1、I 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节 完形填空 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。In a recent airing of Unsolved Mysteries, there was a young boy who was the victim of the holocaust(大屠杀).Hed been 1 in a work camp for several years and somehow had managed to survive the 2 of his im
2、prisonment. The story was of a boy - now in his sixties - and his quest to find an American soldier who had 3 a kindness to him by 4 some food. It might seem 5 ,but to this child, who had seen nothing but 6 and inhumanity for as long as he could remember, it was a 7 that marked a turning point in hi
3、s life, for he had lost hope .When he was liberated by the American forces, he was dying. He, 8 needed food. As he was staggering along the road a young soldier 9 down from his tank and gave him some of his supplies. With this one act of generosity, a kind American had aroused the 10 again that ther
4、e really was some good in the world. And the boy never 11 it. The boy later went to America, raised a family, became successful and worked hard to repay the 12 he had received with his own. Actually there were so many similar acts of generosity that it would be almost impossible to know for sure who
5、 the soldier was. We all have a choice: to create more light in the world. As Confucius 13 it over 2500 years ago, It is better to light one small candle than to 14 the darkness.As the story above so nicely 15 small gestures can often generate huge blessings. If were constantly looking for and doing
6、 kind acts, we will no doubt bring more joy into the world around us as well as into our own world!1. A. stationed B. placed C. distributed D. treated2. A. horror B. embarrassment C. relief D. annoyance3. A. held on B. agreed on C. focused on D. passed on4. A. guaranteeing B. offering C. presenting
7、D. contributing5. A. unbelievable B. troublesome C. insignificant D. convenient6. A. difficulty B. curiosity C. sympathy D. cruelty7. A. wave B. fate C. gesture D. duty8. A. highly B. mostly C. hopefully. D.badly9. A. moved B. jumped C. turned D.dashed10.A.honesty B. loyalty C. trust D. belief11.A.f
8、orgot B. remembered C. delivered. D.reflected12.A.food B. mercy C. kindness D. credit13.A.made B. put C. took D. got 14.A.curse B. pray C. swear D. appreciate15.A.declares B. argues C. illustrates D. expands【答案】1.B2. A3. D4.B5. C6. D7. C8. D9. B10.D11.A12.C13.B14.A15.C6. D考查名词。A. difficulty困难;B. cur
9、iosity 好奇;C. sympathy 同情; D. cruelty残酷。句意:目睹的只是残酷和没人性。故选D。7. C考查名词。A. wave挥手;B. fate命运;C. gesture姿态,手势;D. duty责任,职责。句意:这是一种姿态,标志着一个转折点。故选C。8. D考查副词。A. highly 高度地;B. mostly 主要地;C. hopefully希望地;D.badly坏,严重地。句意:他,非常需要食物。故选D。9. B考查动词。A. moved 移动;B. jumped跳;C. turned 转变;D.dashed猛冲,撞击。句意:当他沿着路正在蹒跚地走时,一个年轻
10、的士兵从他的坦克跳下来,并给他一些自己的供给。故选B。10.D考查名词。A.honesty 诚实;B. loyalty忠诚;C. trust信任,信赖;D. belief 信念,信仰,信任。句意:随着这慷慨的举动,一个友好的美国人再次激起了信仰,世界上真有善良。故选D。11.A考查动词。A.forgot 忘记;B. remembered记得;C. delivered.递送;D.reflected反射,反映,体现。句意:这个男孩从来不会忘记它。故选A。12.C考查名词。A.food食物;B. mercy 仁慈;C. kindness 善良;D. credit信用,信誉。句意:这个男孩后来去美国,
11、养育了一个家庭,变得成功,并努力工作去回报他曾经收到的善意。故选C。13.B考查动词。A.made 制造;B. put放;C. took 拿走,带走;D. got得到。句意:正如2500多年前 孔子所说,-,put it叙述,说。故选B。14.A考查动词。A.curse诅咒,咒骂 ; B. pray祈祷;C. swear发誓;D. appreciate感激。句意:点燃一支小蜡烛比诅咒黑暗更好。故选A。15.C考查动词。A.declares 宣布,声明;B. argues辩论;C. illustrates 阐明,举例说明;D. expands扩张,使膨胀。句意:正如上面故事所叙述的,小手势通常可
12、以产生巨大的祝福。故选C。考点:考查故事类阅读第二节 语法填空(共10题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卡标号为1625的相应位置上。Last Friday a storm swept through two villages in the New Territories, 16 (destroy) fourteen homes. Seven others were so badly damaged 17 their owners had to leave them,
13、and fifteen others had broken windows or roofs. One pe rson was killed, 18 several people seriously hurt and a number of other people slightly injured. Altogether over two hundred people were 19 (home) after the storm. A farmer, Mr. Tan, said that the storm began early in the morning and lasted for
