1、(12)Unit 1 Science and Scientists2021-2022学年高二英语人教版(2019)寒假作业第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ANon-Credit Courses The Pre-College Program offers non-credit courses. Students will experience college-level courses given by some of our colleges leading exp
2、erts and will receive written feedback(反馈) on their work at the end of the course. Pre-College students will also receive a grade of Satisfactory/ Unsatisfactory and a certificate of completion at the conclusion of the program. All non-credit courses meet from 9: 00 a. m.11:30 a. m. daily and may ha
3、ve additional requirements in the afternoons or evenings. COURSE: Case Studies in Neuroscience June 11July 2 Leah Roesch Using student-centered, active-learning methods and real-world examples, this course is designed to provide a fuller understanding of how the human brain works. COURSE: Psychology
4、 of Creativity June 15June 28 Marshall Duke Why are certain people so creative? Is it genetic(遗传的), or a result of childhood experience? Are they different from everyone else? This popular psychology course highlights the different theories of creativity. COURSE: Creative Storytelling June 21July 3
5、Edith Freni This college-level course in creative storytelling functions as an introduction to a variety of storytelling techniques that appear in different forms of creative writing, such as short fiction and playwriting. COURSE: Sports Economics July 19August 1 Christina DePasquale In this course
6、we will analyze many interesting aspects of the sports industry: sports leagues, ticket pricing, salary negotiations, discrimination, and NCAA policies to name a few.1. Who is the text intended for?A. The general public.B. College freshmen.C. Educational experts.D. High school students.2. Which cour
7、se can you take if you are free only in June?A. Sports Economics.B. Creative Storytelling.C. Psychology of Creativity.D. Case Studies in Neuroscience.3. Whose course should you choose if you are interested in creative writing?A. Leah Roeschs.B. Edith Frenis.C. Marshall Dukes.D. Christina DePasquales
8、.B Levison Wood is at the Steve Biko Academic Hospital(SBAH) where, in 2018, the Office of Health Standards awarded the institution the highest honor for its quality of patient care and access to health care professionals. As part of the University of Pretoria, SBAH is a center for world-class surge
9、ons and researchersand where Levison meets Professor Mashudu Tshifularo. Professor Tshifularo who has performed the worlds first middle ear transplant(移植) using 3D printed bones tells Levison This was not an overnight breakthroughits the result of 10 years investing in research and state-of-the-art(
10、最先进的) health technology. Investment in 3D printing has massive potentialwe have made history here in South Africaand it is set to continue. According to McKinsey & Company, the estimated economic impact of 3D printing is $100250 billion by 2025, if todays rate of adoption continues. With the most po
11、tential in aerospace, autos, consumer goods and health care, the technologies are making a global impact. MedTech Drive says that 3D printing will be a central part of all major health care businesses within five to ten years. Professor Tshifularo and his team have 3D printed inner ear bones. The pr
12、ocedure presents significantly fewer risks than traditional surgery and is announced as an answer to conductive hearing loss. And its not the professors only world-first. What I am doing here, nobody else is doing, Professor Tshifularo continues. In 2008, I performed the worlds first bloodless endos
13、cope-assisted tonsillectomy(扁桃体切除手术). My team includes experts from all disciplinesincluding jewelry fields. The international medical community certainly will benefit from this knowledge sharing and creation in their own country. My research into further innovation is exciting.1. What does the firs
14、t paragraph serve as?A. A background. B. A contrast. C. An example. D. A comment. 2. Which of the following words can best describe Mashudu Tshifularo?A. Selfless and considerate. B. Determined and humorous. C. Creative and devoted. D. Ambitious and modest. 3. What can be learned about 3D printing?A
15、. It brings a large profit to SBAH. B. It is playing a key role in health care. C. It guarantees safety of ear transplants. D. It will be used in a wide range of fields. 4. What can be the best title for the text?A. 3D Printing Is Changing the World. B. 3D Printing Made History by Tshifularo. C. A B
16、ig Breakthrough3D Printed Ears. D. A Historic MeetingLevison and Tshifularo. C The problem of robocalls has gotten so bad that many people now refuse to pick up calls from numbers they dont know. By next year, half of the calls we receive will be scams(欺诈). We are finally waking up to the severity o
