ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:17 ,大小:124KB ,
资源ID:374042      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-374042-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(山东省济南德润高级中学2021届高三英语上学期期中试题202101120382.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

山东省济南德润高级中学2021届高三英语上学期期中试题202101120382.doc

1、山东省济南德润高级中学2021届高三英语上学期期中试题第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Whats John doing now?A. Playing football.B. Watching TV.C. Studying.2. What can the man do?A. Swim.B. Play soccer.C. Play basketb

2、all.3. When will the meeting be over?A. At 11:00.B. At 10:00.C. At 9:30.4. What does the woman think of the play?A. Terrible.B. Just so-so.C. Great.5. Whats the weather like now?A. Snowy.B. Rainy.C. Sunny.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,

3、你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段对话,回答第 6、7二个小题。6. Where does the man want to go?A. The library.B. The lab.C. The caf.7. Whats the mans major?A. Psychology.B. Physics.C. Chemistry.听下面一段对话,回答第 8 至第 10 三个小题。8. Where is the woman going first?A. The classroom.B. The library.C.

4、The gym.9. What will the woman do in the library?A. Borrow some books.B. Return some books.C. Study for the exam.10. Why do the speakers go to the gym?A. To watch a game.B. To take a PE class.C. To go swimming.听下面一段对话,回答第 11 至第 13 三个小题。11. What do we know about the man?A. He is in poor health.B. He

5、wants to stay at home today.C. He hasnt finished his homework yet.12. What relation is Mr. Bell to the man?A. His neighbor. B. His teacher.C. His father.13. What does the man ask the woman to do?A. Help him hand in his project. B. Call to ask for leave. C. Drive him to school right now.听下面一段对话,回答第 1

6、4 至第 16 三个小题。14. What will the man do in the late afternoon?A. Give a speech.B. Write a magazine article.C. Prepare some materials.15. Where will the man have dinner tonight?A. At home.B. In the office.C. In a meeting room.16. How will the man go back home?A. By bus.B. By car.C. By taxi.听下面一段独白,回答第

7、17 至第 20 四个小题。17. What can we learn about Pedal Power?A. It was started in 1996. B. It gives bicycles to people for free.C. It sends bicycles to poor areas regularly.18. What happened to Pedal Power in August 2000?A. It couldnt meet its costs. B. It won an Enterprise Award.C. It was criticized by th

8、e British media.19. When did Dan Pearman go to Ecuador?A. In 1993.B. In 1998.C. In 2001.20. Why was Dan Pearmans neighbor successful in business?A. He offered many jobs to craftsmen in the town.B. He was the most skilled craftsman in the village.C. He could reach customers easily by riding his bike.

9、第二部分:阅读理解(共两节, 满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文. 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出最佳答案并在答题卡上将该项涂黑。AHaad Farang (Haad Sai Yao), Koh Muck This small but striking bay in Thailand has waters free from riptides (激流), making it safe for families to play water in the sun. As its nick name impliesfarang is Thai

10、 for foreigners-you will find a large concentration of backpackers here. Still, with only a couple of simple food shops, its a far cry from the noises of Chaweng beach on Koh Samui or Kamala on Phuket, which makes it to be one of the top tourist destinations. Rent a sea kayak (皮划艇) (100 baht, which

11、is around 2 an hour) and go around the corner to Tham Morakot (the Emerald Cave), a winding cave that opens up to a bay walled by thick leaves and often visited by groups of monkeys. It is very inspiring, but to fully appreciate it, be sure to prepare a light to avoid knocking into cave walls and ot

12、her kayaks. To avoid being crowded, make the trip in the late afternoon.Where to eat The Ko Yao Viewpoint Restaurant is the best place for tourists. Drink the sweet cocktails in favour of an icy Chang beer and enjoy the last rays of the bay.Getting there Fly from Bangkok to Trang with AirAsia (from3

13、0), then take a one-hour Tigerline ship from Hat Yao Pier (19). Besides, a five-hour ship from Phuket at Rassada Pier (41) goes directly to the island and will drop passengers at Haad Farang. For more information and service, please click here.21. What is most likely to attract many people to Haad F

14、arang? A. Its riptides. B. Its scenery.C. Its simple food shops. D. Its quiet environment.22. What can we know about the Tham Morakot? A. It is a winding cave covered with thick leaves. B. Groups of monkeys live inside.C. Tourists need to bring a light to find the exit. D. It has fewer visitors in t

