1、Module 4课时作业(十二)Module 4Section Integrating Skills & Cultural Corner .根据汉语提示写出单词1Nowadays people use too many chemicals (化学药品) in their life, which is bad for the living conditions.2Theyve made an urgent (紧急的) request for international aid.3We should pay more attention to the pollution of the atmosp
2、here (大气)4Many people are worried about the pollution of environment(环境)5He complained (抱怨) to the waiter that his meat was cold.6At the same time we are taking measures to protect(保护) wild resources.7It was absolutely (绝对地) impossible for him to go abroad yesterday.8The polluted (污染的) water is not
3、fit to drink.9A scientist must produce some evidence (证据) in support of a theory.10Her parents are very concerned (担忧) about her behavior.完成句子1我不被允许在晚上11点后待在外面。I am not_allowed_to stay out after 11 pm. (allow)2我有太多话要向你说,但不知道从何说起。I have too_much to tell you, but I dont know what to begin with. (much)
4、3昨天在考试前她浏览了一下笔记。She looked_through her notes before the exam yesterday. (look)4如果有必要的话,我可以马上来。If_necessary,_I can come at once. (if句型省略结构).阅读理解2018全国卷Good Morning Britains Susanna Reid is used to grilling guests on the sofa every morning,but she is cooking up a storm in her latest roleshowing famili
5、es how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.In Save Money:Good Food,she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food waste,while preparing recipes for under 5 per family a day.And the Good Morning Britain presen
6、ter says shes been able to put a lot of what shes learnt into practice in her own home,preparing meals for sons,Sam,14,Finn,13,and Jack,11.“We love Mexican churros,so I buy them on my phone from my local Mexican takeaway restaurant,”she explains.“I pay 5 for a portion (一份),but Matt makes them for 26
7、p a portion,because they are flour,water,sugar and oil.Everybody can buy takeaway food,but sometimes were not aware how cheaply we can make this food ourselves.”The eightpart series (系列节目),Save Money : Good Food,follows in the footsteps of ITVs Save Money : Good Health,which gave viewers advice on h
8、ow to get value from the vast range of health products on the market.With food our biggest weekly household expense,Susanna and Matt spend time with a different family each week.In tonights Easter special they come to the aid of a family in need of some delicious inspiration on a budget.The team tra
9、nsforms the familys long weekend of celebration with less expensive but still tasty recipes.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了在英国的一档名为Save Money: Good Food的电视节目。主持人Susanna Reid和厨师Matt Tebbutt向观众介绍如何少花钱做出营养丰富的、可口的食物。1What do we know about Susanna Reid?AShe enjoys embarrassing her guests.BShe has started a new progra
10、mme.CShe dislikes working early in the morning.DShe has had a tight budget for her family.答案与解析:B推理判断题。根据第一段中的“but she is cooking up a storm in her latest role showing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget”可知,这位电视节目主持人正在主持一档新的节目,介绍如何少花钱做出好吃的饭菜。2How does Matt Tebbut
11、t help Susanna?AHe buys cooking materials for her.BHe prepares food for her kids.CHe assists her in cooking matters.DHe invites guest families for her.答案与解析:C细节理解题。根据第二段的第一句“In Save Money:Good Food,she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to
