ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:9 ,大小:208.50KB ,
资源ID:377147      下载积分:8 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-377147-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(10)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(10)及答案.doc

1、广西省北海市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(10)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。【浙江省2014高考英语模拟冲刺卷】AI live in the land of Disney, Hollywood and year-round sun. You may think people in such an attractive and exciting, fun-filled place are happier than others. If so, you have some mistaken ideas about

2、 the nature of happiness.Many intelligent people still consider happiness equal to fun. The truth is that fun and happiness have little or nothing in common. Fun is what we experience during an act. Happiness is what we experience after an act. It is a deeper, more lasting emotion.Going to an amusem

3、ent park or ball game, watching a movie or television, are fun activities that help us relax, temporarily forget our problems and maybe even laugh. But they do not bring happiness, because their positive effects end when the fun ends.I have often thought that if Hollywood stars have a role to play,

4、it is to teach us that happiness has nothing to do with fun. These rich, beautiful individuals have constant access to glamorous parties, fancy cars, expensive homes, everything that spells “happiness”. But in memoir (回忆录) after memoir, famous people expose the unhappiness hidden beneath all their f

5、un depression, alcoholism (酗酒), drug addiction, broken marriages, troubled children and extreme loneliness.Ask an unmarried man why he refuses to get married even though he finds dating to be less and less satisfying. If hes honest, he will tell you that he is afraid of making a commitment (承诺). For

6、 commitment is in fact quite painful. The single life is filled with fun, adventure and excitement. Marriage has such moments, but they are not its most distinguishing features.Similarly, couples that choose not to have children are deciding in favor of painless fun over painful happiness. They can

7、dine out whenever they want and sleep as late as they want. Couples with babies are lucky to get a whole nights sleep or a three-day vacation. I dont know any parent who would choose the word fun to describe raising children.The way people stick to the belief that a fun-filled, pain-free life equals

8、 happiness actually reduces their chances of ever achieving real happiness. If fun and pleasure are equal to happiness, then pain must be equal to unhappiness. But, in fact, the opposite is true More times than not, things that lead to happiness involve some pain.As a result, many people avoid the v

9、ery efforts that are the source of true happiness. They fear the pain unavoidably brought by such things as marriage, raising children, professional achievement, religious commitment and self-improvement.Understanding and accepting that true happiness has nothing to do with fun is one of the most li

10、berating (解放) realizations we can ever come to. It liberates time now we can devote more hours to activities that can truly increase our happiness. It liberates money buying that new car or those fancy clothes that will do nothing to increase our happiness now seems pointless. And it liberates us fr

11、om envy we now understand that all those rich and glamorous people we were so sure are happy because they are always having so much fun actually may not be happy at all. 41. According to the passage, which of the following people are more likely to achieve happiness?A. People living in fun-filled pl

12、aces. B. People taking pains to raise children.C. People living a wealthy life. D. People who are free from responsibility.42. According to the writer, an important role Hollywood stars have to play is to _.A. give audience enough fun B. write memoirs to introduce their livesC. tell people what happ

13、iness is D. show unhappiness beneath fun43. In the writers opinion, marriage _.A. means responsibility B. means the end of fun C. leads to raising children D. leads to less sleep44. Many people fail to enjoy real happiness because _.A. they believe fun is equal to happiness B. they get married and h

14、ave childrenC. they dont have religious beliefs D. they cant free themselves from commitment45. If one understands the nature of happiness, he will _. A. stop seeking fun from daily lifeB. enjoy life by spending all his wealth C. keep himself with his familyD. make more efforts to take responsibilit

15、esPassage A【语篇解读】本文是一篇关于何为幸福的本质的议论文。作者通过阐述fun与happiness的区别向读者表明了自己对于幸福本质的认识。41B【解析】判断题。结合主题及文中的例子,答案应为B。42C【解析】事实细节题。可从语篇第四段的首句得出答案。43A【解析】推理判断题。可从语篇第五段推知。选项中的responsibility实际上中段中commitment的替代词。44A【解析】推理判断题。可从语篇第七段的首句推知。45D【解析】推理判断题。根据全文及最后一段推知。阅读理解-B Boiler rooms are often dirty and steamy, but thi

16、s one is clean and cool. Fox Point is a very new47-unit living building in South Bronx, one of the citys poorest areas. Two-thirds of the people living there are formerly (以前) homeless people, whose rent is paid by the government. The rest are low-income families. The boiler room has special equipme

