1、松滋二中2014-2015学年度高一下学期6月月考英语试卷学校:_姓名:_班级:_考号:_一、听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Whats wrong with Mike?A. He has a headache. B. He has a backache. C. He has a toothache.2. Who is Betty? A. The woman
2、s student. B. The womans daughter. C. The womans pet.3. What does the woman need? A. Hot water. B. Bread. C. Hot tea. 4. Why does the woman want to drop math?A. Its not interesting. B. Its not easy. C. Its not important.5. Why are the speakers probably going to do?A. Wait for the next bus. B. Walk t
3、o the company. C. Take a taxi. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。6. Who went to Tibet with Li Yang last year?A. His parents. B. His uncle. C. His friends. 7. How did he go t
4、here?A. By train. B. By car. C. By plane.8. Why does the woman want to go by train?A. To save money. B. To enjoy the view. C. To meet people. 听第7段材料,回答第9至11题。9. How many people are there in the mans family?A. Three. B. Four. C. Five.10. What do we know about Lisa?A. She is 25 years old. B. She doesn
5、t have a job. C. She lives with her parents.11. What does Sam want to be?A. An engineer. B. A teacher. C. A doctor.听第8段材料,回答第12至14题。12. Where does the conversation probably take place? A. In an office. B. In the classroom. C. In a yard.13. What is generally sold at yard sales?A. Second-hand things.
6、B. Brand-new things. C. Home-made things.14. Why do people love to go to yard sales?A. For the shopping environment. B. For the unusual experience. C. For the low prices. 听第9段材料,回答第15至17题。15. What did the woman do last weekend?A. She went to Peters place. B. She went to a game. C. She went to a bar.
7、16. What did Peter bring back from the snack bar? A. A cup of juice. B. A bottle of Coke. C. A bottle of beer.17. What does the woman think about Peter?A. He is disappointing. B. He is amazing. C. He is selfless (无私的).听第10段材料,回答第18至20题。18. When did the heaviest snow fall?A. On January 30th. B. On Ja
8、nuary 27th. C. On January 26th.19. At how many big airports had thousands of travelers been left?A. Three. B. Two. C. One.20. What happened in Washington D. C.?A. 30,000 families lost their homes.B. The traffic was a mess (混乱).C. Hundreds of people lost their lives.二、阅读理解(共20小题, 每小题2分,满分40分) Shree B
9、ose is one of the most impressive kids graduating from Fort Worth Country Day High School this year. Bose has a large circle of friends, and theres one who you may have heard of: President Obama. He has twice publicly recognized her achievements in cancer research and spoken with her in the Oval Off
10、ice.If that isnt enough, Bose recently gave a TED Talk about her work with the cancer drug Cisplatin, which also won her first prize at the Google Science Fair and recognition as one of Glamour magazines Young Amazing Women of the Year.After watching her grandfather struggle with liver cancer, Bose
11、was determined to help out in any way she could. As a high school student though, her scientific choices were limited. She reached out to various hospitals and research centers, but doctors turned down her requests because they felt she was too inexperienced medically.Only the North Texas Science He
12、alth Center respected her determination and chose to guide her. The results were amazing.Bose chose to study a protein (蛋白质) and its reaction with the cancer drug Cisplatin. She noticed that when she prevented this protein from growing, Cisplatin was allowed to begin destroying cancer cells once aga
13、in.“My project not only contributes to the understanding of the relationship between the protein and Cisplatin, but also suggests a newer, more effective treatment for patients who resist Cisplatin,” Bose said.Boses achievements arent limited to the lab, though. She was also captain of her swim team
14、 and editor-in-chief of her school paper.Bose is currently getting practical experience at the National Institute of Health and shell be attending Harvard in the fall. She plans to study molecular biology and go to medical school. Eventually, she would like to be a doctor.1President Obama has spoken
15、 with Bose because she _.A. gave a TED Talk recentlyB. is captain of her swim teamC. has a large circle of friendsD. contributed to the cancer research2According to Boses research, _ helps make Cisplatin work better.A. stopping the protein from growingB. destroying cancer cells timelyC. using the dr
16、ug more frequentlyD. making the protein react with the drug3From the passage, we know that _.A. Boses research was supported from the startB. Bose plans to become a doctor in the futureC. Bose will study in the National Institute of HealthD. Boses grandfather asked her to do cancer research4The pass
