ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:12 ,大小:120.02KB ,
资源ID:355908      下载积分:6 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-355908-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文((河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends Lesson 17 Save the Tigers作业课件 (新版)冀教版.ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

(河北专用)2023八年级英语下册 Unit 3 Animals Are Our Friends Lesson 17 Save the Tigers作业课件 (新版)冀教版.ppt

1、Lesson 17:Save the Tigers一、词汇运用(A)根据句意及首字母提示写出单词1.原创They showed great c while measuring the height of Qomolangma.2.原创How b firefighters are!They save peoples lives in the big fire.3.The r why he was late for school is unknown.4.原创We should keep a b between human beings and nature.5.Cancer k thousand

2、s of people every year.答案1.courage 句意:他们在测量珠穆朗玛峰高度期间表现出了极大的勇气。courage勇气,胆量,为不可数名词。2.brave 句意:消防员多么勇敢啊!他们在大火中拯救他人的生命。3.reason 句意:还不知道他上学迟到的原因。4.balance 句意:我们应该保持人类和自然界之间的平衡。5.kills 句意:每年数以千计的人死于癌症。根据主语Cancer以及时间状语every year可知,谓语动词应用第三人称单数形式。(B)用所给单词的适当形式填空6.The painting has a history of three(century

3、).7.2019湖北宜昌中考改编In China,the noodles on the birthday are a(symbol)of long life.8.Many kinds of animals(disappear)a long time ago.9.We must stop people from(cut)down trees.10.The number of students who drop out of school is(decrease)in this small village.答案6.centuries 句意:这幅画有三个世纪的历史了。由空前的three可知,应用可数

4、名词的复数形式。7.symbol 句意:在中国,生日当天的面条是长寿的象征。a symbol of 的象征。8.disappeared 句意:许多种动物很久以前就消失了。由a long time ago可知应用一般过去时。9.cutting 句意:我们必须阻止人们砍树。stop sb.from doing sth.意为阻止某人做某事。10.decreasing 句意:在这个小村庄里,辍学学生的数量在减少。分析句子可知,主语与decrease之间为主动关系,又由is可知,此处用现在进行时,故填decreasing。二、单项选择1.2020河北邯郸市育华中学阶段测试 The number of t

5、he students over 2 000 now in our school.A.wasB.are C.isD.be 答案1.C 短语the number of意为的数量,作主语时谓语动词用单数形式,结合句中的now可知用一般现在时。a number of与the number ofa number of 许多,相当于many,修饰可数名词复数,与复数名词连用作主语时谓语动词用复数形式,number前可用large、small等修饰。the number of 的数量,后跟可数名词复数,作主语时谓语动词用单数。知识总结2.2021辽宁抚顺中考 Our teacher often warns

6、 us its to leave much personal information on the Internet.A.InterestingB.excitingC.difficultD.dangerous3.I will do some housework this afternoon and take care of my sister.A.neitherB.eitherC.alsoD.as well答案2.Dinteresting 有趣的;exciting使人兴奋的;difficult困难的;dangerous危险的。根据leave much personal information

7、on the Internet可推知,空处表示危险的,故选D。3.D 句意:今天下午我将做些家务,也要照顾我的妹妹。【易混辨析】either,also与as welleither表示也,常用于否定句句末,可用逗号与前面的内容隔开。also常用于肯定句句中,置于行为动词之前,be动词之后。as well表示也,通常位于肯定句句末,不用逗号与前面的内容隔开。4.2020湖北黄冈中考Why do Chinese people like red?Because the color red is the of good luck in China.A.reason B.hope C.dream D.sy

8、mbol5.Chinese children have too much homework.They have a lot of pressure.Things have changed.The government has demanded that schools should homework.A.cut down onB.cut offC.cut outD.cut up答案4.D为什么中国人喜欢红色?因为红色在中国是好运的象征。reason表示原因;hope表示希望;dream表示梦想;symbol表示象征。故选D。5.A中国的孩子的作业太多了。他们压力很大。情况已经改变了。政府已经要

