ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:10 ,大小:706KB ,
资源ID:360556      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-360556-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(《创新方案》2017届高考英语(北师大版)一轮复习高考题型提能练二十四 WORD版含答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

《创新方案》2017届高考英语(北师大版)一轮复习高考题型提能练二十四 WORD版含答案.doc

1、高考资源网() 您身边的高考专家高考题型提能练(二十四)Unit 24.阅读理解A(2016安徽重点中学联考)Can dogs and cats live in perfect harmony in the same home? People who are thinking about adopting a dog as a friend for their cats are worried that they will fight. A recent research has found a new recipe for success. According to the study, i

2、f the cat is adopted before the dog, and if they are introduced when still young (less than 6 months for cats, a year for dogs), it is highly probable that the two pets will get along swimmingly. Twothirds of the homes interviewed reported a positive relationship between their cat and dog.However, i

3、t wasnt all sweetness and light. There was a reported coldness between the cat and dog in 25% of the homes, while aggression and fighting were observed in 10% of the homes. One reason for this is probably that some of their body signals are just opposite. For example, when a cat turns its head away

4、it signals aggression, while a dog doing the same signals submission.In homes with cats and dogs living peacefully, researchers observed a surprising behavior. They are learning how to talk each others language. It is a surprise that cats can learn how to talk “Dog”, and dogs can learn how to talk “

5、Cat”.Whats interesting is that both cats and dogs have appeared to develop their intelligence. They can learn how to read each others body signals, suggesting that the two may have more in common than was previously suspected. Once familiar with each others presence and body language, cats and dogs

6、can play together, greet each other nose to nose, and enjoy sleeping together on the sofa. They can easily share the same water bowl and in some cases groom (梳理) each other.The significance of this research on cats and dogs may go beyond pets to people who dont get along, including neighbors, collea

7、gues at work, and even world superpowers. If cats and dogs can learn to get along, surely people have a good chance.1.The underlined word “swimmingly” in Paragraph 1 is closest in meaning to “_”.A.earlyB.sweetlyC.quickly D.smoothly2.What is found surprising about cats and dogs?A.They eat and sleep t

8、ogether. B.They observe each others behaviors.C.They learn to speak each others language. D.They know something from each others voices.3.It is suggested in Paragraph 4 that cats and dogs _.A.have common interests B.are less different than thoughtC.have a common body language D.are less intelligent

9、than expected4.What can we human beings learn from cats and dogs?A.We should learn to live in harmony. B.We should know more about animals.C.We should live in peace with animals.D.We should learn more body languages.BPerhaps you think you could easily add to your happiness with more money.Strange as

10、 it may seem, if youre unsatisfied, the issue is not a lack of means to meet your desires but a lack of desires not that you cannot satisfy your tastes but that you dont have enough tastes.Real riches consist of welldeveloped and hearty capacities to enjoy life.Most people are already swamped (淹没) w

11、ith things.They eat, wear, go and talk too much.They_live_in_too_big_a_house_with_too_many_rooms,_yet_their_house_of_life_is_a_hut.Your house of life ought to be a mansion (豪宅), a royal palace.Every new taste, every additional interest, every fresh enthusiasm adds a room.Here are several rooms your

12、house of life should have.Art should be a desire for you to develop simply because the world is full of beautiful things.If you only understood how to enjoy them and feed your spirit on them, they would make you as happy as to find plenty of ham and eggs when youre hungry.Literature, classic literat

13、ure, is a beautiful, richly furnished room where you might find many an hour of rest and refreshment.To gain that love would go toward making you a rich person, for a rich person is not someone who has a library but who likes a library.Music like Mozarts and Bachs shouldnt be absent.Real riches are

14、of the spirit.And when youve brought that spirit up to where classical music feeds it and makes you a little drunk, you have increased your thrills and bettered them.And life is a matter of thrills.Sports, without which you remain poor, mean a lot in life.No matter who you are, you would be more hum

