收藏 分享(赏)

2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc

上传人:a**** 文档编号:361733 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:9 大小:907.50KB
下载 相关 举报
2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc_第1页
第1页 / 共9页
2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc_第2页
第2页 / 共9页
2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc_第3页
第3页 / 共9页
2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc_第4页
第4页 / 共9页
2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc_第5页
第5页 / 共9页
2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc_第6页
第6页 / 共9页
2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc_第7页
第7页 / 共9页
2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc_第8页
第8页 / 共9页
2021届高考英语二轮专题训练 模块2 专题1 第1讲 细节理解题模拟精练 巧押题(含解析)新人教版.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、专题1 第1讲A阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(2020山东省实验中学高三第一次诊断性考试)Cycle the Headhunters HeartlandFollow the trail of the White Rajahs in the bygone times in their fighting against Headhunters,cycle into the Iban Heartland of authentic long houses,interior(内部的)waterways and rustic forts.This trip runs

2、from Kuching to Sri-Aman.This four-day cycling trip is an amazing experience to live among the proud natives of Borneoa cycling holiday for the heart and soul.DAY 1 Arrive at Kuching,Cycle the Heritage Trail(文化遗产旅游路线)(12 km)Arrive in the capital of Sarawak,the old town of Kuching.The group will meet

3、 with the tour leader in the late afternoon for a briefing on the tour,a chance to try out the bikes,and then we head off straightaway onto the heritage trail of the White Rajah.Enjoy a welcomed sunset dinner at the bank of the romantic Sarawak River.DAY 2 Long Boat to BantingAfter breakfast we star

4、t our journey into the Borneo interior.Visit two lively markets along the way before reaching the outpost town of Pantu.We take a traditional long boat ride into a remote longhouses of Banting,accessible only by boat on the crocodile infested(鳄鱼出没)river.Explore the local community with your local ho

5、st and enjoy their generosity,sharing simple traditional cuisine on the floor.DAY 3 Cycle to Fort Alice(51 km)After a short boat transfer to a tiding outpost of Lingga,we cycle along the majestic Batang Lupar River,bypassing longhouse villages,farms and paddy fields.If we are lucky,we can see the na

6、tural phenomenon of tidal bore roar pass us during our ride.We will reach the old town of SriA1nan to visit the newly restored Fort Alice to discover how battles were fought during the warring times.DAY 4 Tour Concludes in KuchingToday the tour concludes.For those who are not in a hurry to leave,the

7、 wildlife and adventures of Borneo awaits.For more information on these amazing adventures and other destinations to extend your holiday,please ask our team at the time of booking.1Where can cyclists enjoy traditional food?ASarawak.BBanting.CLingga.DSri-Aman.2What is special about Fort Alice?AIt pro

8、vides sunset dinner.BIt has two lively markets.CIt shows how battles were fought.DIt has amazing wildlife.3Who is the four-day tour mainly intended for?AHeritage lovers.BCyclists.CAdventurers.DResearchers.【答案】1.B2.C3.B【解析】本文是一篇说明文。本文主要介绍了为骑自行车的人准备的四日游及其详细信息。1细节理解题。根据第四段最后一句“Explore the local communi

9、ty with your local host and enjoy their generosity,sharing simple traditional cuisine on the floor.”可知,骑自行车的人可以在Banting享受美食。故选B项。2细节理解题。根据第五段最后一句“We will reach the old town of SriA1nan to visit the newly restored Fort Alice to discover how battles were fought during the warring times.”可知,我们将到达斯里阿南老城

10、,参观新修复的爱丽丝堡,了解战乱时期的战斗情况。由此可推知,Fort Alice的特点是介绍战争是如何打的。故选C项。3推理判断题。根据第二段“This four-day cycling trip is an amazing experience to live among the proud natives of Borneoa cycling holiday for the heart and soul.”可知,这四日游主要是为骑自行车的人准备的。故选B项。B阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(2020湖北武汉5月质量检测)USA TODAY 10 Best

