收藏 分享(赏)

广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:351394 上传时间:2025-11-28 格式:DOC 页数:8 大小:53.50KB
下载 相关 举报
广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、广西钟山县2017高考英语综合阅理一轮编选及参考答案完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Even though it was only October, my students were already whispering about Christmas plans. With each passing day everyone became more anxious, waiting for the final school bell. Upon its 1 everyone would run for their coats and g

2、o home, everyone except DavidDavid was a small boy in ragged clothes. I had often wondered what kind of home life David had, and what kind of mother could send her son to school dressed so 2 for the cold winter months, without a coat, boots, or gloves. But something made David 3. I can still remembe

3、r he was always 4 a smile and willing to help. He always stayed after school to straighten chairs and mop the floor. We never talked much. He 5 just simply smile and ask what else he could do, then thank me for letting him stay and slowly head for homeWeeks passed and the 6 over the coming Christmas

4、 grew into restlessness until the last day of school before the holiday break. I smiled in 7 as the last of them hurried out of the door. Turning around I saw David quietly standing by my desk.“I have something for you.” he said and 8 from behind his back a small box. 9 it to me, he said anxiously,

5、“Open it.” I took the box from him, thanked him and slowly unwrapped it. I lifted the lid and to my surprise saw nothing. I looked at Davids smiling face and back into the box and said, “The box is nice, David, but its 10 .”“Oh no it isnt” said David. “Its full of love. My mum told me before she die

6、d that love was something you couldnt see or touch unless you know its there.”Tears filled my eyes 11I looked at the proud dirty face that I had rarely given attention to. After that Christmas, David and I became good friends and I never forgot the meaning 12 the little empty box set on my desk.1. A

7、. warning B. ringing C. calling D. yelling 2. A. modestly B. naturally C. inaccurately D. inappropriately3. A. popular B. upset C. special D. funny4. A. expressing B. delivering C. wearing D. sharing 5. A. would B. should C. might D. could6. A. argument B. excitement C. movement D. judgment7. A. rel

8、ief B. return C. vain D. control 8. A. searched B. found C. raised D. pulled 9. A. Holding B. Handing C. Sending D. Leaving10. A. cheap B. empty C. useless D. improper 11. A. as B. until C. because D. though12. A. from B. behind C. over D. towards 【参考答案】参考答案 1-5BDCCA 6-10 BADBB 11-12 AB阅读理解。Getting

9、rid of dirt, in the opinion of most people, is a good thing. However, there is nothing fixed about attitudes to dirt.In the early 16th century, people thought that dirt on the skin was a means to block out disease, as medical opinion had it that washing off dirt with hot water could open up the skin

10、 and let ills in. A particular danger was thought to lie in public baths. By 1538, the French king had closed the bath houses in his kingdom. So did the king of England in 1546. Thus began a long time when the rich and the poor in Europe lived with dirt in a friendly way. Henry IV, King of France, w

11、as famously dirty. Upon learning that a nobleman had taken a bath, the king ordered that, to avoid the attack of disease, the nobleman should not go out.Though the belief in the merit of dirt was long-lived, dirt has no longer been regarded as a nice neighbor ever since the 18th century. Scientifica

12、lly speaking, cleaning away dirt is good to health. Clean water supply and hand washing are practical means of preventing disease. Yet, it seems that standards of cleanliness have moved beyond science since World War . Advertisements repeatedly sell the idea: clothes need to be whiter than white, cl

13、oths ever softer, surfaces to shine. Has the hate for dirt, however, gone too far?Attitudes to dirt still differ hugely nowadays. Many first-time parents nervously try to warn their children off touching dirt, which might be responsible for the spread of disease.On the contrary, Mary Ruebush, an Ame

14、rican immunologist(免疫学家),encourages children to play in the dirt to build up a strong immune system. And the latter position is gaining some ground.1. The kings of France and England in the 16th century closed bath houses because .A. they lived healthily in a dirty environment.B. they thought bath h

15、ouses were too dirty to stay in C. they believed disease could be spread in public bathsD. they considered bathing as the cause of skin disease2.Which of the following best describes Henry IVs attitude to bathing?A. Afraid. B. Curious. C. Approving. D. Uninterested.3. How does the passage mainly dev