17、age is mainly about _.A. a research on cancer drugsB. a new effective cancer treatmentC. a doctor who has a promising futureD. a girl who did research on cancer treatment While students in Yinchuan are quite used to clear skies, Beijing teenagers are not so lucky. As another warm winter approaches,
18、the city can expect the normal clouds of smoke caused by air pollution.But things may start to improve soon. The government is co-operating with a US-based environmental protection agency to update existing buses and trucks with clean fuel technology. The new technology could reduce air pollutants i
19、n existing diesel engines(柴油机)by 40 percent. The programme will begin by testing buses in Beijing to see if the technology can be applied to them.“We encourage the development of public transports. But at the same time we need to reduce pollution from them, ”said an official.Efforts are being made t
20、o improve the capitals environment with tighter controls on emissions(排放). Some heavily polluting factories and construction sites, such as those owned by the steel giant Shougang Group, have been asked to cut production in November and December or be closed.Beijing was the third polluted city in th
21、e world at the end of last century, according to the UN. But thanks to recent measures, the capital has made some progress. Last year 224 clear days were rated as having good air quality. In 1998 the air quality index(指数)gave just 100 days as good.“I am glad to see an improvement, ”said a senior 1 b
22、oy living in the northwest of Beijing. “Compared to other places, the air quality of Beijing is still worrying though. I hate pollution. Once I was riding my bike in the morning when I almost had a traffic accident because I couldnt see a car only metres away from me in fog. ”In early October, the s
23、kies were covered by such a thick fog that a display show by the visiting French Air Force was called off.Rapid development, industry, traffic fumes and sandstorms from the desert all contribute to the citys bad air.5The passage is mainly about .A. a programme aiming at improving Beijings air qualit
24、yB. progress made in Beijings air qualityC. Beijings air pollutionD. the differences between Yinchuan and Beijing6Which of the following is NOT the measure taken or to be taken to improve Beijings air quality?A. Clean fuel technology will be used in public transports.B. Some factories have been aske
25、d to cut production.C. Some construction sites have been told to be closed.D. A display show of airplanes has been called off.7We can infer from the passage that, with the aim of being an ecological city, .A. far more still needs to be doneB. nothing else needs to be doneC. all traffic has to be clo
26、sedD. the development of the city has to be slowed down8Which of the following is NOT correct according to the passage?A. Beijings air quality is getting worse and worse.B. Rapid development, industry, traffic fumes and sandstorms are all the causes of bad air quality.C. People see clouds of smoke i
27、n the sky in the winter of Beijing.D. The government is making efforts to stop air pollution. Elizabeth Freeman was born about 1742 to African American parents who were slaves. At the age of six months she was acquired, along with her sister, by John Ashley, a wealthy Massachusetts slaveholders. She
28、 became known as “Mumbet” or “Mum Bett.”For nearly 30 years Mumbet served the Ashley family. One day, Ashleys wife tried to strike Mumbets sister with a spade. Mumbet protected her sister and took the blow instead. Furious, she left the house and refused to come back. When the Ashleys tried to make
29、her return, Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick. With his help, Mumbet sued(起诉) for her freedom.While serving the Ashleys, Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts constitution. If the constitution said that all people were free and equal, then she thought it should
30、 apply to her. Eventually, Mumbet won her freedom- the first slave in Massachusetts to do so under the new constitution.Strangely enough, after the trial, the Ashleys asked Mumbet to come back and work for them as a paid employee. She declined and instead went to work for Segdewick. Mumbet died in 1
31、829, but her legacy lived on in her many descendants(后裔). One of her great-grandchildren was W.E.B. Du Bois, one of the founder of the NAACP, and an important writer and spokesperson for African American civil rights.Mumbets tombstone still stands in the Massachusetts cemetery where she was buried.