14、over an hour. “I 20 (eat) with my wife and children,” he said, “when we heard a loud noise. A few minutes later our house fell down 21 top of us. We tried our best to climb out but then I saw that one of my children was missing. I went back inside and found him, safe 22 very frightened.” Mrs. Woo Me
15、i Fong 23 husband had just left for work said that she felt her house was moving. She ran outside at once with her children. Soldiers helped to take people out of 24 flooded area and the welfare department brought 25 food, clothes and shelter.【答案】16. destroying 17.that18.with19.homeless20.was eating
16、21.on22.but23.whose24.the25.them【解析】试题分析:风暴袭击了两个村子,使很多人成为无家可归的人,士兵帮助人们脱离灾区,福利部门带给他们食物衣服和帐篷。16. destroying 考查现在分词作结果状语。句意:风暴袭击了两个村子,结果毁掉了14个家园。故填destroying。17.that 考查结果状语从句。另外7个家园严重受损,结果它们的主人不得不离开。sothat如此-以至于-,故填that。18.with 考查with独立主格结构。一个人受伤,有几个人严重受伤和许多人轻微受伤。with+宾语+done,故填with。19.homeless 考查形容词作表
17、语。风暴过后,总共200多人无家可归。be动词后用形容词作表语。Homeless无家可归的,故填homeless。20.was eating 考查动词时态。一个大的噪音时,我正和孩子吃饭。可知用过去进行时态,故填was eating。21.on 固定搭配on top of在之上,句意:几分钟之后,我们的房子倒了,把我们压在下面。故填on。22.but 句意:我回到里面,找到他,他是安全的但是很害怕。故填but。 23.whose 考查定语从句。丈夫刚刚去上班的Woo Mei Fong夫人说“她感到房子在移动。”whose 谁的,在此引导定语从句,故填whose。24.the 考查冠词。此处特指
18、洪水淹没的地区。故填the。25.them 考查代词。福利部门带给他们食物衣服和帐篷。动词后面用代词宾格作宾语,故填them。考点:考查语法填空短文属于记叙文。讲述了一场严重的暴风雨造成的危害。描写了人们在遭到暴风雨袭击时的感受及灾后的救助。 阅读 (共两节,满分50分)第一节 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ASina Weibo, one of the countrys most popular micro-blogging sites, has launched a paid service
19、. For a 10 yuan ($ l.57) monthly fee, users get a membership on their Sina Weibo accounts. According to Xu Yuanyuan, a member of the marketing team at Sina, the move is to guarantee a more convenient and safer environment for users. But despite the companys efforts to increase income, it seems that
20、most of its 300 million users still prefer the free version. The premium membership (高级会员) plans ,announced by the company on Monday, brought about negative comments from its users . “The current service is good enough for me”, said a Beijing-based micro-blogger. “I dont really need those value-adde
21、d services and it might be a waste of money. I might consider paying for it if some more features are added.”Dong Xu, an analyst with consulting firm Analysis International, said that Sina shouldnt expect a great increase in income brought by the new services. The free services are enough for most u
22、sers, Dong said. “The company has been making attempts at different profit models since last year. A potential source of income could be gaming. Games and advertisements are so far the two biggest sources of income.” she said.Other micro-blogging service providers have not yet followed suit. Fang Ga
23、ng, vice-president of rival Sohu, said via e-mail on Tuesday that Sohus micro-blogging service will never charge users. “Its good news for us. Users can come to our website if they have to pay for services (at Sina).” Fang said.26. Most of Sina Weibos users . A. arent satisfied with its free version
24、 B. show no interest in its paid services C. are looking forward to new services D. think highly of its new paid version27. Whats Dong Xus attitude towards Sina Weibos new services increasing income? A. Negative. B. Confident . C. Indifferent. D. Positive .28. Why did Fang Gang consider Sina Weibos
25、charging its users good news? A. Because Sina will make more money. B. Because Sina will lose the whole Weibo market. C. Because Sohu will attract more users. D. Because Sohu will offer free services.29. What can be inferred from the text? A. Most of Weibo websites will charge their users. B. Sina W
26、eibos new move will be a great success. C. Sina Weibos users will enjoy more services. D. A large number of Weibo users like playing games.30. What can be the best title for the text? A. Sina Weibo Faces Great Challenges B. Sina Weibo Launches Paid Services C. Sina Weibo Expects Income Increase D. S
27、ina Weibo Becomes More Convenient【答案】26.B27.A28.C29.D30.B 30.B主旨大意题。根据第一段第一句Sina Weibo, one of the countrys most popular micro-blogging sites, has launched a paid service.新浪微博,这个国家最受欢迎的微博网站, 推出了付费服务。故选B。考点:考查科技类阅读 BA glass a day keeps obesity at bay. Alcohol has always been thought to cause weight g
