ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:10 ,大小:89.50KB ,
资源ID:358624      下载积分:3 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-358624-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(河北省卢龙县2014高考英语阅读理解自练题连载(8)及答案.doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

河北省卢龙县2014高考英语阅读理解自练题连载(8)及答案.doc

1、河北省卢龙县2014高考英语阅读理解自练题连载(8)及答案阅读理解An idea that started in Seattles public library has spread throughout America and beyond. The concept is simple: help to build a sense of community in a city by getting everyone to read the same book at the same time.In addition to encouraging reading as a pursuit(追求

2、) to be enjoyed by all, the program allows strangers to communicate by discussing the book on the bus, as well as promoting reading as an experience to be shared in families and schools. The idea came from Seattle librarian Nancy Pearl who launched(发起) the If All of Seattle Read the Same Book projec

3、t in 1998. Her original program used author visits, study guides and book discussion groups to bring people together with a book, but the idea has since expanded to many other American cities, and even to Hong Kong.In Chicago, the mayor(市长) appeared on television to announce the choice of To Kill a

4、Mockingbird as the first book in the One Book, One Chicago program. As a result, reading clubs and neighborhood groups sprang up around the city. Across the US, stories emerged of parents and children reading to each other at night and strangers chatting away on the bus about plot and character. The

5、 only problem arose in New York, where local readers could not decide on one book to represent the huge and diverse population. This may show that the idea works best in medium-sized cities or large towns, where a greater sense of unity can be achieved. Or it may show that New Yorkers rather missed

6、the point, putting all their energy and passion into the choice of the book rather than discussion about a book itself.Ultimately, as Nancy points out, the level of success is not measured by how many people read a book, but by how many people are enriched by the process, or have enjoyed speaking to

7、 someone with whom they would not otherwise have shared a word.11. What is the purpose of the project launched by Nancy?A. To invite authors to guide readers.B. To encourage people to read and share.C. To involve people in community service.D. To promote the friendship between cities.12. Why was it

8、difficult for New Yorkers to carry out the project?A. They had little interest in reading.B. They were too busy to read a book.C. They came from many different backgrounds.D. They lacked support from the local government.13. According to the passage, where would the project be more easily carried ou

9、t?A. In large communities with little sense of unity.B. In large cities where libraries are far from home.C. In medium-sized cities with a diverse population.D. In large towns where agreement can be quickly reached.14. The underlined words “shared a word” in Paragraph 5 probably mean .A. exchanged i

10、deas with each otherB. discussed the meaning of a wordC. gained life experience D. used the same language15. According to Nancy, the degree of students of the project is judged by .A. the careful selection of a proper bookB. the growing popularity of the writersC. the number of people who benefit fr

11、om readingD. the number of books that each person reads【参考答案11-15】B C D A C阅读理解The 2010 Eustace Tilley ContestThis marks our third annual contest soliciting(征求) readers opinions on Eustace Tilley, the magazines iconic dandy(花花公子), who appeared on the cover of the first issue of The New Yorker and on

12、 almost every anniversary issue since.In celebration of our upcoming 85th anniversary, we invite you to create your own version of The New Yorkers dandy.Entries to our third annual Eustace Tilley contest will be accepted from December 17th through January 18th.Winners will be featured on Newyorker.

13、com.Visit to enter and for complete contest rulesOpen to legal US and Canada residents (except Quebec) age 18 and over.Video Conversations with James SurowieckiWatch the author of The Financial Pagse column in discussion with policymakers, business leaders, and economists.This month, James Surowieck

14、i speaks with Dan Vasella, the chairman and CEO of Novartis, about drug prices, healthcare, reform, and the appearance of China in the pharmaceutical(制药的) industry.Visit www.newyorker. com/go/vasella today. The Big Apple Circus Clown Care ProgramThe Big Apple Circus Clown Care Program brings joy and

15、 laughter to young patients in seven New York City pediatric(儿科的) facilities, and 11 more across the country. 90 specially trained professional “clown doctors” visit nearly 250 000 bedsides a year, interacting with the children, family members and staff.The Clown Care Program is a part of the healin

16、g process for children who come to New York Presbyterian. The clown unit provides a unique way to reduce the stress associated with being in a hospital. Being able to bring a smile to the face of a sick child clearly complements(辅助) the excellent care provided by our doctors and nurses. We are thril

17、led to include The Clown Care Program as part of our team.Please help continue this important work by making a financial contribution today at bigapplecircus. org.9. Whose entry will be accepted by The New Yorker?A. Richard, a postgraduate from Quebec, Canada, who sent his design on Dec.20.B. Amy, a

