1、一轮复习英语模拟试题05第I卷(选择题)一、单项选择1 Lend me some more money, will you? Sorry, Ive got _ at hand myself. You know the MP3 player cost me all I had just now. A. nothing B. no C. noneD. not2Ive always _ Deng Xiaoping for his courage and determination to push China forward. A. looked down upon B. looked forward
2、 to C. looked around for D looked up to3 What on earth happened to that woman selling newspapers? I dont know. She _ around here for a long time. A. hasnt seenB. didnt see C. hasnt been seeingD. hasnt been seen4 Im thinking of the test tomorrow. Im afraid I cant pass this time. _! Im sure youll make
3、 it. A. Take it easy B. Never mind C. Take your time D. No problem5 You should have prepared your speech for the meeting, Mr. Smith. Yes, I know. But how could I _ the meeting date fixed so soon?while B. as C. after D. with6_ shoulder to shoulder with a girl, I felt very embarrassed.A. Spotting shop
4、ping B. Spotted shoppingC. Having spotted to shop D. Spotted to shop7It was not until Mum agreed to take her to KFC, _was her favorite, _the spoiled girl stopped crying. A. that; that B. which; which C. that; which D. which; that8In _ eyes of my parents, a knowledge of English is _ must in the world
5、 today.A. the;不填B. the; aC.不填; aD.不填;不填9It is reported that China will not buy the Euro debt until some thorough research _.A. will be done B. had been doneC. has been doneD. will have been done10 Jack, take more clothes when going camping. It _ be very cold in the mountains. Thank you, Mum. I will.
6、A.canB. shouldC. shallD. must二、完型填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。This is a real life story of the engineers building the Brooklyn Bridge in New York, USA back in 1870. The bridge was completed in 1883, after 13 years. In 1869, a creative engineer named John Roebling was 16 by an idea
7、 to build a spectacular bridge 17 New York with the Long Island. 18 , bridge-building experts throughout the world thought that this was impossible and told Roebling to forget the idea.Roebling could not ignore the vision he had in his mind of this bridge. After much discussion and persuasion he 19
8、to convince his son Washington, an up and coming engineer, that the bridge 20 could be built. The project started well, but when it was only a few months underway, a tragic accident took the life of John Roebling. Washington was also injured and left with a certain amount of brain damage, which 21 h
9、im not being able to talk or walk. 22 his handicap, Washington was never discouraged and still had a burning 23 to complete the bridge and his mind was still as 24 as ever. He didnt want to 25 . Suddenly an idea 26 him. All he could do was move one 27 and he decided to make the best use of it. By mo
10、ving this, he 28 developed a code of communication with his wife.For 13 years Washington tapped out his 29 with his finger on his wifes arm, until the bridge was finally completed. Today the spectacular Brooklyn Bridge stands for his determination not to be 30 by circumstances. It stands too as a mo
11、nument to the love and 31 of his wife who for 13 years long 32 decoded(解码)the messages of her husband and told the engineers what to do.Perhaps this is one of the best examples of a never-say-die attitude that overcomes a terrible physical handicap and achieves a(n) 33 goal. Often when we face obsta
12、cles in our day-to-day life, our hurdles(障碍) seem very small in comparison to what many others have to face. The Brooklyn Bridge shows us that 34 that seem impossible can be realized with determination and persistence(坚持), no matter what the 35 are.11A. inspiredB. promotedC. awarded D. presented12A.