28、ain because of its high sugar content, but new research suggests a glass a day could form part of a diet. Looking at past studies they found that, while heavy drinkers do put on weight, those who drink in moderation can actually lose weight.A spokesman for the research team at Navarro University in
29、Spain says, “Light to moderate alcohol intake, especially of wine, may be more likely to protect against, rather than promote, weight gain”. The International Scientific Forum on Alcohol Research reviewed the findings and agreed with most of the conclusions, particularly that current data do not cle
30、arly indicate if moderate drinking increases weight.Boston Universitys Dr. Harvey Finkel found that the biologic mechanisms (生物学机制) relating alcohol to changes in body weight are not properly understood. His team pointed out the strong protective effects of moderate drinking on the risk of getting c
31、onditions like diabetes(糖尿病),which relate to increasing obesity. Some studies suggest that even very obese people may be at lower risk of diabetes if they are moderate drinkers.The group says alcohol provides calories that are quickly absorbed into the body and are not stored in fat, and that this p
32、rocess could explain the differences in its effects from those of other foods. They agree that future research should be directed towards assessing the roles of different types of alcoholic drinks, taking into consideration drinking patterns and including the past tendency of participants to gain we
33、ight.For now there is little evidence that consuming small to moderate amounts of alcohol on a regular basis increases ones risk of becoming obese. Whats more, a study three years ago suggested that resveratrol, a compound present in grapes and red wine, destroys fat cells.31. The passage is mainly
34、for those _.A. who produce wine B. who are eager to lose weightC. who go on a diet D. who have a drinking habit32. The underlined phrase “in moderation” in the first paragraph means _.A. properly B. carefully C. excitedly D. frequently33. Why has alcohol been thought to cause weight gain?A. Because
35、its calories are stored in fat. B. Because it is rich in sugar. C. Because it changes drinking patterns. D. Because it increases the risk of diabetes.34. What can we learn from the passage?A. The specific roles of different types of alcoholic drinks are very clear.B. Resveratrol is proved to increas
36、e the risk of becoming fat.C. The research found moderate drinking has a strong protective effect.D. Current data clearly show that moderate drinking increases weight.35. What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?A. How to do some easy experiments. B. How to prove the finding
37、 mentioned above.C. How to make wine in a healthy way. D. How to reduce the calories contained in wine.31.D32.A33.B34.C35.B【解析】试题分析:根据过去的研究发现, 尽管酗酒者确实发胖,那些喝适量者可以减肥。31.D细节理解题。根据第一段第二句Looking at past studies they found that, while heavy drinkers do put on weight, those who drink in moderation can actu
38、ally lose weight. 看着过去的研究发现, 尽管酗酒者确实发胖,那些喝适量者可以减肥。故选D。32.A词义猜测题。根据第一段第二句“尽管酗酒者确实发胖”,可知后面“事实上能减肥”,表示转折,故划线部分的意思是“合适地”。故选A。33.B细节理解题。根据第一段第一、二句A glass a day keeps obesity at bay. Alcohol has always been thought to cause weight gain because of its high sugar content, 每天一杯可以防止肥胖症。酒精一直认为导致体重增加因为它的糖含量高,故选
39、B。34.C推理判断题。根据第三段第二句His team pointed out the strong protective effects of moderate drinking on the risk of getting conditions like diabetes(糖尿病),which relate to increasing obesity. 他的团队指出在糖尿病的风险上适度饮酒具有强有力的保护作用,这与越来越多的肥胖有关。故选C。35.B推理判断题。根据最后一段内容For now there is little evidence that consuming small to
40、 moderate amounts of alcohol on a regular basis increases ones risk of becoming obese. Whats more, a study three years ago suggested that resveratrol, a compound present in grapes and red wine, destroys fat cells. 目前没有证据说小到适量的酒精消费会定期增加肥胖的风险。另外,三年前的一次研究表明白藜芦醇化合物存在于葡萄和红酒,破坏脂肪细胞。故选B。考点:考查健康类阅读C“BANG!”