12、 reduce food waste,while preparing recipes for under 5 per family a day”可知,在节目中,厨师Matt Tebbutt帮助Susanna Reid给家庭提出关于如何减少食物浪费的建议和准备食谱。3What does the author intend to do in Paragraph 4?ASummarize the previous paragraphs.BProvide some advice for the readers.CAdd some background information.DIntroduce a
13、new topic for discussion.答案与解析:C推理判断题。上文介绍了Save Money: Good Food这个电视节目的情况,本段介绍了与此相关的节目Save Money: Good Health的情况,旨在提供一些背景信息。4What can be a suitable title for the text?AKeeping Fit by Eating SmartBBalancing Our Daily DietCMaking Yourself a Perfect ChefDCooking Well for Less答案与解析:D主旨大意题。本文介绍了由Susanna
14、Reid主持的一档电视节目,给观众介绍如何少花钱做出好吃又有营养的饭菜,因此本文的最佳标题应为Cooking Well for Less。.完形填空2018山东济宁期中One day, a professor entered the classroom and asked his students to prepare for a surprise test. They waited anxiously at their desks for the test to begin. The professor _1_ the question papers, with the text facin
15、g down as usual. _2_ he handed them all out, he asked his students to _3_ the page and begin. To everyones surprise, there were no _4_, just a black dot (点) in the center of the page. The professor, seeing the expression on everyones face, told them the following:“I want you to write what you _5_ th
16、ere.”The students, _6_, got started on the inexplicable (费解的) task.At the end of the class, the professor _7_ all the answer papers and started reading each one of them aloud in front of all the students. All of them, with no _8_, described the black dot, trying to explain its position in the middle
17、 of the sheet, etc. After all had been _9_, the classroom was silent, the professor began to explain:“Im not going to grade this. I _10_ wanted to give you something to think about. No one wrote about the _11_ part of the paper. Everyone focused on the black dot, and the same happens in our _12_. We
18、 have a white paper to observe and _13_, but we always focus on the dark spots. Our life is a _14_ given to us with love and care and we always have _15_ to celebrate: nature renewing itself every day, our friends around us, the job that _16_ our livelihood and the miracles we see every day._17_, we
19、 insist on focusing only on the dark spots: the health issues that bother us, the lack of money, the _18_ relationship with colleagues, the _19_ with a friend, and etc.The dark spots are very _20_ compared to everything we have in our lives, but they are the ones that pollute our minds.【语篇解读】本文是一篇记叙
20、文。一位教授通过让学生们做一份特殊的试卷而给学生们上了一堂生动的哲理课:不要太关注人生的不完美,要好好享受我们所拥有的美好!1A.handed out Bturned upCreferred to Dpointed at答案与解析:A考查动词短语辨析。hand out分发;turn up出现;refer to提到,参考;point at指向。根据下文的“_2_ he handed them all out”可知,教授进教室后,给学生们分发(handed out)试卷。故选A。2A.Since BUntilCIf DAfter答案与解析:D考查连词词义辨析。since自从以来;until直到为止
21、;if如果;after在之后。根据语境可知,上下句之间为逻辑上的时间先后关系,故用After引导时间状语从句。故选D。3A.fold BturnCopen Duse答案与解析:B考查动词词义辨析。fold折叠;turn转动;open打开;use使用。根据语境“and begin”可知,此处表示“教授要求学生翻开试卷,开始答题”。turn the page翻页。故选B。4A.exercises BchoicesCquestions Dscores答案与解析:C考查名词词义辨析。exercise练习;choice选择;question问题;score比分。根据上文的“the question pa
22、pers”可知,令学生们吃惊的是,试卷上并没有问题。故选C。5A.remember BimagineCstudy Dsee答案与解析:D考查动词词义辨析。remember记得;imagine想象;study学习;see看见。根据下文的“described the black dot”可知,教授让学生们写下自己看见了什么。故选D。6A.surprised BconfusedCcurious Ddispleased答案与解析:B考查形容词词义辨析。surprised吃惊的;confused困惑的;curious好奇的;displeased不高兴的。根据上文中的“To everyones surpr