17、f the problem by supporting and developing a group of tools, apps and approaches intended to prevent scammers from getting through. Unfortunately, its too little, too late. By the time these solutions(解决方案) become widely available, scammers will have moved onto cleverer means. In the near future, it
18、s not just going to be the number you see on your screen that will be in doubt. Soon you will also question whether the voice youre hearing is actually real. Thats because there are a number of powerful voice manipulation (处理) and automation technologies that are about to become widely available for
19、 anyone to use. At this years I/O Conference, a company showed a new voice technology able to produce such a convincing human-sounding voice that it was able to speak to a receptionist and book a reservation without detection. These developments are likely to make our current problems with robocalls
20、 much worse. The reason that robocalls are a headache has less to do with amount than precision. A decade of data breaches(数据侵入) of personal information has led to a situation where scammers can easily learn your mothers name, and far more. Armed with this knowledge, theyre able to carry out individ
21、ually targeted campaigns to cheat people. This means, for example, that a scammer could call you from what looks to be a familiar number and talk to you using a voice that sounds exactly like your bank tellers, tricking you into confirming your address, mothers name, and card number. Scammers follow
22、 money, so companies will be the worst hit. A lot of business is still done over the phone, and much of it is based on trust and existing relationships. Voice manipulation technologies may weaken that gradually. We need to deal with the insecure nature of our telecom networks. Phone carriers and con
23、sumers need to work together to find ways of determining and communicating what is real. That might mean either developing a uniform way to mark videos and images, showing when and who they were made by, or abandoning phone calls altogether and moving towards data-based communicationsusing apps like
24、 FaceTime or WhatsApp, which can be tied to your identity.Credibility is hard to earn but easy to lose, and the problem is only going to get harder from here on out.1. How does the author feel about the solutions to the problem of robocalls?A. Panicked. B. Confused. C. Embarrassed. D. Disappointed.
25、2. Taking advantage of the new technologies, scammers can _. A. aim at victims preciselyB. damage databases easilyC. start campaigns rapidlyD. spread information widely3. What does the passage imply?A. Honesty is the best policy. B. Technologies can be double-edged. C. There are more solutions than
26、problems. D. Credibility holds the key to development. 4. Which of the following would be the best title for the passage?A. Where the Problem of Robocalls Is RootedB. Who Is to Blame for the Problem of RobocallsC. Why Robocalls Are About to Get More DangerousD. How Robocalls Are Affecting the World
27、of TechnologyD Walmart will soon use 360 robot cleaners across a few hundred of its stores. Using maps input by human employees, the AI-powered cleaners will travel in the store with no difficulty, sweeping the floorjust as human employees used to do. Perhaps the most striking thing about these robo
28、t workers is how not-striking they are. Sci-fi movies suggest a future full of human-like robots who appear with their horrible qualities. Now the future is coming into view, and it looks like a giant lie. Its easy to imagine walking past an Auto-C on a shopping trip without even noticing its presen
29、ce. AI has already started to become a part of our everyday life. In New Jersey this week, dozens of workers were hospitalized after a robot at an Amazon fulfillment centre accidentally broke a can and enveloped workers in eye-and-lung-damaging gas. Days earlier in California, an auto-piloted Tesla
30、drove a drunk, sleeping driver down a highway, which no doubt did some potential risks to the other drivers on the road. Highway patrol officers figured out on the spot how to stop the AI car. Of course, industrial accidents and drunk drivers existed well before AI. Tools with the power to release t
31、he burden of physical laborhorses, steam machines, self-driving carsalso come with the power to injure. And the presence of AI-powered machines just steps away from us is, for now, still a rare thing for most people. But the nature of robots coming into our daily life will make it harder to recogniz
32、eor object to the bigger changes they bring later. Walmart insists that the robot cleaners give employees more time for customer service and other tasks. Critics point out that they could just as easily become an excuse to reduce staff and wages.1. What is the difference between sci-fi movies and th