13、 collectingB. connectingC. contactingD. combining13A. ThereforeB. InsteadC. However D. So14A. triedB. persuadedC. managed D. demanded15A. in factB. in turnC. in need D. in general16A. brought in B. resulted in C.put inD. took in17A. In case ofB. Because ofC.In terms ofD. In spite of18A. desireB. emo
14、tionC. feelingD. impression19A. enthusiasticB. sharpC. eagerD. aware20A. break downB. make outC. give up D. take up21A. hitB. beatC. knocked D. patted22A. handB. armC. fingerD. foot23A. slowly B. swiftlyC. quickly D. gently24A. descriptionsB. introductions C. instructionsD. explanations25A. controll
15、edB. affectedC. harmed D. hurt26A. contributionB. devotionC. responsibilityD. attention27A. patientlyB. hopefullyC. thankfullyD. occasionally28A. practicalB. beneficialC. particularD. impossible29A. ideasB. choicesC. dreamsD. challenges30A. difficultiesB. conditionsC. situationsD. positions三、阅读理解You
16、 are busy filling out the application form for a position you really need; lets assume you once actually completed a couple of years of college work or even that you completed your degree. Isnt it tempting to lie just a little, to claim on the form that your diploma(毕业文凭) represents a Harvard degree
17、? Or that you finished an extra couple of years back at State University?More and more people are turning to an utter deception(欺骗) like this to land their first job or to move head in their careers. For personnel officers, like most Americans, value degrees from famous schools. A job applicant may
18、have a good education anyway, but he or she assumes that chances of being hired are better with a diploma from a well-known university. Registrars(注册主任)at most well-known colleges say that they deal with dishonest claims like these at the rate of about one per week.Personnel officers do check up on
19、degrees listed on application forms. If it turns out that an applicant is lying, most colleges are unwilling to accuse the applicant directly. One lvy League school refers to them as “special cases”, One well-known West Coast school, in perhaps the most delicate phrase of all, says these claims are
20、made by “no such people”.To avoid complete lies, some job seekers claim that they “attended” or “were associated with” a college or university. After careful checking, a personnel officer may discover that “attending” means being dismissed after one semester. It may be that “being as sociated with”
21、a college means that the job-seeker visited his younger brother for a football weekend. One school that keeps records of false claims says that the practice dates back at least to the turn of the centurythats when they began keeping records, anyhow.If you dont want to lie or even stretch the truth,
22、there are companies that will sell you a fake diploma. One company, with offices in New York and on the West Coast, will put your name on a diploma from any number of non-existent colleges. The price begins at around twenty dollars for a diploma from “Smoot State University”. The prices increase rap
23、idly for a degree from the “University of Purdue”. As there is no Smoot State and the real school in Indiana is properly called Purdue University, the prices seem rather high for one sheet of paper.31The writer mainly wants to tell us that _.A. college degrees can now be purchased easilyB. it is ver
24、y hard for people to find jobsC. lying about college degrees is becoming a widespread problemD. employers are no longer interested in applicants actual performances32The underlined word “utter” in the second paragraph means “_”.A. thoroughB. carefulC. incompleteD. spoken33Once finding applicants wit
25、h false diplomas, most colleges would _.A. keep the records of themB. drive them out of collegeC. avoid direct conflicts with themD. accuse them of such behavior34We can learn from the passage that _.A. US employers value their job applicants with a degree from top universitiesB. University of Purdu