11、s Readers Choice Awards are currently on hold.We asked our readers to vote for the top events across six categories:music,general food,specialty food,film,cultural and emerging industries (founded in the past five years)These are some of the winners:Kutztown Folk Festival The nine-day Kutztown Folk

12、Festival is the nations oldest continuously operated folk life festival,drawing visitors from around the globe.A celebration of Pennsylvania Dutch culture and heritage,the event includes Americas largest quilt sale,200 craftsmen and folk artists,local food and family friendly entertainment.Water Lan

13、tern Festival The Water Lantern Festival is all about connections.Magical nights in cities across the US.include food,live music and the beauty of thousands of lanterns decorated with letters of love,hope and dreams floating on the water.Carnaval of QuebecThe Quebec Carnaval is a 10-day festival of

14、winter,the worlds largest,complete with night parades(庆祝游行),ice skating,snow sculptures and a towering ice palace.Other highlights include ice canoe racing,a sugar shack and iconic Caribou drinks.San Francisco Chinese New Year ParadeSan Francisco has celebrated its Chinese heritage during its annual

15、 Chinese New Year Festival & Parade since just after the Gold Rush.The parade ranks among the best in the world,with 100 units,fancy costumes,fireworks and a 268-foot Golden Dragon,which takes a team of 100 men and women to march through the streets.It has become one of the largest events of its kin

16、d in the world,drawing some three million spectators and television viewers.4What can you see during Kutztown Folk Festival?AModern arts.BQuilts on sale.CTraditional weddings.DShows on stage.5Which festival is meant to promote interpersonal relationships?AKutztown Folk Festival.BCarnaval of Quebec.C

17、Water Lantern Festival.DSan Francisco Chinese New Year Parade.6Carnaval of Quebec and San Francisco Chinese New Year Parade both .Ainclude special food Brelate to paradesCtake place only at nightsDhave sculpture exhibitions【答案】4.B5.C6.B【解析】本文是一篇应用文。介绍在音乐,饮食,电影,文化和新兴产业等领域荣获10大最佳读者选择奖的库兹敦民俗节、水灯节、魁北克狂欢

18、节和旧金山中国新年游行。4细节理解。根据第二段第二句“A celebration of Pennsylvania Dutch culture and heritage,the event includes Americas largest quilt sale,200 craftsmen and folk artists,local food and family friendly entertainment.”可知最佳选项为B。5推理判断。由题干中的核心信息to promote interpersonal relationships,答案信息定位于第三段第一句中的“all about con

19、nections”和第二句中的“lanterns decorated with letters of love,hope and dreams”,故C选项正确。6细节理解。根据第四段中的第一句和第五段中的第一句可知答案是B。C阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(2020北京市东城区高三下学期阶段性检测)Magic Fusion Lake Tahoe Magic Show(4.0)1001 Heavenly Village Way South Lake Tahoe,CA 9615018009879852Enjoy an amazing time in Lake T

20、ahoe,CA with the fantastic show,Magic Fusion! This fantastic display features a variety of talented magicians who each take to the stage with their own flare,tricks,and illusions(视觉幻想) that will have the audiences who witness the show on the edge of their seats.Presented by the amazing Loft Theatre,

21、this show has seen the likes of famous magicians such as Robert Hall and Chipper Lowell.Each evening stars a different magician as well,so you can enjoy a variety of talented performers all on the same stage.It is great for all ages,so you can bring the entire family along to be excited and entertai

22、ned during this 75-minute performance.You never know what you may see,so do not miss out!About the TheatreThe Loft Theatre is Lake Tahoes premier place for entertainment and delicious food.Not only is it home to amazing shows that will entertain and thrill,but it is also home to a dining experience

23、that serves up some mouthwatering meals.Before your show,be sure to grab a bite to eat before heading over to enjoy the Loft.It is located in the extremely popular Heavenly Village area of Lake Tahoe next to sparkling fountains and the famous Heavenly Toy Shop.It also features a lounge(休息室) and gues

24、ts who arrive early can enjoy food,fun,and magicians who will wow you with tricks for that extra dose(量) of entertainment!For an amazing experience that you will not soon forget,be sure to enjoy this fantastic performance at the Loft Theatre!Magic Fusion Regular and VIP SeatingEnjoy this amazing sho