33、e reality?A. Now the human-like robot is not hard to recognize. B. Now people dont go to see the sci-fi movies. C. Now the human-like robots can tell lies. D. Now it is easy to ignore the robots. 2. Why were some workers in hospital in New Jersey?A. They damaged the robot first. B. The robot caused
34、an accident on purpose. C. The robot made a mistake by chance. D. The robot driving them on the highway had an accident. 3. What is the attitude of the author to AI?A. Supportive. B. Objective. C. Doubtful. D. Indifferent. 4. What is the main idea of the passage?A. Artificial intelligence is bringin
35、g great effect to our daily life. B. Walmart will soon use 360 robot cleaners across all its stores. C. We should say no to artificial intelligence. D. Artificial intelligence is dangerous to our life. 第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 Since the COVID-19 hit, more p
36、eople are experiencing video calls than ever beforeand many are finding them exhausting. _. Taking part in a video call requires more focus than a face-to-face chat. We need to work harder to process nonverbal cues like facial expressions, the tone and body language. _. Our minds are together when o
37、ur bodies feel were not. The dissonance, which causes people to have conflicting feelings, is exhausting. We cannot relax into the conversation naturally. Silence is another challenge. Silence creates a natural rhythm in a real-life conversation. _ It also makes people uncomfortable. One study has s
38、hown that delays on phone or conferencing systems shape our views of people negatively. Even delays of 1-2 seconds have made people consider the responder as less friendly or focused. _ Turning on the camera should be optional. Cameras do not always have to be on throughout each meeting. Having your
39、 screen off to the side, instead of straight ahead, could also help your concentration, particularly in group meetings. It makes you feel like youre in the next room, which may be less tiring. Building transition periods in between video meetings can also help refresh us. Try stretching, having a dr
40、ink or doing a bit of exercise. _ We need to create buffers which allow us to put one identity aside and then go to another as we move between work and people.A. But what exactly is tiring us out?B. Boundaries and transitions are important.C. Paying more attention to these needs a lot of energy.D. I
41、t is worth considering if video chats are really the most efficient option.E. Limiting video calls to those that are necessary can help ease the tiredness.F. It is hard for people not to look at their own face if they can see it on the screen.G. However, when it happens in a video call, you become a
42、nxious about the technology.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Tim Mas parents once opened a restaurant, which unfortunately closed. Mas parents hoped he would become an engineer. They wanted financial security for their child. So Ma 1 studying
43、electrical engineering in college. But Ma wanted to 2 the restaurant business after hed done several engineering jobs. It was in his blood. After all, his parents had owned a Chinese restaurant, so had his uncle. Because of their own 3 , his parents disapproved and asked Ma to think it over. Ma rema
44、ined 4 , though. He was going to do things differently since he learned from the major 5 of his parents as restaurant owners they knew little about cooking. So, at age 30 Ma 6 to school a cooking school. He determined to study the fundamentals of cooking in order that he could work as a 7 in his own
45、 restaurant. When his first restaurant Maple Ave opened, he cooked, and even 8 equipment because he had no repairman. Finally his long hours 9 . Ma opened his fourth restaurant Kyiersan. For Ma, Kyiersan is a 10 name. It comes from his old family name, Kyin, and the Chinese words for 1 - 3. The numb
46、ers 11 his three children. And I simply 12 them all together and called it Kyiersan. He 13 his training in cooking with Chinese tradition to create new dishes. Part of Mas success is due to the 14 menu and food. But a lot of it 15 comes from his hard work.1. A. thought about B. gave up C. got throug
47、h D. ended up2. A. enter B. change C. quit D. reform3. A. decision B. achievement C. failure D. dream4. A. upset B. firm C. excited D. hesitant5. A. challenge B. business C. mistake D. skill6. A. adapted B. replied C. responded D. returned7. A. chef B. baker C. manager D. waiter8. A. purchased B. po
48、lished C. fixed D. checked9. A. paid off B. worked out C. went up D. broke down10. A. common B. special C. strange D. simple11. A. emphasize B. fit C. attract D. represent12. A. pushed B. collected C. classified D. linked13. A. compares B. analyses C. equips D. mixes14. A. traditional B. ordinary C.