41、the door caused a reverberation (回声). It was just standing there, with father standing on one side, and me on the other side.We were both in great anger. “Never set foot in this house again!” stormed father. With tears welling up in my eyes, I rushed out of the flat and ran along the street.The stre
42、et lights were shining, causing rather sad feelings. I wandered aimlessly. A young father who held a child in his arms walked past me. I felt as if I saw my childhood from another space: happy and carefree. But now I dont know whether it is because I have grown up or because dad is getting old. We d
43、iffer in our ways of thinking. We are just like two people coming from two different worlds. It feels like there is an iron door between us that can never be opened. I wandered the streets, without a destination in mind. My heart was frozen on this hot summer night. As I walked on, there were fewer
44、and fewer people on the streets, until I had only the street lights to keep me company. When I finally reached the high-rise apartment block in which I lived, I saw that the light was still on. I thought to myself: “Is father waiting for me, or is he still angry with me?” In fact, it was nothing. Pe
45、rhaps, dad was throwing away some of his old stamps. Perhaps he thought they were useless. I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps. All the lights were off except fathers. Dad was always like this. Maybe he didnt know how to express himself. After shouting at me, he never
46、showed any mercy or any moments of regret. This was how he always was. He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature. The light was still on. “Am I wrong?” I whispered, maybe With the key in my hand, I was as nervous as I had ever been. At last,
47、I decided to open the door. As soon as I opened the door, tears ran down my cheeks. I suddenly realized that the iron door that I had imagined between us did not exist at all. Love-its second to none. 36. Which is the correct order of the following events according to the passage? a. I opened the do
48、or and entered the house. b. I ran out into the street angrily. c. I reached the place where I lived and saw my house still brightly lit. d. I recalled my happy childhood. e. I began to walk about in the street without any aim. A. e, b, d, c, aB. b, e, d, c, aC. b, e, c, d, aD. e, b, c, a, d37. Whic
49、h of the following statements is TRUE according to the passage? A. The author fully understood why he and his father had different thinking. B. The authors father didnt approve of his stamp collecting. C. The author and his father lacked communication. D. The authors father opened the door for him w
50、hen he came back. 38. According to the author, why did his father often shout at him? A. Perhaps the father was getting older and older. B. Perhaps the son had already grown up. C. Perhaps they never agreed with each other. D. Perhaps the father had been used to doing that.39. What did the author me
51、an by the underlined sentence “My heart was frozen on this hot summer night”? A. He felt lonely because there were so few people on the street. B. He felt uncomfortable because it was a very hot night. C. He was completely disappointed with his father. D. He was at a loss because he had nowhere to g
52、o.40. What was the authors attitude towards his father at the end of the story? A. He loved his father.B. He was frustrated with his father. C. He was afraid of his father.D. He was dissatisfied with his father.【答案】36.B37.C38.D39.C40.A【解析】试题分析:文章大意:我与父亲之间总是存在分歧,争执,终于忍不住离家出走。但看到一位中年男子抱着孩子时触动了我的内心,不知不
53、觉又走回到了楼下,楼上所有的灯都熄灭了,只有父亲屋里的灯依然亮着36.B 细节题。排序,根据各内容发生的时间先后很容易排出顺序,选B。37.C推理判断题。 根据文章句子We are just like two people coming from two different worlds. It feels like there is an iron door between us that can never be opened. 我们就像两个人来自两个不同的世界。感觉我们之间有一个铁门,永远不能被打开。故选C。38.D推断题。根据He always imposes his opinions
54、 and codes of behavior on meWhenever I do something wrong, he never admits it和After shouting at me, he never showed any mercy or any moments of regret可以推知父亲已经习惯了朝着我大吼大叫,因此选D。39.C句子猜测题。根据句子We are just like two people coming from two different worlds. It feels like there is an iron door between us tha
55、t can never be opened. 我们就像两个人来自两个不同的世界。感觉我们之间有一个铁门,永远不能被打开。I wandered the streets, without a destination in mind. 我在街头徘徊,没有目的地。因此可知划线句子的意思是:心冻结了,完全对父亲失望。故选C。40.A推断题。根据句子As soon as I opened the door, tears ran down my cheeks我一打开门,眼泪顺着我的脸颊流下来。I suddenly realized that the iron door that I had imagined