15、an, and your house of life would be better supported against the bad days, if you could, and did, play a bit.Whatever rooms you might add to your house of life, the secret of enjoying life is to keep adding.5.The author intends to tell us that_.A.true happiness lies in achieving wealth by fair means

16、B.big houses are peoples most valued possessionsC.big houses can in a sense bring richness of lifeD.true happiness comes from spiritual riches6.The underlined sentence in the second paragraph probably implies that_.A.however materially rich, they never seem to be satisfiedB.however materially rich,

17、they remain spiritually poorC.though their house is big, they prefer a simple lifeD.though their house is big, it seems to be a cage7.It can be learned from the passage that_.A.more money brings more happinessB.art is needed to make your house beautifulC.literature can enrich your spiritual lifeD.sp

18、orts contribute mainly to your physical fitness8.What would be the best title for the passage?A.House of LifeB.Secret of WealthC.Rest and RefreshmentD.Interest and Enthusiasm.任务型阅读Some Steps for Breaking Through Your Comfort ZoneA comfort zone is a selfimposed boundary where a person will refuse to

19、push past. Doing so usually fills him or her with nervousness and anxiety. So lets talk about breaking out of this comfort zone. Get information. To break through your comfort zone you need to first educate yourself. Your goal here is to find out about whatever skill youre pursuing. Youll talk to pe

20、ople who have done the same thing. 1._ And youll check out articles on the Internet about this subject.Have a plan. After educating yourself its important to create a plan of action. With this step youre going to write down a stepbystep blueprint for how youre going to break through your comfort zon

21、e. 2._ Then you create a plan to get to each level. In this plan you need to create benchmarks. These are minigoals that put you one step close to pushing past your comfort zone.3._ This is an important step because the people in your life will keep you on track. You want them to give you that “push

22、” as youre pushing your boundaries. They will make it hard for you to quit because you know youll look foolish if you did.Remain positive. There will be times when you experience a negative outcome, something that shakes your confidence and makes you feel scared. The trick is to not let anything pre

23、vent you from blasting past the point of comfort. Recognize that you will have negative outcomes. 4._Keep expanding your comfort zone. 5._ Find stuff that you never imagined you would do. Like teaching a class on the subject that once filled you with fear. Or you could work on a related skill.A.Look

24、 for new challenges.B.You cant become an overnight success.C.Its a natural part of the process.D.Youll read books on the subject.E.Have people around you know of your plan.F.You wont have time to think about your fear.G.You start with the easiest thing to do.完形填空 (2016山西适应性检测)When you are five years

25、 old, your mother is your everything. She is your _1_, friend, and nurse; the only person you rely on _2_ with your hopes, dreams, and wishes. But for me, this was not the case.My mother suffered from _3_ problems that would keep her in bed for days, leaving me to care for her and look after myself.

26、 This situation _4_ me to grow up much faster. While I knew my mother was sick, I felt deep down that we could _5_ it and everything would be okay. _6_, in 1997 everything went terribly wrong, and my life changed forever.Adoption is a _7_ word to a fiveyearold, but when I realized that my own mother

27、 had signed me over to _8_, I felt it was the worst betrayal (背叛). I suffered from shock, anger, and confusion as I attempted to adjust to my new family. No longer could I _9_ anyone since the person I had loved more than all else had abandoned me. Hearing people tell me that she did it in my best i

28、nterest, I felt even more _10_. I could not forgive her and always _11_ how she could reject me like an old sofa. However, the more I got older, the more I began to understand how _12_ our situation had been. We had been _13_ on boxes of noodles, and at one point we _14_ lived in our car. I was once

29、 passed from drugaddicted cousins to mentally unstable neighbors as my mother _15_ to try and save me from what our lives were becoming _16_ each day passed.Only recently have I begun to understand _17_ my mother gave me to strangers. _18_ she really did save me. She loved me more than anything, so

