ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:31 ,大小:113.50KB ,
资源ID:377133      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-377133-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(广西百色市2020-2021学年高二英语上学期期末教学质量调研测试试题(含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

广西百色市2020-2021学年高二英语上学期期末教学质量调研测试试题(含解析).doc

1、广西百色市2020-2021学年高二英语上学期期末教学质量调研测试试题(含解析)(考试时间:120分钟;满分:150分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的班级、姓名、准考证号等填写在答题卡指定位置上。2.本试卷分为选择题和非选择题两部分.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答 题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3.考试结束后,只交答题卡,试卷自行保存。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转 涂到答题卡上。第一节(共5小题

2、,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳 选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅 读下一小题。每段对话仅读一遍。例如:How much is the shirt ?A. 19.15. B.9.18. C. 9.15.答案是C。1. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What can the two speakers hear?A. The sound of the rain.B. The shaking of the window.C. The shaking of the bu

3、ilding.【答案】A【解析】【原文】M: What a terrible day! The rain is just coming down!W: Yes, it must be a heavy rain. And listen to that wind blowing!M: I know. Now listen to the sound of the rain beating against the window.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the woman usually do on Saturday morning?A. She works.B.

4、She sleeps late.C. She does exercise.【答案】B【解析】【原文】M: Are you busy Saturday morning?W: Well, on Saturday morning I always sleep late. Very late. I usually wake up at 6 oclock for work, so on Saturday morning I rarely get up before 10 or 11 oclock.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What do we know about the girl?A.

5、 She feels mixed-up about life.B. She cant find her CD.C. She doesnt get on well with her mother.【答案】C【解析】【原文】W: Grandpa, I dont know what to do. Im tired of arguing with my Mom. She wont let me listen to my favorite music.M: Oh, Kate, please dont complain. You know she loves you more than anyone el

6、se.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the man do today?A. Work in the garden.B. Buy some flowers.C. Play football.【答案】A【解析】【原文】W: This is a wonderful day for working in the garden.M: Yes, I agree. But I want to play football today.W: But you cant. You promised to help me today.M: OK, youre right. Ill he

7、lp you.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Which is the mans favorite season?A. Spring.B. Summer.C. Winter.【答案】C【解析】【原文】M: What kind of weather do you like?W: I like mild, clear and sunny weather. How about you?M: Generally speaking, I like snowy winter. You know, I love snow skiing. And I hate hot season.第二节听下面5段

8、对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项 中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What did the mans wife do yesterday?A. She went to work.B. She stayed at home.C. She did some shopping.7. What did the woman ask the man to do?A. Take care of

9、 her cat.B. Help her with her baby.C. Go outing with her.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】W: Hello, George! I called you yesterday, but there was no answer. Are you all right?M: Yes Im fine. I just had a day off.W: Oh, did you enjoy yourself?M: It was awful. I just stayed at home.W: What? How could a holiday be

10、 awful?M: Oh, it was. My wife went shopping, and left the baby with me. She just cried all morning. I did everything to make her stop, but she couldnt.W: Oh? Was she hungry?M: Yes. My wife gave her a bottle of milk when she came back. By the way, why did you call?W: Well, I just called to see if you

11、 could take care of my baby cat for me this weekend.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Where are the two speakers?A. At an airport.B. At a hotel.C. In a shop.9. Where are the womans suitcases?A. On the left.B. In the middle.C. On the right.【答案】8. B 9. A【解析】【原文】M: Can I help you with your luggage,

12、 Madam?W: Yes, please. Ive got some very heavy suitcases. Theyre over there, on the right.M: Here you are, Madam. Which is your room?W: Im sorry. These two big suitcases arent mine. And this small one isnt mine either.M: They were the only suitcases on the right.W: Oh, I meant to say on the left. On

13、e big suitcase and two small ones. Im terribly sorry.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. What is the womans problem?A. Inactive in social activities.B. Too shy to speak English.C. Not easy-going enough.11. What can we learn about the woman?A. Shes afraid of making mistakes.B. Shes learned English

14、 for two years.C. She11 stay at home on Sunday morning.12. What is the man trying to do?A. Teach the woman some English.B. Get the womans permission to go out.C. Encourage the woman to speak English.【答案】10. B 11. A 12. C【解析】【原文】M: How about going to English Corner with me on Sunday morning?W: Oh, Id

15、 rather not.M: Why not?W: You know, Im poor at English, especially at spoken English. I feel too nervous to speak even in English class, not to speak of in English Corner, when facing more people.M: Thats why you should go there. If you dont dare to speak English owing to the fact that you are afrai

16、d of making mistakes, you simply will never learn English. To go to the English Corner is to give yourself a good chance to open your mouth to speak. People there are from companies, middle schools or even primary schools. Some of them have only learned English for a couple of years.W: Maybe youre r

17、ight. Ill go and try.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】13. What does the woman often do in her free time?A. Watch films.B. Go camping.C. Visit beautiful places.14. What does the man think of his camping trip in the Boundary Waters?A. Boring.B. Excellent.C. Just so-so.15. What do the two speakers bo

18、th like to do?A. Watch movies.B. Go camping.C. Take photos.16 What are the two speakers going to do this weekend?A. Visit the art gallery.B. Take some pictures.C. Hold a photo exhibition.【答案】13. A 14. B 15. C 16. A【解析】【原文】M: So what kind of things do you do in your free time, Lydia?W: Im really into

19、 watching foreign films. What about you, Rain?M: I like to do just about anything outdoors. Do you enjoy camping?W: Camping for an evening is OK, but I couldnt do it for much longer than one night!M: Have you ever been camping in the Boundary Waters?W: No, but Ive always wanted to do that. Ive heard

20、 its a beautiful place to go.M: Its fantastic. My family and I are very fond of the place.W: Do you have any photos of any of your camping trips there?M: Sure, would you like to see them?W: Thatd be great. So, you must be pretty interested in photography then.M: Id call it one of my hobbies. Do you