9、求学校减少作业了。cut down on 减少;cut off切掉,中断;cut out剪下;cut up切碎。一、根据汉语意思完成句子(每空一词)1.今晚气温将会下降到零下5。The temperature will-5 tonight.2.警察总是尽最大努力救助那些处于危险之中的人。The police always try their best to save those who are.3.假期一开始,我们就制订了一个旅游计划。We made a travel plan the holiday.4.人们正在尽最大努力保持野生动物数量的平衡。People are trying their

10、 best to the number of wild animals.5.除了学习之外,我们也应该多做一些锻炼。Besides study,we should do more exercise.答案1.drop to 2.in danger 3.at the beginning of4.keep;in balance 5.as well二、连词成句1.help,hope,to,the,they,there,animals.2.the,to,three,price,computers,thousand,dropped.3.at the top of,food chain,it,is,the?4

11、.are,pandas,in,of,danger,disappearing?答案1.They hope to help the animals there2.The computers price dropped to three thousand3.Is it at the top of the food chain4.Are pandas in danger of disappearing三、根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词2019河北保定期中改编Tigers are beautiful animals.In many stories,they are brave,

12、but they are in 1.(dangerous)nowadays.It is hard to believe that there 2.(be)only about one hundred South China tigers left on earth.Tigers dont have many 3.(baby)and baby tigers often die.Why is the situation so serious?What should we do to 4.(protect)the tigers?People need to think about these que

13、stions 5.(careful).South China tigers live 6.the forests.To make it 7.(easy)for the tigers to live,we should save 8.(they)home in the wild.We should work hard to stop people 9.(kill)tigers.10.we can do these things well,there will be more tigers on earth.答案1.danger2.are3.babies4.protect5.carefully6.

14、in7.easier8.their9.killing10.If 阅读理解 素养:文化意识 话题:人与自然 难度:中 建议用时:7分钟热点素材2021河北中考 Mary was in bed,feeling sleepy.She read the first few words of her book,The dodo(渡渡鸟)was a bird that couldnt fly.,and soon she fell fast asleep.Whoosh!The window flew wide open.Mary sat up,and through the window she saw a

15、 dodo,an unusual dodo,right there in her yard!I lived over four hundred years ago,the dodo said.But then terrible things happened.People cut down the forests,so we had nothing to eat.We all died.The dodo felt sad.Suddenly,a mammoth(猛犸)rushed in.It said,Ive been looking for you,Dodo!I lived thousands

16、 of years ago,but not now.It added,Scientists think the weather changed,changing the environment where we lived.We ate grass,but as the weather grew warmer,forests spread and there was less grass to eat.Seconds later,an elephant bird came.It said proudly,Im the heaviest bird thats ever lived.I weigh

17、 half a ton.But we lived on Earth over a thousand years ago.The animals all looked sad.Before they had time to say another word,a tiger came in.My friends,it said,showing its big teeth,I hear what you are talking about.We tigers are lucky.Now there are some special places for us animals who are in d

18、anger.We are safe and no one can hurt us there.Sounds great!thought Mary.Animals should have more of this kind of places!The window blew shut,and Mary woke up with a start.There was no one and nothing to see,except the book in her hand.1.Which of the animals lived thousands of years ago?A.Dodos.B.El

19、ephant birds.C.Tigers.D.Mammoths.2.Why are tigers lucky?A.They have big teeth.B.They live in safe places.C.The environment changed.D.The weather grew warmer.3.Which question could best help us find out the writers purpose?A.Did the writer want us to have fun?B.Did the writer want us to raise animals

20、?C.Did the writer want us to protect dodos?D.Did the writer want us to learn something?答案【解题导语】本文讲述的是Mary的梦境。Mary梦见了一些从地球上已经灭绝的动物,并听它们谈论了自己的故事。1.D 细节理解题。根据第四段中的Suddenly,a mammoth(猛犸)rushed in.I lived thousands of years ago可知,猛犸生活在数千年前,故选D。2.B 细节理解题。根据第六段中的We tigers are lucky.Now there are some special places for us animals who are in danger.We are safe and no one can hurt us there可知,老虎很幸运是因为它们现在生活在安全的地方,故选B。3.D 推理判断题。通读全文,尤其是第六段的最后两句及第七段中的Animals should have more of this kind of places可知,文章讲述Mary的梦境主要是为了让人们了解一些事实并呼吁人们保护动物,故D项符合题意。

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1