15、he late afternoon.23. Where is the text most probably taken from?A. Travel magazines. B. Newspapers. C. The Internet. D. A science report.BDaniella Wride was brushing her daughters long brown hair when she noticed that with each comb, masses of the hair were coming out. That was January 1, 2017. Wit

16、hin 20 days, seven-year-old Gianessa Wrides hair was completely gone, and her doctor said the hair would never grow back. Gianessa had become one of the 6.8 million Americans with alopecia, an auto-immune disease that causes hair loss. Alopecia isnt painful, but for kids who suffer from it, the seve

17、re pain comes from standing out from the crowd. For the most part, the students in Gianessas first-grade class in Salem, Utah, were understanding. But the occasional jokes of Baldy(秃子) made her feel like an abandoned child. “I didnt want her to feel that she wasnt like the other kids,” her mother sa

18、id, “I tried covering her baldness, but the artificial hair was uncomfortable.”Then comes the schools traditional “Crazy Hair Day” in April, a great just-for-fun celebration where all the kids and their parents can express their wild sides a bit. Daniella and Gianessa decided that rather than hide G

19、ianessas baldness under the artificial hair, they would celebrate it. Daniella bought scrapbook-sticker(贴纸) jewels and decorated her head with flowered designs and even a deer. “They just fit her personality,” Daniella smiled. “Shes so lovely.”On the morning of the competition, Gianessa was nervous.

20、 Would her friends think it was funny? However, with her mothers encouragement, she had nothing to fear. Impressive Gianessa was a hit and a winner of the crazy-hair competition. Gianessa is now glad that she dared to go bare. “I was sad at first when I lost all my hair,” she told people. “But now I

21、 love being bald. I can do things to my head that other kids cant. Im thinking now it might be fun to decorate my head with some colourful butterflies and flowers.”24. Why was Gianessa different from other kids?A. She was born bald. B. She suffered from hair loss. C. She was talented in hair designi

22、ng. D. She had her head fully shaved. 25. How did others react to Gianessas disease?A. Her doctor was quite optimistic. B. Her mother gave her artificial hair. C. Her classmates were all considerate. D. Her school offered her special help. 26. What could Gianessa do on the “Crazy Hair Day”?A. Tease

23、others. B. Decorate her hair. C. Shop scrapbook-stickers. D. Show her personality. 27. What is the main idea of the text?A. The girl faced her disease in a most beautiful way. B. The artificial hair built up the girls confidence. C. The competition served as a way to make a change. D. The disease wa

24、s cured with mothers love and care. C A six-wheeled robot travels underground in Hefei to discover warning signs of faults inside the pipeline network, “It looks like a toy car at first, but its much more complicated than that,” said Xu Mao, the robot s operator.The pipeline robot, developed by Wuha

25、n Easy-Sight Technology, is made up of four parts-crawler, camera, cable reel, and controller. A full charge can enable the robot to work for four to five hours, covering a distance between 800 and 1, 000 meters in the underground pipeline.The robot will carry out inspections of the underground pipe

26、line network stretching 150 kilometers in Shushan District. “Whether the pipe is leaking, damaged or blocked, we can clearly see its situation through high-definition(高清晰度的)cameras fixed into the robot,” said Qi Chuanshuai from the provincial construction engineering and testing institute.With the r

27、apid develop merit of cities, it is becoming increasingly difficult to manage underground pipelines. Among all the difficulties, discovering faults in the sewage (污水)and rainwater pipelines comes first. Many other cities such as Wuhan, Nanjing, Shenzhen, and Shanghai are using the robots to inspect

28、their pipelines, the robot s developer said.Equipped with environmental detection sensors, the robots can monitor temperature and damp, poisonous gases, oxygen levels and smoke density, while providing color diagram in real time. “Compared with human workers, robots are able to enter smaller pipes a

29、nd are immune (有免疫力的)to poisonous gases in sewage pipes,” said Ge Shengli from Shushan Districts city management company. “ No digging is required and there is no need to interrupt traffic,” Ge added.28. What does Paragraph 2 mainly tell us about the pipeline robot?A. Its developer. B. Its component

30、s. C. Its characteristics. D. Its outward appearance.29. What is the toughest in managing underground pipelines in cities?A. Locating the position where the pipelines are.B. Handling the poisonous gases in sewage pipes,C. Arranging the repair and maintenance of pipelines.D. Discovering flaws in the

31、sewage and rainwater pipelines.30. What does the author intend to do in Paragraph 4?A. Add some background information.B. Introduce a new topic for discussion.C. Summarize the previous paragraphs.D. Present some new functions of robots.31. What is Ge Shenglis attitude towards the pipeline robots?A.

