1、第一部分 阅读理解(每空3分,共60分) AMonthly Talks at London Canal MuseumOur monthly talks start at 19:30 on the first Thursday of each month except August. Admission is at normal charges and you dont need to book. They end around 21:00.November 7thThe Canal Pioneers, by Chris Lewis. James Brindley is recognized a
2、s one of the leading early canal engineers. He was also a major player in training others in the art of nanal planning and building. Chris Lewis will explain how Brindley made such a positive contribution to the education of that group of early “civil enginerrs”.December 5thIce for the Metropolis, b
3、y Malcolm Tucker. Well before the arrival of freezers, there was a demand for ice for food preservation and catering, Malcolm will explain the history of importing natural ice and the technology of building ice wells, and how Londons ice trade grew.111February 6thAn Update on the Cotsword Canals, by
4、 Liz Pa yne. The Smoudwater Canal is moving towards reopenling. The Thames and Severn Canal will take a little longer. We will have a report on the present state of play.March 6thEyots and Aits- Thames Islands, by Miranda Vickers. The Thames had many islands. Miranda has undertaken a review of all o
5、f them. She will tell us about those of greatest interest.1.When is the talk on James Brindley?A. February 6th.B. March 6th.C. November 7th.D. December 5th.2. What is the topic of the talk i n February?A. The Canal Pioneers.B. Ice for the MetropolisC. Eyots and Aits- Thames IslandsD. An Update on th
6、e Cotsword Canals3.Who will give the talk on the islands in the Thames.A. Miranda VickersB. M alcolm TuckerC. Chris LewisD. Liz Payne【答案】1.C2.D3.A【解析】试题分析:本文是一篇讲述历史文化的文章,主要讲述了每个月在伦敦云和博物馆的谈话的介绍。11.C细节理解题。根据文章第二段第二句James Brindley is recognized as one of the leading early canal engineers.所对应的日期November
7、 7th.。故选C。2.D细节理解题。根据文章第四段February 6th中的第一句An Update on the Cotsword Canals, by Liz Payne. The Stroudwater Canal is moving towards reopening.可以得出答案。故选D。3.A细节理解题。根据文章第五段第一句Eyots and Aits- Thames Islands, by Miranda Vickers.可以知道做报告的人是Mirands Vickets。故选A。考点:考查历史文化类的短文阅读。BThe freezing Northeast hasnt be
8、en a terribly fun place to spend time this winter, so when the chance came for a weekend to Sarasota, Florida, my bags were packed before you could say “sunshine”. I left for the land of warmth and vitamin C(维生素C), thinking of beaches and orange trees. When we touched down to blue skies and warm air
9、, I sent up a small prayer of gratefulness. Swimming pools, wine tasting, and pink sunsets(at normal evening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best part- particularly to my taste, dulled by months of cold- weather root vegetables- was a 7 a.m. adventure to the Sarasota farme
10、rs market that proved to be more than worth the early wake-up call. The market, which was founded in 1979, sets up its tents every Saturday from 7:00 am to 1 p.m, rain or shine, along North Lemon and State streets. Baskets of perfect red strawberries, the red-painted sides of the Java Dawg coffee tr
11、uck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes.Disappointed by many a broken, vine-ripened(蔓上成熟的) promise, Ive refused to buy winter tomatoes for years. No matter how attractive they look in the store, once I get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.
12、 But I homed in, with uncertainty, on one particular table at the Browns Grove Farms stand, full of fresh and soft tomatoes the size of my fist. These were the real deal- and at that moment, I realized that the best part of Sarasota in winter was going to be eating things that back home in New York
13、I wouldnt be experiencing again for months. Delighted as I was by the tomatoes in sight, my happiness deepened when I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty, a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton, where- luckily for me- I was planning to have dinner th
14、at very night. Without even seeing the menu, I knew Id be ordering every tomato on it.4. What did the author think of her winter life in New York? A. Exciting. B. Boring. C. Relaxing. D. Annoying.5. What made the authors getting up late early worthwhile? A. Having a swim. B. Breathing in fresh air.
