ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:44 ,大小:2.60MB ,
资源ID:356255      下载积分:7 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-356255-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((河南专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练三 阅读理解课件(新版)人教新目标版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(河南专版)2022春八年级英语下册 期末专项训练三 阅读理解课件(新版)人教新目标版.ppt

1、专项三 阅读理解期末专项训练12341234提示:点击进入习题51234答案呈现5(A)BBCDACBDDCABDD(B)(C)1234CBDA(D)5A5D12341234512345(E)BDCABBCDABAEDC(F)(G)1234CDAE(H)5D5B答案呈现A【2021 山东潍坊改编】1.Which word has the similar meaning to the underlined word“weird”in Picture 2?A.awful B.strangeC.fantastic D.interesting请同学们看点拨训练第105页原文。B【点拨】weird:奇怪

2、的,四个选项中只有strange意思相同。2.Whats Alexs opinion?A.Dave is different.B.Ballet is only for girls.C.Football is only for boys.D.Tony is worried about his feet.B【点拨】Alex认为男生跳芭蕾舞很奇怪。3.What are the three boys mainly talking about?A.Dances.B.Sports.C.Hobbies.D.Classes.C【点拨】根据I like playing football.I like balle

3、t可知他们谈的是各自的爱好。4.What kind of tone(语气)does Alex use?A.Sad.B.Angry.C.Serious.D.Mocking.D【点拨】Alex并不喜欢男生跳芭蕾,再结合上下文,Alex在嘲笑Tony。5.What can we learn from this dialogue?A.Tony likes ballet.B.Alex is clever.C.Dave isnt friendly.D.Tony is weird.A【点拨】根据这三个人的对话可以知道Tony喜欢芭蕾舞。B【2021 河南洛阳涧西区期中】1.How did the write

4、r go to Uganda?A.By ship.B.By train.C.By air.D.By subway.请同学们看点拨训练第105页原文。C【点拨】根据原文I had never left the country,and never been on a plane even.可知C项正确。2.What has made a difference to the writers life?A.Being a doctor in England.B.Being a volunteer in Uganda.C.Being with strangers in a village.D.Being

5、 a rich man in Uganda.B【点拨】根据原文Ive just spent a year as a volunteer in Uganda.可知答案。3.Which of the following is NOT TRUE according to the passage?A.The writer came from England.B.The writer worked as a doctor in Uganda.C.The writer made a few good friends in Uganda.D.The people in England didnt have

6、much money.D【点拨】根据原文中句子The people I was with didnt have much money,可知D项错误。4.What does the underlined word“That”mean?A.People didnt have much money.B.I worked as a doctor there.C.There were too many people.D.There were few resources.D【点拨】根据The main problem was that there were almost no resources.That

7、 made the work very difficult,可知答案。5.Where is the passage probably from?A.A newspaper.B.A science book.C.A poster.D.An ad.A【点拨】结合文章内容可知本文可能来自报纸。1.What did the principal do to deal with the class?A.He asked some students to leave the school.B.He gave an IQ test to all the students.C.He called a teach

8、er from another school.D.He gave the teacher who taught the class a higher salary.CC请同学们看点拨训练第105、106页原文。【点拨】根据he principal(校长)called a teacher who had just quit her job at a different school.可知答案。2.What does the underlined word“quit”mean in Paragraph 1?A.辞职B.提升C.改变D.测试A【点拨】根据原文句子he principal called

9、 a teacher who had just quit her job at a different school.校长打电话给一个刚刚辞去另一所学校工作的老师。可知答案。3.How did the students behave in the new teachers class?A.They didnt follow the rules.B.They behaved very well.C.They praised the teacher.D.They did better on their tests.B【点拨】根据原文the students were wellbehaved.可知答

10、案。4.How did the teacher deal with these students?A.She tested the students IQs before starting the class.B.She made a plan with the principal before the class.C.She told them a secret that she discovered about them.D.She worked hard to make her class interesting for them.D【点拨】根据原文I knew that I had a

11、 challenging group of kids here theyre so smart that I would have to work really hard to make school interesting for them.可知答案。5.Whats the purpose of this passage?A.To show how wise the principal is.B.To explain how clever the teacher is.C.To introduce how the students behave.D.To show the influence

