ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:60 ,大小:3.05MB ,
资源ID:356149      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-356149-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((河南专版)2021秋七年级英语上册 期末专项训练三 阅读理解课件 (新版)人教新目标版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(河南专版)2021秋七年级英语上册 期末专项训练三 阅读理解课件 (新版)人教新目标版.ppt

1、专项三 阅读理解期末专项训练12341234提示:点击进入习题51234答案呈现5一、ABCACDDCDCCBACDBC1234DABCD5C5A1234123451234答案呈现5EBDCBBCDAAABBDCFG1234BAADH5B5A1234123451234答案呈现5二、ABCDAECAEBDCEBABC1234CDAED5D5B1234CEABE5D(一)选择式阅读理解A1.Who is Li Ling?A.Li Ming s classmate.B.Li Mings sister.C.Li Ming s friend.D.Li Mings cousin.请同学们看点拨训练第91页

2、原文。B【点拨】根据原文中句子Li Ming is a student of Grade 7.His sister is Li Ling.可知答案。2.What do they want to buy in the store?A.Some clothes.B.Some shoes.C.Some school things.D.Some sports shoes.C【点拨】根据原文中句子They come to a store and buy some school things in it.可知答案。3.Li Ming buys three notebooks and two pens.Ho

3、w much are they?A.42.50.B.10.50.C.32.00.D.64.00.A【点拨】根据表格中句子Notebook 3.50Pen 16.00可知答案。4.Li Ling buys a _ pencil box.A.black B.red C.blue D.whiteC【点拨】根据原文中句子Li Ling likes blue,so she buys a blue pencil box.可知答案。5.What dont they buy in the store?A.Some schoolbags.B.Some pens.C.Some erasers.D.Some pen

4、cils.D【点拨】根据原文中句子Li Ming buys three notebooks and two pens.Li Ling likes blue,so she buys a blue pencil box.The erasers look nice and she buys four.They buy two schoolbags.可知答案。B1.How many classes does Cindy have in a week?A.Sixteen.B.Eighteen.C.Twenty.D.Twenty-five.请同学们看点拨训练第91页原文。D【点拨】根据表格可知一天有5节课

5、,一周有25节课。2.When is the geography class on Tuesday?A.9:009:50.B.10:0010:50.C.11:0011:50.D.14:0014:50.C【点拨】根据表格可知 11:0011:50 geography。3.What lesson does Cindy have at 2 p.m.on Wednesday?A.English.B.History.C.Math.D.P.E.D【点拨】根据表格可知 14:0014:50 P.E.。4.How long(多长时间)is the lunch time?A.For four hours.B.F

6、or three hours.C.For two hours.D.For one hour.C【点拨】根据表格可知 Lunch Time(12:0014:00)。5.Which of the following is TRUE?A.Cindy has music on Monday.B.Science is on Tuesday and Friday.C.Cindy has five classes every day.D.Cindy has four P.E.classes in a week.C【点拨】根据表格可知一天有5节课,因此C项正确。C1.How long can parents

7、stay in the school?A.For five hours.B.For six hours.C.For seven hours.D.For eight hours.请同学们看点拨训练第91页原文。C【点拨】根据原文中句子All parents are welcome to celebrate(庆祝)it with students from 10:30 a.m.to 5:30 p.m.可知答案。2.At _,parents can see the school basketball stars.A.2 p.m.B.3:30 p.m.C.5 p.m.D.5:30 p.m.B【点拨】根

8、据原文中句子The most exciting game of the yearmeet school basketball stars.From 3 p.m.to 4:30 p.m.可知答案。3.Parents cant _on School Day.A.get books for free(免费的)B.sell their old booksC.ask questions about the schoolD.give advice on the schoolA【点拨】根据原文中句子Sell your old books.、You can ask questions about your c

9、hildren and our school.、You are also welcome to give advice(建议)on our school.可知答案。4.What does the underlined word“them”refer to(指的是)?A.The students.B.The basketball stars.C.The pictures.D.The old books.C【点拨】原句为:Maybe one of them is from your child.结合前句内容Enjoy pictures from students.可知答案。5.Which of t