32、It reads, in part: “She was born a slave and remained a slave and remained a slave for nearly thirty years. She could neither read nor write, yet in her own sphere she had no superior or equal.”9 What do we know about Mumbet according to Paragraph 1?A. She was born a slave B. She was a slaveholderC.
33、 She had a famous sister D. She was born into a rich family10 Why did Mumbet run away from the Ashleys?A. She found an employer B. She wanted to be a lawyerC. She was hit and got angry D. She had to take care of her sister11 What did Mumbet learn from discussions about the new consititution?A. She s
34、hould always obey her owners ordersB. She should be as free and equal as whitesC. How to be a good servantD. How to apply for a job12 What did Mumbet do after the trial?A. She chose to work for a lawyer B. She found the NAACPC. She continued to serve the AshleysD. She went to live with her grandchil
35、dren The “babies” tend to be on or near me, or crying, or both. I spend a fair amount of time trying to get William to sleep, to get Elliott to get involved in something that will actually keep him happy for a little while, or to get William to play on the floor for 10 minutes straight so that I can
36、 get something done. But, a lot of days, it seems like Im not succeeding in any of those efforts.So, yesterday, a friend of mine posted a picture on Facebook. This particular friend has a baby who is about a month younger than William. The picture was of the baby, who had made his way across the flo
37、or to the toys housed along the side of the room. I just kept looking at that picture and thinking that if only William had some different toys to play with, perhaps he would stay occupied a bit longer at a stretch. But William seems so bored with all of his toys! And I am so ready for him to be rea
38、dy to play. In order to find a way to make him playing longer, I kept looking at that picture. Suddenly, I realized my sons need to play closer to me.So I cleared off the cubby(围起来的)shelves in the playroom, and my husband and I moved it to the living room. We found all of the toys that would be safe
39、 for William and put them in the cubbies. Then, we pulled the play kitchen in.William was so interested in what I was doing that he sat there and played and chewed on his toys while we moved furniture. When we were done, I moved him over closer to the cubbies and he got so excited that he didnt dist
40、urb for an hour, while I made dinner and cleaned up! Even Elliott played happily for a few hours. It was a dream come true! And I got to know that my lack of happy children was because of my desire for a toyfree living room.13The babies were unhappy and trapped the author because they_.A. fought wit
41、h each otherB. were told not to play on the floorC. were blamed for destroying propertyD. were given a living room without a toy14The underlined sentence “And I am so ready for him to be ready to play. ” means that _.A. the author is determined to keep her son playing longerB. the author is willing
42、to play with her sonC. the author is prepared to teach her son to playD. the author is tired of her sons naughty behavior15Why did the author move furniture and toys into the living room?A. Because she wanted to sort out her house.B. Because she wanted to throw the unnecessary items.C. Because she w
