ImageVerifierCode 换一换
格式:DOCX , 页数:8 ,大小:35.64KB ,
资源ID:982320      下载积分:4 金币
快捷下载
登录下载
邮箱/手机:
温馨提示:
快捷下载时,用户名和密码都是您填写的邮箱或者手机号,方便查询和重复下载(系统自动生成)。 如填写123,账号就是123,密码也是123。
特别说明:
请自助下载,系统不会自动发送文件的哦; 如果您已付费,想二次下载,请登录后访问:我的下载记录
支付方式: 支付宝扫码支付 微信扫码支付   
验证码:   换一换

加入VIP,免费下载
 

温馨提示:由于个人手机设置不同,如果发现不能下载,请复制以下地址【https://www.ketangku.com/wenku/file-982320-down.html】到电脑端继续下载(重复下载不扣费)。

已注册用户请登录:
账号:
密码:
验证码:   换一换
  忘记密码?
下载须知

1: 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。
2: 试题试卷类文档,如果标题没有明确说明有答案则都视为没有答案,请知晓。
3: 文件的所有权益归上传用户所有。
4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
5. 本站仅提供交流平台,并不能对任何下载内容负责。
6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

版权提示 | 免责声明

本文(安徽省2022年中考英语总复习夯实基础第五部分考点强化练16九全Unit3_Unit4.docx)为本站会员(a****)主动上传,免费在线备课命题出卷组卷网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对上载内容本身不做任何修改或编辑。 若此文所含内容侵犯了您的版权或隐私,请立即通知免费在线备课命题出卷组卷网(发送邮件至kefu@ketangku.com或直接QQ联系客服),我们立即给予删除!

安徽省2022年中考英语总复习夯实基础第五部分考点强化练16九全Unit3_Unit4.docx

1、考点强化练16九年级(全一册)Unit 3Unit 4.单项填空。1.(2022天津)In the picture,he sits me,looking very happy. A.besideB.amongC.upD.through答案A解析句意:在这张照片中,他坐在我的旁边,看上去非常高兴。根据句意可知选A项。2.(2022江苏连云港)Harry,you should mind your manners.It is to push in before others.Sorry,Mum.I wont do it next time.A.politeB.rudeC.activeD.carele

2、ss答案B解析第一句句意:Harry,你应该注意你的举止,插队是粗鲁的。polite 礼貌的;rude 粗鲁的;active 积极的;careless粗心的。根据“push in before others”,可知是不礼貌的,粗鲁的。故选B项。3.(2022山东青岛)Allen always behaves ,so many people like him.A.easilyB.politelyC.friendlyD.lively答案B解析句意:Allen总是表现礼貌,因此许多人喜欢他。easily “容易地”,是副词;politely “礼貌地”,是副词;friendly “友好的”,形容词;

3、lively“可爱的”,形容词;根据behaves“表现,举止”,动词,用副词修饰,排除C项和D项。根据“so many people like him”可知是表现礼貌。故选B项。4.(2022江苏苏州)Im going to miss you,dear.I feel the same.A.hardlyB.exactlyC.seriouslyD.properly答案B解析hardly几乎不;exactly恰恰,确切地;seriously严重地;properly合适地。句意:亲爱的,我将会想念你。我的感觉正好一样。故选B项。5.(2022上海)Frank is an independent bo

4、y.His parents are proud him.A.OnB.toC.inD.of答案D解析be proud of为感到自豪/骄傲。结合句意可知,答案为D项。6.(2022江苏徐州)Would you like some coffee?No,thanks.I drink coffee.A.seldomB.oftenC.onlyD.always答案A解析由上下文语境可知,“我”很少喝咖啡。seldom很少;often经常;only只;always总是。故只有A项符合句意。7.(2022贵州安顺)There is little money for Mr.Lee to buy a ticket

5、 for todays show,?Exactly!A.are thereB.isnt thereC.arent thereD.is there答案D解析反义疑问句遵循“前肯后否,前否后肯”的原则,little极少,几乎没有,用在句子中,句子视作否定句,因此后面的简短问句要用肯定形式,排除B项和C项;money是不可数名词,be动词用is。故答案为D项。8.(2022山东东营)Ive tried hard at my schoolwork but still .Dont be upset.Sometimes losing is only a sign that you really tried

6、.A.failedB.worriedC.improvedD.succeeded答案A解析句意:我努力学习功课,但还是不及格。不要难过,有时失败只是你真正努力过的标志。fail失败;worry担心;improve改善,提高;succeed成功。根据转折连词but判断,应该是不及格,才有了下一句对方表示安慰的话,故答案为A项。9.(2022辽宁沈阳)He look at the stars every night,but now he does not.A.had betterB.used toC.ought toD.had to答案B解析由句中的“but now”可知,前后分句表示对比。used