56、 between us did not exist at all我突然意识到我想象中我们之间的大门根本不存在。Love is second to none爱是首屈一指的。可以推断出父亲其实是很爱我的,只是不知道如何表达,而我也很爱父亲。所以答案选择A。考点:考查故事类短文阅读DYou are given many opportunities in life to choose to be a victim or creator. When you choose to be a victim, the world is a cold and difficult place. “They” did
57、 things to you which caused all of your pain and suffering. “They” are wrong and bad, and life is terrible as long as “they” are around. Or you may blame yourself for all your problems, thus internalizing(内化)your victimization. The truth is, your life is likely to stay that way as long as you feel a
58、 need to blame yourself or others.Those who choose to be creators look at life quite differently. They know there are individuals who might like to control their lives, but they dont let this get in the way. They know they have their weaknesses, yet they dont blame themselves when they fail. Whateve
59、r happens, they have choice in the matter. They believe their dance with each sacred(神圣的)moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional and spiritual growth.Victims and creators live in the same physical world and deal with many of t
60、he same physical realities, yet their experience of life is worlds apart. Victims relish (沉溺)in anger, guilt, and other emotions that cause others-and even themselves-to feel like victims, too. Creators consciously choose love, inspiration, and other qualities which inspire not only themselves, but
61、all around them. Both victims and creators always have choice to determine the direction of their lives.In reality, all of us play the victim or the creator at various points in our lives. One person, on losing a job or a special relationship, may feel as if it is the end of the world and sink into
62、terrible suffering for months, years, or even a lifetime. Another with the same experience may choose to first experience the grief, then accept the loss and soon move on to be a powerful creative force in his life.In every moment and every circumstance, you can choose to have fuller, richer life by
63、 setting a clear intention to transform the victim within, and by inviting into your life the powerful creator that you are.41. What does the word “they” in Paragraph 1 probably refer to?A. People and things around you. B. Opportunities and problems.C. Creators and their choices. D. Victims and thei
64、r sufferings.42. According to Paragraph 2, creators _.A. seem willing to experience failures in life B. possess the ability to predict future lifeC. handle ups and downs of life wisely D. have potential to create something new43. What can we learn from Paragraph 3?A. Creators and victims face quite
65、different things in life.B. Creators and victims are masters of their lives.C. Victims can influence more people than creators.D. Compared with victims, creators are more emotional.44. The examples mentioned in Paragraph 4 show that _.A. strong attachment to sufferings in life pulls people into vict
66、ims.B. people need family support to deal with challengers in life.C. it takes creators quite a long time to get rid of their pains.D. ones experiences determine his attitude toward life.45. What is the authors purpose in writing this passage?A. To define victims and creators.B. To evaluate victims
67、against creators.C. To explain the relationship between victims and creators.D. To suggest the transformation from victims to creators.【答案】41.A42.C43.B44.A45.D【解析】试题分析:本文讲述了两种截然不同的人,一种是消极悲观怨天尤人的“受害者”,另一种是积极主动主宰自己命运的“缔造者”。在挫折面前他们表现出不同的态度,作者建议人们要转变心态从命运的“受害者”变成自己命运的主宰者。41.A推理判断题。从下文叙述可知造成痛苦的是“yourself
68、”或者是“they”,所以they与yourself相对,指除了自己以外的其他人或事。故A选项正确。42.C细节理解题。文章第二段描叙了那些积极乐观的人们,They believe their dance with each sacred moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional and spiritual growth. 由此可知他们对待人生的坎坷起伏的态度是很明智的,C选项正确。43.B推理判断题。从第三段
69、Both victims and creators always have choice to determine the direction of their lives. 推断可知B选项正确。他们是自己命运的主人,主宰着自己人生的方向。44.A推理判断题。第四段首句In reality, all of us play the victim or the creator at various points in our lives.即为主题句,此后的例子用来作为论据证明此论点,所以A选项正确。45.D推理判断题。文章讲述了两种人对待挫折困境的不同态度,不同做法,最后提出文章中心即作者的观点y
70、ou can choose to have a fuller, richer life by setting a clear intention to transform the victim within, and by inviting into your life the powerful creator that you are. 所以D选项正确。考点:考查人生百味类阅读第二节 信息匹配(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息,请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。以下为几则招聘广告:A. The candidates will be exp
