1、课时2Section A(3a3c)UNIT 5 What were you doing when the rainstorm came?1234678910基础巩固练提示:点击进入习题5答案呈现fallenasleepreportedbeatmatchesstormlightriseagainstwind答案呈现111213fell asleepAt firstdied down14to make sure15broke;apart能力提升练1617BD18C19 A20 D一、根据汉语提示完成单词。1.【2020 黑龙江绥化】When the_(暴风雨)came,he was watchi
2、ng TV at home.2.The_(光线)in the room was so poor that we couldnt see anything clearly.stormlight3.I like to sit on the beach and watch the sea water _(上升)and fall.4.Lets put the piano_(倚;靠)the wall.That will make the room look bigger.5.What bad weather!The _(风)is blowing harder and harder.riseagainst
3、wind二、从方框中选词并用其适当形式填空。6.Autumn is a beautiful season with fresh air and _ leaves.fall,sleep,beat,report,matchfallen7.She was still half _ when she arrived at work.fall,sleep,beat,report,matchasleep8.Last night the TV news _ that terrible bus accident in our town.fall,sleep,beat,report,matchreported9
4、.(易错题)What makes you so happy?Oh,its unexpected that our basketball team _ theirs.fall,sleep,beat,report,matchbeat10.Jack,please go to buy a box of _.fall,sleep,beat,report,matchmatches三、根据汉语意思完成句子,每空一词。11.吉米一开始睡不着,半夜暴风雨停的时候他终于进入了梦乡。Jimmy could not sleep at first.He finally _ _ when the rainstorm st
5、opped at midnight.fell asleep12.起初我不喜欢麦克,但是和他待的时间越长越喜欢他。_ _ I didnt like Mike,but the more time I spent with him,the more I liked him.At first13.直到风渐渐变弱,飞机才起飞。The plane didnt take off until the winds _ _.died down14.仔细检查你的作业,要确保没有错误。Check your homework carefully _ _ _ there isnt a mistake in it.to m
6、ake sure15.这场暴风雨摧毁了许多房屋。The rainstorm _ lots of houses _.broke apart四、阅读理解。【2020 湖北襄阳】16.Kelly knew Shane was making the girl be quiet because she_.A.heard what they saidB.saw his body languageC.asked Shane what he saidD.was doing the same thing请同学们看点拨训练第42页原文。【点拨】根据原文句子I could see from his body lan
7、guage that he was trying to calm her down.可知答案。B17.Shane wanted to _ when he knew her trouble on the street.A.give the girl some moneyB.let the girl use his phoneC.have a lunch with the girlD.take the girl to their home【点拨】根据原文句子It was a bit cold,so we had an idea to take her home.可知答案。D18.Which is
8、true according to the fourth paragraph?A.The girl was so hungry that she began to cry.B.The girl didnt believe in Shane and Kelly at all.C.The girl agreed to go with Shane and Kelly soon.D.Kelly felt unhappy when she heard what Shane said.【点拨】根据原文句子When I asked her if shed like to go home with us,sh
9、e thanked me about a million times with tears in her eyes.可知答案。C19.What does the underlined phrase mean?A.联系B.抓住C.看到D.控制【点拨】原句:In the morning she was finally able to get a hold of her sister,so she had a place to go.A20.What can we know from this article?A.Shane drove the girl to her sisters home.B.Shane and Kelly met the girls sister at last.C.The girls sister and Shane lived in the same city.D.The girl went to the city her sister lived in by bus.【点拨】根据原文句子Shane drove her to the bus station and bought her a ticket.可知答案。D
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有