指告诉他已经请求了医疗救助。12A.examine BenjoyCprotectDjudgeD由后面的“asking other people or the injured persons family or friends about 13 of the injury or illness”(问问其他人或者受伤人的家人或者朋友关于受伤或患病的详细情况)可知,此处表示要评估现场。13A.details Bro
26、otsCresultsDeffectsA参见上题解析。14A.asked BgivenClimitedDpermittedB由空格前面的“any care that may have already”可知,要了解已经给予的照顾。15A.recorded BmeasuredCcheckedDobservedC结合空格前面的“The victim”和后面的“for medical bracelet or card that describes special medical conditions”可知,此处表示受害者应该被核对描述特殊医学状况的医疗手镯或者卡片。16A.Although BWhen
27、CBecauseDUnlessD结合后面的“the accident scene becomes unsafe or the victim may suffer further injury”可知,此处表示除非受伤现场变得不安全或者受伤者可能遭到进一步的伤害。17A.move BsaveCtouchDdefendA此处指除了一些特殊情况外,不要移动受害者。18A.leg BheadCarmDfaceB结合后面的“be kept in a neutral position in line with the body”可知,要使受害者的头部位于中间,和身体保持在一条直线上。19A.analysis BexplanationCexperienceDevidenceD根据语境可知,此处表示如果没有证据表明(受伤者有)潜在的颅骨或脊椎伤害。20A.to BwithConDatCon ones side此处表示“侧身躺在一边”。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有