收藏 分享(赏)

2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt

上传人:a**** 文档编号:990088 上传时间:2025-12-21 格式:PPT 页数:13 大小:618KB
下载 相关 举报
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第1页
第1页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第2页
第2页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第3页
第3页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第4页
第4页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第5页
第5页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第6页
第6页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第7页
第7页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第8页
第8页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第9页
第9页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第10页
第10页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第11页
第11页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第12页
第12页 / 共13页
2014-2015高中英语人教版选修8课件:UNIT 4.ppt_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、成才之路 英语路漫漫其修远兮 吾将上下而求索人教版 选修8(通用本)Pygmalion Unit 4话 题 导 入(2013福建)Pride and Prejudice for the Modern WomanLet us imagine how Pride and Prejudice,Jane Austens most famous work,might be updated,200 years on.Austens popularity is rooted in her intelligence.But today she would certainly have had a very d

2、ifferent life,as would her characters.Heres my own suggestion.It is a truth finally and universally acknowledged that a single woman with brains deserves to have equal opportunities to men,however disadvantaged she may feel by sexism.“My dear husband,”said his hopeful wife one day,“have you heard th

3、at the local store,standing empty for so long,is taken over by a bright young businesswoman?”Her dull and indifferent(漠不关心的)husband replied that he had not.“But it is,it is,”she replied excitedly.Mr DullHusband made no reply.“Dont you want to know her plans?”she cried with some impatience.“Well,clea

4、rly you think it matters to your silly little head.so Id better listen.”“Well,my dear,the rumour(传言)is that she has already set up a string of successful businesses in northern England,though_how_a_woman_can_know_anything_about_that_is_beyond_me.She will move in herself next month.”“What is her name

5、?”“Bingley.”“Is she married or single?”“What a question!And none of your business.But her coming will be a fine thing for our five boys.”“How so?How can it possibly affect them?”“My dear love;those lazy boys need something to wake them up.There are bound to be jobs going.”“Is that her point in settl

6、ing here?Surely as a woman she has simply taken a fancy to the place.”“Nonsense,my love,how little youve noticed the world has changed.Shes got a firstrate degree and some sort of business qualification,Im told.She surely needs one of our boys!Perhaps you might give her a call.”“Me?No.Perhaps you ca

7、n take an interest.You still have your looks,after all.She may even offer you a job.”“Oh,thats not likely.These new chances belong to the younger generation.But now you mention it,I think Ill go along all the same.”And Mrs Bennet went along.That was 10 years ago.She is now managing director of a FTS

8、Elisted company.It would remain the case,of course,that Mrs Bennetwould be one of very few women on the company board,that her salary would be lower than her male colleagues,her bonus of a more“female”dimension and her lifespan(年限)among the citys business leaders shorter than theirs.Still,shed no do

9、ubt have enjoyed Davosand might even have hobnobbed(攀 谈)with influential figures.文章大意:奥斯汀作品傲慢与偏见中明显的体现了对于女性性别的歧视,时至今天,性别歧视仍然存在。1Which of the following is TRUE according to the passage?AAusten was born 200 years ago.BAusten rewrote Pride and Prejudice.CAustens success lies in her wisdom.DAustens upda

10、ted work gains popularity.答案:C细节理解题。由第一段Austens popularity is rooted in her intelligence可知选C。2 The underlined part in the passage suggests that MrsBennet _.A had mixed feelings of admiration and surprise about BingleyBfelt kind of worried and doubtful about BingleyCwas extremely anxious to meet Bing

11、leyDhad a great curiosity about Bingley答案:A推断判断题。句意:尽管妇女懂得经商的方法并能够把生意做大远远超出我的想象。可知Mrs Bennet拥有的应该是敬佩与吃惊的复杂心情。3In the eyes of Mrs Bennet,Bingley surely needed one of their boys to _.Aget married toB.work for herChelp her move inDtake over her store答案:B细节理解题。由There are bound to be jobs going.以及She surely needs one of our boys!可知答案选B。4What does the writer intend to tell us?AWomen with brains can also be as successful as men.BWomen have to pay a high price for success.CA judgment must be made free from prejudice.DSex discrimination still exists nowadays.答案:D 细节理解题。由文章最后一段可知答案。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1