15、C. Walking in the morning sun. D. Visiting a local farmers market.6. What can we learn about tomatoes sold in New York in winter? A. They are soft. B. They look nice. C. They taste great. D. They are juicy.7. What was the author going to that evening? A. Go to a farm. B. Check into a hotel. C. Eat i
16、n a restaurant. D. Buy fresh vegatables.【答案】4.B5.D6.B7.C【解析】试题分析:本文是一篇故事类的文章,因为纽约的冬天很让人厌烦,所以我去了佛罗里达旅游。讲述了“我”到佛罗里达州萨拉索塔的一次旅游的经历。14.B推理判断题。根据文章第一段第一句The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter,可以推测出作者在纽约冬天的生活是令人厌烦的。故选B。5.D细节理解题。根据文章第一段最后一句dulled by months of cold-
17、weather root vegetables- was a 7 a.m. adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wake-up call.可知作者早上7点到农产品市场是有意义的。可知选D。6.B推理判断题。根据文章第三段第二句No matter how attractive they look in the store, once I get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.可知,纽约的
18、西红柿在商店里看起来是很吸引人的。可知选B。7.C。推理判断题。根据文章最后一段尤其倒数第一二句可知,作者晚上计划在餐馆吃饭,并且点西红柿。故选C。考点:考查故事类短文阅读。CSalvador Dali (1904-1989) was one of the most popular of modern artists. The Pompidou Centre in Paris is showing its respect and admiration for the artist and his powerful personality with an exhibition bringing
19、together over 200 paintings, sculptures, drawings and more. Among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly The Persistence of Memory. There is also LEnigme sans Fin from 1938, works on paper, objects, and projects for stage and screen and select
20、ed parts from television programmes reflecting the artists showman qualities.The visitor will enter the World of Dali through an egg and is met with the beginning, the world of birth. The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain.The exhibition shows ho
21、w Dali draws the viewer between two infinities (无限). “From the infinity small to the infinity large, contraction and expansion coming in and out of focus: amazing Flemish accuracy and the showy Baroque of old painting that he used in his museum-theatre in Figueras,” explains the Pompidou Centre.The
22、fine selection of the major works was done in close collaboration (合作)with the Museo Nacional Reina Sofia in Madrid, Spain, and with contributions from other institutions like the Salvador Dali Museum in St. Petersburg.8. Which of the following best describe Dali according to Paragraph 1? A. Optimis
23、tic. B. Productive C. Generous. D. Traditional.9. What is Dalis The Persistence of Memory considered to be? A. One of his masterworks. B. A successful screen adaptation. C. An artistic creation for the stage. D. One of the beat TV programmes.10. How are the exhibits arranged at the Wo rld of Dali? A
24、. By popularity. B. By importance. C. By size and shape. D. By time and subject.11. What does the word “contributions” in the last paragraph refer to? A. Artworks. B. Projects. C. Donations. D. Documents.【答案】8.B9.A10.D11.A【解析】试题分析:萨尔瓦多达利是最受欢迎的现代艺术家之一,巴黎的蓬皮杜艺术中心展示了他200多幅油画,雕塑和绘画等作品。展览是按时间和主题展示,展品融合了多
25、种风格,显示了国家非凡的技能。8.B推理判断题。根据文中with an exhibition bringing together over 200 paintings, sculptures, drawings and more,可知达利的作品非常多是一位多产的艺术家,故选B。9.A细节理解题。根据文中Among the works and masterworks on exhibition the visitor will find the best pieces, most importantly The Persistence of Memory,可知The Persistence of
26、 Memory是达利的杰作之一,故选A。10.D细节理解题。根据文中,The exhibition follows a path of time and subject with the visitor exiting through the brain,可知展览室按照时间和主体来安排的,故选D。11.A词义猜测题。根据划线词的前后句的同位关系进行猜测可知,主要作品来自于和马德里一博物馆的亲密合作以及像来自于圣彼得堡的博物馆之类的其他机构,故选A。考点:考查人物传记类短文阅读。DConflict is on the menu tonight at the caf La Chope. This
27、evening, as on every Thursday night, psychologist Maud Lehanne is leading two of Frances favorite pastimes, coffee drinking and the “talking cure”. Here they are learning to get in touch with their true feelings. It isnt always easy. They customers-some thirty Parisians who pay just under $2 (plus d
28、rinks) per session-care quick to intellectualize (高谈阔论),slow to open up and connect. “You are forbidden to say one feels, or people think,”Lehane told them. “Say I think, Think me.”A caf society where no intellectualizing is allowed? It couldnt seem more un-French. But Lehannes psychology caf is abo
29、ut more than knowing oneself: Its trying to help the citys troubled neighborhood cafes. Over the years, Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestyle-longer working hours, a fast food boom and a younger generations desire to spend more time at home. Dozens of new theme cafes a
30、ppear to change the situation. Cafes focused around psychology, history, and engineering are catching on, filling tables well into the evening. The citys “psychology cafes”,which offer great comfort,are among the most popular places.Middle-aged homemakers,retirees,and the unemployed come to such caf
31、es to talk about love,anger,and dreams with a psychologist.And they come to Lehannes group just to learn to say what they feel.“Theres a strong need in Paris for communication,”says Maurice Frisch,a cafe La Chope regular who works as a religious instructor in a nearby church.“People have few real fr
32、iends.And they need to open up.”Lehanne says shed like to see psychology cafes all over France.“If people had normal lives,these cafes wouldnt exist,”she says.“If life werent a battle,people wouldnt need a special place just to speak.”But then,it wouldnt be France.12.What are people encouraged to do
33、 at the cafe La Chope? A. Learn a new subject B. Keep in touch with friends. C. Show off their knowledge. D. Express their true feelings.13. How are cafes affected by French lifestyle changes? A. They are less frequently visited. B. They stay open for longer hours. C. They have bigger night crowds.