26、e and Purdue University are the same schoolC. people with fake diplomas can get their first jobs in the US easilyD. people pay the same price for a fake diploma from different universitiesIf cars had wings, they could fly and that just might happen, beginning in 2022. The company Terrafugia, based i
27、n Woburn, Massachusetts, says it plans to deliver its car-plane, the Transition, to customers by the end of 2022.“Its next wow vehicle,” said Terrafugia vice president Richard Gersh. “Anybody can buy a Ferrari, but as we say, Ferraris dont fly.”The car-plane has wings that unfold for flying-a proces
28、s the company says takes one minute-and fold back up for driving. A runway is still required to take off and land.The Transition is being marketed more as a plane that drives than a car that flies, although it is both. The company has been working with FAA to meet aircraft regulations, and with the
29、National Highway Traffic Safety Administration to meet vehicle safety regulations.The company is aiming to sell the Transition to private pilots as a more convenient and cheaper way to fly. They say it saves you the trouble from trying to find another mode of transportation to get to and from airpor
30、ts: You drive the car to the airport and then youre good to go. When you land, you hold up the wings and hit the road. There are no expensive parking fees because you dont have to store it at an airport-you park it in the garage at home.The car-plane is designed to fly primarily under 10,000 feet. I
31、t has a maximum takeoff weight of 1,430 pounds, including fuel and passengers. Thrrafugia says the Transition reduces the potential for an accident by allowing pilots to drive under the bad weather instead of flying into marginal(临界的) conditions.The Transitions price tag: $194,000. But there may be
32、additional charges for options like a radio, , a transponder or a GPS. Another option is a full-plane parachute.“If you get into a very awful situation, it is the necessary safety option.” Gersh said.So far, the company has more than 70 orders with deposits. “Were working very closely with them, but
33、 there are still some remaining steps,” Brown said.35We can learn from the first two paragraphs that _.A. car-planes will be popular in 2022-4-6B. people might drive a car-plane in 2022C. both the Transition and Ferrari can take off and landD. Richard Gersh is the vice president of Massachusetts36It
34、 takes the car-plane one minute to _. A. fold and unfold its wingsB. unfold wings for flyingC. land in the airportD. meet flying safety regulations37According to the passage, which of the following is NOT true? A. The car-plane needs a runway to take off and land.B. To meet aircraft regulations, the
35、 company has been working with FAA.C. The car-plane may fly as high as normal planes.D. People can park the car-plane in the garage at their home.Angry survivors demanded answers on Sunday after a terrible stampede(踩踏)at “Love Parade 2022”, a music festival in Germany, killed 19 people and left hund
36、reds hurt. The German Chancellor Angela Merkel expressed her shock over Saturdays tragedy in the western city of Duisburg. “This was a very sad day,” Merkel said. “We must do everything we can to ensure that something like this never happens again.” Witnesses said that people pushed into the narrow
37、tunnel, the only entrance to the Love Parade festival, from both sides until it was dangerously overcrowded. The panic began as festival-goers began to lose consciousness as they were crushed against the walls and each other. The dead included eight foreigners, from Australia, Italy, the Netherlands
38、, China, Bosnia and Spain. More than 340 people were injured. After the panic, a lot of emergency vehicles, including helicopters, could be seen parked on the highway leading to helicopters, could be seen parked on the highway leading to the festival site, carrying away the injured people. The festi