43、anted to have her sons closer to her.D. Because she wanted to teach her sons to cook.16What was the authors dream?A. She could keep the living room tidy.B. Her sons could learn to stand by themselves.C. Her sons could be interested in what she was doing.D. She could do what she desired without inter
44、ruption. Why do parents have such a difficult time to communicate openly and honestly with their teens? For this, there are many reasons but most of them stem from not being able to properly understand their teens. It is a dangerous gap because parents will have to communicate with their teens about
45、 a wide variety of issues during the most important years of their lives. Thus, parents must know how to communicate openly and honestly with their teens.Here are a few tips to make communication easier between parents and teenagers.1. Try not to talk down to your teens. Make them feel as if their v
46、iews really matter, which not only helps your discussions with your teen but bring you closer to him.2. Imagine what it would be like to be a teen. Try to remember some of the negative feelings you experienced as a teenager and apply it to your teens situation.3. Never make negative remarks to your
47、teen about what he has said or done.4. Remember how much courage it would have taken for your teen to come and talk to you about his personal issues. So listen respectfully.5. Dont ignore your teens feelings because it is usually a cry for help. For instance, if your teen is unusually angry, it may
48、be time to spend a bit of quality time with your teen to determine what is wrong and where he is coming from.It is, therefore, necessary for parents to strive to keep lines of communication open at all times with their teens. Try to remember what it was like to be a teenager and how vulnerable(脆弱的)y
49、ou felt. Then you will be well on your way to help your teen communicate more openly and honestly.17Why dont teens want to talk about their personal issues with their parents?A. Because they cant respect their parents.B. Because they cant understand their parents.C. Because their parents wont unders
50、tand them well.D. Because their parents are not honest.18When your son comes to you for help, you should NOT _.A. listen respectively B. treat him seriouslyC. care about his feeling D. make negative remarks19Which of the following has the similar meaning to the underlined phrase “talk down to”?A. pu
51、t down B. look down uponC. chat with D. quarrel with20The best title for this passage is _.A. Causes of generation gapB. Relations between teens and parentsC. Suggestions for parents-children effective communicationD. Problems with communication between teens and parents三、完形填空(共20小题, 每小题1.5分,满分30分)
52、Jack was happily trying his new car. The car was good and there wasnt_ traffic on the roads. Suddenly, a flower shop_32 his attention. He stopped his car and took a closer look at the flowers_ _ there. The beautiful “Mothers Day” card_ him it was Mother Day.Jack thought about his loving _ who lived