34、D. They start to serve fast food.14. What are theme cafes expected to do? A. Create more jobs. B. Supply better drinks. C. Save the cafe business. D. Serve the neighborhood.15. Why are psychology cafes becoming popular in Paris? A. They bring people true friendship. B. They give people spiritual sup
35、port. C. They help people realize their dreams. D. They offer a platform for business links.【答案】12.D13.A14.C15.B【解析】考点:考查社会类短文阅读。Building Trust in a Relationship AgainTrust is a learned behavior that we gain from past experiences, 16 . Trust is a risk. But you cant be successful when theres a lack o
36、f trust in a relationship that results from an action where the wrongdoer takes no responsibility to fix the mistake.Unfortunately, weve all been victims of betrayal. W hether weve been suffer from, lied to , misled, or cheated on, there are different levels of losing trust. Sometimes people simply
37、cant trust anymore, 17 . Its understandable, but if youre willing to build trust in a relationship again, we have some steps you can take to get you there.18 Having confidence in yourself will help you make better choices because you can see what the best outcome would be for your well-being.19 If y
38、ouve been betrayed, you are the victim of your circumstance. But theres a difference between being a victim and living with a “victim mentality”. At some point in all of our lives, well have our trust tested or violated.You didnt lose “everything”. Once trust is lost, what is left? Instead of lookin
39、g at the situation from this hopeless angle, look at everything you still have and be thankful for all of the good in your life. 20 instead, its a healthy way to work through the experience to allow room for positive growth and forgiveness. A.Learn to really trust yourself. B.It is putting confidenc
40、e in someone. C.Stop regarding yourself as the victim. D.Remember that you can expect the best in return. E.Theyve been too badly hurt and they cant bear to let it happen again. F.This knowledge carries over in their attitude toward their future relationships. G.Seeing the positive side of things do
41、esnt mean youre ignoring what happened.【答案】16.D17.E11118.A19.C20.G【解析】试题分析:文章主要讲述了一旦失去了信任,如何再次建立信任。116.D考查上下文联系。根据后句Trust is a risk.(信任是一种冒险)可知信任是不可以期望得到最好的回报。故选D。17.E考查上下文联系。根据前句Sometimes people simply cant trust anymore.可知他们受到严重的伤害且不能忍受再次发生。故选E。18.A考查上下文联系。根据后句可知此段主要讲述要学会信任自己。故选A。19.C考查上下文联系。根据后面可
42、知此段主要讲述不要认为自己是受害者。故选C。20.G考查上下文联系。根据前一句和后一句可知既要看到事情的积极面,也不要忽视所发生的事情。故选G。考点:考查上下文匹配能力。第二部分 完形填空(每空 2分,共40分)My kids and I were heading into the supermarket over the weekend . On the way ,we spotted a man holding a piece of paper that said, “ _1_ my job. Family to Feed.”At this store, a _2_ like this i
43、s not normal. My 10-year-old noticed him and make a _3_ on how bad it must be to have to stand _4_ in the cold wind.In the store, I asked each of my kids to _5_ something they thought our “friend” there would _6_. They got apples, a sandwich and a bottle of juice. Then my 17-year-old suggested givin
44、g him a _7_. I thought about it. We were _8_ on cash ourselves, but well, sometimes _9_ from our need instead of our abundance is _10_ what we need to do! All the kids _11_ something they could do away with for the week.When we handed him the bag of _12_, he lit up and thanked us with _13_ eyes. Whe
45、n I handed him the gift card, saying he could use it for _14_his family might need, he burst into tears.This has been a wonderful _15_ for our family. For days the kids have been looking for others we can _16_! Things would have played out so _17_ if I had simply said, “No, we really dont have _18_
46、to give more.” Stepping out not only helped a brother in _19_, it also gave my kids the _20_ taste of helping others. It ll go a long way with them. 1.A. Lost B. ChangedC. QuitD. Finished 2.A condition B. placeC. sightD. show 3.A. suggestionB. commentC. decisionD. call 4.A. outside B. proudlyC. by D
47、. angrily 5.A. draw B. say C. arrange D. pick 6.A. order B. supplyC. appreciateD. discover 7.A. dollar B. job C. hot mealD.gift card 8.A. easy B. lowC. softD. loose 9.A. givingB. savingC. spendingD. begging 10.A. yet B. evenC. stillD. just 11.A. declared B. sharedC. ignoredD. expected 12.A . toys B.