49、 complex D. creative15. A. never B. just C. yet D. even第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 Just like every technological advancement, the next is set to be a huge deal, and such is the case for 5G. The wireless technology _(expect) to power self-driving cars, virtual reality, s
50、mart _ (city), and networked robots. _ (research) from Kings College London who have joined with Ericsson (ERIC) to dream up futuristic applications for 5G have looked at everything from music _ medicine. The team is working towards using _ technology to transfer physical skills across networks and
51、creating what they are calling the Internet of Skills. With 5G and the new networking architecture were building, were hoping to get this delay down to just the speed of light, said Mischa Dohler, a professor of wireless communications at Kings College London. Furthermore, 5G will _ (hopeful) allow
52、a surgeon with virtual reality equipment _ (work) on the other side of the world via a robot. He will use haptic(触觉的) gloves, _ will allow the surgeon to sense motion and pressure when _ (operate) on a patient and can get instant feedback via the gloves. Meanwhile, Dohler does not expect this to hap
53、pen overnight and _ (believe) it could take the Internet of Skills another decade before it is fully functional.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假如你是李华,你的英国朋友Peter给你发来邮件,想了解一下你的家乡自“十九大”以来所发生的变化,请你用英文给他回复一封邮件,内容如下: 1. 精准扶贫效果良好; 2. 环境得到了明显改善。注意: 1. 词数80左右; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。 参考词汇:中国共产党第十九次全国代表大会the 19th
54、National Congress of the Communist Party of China 精准扶贫 targeted poverty reduction_第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。 When Jayce Crowder was in kindergarten, he began noticing that he looked different from his classmates. They had two hands. But he had only one. It started when one boy
55、teased him. Jayce was in a bad mood. Hed return home in Des Moines, Iowa, with questions: Why am I different? Why me? Why? He actually told us that he was mad at looking so different from others, said his mother, Cortney Lewis. That really hurt him. Lewis admitted she didnt know what to do at that p
56、oint. How could she provide answers to her sons questions when she had never found those answers herself? A few weeks later, Lewis came home from her job and turned on the TV to a news story about Trashaun Willis, an eighth grader from Washington middle school, Iowa. The boy, then 14, had become an
57、Internetstar after posting videos of his slam dunk(扣篮) , and, like Jayce, he was missing most of his left arm. Lewis called Jayce in. He was shocked, staring at one dunk after another. At the time, it seemed that watching Trashaun would simply be an inspiring moment for Jaycehed see a shining role m
58、odel with a seemingly similar born disability. And had it stayed just that, Lewis would have been happy. But little did she know that a family friend had already reached out to the Des Moines Register, asking the newspaper to help set up a meeting with Trashaun to encourage Jayce and build his confi