30、she wanted me to have a _19_ in life, one she could no longer offer me. I now know my life has been a special _20_ only because she was selfless enough to give me up.1.A.hostess B.competitorC.provider D.candidate2.A.mainly B.completelyC.gradually D.occasionally3.A.moral B.physicalC.social D.legal4.A

31、.forced B.inspiredC.allowed D.convinced5.A.stick to B.escape fromC.decide on D.get through6.A.Otherwise B.MeanwhileC.However D.Therefore7.A.familiar B.negativeC.simple D.foreign8.A.strangers B.cousinsC.friends D.neighbors9.A.understand B.supportC.trust D.praise10.A.worried B.innocentC.scared D.bitte

32、r11.A.imagined B.wonderedC.remembered D.questioned12.A.ridiculous B.urgentC.desperate D.complex13.A.focusing B.working C.acting D.surviving14.A.also B.evenC.still D.yet15.A.fought B.learntC.hesitated D.tended 16.A.till B.beforeC.as D.once17.A.how B.whyC.that D.what18.A.In the long run B.Time and aga

33、inC.For quite a while D.All at once19.A.challenge B.goalC.reward D.chance20.A.gift B.factC.test D.deal.短文改错(2016南昌二模)Harmony is very important to our society. All of us are looking forward to live in a harmonious society. As students, I thought we should first keep our dormitories with harmony. For

34、one thing, it can create a good environment for my studies and life. For other, it can help us grow healthily. Unfortunately, there are some way to make our dormitories harmonious. Firstly, we should learn to understand each other and solve everything in the peace. Secondly, we should try to get rid

35、 our own bad habits. Lastly, we should share or get on with each other.高考题型提能练(二十四). 1解析:选D词义猜测题。首段第一、二句就暗示人们普遍认为狗和猫是不能和谐相处的,而后面的研究与前面内容形成对比:如果采取适当的措施,猫与狗之间是可以和平相处的,因而“swimmingly”应该是“顺利地;轻易地”之意。A、C两项有悖常识;B项意为“甜蜜地;亲切地”,程度过深,不合常理;D项smoothly意为“平稳地;顺利地”,切合题意。2解析:选C细节理解题。从第三段“researchers observed a surpr

36、ising behavior. They are learning how to talk each others language”得知这个令人吃惊的发现便是猫与狗竟然能够互相学习对方的语言。3解析:选B细节理解题。根据第四段可知事实上猫与狗之间存在更多的共同点,它们并没有我们想象中的那么格格不入。4解析:选A推理判断题。细读最后一段内容我们可以发现作者提出了反问:既然动物都可以学着和谐共存,更何况是技高一筹的人类?因而,通过猫与狗的研究可以得出我们人类应该学会和谐相处。5解析:选D写作意图题。本文通过把物质上房子的大小和精神上房子的大小进行对比,说明真正的幸福来自精神的富有而不是物质的富有

37、,故选D。6解析:选B句意理解题。画线处的句子意思是:他们住在拥有太多房间的一所太大的房子里,然而他们精神生活的房子却是一个小屋。物质和精神上的对比说明无论物质生活是多么富有,他们的精神生活仍然是贫穷的,故选B。7解析:选C细节理解题。第五段把文学、古典文学比作一个房间,在那里你能得到休息,振奋精神,得到那份对文学的爱将会使你成为一个精神富有的人,故选C。8解析:选A标题归纳题。本文通过把物质生活的房子和精神生活的房子进行比较,得出物质生活富有并不代表精神生活富有,我们需要的是精神上的房子,故A项最能概括本文主旨。.15DGECA. 1解析:选C考查名词。hostess“女主人”;compet

