1、限时规范练1 Module 1 My First Day at Senior High核心素养关键词:培养学生人与社会、适应新学校的素养能力意识一、阅读理解ALike any new ninth-grader on the first day of school,Joemar Class had ninth-grader emotion.Hes not used to schools in Hartford.Hes used to going to school in his hometown of Florida,used to seeing his friends,used to havi
2、ng class in Spanish.“Nervioso,” he said in Spanish.We first met Joemar in mid-October in the San Juan Airport.His father,Guillermo Class,had sold his car to buy plane tickets to get his kids and fly them up from Puerto Rico.The island was almost destroyed by the deadly stormHurricane Maria.Now,they
3、are settling into their new home in Hartfords South End.A week later,and,using his wifes car,Class drove 16-year-old Joemar to his first day at Bulkeley High School.After a short ride,he got out in front of his new school.Inside,he met Gretchen Levitzthe schools program director.“I see you have a ne
4、w uniform,” Levitz said.“You look great.Are you ready for a good first day?”Then he met a couple of teachers.“Hello,” they each said in Spanish.They asked where hes from,and told him they were happy to see him.Then,Levitz took him on a quick tour of the school before classes beganto her office,the s
5、chool store,the library,and the dining hall.A total of 19 languages are spoken in Bulkeley High School.“We have so many new students coming here from other countries every single day,” Levitz said.“So its not like hes the only one who has that feeling.”“You could tell hes a little worried,” Guillerm
6、o said as we left.“But,at the same time,hes looking forward to it.”1.What kind of feeling did Joemar have on his first day of school?A.Angry.B.Excited.C.Nervous.D.Relaxed.2.Why did Joemar leave Florida?A.His old school closed down.B.He wanted to see his mother.C.He expected to have a new life.D.His
7、town was hit by a terrible storm.3.What can we learn about Bulkeley High School?A.It has no library.B.It is an international school.C.It plans to open Spanish classes.D.It requires all students to wear uniforms.BResearchers in Australia,who studied 1,500 people and their lifestyles,have found that h
8、aving good friends can help you live longer.An American study of 10,000 students,over a period of 35 years,also found that if you make more friends than the average person at school,youll receive a higher salary in later life.People need good social skills at work to manage people and work in a team
9、 successfully.These are the same skills we use to make friends at school.On average,teenagers aged between 15 and 17 have 500 “friends” on their favourite social networking site.Adults have 130.So if you believe this research,you might live for a long time and be very rich.However,according to Profe
10、ssor Robin Dunbar from the University of Oxford,it probably wont make any difference.Dunbar studied the number of messages between users of a popular social networking website,each of whom had between 200 and 2,000 friends.He found that they always communicate with a maximum of 150 people.Among thes
11、e 150,Dunbar believes that around five people are close friends.Youve most likely known them for a long time;they are probably old friends and you share all your good and bad experiences with them.Then there are ten more friends.Although theyre close to you,you may not keep in touch with them every
12、week.Next there are 35 people who you might spend time with because of a shared interest.You arent close.And finally,theres a large group of 100.You see or speak to these people at least once a year,but you dont know them well.Beyond this number,Dunbar says,its impossible to make any relationship me
13、aningful.If you have a lot of online “friends”,try this experiment:First take away anyone you havent been in touch with for a year.Then remove people you cant remember and,finally,take away friends who you wouldnt mind losing touch with.How many do you have left?How many of these people are actually
14、 good friends?According to the research,these are the only people that really matter.4.What are the studies mentioned in the first paragraph mainly about?A.The number of friends you should have.B.The advantages of having a lot of friends.C.Some social skills you may need at work.D.Some useful advice
15、 on how to make friends.5.According to the American study,the most popular students at school .A.are likely to spend more moneyB.may not be as popular at workC.seem to get better-paid jobsD.will work harder in later years6.What does the underlined part “this number” in Paragraph 4 refer to?A.10.B.35
16、.C.100.D.150.7.What does the text mainly want to show?A.You need to spend more time with your friends.B.There is a lot of research on the influence of friends.C.Friends are sometimes more important than family.D.Its more important to have good friends than lots of friends.二、七选五For most teens,bedtime