59、dence. 注意: 1.续写词数应为150左右; 2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Paragraph 1: A few days later, the good news that Trashaun accepted the invitation to meet Jayce came._Paragraph 2: After the meeting, Jayce learned to accept his disability._答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A答案:1-3 DCB解析:1.推理判断题。根据第一段第一句“The Pre-College Program offers
60、 non-credit courses.”和第一段最后一句“Pre-College students will also receive a grade of Satisfactory/ Unsatisfactory and a certificate of completion at the conclusion of the program.”可知,这篇文章是写给大学预科生的,即高中生。本题的关键是理解Pre-College的意思,前缀pre-的意思是“在前;先于”,由此可以推出答案。2.细节理解题。对比四个课程的时间,授课时间全部在六月的只有课程Psychology of Creativ
61、ity。3.细节理解题。根据题干中的creative writing可定位到COURSE: Creative Storytelling部分,该部分提到了creative writing,由此可知,如果你对创意写作感兴趣,你应该选择Creative Storytelling,该课程的授课人是Edith Freni。故选B。B答案:1-4 ACDB解析:1.文章结构题。文章第一段主要介绍了Levison在SBAH会见Professor Tshifularo以及SBAH的情况, 下文具体介绍了Tshifularo的成就, 故第一段起到介绍背景的作用。2.推理判断题。根据第二段中的who has pe
62、rformed the worlds first middle ear transplant using 3D printed bones、第四段中的And its not the professors only world-first和第五段中的What I am doing here, nobody else is doing.可知, Tshifularo教授用3D打印技术打印的骨骼进行了中耳移植手术, 做了其他人未做过的事情, 创造了不止一个世界第一, 故可推知他富有创造力; 再结合第二段中的This was not an overnight breakthroughits the re
63、sult of 10 years investing in research and state-of-the-art health technology.可知, Tshifularo教授热衷于自己的研究, 故答案为C项(有创造力和献身精神的)。3.细节理解题。根据第三段中的With the most potential in aerospace, auto, consumer goods and health care, the technologies are making a global impact. MedTech Drive says that 3D printing will
64、be a central part of all major health care businesses within five to ten years.可知, 3D打印还可以应用到航空航天、汽车、消费品和医疗保健等领域, 即3D技术将会在很多领域有广泛的应用。故D项正确。干扰项分析: A项(它给SBAH带来了巨大的利润)与最后一段倒数第二句(国际医学界将从中获益)相悖; B项(它在医疗保健方面正在发挥关键作用)与第三段最后一句中的将会在五到十年内发挥重要作用相悖; C项guarantees safety(保证安全)与第四段第二句fewer risks(风险更小)相悖。4.标题归纳题。文章
65、介绍了Tshifularo教授及其团队利用3D打印技术打印的听小骨成功地进行了中耳移植手术从而创造了历史。故选B项。C答案:1-4.DACB解析:1.推理判断题。本题题干意为:关于自动语音电话问题的解决方案作者觉得如何?由第一段中的Unfortunately, its too little, too late. By the time these solutions become widely available, scammers will have moved onto cleverer means.可以看出,这些解决方案太少、太滞后,而且当解决方案广泛应用后,诈骗犯又有了更为聪明的诈骗方
66、式。由此可推断出,作者对这些解决方案感到失望,故D项正确。A:恐慌的;B:困惑的;C:尴尬的。2.细节理解题。本题题干意为:利用这些新技术,诈骗犯们能够_。根据第三段第二句The reason that robocalls are a headache has less to do with amount than precision.可知,自动语音电话令人头疼的原因与数量关系不大,更主要的是精准度。诈骗犯利用新技术能够精确地对受害者实施诈骗,A项符合语境,precisely与precision为同一词根。3.主旨要义题。本题题干意为:文章的最佳标题会是以下哪一项?通读文章可得知,第一段指出电
67、信诈骗的危险性越来越大,第二段指出上述问题出现的原因,第三段对此进行了解释,第四段提出了解决方法,最后一段则回归主题,指出问题会愈发严重。故C项符合文章主旨,意为“自动语音电话为何会愈发危险”。4.推理判断题。本题题干意为:这篇文章暗示了什么?文章第二段指出,声音处理和自动化技术即将广泛应用,第三段则指出这些技术可能让电信诈骗更为危险。由此可得知,文章暗示科技是一把双刃剑,带来了便利也带来了麻烦,故B项正确。 D答案:1-4.DCBA解析:1.细节理解题。根据第二段中Sci-fi movies suggest a future.even noticing its presence.可知,在现实