21、know much about photography?W: Actually, I do. I took quite a few photography classes at university.M: Have you heard about the photography exhibit thats going on at the art gallery this weekend?W: Yes, I was planning on going. Are you?M: Yes. In fact, maybe we could go together.W: Thatd be great.听下

22、面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. What kind of tools do westerners use when they are eating?A. Chopsticks.B. A knife and fork.C. Only a spoon.18. How much food would westerners offer?A. The amount people can just manage.B. The amount people cant manage.C. The amount less than what people can manage

23、.19. How do Chinese hosts and hostesses show their friendliness?A. By saying Help yourself.B. By persuading the guests to eat more.C. By offering quite a number of alternatives.20. What differences between Chinese and Westerners is the passage mainly about?A. Differences in ways to communicate.B. Di

24、fferences in food culture.C. Differences in ways of eating.【答案】17. B 18. A 19. B 20. C【解析】【原文】W: There are a lot of differences between Chinese and Western ways of eating. Chinese use chopsticks to help themselves to almost everything except soup, but westerners use a knife and fork. When treating g

25、uests, Chinese tend to prepare more than the people can manage, while the westerners would just offer the amount they can manage. Furthermore, Chinese hosts and hostesses tend to show their hospitality by persuadingthe guests to have more and more; in contrast, the western hosts and hostesses will e

26、xpress their friendliness by saying “Help yourself.” Moreover, Chinese will insist on offering the guests food or drinks, even though the guests have had enough. The westerners will not go on giving offers if the guests say they have had enough. There are quite a number of differences between Chines

27、e and Western ways of eating and I have just mentioned a few of them.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上 将该项涂黑。AWhat goes up must come down, right? Well, try doing an experiment with a cup of water that stays inside the glass when held upside down. Youll

28、 need the help of some cardboard and a little bit of air pressure.What youll need: A glass filled right to the top with water A piece of cardboardInstructions: Put the cardboard over the mouth of the glass, making sure that no air bubbles enter the glass as you hold onto the cardboard. Turn the glas

29、s upside down(over a sink or outside until you get good). Take away your hand holding the cardboard.Whats happening?If all goes to the plan, then the cardboard and water should stay put. Even though the cup of water is upside down, the water stays in place, defying gravity! So why is this happening?

30、 With no air inside the glass, the air pressure from outside the glass is greater than the pressure of the water inside the glass. The extra air pressure manages to hold the cardboard in place, keeping you dry and your water staying where it should be, inside the glass.21. What kind of experiment is

31、 the passage about?A. A physics experiment.B. A chemistry experiment.C. A biology experiment.D. A language experiment.22. What is the first step to do the experiment?A. Turn the glass upside down.B. Take your hand away from the glass.C. Put the cardboard over the mouth of the glass.D. Make sure that

32、 there are no air bubbles in the glass.23. What may happen if you take away your hand holding the cardboard?A. The water pours out of the glass.B. The glass breaks into pieces.C. The water still stays in the glass.D. The glass has less water.【答案】21. A 22. C 23. C【解析】这是一篇应用文。主要介绍了体验无重力水的实验步骤以及发现,通过实验

33、可以发现:借助纸板和气压的帮助,当杯子倒立的时候,水就会留在玻璃杯里。【21题详解】推理判断题。本文是关于“体验无重力水”的实验说明,据常理知,这种实验属于物理实验。故选A。【22题详解】细节理解题。根据Instructions部分中“ Put the cardboard over the mouth of the glass, making sure that no air bubbles enter the glass as you hold onto the cardboard.( 用硬纸板盖住玻璃杯口,按紧硬纸板,确保没有气泡进入玻璃杯)”可知,实验的第一步是把纸板盖在玻璃杯口上。故选

34、C。【23题详解】细节理解题。根据Whats happening?部分中“Even though the cup of water is upside down, the water stays in place(即使杯子里的水是倒过来的,水仍然在原地不动)”可知,当你把拿着纸板的手拿开了之后,水仍然留在杯子里。故选C。BThis is a tale of two friends one is blind, the other has no arms. On their own, the two are “disabled”. But together, they are a powerful

35、 team that has changed part of their village in North Chinas Hebei Province into a rich, green forest. Meet Jia Haixia and Jia Wenqi!Their story began in 2000, when Haixia, who was already blind in his left eye, lost his right one after an accident. Wengi lost his arms in an accident when he was jus

36、t three. Neither could find a job and earn money, so the two decided to team up. They rented some poor land and began to plant trees. In return, the local officials paid them a small fee. Their forest now has over 10, 000 trees, hundreds of birds and many other wild animals. In addition, it saves th

37、e village from river flooding during the rainy season. When the friends work together, they focus on their strengths not their disabilities.Their day begins at 7 a.m. when Wenqi carries Haixia across the river to get to their worksite. Since they cannot afford to buy young trees to plant, the two us

38、e branches from existing trees. Haixia climbs to the tree-top and with Wenqis direction selects the perfect branch. He then digs a hole and carefully plants it. Finally Wengi waters the area.Though hard-working, the men dont make much money. Anyway, they depend on themselves. Wengi says proudly, We

39、stand on our own feet so the fruits of our work taste sweeter.”Neither Haixia nor Wenqi cares about money. After they team up, they already have everything they need a perfect pair of eyes, two strong hands, and the best friendship in the world.24. Why did Haixia and Wenqi start working together?A.

40、Haixia needed someone to help him.B. They both needed a way to make a living.C. They wanted to improve the environment.D. They were required to do so by local officials.25. Haixia and Wenqis forest has helped the village by.A. stopping floods in the rainy seasonB. increasing the number of touristsC.