17、nt, which produces energy for electricity and heat. It reuses heat that would otherwise be lost to the air, reducing carbon emissions(碳排放)while also cutting costs. Fox Point is operated by Palladian, a group that specializes in providing housing and services to needy, people. Palladian received supp

18、ort from Enterprise Community Partners (ECP), which helps build affordable housing by providing support to housing developers. w_w*w.k_s*5_u.c_o mECP has created national standards for healthy, environmentally (环境方面) clever and affordable homes which are called, the Green Communities Standards. Thes

19、e standards include water keeping, energy saving and the use of environmentally friendly building materials. Meeting the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs. Even the positioning of a window to get most daylight can help save energy

20、.Michael. Bloomberg, New Yorks mayor, plans to create 165,000 affordable housing units for500,000 New Yorkers. Almost 80% of New York Citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing. So he recently announced that the citys Department of Housing and Preserv

21、ation and Development (DHPD) , whose duty is to develop and keep the citys supply of affordable housing, will require all its new projects to follow ECPs green standards. w_w*w.k_s*5_u.c_o mSimilar measures have been taken by other cities such as Cleveland and Denver, but New Yorks DHPD is the large

22、st city developer of affordable housing in the country.( ) 1. What is the purpose of describing the boiler room in the first paragraph? w_w w. k#s5_u.c o*mA. To explain the measures the city takes to care for poor people. B. To suggest that affordable housing is possible in all areas.C. To show how

23、the environment-friendly building works.D. To compare old and new boiler rooms.( ) 2. What is an advantage of the buildings meeting the Green Communities Standards? A. Lower running costs. w_w*w.k_s*5_u.c_o mB. Costing less in construction. C. Less air to be lost in hot days.D. Better prices for hom

24、eless people.( ) 3. It can be learned from the text that, A. New York City is seriously polluted w_w*w.k_s*5_u.c_o mB. peoples daily life causes many carbon emissions in New York CityC. a great number of people in New York City dont have houses to live inD. some other cities have developed more affo

25、rdable housing than New York City( ) 4. What is the main purpose of this text? w_w w. k#s5_u.c o*mA. To call on people to pay more attention to housing problems.B. To prove that some standards are needed for affordable housing.C. To ask society to help homeless people and low-income families.D. To i

26、ntroduce healthy, environmentally clever-and affordable housing.语篇解读:本篇文章为科技说明文。作者以Fox Point居住群的boiler rooms为切入点,阐述此类房子的环保节能的优点,以及各城市特别是纽约队建造此类建筑的积极响应。1. 答案:C考点:作者的写作意图解析:从第一段最后两句,作者描述开水房仅是从一个侧面展示整个建筑群的节能,环保,可以得出答案。2. 答案:A考点:细节理解解析:依据文章第三段倒数第二句:Meeting the standards increases housing construction co

27、sts by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs.可得到答案。句意为“达到这一标准会将建筑成本提高2%,但很快会被它的低成本运行成本补回”3. 答案:B考点:细节理解解析:依据文章第四段第二句:Almost 80% of New York Citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing.可得出答案4. 答案:D考点:作者的写作目的解析:本文主要让读者了解这类健康、环保、经济类住房。阅读理解

28、-B Feel tired lately?Has a doctor said he cant find anything wrong with you?Perhaps he sends you to a hospital,but all the advanced equipment there shows there is nothing wrong with you. Then,consider this:you might be in a state of sub-health(亚健康). Sub-health,also called the third state or gray sta

29、te,is explained as borderline state between health and disease. According to the investigation by the National Organization,over 45 percent of sub-health people are middle-aged or elderly.The percentage is even higher among people who work in management positions as well as students around exam-week

30、. Symptoms(征兆)include a lack of energy,depression,slow reactions,insomnia(失眠),agitation, and poor memory.Other symptoms include shortness of breath,sweating and aching in the waist and legs. The key to preventing and recovering from sub-health,according to some medical experts,is to form good living

31、 habits, alternate work and rest, exercise regularly,and take part in open air activities. As for meals,people are advised to eat less salt and sugar.They should also eat more fresh vegetables,fruits,fish because they are rich in nutritional elementsvitamins and trace elements(微量元素)that are importan