10、he following is NOT true?A.School Day is on October 21st.B.School Day will finish at 5:30 p.m.C.Parents can call Mr.Jason at 285-5849.D.Parents dont need to go to the school at 10:30.D【点拨】根据原文中句子All parents are welcome to celebrate(庆祝)it with students from 10:30 a.m.to 5:30 p.m.可知D项错误。D1.How many cl

11、asses does Wang Ping have a day?A.Two.B.Three.C.Four.D.Six.请同学们看点拨训练第92页原文。D【点拨】根据原文第二段中句子I have four classes in the morning and two in the afternoon.可知答案。2.When does Wang Ping play sports?A.On Monday.B.On Thursday.C.On Wednesday.D.On Friday.A【点拨】根据原文第二段中句子On Monday afternoon,I have sports.可知答案。3.Wh

12、at does Wang Ping do on Tuesday and Thursday afternoon?A.She plays basketball.B.She draws some pictures.C.She practices English.D.She sings songs.B【点拨】根据原文第二段中句子On Tuesday and Thursday afternoon,I draw some pictures,because my favorite subject is art.可知答案。4.Whats Wang Pings favorite subject?A.Math.B

13、.Chinese.C.Art.D.Music.C【点拨】根据原文第二段中句子On Tuesday and Thursday afternoon,I draw some pictures,because my favorite subject is art.可知答案。5.What do they do in the English Corner?A.Speak English.B.Tell stories.C.Play games.D.Do their homework.A【点拨】根据原文第二段中句子On Wednesday and Friday afternoon,I go to the En

14、glish Corner(英语角)and talk with my classmates in English.可知答案。E1.How many people are there in Pauls family?A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.请同学们看点拨训练第92页原文。B【点拨】根据原文第一段中句子Im from England and I am in China with my parents and my sister now.可知答案。2.What is Pauls sisters favorite subject?A.English.B.Chinese.C

15、.Math.D.Science.D【点拨】根据原文第一段中句子Science is my sisters favorite.可知答案。3.What does Paul do on Fridays?A.He plays sports.B.He helps his sister with her math.C.He goes to the library.D.He goes shopping with his mother.C【点拨】根据原文第二段中句子 go to the library on Fridays.可知答案。4.What doesnt Paul do on Saturdays and

16、 Sundays?A.He doesnt play sports.B.He doesnt go to the cinema(电影院).C.He doesnt watch TV.D.He doesnt play on the computer.B【点拨】根据原文第二段中句子But on Saturdays and Sundays I can play sports,watch TV and play on the computer.可知答案。5.Which of the following is RIGHT?A.Paul isnt an English boy.B.Paul is busy on

17、 weekdays.C.Paul and his sister think math is interesting.D.Paul and his sister arent in the same school.B【点拨】根据原文第二段中句子But on Saturdays and Sundays I can play sports,watch TV and play on the computer.可知B项错误。F1.Where is Sophia now?A.In the UK.B.In the US.C.In China.D.In Japan.请同学们看点拨训练第92页原文。C【点拨】根据

18、原文第一段中句子Just like their mother,they are both in China now.可知答案。2.When does Sophia eat hot pot?A.On Monday and Saturday.B.On Friday and Sunday.C.On Monday and Friday.D.On Saturday and Sunday.D【点拨】根据原文第一段中句子Hot pot(火锅)is her favorite and she usually eats it on Saturday and Sunday.可知答案。3.What does the

19、writer(作者)think of Sophias classes?A.Interesting.B.Terrible.C.Difficult.D.Boring.A【点拨】根据原文第二段中句子All my classmates like her and her classes very much,because her classes are very interesting.可知答案。4.What can we know from the passage?A.Sophias daughter and son are in the same school.B.We have English f

20、rom Tuesday to Friday.C.I like Sophia but she isnt my favorite teacher.D.We cant ask Sophia for help because she is very busy.A【点拨】根据原文第一段中句子Sophia has a son named Jack and a daughter named Mary.They go to the same school.可知答案。5.Whats the best title of the passage?A.Sophias FamilyB.My Favorite Teach