48、 medicineC. foodD. clothes 13.A. sleepy B. wateryC. curiousD. sharp 14.A. whoever B. whatever C. whicheverD. whenever 15.A. experience B. example C. messageD. adventure 16.A. rely on B. respectC. learn fromD. help 17. A. suddenly B. vividlyC. differently D. perfectly 18.A. time B. powerC. patienceD.
49、 money 19.A. fear B. loveC. needD. memory 20.A. strong B. sweetC. strangeD. simple【答案】1.A2.C3.B4.A5.D6.C7.D8.B9.A10.D11.A12.C13.B14.B15.A16.D17.C18.D20.B19.C【解析】试题分析:本文是一篇记叙文。介绍了作者和孩子们帮助了一位陌生男子,他非常感激,而且作者和孩子们也从帮助别人的过程中体验到了快乐。11.A考查语篇理解中的“措辞界定”和“常识推断”。A. Lost丧失,丢失;B. Changed改变,变化,交换;C. Quit离开,放弃,停止;D
50、. Finished完成,结束。解答此题的关键在于空后的“Family to Feed”,这是题眼,结合选项可知,那位男子当时失去了工作。故选A。2.C考查语篇理解中的“综合照应”。A condition条件,情况,环境;B. place地方,地点;C. sight视力,景象,眼界;D. show显示,演出,上演。空后的not normal是答题的关键,结合上下文和选项可知,作者认为这种景象是不正常的。由此结合语境可知,sight符合文意。故答案选C。3.B考查语篇理解中的“下文照应”。A. suggestion建议,示意,暗示;B. comment意见。评述,评论C. decision决定,
51、决心;D. call喊叫,呼喊。根据空后内容可知,作者的孩子发表了自己的评论。comment常与介词on构成短语,即comment on意为“对评论”,与语境相符。故正确答案为B。4.A考查语篇理解中的“综合照应”。A. outside在外面,向外面,在室外;B. proudly自豪地;C. by通过;D. angrily生气地。空前的stand是关键词,结合空格处前后的内容可知,作者的孩子认为那个人当时在凛冽的寒风中站在外边糟透了。在四个选项中,outside意为“在外面,向外面,在室外”,恰好与上下文语境相一致。故答案选A。5.D考查语篇理解中的“下文照应”。A. draw画画;B. sa
52、y说;C. arrange安排;D. pick挑选,采摘,选择。根据空后内容可知,作者叫每个孩子选择那位男子需要的东西。pick作为动词,意为“挑选,采摘,选择”,与上下文内容相符,故答案选D。6.C考查语篇理解中的“措辞界定”和“常识推断”。A. order命令,整理,定购;B. supply供给,提供,补充;C. appreciate欣赏,感激,领会D. discover发现,发觉,看出,找出。对于作者孩子们所选的东西,陌生人非常需要,当然会很感激。由此结合语境可知,appreciate词义符合文意,为正确答案,故选C。7.D考查语篇理解中的“下文照应”。A. dollar美元;B. jo
53、b工作;C. hot meal热餐;D.gift card礼物卡片。第54空前的t11he gift card是准确答题的关键, 由此可知,此处指的是作者的孩子建议给他一张礼物卡。在四个选项中gift card符合题意,故答案选D。8.B考查语篇理解中的“逻辑推断”。A. easy简单的;B. low低的,慢的;C. soft柔软的;D. loose松的。空后的转折连词but是关键词,答题的题眼,由此结合空格处前后的内容可知,作者认为他们这样做在现金方面花费很低。在四个选项中,形容词low与上下文语境相符,为正确答案。故答案选B。9.A考查语篇理解中的“上文照应”。A. giving给;B.
