ImageVerifierCode 换一换
格式:DOC , 页数:32 ,大小:126.50KB ,
资源ID:344757      下载积分:5 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-344757-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(江苏省海门中学、姜堰中学、淮阴中学2021届高三英语12月联考试题 (含解析).doc)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

江苏省海门中学、姜堰中学、淮阴中学2021届高三英语12月联考试题 (含解析).doc

1、江苏省海门中学、姜堰中学、淮阴中学2021届高三英语12月联考试题 (含解析)注 意 事 项考生在答题前请认真阅读本注意事项及各题答题要求:1.本试卷满分为150分,考试时间为120分钟;2.答卷前,务必将姓名、班级、学号、考场号、座位号、准考证号填写在答题卡上;3.请用0.5毫米黑色签字笔按题号在答题卡指定区域作答,在其它位置作答一律无效。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.

2、 【此处可播放相关音频,请去附件查看】When does the man want to meet Mr. Clark?A. On Wednesday.B. On Thursday.C. On Friday.【答案】C【解析】【原文】M: What time is our appointment with Mr. Clark on Wednesday?W: He has changed our appointment to Thursday.M: Could you call him back and ask if we could change it to Friday? I have a

3、meeting with some other customers on Thursday.2. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What will the woman do tomorrow?A. Go to the bank.B. Take a trip to California.C. Lend some money to the man.【答案】A【解析】【原文】M: I just cashed my travelers cheques for the trip to California. I hope $300 will be enough.W: I guess Id bett

4、er do that before Friday. In that way, I have to go to the bank tomorrow.3. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What does the boy think of his parents?A. Open-minded.B. Generous.C. Strict.【答案】C【解析】【原文】M: My parents never let me out after 7:00 on school nights.W: Well, it probably kept you out of trouble.M: Yeah, and

5、it also stopped me from seeing any movies or shows in the evenings.4. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】What are the speakers mainly talking about?A. Which dress to buy.B. How to choose a dress.C. What to wear to the party.【答案】C【解析】【原文】M: What are you going to wear to the party?W: I was thinking about wearing my ne

6、w black dress.M: Dont wear that one. Its too short. Wear a long dress.W: I have a long blue dress.5. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation take place?A. At a restaurant.B. At a supermarket.C. At the womans house.【答案】A【解析】【原文】W: Everything on the menu looks so good. I cant decide between the

7、beef and the fish.M: I was looking at the chicken but then I saw the pizza.W: Ive never eaten here but all my friends say they make very tasty dishes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【

8、此处可播放相关音频,请去附件查看】6. What is the woman going to do?A. See a film.B. Visit a park.C. Go shopping.7. Which bus will the woman take?A. Bus number 112.B. Bus number 113.C. Bus number 153.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】W: Excuse me, I want to go to the cinema. Can you tell me which bus to catch?M: Bus number 112 go

9、es to the big shopping center, and then youll have to change to the 153, which stops outside the cinema. Or you can get bus 113 to the park and walk from there. It takes about 15 minutes.W: I dont mind walking, so Ill do that. Its better than having to change.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】8. Wh

10、at worries the man at first?A. He cant enjoy his trip with painful feet.B. He has no time to travel with his family.C. He doesnt want to visit Paris this summer.9. What does the woman advise the man to do?A. Visit another city.B. Take a boat trip.C. Go on a walk tour.【答案】8. A 9. B【解析】【原文】M: I was lo

11、oking forward to visiting Paris with my family this summer. But now Im worried. My feet sometimes hurt and I cant walk long distance.W: That shouldnt stop you from enjoying that beautiful city. There are lots of ways to see Paris that dont need much walking.M: I didnt know that. What are they?W: You

12、 can always take a bus trip. It goes everywhere. Then there are the boat trips along the river that give you another view of the city. Its very beautiful. You must do it.M: Thats great. I think Ill have a good time. Thanks for your help.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】10. For whom does the man wa

13、nt to rent a flat?A. Himself.B. His family.C. He and his friends.11. What is the mans job?A. He is a college student.B. He works in a car factory.C. He works in the central bank.12. How many bedrooms does the man prefer to have?A. Two.B. Three.C. Four.【答案】10. C 11. C 12. C【解析】【原文】M: Hello. This is M

14、artin Hill. Im ringing to see what flats you have for rent at the moment.W: Are you looking for a flat for yourself? Or a family perhaps?M: Well, its for three of us: myself and two friends were going to share together.W: I see. What about employment are you all students?M: Oh no, weve all got full-

15、time jobs two of us work in the Central Bank, thats Chris and me, and Phil thats the other one is working for Hallam Cars.W: I suppose youll be looking for somewhere with three bedrooms?M: Yeah at least three. But actually, wed rather have a fourth room as well for friends staying.听下面一段较长对话,回答以下小题。【

16、此处可播放相关音频,请去附件查看】13. Where are the speakers?A. In a theater.B. In a studio.C. In a cinema.14. What does Peter think of classical plays?A. They are boring.B. They are challenging.C. They are wonderful.15. What helps Peter remember the words in a play?A. The talent he was born with.B. The training he

17、got at university.C. The experience he gained on stage.16. How does Peter feel about watching his performances on TV?A. Satisfied.B. Embarrassed.C. Disappointed.【答案】13. B 14. C 15. A 16. B【解析】【原文】W: In todays program we have the famous actor, Peter Jameson, who is known above all for his classical r

18、oles on stage, particularly in Shakespeare plays. Peter, was it your choice to appear so often in this type of play?M: Well, thats an interesting question. Actually, Ive always seen myself as an actor, a professional actor doing whatever comes along, rather than classical roles, Shakespeare and so o

19、n, although of course I do find those wonderful.W: I remember seeing you playing many big parts. You must have had lots of words to remember. How can you manage that?M: It was a gift originally. Ive always had a sort of photographic memory, right from my earliest childhood. My subject at university

20、was history actually, for which a memory is basic.W: Some of your theater performances have been recorded and shown on TV. Have you ever watched them?M: Ive always avoided watching myself anyway. Though Im satisfied with my performance on stage, I still feel foolish to see myself on TV. It makes me

21、feel strange and embarrassed.W: OK, thank you very much, Peter.听下面一段独白,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】17. Who did the speaker go on a cookery course with?A. Her cousin.B. Her sister.C. Her mother.18. Which course did the speaker choose?A. The one-day course.B. The three-day course.C. The one-week course.1