41、 making the villagers richerD. providing more farmland26. In Paragraph 4, when Wenqi says “We stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter.”, he means that_.A. they hope to make the forest even betterB. the fruits from their trees are very sweetC. they are proud not to depend on ot

42、hersD. they are able to do any difficult work27. What can we learn from this story?A. Never give up and you will succeed.B. We should help the disabled to work.C. Try your best when facing difficulties.D. We can achieve more with teamwork.【答案】24. B 25. A 26. C 27. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。两个特殊的朋友, 一个双目失明,

43、一个缺少两臂, 各取所长,彼此联手合作, 共同创造美好生活。他们筹集资金,租赁土地,克服因难,植树造林。【24题详解】推理判断题。根据文章第二段中“Neither could find a job and earn money, so the two decided to team up.”(他们都没法找到一份工作挣钱,因此他们决定一起工作)可推知他们一起工作是因为他们都需要一种谋生的方式。故选B项。【25题详解】细节理解题。根据第二段倒数第二句“In addition, it saves the village from river flooding during the rainy sea

44、son.”(此外,他们的树林使得整个村庄在雨季免受洪涝灾害)可知,他们的树林在雨季保护村庄免受水灾之害。故选A项。【26题详解】词句猜测题。根据第四段“Though hard-working, the men dont make much money. Anyway, they depend on themselves.”(尽管工作努力,这些人挣的钱并不多。不管怎样,他们依靠自己)和“Wengi says proudly”(Wengi自豪地说)可知Wenqi说 “We stand on our own feet, so the fruits of our work taste sweeter.

45、”意思是他们为不依赖别人而感到自豪 。故选C项。【27题详解】推理判断题。全文讲叙了两个特殊的朋友联手创造美好生活的故事,且由最后一段中“After they team up, they already have everything they need a perfect pair of eyes, two strong hands, and the best friendship in the world.”(他们在合作以后,得到了他们需要的一切。一对完美的眼睛,两只强有力的胳膊和世界最好的友谊。)可知,这个故事告诉我们一个道理我们可以通过团队合作获得更多。故选D项。【点睛】阅读理解题的解

46、题方法:首先,宏观浏览,掌握大意。不要困扰在个别词汇的翻译上。其次,读懂题干,带着问题再去微观细读。最后,分析句子,慎思明辨。阅读理解题之细节理解解题要注意:1.排除干扰项,突出主题。2. 按文章体裁,作者写作的结构及有关信息,预测应该到何处寻找自己所需要的事实。3.将注意力放在寻找你所需要的细节上,快速浏览,发现细节,放慢速度,仔细核对比较,直到找到正确答案。CThere are many things that we can do in our own ways which will help save the environment. What are some of these way

47、s to save the environment? Lets take a look at a list of them.There wont be enough water before we need to fight for clean and fresh water. That is why saving water and preventing water pollution becomes very important. Keep simple things in mind like turning off the tap when you are brushing teeth.

48、 Dont often take a shower. Dont pour oil into the drains. Dont throw rubbish into the river.Save paper to save trees. Make sure that you use both sides of paper before throwing it away. If you can, try not to use paper as possible as you can and do not forget to recycle paper. Also, using cloth bags

49、 instead of paper bags can save much Paper. This is one of the best ways to save our environment.Recycling is important. It makes sure that the environment is not more polluted. Recycling does not simply include recycling paper, but things like plastic, metal and office supplies like pens, ink and m

50、ore. This makes sure that they are changed into material that is reusable and also puts less pressure on the environment.What are the ways to save energy? Turn off the lights and computers before you leave. Use cold water instead of hot water to wash clothes, use the stairs instead of the lift and k

51、eep the air conditioner on moderate setting(设置)to save energy.In a word, try our best to do something to save our environment, and we will do something helpful to save ourselves.28. What does the second paragraph mainly talk about?A. Saving water.B. Saving paper.C. Recycling.D. Planting trees.29. Ho

52、w can we save trees according to the passage?A. By saving water.B. By using less paper.C. By saving energy.D. By planting trees.30. The reason why recycling is important mainly because_.A. it can save some moneyB. there are many old thingsC. it helps us keep healthyD. it can save our environment31.

53、The underlined word moderate means_.A. high windB. high temperatureC. properD. open【答案】28. A 29. B 30. D 31. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要讲述每个人都有义务也有能力保护人类共同的地球。我们可以做一些事情来保护环境:节约用水,珍惜宝贵的水源;节约纸张保护生态环境;循环利用,减少环境压力;节约能源,降低生态成本等等。【28题详解】主旨大意题。根据文章第二段“There wont be enough water before we need to fight for clean

54、 and fresh waterDont throw rubbish into the river.”(在我们需要为清洁和淡水而战之前,就不会有足够的水。这就是为什么节约用水和防止水污染变得非常重要的原因。记住一些简单的事情,比如刷牙的时候关掉水龙头。不要经常洗澡。不要把油倒进下水道。不要把垃圾扔到河里。)可知,第二段主要谈及节约用水。故选A。【29题详解】细节理解题。根据第三段中“ Save paper to save trees.”(节约纸张就是拯救树木)可知,节约纸就可以拯救树木。故选B。【30题详解】推理判断题。根据第四段“Recycling is important. It make

55、s sure that the environment is not more pollutedThis makes sure that they are changed into material that is reusable and also puts less pressure on the environment.” (回收是很重要的。它保证环境不会被污染得更严重。回收不仅仅包括纸张的回收,还包括塑料、金属以及钢笔、墨水等办公用品的回收。这可以确保它们变成可重复使用的材料,也减少了对环境的压力。)可知,回收利用能减少环境污染,故推断,回收利用可以保护环境,因此很重要。故选D。【31

56、题详解】词义猜测题。根据下文的“to save energy”(节约能源)结合常识,可知“适度设置”空调温度可以节约用电,也就是节约能源。由此可知moderate,意为“适当的”,与proper同义,故选C。【点睛】词义猜测题,要根据词、词组、句子所在的语境上下文来判断其意义。因此熟练掌握一些猜词技巧是做好这类题的关键。1.根据定义或上下文解释进行猜测。有时短文中出现一个需要猜测其意义的词或短语,下面接着出现其定义或解释,这就是判断该词或短语意义的主要依据。2.根据同位关系进行猜测。阅读中出现的难词有时后面紧跟一个同位语,对前面的词进行解释,这时可利用同位关系对前面或后面的词义或句意进行猜测。