54、saving拯救,节约;C. spending花费;D. begging乞求。根据上文第47空前的关键词giving及空格处前后的内容可知,给予别人帮助有时也是我们自己的需要。在四个选项中,giving与文意相符,为正确答案。故选A。10.D考查语篇理解中的“综合照应”。A. yet至今;B. even甚至;C. still仍然;D. just仅仅。根据空格处前后的内容可知,作者认为那恰好是他们需要做的事情。在四个选项中,just作为副词意为“正好,恰好, 高考完形填空翻译解析My kids and I were heading into the supermarket仅仅,只是,刚刚”,能够
55、与上下文语境相衔接,为正确答案。故答案选D。11.A考查语篇理解中的“下文照应”。A. declared宣布,声明,断言,宣称;B. shared分享,分担,分配;C. ignored忽视,无视,不顾,不理;D. expected期望,指望,预期,预料。空后的something是关键词,由此结合上下文语境可知,作者的几个孩子都说了一下他们那一周能够做的事情。结合语境可知,declared与文意相符,为正确答案。故选A。12.C考查语篇理解中的“上文照应”。A . toys玩具;B. medicine药;C. food食物;D. clothes衣服。上文第46空之后提到,他们购买了苹果、三明治和
56、果汁,由此结合空格处前后的内容可知,他们递给那位男子的是一大包食品,因此food词义与语境相符,为正确答案,故选C。13.B考查语篇理解中的“下文照应”。A. sleepy瞌睡的,困倦的,想睡觉的;B. watery多水的,湿润的,湿的,有雨意的;C. curious好奇的,有求知欲的,爱挑剔的;D. sharp急剧的,锋利的,强烈的,敏捷的。第54空之后提到,那位男子感动得热泪盈眶,由此结合选项可知,此处指的是他的眼睛湿润了。由此结合语境可知,watery符合文意。故答案选B。14.B考查语篇理解中的“措辞界定”和“常识推断”。A. whoever无论谁;B. whatever 无论什么;C
57、. whichever无论哪一个;D. whenever无论什么时候。分析空格处所在的句子结构可知,for之后跟的是宾语从句,空格处在从句中作动词need的宾语,由此可排除D项;空格处并非指人,而是指的是其体内容,因此应用连接代词whatever。引导宾语从句。故答案选B。15.A考查语篇理解中的“措辞界定”和“常识推断”。A. experience经验,经历,体验;B. example例子,榜样;C. message消息,信息;D. adventure冒险,冒险经历,冒险活动。空前的形容词wonderful是答题的关键词,由此结合选项可知,对作者一家来说,这是一次非常好的经历。结合语境可知,
58、experience与文意相符,为正确答案。故选A。16.D考查语篇理解中的“综合照应”。A. rely on依靠,依赖;B. respect尊敬,尊重,遵守;C. learn from向学习;D. help帮助,救助,资助,援助,促进。根据空格处之前的内容,并联系上下文内容可知,作者的几个孩子一直在寻找他们能够帮助的人。由此结合文意可知,help的词义符合语境。故答案选D。17.C考查语篇理解中的“下文照应”。A. suddenly突然地,忽然;B. vividly生动地,强烈地;C. differently不同地,差异;D. perfectly完美地,完全地,无瑕疵地。空后的if是答题的关
59、键词,由此结合空格处前后的内容可知,此处指的是情况会迥然不同。由此可知,differently的词义与上下文语境相符。故答案选C。18.D考查语篇理解中的“上文照应”。A. time时间,时代,次数;B. power功率,力量,能力,政权;C. patience耐性,耐心,忍耐;D. money钱,货币。空前的dont have是关键词,结合空格处之后的内容和选项可知,“我们”真的没有很多钱对别人进行更多的帮助。结合语境可知,money与文意相符。故答案选D。19.C考查语篇理解中的“综合照应”。A. fear害怕,恐惧,敬畏,担心;B. love恋爱,酷爱,爱情;C. need需要,要求;D
60、. memory记忆,记忆力。根据空格处前后的内容可知,他们这样做不仅仅是帮助处于困境的人。空前的介词in是答题的突破口,need可与其构成短语,表示“需要,在困难时”,与文意相符。故答案选C。20.B考查语篇理解中的“下文照应”。A. strong坚强的,强壮的,牢固的;B. sweet甜的,悦耳的,芳香的;C. strange奇怪的,陌生的;D. simple简单的,单纯的,简朴的。空后的名词taste是关键词,结合选项和语境可知,帮助别人会使作者的几个孩子体会到甜蜜之感。由此可知,sweet符合文意。故答案选B。考点:考查记叙文类短文阅读。第三部分 语法填空(每空1.5分,共15分)【答
61、案】1.arrived2.before3.its4.which/that5.paintings116.by117.is8.conducted9.regularly10.living【解析】考点:考查词汇短语的掌握及运用能力。第四部分 短文改错(每处1分,共10分)When I was a child, I hoped to live in the city. I think I would be happy there. Now I am living in a city ,but I miss my home in countryside. There the air is clean or