22、9. What surprised the speaker when she started her course?A. The course was popular.B. There were many teenagers.C. Many teachers were there to help.20. Which place did the speaker visit?A. A restaurant.B. A market.C. A supermarket.【答案】17. A 18. C 19. C 20. B【解析】【原文】W: I never thought Id be the type

23、 to go on a cookery course! My mum and my sister always used to laugh at me, because though I love eating, I couldnt make anything myself. Then one day my cousin decided she wanted to have cooking classes. She didnt want to do them on her own, though. I agreed to go along. You could do one-day, thre

24、e-day or one-week courses. We thought a week should be enough to get us started, so we chose that during the summer holidays. When we got there on the first morning, loads of people had already arrived. I knew it was a popular course, with lots of teenagers like me there. What I hadnt expected was t

25、hat thered be so many teachers you got plenty of help that way and I certainly needed it. We learnt how to make a cake in the first class. And that was a really good way to get started. Another thing we did was go out and visit places though we didnt go to any restaurants. But there were a few marke

26、ts nearby. And we visited one of the best ones. We passed a couple of supermarkets on the way, but we didnt go in.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AHere are four books which will make young readers want to continue turning the pages.Outrun the Moon by Stace

27、y LeeOutrun the Moon tells the story of a fifteen-year-old girl and her determination to succeed, even in the face of disaster. Mercy Wongs life is completely turned upside down when an earthquake destroys her home and school. Mercy is determined to help her broken city heal. Outrun the Moon is a he

28、artwarming story about the determination of a teenage girl. Its the winner of the Asian/Pacific American Award for Literature.OCDaniel by Wesley KingThis first-person narrative is told from the perspective of Daniel, a 13-year-old who tries to hide his obsessive compulsive disorder as he struggles t

29、o fit into the world of middle school. Then he gets a note that puts him in the middle of a mystery that may change everything. Full of heartbreak and joy, as well as important lessons and themes, OCDaniel is a thrilling novel that will definitely make you cheer for Daniel and eagerly turn the pages

30、.Amal Unbound by Aisha SaeedWith dreams of becoming a teacher one day, the main character, Amal, is living a simple, ordinary life in her Pakistani village until a terrible incident forces her to become a servant for the villages landlord(地主). Her new life is a struggle, at times heartbreaking, but

31、she stays strong. After many struggles, she finally returns to her loved ones and works towards her goals.Harbor Me by Jacqueline WoodsonThis novel tells the tale of six students who meet weekly to speak from their hearts about issues that are affecting them, from race, prejudice and privilege to im

32、migration. As they express the feelings and fears that they hid from others and try to make sense of the world around them, the kids show the effectiveness of talking to others.21. What is Outrun the Moon about?A. A boy has difficulty fitting into the world.B. Some students have a free talk every we

33、ek.C. A girl helps repair her city after the disaster.D. A woman tries her best to become a teacher.22. Which of the following novels shows the importance of communication?A. Outrun the Moon.B. OCDaniel.C. Amal Unbound.D. Harbor Me.23. What do the four books share?A. They are the bestsellers.B. They

34、 are suitable for teenagers.C. They are award-winning books.D. They are based on true stories.【答案】21. C 22. D 23. B【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了四本令年轻人想要继续翻看的书籍,对四本书的主要情节进行简要概述。【21题详解】细节理解题。根据文章Outrun the Moon by Stacey Lee部分的“Mercy Wongs life is completely turned upside down when an earthquake destroys her ho

35、me and school. Mercy is determined to help her broken city heal.”(一场地震摧毁了她的家和学校,使她的生活发生了翻天覆地的变化。梅西决心帮助她破碎的城市疗伤。)可知,Outrun the Moon是关于一个女孩在灾后帮助修复她的城市的故事。故选C。【22题详解】细节理解题。根据文章Harbor Me by Jacqueline Woodson部分的“As they express the feelings and fears that they hid from others and try to make sense of th

36、e world around them, the kids show the effectiveness of talking to others.”(当他们表达自己对他人隐瞒的感觉和恐惧,并试图理解周围的世界时,孩子们展示了与他人交谈的有效性。)可知,Harbor Me这本书表明了沟通的重要性。故选D。【23题详解】细节理解题。根据文章第一段“Here are four books which will make young readers want to continue turning the pages.”(这里有四本书,会让年轻读者想要继续翻动书页。)可知,这四本书将使年轻读者想继续

37、翻页,所以这四本书适合青少年。故选B。BThough not as mainstream as devices like smartphones and fitness trackers, more companies are now experimenting with the concept of connected garments. Among the pioneers is London-based CuteCircuit, which has been creating fashionable smart clothing since 2004. The companys late

38、st creation is the “Sound Shirt,” which allows deaf people to “feel” live music by transforming the tunes into touch feelings in real time.The fashionable jacket achieves the incredible function using software that changes the music into data and wirelessly sends it to the 16-micro actuators(促动器)pla

39、ced inside the cloth. The devices vibrate(振动)in sync(同步)to the intensity(强度)of the music being played, allowing the wearer to feel each instrument individually. For example, violin can be felt on the arms, while the deeper, heavier bass notes can be felt close to the stomach. The series of touch-lik

40、e feelings across the wearers body enables them to feel the entire composition, resulting in a fully amazing musical experience.To ensure the shirt is comfortable, the designers chose to leave out wires and instead wove conductive(可传导的)material into the garments cloth. Francesca Rosella, co-founder

41、and chief creative officer of CuteCircuit, explains, “There are no wires inside, so were only using smart materialwe have a combination of microelectronics and very thin, flexible and conductive material. All these little electronic motors are connected with these conductive material so that the gar

42、ment is soft and stretchable.”CuteCircuit, which has been testing the Sound Shirt for three years, expects to make it available to the general public shortly. Priced at $3,673, the smart jacket will not be cheap. However, twin sisters Hermon and Heroda Berhane, who lost their hearing at a young age,

43、 believe the hi-tech garment is a worthwhile investment, especially for deaf people with a passion for dancing. “Its almost like feeling the depth of the music,” says Hermon. “It just feels as though we can move along with it.” Heroda agrees, adding, “I think it could definitely change our lives.”24