71、ected to drive new business through telephone sales. However, the role does include meeting clients face to face, attending industry events, managing one or two members of staff, finding new advertisers and gaining repeat business from existing clients. Therefore, we are looking for sales profession
72、als with media sales backgrounds, and experience in managing a team. B. Bright Social Care Agency is calling for experienced support workers who can take care of adults with autism to register for work as soon as possible. The duties of this post include interacting with the service user, promoting
73、independent living, and assisting with personal care. Therefore, the applicants should have experience as a support worker and good interpersonal skills. If youre interested, please send your CV to beca.C. Balfor Education is looking for teachers who are dedicated to childrens learning and able to m
74、anage a classroom efficiency. We offer flexible teaching assignments that meet your own requirements and have a number of strong relationships with many schools. The ideal candidate should have the qualifications for a teacher and have knowledge of the National Curriculum. A flexible and friendly at
75、titude is also an essential quality.D. Tutor Doctor is looking for experienced and capable English tutors. If you have relevant experience of tutoring or teaching and know how to get the very best out of your students in a 1 to 1 situation, then we would love you to join the Tutor Doctor team. Also,
76、 you must have the passion and capability to help others learn and fulfill their potential. Most tuition happens between 4:30 pm and 8 pm of weekdays, and at weekends.E. The client is looking for experienced, reliable caring individuals to look after physically sick adults in their own home. You are
77、 required to follow all rules and regulations in relation to care, and perform such other duties as may reasonably be required. You must be self-motivated, flexible, caring and sensitive to the needs of others and to the sick.F. I run a small local family magazine which relies on adverting revenue,
78、and I need someone to help sell advertising space for the magazine. This job would ideally suit someone who used to work in sales and now needs to work hours that fit around school hours and sports days. The job wont make you rich but it will give you the opportunity to work your own hours, from hom
79、e, in an enjoyable role for a well respected magazine. 请阅读以下几位求职者的相关信息,然后匹配适合他(她)的工作。46. Henry is a high school student in America. He used to do many kinds of jobs when he was a young boy, such as selling newspapers and magazine. He does not want to depend on his parents for his pocket money or was
80、te his time hanging round at weekends. He is fond of communicating with strangers and has developed some selling skills.47. Miss Harrison has worked in a newspaper agency for five years. She was responsible for the advertisements in the newspaper and for a work team consisting of five members. She g
81、ave up her previous job because she had to move with her husband to a new city. She is good at dealing with strangers.48. Anna is a college student whose major is English. Since she came to college, she has begun to work as a tutor. This term, she still would like to work as a tutor after classes an
82、d at weekends. Without the experience of being a real teacher, she doesnt have the confidence to manage a big class, and she just wants to teach one or two students each time.49. Julie had been teaching in an elementary school for many years. Immediately after she graduated from a normal college, sh
83、e got a Qualified Teacher Certificate. She likes teaching young children and has no problem managing a big class. She gave up her work two years ago because she had to take care of her children. But now she hopes to take it up again.50. Having worked as a nurse in a big hospital for years, Susan kno
84、ws how to take care of patients. She does not like to stay home alone in her retirement, as her husband died of cancer years ago and all her children work in other states. She is fully aware of the needs of the patients who are suffering from physical illness. 【答案】46.F47.A48.D49.C50.E【解析】试题分析:阅读下列应用
85、文及相关信息,并按照要求匹配信息,请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。46.FHenry 是一位美国的高中生,他想做零工来为自己挣零花钱,他喜欢和陌生人交流进而提高他的销售技能。选项F叙述的是想招聘一位能够卖杂志上的广告版面的销售人员,这个工作适合学生做,这正好符合Henry的要求,故选F。 47.AMiss Harrison在一家报社工作5年了,她负责报纸的广告部分,她有自己的团队,因为要和丈夫搬到另一个城市,所以不得不放弃这个工作,她喜欢和陌生人打交道。选项A招聘一位销售人员并且有管理团队的经验,这正好符合Miss Harrison的要求,故选A。48.DAnna是一名学英语的大学生