21、erC.Sophia and ID.Sophia,an English StarB【点拨】根据原文开头句子I have many teachers now and I love them all,but I think I love my English teacher Sophia best.可知本文主要介绍英语老师。G1.How many people are there in the Brown family?A.Five.B.Six.C.Four.D.Three.请同学们看点拨训练第93页原文。A【点拨】根据原文第一段中句子Mr.and Mrs.Brown have three chi

22、ldren.可知答案。2.How old is Mr.Brown?A.Thirty.B.Forty.C.Fifty.D.Sixty.B【点拨】根据原文中句子Mr.Brown is forty years old,but he loves the funfair more than the children.可知答案。3.What does the underlined word“tired”mean in Chinese?A.兴奋的B.厌倦的C.吃惊的D.愉快的B【点拨】原句为:Mrs.Brown is quite tired of following(跟随)Mr.Brown around,a

23、nd she answers结合前文内容可知布朗太太跟随着布朗先生很累。4.Why does Mrs.Brown think Mr.Brown is worse than a small child?A.Because he asks much money from her.B.Because he is much older than a child.C.Because he doesnt give money to the children.D.Because he can go to play anything with his own(自己的)money.D【点拨】根据原文最后一段中句

24、子“Mary,hes worse(更糟糕的)than a small child,because he has money(钱)!”可知答案。5.From the passage,we CANNOT infer(推断)that_.A.Mrs.Brown doesnt want to go to the funfair at first(起初)B.Mr.Brown has a good time in the funfairC.Mrs.Brown doesnt have much moneyD.Mary is a daughter of Mr.and Mrs.BrownC【点拨】原文中没有提到布

25、朗先生一家有没有钱。H1.How many different grades are mentioned(被提到)in the passage?A.Six.B.Seven.C.Eight.D.Nine.请同学们看点拨训练第93页原文。B【点拨】根据原文中句子In Grade One and Two、In Grade Five and Six、In Grade Seven、In Grade Eight and Nine可知答案。2.Students in Grade One and Two like _ best.A.Chinese B.math C.English D.historyA【点拨】

26、根据原文第二段中句子In Grade One and Two,students favorite subject is always Chinese,可知答案。3.Some students in _ think Chinese can help them in their daily life.A.Grade Seven B.Grade EightC.Grade Nine D.Grade SixA【点拨】根据原文第四段中句子In Grade Seven,Some students like Chinese.They think its useful in their daily life.可

27、知答案。4.From the passage,we CANNOT know that _.A.some students in Grade Nine dont like mathB.some students in Grade Six are not very good at mathC.most students in Grade One dont think English is easyD.math is not interesting for some students in Grade SevenD【点拨】根据原文第四段中句子In Grade Seven,English is som

28、e students favorite subject.They say its fun and easy for them.Some students like Chinese.They think its useful in their daily life.可知没有提到D项内容。5.Whats the best title for the passage?A.Students Favorite SubjectsB.Students in Different GradesC.Different Subjects in Different SchoolsD.Different Subject

29、s in Different GradesA【点拨】根据原文第一段中句子In our school,all students have their favorite subjects.But students in different grades like different subjects.可知答案。(二)还原句子式阅读理解根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。A.She likes drawing.B.His name is Mike.C.His favorite subject is music.D.She is 12 years o

30、ld.E.They are good teachers.AThis is an English boy._1 He is 13 years old.He is in No.5 Middle School.He is in Class Two.BHe likes playing basketball.His telephone number is 965-2369._2A.She likes drawing.B.His name is Mike.C.His favorite subject is music.D.She is 12 years old.E.They are good teache

31、rs.CKate is an English girl._3 She is in No.5 Middle School,too.Her phone number is 397-8864._ 4 Mr.Wang is her Chinese teacher.And Miss Li is her English teacher._ 5A.She likes drawing.B.His name is Mike.C.His favorite subject is music.D.She is 12 years old.E.They are good teachers.DAEBMy name is B