62、 the mountains are green. Unfortunately, on the development of industrialization, the environment has been polluted. Lots of studies have been shown that global warming has already become a ver y seriously problem. The airs we breathe in is getting dirtier and dirtier. Much rare animals are dying ou
63、t . We must found ways to protect your environment. If we fail to do so ,well live to regret it .【答案】1. thinkthought2.in 后面加the3.or-and4.onwith5.去掉been6.Seriouslyserious7.airs-air8.muchmany9.foundfind10.yourour【解析】试题分析:高中即将毕业了,有一些体会和同学们分享。1.感谢老师,家长和朋友们;2.致歉于我曾经误会伤害的人;3.祝福同学们心想事成。11. thinkthought考查一般
64、过去时。句意:我认为在在那儿很快乐。时态用法错误。这里用一般过去时,表示“过去认为”故改为thought。2.in 后面加the考查定冠词。句意:但是我想念农村的家乡。这里countryside是特指,故用定冠词the。故添加the。3.orand考查连词的使用。句意:那里山绿并且空气新鲜。连词用法错误。前后句为并列关系,故用连词and。故改为and。4.onwith考查短语。句意:随着工业化的发展。短语搭配错误。短语with the development of随着的发展。故改为with。5.去掉been考查主动关系。句意:许多研究表明。主语与动词为主动关系,这里不需要用被动语态。故去掉be
65、en。6.Seriouslyserious考查形容词。句意:全球变暖已经成为严重的问题。词性用法错误。修饰名词,前面用形容词修饰。故改为serious。7.airsair考查不可数名词。句意:我们呼吸的空气变得越来越脏。名词用法错误。名词air为不可数名词。故改为air。8.muchmany考查固定结构。句意:许多罕见的动物已经消失。名词animal为可数名词,故用many修饰。故改为many。9.foundfind考查动词。句意:我们必须找到方法来保护我们的地球。动词用法错误。情态动词must后接动词原形。故改为find。10.yourour考查代词。句意:我们必须找到方法来保护我们的地球。
66、代词用法错误。这里应当是保护我们的环境。故改为our。考点:考查词汇短语和句型的掌握及运用能力。第五部分 1.书面表达 假定你是李华,你校英文报“外国文化”栏目拟刊登美国节日风俗和中学生生活的短文。请给美国朋友彼得写信约稿,要点如下:1.栏目介绍。2.稿件内容;3.稿件长度:约400词汇 4.交稿日期:6月28日前天 注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯的;3.开头语已为你写好。 Dear Peter, Id like to ask you to write an article for our schools English newspaper.Yours,Li Hu
67、a【答案】Dear Peter,Id like to ask you to write an article for our schools English newspaper.The “foreign Cultures” section in our newspaper is very popular among us students. It carries articles written by foreign friends about the cultures of their home countries.Would you please write something about
68、 the culture in your part of the United States?And we would especially welcome articles about how Americans spend their holidays and festivals ,and the life of American high school students.You can write anything relevant so long as its interesting and informative.400 words would be fine.Could we have your article before June 28?Im looking forward to hearing from you.Yours,Li Hua【解析】试题分析:本篇书面表达属于英文书信,根据提示信息要求给美国朋友彼得写信约稿,内容是美国节日风俗和中学生生活。写作时注意以下几点:1、仔细阅读有关提示,弄清试题提供的所有信息,明确三个要点:首先,简单介绍校英文报栏目的情况。2、建议Peter介绍美国节日风俗和中学生生活。3、稿件的要求及时间。写作时根据要表达的内容确定句子的时态、语态;就本文而言应该用一般现在时态。 4.注意使用高级词汇和句式,以增加文章的亮点。1