53、two hundred miles away. So he_ a nice bouquet(束) of pink roses, signed the card and_ the shopkeeper to send it express to his mother. Just_ he got into his car, he noticed a girl standing outside the shop. She was_ the money in her hand. She seemed a little_ . Jack asked, “Can I help you?” She repli
54、ed in a_ voice, “I want to buy some_ for my mother, but I dont have enough money.”Jack asked her to go to the shop with him and_ a big bouquet of red roses for her. She_ him. While leaving the shop, Jack offered her a_ _. She was pleased and her eyes were shining with_ .On the way, she told him that
55、 her mother was dead. So when they arrived, she ran to her mothers_ _ and placed the bouquet there. Jack was silent for a minute. Then he made a U-turn_ and drove back to the_ flower shop to take the flowers. He decided to drive down to meet his mother.He handed his mother the bouquet and said, “I l
56、ove you, Ma.” She kissed him and asked, “Why did you_ down all the way? You could have simply sent the bouquet to me.” He understood this was a Mothers Love: mothers think only about their childrens comforts.21A. much B. enough C. any D. little22A. caught B. turned C. kept D. paid23A. planted B. dis
57、played C. transported D. repaired24A. answered B. stopped C. reminded D. failed25A. father B. mother C. brother D. sister26A. discovered B. invented C. chose D. made27A. forced B. requested C. encouraged D. invited28A. while B. since C. after D .before29A. counting B. touching C. taking D. wasting30
58、A. curious B. excited C. angry D. upset31A. pleased B. satisfied C. low D. gentle32A. cards B. candies C. roses D. clothes33A. bought B. lent C. packed D. grew34A. thanked B. praised C. ignored D. respected35A. walk B. present C. ride D. rest36A. happiness B. sadness C. weakness D. kindness37A. grav
59、e B. house C.car D. shop38A. nervously B. immediately C. carefully D. painfully39A. old B. beautiful C. same D. only40A. break B. drive C. run D.fly五、阅读填空(共10小题;每小题1分,满分10分) There are _41_ kinds of theme parks, with a different park for almost everything: food, culture, science, _42_, movies or hist
60、ory. Some of them _43_ having the biggest or longest roller coasters. _44_ and whatever you like, there is a theme park for you.In the fantasy _45_ park of Disneyland, you may see Snow White or Mickey Mouse in a parade or on the street. Disneyland also has many exciting rides, from giant _46_ ships
61、to terrifying free-fall drops. With all these _47_, it is _48_ that tourism is increasing _49_ there is a Disneyland. Dollywood, being one of the most _50_ theme park in the world, shows and celebrates Americas traditional southeastern culture.六、短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)51改错 (10分)注意:1每处错误及其修改均仅限一词; 2只
62、允许修改10处,从第11处起不计分。Last Saturday the student of our class made a bike trip to Furong, a small town by the Nanxi River. We set off earlier in the morning. After get to the town, we visited some places of interest. At noon, we had a picnic near the river. Everybody is attracted by the beautiful scenery
63、 but we took a lot pictures. In the afternoon, some of them went fishing, some flew kites, and the others rowed boats on the water. We both had a wonderful time! It was a pleasant trip for us, during which the boys were offered the girls a lot of help. We have learned to help, understanding and shar