44、. What is the function of the actuators in the clothing?A Turning music into data.B. Causing touch-like feelings.C. Conducting electricity in the clothing.D. Wirelessly sending data to the clothing.25. Why does the author mention Francesca Rosellas words about the clothing?A. To explain how the clot

45、hing functions.B. To explain the principles of smart material.C. To show the clothing is comfortable to wear.D. To show the designers have worked very hard.26. What do Hermon and Heroda Berhane think of the new creation?A. It actually isnt that advanced.B. It is affordable to most people.C. It is re

46、ally worth having for the deaf.D. It can arouse deaf peoples passion for dancing.27. What is the best title for the text?A. Deaf people will be able to dance soon.B. Deaf people are looking forward to a hi-tech garment.C. CuteCircuits new garment draws deaf peoples attention.D. CuteCircuits sound sh

47、irt allows deaf people to feel music.【答案】24. B 25. C 26. C 27. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍了CuteCircuit公司一直在创造时尚的智能服装,该公司的最新发明是“声音衬衫”,它可以让聋哑人通过实时将曲调转换为触觉来“感受”现场音乐。【24题详解】细节理解题。根据文章第二段“The fashionable jacket achieves the incredible function using software that changes the music into data and wirelessly sends it

48、 to the 16-micro actuators(促动器)placed inside the cloth. The devices vibrate(振动)in sync(同步)to the intensity(强度)of the music being played, allowing the wearer to feel each instrument individually.”(这款时尚的夹克实现了这一不可思议的功能,它通过软件将音乐转换为数据,并通过无线方式将数据发送给布料内的16微促动器。这些设备会根据播放的音乐的强度同步振动,使佩戴者能够分别感受每一件乐器。)和“The ser

49、ies of touch-like feelings across the wearers body enables them to feel the entire composition, resulting in a fully amazing musical experience.”(通过穿戴者的身体的一系列触摸般的感觉,使他们能够感受到整个作曲,从而产生一个完全惊人的音乐体验。)可知,促动器的作用是引起类似触摸的感觉。故选B。【25题详解】细节理解题。根据文章第三段第一句“To ensure the shirt is comfortable, the designers chose t

50、o leave out wires and instead wove conductive(可传导的)material into the garments cloth.”(为了确保衬衫的舒适性,设计师们选择了省去电线,而是在衣服上编织导电材料布。)可知,所以引用了Rosella所说的话为了证明这些衣服穿起来很舒服。故选C。【26题详解】推理判断题。根据文章最后一段“However, twin sisters Hermon and Heroda Berhane, who lost their hearing at a young age, believe the hi-tech garment

51、is a worthwhile investment, especially for deaf people with a passion for dancing.”(然而,一对年幼失聪的双胞胎姐妹Hermon和herda Berhane认为,这种高科技服装是值得的投资,尤其是对那些热爱跳舞的聋人来说。)可推知,Hermon and Heroda Berhane认为这个新的创造对于聋人来说,它确实值得拥有。故选C。【27题详解】主旨大意题。根据文章第一段“Among the pioneers is London-based CuteCircuit, which has been creatin

52、g fashionable smart clothing since 2004. The companys latest creation is the “Sound Shirt,” which allows deaf people to “feel” live music by transforming the tunes into touch feelings in real time.”(总部位于伦敦的CuteCircuit是其中的先驱之一,该公司自2004年以来一直在创造时尚的智能服装。该公司的最新发明是“声音衬衫”,聋人可以通过将音乐转化为实时的触觉来“感受”现场音乐。)可知,Cut

53、eCircuit公司的最新发明是“声音衬衫”,它可以让聋哑人通过实时将曲调转换为触觉来“感受”现场音乐。所以短文的最佳标题为“ CuteCircuit的声音衬衫让聋哑人能够感受到音乐”。故选D。CArtificial Intelligence (AI) advice is as influential as humans, but positive crowd views still overpower.In a study, researchers found that machines that make recommendations-or AI experts-were as infl

54、uential as human experts when the AI experts recommended which photo users should add to their online business profiles. However, both AI and human experts failed to budge them if their feedback was negative and went against popular views among other users, said S. Shyam Sundar, a professor of Media

55、 Effects.Because people are increasingly using social media to look for feedback, studies suggest that expert opinions and the bandwagon effect (从众效应) may be important factors in influencing decisions. According to Jinping Wang, a doctoral candidate in mass communication and first author of the stud

56、y. Nowadays, we often turn to online platforms for opinions from other people-like our peers and experts-before making a decision, said Wang. AI experts are often less expensive than human experts and they can also work 24 hours a day, which, Wang suggests, might make them appealing to online busine

57、sses.The researchers also found that the AIs group status (群体地位) -in this case, national origin was pointed out-did not seem to affect a persons acceptance of its recommendation. Among human experts, however, an expert from a similar national origin who offered a negative opinion of a photograph ten

58、ded to be more influential than a human expert from an unknown country who offered a similar negative rating of a photograph.While findings that suggest group status may not affect whether a person values the view of AI experts sound like good news, Sundar suggests that the same cultural biases (偏见)

59、 might still be at work in AI experts for they could be hidden in the programming and training data.It can be both good-and bad-because it all depends on what you feed AI, said Sundar. While it is good to believe in AIs ability to transcend (超越) cultural biases, we have to keep in mind that if you t

60、rain the AI on pictures from one culture, they could give misleading recommendations on pictures meant for use in other cultural contexts.28. What do the underlined words budge them in paragraph 2 mean?A. Raise their spirits.B. Satisfy their needs.C. Change their ideas.D. Fire their imagination.29.