32、Doubtful. B. Appreciative. C. Critical. D. Indifferent.DInstagram(图片分享社交应用程序)is about to take its biggest step toward removing likes from its platform. After months of testing an option to hide likes in select international markets, Instagram, which is owned by Facebook(FB), has already been testing

33、 hiding likes in seven other countries, including Canada, Ireland and Australia. For years, likes have been central to how celebrities, brands, politicians and everyday users experience Instagram and Facebook. Its a way of measuring popularity and success. But in recent months, Instagram has been re

34、thinking how likes contribute to making its platform more toxic. Now its considering a change.The total number of likes on postswhich appear as hearts on the appwill disappear from Instagrams main feed, profile pages and permalink(永久链接) pages. The owner of the account can still see their own likes,

35、but their followers wont know the count.CNN Business previously spoke with users in countries with the test. The majority felt this move would improve well-being on the app. Instagram is the most detrimental(不利的) social networking app for young peoples mental health, such as negatively impacting bod

36、y image, according to one study.But other users and psychologists said hiding likes wont fix everything. The test doesnt address some of the key ways that activity on Instagram can impact the well-being of users, including bullying, feeling left out and thinking other peoples lives are better than t

37、heir own.Renee Engeln, a psychology professor at Northwestern University, voiced his opinion that the biggest impact of Instagram is the content and the exposure to this constant stream of perfected images. That is what seems to hurt users psychologically. Plus, users can still see their own likes a

38、nd feel bad if their posts dont perform well.32. How do users experience Instagram in this passage? A. By giving likes.B. By hiding likes. C. By selecting platforms.D. By showing off talents.33. What does the underlined word “toxic” in Paragraph 1 mean? A. Profitable B. Poisonous C. Popular D. Posit

39、ive34. What can we infer from the passage? A. Instagram has affected youngsters mental health. B. The account owners wont know the count of likes. C. Instagram tested hiding likes in seven countries first. D. The majority think Instagram has been a well-being app.35. What could be the best title of

40、the passage? A. Instagram Misuses LikesB. More People Are Against LikesC. Likes Cause Mental ProblemsD. Likes will Be Hidden on Instagram第二节 (共5小题;每小题2.5分, 满分12.5分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Americans use many expressions with the word “dog”. People in the United States love their do

41、gs and treat them well. 36 However, dogs without owners to care for them lead a different kind of life. The expression, to lead a dogs life, describes a person who has an unhappy existence.Some people say we live in a dog-eat-dog world. 37 They say that to be successful, a person has to work like a

42、dog. This means they have to work very, very hard. Such hard work can make people dog-tired. And, the situation would be even worse if they became sick as a dog. 38 This means that every person enjoys a successful period during his or her life. To be successful, people often have to learn new skills

43、. Yet, some people say that you can never teach an old dog new tricks. They believe that older people do not like to learn new things and will not change the way they do things. 39 People who are unkind or uncaring can be described as meaner than a junkyard dog. Junkyard dogs live in places where pe

44、ople throw away things they do not want. Mean dogs are often used to guard this property. They bark or attack people who try to enter the property. However, sometimes a person who appears to be mean and threatening is really not so bad. We say his bark is worse than his bite.Dog expressions are also

45、 used to describe the weather. The dog days of summer are the hottest days of the year. A rainstorm may cool the weather. But we do not want it to rain too hard. 40 A. Some people are compared to dogs in bad ways.B. Dogs are peoples loyal friends all the time.C. Still, people say every dog has its d

46、ay.D. They take their dogs for walks, let them play outside and give them nice meals.E. That means many people are competing for the same things, like good jobs.F. Sometimes, morning rain can light up the day.G. We do not want it to rain cats and dogs.第三部分 英语知识运用(共两节, 满分30分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分, 满分1