68、中,人们经常忽略机器人的存在。而在科幻电影中,机器人是一种可怕的存在。D项(现在很容易忽略机器人)切合题意。故选D。根据第二段可知,现在机器人是很难被注意到的,故A项“现在,类人机器人不难识别”错误。B项“现在人们不去看科幻电影”文中未提及。根据第二段中的Now the future is coming into view, and it looks like a giant lie.可知,这里的谎言,指的是科幻电影中的机器人与现实中的机器人完全不一样,并不是类人机器人说谎。故C项“现在类人机器人可能说谎”不正确。2.细节理解题。根据第三段中的In New Jersey this week,
69、dozens of workers were hospitalized after a robot at an Amazon fulfillment centre accidentally broke a can and enveloped workers in eye-and-lung-damaging gas.可知,亚马逊物流中心的一个机器人不小心打破了一个罐子,把工人们困在了对眼睛和肺有害的气体中,导致数十名工人住院治疗。故选C。 A项(他们先损坏了机器人)、B项(机器人故意地制造事故)及D项(在高速公路上搭载他们的机器人出了事故)文中均未提及。3.推理判断题。根据倒数第二段中的Tool
70、s with the power to release the burden of physical labor-horses, steam machines, self-driving cars-also come with the power to injure.可知,人工智能可以减轻人们的体力劳动负担,但同时有可能产生危害。因此作者对AI的态度是“客观的”。同时最后一段针对沃尔玛使用机器人清洁工这件事,分别提到,沃尔玛与批评人士的观点,而作者对此没有发表看法,其态度也是objective客观的。故选B。supportive支持的;doubtful怀疑的;indifferent漠不关心的。
71、4.主旨大意题。第一段提出:沃尔玛很快将在其数百家门店中使用360个机器人清洁工。结合剩余每段段首句可知,文章主要论述了“人工智能正在悄无声息地进入我们的生活,对我们的生活产生巨大影响”这个话题。故结合选项可知,A(人工智能正给我们的日常生活带来巨大的影响)切合该话题。故选A。B(沃尔玛很快将在其所有门店使用360个机器人清洁工)为文章开头引出话题的一个具体事例;C(我们应该对人工智能说不)和D(人工智能对我们的生活是危险的)表述过于绝对和片面。B、C、D这三项均不能概括本文的主旨。 第二节答案:ACGEB解析:上文提到“自新型冠状病毒肺炎暴发以来,比以往任何时候都多的人正在经历着视频通话许多
72、人发现视频通话令人疲惫不堪”,结合后文主要在分析为什么视频通话令人疲惫不堪可知,本句启示后文,提出关于为什么视频通话让人筋疲力尽的疑问。A选项中tiring对应上文中exhausting。故A选项“但到底是什么让我们筋疲力尽?”符合语境。根据上文“Taking part in a video call requires more focus than a face-to-face chat. We need to work harder to process non-verbal cues like facial expressions, the tone and body language.
73、(参与视频通话比面对面聊天需要更多的注意力。我们需要更努力地处理非语言线索,如面部表情、语调和肢体语言)”可知,上文提到人们需要努力地处理非语言线索,故本句承接上文说明这一行为的结果是:更多地关注这些需要大量的精力,C选项中these指代上文non-verbal cues。上文提到现实生活的对话中的沉默能创造出自然的节奏,后文则说视频通话中的沉默让人感觉到不舒服。由此可知本句与上文构成转折,说明视频通话中出现沉默的一些不良影响。故G项符合语境。后文主要是在说明缓解视频通话的疲劳的方法,E选项中ease the tiredness对应后文中may be less tiring。故E选项“把视频通
74、话限制在必要的时候可以帮助缓解疲劳”符合语境。根据上文“Building transition periods in between video meetings can also help refresh us. Try stretching, having a drink or doing a bit of exercise.(在视频会议之间建立过渡期也可以帮助我们恢复精神。试着做些伸展运动、喝一杯炊料或做些运动)”以及后文“We need to create buffers which allow us to put one identity aside and then go to a
75、nother as we move between work and people.(我们需要创建缓冲区,这让我们可以把一个身份放在一边,然后在工作和人之间切换时,切换到另一个身份)”可知,本段的建议是在视频会议之间建立过渡期以及通过创建缓冲区来切换身份,B选项中transitions对应上文中transition periods。故B选项“界限和过渡很重要”符合语境。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.DACBC; 6-10.DACAB; 11-15.DADDB解析:1.根据第二段中的after hed done several engineering jobs可知,Ma最终在大学里学
76、习电气工程。2.根据下文提到Ma开饭店的内容可知,此处表示他想从事餐饮行业。enter在此处意为开始从事。3.根据文章开头提到的Tim Mas parents once opened a restaurant, which unfortunately closed可知,Ma的父母曾经开过饭店,但是后来倒闭了。所以此处表示由于他们的失败(failure),他们不同意Ma的想法。4.根据下文Ma从事餐饮行业并取得成功可知,Ma对自己的想法十分坚定(firm)。5.根据下文中的they knew little about cooking可知,Ma的父母对烹饪知之甚少,所以他从父母的主要错误中吸取教训
77、。6.根据语境可知,在30岁那年,Ma回到学校,即烹任学校。7.根据下文中的he cooked以及He 13 his training in cooking with Chinese tradition to create new dishes可知,Ma学习烹饪知识是为了在自己的饭店当厨师(chef)。8.根据下文中的because he had no repairman可知,Ma甚至还自己维修设备。9.根据下文提到的Ma开了第四家饭店可以看出,Ma长时间的付出终于得到了回报(paid off)。10.根据下文对店名的由来的介绍可以看出,这个名字对于Ma而言是特别的(special)。11.饭