61、Why do users often turn to AI experts?A. AI experts are more knowledgeable.B. AI experts are on hand and cost less.C. AI experts are less influenced by feelings.D. AI experts are so new as to be more attractive.30. Which experts negative assessments is a person more likely to believe?A. An expert wh

62、o has great achievements in arts.B. An expert with better personality and attitude.C. A foreign expert who is very popular worldwide.D. An expert from countries with similar cultures to his.31. What did Sundar mean by the last paragraph?A. People should have a mind of their own.B. People should be a

63、ble to tell good from bad.C. People should know AIs hidden cultural biases.D. People should be trained how to use AI properly.【答案】28. C 29. B 30. D 31. C【解析】本文是一篇说明文。在进行推荐建议时,AI专家和人类专家的影响力一样有效。AI专家由于便捷性、低成本受到广泛欢迎,但我们不应该忘记其中隐藏的文化偏见,这取决于人类如何灌输和训练。【28题详解】词义猜测题。根据文章第二段“In a study, researchers found that

64、 machines that make recommendations-or AI experts-were as influential as human experts when the AI experts recommended which photo users should add to their online business profiles. ”(在一项研究中,研究人员发现,当人工智能专家建议哪些照片用户应该添加到他们的在线商业资料中时,提出建议的机器或人工智能专家的影响力与人类专家一样大。)及“However.if their feedback was negative

65、and went against popular views among other users”(但是.如果他们的反馈是负面的,并且与其他用户的流行观点相悖)可推测,当反馈是负面的情况下,人工智能和人类专家都不能做出让步,即改变不了人们的观点。故选C项。【29题详解】细节理解题。根据文章第三段“AI experts are often less expensive than human experts and they can also work 24 hours a day, which, Wang suggests, might make them appealing to online

66、 businesses.”(王表示,人工智能专家通常比人类专家更便宜,而且他们可以一天24小时工作,这可能会让他们对在线企业有吸引力。)可知,用户经常寻求AI专家的帮助是因为AI专家便捷并且花费少。故选B项。【30题详解】细节理解题。根据文章第四段“Among human experts, however, an expert from a similar national origin who offered a negative opinion of a photograph tended to be more influential than a human expert from an

67、 unknown country who offered a similar negative rating of a photograph.”(然而,在人类专家中,来自相似国家的专家如果对照片给出负面评价,往往比来自未知国家的专家给出相似负面评价的照片更有影响力。)可推测,来自相似文化背景的专家观点更有影响力。故选D项。【31题详解】推理判断题。根据文章最后一段“While it is good to believe in AIs ability to transcend cultural biases, we have to keep in mind that if you train t

68、he AI on pictures from one culture, they could give misleading recommendations on pictures meant for use in other cultural contexts.”(虽然相信人工智能能够超越文化偏见是件好事,但我们必须记住,如果你用一种文化的图片来训练人工智能,它们可能会对其他文化背景下使用的图片给出误导性的建议。)由此判断出,Sundar 的意思是人们应该知道人工智能隐藏的文化偏见。故选C项。DThe lights go down, music plays, and a young woma

69、n on a bike at the front of the class encourages students to spin faster and harder. When the lights go back on, the students on the bikes pull out their notebooks, and its clear that this is not SoulCycle. Instead, its a first-of-its-kind business school course at Fordham University that is taught

70、on spin bikes in a university.“Its the first class that I mention to anybody when anybody asks me what classes Im taking,” said Amanda Vopat, 22, a business administration major. “I think people are really excited about it.”The 75-minute, twice-weekly course is the brainchild of Julita Haber, a busi

71、ness school professor at Fordham. “I have been introducing movement and fitness in my classes for the past seven years,” she said. “I found the spin class would really allow students to exercise while a professor lectures at the same time.”The course the students are taking while cycling is no joke.

72、 Managing Professional Relationships is an upper-level business school course taken primarily by juniors and seniors. The students are fully instrumental in each class, selecting the music, leading stretches before and after class and leading the intervals during the class.Haber stops her lecture ev

73、ery 20 minutes throughout the class. While one student turns off the lights, another student turns up the music and a third student goes to a bike in the front of the class to lead their classmates in high-intensity interval that lasts two to three minutes, just enough to re-energize the students.“I

74、ts a fantastic way of engaging students and as a professor, as a teacher, thats really gratifying,” she said. “They dont have their smartphones, and they dont have laptops so they are physically engaged and also mentally engaged in what is being said.”The course is the first of its kind at Fordham,

75、and Haber believes it is also a first across the United States. She has authored research on the unique classroom approach, which she calls fitness integrated learning.Donna Rapaccioli, the head of Fordhams Gabelli School of Business, described how students were “energized” by the class and said For

76、dham was open to expanding it to other courses. “Definitely,” Rapaccioli answered when asked if Habers course represents the future of learning.32. What might SoulCycle be?A. A repair shop.B. A healthy club.C. A bicycle store.D. A music studio.33. What do we know about the business school course?A.

77、It was originally thought up by Julita.B. It lasts seventy-five minutes without breaks.C. It is open to all students at Fordham University.D. It was taught in a university gym once every 2 weeks.34. What does the underlined word “gratifying” in Paragraph 6 most probably mean?A. Inspiring.B. Interest

78、ing.C. Surprising.D. Satisfying.35. How did Donna Rapaccioli sound?A Proud and confident.B. Hopeful and cheerful.C. Informal and friendly.D. Humorous and clever.【答案】32. B 33. A 34. D 35. A【解析】这是一篇新闻报道。文章介绍了Julita Habor在福特汉姆商学院开设的一门课程,让学生们学习一段时间后进行动感单车锻炼,这是一种独特的教学方法。这也是福特汉姆大学的首个此类课程,哈伯认为这也是全美首个此类课程。她

79、撰写了一份关于这种独特的课堂教学方法的研究报告,她称之为健身整合学习。【32题详解】推理判断题。根据第一段“The lights go down, music plays, and a young woman on a bike at the front of the class encourages students to spin faster and harder. When the lights go back on, the students on the bikes pull out their notebooks, and its clear that this is not S

80、oulCycle. Instead, its a first-of-its-kind business school course at Fordham University that is taught on spin bikes in a university.(灯光渐暗,音乐响起,一位骑自行车的年轻女子站在教室前面,鼓励学生们骑得更快、更用力。当灯重新亮起,骑自行车的学生们拿出笔记本,很明显,这不是在SoulCycle。相反,这是福特汉姆大学开设的第一个在大学自行车上讲授的商学院课程)”可推知,SoulCycle可能是一个健康俱乐部。故选B。【33题详解】细节理解题。根据第三段中“The

81、 75-minute, twice-weekly course is the brainchild of Julita Haber, a business school professor at Fordham.(这个75分钟、每周两次的课程是福德汉姆商学院教授Julita Haber的创意)”可知,商学院课程是Julita最先想到的。故选A。【34题详解】词义猜测题。根据画线词后文“They dont have their smartphones, and they dont have laptops so they are physically engaged and also menta