39、val itself, however, went on. Police were afraid that ending the music altogether could cause further unrest among the crowd. “The event was a real mess,” Patrick Guenter, a 22-year-old baker, said. “Although the festival was full, they kept letting people in.” he added. “It seems the organizers did
40、nt plan the route. The road was very narrow, and no one knew what was going on.” Said Taggart Bowen-Gaddy,20,an American from Philadelphia. Officials said 4,000 police officers and 1,000 security guards provided security for the event, which attracted up to 1.4 million people. The authorities had on
41、ly given organizers permission for 250,000 people to attend.“I warned one year ago that Duisburg was not a suitable place for the Love Parade. The city is too small and narrow for such events. It is a pity that” German police union chief Rainer Wendt told the Bild.The chief organizer, Rainer Schalle
42、r, said the popular event would never be held again, “out of respect for the victims and their families”.First held in Berlin in 1989 just months before the fall of the Wall, the Love Parade is one of the biggest music festivals in Europe. It left Berlin from 2022 onwards after disagreements with th
43、e city authorities over security and has been held in several other German cities in recent years.38How did the German Chancellor Angela Merkel feel about the tragedy?A. Very disappointed.B. Angry and surprised.C. Very puzzled.D. Touched.39According to Patrick Gunter and Taggart Bowen-Gaddy, _. A. t
44、he event was well-organizedB. the performance was wonderfulC. Duisburg was suitable for the Love ParadeD. the organization was very bad40We can infer that _.A. Rainer Wendts warning went unnoticedB. Rainer Wendt was a chief organizer of Love Parade 2022C. Rainer Wendt is a music loverD. Duisburg is
45、a famous holiday destination41We can learn from the passage that _. A. the Love Parade has been canceled foreverB. the Love Parade is a very popular sport eventC. the festival was ended shortly after the panicD. the Love Parade has a history of over 30 yearsMost people watching Jeremy Lin these past
46、 two months saw Jeremy Lin, New York Knicks star; but I, watching him, saw someone else. That was my elder brother, Bob, who is athletic and energetic. He could never sit still when he was in second grade; he had to get up every now and then and run around the room. And sure enough, he grew up to be
47、 a starting player for an N.C.A.A. championship lacrosse(长曲棍球)team. He was a Nike-endorsed marathoner, too, and reached the top of Mt. Everest, unguided, in his 50s.And yet my family never watched his lacrosse games. We did watch some of his marathons, but that wasnt until he was in his 20s. When Bo
48、b was in his glory days, our Shanghainese-born parents were bent on getting him into medical school. There was a loving aspect to it: I can remember my father working through math books with him, lesson by lesson, at the big blackboard in the attic. Bob never did become a doctor, though; and neither
49、 did I. It wasnt until my younger sister came along that someone in the family finally wore a white coat.Bob today could be the fittest 58-year-old on the planet. His doctor estimates his biological age at 35; hes still climbing big mountains in the Himalayas. And, like Jeremy Lin, hes charming. No
50、one sees Bob without leaving with a laugh. He sometimes jokes he could be mayor of his building, and its true. To know him is to cheer for him.And yet my parents did not cheer for him. What if my mother had sat on the sidelines with her statistics, like Jeremy Lins mother? What if my father had play
51、ed videos of athletes for my brother to watch and imitate? Its hard not to wonder.And how did Jeremy Lins parents manage to do these remarkable things? Amy Chua, the tiger mother, recalls her immigrant father beating the kids whenever they mispronounced a Chinese word. How is it that Jeremy Lins imm