16、elop?A. By providing examples. B. By making comparisons.C. By following the order of time. D. By following the order of importance.4. What is the authors purpose in writing the passage?A. To stress the role of dirt.B. To introduce the history of dirt.C. To call attention to the danger of dirt.D. To

17、present the change of views on dirt.【参考答案】14、CA CD阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。 【2014模拟冲刺试题】 Computer games have been criticised for quite some time over a whole range of issues. Some people say they are overly violent and encourage violent behaviour particularly in children. Others say that t

18、hey make children unsociable and are bad for their eyes. Some have even attributed falling standards of literacy and a lack of interest in reading on them. Now, however, it seems that computer games have also become a feminist(女权主义者) issue. Game manufacturers have, for some time, been looking to inc

19、rease the number of female game players. The vast majority of computer games still sell to a mainly male market. Perhaps this is because the violent nature of many of the games appeals more to males or perhaps because many of the main characters in the games are male. Manufacturers attempts to produ

20、ce more female characters increase their share of the female gaming market which has met with serious criticism from many womens groups. While heroines(女英雄) such as Lara Croft of the Tomb Raider game are seen as providing positive role models of strong women, many believe that the characters unreali

21、stic Barbies are subconsciously setting unattainable standards in the minds of young women. Perhaps a stronger criticism is that although many games now include female characters, their role is often secondary and they support the main, male, action characters within the games. Of course the nature

22、of many of the games remains violent and destructive and this in itself could well continue to put off female gamers. There are now, however, a number of web sites springing up on the World Wide Web to help women deal with this issue. Sites such as Game Girlz, Women Gamers and Game Gal offer game re

23、views, articles, discussion forums and even employment opportunities for women interested in becoming part of the rapidly expanding games industry. The games are reviewed by women from a very female perspective. Some rate the games from one to ten across a range of criteria which include the appeara

24、nce of the female characters, the degree of intelligence attributed to them in the game and even the marketing attitude adopted by the company. The sites are obviously looking for games that move away from the very male dominated and violent nature of the majority of computer games. Many of them rev

25、iew games that are more constructive and developmental. Although the common fantasy themes of knights(骑士), witches and goblins(妖精) still exist within these games, the aims are often very different. Instead of destroying opposing armies,the aim of the game can be to make peace with them. With this in

26、creased degree of awareness and involvement from women in the games industry many positive changes could be made that could encourage more women and young girls to become enthusiastic about technology. Perhaps we may even find more male gamers moving away from the traditional violent and destructive

27、 games towards the more positive values promoted by these more feminine role models, after all Tomb Raider is still one of the most popular computer games on the market, but perhaps thats too much to ask.41. What is paragraph 1 mainly about ? A. The violence in computer games. B. Common criticisms o

28、f computer games. C. Childrens feeling in computer games. D. The computer issues.42. Manufacturers want to produce more female characters in order to _. A. increase sales in the male market B. help women learn how to play computer games C. encourage more women to buy computer games D. increase the n

29、umber of male game players43. From the passage we know that Tomb Raider is _. A. a film which provides positive role models of strong women B. a site which helps women to deal with many issues C. a female role which is secondary in many games D. a computer game which is very popular on the market44.

30、 The underlined phrase“spring up” in the fourth paragraph is closest in meaning to _. A. grow rapidly B. disappear rapidly C. begin slowly D. appear slowly45.Which would be the best title for the passage ? A. Girls Games B. Computer Games C. Childrens Games D. Games Industry41.B 第一段作者主要讲述了对电脑游戏的总的批评

31、。42. C 根据第二段中“ increase their share of the female gaming market”可知答案为C。43.D 根据最后一段可知正确答案为D。44.A根据下文的 rapidly expanding games industry,可见此处的意思是“快速成长”。45.A 作者在全文中始终贯穿了一个主题 female games, 讲述了制造商们想通过设计等途径来鼓励女性购买电脑游戏,也讲述了女性在电脑游戏中的影响等等。故选A。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。【2014模拟冲刺试题】It can be as simple

32、or as complex as you want. Anybody who enjoys the cinema knows that when the final credits roll they include everyone who has contributed Director, Performers, Best Boy, Make Up, etc.It usually takes over a hundred people working a year to make a feature film, ten people to produce a pop promo (流行电视