82、lly engaged in what is being said.(他们没有智能手机,也没有笔记本电脑,所以他们既要在身体上投入,也要在精神上投入)”以及上文“Its a fantastic way of engaging students and as a professor, as a teacher, thats really”可知,这是一种吸引学生的极好方式,他们没有智能手机,也没有笔记本电脑,所以他们身体和精神上都要投入到谈话中去,对于学生这样的行为,作为教授和老师,认为这是令人欣慰和满意的。画线词意思为“令人满意的”。A. Inspiring.鼓舞人心的;B. Interesti

83、ng.有趣的; C. Surprising.意外的;D. Satisfying.令人满意的。故选D。【35题详解】推理判断题。根据最后一段“Donna Rapaccioli, the head of Fordhams Gabelli School of Business, described how students were “energized” by the class and said Fordham was open to expanding it to other courses. “Definitely,” Rapaccioli answered when asked if Ha

84、bers course represents the future of learning.(福特汉姆大学加贝利商学院院长Donna Rapaccioli描述了该课程如何让学生“充满活力”,并表示福特汉姆大学愿意将该课程扩展到其他课程。当被问及哈伯的课程是否代表了学习的未来时,拉帕乔里回答说:“当然。”)”可推知,Donna Rapaccioli对这种教学方法表现出自豪和自信。故选A。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Why is it that we always seem to pick t

85、he slowest line in a supermarket or store? Basically, the reason is simple: the chances are against us. To explain, imagine that you are in a store where there are three lines. _36_ If there are more lines, your chances of getting into the speediest queue are even less.Interestingly, some people hav

86、e come up with theories and formulas to calculate this kind of thing. _37_ A pioneering queuing theorist was an engineer named Erlang. He wanted to figure out the best number of telephone operators to have at the telephone exchange in the early 1900s. Taking into consideration the average number of

87、phone calls in an hour and the average call length, Erlang came up with formulas to determine the best number of operators that should be on duty at any given time. _38_ On top of that, his work established the basis for queuing theory, which became a new branch of mathematics.The theories first inv

88、ented by Erlang are still used today in a variety of commercial settings, including call centers and traffic engineering. _39_ While there are many options available regarding lining up, it appears that a snaking-line approachwhere people stand in a single line and wait for the next available clerki

89、s the most efficient. _40_ Research shows that this option is about three times faster than using separate lines, which is the approach that is most commonly used but not that efficient for anyone in a rush.A. This is the method that most banks use.B. People who do this type of research are generall

90、y known as queuing theorists.C. His formula was soon accepted by telephone companies, including the British Post.D. You only have a one-in-three chance of picking the quickest line, so most likely youll be wrong.E. The research he conducted even helps modern businesses provide satisfactory services

91、to the public.F. Businesses know just the tricks for distracting their customers from the long lines theyre waiting in.G. Grocery stores try to have enough employees at checkout lines to get all customers through without delay.【答案】36. D 37. B 38. C 39. E 40. A【解析】本文为说明文。这篇文章主要讲为什么人们总是选择最短的队伍排队,并且论述了

92、对排队的研究以及理论的实际应用。【36题详解】根据前文“To explain, imagine that you are in a store where there are three lines.”可知要在三条队伍中选一条排队,即有三分之一的机会( one-in-three chance ) 排到最快的队伍。D选项中“a one-in-three chance ”与上文 three lines.“”一致。故D选项“你只有三分之一的机会选择最快的路线,所以很有可能你会错。”切题。故选D。【37题详解】空格处属于承上启下句。B选项中的前半句“people who do this type of

93、 research”承接上文“some people have come up with theories and formulas to calculate”研究人员提出理论和公式来计算。同时,B选项后半句“queuing theorists”与下文的“A pioneering queuing theorist was an engineer named Erlang.”相呼应。故B选项“做这类研究的人通常被称为排队理论家。”切题。故选B【38题详解】根据上文“Taking into consideration the average number of phone calls in an

94、hour and the average call length, Erlang came up with formulas to determine the best number of operators that should be on duty at any given time.”可知,考虑到每小时的平均通话次数和平均通话时长,Erlang得出了计算公式,以确定在任何给定时间值班的最佳话务员人数。前文讨论的是对电话的研究,所以他提出的公式被电话公司所认可。与C选项中“His formula 呼应“”came up with formulas ,并且与后文呈递进关系,进一步阐述他的成

95、果。故选C。【39题详解】根据首句“The theories first invented by Erlang are still used today in a variety of commercial settings,”可知Erlang的理论现在仍然应用在各种商业领域。所以空格处讲述的是理论的实际应用。E选项中的he指代Erlang。故E选项“他所做的研究甚至帮助现代企业为公众提供满意的服务。 ”切题。故选E。【40题详解】根据前文“it appears that a snaking-line approachwhere people stand in a single line an

96、d wait for the next available clerkis the most efficient.”可知蛇形的排队方式是最有效的。同时,后文提到“Research shows that this option is about three times faster than using separate lines, which is the approach that is most commonly used but not that efficient for anyone in a rush.”可知蛇形排队方式除了对赶时间的人不那么高效但却是是最常用的选择。与A选项“T

97、his is the method that most banks use.(所以大多数银行都会选择这种方式。)”切题。THis指代的是a snaking-line approach。故选A。第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。A Uber driver stopped her work day so she could help a mother with a sick child.Nicole Ihuss son John Henry was _41_ last

98、month with a severe disease. Nicole living in Kansas City, contacted doctors from Minnesota and Missouri hoping to treat John Henry for the condition, but in vain. Luckily, Nicole managed to contact “the _42_ doctor in the world for this condition” at Johns Hopkins in Florida so she traveled _43_ th

99、ere to give her newborn son a fighting chance.After John Henry was _44_ into the ICU, Nicole felt sad and _45_ in the new state, but she had to leave her sons side to buy him some _46_. Upon ordering an Uber ride to the nearby childrens store, she was _47_ by a woman named Belinda. Shortly after Nic

100、ole got into her car, the mother poured out her heartbreaking _48_.“She told me her story,” Belinda said. “She was _49_ a couple of times and I really felt sorry for her.” _50_ simply dropping Nicole off at the store, however, Belinda parked the car and insisted on accompanying her _51_ into the sto

101、re so she could _52_ John Henry to new clothes. Obviously, Nicole was filled with gratitude.Nicole said, “For this _53_ to go completely out of her way stop what she was doing to be with me for several hours while we shopped together, that was just _54_.” As Nicole cares for her newborn son, she hop

102、es to introduce the Uber driver to her son as a thank you for her compassionate (富有同情心的)_55_.41. A. curedB. adoptedC. abandonedD. born42. A. responsibleB. outstandingC. selflessD. generous43. A. all the timeB. all the sameC. all the wayD. all the while44. A. broughtB. admittedC. draggedD. pushed45.