57、3.根据构词法(前缀、后缀、复合、派生等)进行猜测。在英语中,有很多词可以在前面加前缀,在后面加后缀,从而构成一个词,乍看起来,这个词可能是新词,但掌握了一定的构词知识,就不难猜出它的词义。4.根据因果关系进行猜测。在一篇阅读文章中,根据原因可以预测结果,根据结果也可以找出原因。5. 根据上下文的指代关系进行猜测。文章中的代词it, that, he, him 或them可以指上文提到的人或物,其中it和that还可以指一件事。有时代词指代的对象相隔较远,要认真查找;也有时需要对前面提到的内容进行总结,才能得出代词所指代的事。6.根据同义关系进行猜测。当词或短语之间有并列连词and 或or时,

58、其连接的两项内容在含义上是接近的或递进的,由此确定同等关系中的某个生词所属的义域,由此可推知其大致意思。7.根据转折或对比关系进行猜测.根据上下句的连接词,如but, however, otherwise等就可以看到前后句在意义上的差别,从而依据某一句的含义,来确定另一句的含义。另外,分号也可以表示转折、对比或不相干的意义。例如小题4中就是主要是通过上下文语境进行推理猜测的,故选C。DTo answer a suit(诉讼)against its “no outside food and drink ”policy, Shanghai Disneyland said on Monday tha

59、t the policy is similar to that of many other theme parks across China and that guests are welcome to enjoy their own food and drink outside the park.The suit was brought by a law school student in Shanghai. She was told by park workers to either throw away the snacks she had brought in her backpack

60、 or finish them. In order to get into the park, she gave up the snacks, which were worth 46.3 yuan. Whats more, she failed to call the police and the municipal(市政的)official complaint hotlines.The student, surnamed Wang, was a junior from East China University of Political Science and Law. She made t

61、he trip to the park in late January and brought the case(案件)to the Peoples Court(法院)of Pudong New Area where the theme park is located. She called for the parks rule to be changed and for the park to pay for her loss. The case was heard on April 23 and the decision is pending(待定).Since a number of C

62、hinese media reported the case over the weekend the case has caused lots of discussions. They wonder whether it is reasonable for the worlds second largest Walt Disney park not to allow visitors to bring their own food. Most agree that the food and drinks sold in the park are too expensive, making t

63、he purpose of making money behind the policy appear too proud.This is not the first time that Shanghai Disneyland has got sued(起诉)over the policy. In June 2018, a lawyer from Suzhou, Jiangsu Province, tried to take the theme park to court by the same reason. But the court turned down his appeal.32.

64、What did Shanghai Disneyland think of its policy?A. Strict.B. Common.C. Wrong.D. Famous.33. We can learn from Paragraph 2 that_ .A. the student had to give up her snackB. the police answered the students callC. the student got into the park, with the snacksD. the government hotline answered the call

65、34. The Walt Disney park stops visitors from bringing their own food mainly because of_.A. the parks safetyB. visitors healthC. making moneyD. playing games35. This passage may be found in the section of _ in a newspaper.A. FunB. CultureC. SportsD. News【答案】32. B 33. A 34. C 35. D【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。华东

66、政法大学的学生小王提起诉讼,向上海迪士尼乐园提出两点诉讼请求:一、请求更改上海迪士尼乐园禁止游客携带食品入园的条款; 二、请求上海迪士尼乐园赔偿原告损失。这不是第一次上海迪士尼乐园被起诉。【32题详解】推理判断题。根据第一段的“Shanghai Disneyland said on Monday that the policy is similar to that of many other theme parks across China and that guests are welcome to enjoy their own food and drink outside the par

67、k.”(上海迪尼乐园周一表示, 该政策与中国其他许多主题公园的政策类似,游客可以在乐园外享受他们的食物和饮料)可推知,他们认为自己的条款是常见的。故选B。【33题详解】细节理解题。根据第二段中“ In order to get into the park, she gave up the snacks, which were worth 46.3 yuan.”(为了进入乐园,她放弃了价值46.3元的零食)可知,女孩为了进园,只能放弃自己带的零食。故选A。【34题详解】细节理解题。根据第四段的“Most agree that the food and drinks sold in the par

68、k are too expensive, making the purpose of making money behind the policy appear too proud.”(大多数人都认为公园里出售的食物和饮料太贵,这使得该政策背后的赚钱目的显得过于蛮横)可知,迪士尼乐园关于禁带零食的政策与他们想赚钱相关。故选C。【35题详解】推理判断题。根据文章内容可知,全文谈论华东政法大学的学生小王提起诉讼,要求上海迪士尼乐园取消关于禁带零食的王条款,据常理知,这样的文章最有可能在报纸的新闻栏目读到。故选D。【点睛】第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出

69、能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。There is no such thing as a “bad memory, and everyone can improve their memory, as long as you are not suffering from memory loss as medical condition. _36_Stop thinking that you have a “bad memory. Too many people get stuck here and convince themselves their memory is bad so

70、 what they need to remember just slip out of their minds for some reason. What should you do? _37_ And remove those negative thoughts and promise to improve your memory.Use association (联想)to remember facts. _38_ For example, if you have a hard time remembering that JFK was the president involved in

71、 the Bay of Pigs Invasion, just picture the handsome president swimming in an ocean surrounded by happy pigs.Involve multiple(多种的)senses. You can stimulate (刺激)more parts of your brain by using as many senses as possible when memorizing information. _39_, your ability to arouse your memory will incr

72、ease. For example, the process of writing information by hand stimulates your brain and makes it easier to remember the information later._40_ By developing new mental skills especially complex ones such as learning a new language or learning to play a new musical instrument and exercising your brai