33、节目预告片) and around twenty to film a documentary. The reason so many people are involved is because films need to be made quickly and on budget.Many famous directors started by making films completely on their own Orson Welles, George Lucas, Robert Rodrigues. You may not have the special effects and b

34、ig budgets of Hollywood but you do have time on your side. Use it to experiment and make a few mistakes. Its the way to learn. And thats where the fun begins. Go on; make a film.Now, lets talk about how to prepare for the shoot (拍摄).If youre making the film with other people, organize your cast and

35、crew effectively. Make sure everybody knows their role and what day and time theyre needed. Give people specific jobs so they can become experts in their field. For example, a sound recordist listens to the sound through headphones as its being recorded, and holds an extra microphone if needed.A cam

36、era operator frames the picture, sets focus, checks the light and records the action.The editor “cuts” the picture together after its shot. A producer is the contact point for the film. He or she makes sure crew and cast are there on time, talks to the press and organizes the budget. A director has

37、to make sure their vision is communicated. To do this everyone needs to be clear about what the director expects from each scene and each shot.You may also need a make-up-artist, a choreographer, a driver, etc. However, you can quite easily make your first film on your own. Make a schedule that says

38、 which shots are to be taken where and when (this is called a shooting schedule) and when youve completed a take, cross it off the list. Remember that you may want to shoot “out of sequence”, e.g. shoot the last scene first, and the first last. Similarly if the film begins and ends by a tree in the

39、park, it may make sense to film both scenes while youre there.Continuity is particularly important in drama. Take a Polaroid camera and take photos to capture details. You may need to come back to a scene days later. When you decide your locations, consider whether you need permission to use the spa

40、ce, how noisy it will be and what the light will be like at the time of day you will need to use it. Is there power available? Are you likely to be interrupted?If youre making animation (动画片) or any computer generated stuff, have a space that you can control. You may need extra lights and you may ne

41、ed to leave work in progress. Make sure people living with you are aware whats happening. Animation needs a lot of undisturbed concentration and patience. Keep at it and itll pay off. Aardmann and Disney both started off at home experimenting with clay (黏土), pens and a camera.46. A director knows th

42、e purpose of each step of the work, but_ .A. he neednt tell others about thatB. other members just follow his ordersC. he must have it known and well understood by othersD. others may have their own ideas and special ways of working47. To shoot a film, a shooting schedule must be fixed first _.A. bu

43、t it may be crossed off if unnecessary B. but you neednt work exactly on itC. and each step must be carried out by it D. and no one can change it once settled48. It can be inferred from the next-to-last paragraph that _.A. you need to ask others advice when deciding locationsB. it is easy to find a

44、proper location to shoot a filmC. once you find a good place to film you must check it laterD. unexpected things may happen while you are shooting in a place49. What is the last paragraph mainly about?A. Preparations for making animation. B. The importance of familys support.C. The equipment of maki

45、ng animation. D. Successful stories of Aardmann and Disney.46. C 事实细节题 根据A director has to . 可知,导演要清楚拍摄的每个步骤,而且要让每个工作人员都了解其目的和所要达到的效果。47. B 事实细节题 根据倒数第三段可知,拍摄时间表要事先制定,但随着场景的需要在顺序上可灵活调整。48. D 推理判断题 倒数第二段提到,拍外景要考虑外景地是否被允许使用,要考虑外景地的环境,包括噪音、光线、电力供应等,由此推测如果考虑不周,有可能会发生意想不到的事情。49. A 段落大意题 最后一段谈到拍摄动画片时,需要准备

46、一个空地、额外的灯光、安排工作进度、得到身边的人的理解与支持等等,这些都是关于如何做拍摄动画片的准备工作。【解析与观点二】46. D根据第二段可知作者那时已经没什么钱了,故只能租一间偏远点的房子,因为便宜。47. B 根据第一段可知作者想通过工作来排除和忘却孤独无助的局面。48.D 根据Its not so much about what I can get for myself; its about how we can all get by together.可知正确答案为D。49. A 根据倒数第三段 Up on the mountain, my most valuable possessions were my relationships with my neighbors.可知作者和邻居的关系相当融洽。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1