103、A. relievedB. curiousC. aloneD. hopeful46. A. medicinesB. clothesC. toysD. snacks47. A. hugged upB. picked upC. covered upD. called up48. A. situationB. divorceC. travelD. illness49. A. in terrorB. in tearsC. in excitementD. in surprise50. A. Other thanB. Apart fromC. Rather thanD. Aside from51. A.

104、friendB. neighborC. passengerD. son52. A. takeB. treatC. pushD. expose53. A. strangerB. doctorC. nurseD. passer-by54. A. unusualB. unbearableC. unbelievableD. unacceptable55. A. measureB. treasureC. pleasureD. gesture【答案】41. D 42. B 43. C 44. B 45. C 46. B 47. B 48. A 49. B 50. C 51. C 52. B 53. A 5

105、4. C 55. D【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一名优步司机叫停了一天的工作,以便帮助一名生病的孩子的母亲的故事。【41题详解】考查动词词义辨析。句意:约翰亨利上个月出生时就患有严重疾病。A. cured治愈;B. adopted收养;C. abandoned抛弃;D. born出生。由后句尼科尔联系了医生,希望为约翰亨利治疗这种疾病,但毫无结果可知,她没有抛弃亨利,亨利的疾病也没有被治愈。排除C和A。D对应这段最后一句her newborn son。故选D。【42题详解】考查形容词词义辨析。句意:幸运是,尼科尔设法联系到了一位世界上治疗这方面疾病的杰出的医生。A. respons

106、ible负责任的;B. outstanding杰出的;C. selfless自私的;D. generous慷慨的。根据上文“Nicole, living in Kansas City, contacted doctors from Minnesota and Missouri hoping to treat John Henry for the condition,”可知尼科尔想为儿子治病,因此她要找世界上最杰出的医生。故选B。【43题详解】考查固定搭配辨析。句意:为了找到世界上最优秀的医生,她一路千里迢迢来到那里,只想给她刚出生的儿子一个拼搏的机会。A. all the time一直;B.

107、all the same依然;C. all the way一路上,千里迢迢;D. all the while一直以来。根据上文中“the_doctor in the world for this condition”以及下文中“.in the new state, 新的地方”可知,为了治疗儿子的病远离故乡。故选C。【44题详解】考查动词短语辨析。句意:亨利被送入重症监护室。A. brought into把拿入;B. admitted into 准许进入,收容,住院;C. dragged into扯进;D. pushed into推进。根据下文“she had to leave her sons

108、 side to buy him some.(她不得不离开儿子的身边去给儿子买衣服)”可知,儿子已经住院。故选B。【45题详解】考查形容词词义辨析。句意:亨利被送入重症监护室后,尼科尔在这个陌生的地方感到悲伤和孤独。A. relieved感到轻松的;B. curious 好奇的;C. alone孤独的;D. hopeful有希望的。填空处形容词体现她的心情,and表示填空处应该与sad并列。故选C。【46题详解】考查名词词义辨析。句意:但是为了给儿子买些东西,她不得不离开儿子的身边。A. medicines药;B. clothes衣服;C. toys玩具;D. snacks零食。联系本文倒数第

109、五行new clothes可知她要给儿子买的是衣物。故选B。【47题详解】考查动词短语辨析。句意:在叫了一辆优步车去附近的儿童商店后,一个叫贝琳达的女人接了她上车。A. hugged up错误表达,不存在这个短语;B. picked up捡起,获得,乘载,不费力地学会;C. covered up掩盖;D. called up打电话给,召集,使想起。根据语境可知,此处指一个叫贝琳达的女人接了她上车。故选B。【48题详解】考查名词词义辨析。句意:尼科尔进了车后不久,这位母亲就向她诉说了她心碎的处境。A. situation处境;B. divorce离婚;C. travel旅行;D. illness

110、疾病。此处与下文“She told me her story”相对应。故选A。【49题详解】考查介词短语辨析。句意:她哭了几次,我真的为她感到难过。A. in terror在恐惧中;B. in tears流着泪;C. in excitement处于兴奋中;D. in surprise惊讶地。in tears与前文heartbreaking;sad and alone对应。故选B。【50题详解】考查介词短语辨析。句意:然而,贝琳达并没有简单地把妮可送到商店,而是把车停了下来,坚持要陪她一起进商店。A. Other than 除了,不同于;B. Apart from 除了;C. Rather th

111、an 而不是;D. Aside from 除了。根据文中“Belinda parked the car and insisted on accompanying her(贝琳达停好车并且坚持陪她一起)”可知,贝琳达不是简单的把乘客送到地方后就走了。故选C。【51题详解】考查名词词义辨析。句意:贝琳达把车停好,坚持要陪她的乘客进商店。A. friend朋友;B. neighbor邻居;C. passenger乘客;D. son儿子。贝琳达是Uber司机所以尼科尔是她的乘客。故选C。【52题详解】考查动词词义辨析。句意:贝琳达坚持要陪尼科尔进商店,这样她就可以给亨利买新衣服。A. take拿走;B

112、. treat治疗,请客;C. push推;D. expose暴露。尼科尔想给亨利买新衣服。故选B。【53题详解】考查名词词义辨析。句意:让一个陌生人完全不顾一切地停下她正在做的事情,陪我几个小时一起购物,这真是难以置信。A. stranger陌生人;B. doctor医生;C. nurse护士;D. passer-by路人。空格处指代贝琳达。贝琳达与尼科尔素不相识,因而是陌生人。故选A。【54题详解】考查形容词词义辨析。句意:让一个陌生人完全不顾一切地停下她正在做的事情,陪我几个小时一起购物,这真是难以置信。A. unusual不同寻常的;B. unbearable难以忍受的;C. unbe