38、itor“对手”;provider“提供者”;candidate“候选人”。根据前文“When you are five years old your mother is your everything.”当你五岁的时候,你的妈妈是你的一切。可知母亲在你的生命中扮演着各种角色来照顾你,故选C。2解析:选B考查副词。mainly“主要地,大体上”;completely“完全地,彻底地”;gradually“逐步地,渐渐地”;occasionally“偶尔,间或”。句意:她是唯一一个你可以带着希望、梦想和期望去完全依赖的人。根据句意,故选B。3解析:选B考查形容词。根据空后的“.that woul

39、d keep her in bed for days, leaving me to care for her and look after myself.”可知“我”的母亲生病了,需要照顾,故选B。4解析:选A考查动词。句意:在这种情况下,我成长得很快。根据句意,故选A。5解析:选D考查动词词组。stick to“坚持,粘住”;escape from“逃脱”;decide on“决定,选定”;get through“通过,熬过”。句意:当我的母亲生病的时候我在心底觉得我会熬过这些艰难的时光,一切都会变得好起来。根据句意,故选D。6解析:选C考查副词。前文讲到“我”觉得一切经过“我”的努力都会好

40、起来,但是根据后文“in 1997 everything went terribly wrong, and my life changed forever”可知事情不但没有好起来,还向坏的方向发展了。两个句子之间在意义上是转折关系,故选C。7解析:选D考查形容词。对于一个五岁的孩子来说,收养对他来说是不相关的、陌生的,故选D。8解析:选A考查名词。根据后文“I felt it was the worst betrayal (背叛)”可知作者的母亲要把他送给陌生人,相当于收养他,故选A。9解析:选C考查动词。前文提到因为“我”的母亲想把“我”送到陌生人家去让别人收养“我”,所以“我”感到了被背叛

41、,“我”不再信任任何人,故选C。10解析:选D考查形容词。句意:从人们那里听说她这样做是为我好,我甚至感觉更痛苦。表明作者依旧很恨他母亲,尽管母亲是在为他好,故选D。11解析:选B考查动词。句意:我不能原谅她,我经常想她怎么能够随意丢弃我就像我是一个旧沙发一样。根据句意,故选B。12解析:选C考查形容词。ridiculous“可笑的,荒谬的”;urgent“紧急的,紧迫的”;desperate“令人绝望的”;complex“复杂的,合成的”。根据后文的“boxes of noodles”, “lived in our car”等可知作者和他母亲的生活在当时是多么地令人绝望,故选C。13解析:选

42、D考查动词搭配。survive on“靠活下来”。句意:我们过去仅靠几盒面条活下来。故选D。14解析:选B考查副词。句意:曾经一度我们甚至是在车里度过的。根据句意,故选B。15解析:选A考查动词。由前文的“drugaddicted cousins”和“mentally unstable neighbors”可知“我”的母亲为了保护“我”不受环境的伤害而努力奋斗着,故选A。16解析:选C考查连词。句意:我曾经经过药物上瘾的堂兄家,经过精神不稳定的邻居家。我的母亲奋斗着,尽力保护我的安全,护着我安全地度过这些生活给予我艰难的日子。故选C。17解析:选B考查疑问词。句意:直到现在我才开始理解为什么我

43、的母亲要将我送给陌生人。根据句意,故选B。18解析:选A考查固定用法。in the long run“从长远来看”;time and again“屡次,常常”;for quite a while“有一阵子”;all at once“突然,同时”。上一句说道作者开始理解他的母亲的苦衷,母亲是从长远打算想让他有一个好的生活,故选A。19解析:选D考查名词。句意:“我”的母亲为“我”长远打算,将我送给别人是希望“我”跟着别人有机会生活得更好,故选D。20解析:选A考查名词。句意:现在我知道我的生活是一份特殊的礼物仅仅是因为我的母亲无私地将我放弃。根据句意,故选A。.第二句:liveliving第三句:thoughtthink; within第四句:myour第五句:otheranother第六句:UnfortunatelyFortunately; wayways第七句:去掉the第八句:rid后加of第九句:orand高考资源网版权所有,侵权必究!

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1