52、igrant father in particular, Gie-Ming Lin, encouraged his son to follow such an untraditional path? 42Bobs glory days were those _.A. when he was doing well in mathB. when he was in second gradeC. when he was made mayor of his buildingD. when he showed his talents in sports43From the passage we can
53、tell that Bob is _.A. active and optimisticB. clever and determinedC. brave and helpfulD. considerate and independent44Which of the following statements is probably TRUE?A. Bob was always ignored by his parentsB. Bob could also have been a sport star.C. Bobs parents often watched his games.D. Nobody
54、 in the authors family was a doctor.45From the last two paragraphs we can infer that _.A. parents should always study together with their childrenB. parents should know how to educate their children properlyC. children should be punished when they do anything wrongD. children should try to live up t
55、o the hopes of their parentsAt 2 p.m. on December 5, 1945, five Navy aircraft took off in perfect flying weather from a naval air installation in southeastern Florida, on a routine training mission over the Atlantic Ocean. Less than two hours later, the flight commander radioed that he was “complete
56、ly lost”. Then there was silence. A rescue plane was sent to search for the missing aircraft, and it, too, disappeared. Despite one of historys most extensive search efforts, involving more than 300 planes and dozens of ships, the Navy found nothing, not even an oil stain floating on the water.This
57、is just one of the many frightening stories told of “the Bermuda Triangle”, a mysterious area of the Atlantic Ocean roughly stretching southwest from Bermuda to the Florida coast and down to Puerto Rico. During the past 30 years, the triangle has claimed the lives of some 1,000 sailors and pilots.St
58、ranger yet are the numerous “ghost” ships that have been found floating crewless within the triangle. On one strange occasion in 1881, the cargo ship Ellen Austin discovered a small sailing ship, sails waving uselessly in the wind. The boat was full of wood with no one on deck. The captain of the El
59、len Austin installed a new crew to sail it, but two days later, during a rough storm, the two ships temporarily lost sight of each other. When the captain again boarded the boat, he found his crew had disappeared. After a second crew was assigned, the ship was again lost in a fog bank. This time, no
60、 trace of the boat or the crew was ever found.Charles Berlitz, a man with an interest in Atlantis, the legendary lost island, puts forward his theory that a giant solar crystal, which once was the power generator for Atlantis, lies on the ocean floor. From time to time, according to his theory, pass
61、ing ships and planes set off the crystal, which confuses their instruments and engulfs them into the ocean.Officially, the U.S. Navy does not recognize the triangle as a danger zone and is convinced that “the majority of disappearances in the triangle can be due to the unique features of the areas e
62、nvironment.” These include the swift Gulf Stream current and the unexplored valleys under water of the Atlantic. Also, the triangle is one of only two places on earth where a compass needle points to true north rather than magnetic north, causing problems in navigation.However, other scientists argu
63、e that beings from outer space have established a highly advanced civilization in the unexplored depths of the Atlantic inside the triangle. There, they believe, most of the missing vessels and their crews may still be on display for study by these higher intelligences.46The author develops the firs