113、lievable难以置信的;D. unacceptable难以接受的。贝琳达与尼科尔素不相识,却停下手中的工作陪同尼科尔,这件事让人难以相信。故选C。【55题详解】考查名词词义辨析。句意:尼科尔希望把贝琳达这位优步司机介绍给她的儿子,作为对她同情的举动的感谢。A. measure措施,方法;B. treasure珍宝;C. pleasure愉快;D. gesture善举,手势。根据上文中贝琳达给儿子买衣服以及本句中“compassionate(富有同情心的)”可知,此处应该是指贝琳达的善良的举动。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或

114、括号内单词的正确形式。Change 5 probe has finished gathering subsurface samples and packed them in a container, _56_ (become) the third spacecraft to successfully land on the lunar surface this century. Designed to collect about 2 kilograms of samples, the probe has already _57_ (equip) with two types of collec

115、tion devices in hopes of obtaining various sorts of samples. Having two types of collection devices also reduces the risk of failure and improves the_58_ (probable) of success. Chinese space engineers skills are being greatly tested by the Change 5 mission. As the mission will involve the first samp

116、le collection, it will be _59_ comprehensive, tough test of the researchers abilities in different fields. Over the long term, some of Change 5s operations _60_ (help) to accumulate and demonstrate cutting-edge technologies for future Chinese manned lunar travel. _61_ the mission is successful, Chan

117、ge 5 will be the first spacecraft _62_ (take) samples from the moon since August, 1976, which is a _63_ (true) historic event for Chinas space program: for the first time in the countrys space research history, China National Space Administration performed a landing of a robotic sample-return missio

118、n to the Moon. When the samples _64_ (collect) on the Moon are returned to Earth, everyone will benefit _65_ being able to study this precious samples that could advance the international science community.【答案】56. becoming 57. been equipped 58. probability 59. a 60. will help 61. If 62. to take 63.

119、truly 64. collected 65. from【解析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了嫦娥五号月球探测器已经完成了对月球表面样本的采集工作,成为本世纪第三个成功着陆月球表面的航天器。还介绍了针对这些月球样本研究所带来的潜在的好处。【56题详解】考查非谓语动词。句意:嫦娥五号探测器已经完成了对月球表面样品的采集,并将其装入集装箱,成为本世纪第三个成功着陆月球表面的航天器。分析句子结构可知become在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语Change 5 probe构成主动关系,故应用现在分词作状语。故填becoming。【57题详解】考查动词时态。句意:该探测器的设计目的是收集大约2公斤

120、的样本,已经装备了两种类型的收集设备,希望获得各种类型的样本。结合句意表示“装备”可知短语为be equipped with,结合上文the probe has already可知为现在完成时。故填been equipped。【58题详解】考查名词。句意:拥有两种类型的收集设备也减少了失败的风险,并提高了成功的可能性。此处作宾语,表示“可能性”应用名词probability,表抽象概念,不可数。故填probability。【59题详解】考查冠词。句意:由于此次任务将涉及首次样本采集,这将是对不同领域研究人员能力的一次全面而严峻的考验。test为可数名词,此处表泛“一次全面而严峻的考验”指应用不

121、定冠词,且comprehensive是发音以辅音音素开头的单词,应用a。故填a。【60题详解】考查动词时态。句意:从长远来看,嫦娥五号的一些操作将有助于积累和展示中国未来载人月球旅行的尖端技术。根据上文Over the long term以及后文future Chinese manned lunar travel,可知表示将来的动作应用一般将来时。故填will help。【61题详解】考查状语从句。句意:如果任务成功,嫦娥5号将成为自1976年8月以来第一个从月球取样的航天器,这对中国的航天计划来说是一个真正的历史性事件:中国国家航天局在中国航天研究史上第一次执行了登陆月球的机器人取样返回任务

122、。引导条件状语从句,表示“如果”应用if,句首单词首字母要大写。故填If。【62题详解】考查非谓语动词。句意:如果任务成功,嫦娥5号将成为自1976年8月以来第一个从月球取样的航天器,这对中国的航天计划来说是一个真正的历史性事件:中国国家航天局在中国航天研究史上第一次执行了登陆月球的机器人取样返回任务。分析句子结构可知take在句中应用非谓语动词形式,名词spacecraft由序数词the first修饰,后跟不定式作后置定语。故填to take。【63题详解】考查副词。句意:如果任务成功,嫦娥5号将成为自1976年8月以来第一个从月球取样的航天器,这对中国的航天计划来说是一个真正的历史性事件

123、:中国国家航天局在中国航天研究史上第一次执行了登陆月球的机器人取样返回任务。修饰后文形容词historic ,应用副词truly,作状语。故填truly。【64题详解】考查非谓语动词。句意:当在月球上收集到的样本返回地球后,每个人都会从中受益,因为能够研究这些珍贵的样本,可以推动国际科学界的发展。分析句子结构可知collect在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语samples构成被动关系,故应用过去分词作定语。故填collected。【65题详解】考查介词。句意:当在月球上收集到的样本返回地球后,每个人都会从中受益,因为能够研究这些珍贵的样本,可以推动国际科学界的发展。结合句意表示“受益”可知

124、短语为benefit from。故填from。第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)66. 假如你是李华,你一个在英国的笔友William得知上月你校组织了校园义卖(Charity Sale)活动,来信向你询问活动详情,请给他写封回信,内容如下:1、活动详情;2、你的感受。注意:1、写作词数应为80左右; 2、请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear Mr. William,_Yours,Li Hua【答案】Dear Mr. William,Very glad to know that you are interested in the Charity Sal

125、e held in our school last month, Im willing to give you a brief introduction to the activity.The Charity Sale started at 2:30 p.m. on November 29, when some teachers and all students in Senior Three got together on the playground. Small booths were set up as arranged to advertise their goods, includ

126、ing food, books and even some greeting cards, some of which were made by themselves. Teachers and students walked around, searching for what they were interested in. It went well and finished at 4:30 p.m. In the end, all the money earned would go to the students in need. I think it significant and w

127、orthwhile to experience this activity, for we can build up our sense of responsibility and join our hands to help others.Look forward to interesting stories in your school!Yours,Li Hua【解析】【分析】本篇书面表达属于应用文。要求考生给英国的笔友William写封回信,介绍学校组织的校园义卖(Charity Sale)活动的详情。【详解】第一步:审题体裁:应用文时态:根据提示,时态主要为一般过去时。结构:总分法 总