12、 of expectation.D【点拨】根据原文“I looked in the desk drawer andfound a list of the students IQ scores”知道学生们的智商很高,老师对他们抱有很高的期望和最后2段学生们IQ值是他们储物柜的号码。可知答案1.How does the writer start the passage?A.By telling stories.B.By comparing numbers.C.By raising questions.D.By giving suggestions.D【2020 重庆B 卷改编】C请同学们看点拨训练

13、第106页原文。【点拨】根据原文In China,each year we produce about 150 million tons of city waste according to a report.Where does the waste go?可知答案。2.What does the underlined word“sustainable”in Paragraph 2 mean?A.可享受的B.可持续的C.可借鉴的D.可复活的B【点拨】“sustainable development”的意思是可持续发展,所以答案为B。3.What can we know from the pas

14、sage?A.Waste does harm only to the environment.B.Those who break the law may not be punished.C.China stops getting waste from developed countries.D.Waste sorting starts to become popular in China.D【点拨】根据原文Waste pollutes the environment,harms peoples health and causes animals to die;Anyone who breaks

15、 the law will be punished;We are taking less waste from developed countries.可知答案。4.What may the structure of the passage be?(=Paragraph 1 =Paragraph 2 =Paragraph 3=Paragraph 4 =Paragraph 5 =Paragraph 6)A5.Which part of a newspaper may this passage be taken from?A.Language study.B.Art style.C.Sports

16、world.D.Environment problem.D【点拨】本文讲的是废物的处理,四个选项中,只有D项在文章中出现,多以答案为D。1.What cant we use to tell the time on a rainy day according to the passage?A.Water clocks.B.Sun clocks.C.Digital clocks.D.Mechanical clocks.E【2020 四川南充】B请同学们看点拨训练第107页原文。【点拨】根据原文On cloudy days or at night it was impossible to tell

17、the time with a sun clock or a sundial.可知答案。2.Whats the meaning of the underlined word“ordinary”?A.现代的 B.特殊的C.富有的 D.普通的D【点拨】根据原文It was also cheaper for ordinary people to own a clock.对于普通人来说,拥有一个钟也更便宜。可知答案。3.How many kinds of clocks are mentioned in the passage?A.Four.B.Five.C.Six.D.Seven.C【点拨】sun c

18、lock,sundial,Water clock,mechanical clock,quartz clock,digital clock.可知答案。4.Which of the following shows the structure(结构)of the passage?(=Paragraph 1 =Paragraph 2)A【点拨】第1段引出钟表,第2、3段是钟表的发展,第4段总结钟表的好处。可知答案为A。5.What does the passage mainly talk about?A.The importance of time.B.The development of timek

19、eeping.C.The inventions of clocks.D.The history of a digital clock.B【点拨】从sun clock到现在mobile phones.可知本文讲述的是计时的发展。1.What can we learn from the first paragraph?A.We are either losers or winners.B.We should face winning and losing properly.C.We can do nothing about winning and losing.D.We are always co

20、mpeting with others not ourselves.FB请同学们看点拨训练第107页原文。【点拨】根据原文This means there are winners and losers,and that lots of people are neither winners nor losers but the in-between.可知答案。2.What should a better loser do when losing?A.Let out his anger to his parents at once.B.Express his negative feelings i

21、n the game.C.Try harder to improve himself in the next game.D.Behave badly to his team members or competitors.C【点拨】根据原文 Behave politely,nicely and kindly.Congratulate the other team.Keep any negative(消极的)thoughts to yourselfat least until you are away from the game.可知答案。3.Which one is not proper if

22、we succeed?A.Going on improving our skills.B.Telling our team members to aim higher.C.Thanking our team members for their efforts.D.Putting down others to make ourselves look good.D【点拨】根据原文 Be modest(谦虚的).Thank those who helped you for their efforts.Keep trying to improve your skills.Aim for the nex

23、t step up in whatever you are doing well.可知答案。4.Who is probably a bad sport?A.Tom keeps saying the game is unfair when he loses.B.Jim encourages his teammates after their team loses.C.Anna thanks her coach for what he has done though she fails.D.Cindy shows her congratulations to other competitors e