73、n with puzzles and games, you can keep your brain active and improve its physiological function.A. Give yourself some time to form a memory.B. When a larger part of your brain is activeC. You can create a picture in your mind to help you remember a word or an image.D. Convince yourself that you do h

74、ave a good memory that will improve.E. This concrete image in your mind will help you link the president with this event.F. Exercise your brain as often as possible.G. If you want to improve your memory, there are a number of things you can do.【答案】36. G 37. D 38. C 39. B 40. F【解析】本文是说明文。文章关于如何改善记忆力,

75、提出了几条建议。【36题详解】上文提到“everyone can improve their memory(每个人都可以改善自己的记忆力)”;G项 “If you want to improve your memory, there are a number of things you can do. (如果你想提高你的记忆力,有很多事情你可以做。)”,其中“If you want to improve your memory”是顺承上文“everyone can improve their memory”的话题,“there are a number of things you can do

76、. ”引出下文。G项是承上启下。故选G。【37题详解】该段首句提到“Stop thinking that you have a “bad memory”.(不要认为自己“记性不好”。)”;上文提到“Too many people convince themselves their memory is bad.”说明太多的人相信自己的记忆力很差,继而提出问题“What should you do?”;D项“Convince yourself that you do have a good memory that will improve.(说服自己,你的记忆力很好,是可以改善的。)”D项是回答空

77、前一句的问题,其中“Convince yourself”和上文中“convince themselves”词汇重复。故选D。【38题详解】该段首句提到“Use association (联想)to remember facts.(利用联想来记忆事实。)”;C项“You can create a picture in your mind to help you remember a word or an image.(你可以在脑海中创造一幅画面来帮助你记住一个单词或一幅图像。)”,下文举例“picture the handsome president swimming in an ocean s

78、urrounded by happy pigs.(想象一下英俊的总统在海里游泳,周围都是快乐的猪。)”,其中“picture”与C项中“create a picture in your mind”语义相同,也符合该段的主题“use association”。故选C。【39题详解】空前一句提到“You can stimulate more parts of your brain by using as many senses as possible when memorizing information.(在记忆信息时,你可以使用尽可能多的感官来刺激你大脑更多的部分。)”;空后是逗号,由此可知,

79、该空是从句,空后的句子是主句;B项“When a larger part of your brain is active(当你大脑的大部分处于活跃状态时)”是时间状语从句,与空后的句子“your ability to arouse your memory will increase(你唤醒记忆力的能力也会增强)”语义 相关;B项中“a larger part of your brain is active”与空前一句中的“stimulate more parts of your brain”语义相符,B项是顺承空前一句的话题。故选B。【40题详解】此空位于该段的段首,应是该段的主题句;下文提到

80、“By developing new mental skills and exercising your brain with puzzles and games, you can keep your brain active and improve its physiological function.(通过发展新的心智技能通过拼图和游戏锻炼你的大脑,你可以保持你的大脑活跃并改善它的生理功能。)”,是说明锻炼大脑的方法和作用。其中“exercising your brain”与F项中“Exercise your brain”词汇重复。因此F项“Exercise your brain as o

81、ften as possible.(尽可能经常锻炼你的大脑。)”应是该段的主题句。故选F。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分) 第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的 最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A year ago, when my siblings(兄弟姐妹)and I left home, my parents moved to the other side of the country. They had built a beautiful house and they love th

82、eir new and pleasant _41_ . My dad still works, but mum _42_ early last year and is now _43_ and becoming increasingly unhappy and _44_ . She has tried joining clubs, _45_ people and integrating(融入群体)into her new community but without any luck.She still knows no one despite her best _46_ . The area

83、they have moved to is closed and _47_to strangers. She is many miles from her old friends and family, _48_ all day, every day with only pets for company. She is very intelligent, artistic, loyal and funny a truly amazing person. She has always had lovely friends and been _49_ and busy. It is breakin

84、g my heart to watch her _50_ loneliness and so many knock-backs (挫折).Recently, when I chat to her, I have noticed her low _51_ she jokes that she feels as if she is _52_ a bit of craziness from the quiet and _53_ . After many years of working and _54_ a family, she should be finally free to enjoy he

85、rself_55_, my siblings and I do not live nearby so we cannot visit her frequently we all keep in contact with her by phone. My dad doesnt understand her _56_ as he is out at work all day. He is busy with his job and cannot understand how she can be so unhappy when living in such a beautiful place an

86、d without the _57_ of work. He doesnt know how he can _58_ things and feels guilty and sad for how she feels. It has got so bad that they are _59_ moving again to a different area. Of course, I am in favor of that.Friendship and _60_ are far more important than a fancy house.41. A. sceneryB. atmosph

87、ereC. surroundingsD. attraction42. A. rejectedB. retiredC. returnedD. removed43. A. strugglingB. defeatingC. seekingD. attempting44. A. availableB. satisfiedC. painfulD. lonely45. A. recognizingB. meetingC. blamingD. tracking46. A. commentsB. regardsC. painsD. efforts47. A. optimisticB. unfriendlyC.