18、 28yearold AsianAmerican teacher, who sent her design on Jan. 20.C. Jessie, a 16yearold student from New York, who sent her design on Dec. 29.D. John, a 68yearold retired engineer from San Francisco, who sent his design on Jan. 10.10. Which of the following is NOT true about James Surowiecki?A. Jame

19、s Surowiecki is the author of The Financial Page column.B. James Surowiecki usually has discussions with people from different fields.C. James Surowiecki speaks with a chairman about issues of medicine this month.D. Visiting newyorker. com/go/vasella, you can watch the conversation of this month bet

20、ween James and an economist.11. _ can be provided by The Big Apple Circus Care Program for sick children.A. Excellent treatment and care B. Trained professional doctors and nursesC. Unique methods to relieve stress D. Special pediatric facilities12. Which of the following can be used by The Big Appl

21、e Circus Clown Care Program to promote itself?A. We help all children live happy lives.B. Our doctors jump through rings to cure the blues.C. Every life deserves world class care.D. Work together for a healthier world.【参考答案】910、DD 1112、CB阅读理解-DLots of people have hobbies. Some people collect old coi

22、ns or foreign stamps; some do needlework; others spend most of their spare time on a particular sport.A lot of people enjoy reading. But reading tastes differ widely. Some people only read newspapers or comics, some like reading novels, while others prefer books on astronomy, wildlife, or technologi

23、cal discoveries.If I happen to be interested in horses or precious stones, I cannot expect everyone else to share my enthusiasm. If I watch all the sports programs on TV with great pleasure, I must put up with the fact that other people find sports boring.Is there nothing that interests us all? Is t

24、here nothing that concerns everyoneno matter who they are or where they live in the world? Yes, dear Sophie, there are questions that certainly should interest everyone. They are precisely the questions this course is about.What is the most important thing in life? If we ask someone living on the ed

25、ge of starvation, the answer is food. If we ask someone dying of cold, the answer is warmth. If we put the same question to someone who feels lonely and isolated, the answer will probably be the company of other people.But when these basic needs have been satisfiedwill there still be something that

26、everybody needs? Philosophers think so. They believe that man cannot live by bread alone. Of course everyone needs food. And everyone needs love and care. But there is something elseapart from thatwhich everyone needs, and that is to figure out who we are and why we are here.Being interested in why

27、we are here is not a “casual” interest like collecting stamps. People who ask such questions are taking part in a debate that has gone on as long as man has lived on this planet. How the universe, the earth, and life came into being is a bigger and more important question than who won the most gold

28、medals in the last Olympics.13. This text is most probably taken from _.A. a research paper B. a course scheduleC. a personal letter D. a book review14. Which of the following best states the main idea of the passage?A. Philosophical questions are as interesting as collecting stamps.B. Thinking abou

29、t philosophical questions is a serious interest.C. Figuring out who we are and why we are here is mans basic needs.D. Philosophy has universal appeal and concerns everybody in nature.15. The author believes that _.A. no existing subject can interest everyone in the worldB. different people may have

30、different interests and concernsC. everyone has to figure out who we are and why we are hereD. people in modern society pay more attention to philosophical questions【参考答案】1315、CDC阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AForty-three years seems like a long time to remember the name of a mere acquai

31、ntance. I have forgotten the name of an old lady, who was a customer on the paper route in my home town when I was a twelve-year-old boy. Yet it stays in my memory, for she taught me a lesson of forgiveness that I shall never forget.On a winter afternoon, a friend and I were throwing stones onto the

32、 leaning roof of the old ladys house from a spot near her backyard. The object of our play was to observe how the stones changed to missiles as they rolled to the roofs edge and shot out into the yard. I found myself a perfectly smooth rock and threw it out. The stone, however, slipped from my hand

33、and headed straight for a small window on the old ladys back porch. At the sound of fractured glass, we knew we were in trouble. We ran as fast as possible.I was too scared about getting caught to be concerned about the old lady with the broken window in winter. However, a few days later, when I was

34、 sure that I hadnt been discovered, I started to feel guilty for her misfortune. She still greeted me with a smile each day when I gave her the paper, but I was no longer able to act comfortably in her presence. I made up my mind that I would save my paper delivery money, and after three weeks I had

35、 the seven dollars that I thought would cover the cost of her window. I put the money in an envelope with a note explaining that I was sorry for breaking her window and hoped that the seven dollars would cover the cost. I put the letter through the letter slot in her door. My soul felt redeemed and

36、I could have the freedom of, once again, looking straight into the old ladys kind eyes. The next day, I handed the old lady her paper and was able to return the warm smile that I was receiving from her. She gave me a bag of cookies. I thanked her and felt an envelope in it. When I opened the envelop

