收藏 分享(赏)

2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案.doc

上传人:高**** 文档编号:110541 上传时间:2024-05-25 格式:DOC 页数:8 大小:58KB
下载 相关 举报
2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案.doc_第1页
第1页 / 共8页
2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案.doc_第2页
第2页 / 共8页
2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案.doc_第3页
第3页 / 共8页
2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案.doc_第4页
第4页 / 共8页
2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案.doc_第5页
第5页 / 共8页
2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案.doc_第6页
第6页 / 共8页
2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案.doc_第7页
第7页 / 共8页
2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2015四川岳池县高考英语阅读理解练习(3)及答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。Eating foods high in trans-fats (fats present in artificial form in industrially-produced cakes and fast food.) and saturated (饱和的) fats increases the risk of depression, according to a Spanish study, confirming previous studies that link

2、ed “junk food” with the disease. Researchers also showed that some products, such as olive oil, can fight against the risk of mental illness. Authors of the wide-reaching study, from the universities of Navarra and Las Palmas, followed and analyzed the diet and lifestyle of over l2,000 volunteers ov

3、er six years. When the study began, none of the participants had been diagnosed with depression; by the end, 657 of them were new sufferers. “Participants with an increased consumption of trans-fats presented up to a 48 percent increase in the risk of depression when they were compared to participan

4、ts who did not consume these fats,” the head study author said. “The more trans-fats were consumed, the greater harmful effect they produced in the volunteers.” The research team found, at the same time, that after assessing the effect of polyunsaturated fats made up of larger amounts of fish and ve

5、getable oils and olive oil, these products are associated with a lower risk of suffering depression. The report, published in the online journal PLOS ONE, noted the research was performed on a European population that enjoys a relatively low intake of trans-fatsmaking up only 0.4 percent of the tota

6、l energy taken in by the volunteers. “Despite this, we observed an increase in the risk of suffering depression of nearly 50 percent,” said researcher Miguel Martinez. “On this basis we think it of great importance to take this effect into account in countries like the United States, where the perce

7、ntage of energy derived from these fats is around 2.5 percent.” The report pointed out that the current number of depression sufferers in the world is around l50 million people, and has increased in recent years. This rise is attributable, according to the authors, “to great changes in the sources o

8、f fats consumed in Western diets, where we have replaced certain types of beneficial fats in nuts, vegetable oils and fish with the saturated and trans-fats found in meats, butter and other products such as mass-produced cakes and fast food.” 1. What s the best title of the text? A. Junk Food and De

9、pressionB. Depression PreventionC. Types of Fats and DepressionD. Depression Research2. Which of the following increases the risk of suffering depression? A. Fish.B. Vegetable oil.C. Olive oil.D. Butter. 3. The study tells us that _. A. 2.5% Americans suffer mental illnessB. l2,000 volunteers in Nav

10、arra took partC. a minority of participants became new sufferersD. l50 million Europeans enjoy a healthier lifestyle4. The underlined word “derived” in Paragraph 5 is closest in meaning to_. A. obtainedB. chosenC. separatedD. preserved5. More and more Westerners are suffering depression because_. A.

11、 they have less time for exerciseB. they eat more nuts, vegetable oils and fishC. the sources of fats in their diets have changedD. less meat, butter, and cakes are included in their diets【参考答案】15、ADCAC【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。By analyzing the DNA of the worlds oldest

12、 people,Boston University scientists said they have discovered a genetic signature(特征)of longevity.They expect soon to offer a test that could let people learn whether they can live to a very old age.The researchers said they had no plans to patent the technique or profit from it.Instead,they expect

13、 to make a free test available on the Internet later this month to promote longevity research.The test might show something that people wouldnt like to know,the BU scientists warned.Genetic testing often reveals attractive but incomplete information,and it is sometimes difficult to know how to respo

14、nd.People with genes for extreme longevity could face a series of difficult decisions about their careers,retirement savings,insurance coverage,medical treatments and marriages in old age.Scientists have long sought to crack the genetic code of healthy aging.On average,people in developed countries

15、can expect to live between 80 and 85 years,largely as a result of improvements in diet and public health.But the oldest of the oldthe “wellderly”live two to three decades longer,often free of mental and physical diseases.The free test will be available through a public website maintained by the New

16、England Centenarian Study.But to take the test,people will have to provide their own complete genomewhich currently can cost thousands of dollars from genesequencing companies.36Whats the best title of the text?ANew Discovery of Long LifeBNew Functions of DNA on Long LifeCScientists Invented Genes F

17、or LongevityDThe Discovery of the Genetic Code of Healthy Aging37The scientists started the program to _.Amake more money from itBdo research on long lifeCbecome known all over the worldDfind out the function of genes38People who live longer in developed countries _.Ado not work very hardBdo much ex

18、ercise every dayChave a balanced dietDnever need to take any medicine39If you hope to take the test,you _.Amust be healthy enoughBwill spend a lot of moneyCwill be charged by the websiteDhave to take a series of examinations40According to the text people living extremely long _.Awill meet with many