24、ven if she fails.A【点拨】根据原文No one likes a“show-off”.No one likes someone who takes all the praise for the efforts of a team.No one likes people who put others down to make themselves look good.可知答案。5.What is the passage written for?A.Telling us what we can learn from losing.B.Offering advice on what

25、we can do to win.C.Encouraging us to become a winner instead of a loser.D.Giving advice on how to deal with winning and losing.D【点拨】根据这篇文章告诉我们要正确面对成功与失败,以及怎样面对成功与失败。从下面选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项。A recent report says that more than 40 percent of high school students are under great stress.How about you?Are y

26、ou often stressed out?1_ If you answer“Yes”to any of those questions,you may be stressed.GBA.Stress is a feeling you may get when you try to deal with events in your life.B.Do you have a hard time sleeping on the nights before a big test?C.However,too much stress is not good for your health.D.Stress

27、 can also make you more active.E.Its a way your body protects itself.2_ You may feel stressed when you take on a big job,such as performing in a play,taking a test and playing in a sports match.You may feel stressed when you have too many things to do at one time.You may also feel stressed when you

28、feel you dont have control over your life.AA.Stress is a feeling you may get when you try to deal with events in your life.B.Do you have a hard time sleeping on the nights before a big test?C.However,too much stress is not good for your health.D.Stress can also make you more active.E.Its a way your

29、body protects itself.Some stress is good.3_ In an emergency(紧急情况),stress can save your life.It gives your body the speed(速度)and energy to get out of a dangerous situation.EA.Stress is a feeling you may get when you try to deal with events in your life.B.Do you have a hard time sleeping on the nights

30、 before a big test?C.However,too much stress is not good for your health.D.Stress can also make you more active.E.Its a way your body protects itself.4_ If you have an important test,stress can push you to study harder.Stress about larger problems like global warming can encourage you to recycle and

31、 save energy.DA.Stress is a feeling you may get when you try to deal with events in your life.B.Do you have a hard time sleeping on the nights before a big test?C.However,too much stress is not good for your health.D.Stress can also make you more active.E.Its a way your body protects itself.5_ While

32、 a little bit of stress helps you study harder,too much can make it hard for you to concentrate(专心).Besides,if you dont get enough sleep,you may not be able to fight off sickness.And stress can make you feel worried and tired.CA.Stress is a feeling you may get when you try to deal with events in you

33、r life.B.Do you have a hard time sleeping on the nights before a big test?C.However,too much stress is not good for your health.D.Stress can also make you more active.E.Its a way your body protects itself.从下面选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项。This year students in my school can enjoy Beijing Opera in our music clas

34、ses.The music teacher will teach us how to play Beijing Opera.HA.Parents care more about our study.B.Teachers shouldnt force us to learn Beijing Opera.C.Teachers think its necessary for us.D.Theyre bored with it.E.Parents think we are busy with our lessons.1_ Because we can learn a lot from it,espec

35、ially the history and traditional culture.They also think it can improve our Chinese.There are so many poems and stories in Beijing Opera.CA.Parents care more about our study.B.Teachers shouldnt force us to learn Beijing Opera.C.Teachers think its necessary for us.D.Theyre bored with it.E.Parents th

36、ink we are busy with our lessons.Some students dont think so.2_ They prefer pop music.They dont understand why their school will take Beijing Opera into classes.DA.Parents care more about our study.B.Teachers shouldnt force us to learn Beijing Opera.C.Teachers think its necessary for us.D.Theyre bor

37、ed with it.E.Parents think we are busy with our lessons.3_ They think learning Beijing Opera is helpful.But theyre afraid it will affect our study.4_ If we have opera lessons,well have less time to study.AEA.Parents care more about our study.B.Teachers shouldnt force us to learn Beijing Opera.C.Teac

38、hers think its necessary for us.D.Theyre bored with it.E.Parents think we are busy with our lessons.I think different people have different hobbies.5_ They can give different kinds of classes.We students can choose what we like.BA.Parents care more about our study.B.Teachers shouldnt force us to learn Beijing Opera.C.Teachers think its necessary for us.D.Theyre bored with it.E.Parents think we are busy with our lessons.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1