1、2022届高考英语各省模拟试题重组卷 新高考I卷第一部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A2022届山东省潍坊市高三下学期一模统考(3月)These are the life-changing apps that will help you build better habits in 2022. Streaks Streaks lets you create up to 24 different tasks that you can complete each day. Compl
2、ete a task, mark it on the app, and youll start building your progress. Streaks also has other features available, like reminders and statistics, to help you keep your habits on track. It collects no fees. Strides Strides makes your goals easy and attainable. Youll be able to track your progress and
3、 see how far along you are with progress reports and charts thatll show you your advancement and your success rate on any given goal. You can create unlimited reminders and build up your routine from the ground up. The app asks you to join their monthly subscription.ATracker With ATracker, time all
4、your activities and stop wasting time on unimportant tasks. You can create and define your daily and weekly goals to avoid losing track of your good and bad habits. Having tracked, you can see what youve done in a beautiful chart. You can also see a goal report to make sure youre staying on track wi
5、th your new years resolutions. The app is $4.99, but its only a one-time payment. Coach.me Coach.me is mostly free. Youll get to track your progress and get bonus points for achieving your goals. Whats cool about Coach.me is that you can join a community of people like you where they are willing to
6、help out each other. You can even take it one step further by hiring a coach, although thats going to cost you extra.21. Which app is free of charge? A. StreaksB. Strides C. ATracker D. Coach.me 22. What do Strides and ATracker have in common? A. They help to time vital tasks. B. They offer a progre
7、ss chart. C. They have reminding functions. D. They update information every month. 23. What can you do with Coach.me? A. Earn cash rewards.B. Employ a coach for free. C. Get support from other users. D. Make progress in your studies.B(湖湘教育三新探索协作体2021-2022学年高三上学期期中联考英语试卷)I still remember when I move
8、d to Mexico City in 2014, my husband and I spent most of our free time exploring the city of 20 million. We squeezed our way through massive crowds that had traveled across the country to pray to the Virgin of Guadalupe, Mexicos patron saint. We spent hours in crowded fruit and vegetable markets, lo
9、oking for the perfect mango milkshake or vendors selling the most interesting-sounding things. Once our two children were born, we made more stops at nearby parks, catching up with friends on the playground or testing out new flavors of food.The idea of being alone was laughable; I remember once loo
10、king out of my office window, pre-pandemic, and not seeing a single person on the block. I recall it vividly because it seemed utterly apocalyptic (预示灾祸的)and it never happened again.Over the past nine months of the pandemic, our lives have moved increasingly indoors. We avoid the still-crowded resta
11、urants and city plazas.Except on weekends on a recent morning, we drove about 30 minutes to Los Dinamos, a vast, mountainous, densely forested national park. A few minutes into our walk, my eyes followed the muddy, rocky path until it turned a green corner in the distance. I listened to the sound of
12、 rushing water from the river below and the twittering of birds hidden in the branches above. And then I realized with a shock: were alone. In a city of millions where a quiet night is often interrupted with sounds of tamale (墨西哥粽子) or sweet-potato vendors walking the streets with their high-pitched
13、 whistles or recorded sales pitches, we had transported ourselves into another kingdom.I often tell people what I miss most about pre-pandemic life is the buzz of the city. Yes, I miss the hustle and bustle, but Im not sure whether its what I need right now. Now I need these walks on pine-needle-cov
14、ered trails with my young daughters; I need to breathe in truly fresh air; I need to trick my kids (and my husband) ahead with promises of snacks and perfect picnic spots; I need to be with my familyeven as I miss my parents, siblings, and friends extremelyin the heart of a forest, on the edge of a
15、big city, in the midst of a pandemic.Its a reminder that there is life all around me, even if I cant spend time mixing with others.24. Why did more people come to Mexico City across the country?A. To enjoy themselves at parks. B. To sell fruit and vegetables at markets.C. To enjoy delicious foods. D
16、. To show their religious belief.25. What has never happened again?A. Looking out of the office window. B. Nobody being found on the block.C. The coming of the idea of being alone. D. Meeting friends on the playground.26. What did the author realize at Los Dinamos suddenly?A. They came to the park t