88、 dishonestD. cautious48. A. sleepyB. lostC. stuckD. addicted49. A. happyB. messyC. aggressiveD. graceful50. A. predictB. guaranteeC. tolerateD. solve51. A. attitudeB. moodC. characterD. experience52. A. making upB. appealing toC. going throughD. applying for53. A. lonelinessB. lossC. pressureD. ambi

89、tion54. A. educatingB. providingC. guidingD. supporting55. A. UnfortunatelyB. RemarkablyC. UnbelievablyD. Eventually56. A. attentionB. descriptionC. reputationD. situation57. A. pressureB. enthusiasmC. difficultyD. hope58 A. observeB. appreciateC. changeD. challenge59. A. admittingB. consideringC. e

90、njoyingD. avoiding60. A. settlementB. adjustmentC. embarrassmentD. enjoyment【答案】41. C 42. B 43. A 44. D 45. B 46. D 47. B 48. C 49. A 50. C 51. B 52. C 53. A 54. D 55. A 56. D 57. A 58. C 59. B 60. D【解析】本文是记叙文,母亲退休后,搬了新家,尽管房子很漂亮,但在新的地方,习惯了忙碌的母亲却感到不快乐和孤独,作者由此得出:在人生中,友谊和快乐远比昂贵奢华的房子重要。【41题详解】考查名词词义辨析。句

91、意:他们建了一座漂亮的房子,他们很喜欢这个舒适的新环境。A. scenery景色,风景;B. atmosphere气氛,氛围;C. surroundings环境;D. attraction吸引人的事物。根据前文的“my parents moved to the other side of the country.love their new, pleasant.”可知在那里建造了新家并且也很喜欢那里的环境。故选C项。【42题详解】考查动词词义辨析。句意:我爸爸还在工作,但妈妈去年早些时候退休了,现在生活很艰难,变得越来越不开心和孤独。A. rejected拒绝;B. retired退休;C.

92、returned返回;重现;D. removed移开;消除。根据前文的“My dad still works”及“but”可知,此处前后是转折关系,所以这里表示母亲已经退休。故选B项。【43题详解】考查动词词义辨析。句意:我爸爸还在工作,但妈妈去年早些时候退休了,现在生活很艰难,变得越来越不开心和孤独。A. struggling奋斗,努力;B. defeating击败;C. seeking追寻;寻求;D. attempting试图;尝试。根据空后的“and become increasingly unhappy and_母亲不太适应新的环境,所以此处表示母亲正努力适应环境。故选A项。【44题详

93、解】考查形容词词义辨析。句意:我爸爸还在工作,但妈妈去年早些时候退休了,现在生活很艰难,变得越来越不开心和孤独。A. available可获得的;B. satisfied满足的;C. painful痛苦的;D. lonely孤独的。根据后文的“She has tried joining clubs, _ people and integrating (融入群体) into her new community but without any luck.”可知,她变得越来越不开心和孤独。故选D项。【45题详解】考查动词词义辨析。句意:她试着加入俱乐部,与人见面,融入她的新社区,但都没有成功。A.

94、recognizing辨别出,承认;B. meeting结识,相识;C. blaming责备;D. tracking跟踪。根据前文的“She has tried joining clubs”可知,此处与前后文在语义上形成并列,即她曾经尝试着加入俱乐部,结识周围的人们,融入新的社区,但都不是那么幸运。故选B项。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:尽管她尽了最大的努力,她仍然不认识任何人。A. comments评论;B. regards致意;C. pains痛苦;D. efforts努力。根据前文的“but without any luck”可知,尽管母亲付出了很大的努力但仍一个人也不认识。故选

95、D项。【47题详解】考查形容词词义辨析。句意:他们搬去的地区封闭,对陌生人不友好。A. optimistic乐观的;B. unfriendly不友好的;C. dishonest不诚实的;D. cautious谨慎的。此处表示我父母搬来的这个地方很封闭,对待陌生人也不友好,空前的 closed“封闭的,闭关自守的”是解题的关键。故选B项。【48题详解】考查形容词词义辨析。句意: 她离她的老朋友和家人很远,整天都被困在那里,每天只有宠物陪伴。A. sleepy瞌睡的;B. lost迷失的;C. stuck被卡住的;D. addicted入迷的。分析句子结构可知,设空处作状语修饰句子的主语 She。

96、根据前文的“She is many miles from her old friends and family”及后文的“ every day only pets for company”可知,她整天困在家中。故选C项。【49题详解】考查形容词词义辨析。句意:她总是有可爱的朋友,快乐和忙碌。A. happy高兴的;B. messy凌乱的;C. aggressive好斗的;D. graceful优雅的。根据倒数第二段中的“He is busy with his job and cannot understand how she can be so unhappy”可知母亲曾经是很幸福快乐的,搬家

97、前后的生活形成了对比。故选A项。【50题详解】考查动词词义辨析。句意:看着她忍受孤独和那么多的挫折,我的心都碎了。A. predict预言;B. guarantee保证;C. tolerate容忍;D. solve解决。根据上文“every day with only pets for company.”可推断,母亲独自在家,忍受着孤独和挫折。故选C项。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:我注意到她情绪低落她开玩笑说,她觉得自己因为安静和孤独而经历了一点疯狂。A. attitude态度;B. mood情绪;C. character性格;D. experience经历;经验。根据下文“she

98、jokes that she feels as if she is 12 a bit of craziness from the quiet”可知,母亲情绪低落,此处表示我注意到母亲的情绪有点低落。故选B项。【52题详解】考查动词词组词义辨析。句意:我注意到她情绪低落她开玩笑说,她觉得自己因为安静和孤独而经历了一点疯狂。A. making up 编造;B. appealing to吸引;呼吁;C. going through经历;D. applying for申请。根据上文“It is breaking my heart to watch her 10loneliness and so man

99、y knock-backs (挫折).”可推断,此处表示母亲开玩笑似的说她好像正在经历来自安静和孤独的一丝疯狂。故选C项。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:我注意到她情绪低落她开玩笑说,她觉得自己因为安静和孤独而经历了一点疯狂。A. loneliness孤独;B. loss丢失;C. pressure压力;D. ambition野心;志向。根据前文 It is breaking my heart to watch her 10 loneliness and so many knockbacks (挫折).可知,此处应为原词复现。故选A项。【54题详解】考查动词词义辨析。句意:在多年的工作和

100、养家之后,她终于可以自由自在地享受生活了。不幸的是,我和我的兄弟姐妹不住在附近,所以我们不能经常去看她。A. educating教育;B. providing提供;C. guiding引导;指导;D. supporting养活,赡养,维持。根据下文“ she should be finally free to enjoy herself”可推断,此处表示多年的工作和养育一家人后,她本可以自由地享受生活。此处 supporting a family 意为“养育一家人”,符合语境。故选D项。【55题详解】考查副词词义辨析。句意:在多年的工作和养家之后,她终于可以自由自在地享受生活了。不幸的是,我和