7、 to“过去常常”。故选B项。10.(2022原创)Excuse me,do you know yesterday?Sure.It closed at 6:00 p.m.A.when the store closesB.when does the store closeC.when the store closedD.when did the store close答案C解析宾语从句用陈述句语序,故排除B项和D项。由句中的“yesterday”可知是一般过去时。故选C项。导学号56714081.完形填空。A rich man wanted to give a great feast(宴会) t

8、o his friends.He got all kinds of 11 prepared but he could not get fish.He offered a reward to the man who would 12 it.After some time a fisherman brought a big fish.But the gate keeper would not let him 13 till he promised to give him half the reward.The fisherman 14.He came into the rich mans hous

9、e and showed the fish to him.The rich man was pretty 15 and wanted to give him a lot of money,but the fisherman 16 to take it.Instead,he asked for a hundred lashes (鞭打) on his back.All were 17.At last the rich man ordered a servant to give him a hundred lashes.When the fisherman had received fifty,h

10、e asked them to stop as he had a 18 in the business.It was the gate keeper.The rich man 19 the whole thing.The gate keeper was given the remaining 20 lashes and then was made to leave his house.The rich man gave the fisherman a handsome reward.【主旨大意】本文是一篇记叙文,文章是一则故事,故事叙述了一位渔夫给一个富翁家送鱼的时候遭到看门人的刁难,渔夫用了

11、一个办法让看门人遭到富翁的惩罚。11.A.vegetablesB.dishesC.fruitsD.drinks答案B解析由文章第一句可知,富人想举办大型宴会;又根据本句的“but he could not get fish”可知,他弄不到鱼。故判断他除了鱼以外把各种菜都准备好了。故选B项。12.A.catchB.seeC.bringD.cook答案C解析由第二段的第一句可知,渔夫带来一条鱼。故判断此处句意为“他给将会带鱼来的人奖励”。bring带来。13.A.awayB.outC.offD.in答案D解析由本句的“till he had promised to give him half th

12、e reward”可知,直到他许诺给看门人一半的奖励看门人才让他进去。in进入。14.A.agreedB.thoughtC.waitedD.refused答案A解析由上下文可知,渔夫同意了看门人的要求,即把一半奖励分给他。因此选A项。15.A.worriedB.pleasedC.politeD.sad答案B解析由本句的“wanted to give him a lot of money”可知,富人想给他很多钱。故判断富人很高兴。16.A.expectedB.decidedC.refusedD.offered答案C解析由下句可知,渔夫要一百鞭子。故判断他拒绝了富人给他钱。refuse拒绝。17.

13、A.happyB.angryC.quietD.surprised答案D解析由上文可知,富人想给渔夫很多钱但是渔夫却要一百鞭子。故判断所有人都吃惊。18.A.friendB.partnerC.sonD.wife答案B解析由上文可知,看门人想分渔夫的一半奖励,故判断渔夫说他有一个生意上的伙伴。19.A.understoodB.heardC.finishedD.checked答案A解析由下句可知,富人给了看门人五十鞭子并让他离开。故判断富人明白了整个事情。20.A.thirtyB.fortyC.fiftyD.sixty答案C解析由上文可知,渔夫问富人要了一百鞭子,自己挨过五十鞭子,故还剩五十鞭子给看

14、门人。导学号56714082.补全对话。(2022预测)A:Joyce,is that you?B:Yeah,it is.Linda!You used to be short and thin,didnt you?A:Yes,I did.Now Im tall and kind of fat.21B:Yeah,ten years has passed.We used to be young.But now.A:22 And you have a little sister,I remember.We used to play together.B:Oh she is a big girl no

15、w!We all have changed.You used to have short hair like a boy.A:23B:And you used to be outgoing.24A:Yeah.And I used to play football with you just like a boy.B:And you used to swim in the river and climb the mountain near my house.Oh,how long will you stay here?A:Im here with my parents.25B:Great!The

16、re are still some playmates.A.You remember that?B.And so are you!C.What about your sister?D.We are going to stay for three days.E.We loved to play with you.F.Yes,me too.G.Thats true.答案2125 BGAED.阅读理解。A(2022预测)Duck Island is a small island in Australia.The easiest way to get there is to take a plane

17、from the International Airport.It takes you forty-five minutes.If you dont like flying,there is also a bus.It comes across on the ship,but this takes two hours.Most of the island is rainforest.Its very beautiful.There is a hotel right on the beach and it is the only place to stay.It has 147 rooms.Bu

18、t it doesnt look as big as it sounds,because most of the rooms are in small buildings.It has a good kids club for 12 to 14 years old children.The club has activities such as horse racing and water sports.It is open from 10:00 a.m.to 9:00 p.m.from Monday to Friday,and 8:00 a.m.to 10:00 p.m.on weekend