17、o explore the unknown.B. They felt lonely in a city of millions.C. They enjoyed valuable moments of stillness.D. They were tired of the busy reality.27. What does the hiking in the forest remind the author?A. Her beloved are around in the pandemic.B. Being outside is a way to reduce pandemic pressur
18、e.C. The pandemic requires people not to mix with others.D. People miss their friends and family in the pandemic.C2022届山东省潍坊市高三下学期一模统考(3月)Being taken off the endangered species list doesnt guarantee a carefree future for whales. Recent research estimates that the population of Pacific gray whales of
19、 North Americas West Coast has dwindled by almost a quarter since 2016. Starting in 2019, alarming numbers of dead were spotted on beaches and floating offshore throughout their habitat, from Mexico to Alaska. The National Marine Fisheries Service defined it as an “Unusual Mortality Event”. UMEs are
20、 declared when a “significant die-off” occurs and when information is collected to clarify why it occurs.The Arctic has historically low levels of sea ice in recent years, upending the delicate ecosystem that sustains gray whales. Like other migrators, they dont feed on their winter breeding (繁殖) gr
21、ounds or along their migration, and must gain weight during the summer to sustain themselves through the rest of the year. Observers using air photography noted the whales looked skinnier and arrived in Mexico in poor condition, which suggests they were not finding enough food during the summer. Thi
22、s die-off is alarmingly similar to the events of 20 years ago, with another UME resulted in a significant drop in the gray whale population. Although the cause was ultimately undetermined, its thought that the population reached “carrying capacity” it grew too large for the environment to support it
23、. Although that idea has been suggested for this die-off as well, its more likely blamed on the changing conditions of the Arctic. Gray whales, hunted almost to extinction by the mid-20th century, were one of the first to be protected from hunting. The Eastern North Pacific population rebounded with
24、out pressure from whaling and was taken off the Endangered Species List; the Western North Pacific population is still listed as endangered. This die-off is a reminder that “delisting” doesnt indicate a populations secure future. New threats arise, climate change upends habitats, and continued monit
25、oring is needed in case a crash comes.28. What does the underlined word “dwindled” in paragraph 1 mean? A. Increased. B. Bounced.C. Multiplied. D. Dropped.29. What will gray whales usually do in winter? A. Consume few calories.B. Travel south to breed. C. March back to Alaska. D. Seek food in the Ar
26、ctic.30.What might be the main cause of the current UME? A. Serious illnesses.B. Sea pollution. C. Environmental changes.D. Limited carrying capacity.31.Whats the authors attitude to the “delisting”? A. Favorable.B. Concerned. C. Intolerant. D. Regretful.D(2022年广州高考一模英语)Several years ago, Jason Box,
27、 a scientist from Ohio, flew 31 giant rolls of white plastic to a glacier (冰川) in Greenland. He and his team spread them across 10,000 feet of ice, then left. His idea was that the white blanket would reflect back the rays of the sun, keeping the ice cool below. When he came back to check the result
28、s, he found it worked. Exposed ice had melted faster than covered ice. He had not only saved two feet of glacier in a short time. No coal plants were shut down, no jobs were lost, and nobody was taxed or fired. Just the sort of fix were looking for.“Thank you, but no thank you.” says Ralph King. a c
29、limate scientist. He told Grey Childs. author and commentator, that people think technology can save the planet, “but there are other things we need to deal with, like consumption. They burned $50,000 just for the helicopter” to bring the plastic to the glacier. This experiment, quote-unquote, gives
30、 people false hope that climate change can be fixed without changing human behavior. It cant. Technology wont give us a free ride.Individuals respond to climate change differently. Climatologist Kelly Smith is hardly alone in her prediction that someday soon we wont be climate victims, we will be cl
31、imate Choosers. More scientists agree with her that if the human race survives. The engineers will get smarter, the tools will get better, and one day we will control the climate. but that then? “Just the mention of us controlling the climate sent a small shiver down my back, Grey writes.” “Somethin
32、g sounded wrong about stopping ice by our own will,” he says.Me? I like it better when the earth takes care of itself, I guess one day we will have to run the place, but for the moment, sitting at my desk, looking out at the trees bending wildly and the wind howling, Im happy not to be in charge.32.
