ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:37 ,大小:2.97MB ,
资源ID:356583      下载积分:9 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-356583-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((浙江专版)2022春八年级英语下册 Unit 4 Why do notyou talk to your parents Period 2 Section A (2d-3c)课件(新版)人教新目标版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(浙江专版)2022春八年级英语下册 Unit 4 Why do notyou talk to your parents Period 2 Section A (2d-3c)课件(新版)人教新目标版.ppt

1、Period 2Section A(2d3c)浙江人教版 八年级下Unit 4 Why dont you talk to your parents?1234基础知识提示:点击进入习题5答案呈现678910guessofferednervousdealrelationproperexplainarguewhateversecondly1112131415communicatecloudyadvicewhateverSecondly1617 181920looking throughangry withrefused to climbgetting on withIts;to finish基础知识

2、答案呈现2122232425work;outSecondlyelderinsteadclear12 345ordifficultieskindloudlywhatever一综合能力12BB二67 8910to getwithdealstrongerInstead答案呈现3D4C综合能力1234Yes,she was.Hes four years old.见习题见习题三答案呈现一、根据句意及所给首字母或汉语提示填写单词1.I g she is your sister.Oh,no.She is my cousin.2.The driver oto drive us to the station.3

3、.We were all n because we made our teacher very angry.uessfferedervous4.The factory made a new d with us.5.I dont see any _(关系)between the two problems.6.I want to do it in a _(适当的)way.7.You should _(解释)why you are late for class.ealrelationproperexplain8.Theyll _(争论)all night long,unless you stop t

4、hem.9.I will do _(任何)you wish.10.To start with,we havent enough money,and _(其次),were too busy.arguewhateversecondly二、用括号内所给单词的适当形式填空11.Why dont you sit down and _(communication)with your brother?communicate12.What a _(cloud)day it is!cloudy13.I cant sleep well at night.Could you give me some _(advic

5、e)?advice14.Parents neednt give their children _(what)they want.whatever15.Love is the first._(second),you should learn to understand others.Secondly三、根据汉语意思完成句子,每空一词16.下班后,我的父亲喜欢浏览杂志。After work,my father likes _ _ magazines.looking through17.他没有按时完成作业,老师很生气。He didnt finish his homework on time and

6、his teacher was _ _ him.angry with18.他拒绝了和我们一起爬山。He _ _ _ the mountain with us.refused to climb19.你和同学们相处得怎么样?How are you _ _ _ your classmates?getting on with20.对他来说在这么短的时间内完成这项工作是不容易的。_ not easy for him _ _ the work in such a short time.Its to finish四、用方框中所给词的适当形式填空21.The maths problem is so diffi

7、cult that few of us can _ it _.work out,old,second,clear,insteadwork out22.Firstly,you should say sorry to your mother._,you should do more housework at home.work out,old,second,clear,insteadSecondly23.Which is the_ of the two sisters?work out,old,second,clear,insteadelder24.She stayed at home,and h

8、er sister went riding _.work out,old,second,clear,insteadinstead25.She feels that her thinking is very _.work out,old,second,clear,insteadclear一、语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个恰当的词或使用括号中词汇的正确形式填空。When you meet problems,whom will you ask for help?Your parents,your teachers _1 your friends?orY

9、oud better tell others your bad feelings,and not face all the _2(difficult)yourself.Remember that there is always someone to help you.Be _3(kindness)to yourself and ask for help.difficultieskindName your feelings.For example,you may say“I am so angry!”_4(loud)when you feel angry.You can also do exer

10、cise,listen to music,write a diary,play with a pet,go for a walk or do _5(what)to help you change to a better feeling.loudlywhateverBe calm.Its time for you _6(get)down to business.You need to understand what the problem is _7 the help of others.You must _8 with the problem.If you work on it,you wil

11、l find good ways to deal with it.to getwithdealAnd you will become _9(strong)after this experience.Unhappiness wont stay for a long time,so dont think problems will catch you all the time._10,you should always see the bright side.strongerInstead二、阅读理解1.What was in the center of the paper?_A.A white

12、dot.B.A black dot.C.A question.D.A gift.请同学们看典中点A本第19页短文。【点拨】细节理解题。由句子“The students were very surprised to see that there was not a question but a black dot(圆点)in the center of the paper.”可知,纸上只有一个黑点。故选B。B2.Which of the following is wrong about the test?_A.There was a black dot in the center of the

13、paper.B.Nobody paid attention to the black dot.C.Students should not just care about their marks.D.The students were very surprised when they saw the papers.【点拨】细节理解题。由句子“All of them described the black dot.”可判断,所有的学生都对黑点进行了描述,这与B项句子表达的内容不一致。故选B。B3.What did the teacher mainly want to tell his studen

14、ts?_A.Our life is a gift given to us by God.B.The black dot doesnt mean any problem in our life.C.Dont worry about the marks for the test.D.We should solve our problems and enjoy each moment in life.【点拨】推理判断题。由句子“So we should try to solve our problems and enjoy each moment life gives us.”可推断,这位老师想通过

15、本次测试要学生明白我们要解决生活中的困难,享受生活中的每一刻。故选D。D4.Whats the Chinese meaning of the underlined word“poverty”in the last paragraph?_A.污染B.富有C.贫穷D.保险【点拨】词义猜测题。词义猜测法。本词与illness为并列宾语,表达的是生活中遇到的困难。再由and可判断,本词应为“贫困”。C三、任务型阅读(2019重庆B卷)1.Was Sophia happy to have a little brother at first?_请同学们看典中点A本第19页短文。【点拨】细节理解题。题干意为

16、:索菲娅一开始很高兴有个小弟弟吗?由表格第二段第二句“We were really happy then”可知,她最初是高兴的。因此本题为肯定回答。Yes,she was.2.How old is Sophias little brother now?_【点拨】细节理解题。题干意为:索菲娅的弟弟现在多大了?由表格第二段中的“but what should I say to a fouryearold boy?”可知,索菲娅的弟弟现在四岁了。Hes four years old.3.What problems does Sophia have?_【点拨】细节理解题。题干意为:索菲娅遇到了什么问题

17、?根据表格第三段描述可知,索菲娅遇到的问题是弟弟影响她的学习,夺走了父母的爱。据此表述即可。She doesnt have a quiet place to study and her parents pay less attention to her because of her little brother.4.Do you think asking someone else like Dr.Wang for help is the best choice for Sophia?Why or why not?_Yes.Because when we are in trouble and c

18、ant get rid of it by ourselves,advice from wise people like Dr.Wang is sure to help.No,I dont think so.Because family problems can only be solved by family members.Others know too little of the family to give helpful advice.【点拨】题干意为:对于索菲娅来说,你认为向王博士这样的人求助是最好的选择吗?为什么是或者为什么不是?本题为开放题,答案不唯一,可以结合自己情况回答,注意前后叙述之间保持逻辑一致。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1