64、e with others.七、书面表达(30分)52假如你住在一个涉外小区,社区请你帮忙根据以下提示用英文写一封电子邮件, 将周末社区邀请居民参加乡村耕作活动的细节传达给用户。活动宗旨亲近自然, 锻炼身体参加人员所有感兴趣的小区居民内容种菜, 养花, 喂鱼等时间本周六上午9:0012:00(如果天气允许)地点距离小区5千米的一家农场出行方式集体骑自行车前往要求:1. 短文结构完整,意思连贯,语言流畅,语法准确,符合逻辑;2. 100词左右;3. 参考词汇:居民resident ; 社区 communityHi,everyone! 。参考答案 1D2A3B4D【解析】试题分析:文章主要介绍了一
65、个小女孩Bose的故事。Bose是今年毕业的给人留下深刻印象的高中生之一。她因为在癌症研究方面取得的成就两度得到了奥巴马的表彰,并和奥巴马一起作演说。1细节理解题。根据第一段“He has twice publicly recognized her achievements in cancer research”可知,奥巴马两度公开表彰Bose在癌症研究方面取得的成就,Bose也因此得到了和奥巴马一起作演说对的机会,故选D。2细节理解题。根据第五段“when she prevented this protein from growing, Cisplatin was allowed to be
66、gin destroying cancer cells once again.”可知,当蛋白质停止生长时,Bose研制的药物Cisplatin能够开始破坏癌细胞,故选A。3推理判断题。根据第三段“She reached out to various hospitals and research centers, but doctors turned down her requests”排除A;根据最后一段“shell be attending Harvard in the fall”排除C;根据第三段“After watching her grandfather struggle with l
67、iver cancer, Bose was determined to help out in any way she could.”可知,Bose是看到爷爷遭受肝癌的折磨之后才下定决心研究癌症的,排除D,故选B。4主旨大意题。根据第一段“Shree Bose is one of the most impressive kids”和第二段“Bose recently gave a TED Talk about her work with the cancer drug Cisplatin”与倒数第二段“Boses achievements arent limited to the lab”及最
68、后一段“Bose is currently getting practical experience at”可知,文章主要介绍了在癌症研究方面取得成效的一个小女孩的故事,故选D。考点:人物类短文阅读 5C6D7A8A【解析】解题分析:文章讲述的是北京的空气污染现状和政府为此而采取的措施。5主旨大意题。通读全文我们不难发现作者是在谈论“北京的空气污染”。A、B两项表示的是政府在治理过程中的措施和进展。D项明显不符文意。故选C。6细节理解题。根据第二段第二句话可知A项正确; 根据第四段第二句话可知B、C两项正确; 根据倒数第二段可知航空飞行表演是因为浓雾被取消, 不是治理空气污染的措施而是空气污染
69、造成的结果, 故选D。7推理判断题。根据短文中一位高一男生所说的:尽管北京在治理空气污染方面取得了一些进展, 但仍然令人担忧, (the air quality of Beijing is still worrying though),由此可推断:到2008年北京奥运会时北京要达到生态城市的目标,治理工作任重道远, 故选A。8细节理解题。根据第五段第二句话可知A项错误But thanks to recent measures, the capital has made some progress.多亏最近采取的治理空气污染的措施,首都的空气质量比以前有所改善,去年空气质量指数达到良的为224天
70、,而1998年只有100天。 根据最后一段可知B项正确; 根据第一段第二句话可知C项正确; 根据第二段可知D项正确。只有A项与原文内容相悖, 故选A。考点:科普环保类文章 9A10C11B12A【解析】试题分析: 本文是一篇人物传记类文章,主要介绍了美国历史上一位勇于追求自由的女性黑奴Elizabeth Freeman为了获得自由而进行斗争,最后获得自由的故事,以及人们对她的评价。9A推理判断题。根据文章首段Elizabeth Freeman was born about 1742 to African American parents who were slaves.可知她是一对奴隶父母亲生
71、下的孩子,所以天生就是奴隶。选A。10C推理判断题。根据第二段内容One day, Ashleys wife tried to strike Mumbets sister with a spade. Mumbet protected her sister and took the blow instead. Furious, she left the house and refused to come back.可知Ashley的妻子要打她的妹妹,她为了保护妹妹而被打之后就离开了Ashley 的家。由此可知她的离开是因为被打了,非常生气,所以才离开。选C。11B推理判断题。根据文章第三段Whi
72、le serving the Ashleys, Mumbet had listened to many discussions of the new Massachusetts constitution. If the constitution said that all people were free and equal, then she thought it should apply to her.可知她一直在了解与宪法有关的内容,目的是为了获得和白人一样的平等权利。故B正确。12A细节理解题。根据文章第二段和第四段When the Ashleys tried to make her
73、return, Mumbet consulted a lawyer, Theodore Sedgewick. With his help, Mumbet sued(起诉) for her freedom. 和She declined and instead went to work for Segdewick.可知在她获得自由后,她选择了为律师工作。故A正确。考点:考查人物传记类阅读 13D14A15C16D【解析】试题分析: 本文讲述一个妈妈通过看Facebook想到方法,如何让孩子不打扰自己的情况,自己能玩得更久些。13D 细节理解题。根据第一段提到I just kept looking