128、分法是指把主题句作为总说,把支持句作为分说,并以这种方式安排所写内容。要求:1.表示问候;2.说明活动详情;3.表达自己的感受。第二步:列提纲(重点词组)be interested in;be willing to do sth.;get together;on the playground;set up;walk around;search for;in the end;in need;build up;sense of responsibility;look forward to 第三步:连词成句1.Very glad to know that you are interested in

129、the Charity Sale held in our school last month, Im willing to give you a brief introduction to the activity.2.The Charity Sale started at 2:30 p.m. on November 29, when some teachers and all students in Senior Three got together on the playground. 3.Small booths were set up as arranged to advertise

130、their goods, including food, books and even some greeting cards, some of which were made by themselves. 4.Teachers and students walked around, searching for what they were interested in. 5.It went well and finished at 4:30 p.m. 6.All the money earned would go to the students in need. 7.I think it si

131、gnificant and worthwhile to experience this activity, for we can build up our sense of responsibility and join our hands to help others.8.Look forward to interesting stories in your school!根据提示及关键词(组)进行遣词造句,注意主谓一致和时态的问题。第四步:连句成篇(衔接词)表文章结构顺序: In the end2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furth

132、ermore, In addition As well as, not onlybut (also), including(供参考)3.表转折对比关系:However, On the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat(供参考) 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result(供参考) 连句成文,注意使用恰当连词进行句子之间的衔

133、接与过渡,书写一定要规范清晰,第五步:润色修改【点睛】高分句型1Very glad to know that you are interested in the Charity Sale held in our school last month, Im willing to give you a brief introduction to the activity.(that引导宾语从句,held为过去分词作后置定语)高分句型2Small booths were set up as arranged to advertise their goods, including food, book

134、s and even some greeting cards, some of which were made by themselves.(which引导非限制性定语从句)高分句型3I think it significant and worthwhile to experience this activity, for we can build up our sense of responsibility and join our hands to help others.(it为形式宾语,动词不定式为真正的宾语)第二节 读后续写(满分25分)67. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头

135、语续写两段,使之构成一篇完整的短文。Having held the interschool storytelling championship for the past two years, I was the shining star of my school. When it came to choosing the right candidate to participate in such competitions, I was always the first choice. Naturally, I was once again selected to represent my s

136、chool in the approaching contest this year.Upon hearing the fact that I was chosen again, my classmates and friends acknowledged that I would undoubtedly emerge as the champion again. Consequently, I became conceited. I was so proud that I neglected the importance of practicing for the contest.A wee

137、k before the contest, my teacher Ms. Sara asked, “Selena, would you like to stand in front of the class to rehearse for the contest?” She had tutored me in the past two competitions and knew how important practice was. “Just imagine you are on the stage in the presence of the audience,” she added.“I

138、m sorry, Ms. Sara,” I replied. “I have a bit of a sore throat.”This was usually the lie I would tell whenever my teacher requested me to practice in front of the class. I always found excuses to avoid doing it because I believed that I was the best and therefore the practice was unnecessary. On one

139、occasion, I even told Mrs. Sara not to worry too much as I was well prepared for the contest. In fact, I did everything but practice my script. I only managed to glance briefly through the story the day before the contest. As the best storyteller among the students of the local secondary schools, I

140、was too vain to practice and expected everything to be fine.The contest was being held in the local community hall. On the day of the contest, the hall was packed. My school teachers and principal were there along with many of my classmates and schoolmates. I was the eighth contestant out of twenty

141、in total. Those who spoke before me did extremely well. On seeing their fascinating and outstanding performance, I began to lose confidence in myself. My palms sweated heavily and I started to feel nervous.注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Soon, it was my turn to talk. _Finally, results were an

142、nounced after the contest. _【答案】Soon, it was my turn to talk. Facing the crowd, I found myself suffering from stage fright. I spoke in an expressionless voice and even stuttered a few times as I forgot parts of the story. My legs trembled and so did my voice. On seeing my terrible performance, the j

143、udges shook their heads. The supporters from my school looked at me in disappointment. I have never been so embarrassed in my life. In the end, I walked off the stage, my eyes filled with tears.Finally, results were announced after the contest. I did not win any prizes not even a consolation one. It

144、 was not surprising at all. I felt ashamed when I faced my classmates and of course, Ms. Sara. I regretted underestimating my opponents and overestimating myself. My vanity had cost me the championship. I now regretted being so arrogant. I had learned my lesson well and finally understood the meanin

145、g of the two sayings, “Pride goes before a fall.” and “Practice makes perfect.” (154words)【解析】【分析】本文以校际讲故事锦标赛为线索展开,讲述了作者因多次参加这样比赛获奖,是学校里一颗闪亮的明星。那一年,作者又一次被选为学校代表。然而,作者变得自负起来。太骄傲了,以至于忽略了为比赛练习的重要性。比赛前,作者的老师萨拉女士要求作者在全班同学面前练习时,作者通常都会撒谎。到了比赛的那天,作者看到了别人精彩的表演,开始开始感到紧张,手掌大汗淋漓。【详解】1.段落续写:由第一段首句内容“很快,轮到我讲故事了。”

146、可知,第一段可描写作者由于赛前没有练习,准备不够充分,表演的时候非常紧张,甚至有几次口吃和忘词。这次表演非常糟糕,评委和支持者们很失望。作者感觉这辈子从来没有这么尴尬过,眼含着泪水走下舞台。由第二段首句内容“最后,比赛结束后宣布了比赛结果。”可知,第二段可描写作者没有得奖。作者感到羞愧,后悔低估了对手,高估了自己,终于明白了“骄傲自满”和“熟能生巧”这两句话的含义。2.续写线索:比赛开始表演糟糕尴尬下台羞愧后悔反思得到教训3.词汇激活行为类.面无表情地说话:spoke in an expressionless voice /speak without expression.口吃:stutter

147、ed a few times/cannot speak fluently.忘词:forgot parts of the story/ant remember those words anyway.摇头:shook their heads/nobody gives a nod情绪类.尴尬:embarrassed/awkward.后悔:regretted being so arrogant/awake to my arrogance.失望:in disappointment/disappointed【点睛】高分句型1. I spoke in an expressionless voice and even stuttered a few times as I forgot parts of the story.(由连接词as引导的原因状语从句)高分句型2.I felt ashamed when I faced my classmates and of course, Ms. Sara.(由连接副词when引导的时间状语从句)

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1