33、 Why does the author mention Jason Boxs experiment in the first paragraph?A. To introduce a possible solution to climate change. B. To describe a misleading attempt to fix the climate. C. To report on a successful experiment on saving the glacier.D. To arouse peoples attention to the problem of glob
34、al warming.33. Which statement would Ralph King most probably agree with? A. The fight against climate change will not succeed.B. Technology is-not the final solution, let alone its high cost. C. Its best to deal with climate change without changing our behavior. D. Jasons experiment plays a signifi
35、cant role in fixing climate change.34. What is Grey Childss attitude to humans controlling the climate? A. Favorable B. Tolerant C. Doubtful. D. Unclear. 35. Which of the following is a suitable title for the text?A. But should we fix the climate? B. Is climate change a real problem? C. How can we t
36、ake care of the earth? D. What if all the glaciers disappeared?第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to become a better readerLanguage and literacy(读写能力) are among mankinds greatest inventions.Evolving and even dying over the course of human history,languages are a r
37、eflection of our cultural and societal attitudes.Most humans acquire language in early childhood and speak fluently when they are about three years old,but our continued relationship with language gives shape and meaning to our lives. 36 1Take it slow.Many readers feel that they read too slowly,espe
38、cially compared with others,but the truth is that the faster you read,the less likely you are to comprehend fully what youre reading. 37 Reading is a lifelong process; learning to read closely and slowly will help you become faster over time without missing anything.2 38 When humans first began read
39、ing written words,it was unusual to read in silence.Though generally inappropriate for commuters or for latenight adventurers,reading out loud is one of the best ways to improve your reading ability. 39 If so,you will begin to read more accurately and with better vocal expression.Try listening to th
40、e author reading their own workyoull be surprised to find how clearly it comes through on the page.3Write. 40 How and what you read affects how and what you write,and the best readers often make the best writers.But while much can be learned from close,repeated readings,there are many secretive plea
41、sures to language that can only be experienced through the practice of writing.ARead aloud.BGet into the rhythm of the authors voice.CHere are 3 ways to become a better reader.DWriting and reading go handinhand.ETry writing every day for a month; you will never read the same again.FThe ability to re
42、ad is important to form an identity and express ones feelings.GIn that case,do not hesitate to reread the passage.第二部分 语言运用(共两节,满分30分)(江门市2022届高考模拟考试)第一节:(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、 C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The home crowd erupted when Chinas Gu Ailing won the womens big air free skiing gold
43、in Beijing.With the 41 score of 188.25 points, Gu came back from third place to take gold as the event 42 its first Olympic appearance. Gu got 93.75points in her smooth first attempt, 43 accomplishing what contributed to her World Cup success in US, 2021. Then, under the 44 of getting only88.50 poin