86、,自从上大学她就开始当家教,这学期她仍然想当一名家教。选项D叙述的是Tutor Doctor寻找一名有经验的家教,这正好符合Anna的要求,故选D。49.CJulie在一所小学执教多年,她喜欢交孩子们,教大的班级也没有问题,由于要照顾孩子她放弃了以前的工作,现在她希望再从事教育。选项C叙述的是Balfor Education Balfor Education is looking for teachers who are dedicated to childrens learning and able to manage a classroom efficiency.在寻找一个能够管理班级的老
87、师,这正好符合Julie的要求,故选C。50.ESusan在大的医院做护理工作多年,因为丈夫去世孩子不在身边,退休后她不喜欢独自一人呆在家里,她希望继续做护理工作。选项E叙述的是The client is looking for experienced, reliable caring individuals to look after physically sick adults in their own home.一位顾客正在寻找一位有经验的能够在家照顾病人的护理人员,这正好符合Susan的要求,故选E。考点:信息匹配III 写作(共两节,满分40分)第一节 基础写作(共1小题,满分15分
88、)51.出彩中国人 “The Brilliant Chinese”是中国非常火的一档大型励志真人秀节目,请根据以下内容写一篇英语短文介绍该节目。【写作内容】制作与播放情况制作方:CCTV2014年2月9日首播第二季正在播出(每周日晚20:05分,CCTV-1,全国各地均可收看)宗旨向各行各业的人开放,给普通人提供展示才能的机会,寻找各行各业的能手向世界展示中国的精彩口号“出彩中国人,精彩中国梦”内容选手们逐一展示才艺和故事,评选出“出彩之星”(The Brilliant Star)反响和评价受到广大观众好评,认为该节目体现中国人通过个人奋斗证明自己的尊严和价值,让人感到快乐,也传递了能量,给所
89、有中国人以信心。【写作要求】只能使用5个句子表达全部内容。【评分标准】句子结构准确,信息内容完整,篇章结构连贯。【答案】Produced by CCTV, The Brilliant Chinese, a popular large inspirational real show, struck the public on February 9th, 2014 and at present, its second season is on the air at 20:05 every Sunday evening on the CCTV-1, which can be seen in ever
90、y corner within China. With its slogan “ The Brilliant Chinese, the Splendid China Dream”, the show, which is open to people from all walks of life, aims to provide ordinary Chinese people with a platform to display their shinning points and meanwhile pick out the most capable ones, showing to the w
91、hole world a brilliant China. In the show, the participants compete with each other, showing their talents and telling their own stories, with the final winner given the title of “The Brilliant Star”. The show gains great praise from the viewers, who believe it is a show where Chinese people prove t
92、heir dignity and value through their efforts. And not only does it bring much amusement to the audience, but it also spreads positive energy as well as inspires confidence in the Chinese people.【解析】试题分析:出彩中国人 “The Brilliant Chinese”是中国非常火的一档大型励志真人秀节目,请根据以下内容写一篇英语短文介绍该节目。写作内容:制作与播放情况制作方:CCTV2014年2月9日
93、首播第二季正在播出(每周日晚20:05分,CCTV-1,全国各地均可收看)宗旨向各行各业的人开放,给普通人提供展示才能的机会,寻找各行各业的能手向世界展示中国的精彩口号“出彩中国人,精彩中国梦”内容选手们逐一展示才艺和故事,评选出“出彩之星”(The Brilliant Star)反响和评价受到广大观众好评,认为该节目体现中国人通过个人奋斗证明自己的尊严和价值,让人感到快乐,也传递了能量,给所有中国人以信心。写作要求:只能使用5个句子表达全部内容。另外,写作时不要逐句翻译,可适当增加细节以使行文连贯.要把所提示的点写全,语句通顺,同时要注意准确运用时态、语态、上下文意思连贯,符合逻辑关系。根据
94、句意适当使用并列连词,同时也要合理运用高级词汇和高级句子为文章增色添彩。【亮点说明】Produced by CCTV, The Brilliant Chinese, a popular large inspirational real show, struck the public on February 9th, 2014 and at present, its second season is on the air at 20:05 every Sunday evening on the CCTV-1, which can be seen in every corner within Ch
95、ina. 并列句中运用了过去分词作状语和非限制性定语从句;With its slogan “ The Brilliant Chinese, the Splendid China Dream”, the show, which is open to people from all walks of life, aims to provide ordinary Chinese people with a platform to display their shinning points and meanwhile pick out the most capable ones, showing to
96、 the whole world a brilliant China. The show gains great praise from the viewers, who believe it is a show where Chinese people prove their dignity and value through their efforts.非限制性定语从句,现在分词作结果状语完美结合;The show gains great praise from the viewers, who believe it is a show where Chinese people prove
97、 their dignity and value through their efforts.句中运用了非限制性定语从句;And not only does it bring much amusement to the audience, but it also spreads positive energy as well as inspires confidence in the Chinese people.文章最后巧妙地运用了倒装句。考点:考查话题类作文第二节 读写任务(共1小题,满分25分)52.阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。How early must
98、a student begin preparing for an international education? Lisa Jain, the representative of The College Board in India showed her idea here clearly.Many students who want to study abroad believe they need to start planning for it only in Grade12. What they dont realize is the amount of time, thought,
99、 and effort it requires. That is why a student should begin the ground work in Grade 10 in order to gain a clear understanding of what the college application process requires and to be prepared to deal with the pressures that will follow.Focus on school grades and marks. It is important to try your