47、5分)阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。I was frustrated at not being entered into the national IT competition Id applied for. I sat in the car, lost in 41 , chewing on my lip and staring outside.I went upstairs, 42 and desperate. Grandpas door was open for me as usual. Ther

48、e, he was waiting for my 43 with great excitement. I stood silently, forcing a smile to cover my sadness. He seemed to 44 me immediately, giving me a hug. I was astonished that such a 45 body was full of so much energy.Only then did my emotions start 46 out. I told him that all my 47 were for nothin

49、g, and that I was feeling discouraged. Grandpa smiled at me gently and said, “Dont worry. Youre far stronger than you think.” Then he 48 , “Life can be full of ups and downs so what we need do is to still have our hopes and 49 , neglecting the anxiety that makes it easy to give up.”He 50 me on the s

50、houlder, with a determined look, before saying, “ Cheer up. Im firmly 51 that you have the capability to succeed.” Grandpas encouragement soon made my sadness disappear.The next day, I thought about all my problems and 52 a plan. Now, I believe that with a positive attitude towards failure, Ill 53 r

51、each my goals.Looking back, I realize that we should share our setbacks and progress in life with our 54 ones. As my grandpa showed, the 55 of our family members will benefit us forever.41. A. fearB. despairC. loveD. need42. A. weakB. strong C. sweet D. simple43. A. suggestion B. commentC. discovery

52、 D. arrival44. A. ignore B. inspect C. read D. order45. A. fine B. fit C. thin D. healthy46. A. dying B. turning C. checking D. pouring47. A. offers B. efforts C. promises D. profits 48. A. added B. shared C. helped D. served49. A. decisions B. respects C. desires D. pains50. A. patted B. hit C. beg

53、ged D. picked51. A. convinced B. believed C. expected D. changed52. A. turned into B. came acrossC. cared about D. worked out53. A. merely B. actually C. eventually D. instantly54. A. deserved B. beloved C. determined D. excited55. A. company B. gratitude C. support D. blame第二节 (共10小题;每小题1.5分, 满分15分

54、)阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The Creator of Middle EarthJohn Ronald Reuel Tolkien, better known as J. R. R. Tolkien, was born in 1892 in South Africa. His parents had moved there looking for 56 better job for his father. Three years 57 (late), his mother took him on a trip to England to visit

55、 family. While they were away, they received terrible news that his father had died. 58 (grow ) up without a father must have been difficult for Tolkien. Worse still, when he was only twelve years old, his mother also passed away. As a child, he had a great passion for language and in 1908, he went

56、to Oxford University 59 (study) languages and literature. In 1915, he joined the army and fought in the battle against the Germans. But soon, he became too ill to fight and returned 60 England the following year. He didnt have a 61 (satisfy) childhood himself, so around in 1933, he spent much time t

57、elling his children fantasy 62 (story) of a hobbit (霍比特人) called Bilbo. He first put it in writing in 1936, 63 turned out to be a surprising hit. The publisher asked him to write another. He did so and in 1948 published The Lord of the Rings, which 64 (publish) in three volumes between 1954 and 1955

58、.Tolkien, 65 (age) eighty-one, died in 1973.第四部分 写作(共两节,满分 40 分) 第一节 应用文写作(满分 15 分) 假定你是李华。你的英国朋友Jim准备在汉语课上介绍他眼中的中国符号。他来信希望了解你心目中的中国符号。请你给他回信,内容包括:1. 你心目中的中国符号(Chinese symbol);2. 你的推荐理由;3. 你的祝愿。注意:1词数80词左右;2开头和结尾已给出,不计入总词数。Dear Jim,_Yours,Li Hua第二节 读后续写(满分 25 分) 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

59、Jenny was a pretty eight-year-old girl.One day when she and her mother were checking out at the grocery store, Jenny saw a plastic pearl necklace, by which she was totally defeated. How eagerly she wanted it! But when he saw the price, her heart sank a little. She gathered up her courage and asked h

60、er mother if she would buy it for her, her mother said, “Well, it is a pretty necklace, but it costs an awful lot of money. I can buy you the necklace, but when we get home we should make up a list of housework that you can do to pay for the necklace.” Jenny agreed immediately, feeling a burst of jo

