1、SectionBUsinglanguageA级必备知识基础练.单句填空1.Even though the problem was difficult (solve),I didnt give up,because I firmly believed that “Where there is a will,there is a way”.2.(inspire) by the memory of his mother,he composed many wonderful pieces of music.3.You can visit here in the early morning or lat
2、e afternoon for the most (comfort) weather.4.We must have the (patient) to continue to work until we will find a peaceful solution.5.These students were anxious (know) the results of the exam.6.Just to give you an example of his (generous)he gave me his old car and wouldnt take any money for it.7.Ju
3、dging from the way he laughed as he told it,the joke was meant to be (humour).8.When he retired,he tried to distance himself politics.9.It was a popular decision to postpone (build) the new factory.10.Of course,the original content is high quality,attracting many customers.用适当的关系词填空1.When the girl s
4、tudied in England,she lived with a host family members always helped her.2.The number of people come to visit the Forbidden City each year reaches one million.3.The man is talking about the teachers and things encouraged him greatly in school.4.The International Red Cross is an organization purpose
5、is to help the sick and the needy.5.When facing hardships,only those are confident will achieve success.6.You can also share your unhappy things with somebody you trust and listen to their suggestions.7.Do you have anything is important to tell me?8.In senior high school you will study more courses
6、are different from your junior middle school courses.9.She omitted information was material to the case.10.Tu Youyou is the first Chinese has won a Nobel Prize in Physiology or Medicine.语法专练Do you know the man 1. wrote this book?He was Jason,one of the engineers 2. came from Russia in the 1950s.He w
7、orked in the same factory 3. my father once worked.When he came to China,the first thing 4. he did was to visit the factory 5. did research on trolleybuses and found out the reason 6. China was so backward in it.Then he spent every minute 7. he could spare to help China develop transportation.8.is m
8、entioned above,Jason was a foreigner 9. made great contributions to our country and was a kind man to 10. we should say thanks.B级能力素养提升练.完形填空As an old saying goes,“Good fences(栅栏) make good neighbors.” With many people 1 to stay at home during the pandemic,some find good fences can 2 make good frien
9、ds.My family lives next to 99-year-old Mary ONeill.Although Marys daughter visits her 3,the pandemic leaves the old lady in 4.Amazingly,Mary manages to develop a special 5with her neighbormy son Benjamin Olsen,aged two.Mary 6 through the fence as Benjamin learns to walk,talk,and 7 run and play.And w
10、hen Benjamin sees Mary,he sees a close friend,and 8 her “Mimi”.Mary will also call out “Hey Benjamin!” when she sees him.Its just been so pleasant to watch the 9 scene.Marys daughter and I,both 10 the relationship has a unique function that has kept the elderly woman 11 the long period of being sepa
11、rated from others.As the pandemic limitations have lifted,Mary and Benjamins friendship continues to grow on both sides of the 12.Only now,the gates can be opened.Benjamin 13 Mary on her steps to play games,blow bubbles and enjoy the activities that bring joy to the pairone at a young age,and the ot
12、her with a(n) 14 heart.Friendship can just happen in so many different ways.We are 15 they were able to form this,because it means a lot to both sides.1.A.forcedB.allowedC.invitedD.sent2.A.neverB.alsoC.onlyD.already3.A.more or lessB.one by oneC.now and thenD.up and down4.A.panicB.lonelinessC.freedom