44、ts in the second run, she fascinated everyone with the biggest turn of the event in her third one, 45 94.50 points.It all paid off! Ive dreamt about it for years! said Gu Ailing.With a Chinese mother and an American father, Gu was born and 46 in San Francisco. She got trained as an athlete in US. 47
45、 , it was shocking news to US sports experts that she announced in 2019 -that she would 48 China, for its her dream.Gu is outstanding in both skiing and academic performance. She graduated from the San Francisco University High School. Then, boasting a 49 SAT score of 1580 0ut of a possible 1600, sh
46、e is enrolled at Stanford University, where she is 50 start her studies in the fall of 2022.She 51 herself in just two years of international competition, winning her first World Cup event in 2019 before 52 gold medals at the 2020 Winter Youth Olympics. She tries to inspire youngsters to step out of
47、 the comfort zone by setting examples, Gu remarks, Meeting difficulty in skiing with 53 arms, I hope to improve my performance and win more gold medals. Besides, she also says her biggest 54 has always been herself while overcoming hardship and challenging the 55 41Arare Bimportant Cextra Dcombined4
48、2Aworked Bmade Cshowed Dbuilt43Ainterestingly Bslightly Ceasily Dcertainly44Apressure Bapplause Ccontrol Dcheers45Acreating Bscoring Cbeating Darriving46Abrought Bnursed Craised Dcared47AOtherwise BBesides CHowever DTherefore48Acompete for Bapply for Cteam up with Dcatch up with49Anational Breasonab
49、le Cpoor Dremarkable50Aused to Blikely to Cdue to Dowing to51Aachieved Bestablished Cdeclared Dprovided52Againing Bmaintaining Cpraying Ddemanding53Astrong Bopen Cfolded Dbrave54Arival Bpartner Cplayer Dfriend55Anew Bfantastic Cterrible Dimpossible第二节 (共10小题:每小题1. 5分,满分15分) (武汉市2022届高中毕业生二月调研考试)阅读下面
50、短文,在空白处填人1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In recent years, robots have taken China by storm and University bosses also want to catch the trend. They have introduced a chef robot to their school canteen _ (56) (stop) students leaving the site. The newly-come chef robot-complete with a white hat, a mask _ (57) two
51、knives-soon made a difference in South Chinas Agricultural University. Huge _ (58) (crowd) gathered to watch it perform, making knife-cut noodles at the canteen. Feel confused about the term? Actually, knife-cut noodles, also known _ (59) Dao XiaoMian, _ (60) (be) a specialty of central Chinas Shanx
52、i province. Traditionally, Dao Xiao Mian is made by cutting a large block of noodle dough(面团)at an angle and letting the _ (61) (slice) pieces fall directly into a boiling pot of soup. The noodle-robot can _ (62) (apparent) make 340 cuts per minute-guaranteeing the consistency of the noodles _ (63)
53、(thick), China Daily reported. You can imagine _ (64) delicious the noodle can be. Student Zhang, from Shanxi province, said the noodles appeared very popular, _ (65) (add): “I feel this is not simply a bowl of noodles. It feels very interesting and very heartwarming.”第三部分 写作(共两节,满分40分)(武汉市2022届高中毕业
54、生二月调研考试)第一节 (满分15分)你校英语广播台校园评论栏目,以 “New Era, New Student”为题征文,号召大家发现校园里的不文明现象,你打算投稿,内容包括:1. 你的发现;2. 你的建议。注意:1. 写作词数应为80左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。New Era, New Student_第二节: (满分25分)(江门市2022届高考模拟考试) 阅读下面材料根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 Mary, I hate to call Rob in the mornings. Hes growing so fast and he n