25、w that will keep you guessing with tons of great tricks and illusions to keep you and your whole family entertained.You can be on the edge of your seat with this option of regular seating to witness this fantastic show,or experience the Magic Fusion show in the best seats possible.Order your tickets

26、 today!7What can we learn about Magic Fusion?AIt is intended for all the family members.BThe display will last for one and half hours.CDifferent performers will be performing together.DAudiences will be invited onto the stage during the show.8The Loft Theatre .Alies in a famous largely populated are

27、aBis well-known for the surrounding sceneryCserves food before and after the performanceDprovides those who come early with extra show9What is true about the arrangement of the performance?AThe performance on Friday finishes earlier.BThe show starts from 9:00 pm every Tuesday.CThere are two performa

28、nces available every Sunday.DRegular and VIP seating are offered on different days.【答案】7.A8.D9.C【解析】这是一篇应用文。文章对一场魔术表演进行宣传,介绍了演出时间、地点、剧场情况等。7细节理解题。由第二段倒数第二句“It is great for all ages,so you can bring the entire family along to be excited and entertained during this 75minute performance.”可知,演出是面向全年龄段的,

29、适合全家观看。故选A项。8细节理解题。由第三段最后一句“It also features a lounge(休息室) and guests who arrive early can enjoy food,fun,and magicians who will wow you with tricks for that extra dose(量) of entertainment!”可知,提前到场的观众可以观看魔术师的额外表演。故选D项。9细节理解题。观察演出安排的图表和图例可知,周日会安排两场演出,分别在下午四点半和七点。故选C项。D阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项

30、。(2020福建省厦门市高三线上质量检查)Membership CardFighting Fit is a members-only club.When you first join,we give you a computerized card.It has your name,photo and membership number on.Please have your card with you every time you use the club.The card is for your use only,and there is a small charge to provide

31、a new one if you lose it.Members are permitted to bring guests to use the facilities at the club.A visiting guest fee is charged for each guest.Fitness ProgramsYour Fitness Program includes a meeting with one of our skilled instructors.This will happen two or three weeks after you have joined.The in

32、structor looks at your health,your current needs and the way you live,and organizes a program suitable for you.GymnasiumOur gymnasiums are the most modern in the area and have high quality exercise equipment.For safety reasons,you must wear sportswear and trainers while exercising,and please remembe

33、r to take a small towel too.It is one of our rules that you wipe the equipment after use.There is no limit to how long you spend in the gymnasiums,but we ask you to respect other members by only spending 20 minutes on each piece of equipment.There are experienced staff helping you in the gymnasiums

34、at any time.Locker RoomsWe have large male and female locker rooms.Please ensure that your property is kept in your locker at all times.Any belongings which are found in a locker overnight will be removed and taken to Lost Property.CafThe Caf offers free tea,coffee and soft drinks.Suggestion BoxMemb

35、ers suggestions are always welcome,and the suggestion box and forms can be found at reception.We try to respond within two days.10What does the Fighting Fit Health Club provide for its members?AA personalized program on their first visit.BA second membership card for free.CHelp from the staff all th

36、e time.DCertain kinds of clothes and towels.11At the Fighting Fit Health Club,you can .Ashare your membership cardBhave free drinks in the CafCleave personal items in the locker for 24 hoursDspend as long as you like on all equipment12Where is the information most probably from?AA news report.BA not

37、ice board.CA guide book.DA reference book.【答案】10.C11.B12.B【解析】这是一篇应用文。文章是关于Fighting Fit的会员权利的介绍,包括该俱乐部的各种健身器材和设施设备,衣橱的使用和咖啡厅的情况。10细节理解题。根据Gymnasium部分下的“There are experienced staff helping you in the gymnasiums at any time.”可知,有经验丰富的工作人员会随时在健身馆为您提供帮助。C.Help from the staff all the time.(全时段来自员工的帮助。)符合