19、s.There are also some artists working on the island.You can visit them and buy samples(样品) of their work.【主旨大意】文章介绍了澳大利亚的一个小岛鸭岛,介绍了到达鸭岛的交通方式和岛屿的环境等。26.Where is Duck Island?A.In England.B.In America.C.In Canada.D.In Australia.答案D解析细节理解题。根据文章第一句可知鸭岛是澳大利亚的。故选D项。27.You can to get to the island.A.only ta

20、ke a planeB.take a bus or a bikeC.take a plane or a busD.take a plane or a bike答案C解析细节理解题。根据第一段第二句可知,到达那里最简单的方法就是从国际机场坐飞机。你要花四十五分钟,如果你不喜欢乘飞机,也有公共汽车。故可知有飞机和公共汽车两种交通方式可以到达小岛。故选C项。28.Where can you stay for night on the island?A.In a hotel in the rainforest.B.In a hotel on the beach.C.In a good kids clu

21、b there.D.In a horse racing club.答案B解析细节理解题。根据第二段的第三句可知,海滩上有一家旅馆,它是唯一可以住的地方。故选B项。29.What can a 13-year-old boy do in the kids club?A.He can go swimming.B.He can visit some artists.C.He can watch TV.D.He can play with a dog.答案A解析细节理解题。根据第三段第一句和第二句可知,它有一个针对12到14岁儿童的好儿童俱乐部,这个俱乐部有赛马和水上运动等活动。故选A项。30.When

22、 is the kids club open on Tuesday?A.At 8:00 a.m.B.At 9:00 a.m.C.At 8:00 p.m.D.At 10 p.m.答案C解析细节理解题。根据第三段的“It is open from 10:00 a.m.to 9:00 p.m.from Monday to Friday”可知从周一到周五,它的营业时间从上午10:00到晚上9:00。所以C项符合题意。导学号56714083B(2022黑龙江绥化)The train made a lot of noise as it came to a stop at the station.Marth

23、a waited for a while until her father held her hand.They walked onto the train together.Her mother and brother walked behind them.This was the first train ride for Martha and her brother Brian.They took the train to visit their grandparents.They usually went there by car.But today,Mum and Dad wanted

24、 to try a different way.They walked to the middle of the train.They found some seats and sat down.A few minutes later,the train began to move.Martha and Brian felt a little nervous,but their parents said they would enjoy the ride.Dad said he liked the train ride because he didnt need to drive all th

25、e time.Mum added that she could talk to her two children face to face instead of turning around.When the children heard their parents words,they felt relaxed.“The train isnt as noisy as I thought it would be,” said Martha,“and I can stand up and walk around.I believe I can see everything through the

26、 windows.” “The train really goes fast,” said Brian,“I like that best of all.If we get on the train in the morning,we can see Grandparents before lunch.I cant wait to enjoy their apple pie!”【主旨大意】本文主要描述了Martha一家第一次乘火车旅行的经历和感受。31.How did Martha and Brian usually go to visit their grandparents?(不超过10个

27、词)答案They usually went to visit their grandparents by car.32.Why did Dad like the train ride?(不超过10个词)答案Because he didnt need to drive all the time.33.What does the underlined word “that” refer to?(不超过5个词)答案The train really goes fast.单词拼写。(2022预测)34.Their English teacher is very h(幽默的) in class.答案hum

28、orous35.Before sending letters,we should put s(邮票) on envelopes(信封).答案stamps36.Give me a g(总的) idea of the work.答案general37.If you send your children to a p(私人的) school you must pay a lot of money.答案private38.The little girl did not d(敢) to go out alone at night.答案dare.书面表达。(2022预测)时光荏苒,转眼大家已经步入九年级。

29、回想过去两年的初中生活,你是否觉得自己改变了许多?请你根据以下提示,以“Some Changes in My Life”为题写一篇英语短文,谈一谈自从上初中后,你在哪些方面发生了变化。提示:1.介绍你生活中的变化;2.说明你对这些变化的看法。要求:1.包括以上内容要点,可适当发挥,使短文连贯、通顺;2.80100词,标题和开头已给出,不计入总词数。Some Changes in My LifeHow time flies!It has been two years since I went to middle school.参考范文Some Changes in My LifeHow time

30、 flies!It has been two years since I went to middle school.During the past two years, there have been two main changes in my life.One Change is that,Ive become better at dealing with relationship.At first,it was difficult for me to get along well with my classmates. Later I found out the reasons.Now I have lots of friends.The other is that,Ive become more confident.In the beginning,I worried that I couldnt catch up with others.However,with the help of my teachers and classmates,Ive made great progress and how I do well in all my subjects.

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1