55、eeds his sleep. If you could see how sound he sleeps when I go in to wake him up! I wish I could manage alone. Well, you cant, Adam. His mothers voice was quick and light. Besides, he isnt a child any more. Its time he took his turn. Yes, his father said slowly. But I sure do hate to wake him.A few
56、days before Christmas that year when he was fifteen, Rob heard these words, and something in him spoke: his father loved him! He had never thought of that before, for neither his father nor his mother talked about loving their children-they had no time for such things. There was always so much to do
57、 on the farm. They were poor, and most of the excitement for Christmas was in the turkey and the pies his mother made. His sisters sewed presents and his mother and father always bought him something he needed, not only a warm jacket, maybe, but something more, such as a book. And he saved and bough
58、t them each something, too.He had gone to the ten-cent store and bought a tie as usual. It had seemed nice enough until he lay thinking the night before Christmas. He wished that he had a better present for his father. A thought struck him like a silver lightning. Why should he not give his father a
59、 special gift in the bam(牛棚)? He could get up early, earlier than four oclock and he could move quietly and slowly into the bam and get all the milking done. Hed do it alone, milk and clean up, and then when his father went in to start the milking, hed see it all done. He laughed to himself as he ga
60、zed at the stars, it was what he would do, and he mustnt sleep too sound.注意: 1所续写短文的词数应为150左右; 2续写部分分为两段,每段的开头语己为你写好。Paragraph 1:At a quarter to three, he got up and put on his clothes. Paragraph 2:Back in his room, he had only a minute to pull off his clothes in the darkness and jumped into bed, fo
61、r he heard his father up 英语参考答案第一部分 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分) A篇2123 ABC B篇 24-27 DBCA C篇2831 DBCB D篇 32-35: BBCA第一节 (共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分) 36-40 CGABD 第二部分 语言运用 (共两节,满分30分)第一节:(共15小题;每小题1分,满分15分)(江门市2022届高考模拟考试)完形填空41-45 DBCAB 46-50 CDADC 51-55 BABAD第二节 语法填空 (武汉市2022届高
62、中毕业生二月调研考试)56. to stop 57. and 58. crowds 59. as 60. are/is 61. sliced 62. apparently 63. thickness 64. how 65. adding 写作 第一节 Sample writings: New Era, New Students Admittedly, we generations are in a new era when the world is undergoing major changes unseen in a century. With great changes come new
63、 challenges and responsibilities. To better cope with these, we yet need to sweep away all the uncivilized phenomena in our school first. Unaware of its value, some students take it for granted to waste food. Besides, in the library, certain students speak or talk aloud, disturbing and annoying othe
64、rs. Little as the matters seem to be, we cannot afford to overlook the serious consequences they will bring. So I suggest that the school post more noticeable slogans and make relevant rules to help students rid of those uncivilized behaviors. As students in the new era, I sincerely hope that we can
65、 become a better us to make contributions to the society. 第二节(满分25分)(江门市2022届高考模拟考试) At a quarter to three, he got up and put on his clothes. He crept downstairs, careful of the creaky boards, and let himself out. The cows looked at him, sleepy and surprised. It was early for them, too. He had never