17、 is just a childhood memory.Keep in mind the risks that come along with a lack of shut-eye;dont wait to reintroduce a bedtime,and be sure to pass along these five ways to get a better sleep.Dontstayuplatetostudy.Teens are often found staying up late to study.Studies show sleep helps you understand a
18、nd remember information.1 If you think you badly need to study more,get up early and study in the morning instead.2Sleeping with your smartphone nearby results in 21 minutes less sleep each night.If your phone is easy to reach,youll probably end up using it when you should be dreaming.Turnyourphoneo
19、nairplanemode(飞行模式).Even if your phone is out of reach,you may want to get up and check it when you hear it.Turn your phone on airplane mode.3Createabedtimeroutine.4 Having a bedtime routine will cause your body to prepare for sleep around that time each night.Set a time you think is proper and stic
20、k to it.Useyourdeskforworkingandyourbedforsleeping.Getting into bed to do homework,read,or check your phone may make you feel good.5A.Bedtimes arent just for babies.B.Dont sleep right by your phone.C.Besides,sleeping by your phone may be harmful to your health.D.But getting into bed should be a sign
21、 of sleep,not other activities.E.Your texts wont come until you turn airplane mode off in the morning.F.Thats why teens often get poor grades when they cannot get enough sleep.G.After all,your bed is likely one of the most comfortable spaces in your home.三、语法填空We face many difficulties day to day an
22、d when we get caught up in the storm of our emotions,we end up saying or doing things 1. we regret later.Neither at school 2. at home have we been taught how to handle anger,sorrow or any negative emotion.This is where the knowledge of the breath 3.(teach) in the Art of Living course plays 4. vital
23、role.For every rhythm in the mind,there is a corresponding rhythm in the breath.So,when you cannot handle your mind 5.(direct),through the breath you can handle the mind.When we understand the power of the breath,we can have a say over our thoughts and our 6.(feel).We can let go of anger and negativ
24、e moods whenever we want to.Practicing the powerful breathing techniques 7.(help) you let go of negative emotions naturally.In fact,the frequency of anger and stress reduces hugely.Your ability 8.(accept) situations increases.Instead of 9.(react) impulsively,you get the ability to respond to situati
25、ons and take 10.(reason) action.For love to stay fresh throughout our lives,we need to go beyond initial attraction and ever-changing emotions.No matter what emotions come and go,learn to enjoy your life with your loved ones.限时规范练1(必修1Module1)一、【篇章导读】本文是新闻报道。文章主要报道了一名十六岁的男孩转校上学第一天的经历。1.C细节理解题。由第一段中的
26、“HesnotusedtoschoolsinHartford.”以及最后一段中的“hesalittleworried”可知,到新学校的第一天Joemar感到紧张不安。2.D细节理解题。由第一段中的“hishometownofFlorida”和第三段中的“.flythemupfromPuertoRico.Theislandwasalmostdestroyedbythedeadlystorm”可知,是因为Joemar的家乡遭遇了飓风的袭击。3.B推理判断题。由倒数第二段中的“Atotalof19languagesarespokeninBulkeleyHighSchool.havesomanynew
27、studentscomingherefromothercountries”可知,该校是一所国际学校。【篇章导读】本文是说明文。研究表明,朋友的质量比数量更重要。4.B推理判断题。由第一段中的“ResearchersinAustralia.foundthathavinggoodfriendscanhelpyoulivelonger.”和“AnAmericanstudy.foundthatifyoumakemorefriends.youllreceiveahighersalaryinlaterlife.”可知,交友可以对人的身心健康和财富产生正面的影响,故这两项研究是有关拥有好友的好处。5.C推理
28、判断题。由第一段中的“ifyoumakemorefriends.youllreceiveahighersalaryinlaterlife.Peopleneedgoodsocialskillsatwork.thesameskillsweusetomakefriendsatschool.”可知,美国一项研究发现在校受欢迎的人具有较强的社交能力,他们在今后可能会获得高薪工作。6.D细节理解题。文章第三、四段是对Dunbar教授关于交友数量研究的介绍。由第三段中的“theyalwayscommunicatewithamaximumof150people”和第四段中的“Amongthese150”可知,
29、Dunbar教授认为人们通常能与最多150个人进行交流,超过这个数,将无法维持有意义的联系。7.D主旨大意题。由最后一段作者的建议“trythisexperiment.thesearetheonlypeoplethatreallymatter”可知,本文通过研究告诉读者,朋友的质量要比朋友的数量更重要。二、【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了五种帮助青少年获得优质睡眠的方法。1.FF项从对立面解释说明本空上一句。2.BB项中的“sleeprightbyyourphone”呼应本部分中的“Sleepingwithyoursmartphonenearby.”和“Ifyourphoneiseasyt
30、oreach”。3.EE项中的“youturnairplanemodeoffinthemorning”与作者建议睡觉前“Turnyourphoneonairplanemode”相呼应。4.AA项中的Bedtimes呼应小标题和下文中的bedtime。5.DD项内容和上文构成转折关系,用转折连词But连接符合语境,且gettingintobed与上文相呼应。三、【篇章导读】本文是说明文。生活中难免会有遇到困难而情绪失控的时候,这时我们应该学会利用呼吸技巧来控制自己的情绪,从而采取理性的行为,享受开心的生活。1.that/which考查定语从句。此处先行词为things,在从句中做宾语,指物,所以
31、关系代词用that和which都可以。2.nor考查固定搭配。此处考查neither.nor.“既不也不”这一固定搭配。3.taught考查过去分词。此处为过去分词短语做后置定语,和前面的逻辑主语knowledge构成被动关系。4.a考查冠词。此处考查playavital/importantrole“扮演重要角色”这一固定搭配。5.directly考查副词。此处修饰动词handle,所以使用副词做状语。6.feelings考查名词。此处明显的是和前面的名词thoughts并列一致。所以使用名词feelings,且使用复数形式。7.helps考查动词。此处Practicingthepowerfulbreathingtechniques为动词-ing形式短语做主语,故谓语help使用第三人称单数形式。8.toaccept考查动词不定式。名词ability,chance,potential等后面基本都是使用动词不定式短语做后置定语,此处表示“做某事的能力”。9.reacting考查动词-ing形式。此处动词react做介词of的宾语,故使用动词-ing形式。10.reasonable考查形容词。此处表示“采取合理的行动”。故使用形容词reasonable“合理的;理性的”。
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有