32、ill.Im in No.6 Middle School._1 I can play them well.They are easy and interesting for me._ 2 I think its very difficult.I have three soccer balls,six ping-pong balls and two basketballs._ 3A.But I dont like baseball.B.We are in the same school.C.I love soccer,ping-pong and basketball.D.She thinks i

33、t is difficult for her.E.I play them with my classmates after class.CAEThis is my friend,Kate._4 But we are not classmates.She is crazy(疯狂的)about baseball.She has 16 baseballs,8 baseball bats and 5 baseball hats!A.But I dont like baseball.B.We are in the same school.C.I love soccer,ping-pong and bas

34、ketball.D.She thinks it is difficult for her.E.I play them with my classmates after class.BBut she cant play baseball._5 She only watches baseball games on TV after class.A.But I dont like baseball.B.We are in the same school.C.I love soccer,ping-pong and basketball.D.She thinks it is difficult for

35、her.E.I play them with my classmates after class.DC“Good morning.Welcome to Nice Market._1 First,we have great apples,oranges and bananas on the first floor(层)._2 They are fresh(新鲜的).A.Have a nice day!B.You can get a cup of drink for free(免费的)if you take all of the snacks!C.These fruits are all from

36、 China.D.There is a big sale in the market today.E.Next,we have nice snacks(零食)on the second floor.DCA.Have a nice day!B.You can get a cup of drink for free(免费的)if you take all of the snacks!C.These fruits are all from China.D.There is a big sale in the market today.E.Next,we have nice snacks(零食)on

37、the second floor.You will love them!_3 Three bags of cookies(饼干)are twenty dollars,a chocolate cake is fifteen dollars and an apple pie is six dollars._4 Third,please come to Gouter on the third floor for lunch.EBA.Have a nice day!B.You can get a cup of drink for free(免费的)if you take all of the snac

38、ks!C.These fruits are all from China.D.There is a big sale in the market today.E.Next,we have nice snacks(零食)on the second floor.From 11:30 a.m.to 2:30 p.m.,a plate of fried rice is five dollars and a glass of milk is only twodollars.Thank you for coming to Nice Market._5”ADMy name is John Walsh.Im

39、from Alberta._1 Its in Canada.I go to a middle school here.And Im a Grade 7 student._2 They are 11 to 12 years old.A.Their favorite sports are swimming and basketball.B.You can e-mail us at .C.Do you know where Alberta is?D.My classmates are very nice.E.After school,we often play sports together.CDT

40、hey all like sports._3 They also like art and music.As for me,I like basketball best._4 My classmates and I want to make friends with students from other countries(国家).A.Their favorite sports are swimming and basketball.B.You can e-mail us at .C.Do you know where Alberta is?D.My classmates are very

41、nice.E.After school,we often play sports together.AE_5 In your e-mail,please tell us your city,your age and your favorite things to do.We hope(希望)to get your e-mail soon!A.Their favorite sports are swimming and basketball.B.You can e-mail us at .C.Do you know where Alberta is?D.My classmates are ver

42、y nice.E.After school,we often play sports together.BEI am Gina.Today is Childrens Day.I dont need to go to school.I go to KFC to have breakfast with my parents and two brothers._1 I like chicken hamburgers very much.A.She buys a green sweater for me.B.We all love them very much.C.The food there is

43、very nice.D.We really have a good time.E.There are lots of stores on the street.CA.She buys a green sweater for me.B.We all love them very much.C.The food there is very nice.D.We really have a good time.E.There are lots of stores on the street.After breakfast,we take a walk on Green Street(街道)._2 I

44、like Mrs.Browns Clothes Store very much.It sells clothes at good prices.EA.She buys a green sweater for me.B.We all love them very much.C.The food there is very nice.D.We really have a good time.E.There are lots of stores on the street.At the store my mother buys some nice clothes for us._3 It is 35

45、 dollars.She buys two blue shirts for my brothers.AA.She buys a green sweater for me.B.We all love them very much.C.The food there is very nice.D.We really have a good time.E.There are lots of stores on the street.They are 60 dollars._4 After that,we go to the cinema(电影院)and watch an interesting movie._5 Its really a happy Childrens Day for me.BD

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1