74、at that picture and thinking that if only William had some different toys to play with, perhaps he would stay occupied a bit longer at a stretch可知可能是因为缺少玩具而不停的哭闹,故选D项。14A 猜测句意。根据第二段提到In order to find a way to make him playing longer, I kept looking at that picture.为了找个方法让他玩得更久些,我继续看这个图片,故选A项。15C 细节推
75、断题。根据最后一段提到When we were done, I moved him over closer to the cubbies and he got so excited that he didnt disturb for an hour, while I made dinner and cleaned up! Even Elliott played happily for a few hours.当我把所有的东西移开后,我在做饭而他快乐的玩得很长时间,故选C项。16D 细节理解题。根据最后一段提到while I made dinner and cleaned up! Even El
76、liott played happily for a few hours. It was a dream come true!当我在做饭或打扫时,他在玩很久而不打扰我,故选D项。考点:日常生活类阅读。 17C18D19B20C【解析】试题分析:针对现在父母和孩子无法交流的问题,本文提出了一些让父母和孩子有效交流的建议。17C细节信息题。根据文章第一段中For this, there are many reasons but most of them stem from not being able to properly understand their teens.可知,父母与孩子交流困难的
77、最根本原因在于不能理解孩子。故该题正确答案为C.18D细节信息题。根据文中第三条建议:3. Never make negative remarks to your teen about what she has said or done.可知,父母不能对孩子做出负面的评价。故该题正确答案为D.19B词意猜测题。根据文中对该条建议的解释和说明:Make them feel as if their views really matter, 要让他们觉得自己的看法很重要,可知不能瞧不起他们。故该题正确答案为B.20C主旨大意题。通读全文可知,全文的重点部分由第二段所引出(Here are a few
78、 tips to make communication easier between parents and teenagers.),由此可知这篇文章是介绍让父母和孩子有效交流的建议。故该题正确答案为C.考点:日常生活类文章的阅读 21A22A23B24C25B26C27B28D29A30D31C32C33A34A35C36A37A38B39C40B【解析】试题分析:母亲节这天,Jack开着新车,打算给远方的妈妈寄送一束玫瑰花表达感情。在花店外遇到一个女孩,因为没钱买花而伤心。他主动为她买了玫瑰花,还送她去她妈妈那里,结果他们去的是墓地。这让他很是感动,立刻回到花店,开车200多里地亲自把花送
79、到妈妈手上。表达对妈妈的爱。趁父母健在时常回家看看吧。21考查代词辨析及对语境的理解。A. much许多;B. enough足够的;C. any任何一个;D. little少许。Jack在试他的新车。车很好而且路上的交通不太拥挤。traffic 是不可数名词。又如:There was heavy traffic on the roads.路上的交通很拥挤。结合语境可知,最佳选A。22考查动词辨析及对语境的理解。A.caught是catch的过去式;B. turned转变;C. kept保持;D. paid付出。catch ones attention 短语,吸引某人的注意。一个花店引起了他的注
80、意。故选A。23考查动词辨析及对语境的理解。A. planted种;B. displayed展示、陈列;C. transported运输;D. repaired修理。他停下车走近去看那里摆放的花。前面说花店,当然应该是摆放鲜花、卖花了。故选B。24考查动词辨析及对语境的理解。A. answered回答;B. stopped停止;C. reminded提醒;D. failed失败。漂亮的母亲节卡片提示着他今天是母亲节。看到卡片让人想起,当然是提醒的意思更好。故选C。25考查名词辨析及对语境的理解。A. father父亲;B. mother妈妈;C. brother兄弟;D. sister姐妹。今
81、天是母亲节,Jack应该是想到了远在200里地远的母亲而不是别人。故选B。26考查动词辨析及对语境的理解。A. discovered发现;B. invented发明;C. chose选择;D. made制作。所以他选了一束粉色玫瑰,根据语境可知,是在花店选花。故选C。27考查动词辨析及对语境的理解。A. forced强迫;B. requested请求;C. encouraged鼓励;D. invited邀请。签好卡片,请店主把它快递寄给他的母亲。结合语境可知,是请求寄花而不是其它,故选B。28考查副词辨析及对语境的理解。A. while而,当时候;B. since自从、因为;C. after在
82、之后;D .before在之前。就在他进入他的车之前,他注意到一个女孩站在店外。结合语境可知,选“上车前”更好。故选D。29考查动词辨析及对语境的理解。A. counting数;B. touching触碰、感动;C. taking拿;D. wasting浪费。根据下一句可知,她在数她手里的钱。故选A。30考查形容词辨析及对语境的理解。A. curious好奇的;B. excited激动;C. angry生气;D. upset心烦的。应该是钱不够,心烦。故选D。31考查形容词辨析及对语境的理解。A. pleased高兴;B. satisfied满意的;C. low低的;D. gentle温和的。
83、女孩说话应该是用低低的声音说。因为后面说钱不够。故选C。32考查名词辨析及对语境的理解。A. cards卡片;B. candies糖果;C. roses 玫瑰花;D. clothes 衣服。我想给妈妈买玫瑰花,但是钱不够。前面“我”买玫瑰花给妈妈,提示这里也是买roses,故选C。33考查动词辨析及对语境的理解。A. bought买;B. lent借;C. packed包装;D. grew成长。杰克请她和他一起去花店然后给她买了一大束红玫瑰。故选A。34考查动词辨析及对语境的理解。A. thanked谢谢;B. praised表扬;C. ignored忽视;D. respected尊敬。为她买
84、花,当然应该表示感谢。 故选A。35考查名词辨析及对语境的理解。A. walk走;B. present呈现;C. ride骑乘;D. rest休息。 离开商店的时候,Jack主动提出捎她一段路。故选C。36考查名词辨析及对语境的理解。A. happiness快乐;B. sadness伤心;C. weakness弱点;D. kindness仁慈。她高兴,眼里闪着幸福的泪水。故选A。37考查名词辨析及对语境的理解。A. grave坟墓;B. house房子;C.car汽车;D. shop商店。 前一句说女孩的妈妈去世了,所以他们去里她妈妈的墓地,把花放在那里。故选A。38考查副词辨析及对语境的理解