64、t two paragraphs through _. A. a series of events described in order of time B. a general view supported by specific examples C. a specific incident followed by a general introduction D. a strange phenomenon followed by cause explanation47What did the captain of Ellen Austin do when he discovered a
65、small sailing ship floating crewless? A. He had all the wood transferred onto his own ship. B. He had new powerful sails fixed on the small boat. C. He sent a message that they were in danger and needed help. D. He asked some of his sailors to get onto the boat to sail it.48The underlined word “engu
66、lfs” in Paragraph 4 probably means _. A. dropsB. sucksC. puts D. throws49Which of the following could serve as the best title for this passage?A. The Mysterious Bermuda TriangleB. The History of the Bermuda TriangleC. A New Research on the Bermuda TriangleD. A New Angle to Look at the Bermuda Triang
67、leFor the 17 years my life was very happy. Then the first sad thing happened. My mother became very ill, and soon she knew that she was dying. Just before she died, she asked Elizabeth and me to go to her room. She held our hands and said, “Victor and Elizabeth, my children, Im very happy because yo
68、u love each other, and because one day youll get married. Everyone in the family loves you, Elizabeth. Will you take my place in the family, my dear? I can die happy if you look after them when I have gone.”My mother died and we were very sad, because we loved her dearly. Elizabeth was brave and hel
69、ped us; her sweet smile gave us some happiness in the unhappy days after my mothers death. The time came for me to go to university. I didnt want to leave my sad family, but we all knew that I should go. It was hard to leave, too, because the parents of my good friend Henry would not let him go to u
70、niversity with me. So I had gone alone.On my first day at university I met my teacher, Professor Waldman, who was one of the greatest scientists in the world. He gave a wonderful talk to all the students who were starting at the university. He ended his talk by saying, “Some of you will become the g
71、reatest scientists of tomorrow. You must study hard and discover everything that you can. This is why God made you intelligentto help other people.”After the professors talk, I thought very carefully. I remembered the storm when I was 15; I remembered how the lightning had destroyed the tree. From t
72、hen on, I wanted to use electricity to help people, and I wanted to discover the secrets of life. I decided to work on these two things. I started to work the next day. I worked very hard and soon Professor Waldman and I realized that I could learn to be a very good scientist.The professor helped me
73、 very much, and other important scientists who were his friends helped me, too. I was interested in my work and I did not take one days holiday during the next two years, I did not go home, and my letters to my family were very short.After two years, I had discovered many things and I built a scient
74、ific machine that was the best in the university. My machine would help me answer the most important question of all. How does life begin? Is it possible to put life into dead things? To answer these questions about life I had to learn first about death. I had to watch bodies from the moment when th
75、ey died and the warm life left them. In the hospital and in the university, I watched the dying and the dead. Day after day, month after month, I followed death, so it was a dark and terrible time.I built a tall mast about 150 meters high, which is higher than the tallest building in the city, to ca
76、tch lightning and send the electricity down to my machine in the lab. I believed I could use that electricity to give life to things that were dead.Then one day, the answer came to me. Suddenly I was sure that I knew the secret of life.50Which of the following is TRUE according to the passage?A. Eli