101、我的兄弟姐妹不住在附近,所以我们不能经常去看她。A. Unfortunately不幸地;B. Remarkably 非凡地;C. Unbelievably难以置信地;D. Eventually终于;最后。根据后文的“my siblings and I do not live nearby so we cannot visit her frequently we all keep in contact with her by phone. ”可知,我和兄弟姐妹由于住的离母亲远,只能通过电话与她联系,所以此处应填Unfortunately不幸地。故选A项。【56题详解】考查名词词义辨析。句意:父亲

102、整天在外面上班,他不能够理解母亲现在的状况。A. attention注意力;B. description描述;C. reputation名声;声誉;D. situation 情况,状况。根据后文的“as he is out at work all day”可知,父亲整天在外面上班,他不能够理解母亲现在的状况。故选D项。【57题详解】考查名词词义辨析。句意:他忙于自己的工作,不明白她住在这么美的地方,又没有工作的压力,怎么会这么不开心。A. pressure压力;B. enthusiasm热情;C. difficulty困难;D. hope希望。根据上文“My dad still works,

103、but mum2early last year ”可推断,母亲退休了,又没有工作的“压力”,父亲无法理解母亲为何如此不开心。故选A项。【58题详解】考查动词词义辨析。句意: 他不知道如何去改变,并且为她的感受感到内疚和悲伤。A. observe观察;B. appreciate欣赏;C. change改变;D. challenge挑战。根据下文“ feels guilty and sad for how she feels.”可推断,此处表示他也不知道如何改变现状。故选C项。【59题详解】考查动词词义辨析。句意:情况变得如此糟糕,他们正在考虑再次搬到另一个地区去。A. admitting承认;B

104、. considering考虑;C. enjoying享受;D. avoiding避免。根据前文的“He is at a loss how he can _ things and feels guilty and sad for how she feels.”可知,此处表示家人正在考虑搬到另外一个地方。故选B项。【60题详解】考查名词词义辨析。句意:友谊和享乐远比豪华的房子重要。 A. settlement安顿;B. adjustment适应;调整;C. embarrassment尴尬;D. enjoyment快乐。根据上文提到的“He is busy with his job and can

105、not understand how she can be so unhappy ”可推断,此处表示友谊和快乐远比早贵奢华的房子重要。故选D项。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式.What is happiness? When _61_ (ask) about happiness, we usually think of something extraordinary, an absolute delight, which seems to get less as we get _62_(old).For kids,

106、happiness has a magical quality. Winning a race or getting a new bike is _63_(absolute) pleasant.In the teenage years, _64_ concept of happiness changes. Their happiness _65_ (lie) in such things as excitement, love and popularity, _66_ leave a good impression on them during their youth. I can still

107、 recall the excitement when I _67_ (invite) to dance with the most attractive boy at the school party.In adulthood the things that bring deep joy- love, marriage, birth- also bring _68_(responsible) and the risk of loss. For adults, happiness is complex. It depends _69_ many aspects.My definition fo

108、r happiness is the capacity for enjoyment. The more we can enjoy what we have, the happier we are. It is easy _70_ (gain) the pleasure we get from the company of friends, the freedom to travel to anywhere we like, and even good health.【答案】61. asked 62. older 63. absolutely 64. the 65. lies 66. which

109、 67. was invited 68. responsibility 69. on 70. to gain【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讲述了随着年龄的增长,人们对幸福的理解会有所不同,以及作者对幸福的定义。【61题详解】考查非谓语动词。句意:当被问及幸福时,我们总是想到一些不同寻常的事情,一种绝对的快乐,而随着年龄的增长,这种快乐似乎会越来越少。分析句子可知,此处应用非谓语动词和when一起构成时间状语,逻辑主语we和ask之间是被动关系,应用过去分词。故填asked。【62题详解】考查形容词。句意:当被问及幸福时,我们总是想到一些不同寻常的事情,一种绝对的快乐,而随着年龄的增长

110、,这种快乐似乎会越来越少。分析句子,结合上文的less可知,此处应用old的比较级作从句表语。故填older。【63题详解】考查副词。句意:赢得一场比赛或者得到一辆新的自行车是绝对令人愉快的。分析可知,此处应用副词修饰形容词pleasant,作状语。故填absolutely。【64题详解】考查冠词。句意:在青少年时期,幸福观发生改变。concept“观念”为可数名词,此处指青少年时期的幸福观,是特指,应用定冠词。故填the。【65题详解】考查时态。句意:他们的幸福在于诸如兴奋、爱情和受欢迎等事情上,这些在他们年轻时给他们留下了美好的印象。分析可知,设空处为句子谓语动词,结合语境可知此处陈述客观

111、事实,应用一般现在时,主语their happiness不可数,故谓语动词用单数形式。故填lies。【66题详解】考查定语从句。句意:他们的幸福在于诸如兴奋、爱情和受欢迎等事情上,这些在他们年轻时给他们留下了美好的印象。分析可知,设空处引导非限制性定语从句,关系词代替先行词 things在从句中充当主语,应用关系代词which。that不能引导非限制性定语从句。故填which。【67题详解】考查时态和语态。句意:我依然能够回忆起当我在学校的派对上被最有魅力的男生邀请跳舞时的那种兴奋。分析可知,设空处为时间状语从句的谓语动词,结合语境可知此处描述过去的事情,应用一般过去时,主语I和invite之

112、间为被动关系,故应用一般过去时的被动语态。故填was invited。【68题详解】考查名词。句意:成年后,带来深深喜悦感的事情爱情、婚姻和生育同时也带来责任和失去的风险。分析句子可知,此处应用名词作bring的宾语,responsibility“责任”符合语境,此处为抽象概念,不可数。故填responsibility。【69题详解】考查介词。句意:它取决于很多方面。此处为固定短语depend on“取决于”。故填on。【70题详解】考查不定式。句意:我们很容易从朋友的陪伴中、从去任何地方的旅行中、甚至从良好的健康中获得快乐。分析可知,此处为固定句型It is + adj. + to do s