78、店的名字Kyiersan是他将原本的家族姓氏和数字1-3的中文拼音糅合在一起得来的。数字13代表(represent)他的三个孩子。12.参见上题解析。13.此处讲述的是Ma的烹饪方法,即他将在学校接受的培训与中国传统相结合。mix(使)混合,掺和,融合。14.根据上文中的create new dishes可知,Ma的一部分成功在于店里创造性的(creative)菜单和食物。15.尽管Ma的成功在于大胆创新,但是他大部分的成功只是因为努力工作。 第二节答案:is expected; cities; Researchers; to; the; hopefully; to work; which;
79、 operating; believes解析:考查动词的时态和语态。句意:无线技术被期盼着推动自动驾驶汽车、虛拟现实、智能城市和网络化机器人的发展。此处句子主语technology和expect之间是被动关系,所以用一般现在时的被动语态,故答案为is expected。 考查名词复数。句意:无线技术被期盼着推动自动驾驶汽车、虚拟现实、智能城市和网络化机器人的发展。结合句意可知此处用名词复数,故答案为cities。考查词形转换。由from Kings College London who have joined 可知答案为Researchers。考查介词。此处表示从音乐到医学的一切。from.t
80、o.从到,故答案为to。考查冠词。句意:该团队正致力于利用该技术在网络上转移物理技能,并创建他们所谓的“技能互联网”。此处表示“特指”,故答案为the。考查副词。句意:此外,5G将有望允许一位有虚拟现实设备的外科医生通过一个机器人在世界的另一边工作。此处是副词修饰动词,故答案为hopefully。考查非谓语动词。allow sb. to do sth.允许某人做某事,为固定搭配,故答案为to work。考查定语从句。句意:他们将使用触觉手套,让外科医生给病人做手术时能感知动作和压力,并通过手套立即获得反馈。此处gloves是先行词,指物,在后面的非限制性定语从句中作主语,that不能引导非限制
81、性定语从句,故答案为which。考查非谓语动词。此处when operating省略了主语和be动词,意为“在做手术时”。考查时态。句意:与此同时,多勒并不认为这种情况会在一夜之间发生,而“技能互联网”可能还需要10年才能完全发挥作用。结合句意可知句子用一般现在时,主语Dohler是第三人称单数,故答案为believes。第三部分 写作第一节答案: Dear Peter, Im glad that you are caring about the development of my hometown. Great changes have taken place since the 19th
82、National Congress of the Communist Party of China. The targeted poverty reduction has made a difference. Many poor families have got effective help from the local government and have improved their quality of life greatly. Now our village is surrounded with more green trees and colorful flowers. The
83、 rivers that were polluted seriously are getting clearer and clearer. Please come to visit my hometown in the near future.Yours,Li Hua第二节答案:Paragraph 1: A few days later, the good news that Trashaun accepted the invitation to meet Jayce came. Finally, the boys met at Washington Middle School on a Sa
84、turday afternoon a couple of months later and they instantly bonded. The day was not spent on self-pity. Instead, they rode bikes around the schools hallways, took photos, and played basketball together. Trashaun taught Jayce how to slam dunks, even giving him a basketball as a gift. He told Jayce h
85、e was perfect the way he looked. He encouraged him not to let anyone drag him down and shake his confidence.Paragraph 2: After the meeting, Jayce learned to accept his disability. He began to understand that there are many people like him and came to adapt himself to his disability. He recently star
86、ted practising shooting basketball every day and he really loves it. Jayce often chats with Trashaun on the Internet about basketball skills as well as some school issues. He is really motivated by this role model and has a positive attitude to his future life. As for Trashaun, he never dreamed that his videos would have such an impact. His relationship with Jayce made him look forward to helping more kids.
Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有