85、。A. nervously紧张地;B. immediately立刻、马上;C. carefully小心地;D. painfully痛苦地。他沉默里一分钟。然后立刻拐了一个U型的弯。 故选B。39考查形容词辨析及对语境的理解。A. old古老的;B. beautiful漂亮的;C. same同一个;D. only唯一的。开车到同一个花店去拿花。因为他决定开车去见他妈妈。故选C。40考查副词辨析及对语境的理解。A. break打坏;B. drive开车;C. run跑;D.fly飞。妈妈问儿子:怎么一路开车来了?邮寄一束花给我就行了。故选B。考点:故事类阅读。 见解析【解析】41 vatious4
86、2 cartoons43 are famous for44 Whichever45 amusement46swinging47 attractions48 no wonder49wherever50 unique51【小题1】student 改为students【小题2】earlier 改为early【小题3】get 改为getting【小题4】is 改为was【小题5】but 改为and【小题6】在a lot pictures 后加of【小题7】them 改为us【小题8】both 改为all【小题9】去掉were【小题10】understanding 改为understand【解析】【小题
87、1】student 改为students。文中第一句,Last Saturday the student of our class.,一个班级的学生不可能只有一个,所以student 应该是复数形式students ,故把student 改为students。【小题2】earlier 改为early。文中第二句,We set off earlier in the morning .,Earlier意为:早期的,初期的;Early意为:早的;这句话的意思是我们早上起得很早,故把earlier 改为early。【小题3】get 改为getting 。文中第三句,After get to the t
88、own,这里after 引导时间状语从句,after 是介词,其后面接名词,get要改为动名词getting,故把get改为getting .【小题4】is 改为was。文中第四句,Everybody is attracted by the beautiful scenery 根据上下文可知这篇文章是过去时态,而is是现在时,is的过去式为was,故把is改为was。【小题5】but 改为and 。文中第四句,but we took a lot pictures.But 一般表转折意味,而根据上下文,“每个人都被美丽的风景迷住了”,和“下文拍了不少照片”可知,这里是顺承关系故把but改为and
89、 。【小题6】在a lot pictures 后加of 。文中第四句,took a lot pictures .A lot 一般表示程度上的很多,很大;后面不能接名词,而a lot of 一般表示数量上的多,大,后面可接可数名词复数或不可数名词。这里是形容拍了很多照片pictures。 故把a lot改为a lot of 。【小题7】them 改为us .文中第五句,Some of them.,Them 是they 的宾格形式,指他们,她们,它们等等。而整篇文章用的是we ,we的宾格是us,故把them改为us .【小题8】both 改为all。文中第六句,We both had a won
90、derful time! Both 意为:二者都,指两个之间的比较;这里很显然指的是一个班上的人,所以应该用all 全部,一切,每个人(三个或三个以上)。故把both 改为all。【小题9】去掉were。文中第七句, the boys were offered the girls a lot of help这里句意是男孩在其中给女孩提供了很多帮助。如果加上were 就表示被动含义了,故去掉were。【小题10】understanding 改为understand 。文中第八句,earned to help, understanding andshare with others.根据上下文,用a
91、nd 表平衡,前后保持一致,故把understanding 改为understand 。考点:考查对语法知识的掌握。52 Hi, everyone!To get close to nature and do more exercise, all residents who are interested in farming are invited to take part in an activity organised by our community. Weather permitting, well ride bicycles to do some farming from 9:00 a
92、m to 12:00 am this Saturday on a farm, which is about 5 kilometres away. We can grow some vegetables, plant some flowers, and raise fish in the lake nearby. Not only will you enjoy the pleasure of labour and relax, but also you can taste fresh produce picked by your own hand if you are wiling to.Eve
93、ryone is welcome to attend!【解析】试题分析:考查提纲类书面表达:这是一篇提纲类作文,我们需要用正确的英语把给出的要点表达出来. 动笔前,一定要认真分析要点,理解要点要表达的含义,不能遗漏要点,跑题偏题。本作文中给出的要点比较具体,故需要准确表达.写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次。特别注意在选择句式时要赋予变化。平时除了加强词汇积累,写作联系以外,还可以适当记忆一些类似的范文,这样在考试中可以起到事半功倍的效果。【亮点说明】所给范文语言简洁,不拖拉,使用短语get c
94、lose to靠近;are interested in对。感兴趣;take part in参加 ;Weather permitting, well ride bicycles to do some farming from 9:00 am to 12:00 am this Saturday on a farm, which is about 5 kilometres away.这个句子中Weather permitting,独立主格结构,并且which引导非限制性定语从句。Not only will you enjoy the pleasure of labour and relax, but also you can taste fresh produce picked by your own hand if you are wiling to这个句子用到not only but also分别引导两个句子,not only这个句子用部分倒装 。考点: 提纲类作文
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有