66、 milked all alone before, but the task went more easily than he had ever known it to go before. Milking for once was not a chore. It was something else, a gift to his father who loved him. He finished, the two milk cans were full, and he covered them and closed the milkhouse door carefully. Back in
67、his room he had only a minute to pull off his clothes in the darkness and jump into bed, for he heard his father up. The door opened and his father woke him as usual. “Aw-right,” he said sleepily. The door closed and he lay still, laughing to himself. Then a few minutes later, the door opened again
68、and his father was standing by his bed, feeling for him, pulling away the cover. “Rob, I thank you. Nobody ever did a nicer thing”. He found his father and held him tightly in a great hug. “Its for Christmas, Dad!” His heart was bursting with love.A篇2123 ABC 2022届山东省潍坊市高三下学期一模统考(3月)这是一篇应用文。主要介绍了2022
69、年四款手机应用的功能和收费相关情况,这些应用旨在帮助人们建立更好的生活习惯。21、细节理解题。根据第一款习惯养成应用(Streaks)的内容It collects no fees. (不需要任何费用。)可知,A项符合题意。故选A项。22、细节理解题。根据第二款应用(Strides)you are with progress reports and charts(你有进度报告和图表)和第三款应用(ATracker)you can see what youve done in a beautiful chart.(你能够看到自己的表现在一张漂亮的图表上面。)可知,两款应用的共同之处在于都有图表,B
70、项They offer a progress chart符合题意。 故选B项。23、细节理解题。根据第四款应用(Coach.me)they are willing to help out each other. (他们愿意彼此帮助)可知,C项Get support from other users.(获得其他用户的支持。)符合题意。故选D项。B篇 24-27 DBCA (湖湘教育三新探索协作体2021-2022学年高三上学期期中联考英语试卷)本文是一篇记叙文,主题语境:人与自我,话题: 作者由于疫情的原因,不得不经常待在家里面。周末的时候,一家人到户外一个森林里散步游玩,在那里体验到了寂静的生
71、活,感受到家人在一起的美好。24. D 理解题。根据第一段第二句可知,人们从全国各地来到墨西哥城,目的是来向墨西哥守护神瓜达卢佩的圣母祈祷。25. B细节理解题。根据第二段第一句可知,作者再也没有看到过空荡荡、没有-一个人的街区。26. C 推理判断题。根据第四段第六句可知,作者在森林里,突然意识到自己处在-一个寂静的地方,享受着离喧嚣的大都市不远处森林的寂静。27. A 推理判断题。根据最后一段最后一句可知,在疫情中我们不能花时间和别人相处,但我们有家人在一起。C篇 28-31 DBCB 2022届山东省潍坊市高三下学期一模统考(3月)这是一篇说明文。文章介绍了灰鲸从濒危物种名目中除名,并不
72、意味着其在未来的发展中可以无忧无虑。有研究估计,灰鲸死亡数量越来越多,可能是由于食物不足和气候变化,其中环境的改变是关键因素。28、细节理解题。由第一段Being taken off the endangered species list doesnt guarantee a carefree future for whales. (被从濒危物种名单上除名并不能保证鲸鱼的未来无忧无虑。)可知,下文2016年,2019年的例子都在说灰鲸数量的急剧减少。D项dropped符合题意。故选D。29、细节理解题。由第二段The Arctic has historically low levels of
73、sea ice in recent years, upending the delicate ecosystem that sustains gray whales. Like other migrators, they dont feed on their winter breeding (繁殖) grounds or along their migration, and must gain weight during the summer to sustain themselves through the rest of the year.(近年来,北极的海冰水平处于历史最低水平,这颠覆了
74、维系灰鲸生存的脆弱生态系统。和其他迁徙者一样,它们不在冬季繁殖地或迁徙过程进食,必须在夏季增加体重,以维持一年余下的时间。)分析各选项可知,A项Consume few calories.(几乎不消耗卡路里,该项排除,因为要在冬季迁徙,所以会消耗卡路里);B项Travel south to breed.(向南繁殖,冬天灰鲸会南迁繁殖,大冬天不可能往北迁徙);C项 March back to Alaska.(去往阿拉斯加,排除C项,根据原文第二段arrived in Mexico poor condition, 得知他们到达的是墨西哥);D项Seek food in the Arctic.(在北极
75、寻找食物,排除该项,因为灰鲸冬天不吃食物。)故选B。30、推理判断题。由最后一段的 Although he cause was ultimately undetermined, its thought that the population reached “carrying capacity” it grew too large for the environment to support it. Although that idea has been suggested for this die-off as well, its more likely blamed on the chan
76、ging conditions of the Arctic.(尽管最终原因尚未确定,但人们认为灰鲸数量已经达到了“承载能力”数量增长过快,环境无法承受。虽然这种观点也被认为是导致这种灭绝的原因,但它更有可能被归咎于北极环境的变化。)可知,还是由于环境变化才是数量减少的关键因素,故选C。31、作者观点态度题。由最后一段This die-off is a reminder that “delisting” doesnt indicate a populations secure future. New threats arise, climate change upends habitats, a