19、social problemsBmust save enough money for future useCwill usually suffer from hungerDwill have to face many natural disasters36D主旨大意题。波士顿大学的科学家们通过分析世界上一些长寿者的DNA,发现了长寿的基因标志。37B由短文的第二段可知“这些研究人员不计划给这项技术申请专利,也不想以它牟利。他们想在互联网上推出一项免费的长寿基因检测服务,以推动长寿研究”。38C由短文的第四段可知,“发达国家的人平均预期寿命长,这很大程度上应归功于饮食和公共卫生状况的改善。”39

20、B由短文的最后一段可知,“要参加实验必须提供基因,而基因测定要花很多钱。”40A由第三段的最后可知,“拥有长寿基因的人有可能要面临一系列有关自己今后生涯的困难决定,如怎样规划退休储蓄、选择何种保险,如何处理医疗及老年婚姻问题。”【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】D“I got married at 16,”says the smiling Mona Lisa,made famous in Leonardo Da Vincis famous painting.She breaks her silence to wave to the audience and answers their q

21、uestions.Thanks to 3D technology,holographic images(全息影像)and voice recognition technologies,Mona Lisa can speak and move.It is the first time the advanced technologies have been fused together in one exhibition,which gives audiences the opportunity to experience the wonders of advanced technology.Th

22、reedimensional,or 3D,technology creates visual illusions(错觉)and enables people to see images in the round that are actually only twodimensional.Although 3D technology is a difficult scientific concept,it is already being widely used in peoples daily lives.With the development of new threedimensional

23、 digital technologies,it has been changing peoples ways of communicating and working.Digital cameras that record in 3D have been brought to market.Manufacturers have also launched 3D digital photo frames,which can broadcast 3D photos.Processing software allows flat photos in the frame to achieve 3D

24、visual effects that can be seen by users without wearing special glasses.After nine years of research,China took the lead to establish a 3D Internet marketing platform.Internet users can go shopping in a 3D environment just like in the real world by selecting goods,checking reviews and trying out re

25、commended goods.Web 3D technology will be used in more fields such as automobiles and travel.In traveling,tourists can enjoy scenic spots,monuments and sites.They also can take to guides and other tourists,who are represented as 3D virtual figures.In Suzhou,the first online 3D police station in the

26、world has been established.It has eight functions including various online businesses,public services,warning tips and communication between the police and the public.41Why can Mona Lisa speak and move?ABecause it is a robot.BBecause it can really speak and move.CBecause the original painting is thr

27、eedimensional.DBecause 3D creates visual illusions.42The underlined word“fused”in Paragraph 2 can be replaced by “_”Acombined BfocusedCapplied Ddeveloped433D technology is already being used in peoples lives in _.Ashopping BworkCtravel Dcommunication44How can we appreciate 3D photos?ABy taking photo

28、s with 3D cameras.BBy wearing special glasses.CBy putting photos into 3D digital photo frames.DBy installing a software into the photos.45We can learn from the last two paragraphs that _.Ain 3D travelling,we can only talk with the guideB3D travelling is no different from a traditional oneCthe 3D pol

29、ice station will replace the one in real lifeDthe 3D police station is of great help41D根据第三段可判断Mona Lisa可以说话和活动是3D制造出了一种视觉幻觉。42A根据“advanced technologies have been.together in one exhibition”,可判断出fuse的意思是“结合起来”。43A根据倒数第三段可知正确答案为A项。44C第六段中提到,使照片具备3D效果的是相框。45D根据最后两段的内容可知3D警察局对人们生活帮助很大。阅读下列短文,从每题所给的A.B.

30、C和D项中,选出最佳选项。 It was a dark and cold night. The car driver didnt have even one passenger all day. When he went by the railway station, he saw a young man coming out with two bags in his hands. So he quickly opened the door of the car and asked, “Where do you want to go, sir?”“To the Star Hotel,” the

31、 young man answered. When the car driver heard that, he didnt feel happy. The young man would give him only three dollars because the hotel was not far from the railway station. But suddenly, he had an idea. He took the passenger through many streets of the big city. After a long time, the car final

32、ly arrived at the hotel. “You should pay me fifteen dollars,” the car driver said to the young man. “What! Fifteen dollars? Do you think Im a fool? Only last week I took a car from the railway station to this same hotel and I only gave the driver thirteen dollars. I know how much I have to pay for t

33、he trip. I wont pay you one dollar more than I paid to the other car driver last week. ”1. Which of the following is true? A. The young man went past the railway station. B. The young man was working in the railway station.C. The young man had just got off a train. D. The young man was waiting for h

34、is friend there. 2. What do you think of the car driver?A. He was a nice and clever man. B. He was good at driving. C. He was a dishonest person. D. He liked to work very hard. 3. The driver felt very _ when he saw the young man coming out of the railway station. A. sorry B. happy C. proud D. worrie

35、d4. From the passage we know that the young man_. A. didnt want to stay in this city. B. had been to the hotel several times. C. knew clearly how far it was from the station to the hotel. D. must be a stranger and didnt know the city very well. 5. The driver took the passenger through many streets so as to_. A. make the young man happyB. get more than twenty dollars. C. let the young man think it was very far from the station to the hotel. D. let the young man have a good look at the city.【参考答案】15、CCBDC

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 幼儿园

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1