38、以上说法。故选C项。11细节理解题。根据Caf部分下的“The Caf offers free tea,coffee and soft drinks.”(咖啡厅提供免费的茶、咖啡和软饮料。)可知,在Fighting Fit俱乐部你可以喝到免费的茶、咖啡和软饮料。B.have free drinks in the Caf(在咖啡厅喝到免费的饮料)符合以上说法。故选B项。12推理判断题。根据Suggestion Box部分下的“Members suggestions are always welcome,and the suggestion box and forms can be found a

39、t reception.We try to respond within two days.”(欢迎会员提出意见,意见箱和表格可以在接待处找到。我们尽量在两天内答复。)由此推测,本文可能出现在俱乐部的布告板或者通知栏。B.A notice board.(布告板。)符合以上推测。故选B项。E阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。(2020届山东省青岛市高三统一质量检测)Our 3-day tour along the South Coast has it all!Stunning landscapes,the Golden Circle,ice caves,the J

40、okulsarlon Iceberg Lagoon and Northern Lights watching.On the way we see waterfalls,volcanoes,floating icebergs,cliffs,black sand beaches,geysers,hot springs and so much more.There are even options for a glacier hike or a visit to the Secret Lagoon,and during the summer months you can add a boat tou

41、r on Jokulsarlon Glacier Lagoon.Included:Reykjavik pick-up & drop-off,minibus tour,English guidance,2 nights accommodation,glacier-hiking/ice-caving equipment,super jeep ride for some km,specialized guide to ice cave,entrance fees and northern lights(depending on conditions,visible from Sept-Apr)Not

42、 included:Food is not included on this tour except for breakfasts.The boat trip on the glacier lagoon is an optional extra(available in the summer months)This sells out very fast,so we recommend you book it when you arrange your tour.Bring with you:Warm outdoor clothing,waterproof jacket and pants,h

43、eadwear and gloves.Good hiking boots are essential.Note:You can always rent strong hiking boots,waterproof jacket and pants in the booking process.Ice Cave information:Our main cave is “Crystal Ice Cave”,but if it is inaccessible we will visit another cave.During the summer months(Apr-Oct),we go to

44、the Katla Ice Cave.If the ice cave is inaccessible,we do a glacier hike instead.Drop-off information:We drop you off at your hotel sometime between 16:0019:00 on day three,depending on weather and road conditions.Contact us:If you have a question about this tour you can use the contact form here bel

45、ow.If you have a general inquiry(cancellations,feedback,reschedule,etc.)please click here.13What should you pay extra money for during the trip?AMinibus tour.BGlacier hiking.CEntrance fees.DLunch.14If you want to have a boat trip,you .Acan make it all year aroundBdont need to pay extra moneyCmust bu

46、y waterproof jacketsDhad better book the tickets in advance15Where does this text most probably come from?AA health newspaper.BA science fiction.CA travel website.DA project handbook.【答案】13.D14.D15.C【解析】本文是一篇应用文。介绍了一个为期三天、沿着南部海岸的旅行,以及关于旅行安排的详细信息、注意事项和联系方式等。13细节理解题。根据文章中的“Not included:Food is not inc

47、luded on this tour except for breakfasts.”(不包含项目:本次旅行不包含除了早餐之外的食物。)可知,午餐需要额外付钱。故选D。14细节理解题。根据文章中“The boat trip on the glacier lagoon is an optional extra(available in the summer months)This sells out very fast,so we recommend you book it when you arrange your tour.”(冰川泻湖上的游船是可选择的额外项目,仅在夏季提供。这个项目销售很快

48、,因此我们建议您在安排旅行时进行预定。)可知,如果想要体验游船,最好先提前订票。故选D。15推理判断题。根据“Our 3-day tour along the South Coast has it all! Stunning landscapes,the Golden Circle,ice caves,the Jokulsarlon Iceberg Lagoon and Northern Lights watching.”(我们沿着南部海岸进行的为期3天的旅行应有尽有!令人惊叹的景观、金色的圆圈、冰洞、Jokulsarlon冰山泻湖和北极光。)及下文的关于旅行的信息,联系方式等,可知,本文是一个关于旅行的广告,因此最可能来自旅游网站。故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1