23、ise”和后面的“the inexplicable (费解的) task”可知,“学生感到困惑”。故选B。7A.collected BfinishedCmarked Dselected答案与解析:A考查动词词义辨析。collect收集;finish完成;mark做记号;select挑选。根据后面的“and started reading each one of them aloud in front of all the students”可知,教授把分发下去的试卷收了上来。故选A。8A.excuse BdoubtCexception Dexplanation答案与解析:C考查名词词义辨析。e
24、xcuse借口;doubt怀疑;exception例外;explanation解释。根据语境“All of them”可知,此处表示“没有例外”。故选C。9A.said BansweredCreturned Dread答案与解析:D考查动词词义辨析。say说;answer回答;return返回;read阅读。根据语境“and started reading each one of them aloud in front of all the students”可知,所有试卷被教授读完之后,大家都沉默了。故选D。10A.also BjustCeven Dfinally答案与解析:B考查副词词义辨
25、析。also也;just仅仅,只是;even甚至;finally最后。根据语境可知,此处表示转折和强调,故用副词just,意为“只是”,符合语境。故选B。11A.big BblackCbeautiful Dwhite答案与解析:D考查形容词词义辨析。根据下文中的“a white paper”可知,没有人写卷子的空白部分。故选D。12A.lives BclassroomsCcolleges Dstudies答案与解析:A考查名词词义辨析。life生活;classroom教室;college大学;study学习。根据下文中的“Our life”可知,教授用这件事来类比生活。故选A。13A.send
26、 BkeepCenjoy Dshow答案与解析:C考查动词词义辨析。send派,送;keep保持;enjoy喜爱;show出示,展示。根据下文中的“to celebrate”可知,此处指“我们有一张观察和喜爱的白纸,但我们却总是把注意力集中在黑点上”。故选C。14A.burden BgiftCpressure Dlesson答案与解析:B考查名词词义辨析。burden负担;gift礼物;pressure压力;lesson课。根据语境“to celebrate”可知,此处指“我们的生活就是一份给我们爱和关心的礼物”。故选B。15A.reasons BtimeCfreedom Dfestivals
27、答案与解析:A考查名词词义辨析。reason理由;time时间;freedom自由;festival节日。根据“always”和“to celebrate”以及下文所列举的“nature renewing itself. the miracles we see every day”可知,我们总是有理由庆祝。故选A。16A.threatens BruinsCprovides Dchanges答案与解析:C考查动词词义辨析。threaten威胁;ruin毁灭;provide提供;change改变。根据语境可知,此处表示“提供谋生手段的工作”。故选C。17A.However BThereforeCB
28、esides DMoreover答案与解析:A考查副词词义辨析。however然而;therefore因此;besides此外;moreover此外,而且。根据语境可知,上下文表示逻辑上的转折关系。此处表示“然而,我们坚持只关注黑点”。故选A。18A.close BcomplicatedCspecial Dstrong答案与解析:B考查形容词词义辨析。close亲密的;complicated复杂的;special特殊的;strong强的。根据“the dark spots”“bother”和“lack”可推知,此处表示“与同事之间的复杂关系”。故选B。19A.stay BcontactCsat
29、isfaction Ddisappointment答案与解析:D考查名词词义辨析。stay逗留;contact联系;satisfaction满意;disappointment失望。根据“the dark spots”“bother”和“lack”可推知,此处表示“对朋友的失望”。此处应选D。20A.dark BroundCsmall Ddirty答案与解析:C考查形容词词义辨析。dark黑暗的;round圆的;small小的;dirty脏的。根据上文的“just a black dot (点) in the center of the page”可推知,与我们生命中拥有的一切相比,黑点是很小的
30、。故选C。.短文改错This summer, I attended a journalismthemed summer camp, where I learn a lot.What impressed me most were the interviews carrying out in the streets. In the beginning, I wasnt used to talk to strangers. But with my teammates encouragement, I was able to communicate smooth with them. Then we
31、were noticed most of the answers we got were brief. After a discussion, my teammates and I realized that was why our questions werent openended enough. So we changed their questions and our interviewees were more willing to share with us their ideas in end.From this experience Ive gained several ski
32、ll for interviewing people as a journalist.答案:This summer, I attended a journalismthemed summer camp, where I lear a lot.What impressed me most were the interviews carryin out in the streets. In the beginning, I wasnt used to tal to strangers. But with my teammate encouragement, I was able to commun
33、icate smoot with them. Then we noticed most of the answers we got were brief. After a discussion, my teammates and I realized that was wh our questions werent openended enough. So we changed thei questions and our interviewees were more willing to share with us their ideas in end.From this experience Ive gained several skil for interviewing people as a journalist.