100、 best to perform well in academics throughout high school and not just in Grade 12.Start gaining experience. Get involved in a small number of activities over a long period of time, such as a sport, the arts, writing, research, community work, etc, through which you create impact in the activity, cl
101、imb to a leadership position, grow as a person and develop skills. Picking something in Grade 12 and claiming its your passion wont work.Begin research. Which country do you want to apply to colleges in? What do you want to study at college? Researching early and start reflecting on what youd enjoy
102、learning will make the college and major selection process less overwhelming in Grade 12.All your efforts in Grade 10-11 will help ease your burden in Grade 12. If you do everything at the right time, you will find the process enjoyable and realize there is hardly a reason to stress. Just remember:
103、The early birds catch the worms!【写作内容】1.用约30个词概括上文的主要内容。2.用约120个词就“The early birds catch the worms.”谈谈你的想法,内容包括:(1)你如何理解“The early birds catch the worms.”这一谚语?(2)以你或他人的经历说明一切成功源于凡事早做规划,充足准备。(3)如何才能成为“the early birds”?【写作要求】1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文的句子。2.作文中不得出现真实姓名和学校名称。【评分标准】概括准确,语
104、言规范,内容合适,篇章连贯。【答案】In the passage, Lisa Jain offered her advice for those wanting to study abroad, pointing out that, to be prepared, a student should begin the ground work early in Grade 10, like focusing on good grades from the very beginning.The early birds catch the worms! What a thought-provokin
105、g proverb, which reminds us to plan ahead of time and make full preparations so as to achieve success. In my opinion, “the early birds” means the people who always make early plans and adequate preparations, and “catch worms” indicates catching opportunities and harvesting success. Just as another s
106、aying goes, opportunities are for those who are prepared. Only if a person has an early start to get everything ready can he possess the ability to seize the chance and accomplish his goal.Yu Minghong, the founder of the famous educational institution New Oriental, is a good illustration of the trut
107、h that success lies in an early start and good preparations. When studying in Peking university, aiming to find a good job in Beijing after graduation, Yu Minghong decided to improve his major English. So, from the freshman year, he kept reciting words every day and stuck to it all the way through h
108、is college life. With an early start and constant efforts, by the time he graduated, he had become the student who had the largest vocabulary among his classmates, which contributed directly to his good grades in English and thus he successfully became an English teacher in Peking University and lat
109、er set up the well-known school. Undoubtedly, it was his “being the early bird” that brought him his success today.Therefore, be an early bird, and you will find it pays off. But how? First of all, a clear goal is essential, which will lead us to where we want to go. Secondly, plan the day and manag
110、e our time. Early birds never fails to carefully plan and make the best of his time. And then painstaking efforts follow.【解析】试题分析:阅读下面的短文,然后按照要求写一篇150词左右的英语短文。写作内容:1.用约30个词概括上文的主要内容;2.用约120个词就“The early birds catch the worms.”谈谈你的想法,内容包括:(1)你如何理解“The early birds catch the worms.”这一谚语?(2)以你或他人的经历说明一切
111、成功源于凡事早做规划,充足准备。(3)如何才能成为“the early birds”?写作要求:1.作文中可以使用亲身经历或虚构的故事,也可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文的句子;2.作文中不得出现真实姓名和学校名称。写作时不要逐句翻译,可适当增加细节以使行文连贯.要把所提示的点写全,语句通顺,同时要注意准确运用时态、语态、上下文意思连贯,符合逻辑关系。根据句意适当使用并列连词,同时也要合理运用高级词汇和高级句子为文章增色添彩。避免全部使用简单句。【亮点说明】In the passage, Lisa Jain offered her advice for those wanting t
112、o study abroad, pointing out that, to be prepared, a student should begin the ground work early in Grade 10, like focusing on good grades from the very beginning.现在分词短语作后置定语,宾语从句和动词不定式被动式作目的状语;What a thought-provoking proverb, which reminds us to plan ahead of time and make full preparations so as t
113、o achieve success.感叹句和非限制性定语从句和巧妙结合;In my opinion, “the early birds” means the people who always make early plans and adequate preparations, and “catch worms” indicates catching opportunities and harvesting success. Who引导的定语从句;Only if a person has an early start to get everything ready can he posses
114、s the ability to seize the chance and accomplish his goal.部分倒装运用在句中;Undoubtedly, it was his “being the early bird” that brought him his success today.强调句的运用恰到好处;First of all, a clear goal is essential, which will lead us to where we want to go.非限制性定语从句和介词的宾语从句在句中同时出现;plan the day and manage our time.运用了祈使句。考点:考查任务型作文