32、t to the body. Nutrition experts point out that it is not good to eat too much at one meal because it may cause unhealthy changes in the digestive tract(消化道).They also say that a balanced diet is very helpful in avoiding sub-health.36.When you are in a state of sub-health,you should _.A.stay home an

33、d keep silentB.go to a doctor and buy some medicineC.not consider it very seriousD.find out the reasons and relax yourself提示:从全文可以看出,亚健康是身体对压力、疲劳的一种反应,即使最先进的仪器也查不出病因。所以不必去医院,也不必吃药,但是不能听之任之,不认真对待。正确的方法是找出原因、减轻压力、消除疲劳、平衡膳食。答案:D37.Middle-aged people may be easy to get sub-health because _.A.they have u

34、sed up their energyB.they have lost their living hopesC.they have more pressure in life and workD.they have changed their way of life提示:亚健康的起因与疲劳有关系,但不是已将体力用完,排除A项。B、D两项文章没涉及。根据常识和第四段最后一句,我们也能判断正确答案为C项。答案:C38.The key to preventing you from falling into a state of sub-health is to _.A. keep on workin

35、g regularly B. go to sleep a bit earlierC. form good living habits D. take medicine if necessary答案:C 文章倒数第三段第一句“is to form good living habits”39.The underlined word “alternate” in this passage is closest in meaning to _.A. arrange by turns B. cause to take placeC. make up for D. keep away from答案:A 从

36、文中可看出:形成好的生活习惯,要劳逸结合,即轮流工作与休息阅读下列短文,从每篇短文后所给各题的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。【湖北省2014高考英语第二次联考试题】A The boys crowded in two teams at the front of Charlene Skinners class as they thought over the math problem that flashed on the whiteboard. “Thats not right,” one boy said. “It says find the slope,

37、” another boy said, instructing his classmates. Next door, in Room A114, the girls spent five minutes in Justin Andersons science class writing down everything they know about DNA. When the assigned time was up, Anderson asked the students to share some of what they noted down. “Nobodys DNA is alike

38、,” one girl said after raising her hand. “You get it from your parents,” said another. This is how some lessons are taught at James Gholson Middle School in Prince Georges County: boys in one classroom, girls in another. Advocates argue that separating boys and girls removes distractions (分心) and se

39、x prejudice in the classroom, taking the lead from expensive private schools and boarding schools that have relied on single-sex learning for generations. But opponents say there is little evidence that such separation works, that it can be discriminatory (歧视) and that it doesnt properly prepare stu

40、dents for a world that is mixed. Some experts say single-sex classes can break down sex stereotypes (定式), create opportunities for students and improve test scores. Kathy Couture, an education professor at Stetson University in Florida and a board member of the National Association for Single Sex Pu

41、blic Education, said students tend to be more focused on their curriculum and less concerned about impressing or getting attention from the opposite sex. She said girls tend to “dumb themselves down for boys” when they are together in math and science classes. But a report published last week by the

42、 Psychological Bulletin which reviewed 184 studies to compare the outcomes of learning in single-sex and mixed classrooms raised questions about whether there are any real advantages to single-sex classrooms. Janet Hyde, one of the reports co-authors, said there was no evidence to support the argume

43、nt that boys do better orally or that girls improve in math and science when in single-sex settings. What is more important is that separating students might not adequately prepare them for college and careers. “One of the major purposes of school is to prepare students for the adult world, and that

44、 world is mixed,” Janet Hyde said. “I think we do harm to students by not preparing them for the adult world.”51. What purpose does the first paragraph serve?A. To show how boys and girls are taught separately. B. To show how the students behave in class.C. To show how the two lessons are different.

45、D. To show how the class activities are organized.52. Why does James Gholson Middle School teach students separately? A. Because single-sex classes are popular in America. B. Because students may be more concentrated in single-sex classes. C. Because girls tend to look down upon boys in mixed classe

46、s. D. Because it is a private and expensive school.53. According to Kathy Couture, what is the disadvantage of a mixed class? A. Students are not interested in their curriculums. B. Students may be disturbed by the opposite sex in their study. C. Girls are often absent from math and science classes.

47、 D. Students have fewer chances to have tests.54. What is the point of Janet Hydes statement on single-sex classes? A. Single-sex classes do not improve boys speaking ability. B. Single-sex classes lead to worse academic performance. C. Single-sex classes harm the students in their future study and work. D. Single-sex classes do not help students physical development.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1