37、e, inside it were the seven dollars and a short note reading, Im proud of you. 4. The underlined word “redeemed” is closest in meaning to “_”. A. excited B. relieved C. disappointed D. delighted5. Whats the best title for this passage?_.A. An old lady B. My first jobC. My childhood D.An unforgettabl

38、e incident【参考答案】(A)本文作者从发生在自己身上的事情中深深地体会到诚实,知错能改的重要性。1、C 事实细节题。第一段“Forty-three years seems”和“when I was a twelve-year-old boy”两处数字相加即可。2、B 事实细节题。根据第一段第二句内容可知。3、A 推理判断题。根据第二段:当时才12岁的作者和他的一个朋友玩扔石子,其目的只是为了看到石头从老太太的屋顶滚下来象导弹一样射到院子里,至于打破老太太的窗户当然不是故意的,所以选A。4、B 词义猜测题。跟据本句的“and I could have the freedom of, o

39、nce again, looking straight into the old ladys kind eyes”可知作者此时应该是感到心中的一块石头落了地。5、D 主旨大意题。本文作者主要向我们讲述了小时候的一件小事对他的深远影响。Paul received an automobile from his brother as a Christmas present. On Christmas Eve when Paul came out of his office, a street boy was walking around the shiny new car, admiring it.

40、 “Is this your car, Mister?” he asked. Paul nodded. “My brother gave it to me for Christmas.” The boy was astonished. “You mean your brother gave it to you and it didnt cost you anything? Boy, I wish.” He hesitated. Of course Paul knew what he was going to wish for. He was going to wish he had a bro

41、ther like that. But what the kid said made Paul quite surprised.“I wish,” the boy went on, “that I could be a brother like that.” Paul looked at the boy in astonishment, and then impulsively he added, “Would you like to take a ride in my automobile?”“Oh, yes, Id love that.”After a short ride, the bo

42、y turned and with his eyes shining, said, “Mister, would you mind driving in front of my house? Paul smiled a little. He thought he knew what the he wanted. He wanted to show his neighbors that he could ride home in a big automobile. But Paul was wrong again.“Will you stop where those two steps are?

43、” the boy asked. He ran up the steps. Then after a little while Paul saw him coming back, but he was not coming fast. He was carrying his little crippled brother. He sat him down on the bottom step, then sort of squeezed up against him and pointed to the car. “There she is, Buddy, just like I told y

44、ou upstairs. His brother gave it to him for Christmas and it didnt cost him a cent. And some day Im going to give you one just like it. then you can see for yourself all the pretty things in the Christmas windows that Ive been trying to tell you about.”Paul got out and lifted the kid to the front se

45、at of his car. The shining-eyed older brother climbed in beside him and the three of them began a memorable holiday ride.That Christmas Eve, Paul learned that it was more blessed to give.6. Why did what the boy said surprise Paul?_.A. Because he didnt say what Paul had expected.B. Because he didnt s

46、ay that he wanted a ride.C. Because he said something impolite.D. Because he said something improper.7. Which of the following is FALSE according to the passage?_.A. The boy had a brother who was disabled.B. Pauls brother gave him a car at Christmas.C. Paul had thought the boy were wishing for a bro

47、ther like his.D. The boy wanted to show his neighbors that he could ride in a big car.8. What does “she” refer to in paragraph 7?_.A. The steps. B. The automobile.C. The girl. D. The woman. 9 Which of the following best describes the boy?_. A. Kind-hearted and generous. B. Kind-hearted and thoughtfu

48、l.C. Honest and generous. D. Honest and hardworking.10. What can we learn from the passage? _.A. Having a rich brother is important. B. Its unlucky to have a disabled brother. C. Its better to give than to receive.D. God helps those who help themselves.(B)保罗的哥哥送给保罗一辆漂亮的新车,这时一个男孩过来羡慕地看着,保罗主动让他坐着车并把他的

49、坡脚的弟弟也接上了车奉献比索取好。1、A 事实细节题。根据第二、三段:保罗原以为男孩会说他希望自己也有一个这样的哥哥,而男孩却说他希望自己会成为一个这样的哥哥,因此让保罗惊讶。2、D 事实细节题。根据第五“He wanted to show his neighbors that he could ride home in a big automobile. But Paul was wrong again.”可知。3、B 词义猜测题。根据前面的“pointed to the car”。4、B 推理判断题。从the kid对弟弟的关怀以及向弟弟做出的承诺(some day Im going to give you one just like it),可以得出他的性格特点。5、C 主旨大意题。作者通过这个故事就是要我们懂得:付出好于获得。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1