13、D.joy5.A.customB.agreementC.interestD.friendship6.A.visitsB.checksC.watchesD.passes7.A.actuallyB.eventuallyC.regularlyD.suddenly8.A.callsB.assuresC.makesD.regards9.A.warmB.coldC.bitterD.strange10.A.doubtB.adviseC.predictD.believe11.A.resistingB.defendingC.survivingD.involving12.A.fenceB.familyC.soci
14、etyD.road13.A.replacesB.sensesC.joinsD.inspires14.A.oldB.youngC.closeD.far15.A.confidentB.regretfulC.disappointedD.moved.语法填空Amys friendship was on the rocks,so she wrote a post on a forum exchange for advice about it.Since primary school,Amy,who was an awkward student then,and her friend Jenny,a po
15、pular and 1.(friend) girl,have been good friends for eight years.Whether they are walking to school,doing homework or just hanging out at the weekend,they are hardly 2. of each others sight.However,Jenny broke Amys heart.They originally planned to watch a film last Saturday afternoon.But unfortunate
16、ly,Jenny had a cold so that they didnt make it.Today,Amy received a horrible surprise that Jenny had been seen 3.(chat) with another girl in a caf on Saturday afternoon.When 4.(hear) this,Amy was 5.(terrible) angry and at a loss,not knowing what to do next.On the forum,Amy got two 6.(reply),one of 7
17、. says that this friendship is worth 8.(save),for her friend Jenny perhaps wants to make 9. apology for her behaviour and give Amy an 10.(explain).However,in the other reply,it is suggested that Amy should rethink this friendship and move on if this friendship is not equally valued.SectionBUsinglang
18、uage.1.tosolve2.Inspiredfortable4.patience5.toknow6.generosity7.humorous8.from9.building10.of.1.whose2.who/that3.that4.whose5.who6.whom/who/that7.that8.which/that9.that/which10.that.1.who/that2.who/that3.where4.that5.which/that6.why7.that8.As9.who/that10.whom.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者通过描写疫情期间人们被迫待在家里,自己2岁
19、的儿子和99岁的邻居玛丽成为朋友的故事,了解到友谊可以有很多不同的方式。友谊对于双方意义都很大。1.A句意:正如一句老话所说:“好篱笆造就好邻居。”疫情期间,许多人被迫待在家里,一些人发现好篱笆也能造就好朋友。根据下文“stayathomeduringthepandemic”可知,疫情期间,人们是不得不待在家里,所以是被迫待在家里。故选A项。2.B根据上文“Goodfencesmakegoodneighbors.”和本处“goodfencescanmakegoodfriends”可知,这属于递进关系,好篱笆造就好邻居,好篱笆也能造就好朋友。故选B项。3.C句意:虽然玛丽的女儿偶尔会去看望她,但
20、疫情让这位老妇人感到孤独。根据上文“Myfamilylivesnextto99-year-oldMaryONeill.”可知,玛丽是作者的邻居,再结合上文可知,疫情期间人们被迫待在家里,所以玛丽的女儿是偶尔来看她。故选C项。4.B根据上文的although和下文“theelderlywomanthelongperiodofbeingseparatedfromothers”,可知这是转折关系,虽然玛丽的女儿偶尔会去看望她,但是由于疫情不能出门,长久与他人分隔,自己一个人还是感到孤独的。故选B项。5.D句意:令人惊讶的是,玛丽与她的邻居我两岁的儿子本杰明奥尔森建立了一种特殊的友谊。根据下文“And
21、whenBenjaminseesMary,heseesaclosefriend”可知,玛丽和本杰明之间是朋友关系。故选D项。6.C句意:玛丽通过篱笆看着本杰明学会走路、说话,最后跑和玩。根据上文“stayathomeduringthepandemic”和下文的“whenBenjaminseesMary”与“MarywillalsocalloutHeyBenjamin!whensheseeshim.”可知,疫情封锁期间,人们被迫待在自己家里,可得出玛丽并未越过篱笆和本杰明直接接触,她应该是通过篱笆看着本杰明成长。故选C项。7.B句意同上。根据上文“Benjaminlearnstowalk,tal
22、k”和下文“runandplay”可知,玛丽通过篱笆见证了本杰明的成长,本杰明从学会走路、说话,到最后跑和玩。故选B项。8.A句意:当本杰明看到玛丽时,他看到的是一个亲密的朋友,称呼她为“咪咪”。根据下文“herMimi和“MarywillalsocalloutHeyBenjamin!whensheseeshim.”可知,本杰明称玛丽咪咪,玛丽喊他本杰明。故选A项。9.A句意:看到这温暖的一幕真是太开心了。根据上文“AndwhenBenjaminseesMary,heseesaclosefriend”可知,玛丽和本杰明的关系是非常好的,所以这两个人见面的场景应该是很温馨的。故选A项。10.D句
23、意:我和玛丽的女儿都相信这段关系有独特的作用,使这位老妇人在与他人长期分离的过程中艰难度过了下来。根据下文“MaryandBenjaminsfriendshipcontinuestogrowon”可知,他们两个人的友谊还在继续,所以我和玛丽的女儿是相信这段友谊的。故选D项。11.C句意同上。根据上文“AlthoughMarysdaughtervisitshernowandthen,thepandemicleavestheoldladyinloneliness.”可知,玛丽独自一人居住,特别孤单,是本杰明和她之间的友谊让她在孤单的日子里有了快乐,渡过了难关。故选C项。12.A句意:随着疫情限制的
24、解除,玛丽和本杰明的友谊继续在篱笆的两边成长。只是现在,大门可以打开。根据文章第一段“somefindgoodfencescanmakegoodfriends.”通过词义复现可知是篱笆。故选A项。13.C句意:本杰明和玛丽一起在她的台阶上玩游戏,吹泡泡,享受给他们带来快乐的活动一个年轻,另一个有一颗年轻的心。根据下文“thepair”可知,是两个人在玩耍,本杰明联合玛丽一起玩。故选C项。14.B句意同上。根据上文“MaryandBenjaminsfriendshipcontinuestogrowon”和“99-year-oldMaryONeill”及“myson-BenjaminOlsen,agedtwo”可知,玛丽99岁,本杰明2岁,他们是朋友,所以玛丽是有一颗年轻的心。故选B项。15.D句意:我们很感动他们能够形成这一局面,因为这对双方都意义重大。根据下文“becauseitmeansalottobothsides”可知,这段老少友谊对于双方都意味着很多,所以他们之间的友谊是非常让人感动的。故选D项。.1.friendly2.out3.chatting4.hearing5.terribly6.replies7.which8.saving9.an10.explanation