ImageVerifierCode 换一换
格式:PPT , 页数:32 ,大小:811.50KB ,
资源ID:984996      下载积分:2 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-984996-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE7(外研版).ppt)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

2013高考英语一轮总复习优化课件(四川专用):阅读教程MODULE7(外研版).ppt

1、Module 7Wild World选修阅读教程考点串讲讲练互动文章结构阅读法所谓文章结构题,就是指那些针对文章的整体篇章结构或某一段落的发展层次所设置的问题.这类题主要考查同学们在理解全文的基础上对文章所描述事件的发展顺序、所说明事物的结构层次或在论述观点过程中使用的论证方法进行推测、归纳和总结的能力.与主旨大意题和细节理解题考查学生对篇章内容理解能力不同的是,文章结构题主要考查学生对阅读材料的篇章结构和发展脉络的宏观把握.在中考题中,这是一种较为新颖的考查方式,不像主旨大意题和细节理解题等为广大师生所熟知.因此,我们就来简单探讨一下文章结构题的解题方法.一、文章结构题的题干表现形式:1.W

2、hat is the right order of the steps in doing_?2.The second paragraph is developed by _3.How is the passage mainly developed?4.The author answers the question raised in the first paragraph with _5.Which of the following pictures shows the structure of the passage?6.In the next part,the author would m

3、ost probably talk about_二、文章结构题的解答:文章结构题的考查对象无非是整个篇章或是其中的某个段落.因此,在解答此类题之前,有必要对全篇或考查的段落进行通读,了解其大意.由于题目提问方式较为单一,无非是文章/段落的发展方法,因此解题的关键在于找出篇章/段落中表示层次发展的关键词,如表示时间的关联词、表示方位的关联词、表示因果关系的关联词和表示对比、比较的关联词等等.另外,此类题型最为常见的考法之一就是根据整篇文章的叙述发展或论证的步骤过程推测出作者接下来要叙述的事件或将要发表的观点.此时,同学们要在正确理解篇章内容的基础上对文章的发展做出合理的推断.这些推断往往不是凭空

4、臆断,而是会在上文中给出一定的提示,或是所说明两个事物/人的另一个,或是两种截然不同的观点的另一方面,作者总会给读者充分的证据对文章结构做出合理的推断.下面我们以近年来的中考题为例看看文章结构题的解答技巧.As you are working,keep your eyes on your own test booklet(小册子)and answer document(答题卷).If you have a question,raise your hand,but dont look around.If you are involved in any of the actions listed

5、below,you will be dismissed(让离开)and your answer document will not be scored.Prohibited(禁止的)behaviors include:例例continuing to write after time is called on each test(You must put your pencil down when time is called.)looking at another students test booklet or answer documentusing any device to share

6、 or exchange information at any time during testing or during the break(All electronic devices,including mobile phones and Mp4s,must be turned off from the time you are allowed to test until you are dismissed after testing.)trying to remove test materials,including questions or answers,from the test

7、 roomnot following instructions by the rules(规则)of the test centerallowing a clock or mobile phone to sound in the test roomIf you finish before time is called,review your work on the test you have just finished.If you are satisfied with your answers,place your answer document inside your test bookl

8、et and close the cover.Sit quietly until the teacher gives you further instructions.You will have two tests in the morning and a short break between the tests.Dont leave the building during the break.You must ask permission(允许)to leave the room during testing to go to the restroom;you will not be al

9、lowed to make up(弥补)the time you miss.You will be required to sit quietly until you are dismissed.After all answer documents and test booklets have been collected,the teacher will dismiss you.43.When a student finishes testing before time is called,the right order of what to do is _close the coverre

10、view the work on the testplace the answer document inside the test booklet sit quietly until the teacher tells you what to do nextABCD【解析】根据文章倒数第三段可以得知,如果考生在结束时间之前就完成了答卷,他首先应该再检查一遍试卷上的题目,接着将答题卷放入测试册中,然后合上封皮,最后等着老师告诉他下一步该怎么做.因此,正确选项为C.【答案】C跟踪训练Indonesia is known as the country of islands.It has 17,50

11、8.But in recent years,the popular tourist destination has lost some of its shine.Due to rising sea levels caused by global warming,24 Indonesian islands have gone under the sea.Scientists say 2,000 more will disappear before 2030.In the past three years,the southeast Asian nation also witnessed its

12、islands destroyed by a tsunami(海啸)and typhoons.“If no measures are taken to fight climate change,the beautiful islands will go forever.”scientists told environmental ministers from about 190 countries at a UN climate change meeting.This week they are meeting in Bali,an Indonesian islands.They are tr

13、ying to reach a deal to cut the worlds emissions(排放)of CO2,which makes the earth warmer.Indonesia is not alone.This year has been more extreme_weather hit the world.Canada and US suffered heavy storms and typhoons while Australians were caught in the heaviest drought in a century.In China,the averag

14、e temperature this year went up by 1.2 from last year,reaching the highest on record since 1951.From Jiangxi and Hunan in the south to Heilongjiang and Jilin in the northeast,one-third of farmland has suffered from a drought.However,other parts of the country got too much rain.More than 700 people w

15、ere killed in floods,landslides(泥石流)and storms.“These weather extreme are the more obvious effects of global warming,”said Song Lianchun,a climate expert.Scientists say time is running out.To escape from the worst effects,global CO2 emissions need to be cut from the levels they were at in 2000 by 50

16、 to 85 percent by 2050.But in recent years climate change talks have been bogged down by arguments over who will pay the bill for cleaner technology.Developing countries are worried that the cut in emissions will slow their economic development.“China will play a responsible and constructive role in

17、 the meeting,”said Chinese Premier Wen Jiabao.The nation is now the worlds second largest greenhouse gas emitter(排放者).”However,developed nations should help developing nations deal with the global issue.”1.Which of the following is in the correct order?aMore and more islands are going under the sea.

18、bThe sea levels are continuously rising.cThe weather is getting warmer and warmer.dEmission of CO2 is increasing.Aabcd BbcdaCcbad DDcba解析:选D.根据文章内容可知,先是二氧化碳的排放量增加导致全球气候变暖,气候变暖而导致冰融化,海平面上升,再导致很多岛屿被淹没.2.What does the phrase“extreme weather”mean in the story?ATemperatures are rising all over the world.

19、BBad weather like floods,drought,and landslides happen in some countries.CMore and more farmland is eaten up by desert.DIt pours down in some places,while it doesnt rain at all in other places.解析:选B.根据文章ABC都是片面的,故选B.3.Climate change talks have become bogged down because countries cannot agree on_Awh

20、o should be responsible for causing climate changeBwho will pay for the cleaner technology needed to tackle(处理)climate changeCwhether developed nations should help developing nations in solving climate changeDwhether developing nations should cut emission of CO2解析:选B.由文章倒数第二段首句可知.4.What is Chinas at

21、titude towards dealing with problems of climate change?AChina will pay for the cleaner technology.BChina will take an active part in dealing with climate change.CChina think it is developed nations responsibility to deal with climate change.DChina will depend on developed nations to help it to solve climate change.解析:选B.由文章最后一段温总的话可知.5.By 2030,it is more likely that only islands belonging to Indonesia will remain above the sea_Aabout 17508Babout 14484Cabout 15508 Dabout 2000解析:选B.从第一和第二段的内容可以看出.本部分内容讲解结束按ESC键退出全屏播放

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1