77、zabeth married shortly after Victors mother died.B. Elizabeth was a brave girl who loved Victor and gave him much help.C. Victors mother was very angry when she knew he loved Elizabeth.D. Victor did not want to leave his family because his mother died not long before.51Victor did all the following d
78、uring his research in the university EXCEPT that .A. he discovered many things and built a scientific machineB. he learnt much about death both in the hospitals and in the universityC. he worked hard and took only one days holiday during the next two yearsD. he built a tall mast to catch lightning a
79、nd send the electricity down to the lab52According to the author, the secret of life is to .A. give life to things that were deadB. use electricity to help othersC. build the best machine to learn about death D. become the greatest scientist of tomorrow53Which is the correct order about the life of
80、Victor? Victors mother passed away. Victor got help from the professor and other scientists. Victor went to university and attended the professors talk. Victor found the answer to giving life to things that were dead. Victor experienced a storm, seeing the lightning destroying the tree. B. C. D. 第II
81、卷(非选择题)四、短文改错54假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Dear Mr. Brown,Im very thankful to you for invite me to stay with you in London in the coming
82、 vacation. I have been dreamed of seeing you again so that I can get more help from you in mine English learning. And Im afraid I cant go to your place in this summer. Because I have promised my grandmother, she lives in the country, to spend the summer with her. She misses me too much that I find t
83、hat difficult to refuse her request. Im busy now preparing for several examinations. I plan to visit you in winter if it convenient to you.Best wishes.Li Ming五、书面表达55 假如你叫李华,是一位高中生。随着科技的发展,iPod 已成为中学生的新宠。用iPod既可听音乐,阅读纯文本电子书,又可玩电子游戏。请你用英语给某报社写一封信,谈谈中学生使用iPod的情况。信的内容须包括以下几点:使用iPod对学习的好处;对课堂纪律和学习可能产生的负
84、面影响;提出自己的建议并说明理由。注意:1. 词数:100左右 2. 信的开头和结尾已给出,不计入总词数。 Dear Editor , Im a senior high school student , named Li Hua ._ _ Yours sincerely , LiHua参考答案1C【解析】考查代词。None指人指物,特指。No意为不是,没有,nothing指物,泛指。Not用语否定,表示不。该句中none特指没有钱。2D【解析】考查动词短语辨析。Look down upon 意为看不起,look forward to期待 look around for四处寻找 look up
85、to 尊敬,句意为我总是尊敬邓小平,因为他推动中国进步的决心和勇气。3D【解析】考查时态。She 与see之间是被动关系,所以选择D4A【解析】考查交际用语take it easy 放轻松,别担心 never mind没关系 take your time 慢慢来 no problem 没问题 。句意为-我在想明天的考试呢,我害怕我过不了。-别担心,我相信你会成功的。5D【解析】考查连词。根据后面的the meeting date fixed so soon可知,该部分为with的复合结构,while,as,after后面跟的是完整的句子。6B【解析】考查非谓语动词,根据句子结构可知该部分为状语
86、,spot意为发现,认出,与主语I之间是被动关系,故排除AC,spot用语同see /watch sb doing sth,意为发现某人干某事。句意为被发现跟一个女孩肩并肩购物,我感到很尴尬。7D【解析】考查从句关系词的选择。根据句子结构可知,第一空为非限制性定语从句,先行词为KFC,故排除AC。第二孔为强调句,it was That句意为直到妈妈答应带她去她最喜欢的肯德基,那个被宠坏的女孩才停止哭泣。8B【解析】考查冠词用法。第一空eyes有定语of my parents修饰,所以是特指,意为在我父母的眼中,第二空a must 作名词用,意为一件必须做的事情,一件必须看的东西等,此处指的是英
87、语知识在现在世界上是一个必须掌握的语言。9C【解析】考查时态。该句为时间状语从句,在从句中要用一般现在表将来,所以选择C,意为据报道,中国不会购买欧洲的债券,直到做了一些彻底的研究之后。10A【解析】考查情态动词。Can 可能,表示能力或者理论上的可能性。 Should应当,合乎理想的情况,竟然 shall表示命令,警告,允诺,威胁。法律规范等。此处can表示可能,意为-Jack, 去露营的时候多带点衣服,山上可能很冷。-谢谢你,妈妈,我会的。11A12B13C14C15A16B17D18A19B20C21A22C23A24C25B26B27A28D29C30A【解析】文章讲述的是一个工程师虽
88、然身体残疾,但是还是用一个唯一可以移动的手指来指挥完成了不可能完成的任务。11上下文,根据后面的an idea to build a spectacular bridge可知,此处意为他受到了一个建造一座壮观的大桥的激发/受到了启示/给予了灵感12考查动词辨析,句意为建造一座连接纽约和长岛的大桥,connect意为连接 collect 意为收集,contact意为联系 combine意为结合13上下文,根据后文工程师都认为这不可能可知,此处表示转折。14上下文,根据后文可知他成功地说服了他的儿子,manage意为成功干了某事15考查词组辨析,in fact事实上 in turn 轮流 in n
89、eed 需要 in general 总之,一般而言。句意为他成功说服他的儿子,告诉他大桥实际上是可以建造的。16词组辨析,result in 导致,bring in 引进,put in提出,提交 take in 接受,理解,欺骗。句意为大脑损伤导致他不能说话,不能走路。17句意理解,句意为尽管他残疾了但是他没有气馁,仍然有强烈的完成大桥的渴望。18同上19考查形容词辨析,sharp意为敏捷的,此处意为思维敏捷。20上下文,根据上文他想完成这个大桥可知,他不想放弃。21an idea hit him意为,突然想到了一个主意22上下文,根据29空的With his finger可知23上下文,因为
90、他只有一个手指可以动,所以是缓慢地开发出一种交流的密码。24上下文,根据32空后面的told the engineers what to do 可知,这里填的是他的指令,命令25上下文,他坚强的决心不受环境的影响。26上下文,根据who for 13 years long patiently 可知,此处意为奉献。2713年耐心的解码工作28上下文,他完成了不可能完成的目标。29根据后面的realize可知,此处意为实现梦想。30根据上文可知,无论遇到什么困难,他都可以用决心和毅力实现他的梦想。31C32A33C34A【解析】文章讲述的是越来越多的人在申请工作的时候选择了学历方面的造假/欺骗。3