113、th.“做某事是.”,其中it为形式主语,真正的主语为不定式。故填to gain。【点睛】第四部分 写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)71. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。My hometown,

114、 the small village, are on Guangxis border with Viet Nam. Its well known for a huge and deep spring pool calling Equan in Chinese Pinyin, or Goose Spring. The spring pool, with an ancient stone bridge and golden rice fields around it, had become a hot tourism spot what attracts tourists from home an

115、d abroad for sightseeing every year. The other day, I volunteered clean up the spot. I was collecting rubbish that when I saw some foreigners wandering around taking photos. I actively talked to us in English and recommended more tourist attraction in Baise. To my joy, the foreign visitors were impr

116、essed with my fluently English and praised my volunteer work.【答案】1.thea2.areis3.callingcalled4.hadhas5.whatthat/which6.volunteered后加to7.删除when前的that8.usthem9.attractionattractions10.fluentlyfluent【解析】【分析】这是一篇记叙文。作者介绍了自己的家乡,以及作者在做志愿者工作时一次和外国人用英语交流的经历。【详解】1.考查冠词。句意:我的家乡,一个小村庄,位于广西和越南的交界处。根据句意和句子结构可知,此

117、处应用“一个小村庄”对上文的My hometown进行补充说明,故应用不定冠词,又small的发音是辅音音素开头,应用a。故the改为a。2.考查主谓一致。句意:我的家乡,一个小村庄,位于广西和越南的交界处。本句陈述客观事实,应用一般现在时,主语my hometown是第三人称单数,故谓语动词应用三单现形式。故are改为is。3.考查非谓语动词。句意:它因一个又大又深的泉水而闻名,汉语拼音叫鹅泉,或Goose Spring。分析句子可知,此处应用非谓语动词作pool的后置定语,逻辑主语pool和call之间为被动关系,应用过去分词。故calling改为called。4.考查时态。句意:有着古老

118、石桥以及被金色稻田包围的鹅泉已经成为每年吸引中外游客来观光的旅游景点。结合句意可知,此处陈述过去的动作对现在造成影响,应用现在完成时,主语The spring pool是第三人称单数,助动词应用has。故had改为has。5.考查定语从句。句意:有着古老石桥以及被金色稻田包围的鹅泉已经成为每年吸引中外游客来观光的旅游景点。分析句子可知,“attracts tourists from home and abroad for sightseeing every year”为修饰名词词组tourism spot的定语从句,先行词为tourism spot,关系词代替它在从句中充当主语,应用关系代词w

119、hich或that。故what改为that/which。6.考查固定短语。句意:几天前,我自愿清扫该景点。考查短语volunteer to do sth.“自愿做某事”,故在volunteered后加to。7.考查连词。句意:我正在收拾垃圾,忽然看到一些外国游客四处拍照。此处为固定句型was doing sth. when“(过去)正在做某事(突然)”。故删除when前的that。8.考查代词。句意:我积极地用英语和他们交流,并给他们推荐了百色更多的旅游景点。结合上下文可知,此处是指作者和上文提到的外国人交谈,应用them指代,作介词to的宾语。故us改为them。9.考查名词的数。句意:我积

120、极地用英语和他们交流,并给他们推荐了百色更多的旅游景点。tourist attraction是固定表达,意为“旅游景点”,是可数名词,由more可知用其复数形式。故attraction改为attractions。10.考查形容词。句意:让我高兴的是,这些外国游客对我流利的英语印象非常深刻,并且还表扬了我志愿者工作。分析可知,此处应用形容词修饰名词English。故fluently改为fluent。第二节书面表达(满分25分)72. 假定你是李华,你校加拿大籍外教Miss Allen上周末邀请你到她的住处参加了一次聚会活动。请你给她写封邮件致谢。邮件内容包括:1.表示感谢;2.赞赏主人(聚会活动

121、,厨艺等);3.询问:寒假是否回国,以便春节期间邀请她到你家做客。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Miss Allen,_YoursLi Hua【答案】Dear Miss Allen,Im writing to tell you that I had an unforgettable time at the Christmas party you held in your flat last week.All your guests agreed that the activities were well-arranged and interesting

122、. I was happy to make some friends at the party. It was very considerate of you to prepare such a nice dinner from which I learned more about western food culture. Especially, the chocolate cake you made was so inviting that I loved it very much.By the way, may I know whether you are going back to C

123、anada for the winter break? If not, you and your friends are welcome to my home to experience the upcoming Chinese Spring Festival.Looking forward to hearing from you.Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文,要求考生给外教写封邮件致谢,感谢外教的款待。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般过去时,少量一般将来时。要求:1.表示感谢;2.赞赏主人(聚会活动,厨艺等);3.询问:寒假是否

124、回国,以便春节期间邀请她到你家做客。第二步:列提纲(重点词组) unforgettable; well-arranged; considerate; Especially; inviting; experience; upcoming第三步:连词成句1. Im writing to tell you that I had an unforgettable time at the Christmas party you held in your flat last week.2. It was very considerate of you to prepare such a nice dinn

125、er from which I learned more about western food culture. 3. Especially, the chocolate cake you made was so inviting that I loved it very much.4. you and your friends are welcome to my home to experience the upcoming Chinese Spring Festival.根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态问题。第四步:连句成篇(衔接词) 1.表文章结构顺序:First

126、of all, Secondly/Second, Finally(供参考)2.表并列补充关系:By the way连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】高分句型1 It was very considerate of you to prepare such a nice dinner from which I learned more about western food culture. (which引导的定语从句)高分句型2 the chocolate cake you made was so inviting that I loved it very much. (sothat引导的结果状语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1