77、nd continued monitoring is needed in case a crash comes.(这次灭绝提醒人们,“除名”并不意味着一个种群的未来就安全了。新的威胁出现了,气候变化颠覆了栖息地,需要持续监测,以防崩溃发生。)可知,作者对未来还是有点担忧,故选B。D篇 32-35: BBCA 本篇是一篇关于“控制气候”的议论文 32. 答案为 B。细节题。第 1 段介绍了一个名叫 Jason Box 的科学家做了一个试验,尝试用 白色塑料覆盖冰川,以达到保护冰川的目的。从而引出后文对人类干预气候的可行性的探讨, 因此选择 B。 33. 答案为 B。细节题。根据题干中的 Ralp
78、h King 把答案定位在第 2 段。根据第 2 段第 2 句和最后一句可知,Ralph King 说人们认为科技能够拯救地球,但是我们还需要解决其他 像是(能源)消耗的问题。科学家们做实验乘坐的直升机消耗了 50000 美金(的能源)科技不会让我们搭便车。可知答案选 B。 34. 答案为 C。细节题。根据题干中的 Grey Child 把答案定位在第 3 段。根据第 3 段最后一句根据我们自己的意志来阻止冰河时代听起来有些错误的地方,可知此人对于人类控制气候的观点持反对意见,答案为 C。 35.答案为 A。主旨题。通过前面极端列举不同的科学家对于控制气候的观点,最后一段, 作者提出更喜欢地球
79、自己照料自己,也即反对人类控制气候。选择 A 选项。 3640 CGABD 本文是一篇说明文。就如何成为一个好的读者提出了三条建议。36C 根据下文提出的三点建议可知,C项“下面是成为一名好读者的三点建议”能够引出下文,符合语境。故选C。37G上文提到你阅读的速度越快,你就越不可能完全理解所读的内容。下文提到阅读是终生的过程。G项“在这种情况下,不要犹豫,再读一遍”联系上下文,符合语境。故选G。38A 根据下文中的“reading out loud is one of the best ways to improve your reading ability”可知,朗读是提高阅读技能最好的方式
80、之一。A项“大声阅读”能够概括本段内容,符合语境。故选A。39B根据上下文可知,朗读是提高阅读技能的其中一个方式。根据下文可知,如果以书的作者的节奏朗读的话,你会朗读得更加准确,更生动。B项“用作者的声音节奏朗读”符合语境。故选B。40D 根据本段内容可知,阅读的方法和内容影响写作的方法和内容,最好的读者往往能成为最好的作家。D项“写作和阅读要保持一致,同时进行”符合本段主题,符合语境。故选D。第一部分 阅读(共两节,满分 50 分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5 分) A篇2123 ABC B篇 24-27 DBCA C篇2831 DBCB D篇 32-35:
81、 BBCA第一节 (共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分) 36-40 CGABD 第二部分 语言运用 (共两节,满分30分)第一节:(共15小题;每小题1分,满分15分)(江门市2022届高考模拟考试)完形填空41-45 DBCAB 46-50 CDADC 51-55 BABAD第三节 语法填空 (武汉市2022届高中毕业生二月调研考试)56. to stop 57. and 58. crowds 59. as 60. are/is 61. sliced 62. apparently 63. thickness 64. how 65. adding 写作 第一节 Sample
82、 writings: New Era, New Students Admittedly, we generations are in a new era when the world is undergoing major changes unseen in a century. With great changes come new challenges and responsibilities. To better cope with these, we yet need to sweep away all the uncivilized phenomena in our school f
83、irst. Unaware of its value, some students take it for granted to waste food. Besides, in the library, certain students speak or talk aloud, disturbing and annoying others. Little as the matters seem to be, we cannot afford to overlook the serious consequences they will bring. So I suggest that the s
84、chool post more noticeable slogans and make relevant rules to help students rid of those uncivilized behaviors. As students in the new era, I sincerely hope that we can become a better us to make contributions to the society. 第二节(满分25分)(江门市2022届高考模拟考试) At a quarter to three, he got up and put on his
85、 clothes. He crept downstairs, careful of the creaky boards, and let himself out. The cows looked at him, sleepy and surprised. It was early for them, too. He had never milked all alone before, but the task went more easily than he had ever known it to go before. Milking for once was not a chore. It
86、 was something else, a gift to his father who loved him. He finished, the two milk cans were full, and he covered them and closed the milkhouse door carefully. Back in his room he had only a minute to pull off his clothes in the darkness and jump into bed, for he heard his father up. The door opened
87、 and his father woke him as usual. “Aw-right,” he said sleepily. The door closed and he lay still, laughing to himself. Then a few minutes later, the door opened again and his father was standing by his bed, feeling for him, pulling away the cover. “Rob, I thank you. Nobody ever did a nicer thing”. He found his father and held him tightly in a great hug. “Its for Christmas, Dad!” His heart was bursting with love.