91、1推理判断题。根据第二段More and more people are turning to an utter deception(欺骗) like this to land their first job or to move head in their careers.可知,越来越多的人开始撒谎关于学历。32猜测词义题,根据第四段的to avoid complete lies可知,此处utter意为complete33事实细节题,根据第三段的 most colleges are unwilling to accuse the applicant directly可知,大部分大学选择不直接
92、冲突。34事实细节题,根据第二段For personnel officers, like most Americans, value degrees from famous schools可知。35B36B37C【解析】文章讲述的是一种新式的汽车,可以飞,并且对其各个方面进行了介绍。35推理判断题,根据第一段Massachusetts, says it plans to deliver its car-plane, the Transition, to customers by the end of 2022可知,2022年底即可拿到汽车36事实细节题,根据第三段process the com
93、pany says takes one minute-and fold back up for driving可知,一分钟是用来折叠机翼的37推理判断题,根据第六段可知,这种飞机飞不到普通飞机的高度,也没有普通飞机的载重量。38B39D40A41A【解析】文章讲述的是踩踏事件的原因分析和所产生的影响和后果。38事实细节题。根据第二段The German Chancellor Angela Merkel expressed her shock over Saturdays tragedy in the western city of Duisburg可知,39推理判断题。根据第五段t seems
94、 the organizers didnt plan the route. The road was very narrow, and no one knew what was going on可知,组织者工作不到位。40推理判断题,根据倒数第三段可知,他虽然警告过,但是没有人听。41事实细节题,根据倒数第二段可知,不会在举行这个活动了。42D43A44B45B【解析】作者通过描述自己哥哥的成长历程和性格来说明做父母的应当知道如何教育他们自己的孩子。42细节理解题 根据第一段可知,他在体育方面很擅长。43细节理解题 根据第三段中“.No one sees Bob without leaving
95、 with a laugh.可知Bob是乐观的,因此选A44细节理解题 根据最后一段可知Bob可以是个很不错的运动员,因为他擅长很多方面的运动。45推理判断题 根据作者所举的例子可推断父母应当知道如何教育他们自己的孩子。46C47D48B49A【解析】文章讲述的是百慕大三角洲的神秘事件。46通过第一是对文章的概述,第二段讲述了很多事件,所以是概述加事件。47事实细节题。根据第三段The captain of the Ellen Austin installed a new crew to sail it可知,他让他的船员上去了48猜测词义题,根据后面的into the ocean可知,被大海吸
96、进去了。49文章讲述的是百慕大三角洲的什么事情,所以选择mysterious。50B51C52A53D【解析】文章讲述是主人公在母亲去世后发奋读书,后来梦想实现让死亡的生命复活,并致力于其中。50事实细节题。根据根据第二段Elizabeth was brave and helped us可知。51事实细节题,根据第六段I was interested in my work and I did not take one days holiday during the next two years, I did not go home, and my letters to my family we
97、re very short可知,他并没有请假。52推理判断题。根据最后的 I believed I could use that electricity to give life to things that were dead.Then one day, the answer came to me. Suddenly I was sure that I knew the secret of life可知。53通读文章可知。54Dear Mr. Brown,Im very thankful to you for invite me to stay with you in London in t
98、he coming inviting(for 是介词)vacation. I have been dreamed of seeing you again so that I can get more help from you in dreaming(完成进行时)mine English learning. And Im afraid I cant go to your place in this summer. Because Imy(后面有N) But(转折)have promised my grandmother, she lives in the country, to spend t
99、he summer with her. who(定语从句)She misses me too much that I find that difficult to refuse her request. Im busy now so(非常想念我) it(形式宾语)preparing for several examination. I plan to visit you in winter if itconvenient to you. examinations (可数名词) is(缺少谓语)Best wishes.Li Ming【解析】略55Dear EditorIm a senior hi
100、gh school student , named Li Hua .Now many students have iPods and think its a fashion to use them . Using an iPod, we can listen to music , download a lot of learning materials and read them on the screen. Apparently , its helpful to our study , especially to our English listening .Some students ,
101、however , bring their iPods to classroom and listen to music with earphones , which makes the teacher and other students greatly annoyed. Some of them even waste precious time in class playing video games .In my opinion , as a student , we should make good use of iPods to help achieve academic succe
102、ss . Classroom is a place for students to study ,and therefore concentration is awfully needed for us to learn our lessons . Furthermore . the school should make a rule to guild the students to use iPods in a proper way .Yours sincerely ,Li Hua【解析】这是一篇介绍性文章,内容贴近学生生活,具有时代性,学生有话可说。文章要求学生对高中生使用IPAD的情况进行介绍,并阐述其产生的影响,并谈谈自己的一些看法和建议,学生要紧扣主题,做适当发挥,运用高级词汇和句型,让文章多样化。- 15 -
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有