1、广东省河源中国教育学会中英文实验学校2015-2016学年八年级英语上学期第4周周清试题 (总分:100分 时量:40分钟) 一、单项选择。(共20题,每小题2分,共40分)1_does your sister walk her dog ? Once a day.A. How many B. How fast C. How soon D .How often2Millie often goes to school by bus but _her mother drives her to school. A. sometimes B. some times C. sometime D. some
2、 time3Excuse me, this shirt is too big for me. Would you mind giving me smaller one ? _. Here you are. A. Certainly B. Youd better not C. Not at all D. Youre welcome4Its snowing all day, so mybrother _ stay at home.A.must B.have to C must to D.has to5Let me _ you _ English. A. to help, learn B. to h
3、elp, to learn C. help, learning D. help, learn6Peter has many brothers, but he _ have any sisters. A. is not B. can not C. did not D. does not 7 I usually go to the movies _ a month.A. twice B. twice time C. two times D. twice times8- Ill give the boys _ to eat. A. something healthy B. healthy somet
4、hing C. anything healthy D. healthy anything9Smoking will_ your health.A. be good for B. good at C. be bad for D. bad at10Do you know the answer _ the question. A. to B. of C. at D, in11When can you _ America? A. arrive inB. arrive atC. arriveD. get12Dont _ too late, or you will feel tired in class.
5、A. stay up B. make up C. set up D. show up13Uncle Li_ does sports, so he is very strong and healthy.A.sometimes B. seldomC. alwaysD. never14What did you decide _ after you had lunch?A. do B. to doing C. doing D. to do15Do you enjoy _ football? I hear there will be a football match tomorrow. A. playi
6、ng B. play C. played D. to play16I didnt go to the party not_ the weather , but _I didnt feel well.A. because of; because B. because; because of C. because ; because D. because of; because of17. This is _boy. That girl is _.A. an 8-year-old; 6 years old B. an 8-years-old; 6 years oldC. an 8-year-old
7、 ; 6-year-old D. a 8-year-old; 6-year-old18.Bob_ to Harbin for a meeting yesterday. A. will go B. goes C. has gone D. went19. Does the soup_nice? Yes. Its hot, but really delicious. A. sound B. feel C. look D. taste20.-_ do you feel about the movie? Its wonderful. A. What B. How C. Who D. Why二、完形填空。
8、(每小题2分,共20分)Now more and more people get to know the importance of doing sports. It can bring fun 21 us and it can also make us 22 . 23 what should we do?First, we should choose (选择) our favorite ones from 24 kinds of sports. The sports must be right for us. Second, we must warm up (热身) before 25 .
9、Third, 26 a beginner, you had better have an exercise plan. For example, 27 are you going to exercise each time? How many 28 a week? If youre a 29 of sports, its important to know this. Last but not least, you had better not exercise if you feel 30 , or it will be very dangerous. ( )21. A. forB. toC
10、. withD. on( )22. A. healthB. healthyC. warmD. healthily( )23. A. OrB. AndC. ButD. So( )24. A. sameB. the sameC. differenceD. different( )25. A. exerciseB. exercisingC. to exerciseD. exercises( )26. A. asB. thanC. thenD. so( )27. A. how oftenB. how manyC. how muchD. how long( )28. A. timesB. timeC.
11、peopleD. players( )29. A. loveB. lovingC. lovesD. lover( )30. A. fineB. fitC. illD. well三、阅读理解。(共5小题,每小题4分,共20分)Most people make their living (谋生) with their hands, but Bob makes his living with his feet. Bobs story began in a small city in England. His parents were poor. Seven people lived in a sma
12、ll house. Bob had no place to play but on the street. Bobs father often played football. Little Bob wanted to play football, too. So his father made a soft (柔软的) ball for him to kick. It was a sock full of old cloth. He kicked it every day. At last Bob learned to kick a real football. And after a fe
13、w years he could play football very well. ( )31. People usually make their living _. A. by learning by themselves B. with their feet C. by playing football D. with their hands( )32. Which of the following is TRUE?A. Bob was born in a small village. B. Bobs house was very big. C. There were eight peo
14、ple in the family. D. The little boy often played on the street. ( )33. Why did the father make a soft ball for his son?A. Because the family all liked football. B. Because Bob also liked to play football. C. Because they had lots of old cloth. D. Because he didnt want to throw the sock away. ( )34.
15、 The word “kick” in the story means _. A. 踢B. 玩C. 射门D. 弹起( )35. From the story we can see _. A. Bobs ageB. its about an American boyC. Bobs mothers name D. the boy became a good football player at last四、按要求完成下列句子。(共10道题,每小题2分,共20分)36.The boy eats junk food three times a week. (就划线部分提问) _ _ does the
16、boy eat junk food? 37. Mike always watches TV on school night. (变为否定句) Mike _ _ TV on school night. 38. The students are playing soccer in the park. (就划线部分提问) What _ the students _ in the park? 39. John did his homework last night. (变为否定句) John _ _ his homework last night. 40. Theres some milk in th
17、e glass. (变为一般疑问句) _ there _ milk in the glass? 41. I eat more vegetables and less meat. I think my _ ( eat ) habits are pretty good. 42. Exercising every day is good for your _ ( health ). 43. He likes fishing. He goes fishing _ ( two )a week. 44. I dont like milk, but my mother wants me _ ( drink
18、) it every morning. 45. In our school most _ ( student ) get to school by bike. 河源中英文实验学校2015-2016学年度上学期 八年级第4周周清 参考答案一、单项选择。(共20题,每小题2分,共40分)1-5 DAADD 6-10 DAACA1115 AACDA 16-20 AADDB二、完形填空。(每小题2分,共20分). 21. Bbring sth. to sb.是固定短语,故选B。22. B根据句意“运动使我们健康”,故不选C;又因为 make sb+形容词是固定短语,故选B。23. D根据上下文意思,此
19、处表示顺承关系,故选D。24. D根据句意,此处表示“不同种类的运动”,用形容词,故选D。25. Bbefore doing是固定结构,故选B。26. A根据句意“作为一个刚开始锻炼的人”可知,故选A。27. D根据句意“每次运动多久”可知,故选D。28. A根据句意“每周运动几次”可知,此处应是“次数”之意,故选A。29. D根据句意“如果你是一个运动的爱好者”可知,故选D。30. C根据句意“如果你感到不舒服,最好不要运动”可知,而“feel ill”表示“不舒服”,故选C。三、阅读理解。(共5小题,每小题4分,共20分)(A)31. D根据第一段第一句Most people hands 可知“大多数人靠双手谋生”。故选D。32. D根据第二段最后一句Bob had no提到 “Bob没有地方玩, 只能在街上玩。” 故选D。33. B根据第三段第一句和第二句Bobs father, too提到 “Bob的父亲经常踢足球, Bob也想踢足球。” 故选B。34. Akick意为“踢”。35. D根据第四段最后一句“几年后, 他球踢得很好。” 故选D。四、按要求完成下列句子。(共10道题,每小题2分,共20分)略
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有