61、y. So her mother bought the pearl necklace for her. Jenny worked on her housework determinedly and earnestly every day. Soon Jenny had paid off the pearls.Jenny had a very loving daddy. When Jenny went to bed, he would read Jenny her favorite story. One night when he finished the story, he said, “Je

62、nny, do you love me?” “Oh yes, Daddy, you know I love you,” the little girl said delightedly, with a broad smile on her face. “Well, then, give me your pearls.” Hearing that, Jenny froze there, an anxious expression twisting her face. “Oh! Daddy, not my pearls! But you can have Rosy, my favorite dol

63、l. Remember her? You gave her to me last year for my birthday. Okay?” “Oh no, darling, thats okay.” Her father brushed her cheek with a kiss, gently and calmly. “Good night, little one.”A week later, her father once again asked Jenny after her story, “Do you love me?” “Oh yes, Daddy, you know I love

64、 you.” the little girl murmured softly, trying to escape from her fathers eyes. “Well, then, give me your pearls.” “Oh, Daddy, not my pearls! But you can have Ribbons, my toy horse. Do you remember her? Shes my favorite.” The little girl begged. “No, thats okay,” her father said, smiling broadly and

65、 sweetly and brushed her cheek again with a kiss. “God bless you, little one. Sweet dreams.”注意:续写词数应为150词左右Paragraph 1:Several days later, when Jennys father came in to read her a story, Jenny was waiting anxiously for him on the bed. _Paragraph 2:Holding the plastic pearl his daughter offered, his

66、father dragged out a blue box. _高三英语试题答案一、 听力:(共20小题;每小题1.5分, 共30分)15 CCACB 610 ABABC 1115 ABACA 1620 BCAAC 第二部分:阅读理解(共两节, 满分50分)21-23 DDC 24-27 BBDA 28-31 CDAB 32-35ABAD 36-40DECAG第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)第一节 完形填空(共15小题;每小题1分, 满分15分)41-45 BADCC 46-50 DBACA 51-50 ADCBC第二节 (共10小题;每小题1.5分, 满分15分)56. a 5

67、7. later 58. Growing 59. to study 60. to 61. satisfying/satisfactory 62. stories 63. which 64. was published 65. aged第四部分 写作(共两节,满分 40 分) 第一节 应用文写作(满分 15 分) Dear Jim, I am delighted to know you are interested in Chinese culture. As for the Chinese symbols you enquire, I think the Great Wall comes fi

68、rst among the various ones. The reasons for my recommendation are as follows. Above all, as is well known to all, the Great Wall witnesses Chinese peoples determination and unity to protect the nation from invasion. Besides, as a treasure of Chinese architecture, it reflects the wisdom of ancient Ch

69、inese. Finally, listed one of the rare wonders in the world, it enjoys reputation at home and abroad. There is even a famous saying, “ He who does not reach the Great Wall is not a man.” Hope my recommendation can be helpful to you. Looking forward to your good news. Yours,Li Hua第二节 读后续写Several days

70、 later, when Jennys father came in to read her a story, Jenny was waiting anxiously for him on the bed. When listening to the story, Jenny was totally absent- minded, with her hands holding the necklace tightly and firmly. When the story came to an end, unexpectedly, Jenny offered her beloved neckla

71、ce to her father, with her fingers trembling automatically. No one knew what the necklace meant to her. She whispered to her father, softly and gently, “ Daddy, you know I love you more than the necklace.” Then, the necklace slid into her fathers hands determinedly. Holding the plastic pearl his dau

72、ghter offered, his father dragged out a blue box. Much to Jennys amazement, a beautiful real pearl necklace lay peacefully in the box, which set her heart racing. Jenny froze there, a thrilled expression twisting her face. Before Jenney was able to say something, her father brushed a warm kiss on he

73、r face and gathered her into his arms. Holding the genuine necklace in her hand, Jenny lifted her lip, tears beginning to blur her vision.21.事实细节题。根据para1信息句“Still, with only a couple of simple food shops, its a far cry from the noises of Chaweng beach on Koh Samui or Kamala on Phuket, which makes i

74、t to be one of the top tourist destinations.”22.事实细节题。根据para2信息句“To avoid being crowded, make the trip in the late afternoon.”A“covered with thick leaves”错;B“ live inside”错;C“to find the exit”带手电筒的目的不是为了找到出口。23.推理判断题。最后一段“For more information and service, please click here.”click鼠标动作”单击”。24.细节理解题。从第

75、一段第三句Within 20 days, seven-year-old Gianessa Wrides hair was completely gone, and her doctor said the hair would never grow back.可以看出,Gianessa Wride失去了头发。所以与其他人不同。所以选B。25. 细节理解题。从第二段最后一句她妈妈的话“I tried covering her baldness, but the artificial hair was uncomfortable. ”可以看出妈妈给她买了假发。所以选B。26. 细节理解题。从第三段最

76、后Daniella bought scrapbook-sticker(贴纸) jewels and decorated her head with flowered designs and even a deer. “They just fit her personality,” Daniella smiled. “Shes so lovely. ”可以看出Gianessa展示出了她的个人特色。所以选D。27. 主旨大意题。文章主要描写了一个女孩Gianessa在患病后接受自己,并勇敢展现出自己个性的故事。所以选A。28. 考查段落大意。根据第二段可知,该段主要介绍了管道机器人的一些特征。故选

77、CThe pipeline robot, developed by Wuhan Easy-Sight Technology, is made up of four parts-crawler, camera, cable reel, and controller. A full charge can enable the robot to work for four to five hours, covering a distance between 800 and 1, 000 meters in the underground pipeline.管道机器人由武汉易视科技有限公司研发,由履带

78、、摄像头、电缆卷轴和控制器四部分组成。充满电后,机器人可以工作4到5个小时,在地下管道中行走800到1000米。 B. Its components.n. 部件;组件;成份 C. Its characteristics. n. 特性,特征;特色 29.考查细节理解。根据第四段中的With the rapid develop merit of cities, it is becoming increasingly difficult to manage underground pipelines. Among all the difficulties, discovering faults in

79、 the sewage (污水)and rainwater pipelines comes first.可知,伴随着城市的快速发展,地下管道的管理变得日益困难。在所有的困难中,找出污水和雨水管道的缺陷是第一位的。由此可知,城市地下管线管理最困难的是找出污水、雨水管道有缺陷。故选D。30.考查推理判断。根据第四段的段意可知,该段介绍了与管道机器人有关的一些背景知识,故选A31.考查推理判断。根据最后一段中的Compared with human workers, robots are able to enter smaller pipes and are immune (有免疫力的)to poi

80、sonous gases in sewage pipes, said Ge Shengli from Shushan District s city management company. No digging is required and there is no need to interrupt traffic, Ge added.的话中可知,“与人类工人相比,机器人能够进入更小的管道,并且对污水管道中的有毒气体具有免疫力。不需要挖掘,也不需要交叉运输”。可知,这些内容列举出这种管道机器人与人类相比工作时的许多优点,由此可推断出 Ge Shengli对于管道机器人的态度应该是积极的和赞赏

81、的。故选B。32.A 细节理解题。根据第一段中For years, likes have been central to how celebrities, brands, politicians and everyday users experience Instagram and Facebook.可知,体验Instagram是通过点赞的形式。33.B 词义猜测题。根据划线词前面的For years, likes have been central to how celebrities, brands, politicians and everyday users experience In

82、stagram and Facebook. Its a way of measuring popularity and success.与But in recent months, Instagram has been rethinking how likes contribute to making its platform more toxic. 可知,最近几个月,Instagram一直在反思“点赞”是如何让自己的平台变得更toxic。But表示与前文相反的意思。判断划线词意思是“不好的”,推断出toxic是“有毒的”贴切。34.A 推理判断题。根据第三段“The majority fel

83、t this move would improve well-being on the app. Instagram is the most detrimental(不利的) social networking app for young peoples mental health, such as negatively impacting body image, according to one study.推断出Instagram影响了青少年的心理健康。35.D 主旨大意题。本文第一段叙述了Instagram即将迈出最大的一步,从它的平台上移除“点赞”。几个月来 Instagram一直在尝

84、试在一些国际市场隐藏“点赞”功能。所以,“Instagram隐藏点赞功能”能够概况本文中心。听力原文:Text 1M: Kate, dont make noise. This football match is great.W: I think you should turn off the TV. Both John and I are preparing for the final exam. Text 2M: You know, Jason can play tennis, swim, play soccer but I cant.W: It doesnt matter. I mean,

85、 you can play the guitar, play basketball, cook and even speak three languages. You are great.Text 3M: When will the meeting begin?W: According to the schedule, it should start at 9:30, and it will last for an hour and a half. Text 4M: Did you get to watch the play Sunshine in the Capital Theater ye

86、sterday?W: Yes, it couldnt be better. But I didnt like the people there. They always made noises. Text 5M: Its raining again. The weather report says its going to snow tonight. I dont like this kind of weather. W: But its going to be sunny this weekend.Text 6M: Can you give me a ride to the library?

87、W: Studying at the library again? I take just as many classes as you do, but I only have about an hour of studying to do every day. And I can get all my work done either here at home or at the caf down the road.M: Well, Im majoring in physics. I have several projects due each month, and thats after

88、I spend ten or fifteen hours a week in the lab. Youre a psychology major. You have one midterm and one final exam for each class, right?W: YeahM: Youve got it so easy! Text 7M: Hi, Jenny. Are you going to school now? W: Yup. I have English at 9:00 in the morning.M: We will have our midterm exams nex

89、t month. I plan to look for some important books in the library. Do you want to join me?W: Sure. I need to return some books.M: Great. We can go to the swimming pool in the gym after that.W: That sounds like a good idea. We can chill out a little in such a hot summer. Text 8W: Oh, you look ill.M: I

90、dont feel too good. I must admit.W: Then you shouldnt go to school today.M: Oh, I have to. I cant stay at home today weve got to hand in our geography projects. Its the last chance. And its just a cold. You always feel worse when you first get up. Ill be fine once Ive had a wash and a bit of breakfa

91、st.W: It wont hurt to miss a day. You look very pale, and theres a flu virus going round at the moment. Ella next door has got flu.M: I havent got the flu, mom. And Mr. Bell will think that Im absent because todays the deadline for the project and I havent finished it.W: Dont be silly youre one of h

92、is star pupils. Surely, hes not going to fail you because you are ill. You havent even missed a day all year as far as I remember.M: Oh well, I suppose youre right. Perhaps I will stay at home, just today. But could you do me a favor? Drive round to school and deliver my project to Mr. Bell.W: Its q

93、uite unnecessary. I will call Mr. Bell right now. Text 9M: I have such a busy day today. I dont know when Ill be home. Can you pick up our son from school today? W: Oh, you have to speak at the High School of Science and Technology today?M: Thatll be finished by 3 oclock. But then I have to go to th

94、e office and prepare my notes for my speech at the Computer Societys annual dinner tonight.W: Well, at least your magazine article has already been written and given to your editor. It was due today, wasnt it?M: Yes, at least thats done. In fact, it should be published sometime next month.W: Do you

95、think youll be given time to eat tonight or will you have to spend the entire evening answering questions?M: I might be asked to speak as soon as everyone sits down for dinner. In that case, I guess Ill be pretty hungry when I get home.W: Do you have any idea what time youll be finished? M: No.W: We

96、ll, Ill have something ready for you to eat. Can you catch the last bus? Or maybe you should take a taxi. M: Dont worry, dear. Thats already been taken care of. The Computer Society is sending a car for me. Its picking me up at the office at six and will bring me home after the meeting.Text 10M: Ped

97、al Power is a small charity based mainly in the UK. At Pedal Power, they collect second-hand bikes in the UK and send them to some of the poorest regions in the world. When they distribute bikes overseas, they dont give them away for free. In order to continue operating they need to have a constant

98、supply of bikes which they send out every six months. In August 2000, they simply ran out of money. It was a terrible situation. Fortunately, in October 2001 they won an Enterprise Award which helped them enormously.Dan Pearman is the founder of Pedal Power. He got the idea of exporting bicycles to

99、developing countries while he was in Ecuador. Dan Pearman went there in 1993 and he joined a voluntary organization. Where Dan Pearman lived in Ecuador was a rural area. His neighbor had the only bicycle in the village, whereas everyone else walked everywhere. His neighbors business was very success

100、ful. For years Dan Pearman couldnt understand why. Then he realized having a bike meant his neighbor could reach anywhere he liked without much trouble. Other local carpenters could only accept jobs nearby, so no matter how skilled they were, they could never do as many jobs as his neighbor. When he returned to the UK in 1998, he started planning Pedal Power.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1